FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.05.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Takács Kornél, az FC Dabas U11-as korosztályának edzője a hétvégi Megyei Kiemelt Bozsik tornát követően az alábbi észrevételeit közölte:

" Hétvégén az U11-es csapattal Cegléden jártunk, ahol a szezon utolsó Megyei Kiemelt Bozsik tornája került megrendezésre. Már a tornát megelőző napokban folyamatosan mondták le a gyerekek a részvételt egyéb elfoglaltságok miatt. Várható volt, hogy több kulcsjátékos hiányában nehéz dolgunk lesz. Sajnos ez be is bizonyosodott.

Öt mérkőzésen egy győzelem és négy vereség született. Szoros vereséget szenvedtünk a Ceglédi VSE, a Liver FC, a Budakeszi LA és a Dunaharaszti MTK ellen, 2:1 arányban pedig sikerült nyerni az SZTK-Erima ellen.

Az eredmények nem tükrözik a valóságot, szinte minden mérkőzésen legalább 3-4 hatalmas ziccert hibáztunk el. Ha ezeket a helyzeteket sikerült volna értékesíteni, akkor nagyobb örömmel térhettünk volna haza a tornáról. Az elmúlt időszakot figyelembe véve a játék alapján ezen a tornán szerepeltünk legjobban. Kiemelném Rutterschmidt Bencét, aki talán az egész torna legjobb védekező játékosa volt.

A jövőben még nagyobb alázattal, lelkesedéssel, helyzetkihasználással számos sikert érhetünk el. Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 - Gyáli Lurkó SE (8 : 1) *
 

Farkas Krisztián irányításával játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" Nagy érdeklődéssel vártuk a mérkőzést. Az osztály egyetlen száz százalékos csapatát láttuk vendégül. Most először tudtunk ellenük a teljes csapattal felállni.
Szó szerint leckét adtunk nekik a futballból.

Gyönyörű és kombinatív játékkal az első percektől föléjük nőttünk. Sorban alakítottuk ki a helyzeteket és sorra lőttük a gólokat, így az első félidőt követően 4:0-ás vezetéssel vonultunk a pihenőre. A második félidőben sem ültünk le, a nagy meleg ellenére elég jó tempót diktáltunk. Szenzációs, tudatos passzjáték jellemezte a csapatot. Kapusunk az U14-ből felhozott Prigyeni Dániel nagyon magabiztos volt, az ellenség két lehetőségét is bravúrral védte. Védőink stabilak voltak, középpályásaink kombinatívak voltak, ezáltal minden támadásunk veszélyes volt. Csatárunk Balog Martin szokásához híven meglőtte góljait. Cseréink jól szálltak be, Márton Antal és Pokornyik Ádám is gólt szerzett.

Minden játékosom jó teljesítményt nyújtott, így simán vertük a bajnokcsapatot. Hozzáteszem, hogy ez nem a mi szintünk, helyén kell kezelni a sikereket, ha rendesen fel tudtunk volna állni minden mérkőzésen, akkor mi vagyunk a bajnokok. A cél viszont nem ez volt, hanem az, aki kevesebb lehetőséget kap az U15-ben és az U17-ben azok is pályára tudjanak lépni bajnoki mérkőzésen. "

FC Dabas U16 - Gyáli Lurkó SE 8 : 1 (4:0)
Gól: Balog M (5'), Szabó P (18'), Fodor G (26'), Fodor G (37'), Balog M (67'), Pokornyik Á (76'), Márton A V (78'), Fodor G (87')

 
   
2016.05.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U13-as korosztályának edzője a hétvégi U13-as Kiemelt Bozsik tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Hétvégén az U13-mal az utolsó Bozsik tornánkon jártunk Cegléden. Sajnos nem olyan eredményekkel sikerült zárni a szezont, ahogyan szerettük volna. Öt mérkőzésen négy vereség és egy győzelem született. Három 1:0-ás vereség mellett egy 2:1-es, végül az utolsó összecsapáson egy 1:0-ás győzelem.

Az eredmények nem tükrözik a valós játékot. Sajnos minden mérkőzésen 2-3 nagyon nagy helyzetet hagytunk ki és ez megbosszulta magát. Nagyon szép támadásokat vezettünk, de a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk. Védekezésünk alapvetően rendben volt, de itt is Rónyai Gabriellát szeretném kiemelni, akinek legalább 3-4 nagyon szép védése volt.

A Ceglédi tornával zártuk a kiemelt Bozsik tornák tavaszi fordulóit, de természetesen az edzések még tartanak tovább, hiszen lesznek még feladatok a nyár folyamán is.

Hajrá Dabas! "

 
   
2016.05.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Érdi VSE II (4 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a hétvégi Érdi VSE II elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas III az Érd II csapatát látta vendégül vasárnap délután. Az utolsó hazai mérkőzésünkre sajnos nem a legjobb előjelekkel készültünk. Sokan sérüléssel bajlódtak és akadtak olyanok is, akik nem úgy készültek, ahogy kellet volna...A csapategység azonban ismételten győzedelmeskedett!

A nagy melegben végig az történt, amit mi szerettünk volna és így 4:1-re megnyertük a mérkőzést. Külön ki kell emelnem az U17-es csapatból a mély vízbe dobott Urbán Jonatánt, aki első felnőtt meccsén nagyszerűen játszott!

A mérkőzés után a csapat elfogyasztotta a Bennárik Ferenc által felajánlott és megfőzött nagyon finom lecsót! Köszönjük a csapat nevében!

Már csak egy mérkőzés van hátra, nyerni kell és várni, hogy ellenfeleink mit csinálnak...KÖSZÖNÖM mindenkinek a tegnapi mérkőzést és a végén a hidegzuhanyt! "

FC Dabas III - Érdi VSE II 4 : 1 (2:0)
Gól: Kveták V (31'), Fehér S (39'), Bukovszki B (77'), Bálint G (86')

 
 
2016.05.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 / U19 *
 

Ledő László irányításával játszotta le soros bajnoki mérkőzését U17-es és U19-es korosztályunk. A szakvezető a mérkőzésekkel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" Az U17-es csapat sajnos vereséget szenvedett. A fiúk semmit nem tartottak be, amit megbeszéltünk a mérkőzés elején. Náluk is azt érzem, hogy sokkal több volt a csapatban, de egyénieskedve, fegyelmezetlenül és alázat nélkül nem lehet játszani ezt a játékot."

FC Dabas U17 - Rákosmente KSK 1 : 10 (1:5)
Gól: Nagy-Jáger D (16')

"Az U19-es keret nagy küzdelemben 4:2 arányban győzedelmeskedett az RKSK csapata felett. Ezzel megszerezték a hatodik helyet a bajnokságban.

A mérkőzésen nagy küzdelem volt, mert az fél, aki megnyeri az összecsapást, az a hatodik helyezett. A csapatból kiemelném Kardos Sándort három gólja és alázatos játéka miatt. El kell mondanom, hogy az U17-es csapatból két játékos is játéklehetőséghez jutott. Urbán Jonatán és Nyerges Patrik is megállta a helyét, sőt Patrik lőtte a negyedik gólunkat.

Gratulálok a hatodik helyhez, de úgy érzem ebben a csapatban sokkal több volt ebben az idényben! Mindenki gondolkozzon el, hogy mindent megtett-e azért, hogy minél jobban szerepeljen az FC Dabas U19. "

FC Dabas U19 - Rákosmente KSK 4 : 2 (1:1)
Gól: Kardos S (24'), Kardos S (49'), Pajor D (77'), Nyerges P (83')

 
 
2016.05.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas (2 : 1) *
 

Vereséggel zárta utolsó idegenbeli fellépést NBIII-as csapatunk

A 33.forduló összes mérkőzése a hét utolsó napján került megrendezésre. Meglepetésre legfőbb riválisunk a BMTE-Újbuda FC botlott hazai pályán, Prukner Lászlóék ugyanis csupán 1:1-es döntetlenre voltak képesek a sereghajtó Szekszárd ellen, így egy esetleges Paks elleni idegenbeli győzelemmel felléphettünk volna a dobogóra.

Az összecsapás azonban sajnos nem a mi forgatókönyvünk szerint alakult. A hazaiak már a mérkőzés elején előnyhöz jutottak Péter Antal révén (1:0), amit egészen a második játékrész közepéig meg is tudtak tartani. A 68.percben azonban érkezett Zsolnai Róbert és góljával visszahozta a reményt (1:1). Nem sokkal később a győztes gól is megszületett, a dolog szépséghibája csupán annyi volt, hogy nem a mi részünkről. Kiss Tamás 80.percben szerzett találatának köszönhetően ismét hátrányba kerülünk, amiből a fennmaradó szűk negyed órában már nem tudtunk újból kikecmeregni, így végül elbuktuk a számunkra oly fontos Paksi FC II elleni bajnoki mérkőzést.

A dobogóra való felkapaszkodás így másodjára sem sikerült, azonban szerencsénkre üldözőink sem jártak több sikerrel. A Pénzügyőr és a Komló is vereséget szenvedett, így meg tudtuk tartani negyedik pozíciónkat a tabellán.

A záró fordulóban ősi riválisunkat, a Monor SE-t fogadjuk hazai pályán, a BMTE-Újbuda pedig a Kozármisleny vendégszeretetét élvezheti. Reméljük a bajnok nem veszi fél vállról az utolsó NBIII-as összecsapását és akkor harmadik nekifutásra talán elérhetjük a hőn áhított dobogós helyezést.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.29 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Paks

Paksi FC II - FC Dabas 2 : 1 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth (Takács - 71'), Kozma, Lázár, Surányi, Komoróczi, Hollauer, Molnár (Gáspár - 46'), Geiger (Kállai I - 46'), Zsolnai, Csák

Csere: Török, Takács, Kállai I, Bozsik, Dévai, Gáspár, Pék

Gól: Péter A (6'), Kiss T (80') ill. Zsolnai R (68')

Sárga lap: - ill. Gáspár T

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Érdi VSE II (4 : 1) *
 

Magabiztos győzelemmel búcsúzott közönségétől az FC Dabas IIII

Ledő László csapata az NBIII-as kerethez hasonlóan a hét utolsó napján lépett pályára. Soros ellenfelünk a hetedik pozíciót elfoglaló Érdi VSE II volt.

Az első fél óra gólcsendjét Kveták Vilmos törte meg, akinek találatával magunkhoz ragadtuk a vezetést (1:0). A 39.percben Fehér Attila duplázta meg góljaink számát (2:0), így megfelelő előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre. A második játékrész elején ellenfelünk talált egy gólt, amivel kicsit szorosabb állás alakult ki (2:1), azonban többre már nem futotta erejükből. Nem úgy csapatunknak, akik a mérkőzés utolsó negyed órájában még kétszer villantak, előbb Bukovszki Balázs jegyzett találatot (3:1), majd csapatkapitányunk Bálint Gábor zárta le a gólok sorát (4:1).

Győzelmünknek hála továbbra is magabiztosan tartjuk ötödik pozíciónkat és egyben szorosan tapadunk a Diósd (4.) / Kiskunlacháza (3.) duóra. A dobogós helyezés elérésére még mindig van esélyünk, sorsunk azonban már nem a mi kezünkben van, így csak reménykedhetünk, hogy riválisaink botlanak a záró fordulóban.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.29 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Érdi VSE II 4 : 1 (2:0)

FC Dabas III: Volenszki Z (Ledő - 46') - Strupka (Rutterschmid - 71'), Kveták, Danyis, Bálint G, Kocsó (Palásti - 59'), Fehér, Ubornyák (Kardos - 59'), Laczkó, Kmetyó (Pokornyik - 46'), Tihany (Urbán - 14' (Bukovszki - 56'))

Csere: Ledő, Pokornyik, Kardos, Urbán, Palásti, Rutterschmid, Bukovszki

Gól: Kveták V (31'), Fehér S (39'), Bukovszki B (77'), Bálint G (86')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 33.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A 33.forduló összes mérkőzése a hét utolsó napján kerül megrendezésre.

Vasárnap - 2016.05.29.
BMTE-Újbuda FC
-
Szekszárdi UFC
1 : 1
Pénzügyőr SE
-
SZEOL SC
0 : 3
Békéscsaba 1912 Előre FC II
-
ESMTK
0 : 1
Hódmezővásárhelyi FC
-
Dunaharaszti MTK
1 : 1
Paksi FC II
-
FC Dabas
2 : 1
Monor SE
-
HR-Rent Kozármisleny FC
1 : 1
Komlói Bányász SK
-
Szentlőrinc SE
0 : 2
Bölcskei SE
-
V-Gyulai TFC
2 : 1
       
szabadnapos:
  Budapest Honvéd MFA II  
 
 
2016.05.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas II
 

Az FC Dabas II nyerte meg a Pest megye II.osztály déli csoportjának küzdelmeit. Kucsák István legénysége ugyan már a múlt hétvégén bebiztosította első helyezését, újdonsült bajnokként azonban csak most először ünnepelhetett a dabasi publikummal. az utolsó hazai fellépésén.

Csapatunk egyébiránt éllovashoz méltóan újabb diadallal (2:1) zárta a Taksony II elleni szombat délutáni összecsapást, azonban játékosainkat egy kicsit más megközelítésből is megszemlélhették a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok...

Teljes képgaléria (Facebook - FC Dabas Sportegyesület)

 
 
2016.05.29.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Csepel FC SE - FC Dabas U15 (3 : 4) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi Csepel FC elleni idegenbeli sikerüket követően így értékelt:

" Nyugodt hangulatban érkeztünk a találkozóra, hiszen veszíteni valónk nem volt. Szerdán Pásztón bebiztosítottuk a 3. helyet, így Csepelen idegenben a 2. hely megszerzése lehetett a cél, ahol pont a 2. helyezett otthonába látogattunk. A két csapat között 2 pont volt a különbség, amelyet egy győzelem esetén ledolgozhatunk. A szokásos "csepeli rituáléval" kezdtük a napot, ahol Zámbó Jimmy dalt és motivációs videót hallgattunk, amely sikerhez vezetett a múlt héten is. Minden a szokásos mederben zajlott.

Nyugalom felsőfokon, azonban a bemelegítés alatt már kezdett dolgozni az adrenalin. Az első és a harmadik percben Varga Kristóf mindjárt a kapussal szemben találta magát, azonban mind a kétszer telibe lőtte Őt. Ellenfelünk éledezni kezdett és átvette az irányítást, amelyet egy vitatható kéz után a büntetőből gólra váltott. Ezt követően nem igen találtuk a pályán a helyünket bő 10 percig, amely eredménye az újabb bekapott gól, amely egy mögénk ívelt labdából született. Elúszni látszott a hajó, amikor ismét mertünk futballozni és egy gyönyörű akció góllal szépítettünk Varga révén az eredményen. Végre elhittük, hogy van keresni valónk a meccsen és ennek megfelelően alakult a játék képe is, Magunkra találtunk olyannyira, hogy Duhaj szögletből kiegyenlítette a találkozót a szünet előtt, amelyet nagy meló előzött meg.

A 2. félidőt jól kezdtük és Vörös Tamás szólója szépségdíjas találatot eredményezett, amellyel átvettük a vezetést. Nem sokkal egy kavarodás után Mata is betalált, amellyel kettőre növeltük az előnyünket. Hirtelen túl szépnek tűnt minden, mindaddig, amíg ellenfelünk megszerezte a harmadik találatát, amellyel ismét nyílttá vált a mérkőzés. Jöttek a meleg pillanatok, amelyek előbb a kimaradt ordító helyzeteink miatt okoztak fejfájást, ahol Török és Duhaj végérvényesen eldönthette volna a találkozót, majd az ellenfelünk kapott vérszemet az utolsó 10 percre, ahol nagy erőket mozgósítottunk a védekezésünk stabillá tételére. Szabályosan forrt a hangulat, hiszen feladtuk a támadásainkat az utolsó percekre a nagy nyomás miatt, amelyet sikerült kivédekezni.
A találkozót sikerült idegenben 4:3-ra megnyerni, amellyel hatalmas meglepetést szereztünk, hiszen megelőztük ellenfelünket és a 2. helyen zártuk a bajnokságot. Szó szerint beáraztuk magunkat, hiszen sokat dolgoztunk a sikerért, még ha ez az utolsó 10 percben nem is párosult szép játékkal, akkor is. Természetesen az öröm a tetőfokára hágott a pályán és az öltözőben is. Jó érzés volt látni, hogy egységes csapatként küzdöttünk, ahol senki nem nyafogott még akkor sem, ha kevesebbet játszott, hanem szorított a csapatért. Jöhetett ismét Zámbó Jimmy és a dabasi himnusz vagy négyszer, mert annyi gólt rúgtunk.

Felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk, amely nem sokszor adatik meg a magunk fajta csapatoknak az országos II. osztályban. A 97 szerzett gólunk miatt lehetünk csak csalódottak, hiszen benne volt a 100. gól megszerzése is a levegőben, ha Pásztón egy kicsit jobban koncentrálunk. Nagy gratuláció jár a csapatnak, hiszen szép eredményt értünk el! Nagy menetelésen vagyunk túl, amely egy hónappal ezelőtt majdnem bedőlni látszott, azonban a csapat erejét mutatja, hogy mindig sikerült felállnunk, több esetben hátrányból is.

