FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2016.01.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Pilisszentiván SE (8 : 0) *
 

Kiütésés győzelmet aratott vasárnap délelőtt az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata

Honti József legénységére még a hét utolsó napján is várt némi feladat. A megye II.osztályban szereplő Pilisszentiván SE látogatott ezúttal Dabasra.

A mérkőzés a vártnál jóval könnyebbre sikeredett, NBIII-as keretünk ugyanis esélyt sem adott ellenfelének. Az első félidőben megszerzett négy gólos előnyt a folytatásban sikerült megduplázni. A 8:0-ás már-már kiütéses győzelmet természetesen helyén kell kezelni, mivel két osztálynyi volt a különbség a csapatok között, mégis örömteli, hogy a góllövéssel nem volt probléma. A nyolc hazai találat nyolc játékos nevéhez fűződik, tehát elmondható, mindenki maximálisan kivette részét a fölényes sikerből.

Hétfől már február hónapot írunk, szépen lassan befordul NBIII-as keretünk a célegyenesbe. Az alapozási időszak lassan a végéhez ér, innentől a fizikai terhelés némileg háttérbe szorul és helyét a frissítés, valamint a taktikai elemek begyakorlása veszi át.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.31. (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas - Piliszetiván SE 8 : 0 (4 : 0)
Gólszerző: Szélpál, Bozsik, Körmöczy, Domonyi, Csák, Hollauer, Takács, Surányi

 
 
2016.01.31.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U15 *
 

Szőgyi Tamás irányításával ezüstérmes lett az FC Dabas U15

Az U14-es korosztály délelőtti teremtornájának végeztével az egy évvel idősebbeken volt a sor, hogy megmutassák mire képesek kispályán.

Szőgyi Tamás két csapattal vágott neki a hazai rendezésű tornának. A hazaiakon kívül a Dunaharaszti MTK, a Gloriet SE, a Grund 1986 FC, a Hegyvidék UFC képviseltette magát a dabasi rendezvényen.

Első csapatunk magabiztosan nyerte két csoportmérkőzését (Grund FC 7:0 ill. Hegyvidék UFC 3:2). A legjobb négy közé jutva a DMTK volt az ellenfél, akiket 3:2 arányban legyőzve máris a döntőben tudhatta magát Szőgyi Tamás egyes számú alakulata.

Az FC Dabas II már kevesebb sikerrel járt. A csoportmérkőzéseken előbb a Gloriett SE-től szenvedett el egy minimális, egy gólos vereséget (1:0), majd a DMTK-tól szintén csupán egy találattal maradt alul (3:2), így az 5-6.hely maradt számára.

A helyosztókon második csapatunk 4:0-ás vereséget szenvedett a Grund FC-től, így a hatodik helyen zárta a tornát.

Az FC Dabas I a döntőben a (csoportkörben már egyszer legyőzött) Hegyvidék UFC-vel találta ismét szembe magát. Sajnos a fiúk kissé elfáradtak a végső összecsapásra, amit a bővebb kerettel rendelkező ellenfél könyörtelenül ki is használt és 5:2 arányban legyőzte fiataljainkat.

A díjazottak közül a gólkirályi címet Duhaj Ádámnak sikerült megszereznie, a legjobb hazai játékosnak pedig Drozdik Gergőt választották.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 30. (szombat)
Korosztály: U15 (2001.01.01. után születettek)

Végeredmény - U15
1.
Hegyvidék UFC-Gerrzó Kft.
2.
FC Dabas I
3.
Gloriett SE
4.
Dunaharaszti MTK
5.
Grund 1986 FC
6.
FC Dabas II

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Neiger Donát (Tápiószecső)
-
legjobb mezőnyjátékos: Csapó András (Gloriett)
-
gólkirály: Duhaj Ádám (FC Dabas)
-
legjobb HAZAI játékos: Drozdik Gergő

 

További képek

FC Dabas U15 - Edző: Szőgyi Tamás

 
 
2016.01.31.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U14 *
 

Riesz Péter csapata az ötödik helyen zárta a hazai rendezésű teremtornát

A szombati napon újabb két korosztályban folytatódott