Ezúton szeretném megköszönni az FC. Dabas vezetőinek a belém fektetett bizalmat, azt a háttér munkát, amellyel ma az FC Dabas kiemelkedhet és példát mutathat Pest Megyében. Köszönettel tartozom az összes Kollégámnak elődömnek, akik segítették a fejlődésünket, legyen az egyéni képzés, kapusedzés vagy gyorsaság-fejlesztés. A minden napi munkánkkal járó szervezésben nagy segítséget nyújtott Schilingerné Budai Zsuzsanna, akinek hálásak vagyunk a türelmes hozzáállásáért. Köszönettel tartozunk a létesítményeinket gondozó személyek munkájáért, kiszolgálásáért, honlapunk szerkesztőjének a szorgalmas aktivitásáért és nem utolsó sorban a Szülők Önzetlen támogatásáért, együttműködéséért.

A legnagyobb gratuláció viszont a srácainknak jár, hiszen Ők tudják, hogy milyen az az érzés, amikor a földbe döngölnek minket, ugyanis éveken keresztül kapták a nagyobbnál-nagyobb pofonokat, most azonban méltóan emlékezhetnek vissza ezekre a pillanatokra, hisz a kemény kitartással van kiút ebből a helyzetből is. "Kijutottunk pillanatnyi időre a fényre, rajtunk múlik, hogy meddig!"

Hajrá FC Dabas! "

Csepel FC SE - FC Dabas U15 3 : 4 (2:2)
Gól: Varga K A (33'), Duhaj Á (36'), Vörös T (49'), Mata T (55')

 
 
2016.05.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Taksony SE II (2 : 1) *
 

Bajnokként sem hibázott kettes csapatunk

Kucsák István legénysége immáron Pest megye II.osztály Déli csoportjának bajnokaként léphetett pályára szombat délután hazai pályán. Az eltiltások és sérülések következtében megfogyatkozott kerettel vágtunk neki a Taksony II elleni összecsapásnak. A tabellán a tízedik hely környékén álló ellenfelünket újdonsült bajnokként illett két vállra fektetni. A sziporkázó játék és az eddig látott és megszokott gólparádé elmaradt, azonban a három pont ezúttal is az FC Dabas II birtokába került.

Az első félidei gólcsendet követően Pék Richárd az 53.percben megszerezte a vezetést kettes csapatunk számára (1:0), azonban Várfalvi László találatának következtében két perc elteltével már ismét döntetlenre álltak a felek (1:1). Az összecsapás 86.percében, amikor már úgy tűnt pontokat tud rabolni a Taksony II ismét érkezett Pék Richárd és önmaga és egyben csapata második találatát megszerezve eldöntötte a mérkőzés sorsát (2:1).

A lényegi kérdések már múlt hétvégén eldőltek, így a győzelemnek sok jelentősége már nem volt, azonban bajnokként illik bajnokhoz méltó hozzáállást tanúsítani a "tét nélküli" mérkőzésekhez is...játékosainkat pedig ezen sportemberi oldalukról is maximális dicséret illeti.

Jövő vasárnap zárul a szezon, csapatunk a Gyáli BKSE vendégeként búcsúztatja a szezont és egyben a Megye II. osztályt.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.28 (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Taksony SE II 2 : 1 (0:0)

FC Dabas II: Magyari - Cemmel, Botlik, Lanczkor, Zsíros (Dankó - 56'), Bálin Z, Mráz, Varga (Kucsák - 66'), Pék, Bukovszki (Láposi - 83'), Janicsák (Ubornyák - 66')

Csere: Kucsák, Ubornyák, Dankó, Láposi, Ledő

Gól: Pék R (53'), Pék R (86') ill. Várfalvi L (55')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2015.05.28.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak szombati mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
FC Dabas U19 - Rákosmente KSK
4 : 2 (1:1)
 
Gól:
- Kardos S (24')
    - Kardos S (49)
    - Pajor D (77')
    - Nyerges P (83')
     
U17
FC Dabas U17 - Rákosmente KSK
1 : 10 (1:5)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (16')
       
U15
Csepel FC SE - FC Dabas U15
3 : 4 (2:2)
 
Gól:
- Varga K A (33')
    - Duhaj Á (36')
    - Vörös T (49')
    - Mata T (55')
     
U14
Csepel FC SE - FC Dabas U14
2 : 2 (0:2)
 
Gól:
- Szőrös M (20')
      - Szőrös M (22')
       

 
 
2016.05.27.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.máj.28-29.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 18:00
Paksi FC II - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 17:00
FC Dabas II - Takony SE II
FC Dabas III
Vasárnap, 17:00
Dabas III - Érdi VSE II
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Rákosmente KSK
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Rákosmente KSK
FC Dabas U16 Vasárnap, 10:00
FC Dabas U16 - Gyáli Lurkó SE
FC Dabas U15 Szombat, 10:00
Csepel FC SE - FC Dabas U15
FC Dabas U14 Szombat, 12:00
Csepel FC SE - FC Dabas U14
FC Dabas U13 Vasárnap, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13 - Cegléd
FC Dabas U11 Vasárnap, 9:00
Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11 - Cegléd
 
 
2016.05.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Paksi FC II - FC Dabas *
 

Utolsó idegenbeli fellépésére készül NBIII-as csapatunk

A harmadosztályú bajnoki szezon lassan végéhez közeledik, a jövő hétvégi Monor elleni hazai szezonzáró előtt azonban még egy Paks elleni idegenbeli fellépés vár Dajka László negyedik helyezett csapatára.

Soros ellenfelünk jelenleg a kilencedik, középmezőnyt eredményező pozícióban található, hátránya kilenc pont az FC Dabashoz képest, így kijelenthető, közel sem ugyanazon célokért küzdenek a felek.

Az őszi összecsapáson 2:2-es döntetlen született, aminek most alighanem inkább a házigazdák örülnének jobban. A Komló és a Pénzügyőr is szorosan tapad csapatunkra, így mindenképpen szükségünk lenne a Pakson elért a jó eredményre és ami még fontosabb, mindhárom bajnoki pontra.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Paksi FC II - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.29. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Paks

 
 
2016.05.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Pásztói ULC - FC Dabas U15 (0 : 13) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétközi Pásztói ULC elleni kiütéses idegenbeli bajnoki győzelmüket követően így értékelte a látottakat:

" Magabiztos győzelmet arattunk Pásztón, ahol ellenfelünk szerény ellenállást tanúsított. Becsületükre legyen mondva, hogy sportszerűen végigjátszották a találkozót.

A mérkőzés pozitívuma, hogy ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk végleg a 3.helyünket, de az igazi megmérettetés az utolsó fordulóra marad, ahol az FC Csepel otthonába látogatunk és remélhetőleg izgalmas mérkőzést játszhatunk a 2.hely megszerzéséért. Bízom benne, hogy a hiányzóink szombatra felépülnek, és teljes kerettel utazhatunk a rangadóra. Egy biztos, hogy megijedni nem fogunk!

Gratulálok a győzelemhez, amelynek sajnos sok szakmai tartalma nem volt. Hajrá FC Dabas! "

Pásztói ULC - FC Dabas U15 0 : 13 (0:8)
Gól: Krizsán L M (10'), Varga K A (15'), Tógyer J B (16'), Krizsán L M (19'), Duhaj Á (29'), Varga K A (30'), Mihály L (35'), Duhaj Á (40'), Duhaj Á (45'), Varga K A (55'), Krizsán L M (57'), Varga K A (62'), Mihály L (77')

 
 
2016.05.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a csütörtökön, Diósdon bepótolásra került Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Ma pótoltuk az elmaradt Kiemelt Bozsik Tornánkat Diósdon, ezúttal nem a rossz idővel, inkább a túlzott melegtől szenvedtünk.

Sajnos hiányos kerettel tudtunk csupán nekivágni a mai Tornának, hiszen osztálykirándulások és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott mindenki eljönni. Ez a Torna rendhagyó volt több szempontból is, az egyik a hétköznap a másik, hogy nem keresztben fél pályán, hanem 3/4 pályán játszhattunk.
Kölyökligákon már hozzászokhattunk ehhez a pályamérethez, így nem volt nagy újdonság számunkra.

Talán a két héttel ezelőttihez képest is jobban sikerült a mai, ha a mutatott játékot nézzük. Nagyon szép 1-2 érintős támadásokat vezettünk a széleken, szép egyéni megoldások voltak több játékosnál is. Egyetlen hiányérzetem van csak...a helyzeteknél ismételten egy csellel, egy tolással többet vállaltunk a kelleténél és nem lövéssel/góllal fejeztük be a támadásokat.

Ezen felül viszont kiemelném, hogy zsinórban 10 mérkőzésen nem kaptunk gólt a Bozsik Kiemelt Tornákon, amit szerintem nagyon kevés csapat mondhat el ebben a mezőnyben!

Az eredményeket nézve javulni kell, 4 döntetlen mellett 1 győzelemmel zártunk, veretlenségünk továbbra is megmaradt és bízok benne hogy vasárnap is tovább nő ezeknek a meccseknek a száma.
Következő és egyben utolsó fordulónkat vasárnap játsszuk Cegléden, nagyon remélem hogy tovább tudjuk húzni ezt a veretlenségi és kapott gól nélküli szériát!

Szép volt fiúk! Hajrá Dabas! "

 
 
2015.05.27.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmény
 

Csütörtök délután a Pestszentimrei SK otthonában lépett pályára U19-es csapatunk. Farkas Roland fiataljai a 24.fordulóból elhalasztott összecsapáson 1:1-es félidei eredményt követően végül 2:1 arányban diadalmaskodtak. Góljainkat Nagy József és Kardos Sándor szerezték.

U19
Pestszentimrei SK - FC Dabas U19
1 : 2 (1:1)
 
Gól:
- Nagy József (11')
    - Kardos Sándor (54')
       

 
 
2016.05.26.
www.fcdabas.hu
KLUB
FC DABAS TÁJÉKOZTATÓ NYÁRI PROGRAMOK *
 
2016.június 11. - FC Dabas Hivatalos Szezonzáró
  09:30-13:30 - Csapatok Szezonzárói Csapatonkénti szervezésben
  12:00-14:00 - Ebéd
  14:00 - Dabasi Utánpótlás Centrum hivatalos Átadó Ünnepség
  16:00 - Magyar Öregfiúk Labdarúgó Válogatott mérkőzése
 
Az egész nap folyamán különböző sporteszközökkel és foglalkozásokkal várunk minden gyermeket és felnőttet egyaránt (Íjászat, darts, csocsó, pingpong, trambulin, gyermek kerékpár-gokart, röplabda, tollas, lábtenisz, teqball, strandfoci, LABDARÚGÁS)
   
2016.június 20-24. - FCBEscola Soccer Camp Dabas
 
A tábor szeretettel vár minden olyan 6 és 16 éves kor közötti focizni vágyó gyermeket, aki imádja a labdarúgást, szeretné fejleszteni technikai készségeit, szórakozásra vágyik és készen áll arra, hogy ezen a nyáron túlszárnyalja eddigi képességeit.
   
2016.június 25-26. - U13 Nagypályás Labdarúgó Torna
  Többek között a Barcelona Team és a Ferencváros részvételével
 
2016.június 27-július 01. - Focitábor Dabas
 
Az FC Dabas Sportegyesület 2016-ban is megrendezi az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári utánpótlás focitáborát. A programok szakmai színvonalát ismételten egykori és mai válogatott játékosok, NB I-es edzők, szakvezetők, meglepetés vendégek emelik, akikkel beszélgethetnek és fotókat is készíthetnek  a gyerekek.
   
2016.július 02. - Veterán Torna
 
2016.július 11. - Hivatalos szezonkezdet
  Felkészülés a soron következő 2016/17-es szezonra
 
Kérjük, hogy lehetőség szerint nyári utazásokat, amennyiben van mód hosszútávra tervezni, az FC Dabas programjának figyelembevételével tegyék meg! Kérjük, hogy a nem kötelező iskolai programokat, valamint egyéb szabadidős tevékenységeket, programokat, az edzés, mérkőzés és torna időpontok figyelembe vételével szervezzék le, szervezzétek le! EZ KÖZÖS ÉRDEKÜNK !
 
FC DABAS VEZETŐSÉG
 

 
 
2016.05.26.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti.

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 7.szám

 
 
2015.05.26.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

A szerdai napon pótolta U14-es és U15-ös korosztályunk a 15.fordulóból elhalasztott Pásztói ULC elleni mérkőzéseit.

U15
Pásztói ULC - FC Dabas U15
0 : 13 (0:8)
 
Gól:
- Krizsán L M (10')
    - Varga K A (15')
    - Tógyer J B (16')
    - Krizsán L M (19')
    - Duhaj Á (29')
    - Varga K A (30')
    - Mihály L (35')
    - Duhaj Á (40')
    - Duhaj Á (45')
    - Varga K A (55')
    - Krizsán L M (57')
    - Varga K A (62')
    - Mihály L (77')
     
U14
Pásztói ULC - FC Dabas U14
0 : 1 (0:0)
 
Gól:
- Fojta D (57')
       

 
 
2016.05.26.
www.fcdabas.hu
UP
Focitábor Dabas 2016 - Jelentkezési információk
 

Az FC Dabas Sportegyesület 2016-ban is megrendezi az immáron tradicionálisnak tekinthető nyári utánpótlás focitáborát. A programok szakmai színvonalát ismételten egykori és mai válogatott játékosok, NB I-es edzők, szakvezetők, meglepetés vendégek emelik, akikkel beszélgethetnek és fotókat is készíthetnek  a gyerekek.

Jelentkezési határidő: 2016. június 15.

" A tábor Dabason, a városi sporttelepen (2371 Dabas, Pálya u.1.) 2016. június 27 - július 01. között kerül megrendezésre. A táborba 6-16 év közötti gyerekek jelentkezhetnek (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be..."

Bővebb információt az FC Dabas UP edzőinél, illetőleg az alábbi elérhetőségek egyikén szerezhet:

Online: Jelentkezési lap (letöltés)

Facebook: FC Dabas Sportegyesület

Telefon:
+36 (30) 436 4483
(Kucsák István)
+36 (20) 996 6192 (Ledő László)
+36 (20) 429 8481 (Schilingerné Budai Zsuzsanna)

 
   
2016.05.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője, a Pásztó és a Csepel elleni bajnoki mérkőzéseikkel kapcsolatban az alábbi értékelést közölte:

" Végre magunkhoz tértünk! Csodálatos héten vagyok, vagyunk túl. Bajnoki cím a Dabas II-vel és két győzelem az U17-es csapattal (valamint az U-16 is begyűjtötte a három pontot).

Megérdemelt győzelmet szereztünk Pásztón. Szokás szerint megkaptuk a kapus gólunkat a 6.percben. Ezután sorra hagytuk ki a helyzeteinket, aztán Fodor Gergely szögletből egy szép fejessel egyenlített. A második félidőben felborult a pálya, mi domináltunk, beszorítottuk ellenfelünket, mégis a végén majdnem kikaptunk egy kontra után, de Garajszki Péter hatalmasat védett. A végén jött a csattanó, Mata Péter az utolsó percben gyönyörű gólt rúgott, amivel végül megnyertük a mérkőzést ( 1:2). "

Pásztó SK - FC Dabas U17 1 : 2 (1:1)
Gól: Fodor G (36'), Mata P (90')

" Következett a Csepel elleni találkozó. Egy nagyon jó pályán tudtunk játszani, aminek különösen örültem, mert a sok kis passzt és a labdatartást szeretnénk minden meccsen erőltetni. Jól is kezdtük a meccset, előbb Mráz Máté vezette egy az egyben a kapusra a labdát, majd Jáger Dávid, de sajnos mind a ketten kihagyták. A futball megbüntetett minket, kaptunk is egy gólt, így a második félidőre 0:1-el mentünk. Mégis nyugodt voltam, mert jól játszottunk, ami ki is jött a második félidőben. Felborult a pálya, teljesen átvettük az irányítást, Babos Dani is jól szállt be. Tizenegyesből egyenlítettünk, Mata Petit buktatták, Jáger Dávid rúgta be a büntetőt (1:1). Továbbra is a rengeteg háromszögezés és gyors rövid passzok jellemezték a játékunkat, ami újabb két gólt eredményezett. Mata Peti és Jáger Dávid volt a gólszerző (1:3). Mráz Máté lőtt még egy kapufát.

Az egész csapat megérdemli a tapsot! Nyerges Patrik is jól szállt be csereként. Újra önbizalommal telve játszottunk, ezért is sajnálatos a két jóval gyengébb csapat elleni vereség. Mata Péter és Horváth Krisztián mind a két meccsen kiemelkedően játszott és Jurászik Gergőt is megemlíteném, mert mindenképpen megérdemli."

Csepel FC - FC Dabas U17 1 : 3 (1:0)
Gól: Nagy-Jáger D (65'), Mata P (78'), Nagy-Jáger D (83')

" Kijöttünk a gödörből, ezt minden játékosomnak köszönöm. Szenzációs hét volt számomra. Hajrá Dabas! "

 
   
2016.05.25.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas SE: Hétközi mérkőzések (2016.máj.25-26.)
 

Három utánpótlás korosztályunk is a hét közepén pótolja be elhalasztott bajnoki mérkőzését:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U19
Csütörtök, 17:30
Pestszentimrei SK - FC Dabas U15
FC Dabas U15
Szerda, 15:00
Pásztói ULC - FC Dabas U15
FC Dabas U14
Szerda, 17:00
Pásztói ULC - FC Dabas U14

 
 
2016.05.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a bajnoki cím elhódítását követően az alábbi gondolatait osztotta meg oldalunkkal:

" Sikerült! Most már ki lehet jelenteni, hogy 2015-16.év Közép-kelet U14-es bajnokcsapata az FC DABAS! Mint egy álom, amiből még mindig nem tértem magamhoz. Csodálatos érzés. Nem gondoltam volna az elején, hogy ilyen sikert fogunk elérni így közösen, mert ez egy igazi csapatmunka volt!

Köszönöm a rengeteg munkáját Mixinek, aki nélkülözhetetlen volt az átigazolás és módosítások terén. Köszönöm Zsuzsinak a rengeteg szervezést az utazásokkal kapcsolatban (rossz lenne, még ha ezt is nekünk kellene intézni), ami nélkül sehol sem lennénk. Köszönöm Basa úrnak a szerelések nagymesterének, aki mos és ha kell főz ránk. Köszönöm a Vezetőségnek, akik rengeteget dolgoznak, hogy legyen új épület, legyenek új pályák, ahol lehet télen-nyáron focizni és stabil hátteret raknak mögénk. Köszönöm Kucsák Istvánnak, aki rengeteget dolgozik azon, hogy a térség legjobbjai nálunk focizhassanak és lám a sok munkája elkezd beérni. Köszönöm az edzőkollégáknak a munkáját hisz ők adták meg a játékosainknak az alapot, amire lehetett építeni. Köszönöm az iskolák segítségét, hogy sokszor tudták nélkülözni a gyerekeket. Köszönöm a szülőknek, akik az otthoni nyugalmat, stabilitást megteremtik a srácoknak.

Végül de nem utolsó sorban köszönöm a srácoknak akik az egész évet a maguk módján végigdolgozták és egy baromi jó társaság jött össze. Szerencsére nagyon jól edzettek, ami mindennek az alapja, végig hittek magukban, társaikban és szerencsére bennem is.

Most egy picit ünneplünk és utána felkészülünk a rájátszásra, ahol a tét az NB1! Ehhez két fordulón kellene túljutni. Az elsőn a Szolnokkal kezdünk idegenben 06.08-án, majd 06.11-én (az évzárón) fogadjuk őket a visszavágón.

Egy biztos mindent megteszünk a siker érdekében!Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE (5 : 2) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi Szanda Focisuli SE elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Ellenfelünk gyorsan megszerezte a vezetést, amelyet a támadó térfelén elveszített labdából szereztek. A védelmünk gyakorlatilag állva maradt, így Mihály Lajos előtt sakk-matt szituáció alakult ki. Egyre nagyobb nyomás volt a csapaton, hiszen a helyzetek sokaságát hagytuk ki, nem akart jönni a nagyon várt gól.

A második félidőben is nagy erőket mozgósítottunk a gólszerzés reményében, azonban csak bő 15 perc elteltével tudtunk egyenlíteni. A győzelemért futballoztunk, ahol ismét kinyíltunk egyszer hátul, amely pontrúgást eredményezett a tizenhatosunk sarkáról. A beívelést követően a hosszúról gólt fejelt az ellenfelünk játékosa, ami ismét hidegzuhany volt a számunkra. Versenyt futottunk az idővel, pokoli nehéz 10 percet produkáltunk, hogy menteni tudjuk a menthetőt. Szerencsére a Varga Kristóf 70. percben szerzett találata átlendített minket a görcsös akaráson és innentől kezdve minden támadásunkban benne volt a komoly gólszerzési lehetőség. Duhaj Ádám gólja volt a döntő pillanat, amikor egy gyönyörű támadást követően, higgadtan megszerezte a harmadik találatunkat. Ellenfelünk összeesett, amelyet kihasználva az utolsó percekben ugyan, de magabiztos győzelmet arattunk és 5:2-re megnyertük a számunkra 6 pontos meccset.

Mivel az FC. Csepel és a BVSC bukott a Szent Pál Akadémia és a KISE ellen, így akár még a 2. hely megszerzése is lebeghet előttünk a hátralévő két meccsen, ahol szerdán Pásztóra utazunk, szombaton pedig Csepelre. Nagyon nehéz két találkozóra számítunk, főleg úgy, hogy a sérültjeink száma csak növekszik. A szerdai meccs a legfontosabb, most azzal törődünk, hogy Pásztón egyben legyünk!

Gratulálok a sikerhez, nagy elszántságra volt szükség, hogy visszahozzuk a találkozót! Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE 5 : 2 (0:1)
Gól: Vörös T (56'), Varga K A (70'), Duhaj Á (71'), Duhaj Á (75'), Vörös T (77')

 
 
2016.05.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (0 : 0)
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a hétvégi HFC ellen idegenben megvívott bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az első félidőben nagy akarattal, de ritmusváltás és dinamika nélkül futballoztunk. Megúsztunk egy tizenegyest, majd öt percre rá kihagytunk egy óriási gólhelyzetet.

A második játékrészben a hirtelen jött meleget megszokva komoly gólszerzési lehetőségeket alakítottunk ki, azonban még két méterről sem tudtunk a kapuba találni. Úgy gondolom, az ellenfél büntetője ellenére a második félidő helyzetei alapján két pontot hagytunk Hódmezővásárhelyen.

Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a soron következő Paks II elleni összecsapásra. "

Hódmezővásárhelyi FC- FC Dabas 0: 0 (0 : 0)
Gól: -

 
 
2016.05.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Újlengyel DSE - FC Dabas U16 (2 : 5) *
 

Ledő László irányításával játszotta le soros bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" Az U16-os csapat az Újlengyel vendége volt vasárnap délelőtt. Akadozott ugyan a játék, de még így is megérdemelten nyertünk 5:2 arányban. A srácok nagyot küzdöttek egymásért és azért, hogy megszerezzük a második helyezést.

Gratula fiúk! Hajrá Dabas! "

Újlengyel DSE - FC Dabas U16 2 : 5 (1:2)
Gól: Márton A V (17'), Zsíros M (29'), Kovács M (66'), Kovács M (86'), Krizsán L M (88')

 
 
2016.05.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a hétvégén megrendezésre került Kölyökliga megmérettetést követően az alábbiak észrevételeit közölte:

" Hétvégén mi rendeztük a Kölyökliga utolsó fordulóját. Sajnos a játékosaim nem tudtak rendelkezésre állni, hiszen már második hétvégéjükön iskolai elfoglaltságuk volt, ezért az alközpontban "néztem szét" és több játékost is elhívtam, amiért szeretnék köszönetet mondani az Újhartyán csapatának és többek közt Tóth Attila edzőjüknek.

A tabella "eleje" látogatott el hozzánk, akikkel iszonyatosan színvonalas mérkőzéseket játszottunk. Meg merem kockáztatni a legizgalmasabb és a legtöbb néző előtt zajló fordulónk volt. Hat mérkőzést játszottunk, amelyből 3 győzelem és 1 döntetlen mellett 2 vereséget szedtünk össze. A visszajelzésekből leszűrve azonban egyértelműen egy pozitív nap volt, mind játékban, mind fegyelemben és a játékhoz való hozzáállásban.

Örültem, hogy a „hartyáni” gyerekek is jól érezték magukat és láthatták, hogy mekkora különbség van egy alközponti Bozsik torna és egy kölyökliga közt. Köszönöm a szülőknek is, hogy áthozták Dabasra a Gyerekeiket. Végül szeretném megköszönni a dabasi vezetőségnek, hogy lehetővé tették, hogy elindulhassunk idén a kölyökliga sorozatban. Egy biztos, nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk.

A Csapatomnak is szeretném megköszönni a hozzáállást az egész sorozathoz és hogy helytálltak úgy, hogy egy évvel idősebbek ellen játszottak folyamatosan.

Végül a két díjazottam: Rutterschmid Bence (U11), Mráz Kevin (U10).
Gratulálok nekik! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dunavarsányi TE II - FC Dabas III (1 : 3) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a hétvégi Dunavarsány II elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas III a Dunavarsány II csapata ellen játszotta soron következő bajnoki mérkőzését. Sajnos foghíjasak voltunk. Egyesek dolgoztak, volt, aki lagziba volt, de volt olyan játékosunk is, aki elgondolkodott, hogy eljöjjön e a mérkőzésre, és természetesen volt olyan is, akiről nem is tudtunk semmit! Ezen kívül öt játékosom sérülten vállalta a játékot.

Kapkodva kezdtük a mérkőzést, de mégis előttünk adódott az első gólszerzési lehetőség. A 23.percben Kmetyó Máté ugrott ki, az ellenfél kapusa szabályosan földbe döngölte, azonban a kipattanó labdát Bukovszki Balázs az üres kapuba tudta lőni. Sajnos az eset után Mátét lekellett cserélni.  A félidő második felében Tihany Dani eldönthette volna a mérkőzést, de mindhárom száz százalékos helyzetét kihagyta. Ezt követően azonban úgy gondoltam hogy a negyediket már berúgja egy kiharcolt labdaszerzés után.

A szünetbe felhívtam a figyelmet, hogy zártabban védekezzünk és egyszerű megoldásokkal próbáljunk játszani. Bukovszki Balázs megszerezte a második gólját, ezzel 3:0ra módosította az eredményt. Ezután nagyot küzdöttek a srácok. A kontráinkból kapufát, helyzetek sorozatát dolgoztuk ki, de nem sikerült növelnünk az előnyünket.  Az utolsó 15 percben mindenki a maximumot hozta ki magából.

A győzelemhez az is kellett, hogy a kispadon Györgyövics István olyan önkívületi állapotban irányította a csapatot, mintha ő lenne a mai napon a csapat edzője! Köszönöm neki is, mert ez a győzelem igazi csapatmunka volt!

Hajrá Dabas! "

Dunavarsányi TE II - FC Dabas III 1 : 3 (0:2)

Gól: Bukovszki B (11'), Tihany D (43'), Bukovszki B (49')

 
 
2016.05.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas (0 : 0) *
 

Gól nélkül döntetlen a HFC otthonában

A szombati játéknap egyik meglepetését legfőbb riválisunk, a BMTE-Újbuda FC szolgáltatta, mivel Prukner László csapata csupán pontosztozkodásra volt képes a Szentlőrinc otthonában. Ellenlábasunk botlásának következtében csapatunk egy esetleges Hódmezővásárhely elleni győzelemmel az igen előkelő harmadik helyre léphetett volna előre a tabellán.

A szépen felújított HFC Stadionban azonban tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Ahogy az várható volt, nagy küzdelmet hozott a mérkőzés. A hazaiak egy alkalommal igen közel jártak a vezetés megszerzéséhez, a megítélt büntetőrúgást azonban szerencsénkre kihagyták, így maradt a döntetlen. Dajka László a mérkőzés utolsó húsz percére a Csák Zoltán, Takács Kornél, Bárányos Zsolt triót pályára küldve próbált meg még némi új impulzust vinni a mérkőzésbe, az összecsapás végkimenetelét azonban cserejátékosaink sem tudták érdemben megváltoztatni. Az eredményjelző táblán a mérkőzés végeztével is a kezdő sípszónál látott 0:0-ás felirat volt olvasható, így végül egy-egy ponttal kellett beérniük a csapatoknak a vasárnap késő délutáni NBIII-as összecsapás végeztével.

Idegenben nem rossz eredmény a döntetlen, azonban az Újbuda szombati botlása következtében némi hiányérzetünk azért lehet az elszalasztott lehetőség miatt. Jövő hétvégén ismét idegenben mérkőzünk, akkor az NBI-ben szereplő Paksi FC második csapatához látogatunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.22 (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas 0 : 0 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Tóth, Kozma, Lázár, Surányi, Kállai I (Csák - 72'), Domonyi (Bárányos - 88'), Komoróczi, Hollauer (Takács - 73'), Geiger, Zsolnai

Csere: Török, Takács, Bárányos, Csák, Dévai, Gáspár, Pék

Gól: -

Sárga lap: Tóth (47'), Slobodan (87') ill. Domonyi (22')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dunavarsányi TE II - FC Dabas III (1 : 3) *
 

Magabiztos győzelem a Dunavarsány II ellen

Ledő László csapata vasárnap délután Dunavarsányba látogatott. Csapatunk nem túl jó előjelekkel vágott neki a mérkőzésnek, azonban a fiúk megmutatták, tudnak küzdeni és szűk játékoskerettel is képesek jó eredményt elérni.

Bukovszki Balázs elég korán, már a 10.perc környékén vezetéshez juttatta csapatunkat (0:1), amit az első játékrész végén Tihany Dánielnek sikerült megdupláznia (0:2), így két gólos megnyugtató előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre.

A folytatásban Bukovszki Balázs megszerezte második találatát, amivel lényegében le is zárta a mérkőzést (0:3). Ellenfelünk a 68.percben ugyan talált egy gólt (1:3), a szépítésen túl azonban másra már nem futotta erejéből, így magabiztosan és megérdemelten gyűjtöttük be újabb bajnoki pontjainkat.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.22 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dunavarsány

Dunavarsányi TE II - FC Dabas III 1 : 3 (0:2)

FC Dabas III: Ledő - Szabados (Balogh G - 70'), Laczkó, Pokornyik, Strupka (Kveták - 68'), Bukovszki, Bálint G, Kocsó, Fehér, Tihany (Rutterschmid - 60'), Kmetyó (Bodocz - 23')

Csere: Rutterschmid, Balogh G, Kveták, Bodocz

Gól: Takács D (68') ill. Bukovszki B (11'), Tihany D (43'), Bukovszki B (49')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.05.22.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
Csepel FC SE U18 - FC Dabas U19
3 : 0 (0:0)
 
Gól:
-
     
U17
Csepel FC SE U16 - FC Dabas U17
1 : 3 (1:0)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (65')
      - Mata P (78')
    - Nagy-Jáger D (83')
       
U16
Újlengyel DSE - FC Dabas U16
2 : 5 (1:2)
 
Gól:
- Márton A V (17')
      - Zsíros M (29')
    - Kovács M (66')
    - Kovács M (86')
    - Krizsán L M (88')
       
U15
FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE
5 : 2 (0:1)
 
Gól:
- Vörös T (56')
    - Varga K A (70')
    - Duhaj Á (71')
    - Duhaj Á (75')
    - Vörös T (77')
     
U14
FC Dabas U14 - Szanda Focisuli SE
5 : 0 (4:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (8')
      - Gáspár Zs (17')
    - Szőrös M (29')
      - Prigyeni D (38')
      - Tóth Á (65')
       

 
 
2016.05.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 32.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A hét utolsó napján öt mérkőzés kerül megrendezésre.

Vasárnap - 2016.05.22.
Pénzügyőr SE
-
Békéscsaba 1912 Előre FC II
0 : 0
Dunaharaszti MTK
-
ESMTK
1 : 3
SZEOL SC
-
Budapest Honvéd MFA II
3 : 0
Hódmezővásárhelyi FC
-
FC Dabas
0 : 0
HR-Rent Kozármisleny FC
-
Paksi FC II
2 : 2
       
szabadnapos:
  Bölcskei SE  
 
 
2016.05.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: UFC Gyömrő - FC Dabas II (0 : 7) *
 

Hét gólos győzelmével bajnok az FC Dabas II

Kucsák István legénysége a Pereg SE múlt hétvégi megsemmisítő (10:0) legyőzésével a bajnoki cím elhódításának közvetlen közelébe került. Szombaton a Gyömrő otthonában matematikailag is bebiztosíthatta kettes csapatunk a Megye I.osztályba való feljutást. Játékosaink sanszot sem adtak a középmezőnyben tanyázó hazaiaknak és végül hét gólig jutva szerezték meg újabb győzelmüket. Ráadásképp legfőbb riválisunk, a második Százhalombatta (a forduló rangadóján) a negyedik Dunavarsányt fogadta és szenvedett 2:1-es vereséget, így már a gyömrői mérkőzés végkimenetelétől függetlenül is bajnok lett volna az FC Dabas II.

A mérkőzésre visszatérve Farkas Krisztián már a 4.percben vezetéshez juttatta csapatunkat (0:1), majd következett Bozsik Viktor (0:2), Zsíros Ádám (0:3) és Lanckor Gábor (0:4) találata, így a félidőre már maggyőző, négy gólos előny birtokában vonulhattunk.

Szerencsére a folytatásban sem elégedtünk meg az addig elért eredménnyel, a csereként pályára lépő Pék Richárd folytatta a sort (0:5), majd Zsíros Ádám követte őt (0:6), végül a 60.percben Mráz István állította be a 7:0-ás (mint később kiderült) végeredményt. A gólok mellett a játékvezető a 73.percben még egy dupla kiállítást is elkönyvelhetett, hazai oldalról Blazsán Tamás, míg az FC Dabasból Danyis Attila vonulhatott idő előtt pihenőre. Az előny birtokában Kucsák István kihasználhatta minden cserelehetőségét, így végül szinte mindenki kivehette részét a fölényes gyömrői sikerből.

A hátralevő két fordulót remélhetőleg bajnokhoz méltóan (két győzelemmel) teljesíti kettes csapatunk, azonban sok tétje már nem lesz a Taksony II és a Gyál BKSE elleni összecsapásoknak.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.21 (szombat, 17:00)
Helyszín: Gyömrő

UFC Gyömrő - FC Dabas II 0 : 7 (0:4)

FC Dabas II: Bartus - Janicsák (Bálint Z - 70'), Cemmel, Botlik, Farkas R (Danyis - 46'), Mráz, Lanczkor, Fábri (Pék - 46'), Zsíros (Volenszki Z - 70'), Farkas K (Gáspár - 64'), Bozsik

Csere: Magyari, Gáspár, Danyis, Volenszki Z, Pék, Bálint Z

Gól: Farkas K (4'), Bozsik V (11'), Zsíros Á (34'), Lanczkor G (40'), Pék R (49'), Zsíros Á (55'), Mráz I (60')

Kiállítva: Blazsán (73') ill. Danyis (73')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2016.05.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 32.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Három mérkőzéssel veszi kezdetét az NBIII.Közép csoport 32.fordulója.

Szombat - 2016.05.21.
V-Gyulai TFC
-
Komlói Bányász SK
1 : 1
Szentlőrinc SE
-
BMTE-Újbuda FC
1 : 1
Szekszárdi UFC
-
Monor SE
3 : 1
       
szabadnapos:
  Bölcskei SE  
 
 
2016.05.20.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.máj.14-15.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 18:00
Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas
FC Dabas II
Szombat, 17:00
UFC Gyömrő - FC Dabas II
FC Dabas III
Vasárnap, 17:00
Dunavarsányi TE II - FC Dabas III
FC Dabas U19
Vasárnap, 17:00
Csepel FC SE U18 - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Vasárnap, 15:00
Csepel FC SE U16 - FC Dabas U17
FC Dabas U16 Vasárnap, 10:00
Újlengyel DSE - FC Dabas U16
FC Dabas U15 Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - Szanda Focisuli SE
FC Dabas U14 Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - Szanda Focisuli SE
FC Dabas U11 Szombat, 10:00
Kölyökliga U10/U11 - Dabas (ÉKÜ)
FC Dabas U9 Szombat, 9:30
Bozsik Torna U9 - Dabas (Sári)
FC Dabas U7 Szombat, 9:30
Bozsik Torna U7 - Dabas (Sári)
 
 
2016.05.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas *
 

Ismét idegenbe látogat NBIII-as csapatunk

Dajka László társulata immáron három győztes mérkőzéssel a háta mögött, önbizalommal telve készülhet a hétvégi, Hódmezővásárhely elleni NBIII-as összecsapásra. Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan ismételten idegen vagyunk kénytelenek pályára lépni, aminek oka, hogy az őszi szezonban a HFC kérelmezte a pályaválasztói jog felcserélését, mivel pályáján felújítási munkálatok zajlottak. Ennek következtében az ESMTK és jövő a hétvégi Paksi FC II összecsapások között is idegenben kell bizonyítanunk. A bronzéremért vívott csatározásban természetesen nem a legelőnyösebb, ha az utolsó négy mérkőzésből háromszor idegenben kell mérkőzni, azonban jelenleg ez a helyzet áll fenn, ezt a szituációt kell minél jobban megoldania NBIII-as keretünknek.

Ellenfelünk jelenleg a tabella tizenötödik pozícióját fogalja el. Legutóbbi három összecsapásán egy Szentlőrinc elleni 2:1-es győzelmet, egy Szekszárd elleni döntetlent és egy Kozármislenytől elszenvedett (minimális) egy gólos vereséget tudott felmutatni, ami a szezonban eddig mutatott teljesítményéhez képest előrelépésnek tekinthető. Formajavulásuk számunkra természetesen nem túl kedvező, azonban esélyeshez méltóan mindent el kell követnünk a három pont megszerzése érdekében.

Nehéz mérkőzésre számíthatunk, ez nem vitás. Már a hazai pályán 2:1 arányban megnyert őszi összecsapás sem sikeredett túl simára. Egy gólos félidei hátrányból kellett felállnunk, ami végül Csák Zoltán és Körmöczy Szebasztián góljainak köszönhetően sikerült is, így végül otthon tudtuk tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hajrá Dabas!

Mérkőzés: Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.22. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Hódmezővásárhely

 
 
2016.05.20.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 32. forduló
 

Ezen a héten Pleszkán László az ESMTK szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre facebook oldal társszerkesztője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.05.21. (szombat) 18:00 óra
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Komlói Bányász
A Gyula hazai pályán masszív csapat, de tavasszal nem igazán találják az ütemet. Komlón a pontlevonással elúszott a hajó, így a fiatal csapat már tét nélkül, felszabadultan játszhat, ki is fogja használni a Gyula gyengélkedését. Tippem: 1-2

2016.05.21. (szombat) 18:00 óra 
Szentlőrinc SE - Budafoki MTE-Újbuda FC
A Budafok papíron jobb erőkből álló együttes, de a papírforma Szentlőrincen nem sokat számít. A hazaiak otthon tartják legalább az egyik pontot. Tippem: 0-0

2016.05.21. (szombat) 18:00 óra 
Szekszárdi UFC - Monori SE
Szekszárdon nagyon mély a gödör, de látni már a fényt. Ennek tudatában fognak pályára lépni szombaton, három idegenbeli párharc után ismét hazai pályán, és ha a harcosabbik focijukat veszik elő, akkor utol is érhetik a tabellán a pihenős Bölcskét. Tippem: 2-1

2016.05.22. (vasárnap) 16:00 óra
Pénzügyőr SE - Békéscsaba 1912 Előre II.
Pasaréten van még matematikai esély egy érem elcsípésére, ami hatalmas hőstett lenne az NB III-ba való visszatérés évében. Ám ehhez az utolsó két hazai mérkőzésen maximális pontot kell begyűjteni Vatai Attila fiainak. A Békéscsaba támadó focit játszik, ez fekszik majd a hazai csapatnak, s kiszolgálhatják a lelkes pasaréti szurkolótábort. Tippem: 3-1

2016.05.22. (vasárnap) 18:00 óra
Dunaharaszti MTK - ESMTK
Igazi szomszédvári rangadó lesz, kevés góllal. A két csapat legtöbbször döntetlenre szokott végezni, ez most nem így lesz. Bár a Dunaharaszti gyengélkedik tavasszal, nem felejtettek el focizni. Ugyan ez igaz erzsébeti oldalon is, így egy nagyon őszinte mérkőzésre van kilátás, ahol az fog dönteni, hogy ki tud a kapuba találni. Ezek most mi leszünk! Tippem: 0-1

2016.05.22. (vasárnap) 18:00 óra
SZEOL SC - Budapest Honvéd-MFA II.
Bár a Szegednek van még egy elmaradt mérkőzése is a Bölcske ellen, ahhoz hogy biztos feljutónak mondhassa magát, szüksége van a három pontra. Ám a Honvéd ellen nem könnyű azt begyűjteni, az akadémisták könnyen borsot törhetnek a szegediek orra alá. Tippem: 2-2

2016.05.22. (vasárnap) 18:00 óra
Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas
A Vásárhely elkerült a közvetlen veszélyzónából, de még nincs biztonságban. Dabason szintén érmes reményeket dédelgetnek. Meg kell izzadniuk nagyon a pontokért, de hárommal fognak hazatérni. Tippem: 1-2

2016.05.22. (vasárnap) 18:00 óra
HR-RENT Kozármisleny - Paksi FC II.
A Kozármisleny toronymagasan nyeri ezt a bajnokságot, amihez ezúton is gratulálunk nekik oldalunk nevében. Bajnokhoz méltóan fog pályára lépni, s egy könnyed vasárnap délutáni mérkőzésen nem hagy majd kétséget felőle, hogy ki az úr a pályán. Tippem: 3-0

Teljes cikk
 
2016.05.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Csep-Gól FC SE - FC Dabas U15 (0 : 3)
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétközi Csep-Gól FC elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Sokat készültünk fejben erre a mérkőzésre, hiszen a célegyenesbe érkeztünk. Csepelen idegenben nem sok csapatnak sikerült nyerni, így kellő önbizalommal kellett, hogy érkezzünk a rangadóra, ahol a 3.hely megszerzéséért küzdhettünk.

Nagyon sokat beszélgettünk a mérkőzés előtt és szinte felrúgtunk minden taktikai elemet, hiszen most nem ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy két fájó vereség után kellően motiváltak legyünk. Szerencsére ez sikerült és nagyon jó felfogásban futballoztuk végig a találkozót. Ellenfelünk mezőnyben jól játszott, azonban a kapura nem volt veszélyes. A mezőnyfölényre számítottunk, így ennek megfelelően rendezkedtünk be. Duhaj Ádám két találata magabiztos vezetéshez juttatta a csapatot, amelyért keményen megdolgoztunk.

A második félidő derekán ellenfelünk mindent egy lapra feltéve támadott, ahol a szellős védelmüket több alkalommal sikerült lekontráznunk, azonban a gól váratott magára az utolsó percekig. Ebben a periódusban rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, ahol nagyobb koncentráció mellett több gólt is szerezhettünk volna.

Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez, szép meglepetés volt a fizikálisan nálunk érettebb ellenféllel szemben, azonban ez csak akkor ér valamit, ha a hátralévő három fordulóban hasonló felfogásban tudunk futballozni.

Hajrá FC Dabas! "

Csep-Gól FC SE - FC Dabas U15 0 : 3 (0:1)
Gól: Duhaj Á (27'), Duhaj Á (58'), Varga K A (80')

 
 
2016.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: ESMTK - FC Dabas (0 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a hétvégi ESMTK ellen idegenben megvívott bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Nagyon örülünk a győzelemnek, mert Erzsébetről - bármely csapatnak - nagyon nehéz elhozni a három pontot. Szakmailag az az észrevételem, hogy a csapat fegyelmezett volt, lezártuk a területeket és sikerült semlegesíteni a hazaiak veszélyes embereit, bár az is igaz, hogy az első félidőben, játékban mi sem sziporkáztunk, ugyanakkor a legnagyobb helyzetet mégis mi hagytuk ki.

A második játékrészben már kicsit többet kockáztattunk, mivel szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Jöttek is a helyzetek sorra. A 75.percben les címén egy szabályos góltól fosztott meg bennünket a játékvezető a partjelző beintése nyomán, hozzáteszem még a hazaiak szerint sem volt leshelyzet. Úgy gondolom, a cserejátékosok is hozzá tudtak tenni játékunkhoz, aktív jelenlétükkel rendre zavart tudtak okozni az ellenfél védelmében. A 3-4 nagy helyzetünkből végül egyet értékesíteni tudtunk. Egy szép támadás végén Surányi beadását Zsolnai fejelte a hálóba.  Idegenben 1:0-ra nyerni sosem könnyű, a csapat becsülettel tette a dolgát, amiért le a kalappal a játékosok előtt.

Vasárnap egy nagyon kellemetlen csapathoz látogatunk idegenbe, ahol még a bajnok Kozármisleny is megizzadt a hétvégén. Ettől függetlenül becsülettel felkészülünk és megpróbáljuk a saját játékunkat játszva a lehető legjobb eredményt elérni. "

ESMTK - FC Dabas 0: 1 (0 : 0)
Gól: Zsonai R (88')

 
 
2016.05.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője az elmúlt két bajnoki mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi értékelést közölte:

" Az "év meccse" előtt a védekezést tartottam a legfontosabbnak, mert úgy éreztem, gólt mindenképp szerzünk. A védekezésben szinte méterről méterre átvettünk mindent, aminek meg is lett az eredménye. Ellenfelünknek a mérkőzés végén volt egy helyzete 4-0-ás állásnál, amely mutatja a mérkőzés képét is.

Sokat számított, hogy erre a fontos meccsre nagyon erős kezdőcsapattal és szintén erős tartalék játékosokkal rendelkeztünk, valamint még a kereten kívül is 4-5 fontos játékosunk is volt, akik sérülés, munka vagy egyéb okok miatt most nem jutottak játéklehetőséghez. Szép gólokat szereztünk, valamint végig nyomás alatt tartottuk idegenben a legfőbb riválisunkat.

Sikerült 6 pontra növelni előnyünket, ami már elfogadható távolság négy fordulóval a vége előtt. "

Százhalombattai LK - FC Dabas II 0 : 4 (0:2)
Gól: Janicsák A (18'), Geiger N (38'), Lanczkor G (58'), Lázár T (75')

" Hazai pályán az 5.helyezett csapat ellen egy jó mérkőzés volt várható. Nem lett az, ellenfelünk ugyanis szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, a 15.percben 2:0, míg az 58.percben már 9:0 volt az eredmény.

Nagyon sok futást kértem a csapattól és agresszív támadójátékot. Húsz perc után már minden terv megdőlt, hiszen eldőlt a mérkőzés. Szebbnél szebb gólokat szereztünk, erőteljes és önbizalomtól duzzadó volt a csapat játéka. A félidőben négyet cseréltünk és az ötödik cserelehetőségünket is kihasználtuk már a 60.percben, így lehetőséget adva többeknek a játékra. "

FC Dabas II - Pereg SE 10 : 0 (6:0)
Gól: Farkas K (11'), Feczesin (15'), Farkas K (20'), Lanczkor G (27'), Varga B (28'), Varga B (42'), Zsíros Á (48'), Tóth S (51' - öngól), Farkas K (55'), Volenszki Z (87')

" Egy győzelemre vagyunk a bajnoki címtől, szeretnénk ezt megszerezni a következő mérkőzésen. Gyömrőre utazunk szombaton - középcsapat idegenben - próbálunk agresszívan fellépni és a támadásokat erőltetve jó eredményt elérni. "

 
 
2015.05.18.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az érdekelt FC Dabas utánpótlás csapatok szerdai bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
Pásztó SK - FC Dabas U19
5 : 1 (1:1)
 
Gól:
- Ubornyák J (33')
     
U17
Pásztó SK - FC Dabas U17
1 : 2 (1:1)
 
Gól:
- Fodor G (36')
      - Mata P (90')
     
U15
Csep-Gól FC SE - FC Dabas U15
0 : 3 (0:1)
 
Gól:
- Duhaj Á (27')
      - Duhaj Á (58)
      - Varga K A (80')
       

 
 
2016.05.18.
www.fcdabas.hu
KLUB
UP Központ - Célegyenesben...
 

Gőzerővel zajlanak az FC Dabas Utánpótlásközpont építési munkálatai. Az idő egyre csak fogy, szűk egy hónapon belül átadásra kell kerülnie az épületnek. A kivitelező szakemberek mindent megtesznek azért, hogy a 2016.június 11-i ünnepélyes átadóra elkészüljenek a munkálatokkal és a klub használatba vehesse az FC Dabas utánpótlásának új bázisát.

Az alábbi galériákban az épület jelenlegi (május közepi) külső és belső állapotát tekinthetik meg pár pillanatképen keresztül:

FC Dabas UP Központ - KÜLSŐ

FC Dabas UP Központ - BELSŐ

 

 

 

 

 
 
2016.05.18.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas SE: Hétközi mérkőzések (2016.máj.18.)
 

A szerdai napon három utánpótlás korosztályunk is pályára lép bajnoki mérkőzés keretén belül:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas U19
Szerda, 17:00
Pásztó SK - FC Dabas U19
FC Dabas U17
Szerda, 15:00
Pásztó SK - FC Dabas U17
FC Dabas U15
Szerda, 16:00
Csep-Gól FC SE - FC Dabas U15
 
 
2016.05.17.
www.fcdabas.hu
KLUB
Újabb nagyszabású beruházás *
 

Dabason immár a második műfüves pálya épül az MLSZ pályaépítési programjának köszönhetően

" Újabb sport infrastrukturális beruházás folyik Dabason. Az MLSZ országos pályaépítési programjának keretén belül egy nagyméretű, villanyvilágítással ellátott V. generációs műfüves pálya épül a dabasi sportcsarnok melletti területen.

Ez a beruházás folytatása egy tavaly elkezdett programnak, amelynek köszönhetően a Szent János Katolikus Általános Iskolában épült meg egy futsal méretű, villanyvilágítással ellátott műfüves pálya.

A dabasi csarnok melletti létesítmény a sportcsarnok infrastruktúrájának egy részével az FC Dabas SE utánpótlás-korosztályait szolgálja elsősorban, azonban a szabad időpontokban bérelhető lesz szabadidős sportolásra is. "

Bennárik Ferenc

További képek

 
 
2016.05.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Diósdi TC II (2 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a hétvégi Diósd II elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A szombati napon az FC Dabas III csapata a Diósd TC II-t fogadta soron következő bajnoki mérkőzésén.

Ismételten egy nagyon fontos mérkőzés előtt álltunk. Megint maximális keretünk volt, sőt két játékosunk nem is tudott levetkőzni. A nagy esőzések miatt attól tartottam, hogy a pályánk nem lesz alkalmas a játékra, de a mérkőzés időpontjára kisütött a nap, így elkezdődhetett a rangadó.

Felhívtam a fiúk figyelmét, hogy a mai napon 120%-ot kell nyújtani a pályán. Mondtam nekik, hogy biztos nagy küzdelem lesz, de ugyanakkor azt is éreztem, hogy megnyerjük az összecsapást.

Rosszul kezdtünk, sok eladott labdával és kapkodva, igaz előttünk adódott az első helyzet, ami természetesen kimaradt. Persze ellenfelünk az első ziccerét kihasználta, igaz a mi hibánkból. A gól után 5-10 percig még kapkodtunk és rossz döntések sorozatát hoztuk meg. Amikor kezdtünk megnyugodni és egyben felvenni a mérkőzés ritmusát, a kedves sporik, (akik addig is eléggé vakon voltak) borzolták az ítéleteikkel az idegeinket. Azonban ők sem tudtak megroppantani minket. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de sajnos sorra el is kapkodtuk azokat. A félidő vége előtt egy szép akció végén Tihany Dani egyenlített, így a félidő 1:1 lett.

A szünetben átbeszéltük, hogy mit is kell tenni ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük, valamint frissítettünk is a mérkőzés előtti megbeszéltek szerint.

A második félidőben szépen lassan felőröltük ellenfelünket. Helyzetek sorozatát dolgoztuk ki, de a gól csak nem akart jönni. Meg kell említenem Ubornyák Józsit, aki azt csinált az ellenfél védőivel, ami akart, azonban az utolsó döntései sajnos nem voltak jók. A 86.percben azonban egy egyéni szóló után megszerezte a győztes gólunkat és így 2:1 arányban megnyertük a mérkőzést.

Ez a győzelem egy igazi csapatmunka volt! Köszönöm mind a 20 játékosnak, mert ez nélkületek nem sikerült volna! Jövő héten folytatás Dunavarsányban!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Diósdi TC II 2 : 1 (1:1)

Gól: Gól: Tihany D (33'), Ubornyák J (84')

 
 
2016.05.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi Megyei Kiemelt Bozsik Tornát követően az alábbi értékelést adta:

" Ismét esős idő várt minket, de ezúttal nem maradt el a torna. A kezdés előtt azt kértem a srácoktól, hogy nyugodtan játszanak és próbáljunk minél több helyzetet kialakítani a mérkőzések során és ha lehet, ne kapjunk sok gólt. Ha ezt nézzük, akkor száz százalékos teljesítményt nyújtottunk, hiszen mind az öt meccsen rezdületlen maradt a kapunk és számos helyzetet alakítottunk ki, amiből gólokat is szereztünk.

Sajnos nem sikerült megnyerni mind az öt mérkőzést, de megvolt rá a lehetőségünk, azonban két döntetlen becsúszott a három győzelem mellett.

Következő két tornánkon arra törekszünk, hogy továbbra is veretlenül tudjuk hazajönni, valamint ha lehet még több győzelemmel el tudjunk érni.

Gratulálok a fiúknak! Jól játszottak! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Pereg SE (10 : 0) *
 

Tíz gólig meg sem állt kettes csapatunk

Kucsák István legénysége megsemmisítő győzelemmel zárta vasárnapi bajnoki mérkőzését. Az áldozat az a Pereg SE volt, akik ellen ősszel csupán egy 1:1-es döntetlent sikerült elérni idegenben. Ellenfelünk játékos-edzője, az egykoron az FC Dabast is erősítő Semsei Mihály alighanem közel sem erre számított, még akkor sem, ha csapata több sebből vérzik és a mérkőzésre csupán tizenkét játékost tudott nevezni.

A gólparádé a 11.percben kezdődött Farkas Krisztián révén (1:0), majd Feczesin István duplázta meg előnyünket az első negyedóra végén (2:0). A harmadik találat szintén Farkas Krisztián nevéhez fűződik (3:0), majd Lanczkor Gábor gólja már a negyedik volt a sorban (4:0). Ezt követően Varga Balázs percei következtek. Támadón duplájának köszönhetően hat gólos előnnyel vonulhattunk félidei pihenőre (6:0).

A folytatásban sem csillapodott a dabasi góléhség. Szűk tíz perc leforgása alatt három újabb találatot jegyeztünk. Elsőként Zsíros Ádám volt eredményes (7:0), majd egy Tóth Soma öngól következett (8:0), végül Farkas Krisztián saját maga harmadik, míg csapata kilencedik találatát jegyezte (9:0). Ezt követően úgy festett, hogy megállt a gólgyártás és marad az egy számjegyű eredmény. Fél óra gólcsendet követően azonban a 87.percben Volenszki Zoltán is bevette ellenfelünk kapuját, így kialakult a már-már megsemmisítőnek nevezhető 10:0-ás győzelem.
Éllovashoz méltó teljesítmény volt, ez nem vitás. Előnyünk továbbra is hat pont, ami a hátralevő három fordulót és a jelenlegi formát figyelembe véve több, mint elégnek kell, hogy legyen. Folytatás jövő szombaton a Gyömrő ellen.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.15 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Pereg SE 10 : 0 (6:0)

FC Dabas II: Bartus - Janicsák (Danyis - 46'), Cemmel, Botlik, Farkas R (Zsíros - 46'), Gáspár (Fábri - 46'), Lanczkor (Volenszki Z - 46'), Pék, Fecezsin, Farkas K (Bálint Z - 58'), Varga

Csere: Ledő, Fábri, Danyis, Zsíros, Volenszki Z, Bálint Z, Mráz

Gól: Farkas K (11'), Feczesin (15'), Farkas K (20'), Lanczkor G (27'), Varga B (28'), Varga B (42'), Zsíros Á (48'), Tóth S (51' - öngól), Farkas K (55'), Volenszki Z (87') ill. -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 31.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Négy mérkőzéssel zárul az NBIII Közép csoport 31.fordulója.

Vasárnap - 2016.05.15.
Hódmezővásárhely FC
-
HR-Rent Kozármisleny FC
0 : 1
Paksi FC II
-
Szekszárdi UFC
1 : 0
Bölcskei SE
-
SZEOL SC
-
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
Dunaharaszti MTK
3 : 3
       
szabadnapos:
  Komlói Bányász SK  
 
 
2016.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: ESMTK - FC Dabas (0 : 1) *
 

Az ESMTK sem tudott a Dajka-csapat útjába állni

NBIII-as első keretünk két egymásutánban elért győzelmet (Békéscsaba, DMTK) követően az ESMTK otthonába, Pesterzsébetre látogatott. Ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezése (13.) dabasi esélyt sejtetett és szerencsére, ha nem is túl egyszerűen, de sikerült megszerezni az újabb győzelmet és a vele járó igen fontos bajnoki pontokat.

Az összecsapás nem igazán hozott gólokban gazdag látványos játékot, egyértelműen egy gólnak kellett döntenie, már ha egyáltalán azt az egyet is el tudja érni valamelyik fél. A találkozó rendes játékidejének végén, amikor már valóban úgy festett, hogy nem lesz döntés és pontosztozkodással kell beérniük a csapatoknak érkezett Zsolnai Róbert és a 88.percben szerzett találatával egész egyszerűen padlóra küldte ellenfelünket (0:1). Válaszra már természetesen nem maradt ideje a hazaiaknak, így ha nem is egyszerűen, de mégis beigazolódott a papírforma és esélyeshez méltóan elhoztuk mindhárom pontot az ESMTK otthonából.

Győzelmünknek hála egyértelműen tapadunk a (szintén győzelmet elkönyvelő) harmadik helyezett BMTE-Újbuda FC-re. Az idei év meglepetés csapata, a Komlói Bányász SK szabadnapos a hétvégén, így őket megelőzve már a negyedik pozícióból várhatjuk a jövő hétvégi Hódmezővásárhelyi FC elleni mérkőzést.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.14 (szombat, 17:30)
Helyszín: Pesterzsébet

ESMTK - FC Dabas 0 : 1 (0:0)

FC Dabas: Scheilinger - Kozma, Lázár, Komoróczi, Surányi, Tóth, Molnár, Hollauer (Takács - 78'), Geiger (Pék - 91'), Csák (Kállai I - 60'), Zsolnai

Csere: Török, Kállai I, Takács, Zsíros, Bozsik, Pék, Gáspár

Gól: - ill. Zsolnai (88')

Sárga lap: Túri (20'), Bányai (81'), Mag (83') ill. Tóth (42'), Molnár (78')

Piros lap: -

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Diósdi TC II (2 : 1) *
 

Hátrányból fordítva fektettük végül két vállra soros ellenfelünket

Ledő László társulata a második helyezett Diósdi TC II-t fogadta szombat délután. Csapatunk egy gólos hátrányból felállva végül 2:1 arányban diadalmaskodott a tabellán előttünk rangsorolt ellenfelünkkel szemben, így a Kiskunlacháza elleni döntetlen és az éllovas Tököl II elleni fiaskót követően ismét győzelemnek örvendhetett hármas számú keretünk.

A vendégek Kiss Márk révén a 22.percben vezetéshez jutottak (0:1), azonban Tihany Dániel révén már a 33.percben egalizálni tudtuk az eredményt (1:1). Az első félidei döntetlent követően a folytatásban mindkét csapat próbálta a győztes gólt megszerezve eldönteni a három pont sorsát. Szerencsére ez ma nekünk sikerült, kevéssel a lefújást megelőzőleg Ubornyák József talált a kapuba, amivel győzelemhez segítette csapatát. A hátralevő idő szerencsére már kevésnek bizonyulta Diósd II számára az egyenlítéshez, így végül győztesen vonulhattunk le a pályáról a hármas sípszót követően.

Jövő hétvégén a középmezőnyben található Dunavarsányi TE II otthonába látogatunk, ahonnan a tabellán elfoglalt helyezések tükrében szintén illene győzelemmel távoznunk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.14 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Diósdi TC II 2 : 1 (1:1)

FC Dabas III: Ledő - Czeróczki (Strupka - 68'), Laczkó (Pokornyik - 46'), Kveták, Fehér, Bukovszki, Kmetyó (Szabados - 60'), Kocsó (Bálint Z - 35'), Ubornyák, Tihany (Somogyi - 86'), Bodocz (Mráz - 46')

Csere: Strupka, Somogyi, Bálint Z, Szabados, Pokornyik, Mráz, Volenszki

Gól: Tihany D (33'), Ubornyák J (84') ill. Kiss M (22')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.05.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
FC Dabas U19 - Ferihegy-Vecsés U18
4 : 1 (1:1)
 
Gól:
- Tokics M (16')
    - Pokornyik S (50')
    - Szokoli Á (68')
    - Nagy J (73')
     
U17
FC Dabas U17 - Ferihegy-Vecsés U16
2 : 3 (0:2)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (54')
      - Balogh G (74')
     
       

 
 
2016.05.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 31.Forduló - Szombati mérkőzések
 

A szombati nap folyamán három összecsapás kerül lebonyolításra.

Szombat - 2016.05.14.
BMTE-Újbuda FC
-
V-Gyulai TFC
4 : 0
Monor SE
-
Szentlőrinc SE
0 : 1
ESMTK
-
FC Dabas
0 : 1
       
szabadnapos:
  Komlói Bányász SK  
 
 
2016.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 31.Forduló - Pénteki mérkőzés
 

Péntek déután a 31.forduló nyitányaként a Budapest Honvéd II a Pénzügyőr gárdáját fogadja.

Péntek - 2016.05.13.
Budapest Honvéd MFA II
-
Pénzügyőr SE
0 : 1
       
szabadnapos:
  Komlói Bányász SK  
 
 
2016.05.13.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.máj.14-15.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Szombat, 17:30
ESMTK - FC Dabas
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
FC Dabas II - Pereg SE
FC Dabas III
Szombat, 16:30
FC Dabas III - Diósdi TC
FC Dabas U19
Szombat, 10:00
FC Dabas U19 - Ferihegy Vecsés U18
FC Dabas U17
Szombat, 12:00
FC Dabas U17 - Ferihegy Vecsés U16
FC Dabas U13 Vasárnap, 9:00 Bozsik Megyei Kiemelt Torna U13
FC Dabas U11 Vasárnap, 9:00 Bozsik Megyei Kiemelt Torna U11
FC Dabas U13 Szombat, 9:30 Bozsik Alközpont Torna U13 - Dabas
FC Dabas U11 Szombat, 9:30 Bozsik Alközpont Torna U11 - Dabas
FC Dabas U9 Szombat Kölyökliga U8 / U9
 
 
2016.05.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: ESMTK - FC Dabas *
 

Az ESMTK otthonába látogat NBIII-as első keretünk

Dajka László csapata két győzelmet (Békéscsaba, DMTK) követően a tabella tizenharmadik helyén szerénykedő ESMTK ellen idegenben próbálja meg tovább folytatni remekbe szabott győzelmi sorozatát. Ellenfelünk egy Szekszárd elleni döntetlennel (1:1) és egy Kozármisleny elleni súlyos vereséggel (5:1) hangolt a hétvégi összecsapásra. Ennek tükrében kijelenthető, nem csupán a tabellán elfoglalt helyezésbeli különbség, hanem a jelenlegi forma is csapatunk mellett áll.

Az őszi összecsapás emlékezetesre sikeredett számunkra, mivel 1:0-ás első félidőt követően végül 4:0 arányban sikerült legyőznünk ősi riválisunkat. Góljainkat Hollauer Balázs (2), Zsolnai Róbert és Csák Zoltán szerezték.

Ezzel az eredménnyel alighanem most szombaton is elégedettek lennénk. Mivel a közvetlenül előttünk álló Komlói Bányász SK szabadnapját tölti a hétvégén, így egy erzsébeti győzelemmel máris (minimum) a tabella negyedik helyén találhatjuk magunkat.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: ESMTK - FC Dabas

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.14. (szombat, 17:30)
Helyszín: Pesterzsébet

 
 
2016.05.13.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 31. forduló
 

Ezen a héten Osztermájer Gábor a Paksi FC II. vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.05.13. (péntek) 17:00 óra
Budapest Honvéd-MFA II. - Pénzügyőr SE
Döntetlennek néz ki a mérkőzés, bár a műfű a Honvédnak kedvezhet. Mindkét csapat jó pozícióban van így nyugodtan futballozhatnak. Tippem: 1-1

2016.05.14. (szombat) 17:00 óra
Budafoki MTE-Újbuda FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC
A Budafok jobb csapat, amit érvényesíteni fog akkor is, ha a Gyula védekezésre rendezkedik be. Tippem: 3-0

2016.05.14. (szombat) 17:30 óra
Monori SE - Szentlőrinc SE
A Monor most jobban néz ki egy kicsit, bár év elején nem így volt. Minden esetre jót tett az edzőváltás a Monornak. Most nincs benne a bravúr Szentlőrincben, de hasonló képességű csapatokról beszélhetünk. Tippem: 1-0

2016.05.14. (szombat) 17:30 óra
ESMTK - FC Dabas
Két számomra szimpatikus csapat. A Dabas egy kicsivel erősebb. Rutinosabbak a Dabas kulcsjátékosai ez dönthet. Tippem: 1-2

2016.05.15. (vasárnap) 17:30 óra
Hódmezővásárhelyi FC - HR-RENT Kozármisleny
Először is gratulálok a bajnokcsapatnak! Nagy gólözönre nem számíthatunk a hazai csapat szervezetten játszik.  Tippem: 0-2

 2016.05.15. (vasárnap) 17:30 óra
Paksi FC II. - Szekszárdi UFC
A Szekszárdnak előrébb kellene tartania, ezt mindenki így gondolja. Ha Dienes mester vezette volna az év elejétől a csapatot, középmezőnyben lennének azt meg én gondolom így. Jól szeretnénk játszani és nyerni akarunk, de borzasztó nehéz lesz a kiesés ellen küzdő Szekszárd ellen. Tippem: 2-1

2016.05.15. (vasárnap) 17:30 óra
Bölcskei SE - SZEOL SC
A hazaiak 8-9 játékosa bármelyik NB-III-as csapatnak meghatározó játékosa lenne, a maradék pozícióban játszók pedig nem tudnak felnőni a szinthez, ezzel küzdenek év eleje óta. Most a pontszerzésre sem látok esélyt, mert a SZEOL NB III-as szinten nagyon erős! Természetesen a SZEOL-nak gratulálok a feljutáshoz!  Tippem: 0-2

2016.05.15. (vasárnap) 17:30 óra
Békéscsaba 1912 Előre II. - Dunaharaszti MTK
Nem tudom, hogy mi az elképzelés Békéscsabán jövőre az NB-III-as csapattal. Lehet, hogy ők sem. Ez bizonytalanságot okozhat a játékosoknál és zavarhatja a fejeket. Szerintem nem tudják feltörni a Dunaharaszti jól megszervezett védekezését. Tippem: 0-0

Teljes cikk
 
2016.05.13.
www.fcdabas.hu
UP
Fradi Suli Program - Képgaléria
 

A Fradi Suli Program eddigi legnépesebb állomásán 1500 gyermek ismerkedhetett meg Szamoránsky Piroskával, Lipcsei Péterrel és a Fradizmussal...

www.fradi.hu: " Egyre népszerűbb a Fradi Suli Program, amelynek keretein belül a Ferencvárosi Torna Club legjelesebb sportolói látogatnak el a jelentkező iskolákba. A 2015 őszén indult kezdeményezés dabasi állomásán közel 1500 gyermek gyűlt össze az OBO Arénában.

Az eseményről, melyen a Fradi-ikonok közül Lipcsei Péter és Szamoránsky Piroska képviselte klubunkat, az alábbi videóban mutatunk meg pár képkockát, míg hosszabb összefoglalóval a Fradi Tv következő adásában jelentkezünk. "

További képek

 

 
2016.05.12.
www.fcdabas.hu
KLUB
Dabasi GÓL-helyzet *
 

Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványát az alábbi linkre vagy a címlapra kattintva Online formában is megtekintheti

Dabasi GÓL-helyzet - 1.évfolyam, 6.szám

 
 
2016.05.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - DMTK (2 : 1) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a hétvégi DMTK elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A sérülések és eltiltások következtében megfogyatkozott csapatom egy jó első félidőnek köszönhetően megszerezte a három pontot. Ez mindenképpen örvendetes, viszont a második félidei kapkodást és ideges játékot azonban továbbá sem tudom hová tenni, de próbálunk közösen rájönni a probléma forrására és ezeket orvosolva szeretnénk ezeket a hibákat mellőzni a jövőben.

A hétvégén Erzsébetre látogatunk, ami ugyanúgy, mint máskor, most is (helyezéstől függetlenül) rangadónak számít. Ellenfelünk teljesítménye elég hektikus, néha kiválóan, néha pedig kevésbé jól teljesítenek. Remélem sérültjeink felgyógyulnak és rendelkezésre tudnak állni, mert mindenképpen szeretnénk jó eredményt elérni soros ellenfelünk otthonában. "

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2 : 1 (2 : 0)
Gól: Kállai N (6'), Csák Z (28')

 
 
2016.05.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője az elmúlt két bajnoki mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi értékelést adta:

" Túl vagyunk két nagyon nehéz rangadón, felemás eredménnyel. Szombaton BVSC csapatát fogadtuk és nagyon jó mérkőzésen sikerült nyerni 4:0-ra. A mérkőzés alaphangját az első percben szerzett gól határozta meg, amit Gáspár Zsombor révén szereztünk.

Végig lüktető és magas színvonalú volt a meccs és szerencsére ebből mi jöttünk ki jól. Okos, tudatos és taktikus játékkal sikerült nyerni! "

FC Dabas U14 - BVSC-Zúgló (4 : 0)
Gól: Gáspár Zs (1'), Gáspár Zs (45'), Szőrös M (59'), Tóth Á (66')

" Sajnos hátra volt még egy rangadó Csep-Gól ellen, amit nem szabadott volna lejátszani (ezúton is köszönet, hogy bele mentek a módosításba a szűkös idő miatt). A hétfői edzésen már lehetett látni a tompaságot és a fáradtságot. Megint egy nem várt esemény miatt kellett mérkőzést módosítani és ebből nagyon rosszul jöttünk ki. Várható volt, hogy előbb-utóbb a sok módosítás visszájára fog fordulni. Április és május nem szólt másról a meccseket tekintve, mint hogy az ilyen-olyan programok miatt hogyan halasszunk, módosítsunk meccseket.

Most nagyon rossz napot fogtunk ki. Kevés volt a pihenő a két rangadó között, hisz mindkét csapat (BVSC, Csep-Gól) nagyon komoly játékerőt képvisel. Lassúak, tompák és körülményesek voltunk az egész mérkőzésen. Súlyos, sorozatos egyéni hibák jellemezték a játékunkat, aminek katasztrofális vereség lett a vége. Persze ez semmit sem von le az ellenfél érdemeiből, mert végig nagy akarattal, szépen és jól focizva győztek le minket, amihez csak gratulálni lehet. A végeredmény 4:0 a Csep-Gól javára. "

Csep-Gól FC SE - FC Dabas U14 (4 : 0)
Gól: -

" Nincs semmi gond, ez a vereség ugyanúgy a foci része, amit fel kell tudni dolgozni, mint az állandó győzelmeket. Van még 8 pont előnyünk, amit szeretnénk győzelmekkel növelni a hátralévő három fordulóban. Kellett ez a pofon, hogy a hátralévő fordulókban megint élesek és motiváltak legyünk és akkor meglehet a bajnoki cím!

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - BVSC-Zúgló (1 : 3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi BVSC elleni bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Nem indult jól a hetünk, hiszen sokan sérüléssel, betegséggel bajlódtak, amelyet tetézett az iskolai elfoglaltság is. Ráadásul pénteken Varga Kristóf támadónk az iskolában nyaksérülést szenvedett, amellyel az Országos Baleseti kórházban kötött ki. Ennyi problémával még nem állt szemben a csapatunk, így ez sajnos a heti edzésmunkánkat is nagyban befolyásolta, amely az egyik legfontosabb mérkőzésünk előtt következett be a BVSC ellen.

A mérkőzésre valahogy összefoltoztuk magunkat, ahol a kapusunk és a két belső védőnk is sérülten vállalta a játékot. Ellenfelünk gyorsan szerzett góljával hideg zuhany ért minket, amelyet talán, ha Mihály Lali egészséges és megfelelően koncentrál, elkerülhettünk volna. Szerencsére nem törtünk össze lelkileg és nagy lendülettel vágtunk neki az egyenlítési kísérletnek, amely sokáig nem is váratott, hiszen egy szöglet után a sokadszorra ismét Vörös Tamás érkezett és szerezte meg az egyenlítő találatunkat, mint ahogy azt az előző mérkőzéseinken is tette. Innentől kezdve bő 15 percig nagy iramot tudtunk diktálni, amelynek az eredménye három ordító helyzet lett, amelyet nehezebb volt kihagyni, mint gólra váltani (Kovács,Vörös,Török ziccerek). Sajnos amiből eddig gólokat szereztünk, az most mind kimarad sorra, amellyel megfoghattuk volna ellenfelünket ebben az időszakban. Ezután egy érhetetlen eset a tizenhatosunkon belül, amelyet hibák sorozata előzött meg, Büntetőt kapott ellenfelünk akkor, amikor tényleg nem volt benne a meccsbe.

Hétfőn visszanézve az esetet videón, teljesen jogos büntetőt kapott ellenfelünk, azonban ezek a történések a 42. és a 45. perc között történtek, amely érdekes a számunkra, hiszen egy félidő 40 percig kell, hogy tartson. Sok esetben találkozunk ilyennel, de fogjuk fel hosszabbítás gyanánt az első félidőben. Bár sok ok nem volt erre. Romokban hevertünk a szünetben egy izgalmas, jó iramú félidő után. Természetesen látván a hibáinkat.

A második félidő első 15 percében nem voltunk a pályán, amelyet ellenfelünk nem tudott kihasználni, hiszen Ők is tompának látszottak a meleg miatt, amelyet a műfű is tetézett. Úgy járkáltunk a pályán, mint a "zombik". A gólt megúsztuk valami csoda folytán. Kezdtünk feléledni és a BVSC mezőnyfölénye alábbhagyott. Gyors cserékkel a csapat játékát átszerveztük, amely Gősi Frigyes révén harcosabb lett támadásban, amelyet először a Bognár Sanyi helyzete bizonyított, ahol az ötösről a kapust találtuk telibe, majd a Gősi Frigyes 10 méteres lövése csattant a kapufán. Megint nem jött a gól, és ahogy lenni szokott ellenfelünk megkontrázott minket, amelyet két nagy helyezkedési hiba előzött meg valamint a Mihály Lali bizonytalansága a kapuban. Ezzel végérvényesen eldőlt a találkozó. Kinyírtuk magunkat.

Remélem, hogy tanulunk az esetből és a mérkőzésről készült videó bizonyította hétfőn mindenkinek azt, hogy edzésen miért fontosak azok az elemek, amelyeket hétről-hétre gyakorolunk. Lásd területvédekezés!

Ezen vereség után is maradt esélyünk a dobogó 3.helyének a megszerzéséhez, azonban ez innentől kezdve nagyon kemény melóval szerezhető csak meg. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, így most már a saját kezünkben van a siker záloga. Maradjon meg Bennünk a mérkőzésről az, ami előre tud lendíteni minket a jelenlegi, nehéz helyzetünkből, hiszen a vereség ellenére voltak azért szép jelenetek is a részünkről.

Hajrá FC Dabas! "

FC Dabas U15 - BVSC-Zúgló 1 : 3 (1:2)
Gól: Vörös T (9')

 
 
2015.05.11.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmény
 

Kedd délután U14-es csapatunk a Csep-Gól FC SE otthonában vendégszerepelt. Riesz Péter együttese nagy meglepetésre alulmaradt második helyen álló riválisával szemben. Csapatunknak ez volt az első veresége, így a veretlenül megszerzett bajnoki cím mégsem jöhet össze, ez már most biztossá vált.

Ettől függetlenül büszkék lehetünk U14-es korosztályunk eddigi teljesítményére, mivel a fiaskótól függetlenül is 8 pont előnnyel vezetik a bajnokságot.

U14
Csep-Gól FC SE - FC Dabas U14
4 : 0 (2:0)
 
Gól:
-
       

 
 
2016.05.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Változás: ESMTK - FC Dabas (NBIII) *
 

Vasárnap helyett egy nappal korábban lép pályára NBIII-as első csapatunk az ESMTK ellen.

Az MLSZ Verenybizottsága 2016.május 10-i versenyügyi eljárás során megtárgyalta az FC Dabas kérelmét és meghozta az alábbi határozatot.

A 2016. május 15-én (vasárnap) 17:30 órára kisorsolt ESMTK LE Kft - FC Dabas SE NBIII. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Közép csoport bajnoki mérkőzés időpontját módosítja.

A mérkőzés új kezdési időpontja: 2016.május 14. (szombat) 17:30

MLSZ Határozat - PDF

 
 
2016.05.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U16 - Pilisi LK (6 : 1) *
 

Farkas Krisztián irányításával játszotta le soros bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" Nagyon fontos mérkőzés várt ránk. A harmadik helyezettel játszottunk, nagy lépést tehettünk a második hely megtartása érdekében. Hála istennek ezt a csapatunk is átérezte, apait anyait beleadott mindenki, ami időnként szép játékkal párosult. Rengeteget passzoltunk és folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ami el is várható a csapattól.

Egy szerencsés szabadrúgással vezetéshez jutottunk Jurászik Gergő révén, majd egy pontrúgást fejelt be szépen Fodor Gergely. Itt meg is nyugodtunk és szép támadásokat vezettünk. Sok háromszögezés és rövid passz jellemezte a csapatot, már az ellenfél térfelén megszereztük a labdát.

A második félidőt szenzációsan kezdtük Zsíros Martin csodálatos passzjáték végén megszerezte a harmadik gólunkat, ezzel el is dőlt a meccs. Martin rúgott még egy szemfüles gólt (kipattanó labda), majd Balog Martin is megmutatta, hogy miért van a góllövőlista élmezőnyében, rúgott még ő is két gólt (6:0). Mentünk előre, sajnos kaptunk egy gólt kontrából, de ez benne van.

Ezen a mérkőzésen mindenki jól játszott! Átérezte mindenki a tétet, különösen Zsíros Martin volt elemében. Minden taktikát betartottak a fiúk és éretten fociztak. Le a kalappal előttük!

Remélem, most már megtartjuk a második helyet, amit nagyon megérdemelnénk!
Hajrá Dabas! "

FC Dabas U16 - Pilisi LK 6 : 1 (2:0)
Gól: Jurászik G (7'), Fodor G (26'), Zsíros M (47'), Zsíros M (52'), Balog M (55'), Balog M (76')

 
 
2016.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Százhalombattai LK - FC Dabas II (0 : 4) *
 

Magabiztos győzelmünknek hála karnyújtásnyi közelségbe került a bajnoki cím

Kucsák István legénysége legkitartóbb üldözője otthonába látogatott vasárnap délután. A Százhalombattai LK elleni mérkőzés amolyan bajnoki döntőnek is betudható volt, aki ugyanis győzni tudott, az lényegében óriási lépést tett a bajnokság megnyerésének érdekében.

Csapatunk remek utazókerettel vághatott neki a tavasz legfontosabb mérkőzésének. Az első negyed óra tapogatózását követően Janicsák András gólja remek alaphangot adott a folytatásra (0:1). A félidő hajrájában az NBIII-as kerettől kölcsönvett Geiger Norbertnek sikerül megdupláznia előnyünket (0:2), így félig-meddig már a szünetre kezünkben érezhettük a mérkőzést. A fiúk azonban nem álltak le a folytatásban sem, Lanczkor Gábor az 58.percben három gólosra növelte előnyünket (0:3), végül pedig a szintén NBIII-as kerettag Lázár Tamás a 75.percben beállította a 4:0-ás végeredményt.

Csapatunk erejéről árulkodik, hogy idegenben, legfőbb riválisunkat négy góllal le tudtuk győzni. Nagy lépést tettünk a bajnoki cím elhódítása érdekében, azonban a szezonnak még közel sincs vége, a fennmaradó fordulókban sem lehet kiengedni, mert súlyos árat fizethetünk érte.

Jövő hétvégén az a  Pereg SE látogat Dabasra, akikkel az őszi szezonban csupán 1:1-es döntetlenre futotta, így van törlesztenivalónk ellenük is.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.08 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Százhalombatta

Százhalombattai LK - FC Dabas II 0 : 4 (0:2)

FC Dabas II: Bartus - Janicsák (Botlik - 85'), Cemmel, Lázár, Danyis, Gáspár (Mráz - 85'), Lanczkor, Geiger, Fecezsin (Farkas R - 80'), Farkas K (Volenszki Z - 87'), Varga (Pék - 87')

Csere: Ledő, Farkas R, Botlik, Volenszki Z, Pék, Mráz, Fábri

Gól: - ill. Janicsák A (18'), Geiger N (38'), Lanczkor G (58'), Lázár T (75')

MLSZ Jegyzőkönyv

 

 
 
2016.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK (2 : 1) *
 

Visszavágtunk az őszi vereségért a Dunaharasztinak

Dajka László csapata vasárnap délután hazai pályán 2:1-es győzelmet aratott az ősi rivális Dunaharaszti MTK ellen. A három szerzett pontnak hála némileg sikerült ellépnünk közvetlen riválisunktól és egyben bejelentkeztünk a dobogó legalsó fokáért vívandó csatározásba. A harmadik helyezett BMTE-Újbuda FC szabadnapját töltötte, így ők nem tudtak újabb pontokat gyűjteni, míg a negyedik Komló a második Szeged otthonában szenvedett sima 4:0-ás vereséget, így egyértelműen a forduló nyertesei közé tartozunk.

A mérkőzésre visszakanyarodva Kállai Norbert révén már a 6.percben megszereztük a vezetést, így remekül kezdtük az összecsapást, ezt bátran kijelenthető (1:0). Ezt követően a 28.percben házi gólkirályunk, Csák Zoltán is beköszönt (2:0), így szűk fél óra elteltével már két gólos előnybe kerültünk. A 38.percben ráadásképp (a vendégek részéről) Rebecsák Szilárd a kiállítás sorsára jutott, így a félidő végére majdhogynem el is dőlt a mérkőzés sorsa.

Ellenfelünk azonban nem adta fel, Króner Péter fiai emberhátrányban is megpróbáltak mindent elkövetni azért, hogy valahogyan vissza tudjanak kapaszkodni a mérkőzésbe. Kitartásuk végül a 79.pecben egy Ablonczy gólt ért, (2:1), többre azonban már szerencsére nem futotta erejükből, így Dajka László csapata a békéscsabai diadalt követően megszerezte sorozatban második győzelmét.

Jövő hétvégén újabb tradicionális rangadó vár csapatunkra, játékosaink Pesterzsébetre utaznak, ahol a tizenharmadik helyen található ESMTK-tól kell pontokat rabolniuk.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.08 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2 : 1 (2:0)

FC Dabas: Scheilinger - Kozma, Kállai N, Komoróczi, Surányi, Dévai (Kállai I - 80'), Molnár, Domonyi (Takács - 70'), Hollauer, Csák ( Zsíros - 70'), Zsolnai

Csere: Török, Tóth, Kállai I, Takács, Zsíros

Gól: Kállai N (6'), Csák Z (28') ill. Ablonczy G (79')

Sárga lap: Molnár (32'), Dévai (70') ill. -

Piros lap: - ill. Rebecsák (38')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.05.08.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U17
Pestszentimrei SK - FC Dabas U17
4 : 4 (3:0)
 
Gól:
- Urbán J (54')
    - Nagy-Jáger D (83')
    - Ungvári D (90')
     
U16
FC Dabas U1 - Pilisi LK
6 : 1 (2:0)
 
Gól:
- Jurászik G (7')
      - Fodor G (26')
      - Zsíros M (47')
      - Zsíros M (52')
      - Balog M (55')
      - Balog M (76')
     
U15
FC Dabas U15 - BVSC-Zúgló
1 : 3 (1:2)
 
Gól:
- Vörös T (9')
       
U14
FC Dabas U14 - BVSC-Zúgló
4 : 0 (1:0)
 
Gól:
- Gáspár Zs (1')
      - Gáspár Zs (45')
      - Szőrös M (59')
      - Tóth Á (66')
       

 
 
2016.05.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 30.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Rendhagyó módon a teljes 30.forduló a hét utolsó napján kerül megrendezésre.

Vasárnap - 2016.05.08.
Budapest Honvéd MFA II
-
Békéscsaba 1912 Előre FC
1 : 2
Pénzügyőr SE
-
Bölcskei SE
3 : 1
FC Dabas
-
Dunaharaszti MTK
2 : 1
HR-Rent Kozármisleny FC
-
ESMTK
5 : 1
SZEOL SC
-
Komlói Bányász SK
4 : 0
V-Gyulai TFC
-
Monor SE
1 : 1
Hódmezővásárhely FC
-
Szekszárdi UFC
0 : 0
Szentlőrinc SE
-
Paksi FC II
1 : 3
       
szabadnapos:
  BMTE-Újbuda FC  
 
 
2016.05.06.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2016.máj.07-08.)
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas tétmérkőzésen szereplő csapatainak hétvégi menetrendjét tekinthetik meg:

csapat
időpont
mérkőzés
FC Dabas
Vasárnap, 17:00
FC Dabas - Dunaharaszti MTK
FC Dabas II
Vasárnap, 16:30
Százhalombattai LK - FC Dabas II
FC Dabas U17
Vasárnap, 12:00
Pestszentimrei SK - FC Dabas U17
FC Dabas U16
Szombat, 15:00
FC Dabas U16 - Pilisi LK
FC Dabas U15
Szombat, 10:00
FC Dabas U15 - BVSC Zúgló
FC Dabas U14
Szombat, 12:00
FC Dabas U14 - BVSC Zúgló
FC Dabas U13 Szombat, 9:00 Kölyökliga U12 (Budapest)
FC Dabas U11 Vasárnap, 10:00 Kölyökliga U10/U11 (Dabas)
FC Dabas U9 Szombat, 9:30 Bozsik Fesztivál U9 (Dabas)
FC Dabas U7 Szombat, 9:30 Bozsik Fesztivál U7 (Dabas)
 
 
2016.05.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Dunaharaszti MTK *
 

Fontos rangadóra készülünk az ősi rivális DMTK ellen

Dajka László csapata békéscsabai győzelmével (két pozíciót javítva) az ötödik helyre tornázta fel magát a tabellán. A harmadik helyezett BMTE-Újbuda FC szabadnapos lesz a hétvégén, a negyedik Komló pedig a második Szeged otthonába látogat, így egy esetleges győzelemmel még inkább felzárkózhatunk az élbolyra és egyben a dobogó legalsó fokáért is harcba szállhatunk a hátralevő pár fordulóban.

Természetesen ehhez Króner Péter csapatának is lesz egy-két szava. A DMTK elleni mérkőzések a csapatok helyezéseitől függetlenül mindig kiemelt figyelemmel igényelnek, most azonban még inkább felértékelődik az ősi rangadó, mivel előnyünk mindössze egy pont és egy helyezés a Dunaharasztival szemben.

Az őszi összecsapáson 2:1 arányú vereséget szenvedtünk idegenben. Márton Dávid révén a 19.percben vezetéshez jutottak a hazaiak, amire Dencz Dávid révén a 77.percben ugyan sikerült válaszolnunk, azonban a végső szót mégis Rebecsák Szilárd mondta ki a 83.percben, így pont nélkül maradtunk azon a mérkőzésen.

Van miért törlesztenünk, reméljük sikerül legyőznünk legfőbb riválisunkat és sikerül felzárkózni a dobogó közvetlen közelébe.

Mérkőzés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.08. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

 
 
2016.05.05.
www.nb3foci.hu
FELNŐTT
Beharangozó, NB III Közép csoport 30. forduló
 

Ezen a héten Boér Gábor a Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője mondta el véleményét a forduló mérkőzéseivel kapcsolatban

2016.05.08. (vasárnap) 16:00 óra
Budapest Honvéd-MFA II. - Békéscsaba 1912 Előre II.
Egy edzőnek a saját csapata mérkőzésére soha nem szerencsés tippelni... Mi nagyon jól kezdtük a tavaszt, azonban az elmúlt pár mérkőzésen kicsit megtorpantunk. Mindenképpen szeretnénk visszatérni a sikerek útjára, de a hétvégén is nagyon nehéz ellenfél vár ránk, hiszen a Honvéd II., egy nagyon stílusos, és egyben szervezett csapat, aki az osztályban bárkire veszélyes lehet. A szívem mindezek ellenére azt "mondatja" velem, hogy elhozzuk a 3 pontot a fővárosból. Tippem: 0-1

2016.05.08. (vasárnap) 17:00 óra
Pénzügyőr SE - Bölcskei SE
A hazaiak egész évben nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek, így hazai pályán természetesen ők az esélyesebbek, azonban nem mehetnek biztosra, mivel a bölcskei alakulat az "életéért" küzd. Tippem: 1-1

2016.05.08. (vasárnap) 17:00 óra
FC Dabas - Dunaharaszti MTK
A Dabas csapata az elmúlt hétvégén éppen ellenünk bizonyította, hogy rutinos, érett futballistái nagyon komoly játékerőt képviselnek, és mivel a Dunaharaszti legénység nem a legjobb formában utazik a rangadóra, hazai győzelmet várok az összecsapástól. Tippem: 3-1

2016.05.08. (vasárnap) 17:30 óra
HR-RENT Kozármisleny - ESMTK
Ezúton is szeretnék gratulálni a mislenyieknek a bajnoki aranyhoz. Kétség sem férhet hozzá, hogy ők a csoport legjobb csapata, amit a vasárnapi napon is bizonyítani fognak. Sima hazai sikert várok. Tippem: 4-0

2016.05.08. (vasárnap) 17:30 óra
SZEOL SC - Komlói Bányász
A feljutás szempontjából igen fontos rangadó következik. Két jól felkészült edző, és két nagyon egységes csapat találkozik. Úgy érzem, a nagy küzdelem nem hoz döntést a csapatok között. Tippem: 1-1

2016.05.08. (vasárnap) 17:30 óra
Várfürdő-Gyulai Termál FC - Monori SE
A gyulai alakulat az elmúlt fordulóban bravúrgyőzelmet aratott Pakson, ami mindenképpen nyugalmat, és önbizalmat fog jelenteni nekik a hátralévő fordulókban. A monoriaknak nagyon jót tett az edzőváltás, és újra kezdik visszanyerni a bajnokság eleji formájukat. Kiegyensúlyozott, gólgazdag mérkőzésre számítok. Tippem: 2-2

2016.05.08. (vasárnap) 17:30 óra
Hódmezővásárhelyi FC - Szekszárdi UFC
Igazi "hatpontos" mérkőzés. A Vásárhely csapata az elmúlt időszakban nagyon meggyőzően teljesít, és óriási előny számukra, hogy folyamatosan hazai környezetben játszhatnak. A szekszárdiaknak minden héten "élet-halál" harcot kell vívniuk, azonban úgy gondolom, hogy most távolabb kerülnek a bennmaradástól. Tippem: 2-0

2016.05.08. (vasárnap) 17:30 óra
Szentlőrinc SE - Paksi FC II.
Szentlőrincen egyik csapatnak sincs könnyű dolga. Az is igaz, hogy sokszor nagyon meglepő negatív eredményeket is produkáltak már az idény során. A Paks II. csapata, az egyik legstílusosabb focit játssza a csoportban, így egy nagyon élvezetes mérkőzés van kilátásban. Tippem: 2-3

Teljes cikk
 
2016.05.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője az elmúlt két bajnoki mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi értékelést közölte:

" Idei legjobb játékunkat nyújtva magabiztosan, erőteljesen és ellentmondást nem tűrően játszottunk. Labdatartásra törekedtünk, támadás-vezetéseket kezdeményeztünk folyamatosan, ami a hol rövid passzos játékkal, hol pedig előre lőtt és támadósorban megtartott labdákkal operálva sikerült is. Ellenfelünk nem tudott a kapunkig eljutni, ez mindenképp nagy fegyvertény a mezőny egyik legjobb csapatával szemben. A három lőtt gólunkból egy fejes, egy tizenegyes és egy kidolgozott akció volt, tehát a teljes repertoár megvolt. Kisebb hiányérzetem a kidolgozott helyzetekkel kapcsolatban van, kissé kevésnek érzem a számukat, de ezen még tudunk javítani. "

FC Dabas II - Fémalk DDTE 3 : 0 (1:0)
Gól: Lanczkor G (33'), Varga B (63'), Varga B (81')

" A múlt heti jó játékunk után egy gyengébb minőségű mérkőzés következett. A játékunk kissé döcögős volt, amiben nagy szerepet játszott a pálya minősége valamint az, hogy ellenfelünk öt védővel és előttük 4 középpályással próbált ellenállni. Ezért igazán jó játék nem alakulhatott ki, hiszen Sóskút csapata a saját kapujuk előtt 16-20 méterre állt és nem igazán szeretett volna támadni. Próbálkoztunk átlövésekkel, hosszabb indításokkal, próbálkoztunk erőből a kapu elé kerülni és végül siker koronázta kísérleteinket. Három góllal magabiztosan nyertük meg a mérkőzést a következő heti Százhalombatta elleni rangadó előtt "

FC Dabas II - Sóskút SKE 3 : 0 (1:0)
Gól: Varga B (13'), Pék R (66'), Lanczkor G (89')

 
 
2016.05.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Kölyökliga U12
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as korosztályának vezetőedzője a hétvégi U12-es Kölyökligát követően az alábbi értékelést adta:

" Május 1-én a negyedik Kölyökliga fordulónkon vettünk részt Nagykátán. A házigazda csapaton kívül még a Gloriett és a Mezőkövesd csapata ellen játszottunk. Sajnos betegségek miatt sok hiányzónk volt, így zárt védekezésből indultunk ki és próbáltunk gyors kontrákból gólokat szerezni.

Az első mérkőzésünket Mezőkövesd ellen játszottuk. Jó teljesítményt nyújtottunk, az ellenfél nagy helyzetekig nem jutott, távoli próbálkozásaik voltak csak, illetve pontrúgásokból kísérleteztek. Nekünk volt 2-3 szépen végig vezetett támadásunk, amit vagy a kapus védett vagy nem találtunk kaput. Gól nélküli döntetlennel zártuk ezt a mérkőzést.

A másik két meccsre elfogytunk. Egy cserénk volt csak, a fáradtságnak köszönhetően előjöttek a védelmi hibák, amit az ellenfelek rendre kihasználtak, így mindkét hátralévő mérkőzést elveszítettük.

Hétvégén próbálunk javítani! Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.03.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: KISE - FC Dabas U14 (1 : 5) *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi KISE elleni mérkőzésükkel kapcsolatban az alábbi értékelést adta:

" Túl vagyunk az első rangadón. Nem volt jó a játék, de most a győzelem kárpótol minket. KISE-Dabas 1:5.

Egyszer már átéltük azt a fajta érzést és pont a KISE ellen, mint most. Ismét a kezdés pillanatában kellet változtatni a csapat összeállításán. Sajnos Szőrös Márk nem tudta vállalni a játékot betegség miatt, így Tóth Ákos kapott lehetőséget, aki egy hete nem volt edzésen (iskolai kirándulás).

Szépen indult a meccs. Az első tíz percben okosan és szervezetten fociztunk, aminek gól lett a jutalma, sőt hamar sikerült az előnyünket megduplázni (mindkét gólt Farkas Zsolt rúgta). Azt gondoltam, hogy szépen lejátsszuk a meccset minden gond nélkül, de nem így lett. Az ellenfelünk egy potyagóllal szépített, ráadásul a balhátvédünket sérülés miatt le kellet cserélnem, innentől kezdve a játékunk lassan kezdett szétesni. Középen az általunk diktált tempóban elfáradtunk, így védekezésben nem tudtak sokat segíteni. Fojta Dani révén stabilizáltuk előnyünket és 3:1-el vonultunk szünetre.

Második félidőben a játék semmit sem javult. A sok pontatlan passz, valamint a kapu előtti rossz döntések miatt nem sikerült lezárni a meccset. Azért volt egy pár jó percünk és Fojta Dani révén még két gólt sikerült lőni, így a vége 5:1 lett.

Következik BVSC csapata, mondhatom a bajnoki döntő. Nagyon készülünk és mindent meg fogunk tenni, hogy azt a meccset is megnyerjük!

Hajrá Dabas! "

KISE - FC Dabas U14 1 : 5 (1:3)
Gól: Farkas Zs (2'), Farkas Zs (10'), Fojta D (20'), Fojta D (70'), Fojta D (71')

 
 
2016.05.03.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - SZAC 1908 KSE (0 : 3) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi SZAC elleni mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Sajnos tovább tart a mélyrepülésünk, pedig jól kezdtük a meccset. Megszereztük a vezetést, de két nagyon buta tizenegyest összehoztunk, így hamar 1:2 lett. Ezt követően ismét kiegyenlítettünk, de sajnos kapusunk hihetetlen kútban van.Eddig ezt nem említettem, de most már nem mehetek el szó nélkül mellette. Kapott két akkora potyagólt, hogy nem találok rá szavakat. Bízok benne, hogy összeszedi magát, mert egyébként jó kapus, de tavasszal egyszerűen használhatatlan. Csapatunk sem brillírozik, de azért hazai pályán három rúgott góllal illene nyerni. Vannak azért elfogadható teljesítmények is, de sajnos gödörben vagyunk. A pozítivum az, hogy játékosaim az U16-ban is játszanak és ott a második helyen állunk.

Megpróbálom felkészíteni a csapatot a hátralévő meccsekre, hátha feltámadunk. Mind a három gólunkat Nagy-Jáger Dávid szerezte, ez szép teljesítmény. Ledő Laci kollegámmal pedig azon vagyunk, hogy megtartsuk a második helyet az U16-ban és továbbra is erőltetni fogjuk a sok passzos játékot, amivel az ősszel sok meccset meg tudtunk nyerni. Isztolyka Ádámban pedig továbbra is bízok a kapuban!

Hajrá Dabas! "

FC Dabas U17 - SZAC 1908 KSE 0 : 3 (0 : 0)
Gól: -

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III
 

Ledő László, az FC Dabas III csapatának vezetőedzője a hétközi Tököl II és a hétvégi Kiskunlacházaelleni bajnoki mérkőzéseikkel kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" Az FC Dabas III csapata az előző héten kettő mérkőzést is játszott.

A keddi találkozón a Tököl II vendégei voltunk. Felforgatott csapattal mentünk, mert sokan dolgoztak. Az U19-es csapatból hét játékos volt velünk. A fiatalokkal meg voltam elégedve, azonban az látszott, hogy a csapat ilyen összetételben nem játszott még. 2:0 arányban kikaptunk, de ha bátrabban próbáltunk volna játszani, akkor talán szorosabbá tehettük volna ezt a mérkőzést.

A vasárnapi napon Kiskunlaczháza SE volt a vendégünk. Ellenfelünk négy ponttal volt előttünk az összecsapást megelőzően. Sajnos ezt a mérkőzést elszúrtuk, de nagyon! Gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, ami ezen a tavaszon nem volt ránk jellemző. Emellett nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos rendre kihagytuk őket. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy 2:1-es vezetésünknél egy jogos tizenegyestől fosztott meg minket a játékvezető. Emellett azonban csak saját magunknak köszönhetjük, hogy 3:3 lett a vége. Ebből tanulnunk kell, mert ha oda szeretnénk érni a dobogóra, akkor sokkal, de sokkal több pontosság és futóteljesítmény kell majd!

Élesedik a helyzet, de én bízom a csapatban, mert megérdemelné, hogy felérjünk a dobogóra, igaz ez csak rajtunk múlik.

Köszönjük Basa Attilának a felajánlott és megfőzött gulyáslevest. Hajrá Dabas! "

FC Dabas III - Kiskunlacháza SE 3 : 3 (2:1)

Gól: Bálint Z (25'), Fábri Á (33'), Bukovszki B (61') ill. Hamza T (1'), Darázs A (59'), Szűcs B (75')

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U19 - SZAC 1908 KSE U18 (0 : 3)
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es korosztályának vezetőedzője a hétvégi SZAC elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi beszámolót közölte:

" A ballagás, a szerenád, az egész heti edzésmunka és két játékos meg nem jelenése a mérkőzésen erre volt elég.

Kapusnak mezőnyben kellett játszania, továbbá olyan játékosok kényszerültek 90 percre, akiknek a 45 is sok. Az akarat megvolt, 0:1-nèl Nagy J. a kapusba rúgta a labdát 12méterről, de a végére elfogytunk teljesen és már csak a különbség volt kérdés.

Jelenleg bravúrnak fest az első 6-ban való végzés is. Remélem, a klub eljut olyan szintre majd, hogy a labdarúgást megszégyenítő játékosokat egy életre eltiltsa a sportlétesítménytől... "

FC Dabas U19 - SZAC 1908 KSE U18 0 : 3 (0:0)
Gól: -

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Hernád SE - FC Dabas U16 (1 : 8) *
 

Ledő László irányításával játszotta le soros bajnoki mérkőzését U16-os csapatunk. A szakvezető a mérkőzéssel kapcsolatban az alábbi észrevételeit közölte:

" U16-os csapatunk Hernád vendége volt a hétvégén. Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, mert ha nyerni tudunk, akkor a "nagy" rivális elé kerülünk a tabellán.

A srácok nagyon komolyan vették a mérkőzést, szebbnél-szebb támadásokat vezetve felőrölték az ellenfelet. Igazi csapatmunka volt. Gratulálok fiúk!

Hajrá Dabas! "

Hernád SE - FC Dabas U16 1 : 8 (0:3)
Gól: Balog M (8'), Zsíros M (31'), Mráz M (37'), Kőszegi Z Z (46'), Zsíros M (58'), Jurászik G (60'), Kőszegi Z Z (75'), Balog M (80')

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: KISE - FC Dabas U15 (6 : 3) *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös csapatának vezetőedzője a hétvégi KISE elleni idegenbeli mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" A veretlenül az élen álló, bajnok esélyes KISE otthonába látogattunk Kőbányára. Nehéz meccsre számítottunk, ennek ellenére megbeszéltük a srácokkal, hogy nem változtatunk az eddigi játékunkon és felvállaljuk a nyílt sisakos támadó játékot.

Ez az első 15 percben remekül is működött, hiszen rendre mögéjük tudtunk kerülni, amelyeknek sok esetben szöglet lett a vége az utolsó pillanatokban történt mentések miatt. Az egyik ilyen szögletből Vörös Tamás szép gólt fejelt, amellyel megszereztük a vezetést, a játék képe alapján megérdemelten. Ezután viszont mintha elvágták volna a lendületünket és hibát hibára halmoztunk. Sajnos ezek az egyéni hibák gólokhoz vezettek, amellyel elúszni látszott a mérkőzés. A szünetre 3:1-es hátránnyal fordultunk.

Nagyon rendbe kellett tenni a srácokat, hiszen hitehagyottan, lélektelenül, összetörten vonultunk a pihenőre. A második félidő ismét álomszerűen kezdődött, hiszen olyan 20 percet produkáltunk támadójátékban, ahol Duhaj és Molnár góljával kiegyenlítettük a találkozót és sokat tettünk azért, hogy meg is fordítsuk az állást. Azonban a balsors ismét közbeszólt, hiszen egy buta döntés után a kapusunk elcselezte magát, amelyből ellenfelünknek könnyű gólt ajándékoztunk, akkor, amikor először lépték át a térfelet a második játékrészben. 4:3 nem ide, olyan szinten demoralizálta a csapatot a potyagól, hogy a játékunk ismét kibillent a szokásos mederből. Hiába futottunk tovább az eredményért és minden erőnket mozgósítottuk a találkozón, eldőlt a mérkőzés sorsa. Mivel a védelmünk kinyílt az átlagosnál jobban, a kontrából kapott gólok törvényszerűek voltak.

A végeredmény túlzónak tűnik, hiszen sok esetben nehezítettük meg a KISE dolgát, akiknek keményen meg kellett dolgozni hazai pályán a 3 pontért. Minden játékosom tudja, hogy mi volt a forduló pont, ami ha nem következik be, nagyon másképp alakulnak a dolgok. A nagy hibák mellett, dicsérnem kell azt, hogy megint két gólos hátrányból produkáltunk olyan 20 percet a második félidőben, amire igazán büszkék lehetünk egy listavezetővel szemben. Sajnos a múlt kísértett minket ezen a napon és igazán lúzer módra ajándékoztuk oda a rangadót a KISE csapatának, akiknek az érdemeiből természetesen ez nem von le semmit.

Gratulálunk nekik a győzelemhez, további sok sikert kívánunk! Nekünk pedig a BVSC ellen kell bizonyítanunk ismét, hogy milyen értéket képviselünk. A mérkőzést elfelejtettük, pont.

Hajrá FC Dabas! "

KISE - FC Dabas U15 6 : 3 (3:1)
Gól: Vörös T (10'), Duhaj Á (49'), Molnár L (52')

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U9 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a Mezőkövesden megrendezésre került U8/U9-es Kölyökligát követően az alábbi beszámolót közölte:

" Sajnos a hazai csapat ragaszkodott a forduló megrendezéséhez a szeles, esős időjárás ellenére. Az RKSK csapata el sem jött, így két-két meccs várt az U8-as és az U9-es csapatunkra is.

Az idei leggyengébb formánkat hoztuk, ami valószínűleg a hosszú út és az időjárás számlájára írható. Öröm az ürömben, hogy játék nélkül szerzett 3-3 pontot mindkét korosztályunk.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.05.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Békéscsaba 1912 Előre II - FC Dabas (1 : 3) *
 

Dajka László, az FC Dabas NBIII-as csapatának vezetőedzője a hétvégi Békéscsaba II elleni bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Úgy gondolom, hogy a hazai csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, talán némileg bealudtunk az első 10-15 percben. Egy szép egyéni teljesítményből szerzett vezetést a Békéscsaba, ezután kezdtünk magunkhoz térni. Megpróbáltuk átvenni a játék irányítását és helyzeteket kidolgozni (ami szerintem sikerült is) bár az első játékrészben még eredmény nélkül.

Az ember tervez, Isten végez - szerencsére a cserék bejöttek és a második félidőben már sikerült gólokra váltanunk a lehetőségeinket. A Zsolnai Robi egy ragyogó futballista, aki hosszabb sérüléséből épült fel és remélem, hogy a lelkének is nagyon jót tesznek az ilyen jól sikerült mérkőzések. Ki kell még emelnem Csák Zoltán teljesítményét, aki sokat tett a mai napon a sikerért.

A csapatunk folyamatosan alakul át, a Dabasnál június 30-ig vállaltam a megbízást. Nem tudom mit hoz a jövő, de az biztos, hogy én teljesen másképp képzelem el a dolgokat. Próbálom felhozni az együttest és úgy látszik, hogy ez valamilyen szinten sikerül is, hiszen a múlt héten már hatvan percen keresztül nagyon jól tudtunk játszani a Kozármisleny ellen. Bízom benne, hogy ez egyre csak jobb lesz.

Egy szó, mint száz az első félidő második felében és a második játékrészben jól teljesítettünk, így megérdemelten győztünk a mai napon. "

Békéscsaba 1912 Előre II - FC Dabas 1 : 3 (1 : 0)
Gól: Csák Z (54'), Zsolnai R (76'), Zsolnai R (87')

 
 
2016.05.01.
1912elore.hu
FELNŐTT
Békéscsaba 1912 Előre II - FC Dabas (1:3)
 

Időpont: 2016. május 1. (vasárnap) 17:00 óra
Helyszín: Kórház utcai Stadion
Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 6.

Játékvezető: Csontos Dávid.

Asszisztensek: Varga Balázs, Zsákai Milán.

Békéscsaba: Máthé Gábor, Pilán Márkó, Huszár Gergő, Tatár Eduard, Zámbori Dániel, Beszterczei Attila, Szélpál Norbert, Ruzsa Zoltán, Kun László Dávid, Borbély Bálint, Tóth Dániel. Cserék: Baráth Bence, Oláh László Dávid, Bozsó Milán, Vozár Dávid, Mácsai László, Lászik Milán, Kálmán Szilárd.
Vezetőedző: Boér Gábor.

Dabas: Scheilinger György, Csák Zoltán, Kozma Dániel, Szélpál Tamás, Surányi Zoltán Roland, Komoróczi Kristóf, Domonyi Roland, Molnár Zoltán, Hollauer Balázs, Geiger Norbert, Lázár Tamás. Cserék: Török Krisztián Ferenc, Dévai Csaba László, Zsolnai Róbert, Pék Richárd Attila, Takács Kornél, Kállai István.
Vezetőedző: Dajka László.

Nézőszám: 150

Gólszerzők: Zámbori Dániel (21. perc), Csák Zoltán (37. perc), Domonyi Roland (49. perc), Geiger Norbert (71. perc).

Sárgalapok: Csák Zoltán (37. perc), Domonyi Roland (49. perc), Tóth Dániel (50. perc), Kálmán Szilárd (65. perc), Geiger Norbert (71. perc), Tatár Eduard (75. perc), Mácsai László (77. perc), Borbély Bálint (91. perc).

Piroslapok: Geiger Norbert (71. perc), Tatár Eduard (75. perc).

Változatos játék közepette a 21. percben jutott vezetéshez a Békéscsaba. Zámbori szerzett labdát a félpályánál, majd megiramodott vele a bal oldalon, 30 métert vezetve Borbélyhoz centerezett, aki egy állítás után visszatette elé a játékszert, Zámbori pedig higgadtan gurított a hosszú sarokba, 1-0. A gól után alább hagyott a csabaiak támadókedve, a védekezésbe viszont több hiba is becsúszott, Máthé kapusnak több esetben is korrigálnia kellett védőtársai kihagyásait.

Szünet után nem sokat váratott magára az egyenlítés. Egy előrevágott labdára lecsapott a frissen beállt Zsolnai, előle még Máthé lábbal hárítani tudott, de a kapus felszabadítását a jobbról érkező Csák 20 méterről az üres kapuba emelte, 1-1. A folytatásban sem igazán tudott felpörögni a hazai együttes, pedig a támadójáték frissítése érdekében Boér Gábor kettős cserét is bevetett. Geiger második sárga lapját követően Tatár helyére is támadót szeretett volna küldeni, de a védő közvetlen előtte lerántotta a 16-oson belül Zsolnait. A játékvezető kiállította és tizenegyest ítélt, amit a sértett váltott gólra, 1-2. Nem sokkal később akcióból is eredményes volt a rutinos támadó, egy bal oldali beadást gurított laposan a kapuba, eldöntve ezzel a meccset, 1-3.

A csabai fiatalok nem tudták megismételni az utóbbi hetek jó teljesítményét. A vezető találatukig jól játszottak, azt követően ellenben visszaestek, hibáikat pedig a rutinos vendégek gólokkal büntettek.

Boér Gábor: - Azt szokták mondani, hogy a vereséget nem lehet megmagyarázni - ettől függetlenül remélem, hogy csapat nagyobb részének lesz mondanivalója a mai teljesítménnyel kapcsolatban. Nem azért dolgozunk minden nap, hogy a hétvégén csak ilyen teljesítményre legyünk képesek. Ilyen mentalitással és akaratgyenge, rossz sportemberi hozzáállással nem lehet futballozni. Nagyon nehéz ilyenkor bármi hasznosat mondani, hiszen dúlnak bennem az indulatok. Tudom, hogy én miben hibáztam és remélem, hogy játékosaim is levonják a mérkőzés tanulságait, valamint ráébrednek arra, hogy ilyen produkcióval biztosan nem lesz helyük egyik osztályban sem. Azt kértem a meccs elején, hogy próbáljunk meg végre úgy játszani, hogy mi szerezzük meg az első gólt - hiszen az elmúlt hetekben mindig nekünk kellett az eredmény után szaladni. Úgy látszik, ez annyira jól sikerült, hogy teljesen leült a csapat és visszavett a tempóból. Voltak figyelmeztető jelek a vendégek részéről - bár megjegyezném, hogy kidolgozott helyzetük szinte egyáltalán nem akadt. Óriási egyéni hibákat ilyen szinten sem lehet elkövetni büntetlenül, amelyeket mindig meg akarunk valahogy magyarázni és ebből is látszik, hogy bizonyos helyzetekben katasztrofálisan viselkedünk a pályán. A kiállítás is elkerülhető lett volna, hiszen egyáltalán nem szabadna hagyni, hogy a támadó olyan szituációba kerülhessen, ahol másképp már nem lehet megállítani. Amikor az ellenfél játékosa a mi tizenhatosunkon belül zavartalanul leveheti a labdát, foroghat vele és ezt a belső védőink rendre végignézték - akkor nem is lehet más az eredmény. Ez ilyen egyéni hibák eldöntik bármelyik csapat sorsát, ráadásul a mai ellenfelünk rutinos, érett, tapasztalt játékosai könyörtelenül kihasználták a lehetőségeket és maximálisan betartották a taktikai utasításokat.

Teljes cikk
 
2016.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Békéscsaba 1912 Előre II - FC Dabas (1 : 3) *
 

Hátrányból fordítva hoztuk el a három pontot Békéscsabáról

A papírforma beigazolódott, megszereztük a három pontot, a mérkőzés első fél órája azonban mégsem úgy alakult, ahogyan azt vártuk. Zámbori Dániel 21.percben szerzett találatával ugyanis elég hamar hátrányba kerültünk (1:0), ezt követően azonban rendeztük sorainkat és szépen lassan átvettük az irányítást.

A szünetet követően Dajka László cserére szánta el magát és a sérüléséből nemrég felépülő Zsolnai Róbertet küldte a pályára, ami remek húzásnak bizonyult. Rutinos támadónk előbb Csák Zoltán 54.percben szerzett gólja előtt vállalt kulcsszerepet (1:1), majd a 76.percben értékesített egy általa kiharcolt büntetőt (1:2), végül a 87.percben második gólját megszerezve végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát (1:3).  

Jövő hétvégén az ősi rivális Dunaharaszti látogat Dabasra. Előnyünk mindössze egy pont a Króner Péter irányította DMTK előtt, így kiélezett csatára számíthatunk, afelől nincs kétség.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.01 (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Békéscsaba

Békéscsaba 1912 Előre II - FC Dabas 1 : 3 (1:0)

FC Dabas: Scheilinger - Kozma, Lázár, Komoróczi, Surányi, Szélpál (Zsolnai - 52'), Domonyi, Molnár, Hollauer (Kállai I - 86'), Geiger, Csák (Dévai - 69')

Csere: Török, Pék, Dévai, Takács, Kállai I, Zsolnai

Gól: Zámbori D (21') ill. Csák Z (54'), Zsolnai R (76'), Zsolnai R (87')

Sárga lap: Tóth (50'), Kálmán (65'), Mácsai (77'), Borbély (91') ill. Csék (37'), Domonyi (49')

Piros lap: Tatár E (75') ill. Geiger N (71')

MLSZ Jegyzőkönyv

További képek

 
 
2016.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas III - Kiskunlacháza SE (3 : 3) *
 

Gólzáporos mérkőzésen döntetlen a Kiskunlacháza ellen

Ledő László csapata vasárnap délután a tabella negyedik pozícióját elfoglaló Kiskunlacháza SE-t fogadta. Az összecsapásnak komoly tétje volt, mivel egy esetleges győzelemmel egy pontra fel tudtunk volna zárkózni közvetlen riválisunk mögé. A rangadó azonban végül 3:3-as döntetlent és pontosztozkodást hozott, így maradt a négy pont differencia a felek között.

A mérkőzés elején játékosaink némileg az öltözőben ragadtak, mivel még szinte el sem kezdődött a találkozó, máris hátrányba kerültünk (0:1). A 25.percben aztán Bálint Zoltán révén sikerült kiegyenlíteni (1:1), majd szűk tíz perccel később Fábri Ádám góljával már egy minimális előnyt is sikerült kiharcolni (2:1).

Sajnálatos módon a második játékrész első találatát is a Kiskunlacháza szerezte (2:2), azonban két perc elteltével már újra nálunk volt az előny (3:2). Bukovszki Balázs találata azonban mégsem eredményezett három pontot csapatunk számára, mivel a 75.percben Szűcs Bence révén ismét egalizálni tudtak a vendégek (3:3). A hátralevő negyed órában az eredmény már nem változott, így végül 3:3-as döntetlennel ért véget a rangadó.

Mivel a következő fordulóban esedékes Tököl VSK II elleni mérkőzését már a hét közepén (előrehozva) lejátszotta csapatunk, így legközelebb május 14-én láthatjuk Ledő Lászlóékat bajnoki mérkőzésen a Disódi TC II ellen.

Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2016.05.01 (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas III - Kiskunlacháza SE 3 : 3 (2:1)

FC Dabas III: Ledő - Fehér, Kocsó (Strupka - 85'), Ubornyák (Tihany - 46'), Bukovszki, Kucsák (Zelovics - 65'), Bálint G, Kveták (Kmetyó - 46'), Szabados (Czeróczki - 75'), Bálint Z, Fábri

Csere: Kmetyó, Tihany, Czeróczki, Strupka, Somogyi, Zelovics, Fajt

Gól: Bálint Z (25'), Fábri Á (33'), Bukovszki B (61') ill. Hamza T (1'), Darázs A (59'), Szűcs B (75')

MLSZ Jegyzőkönyv

 
 
2015.05.01.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 

Az alábbi táblázatban az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki mérkőzés eredményeit tekinthetik meg:

U19
FC Dabas U19 - SZAC 1908 KSE
0 : 3 (0:0)
 
Gól:
-
     
U17
FC Dabas U17 - SZAC 1908 KSE
3 : 5 (2:2)
 
Gól:
- Nagy-Jáger D (10')
    - Nagy-Jáger D (35')
    - Nagy-Jáger D (51')
     
U16
Hernád SE - FC Dabas U16
1 : 8 (0:3)
 
Gól:
- Balog M (8')
      - Zsíros M (31')
      - Mráz M (37')
      - Kőszegi Z Z (46')
      - Zsíros M (58')
      - Jurászik G (60')
      - Kőszegi Z Z (75')
      - Balog M (80')
     
U15
KISE - FC Dabas U15
6 : 3 (3:1)
 
Gól:
- Vörös T (10')
      - Duhaj Á (49')
      - Molnár L (52')
       
U14
KISE - FC Dabas U14
1 : 5 (1:3)
 
Gól:
- Farkas Zs (2')
      - Farkas Zs (10')
      - Fojta D (20')
      - Fojta D (70')
      - Fojta D (71')
       

 
 
2016.05.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII.Közép-csoport - 29.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

A bajnoki mérkőzések túlnyomó hányada vasárnap kerül megrendezésre.

Vasárnap - 2016.05.01.
Békéscsaba 1912 Előre FC
-
Dabas
1 : 3
Dunaharaszti MTK
-
HR-Rent Kozármisleny FC
0 : 5
ESMTK
-
Szekszárdi UFC
1 : 1
Hódmezővásárhely FC
-
Szentlőrinc SE
2 : 1
Paksi FC II
-
V-Gyulai TFC
0 : 1
Bölcskei SE
-
Budapest Honvéd MFA II
0 : 1
       
szabadnapos:
  Monor SE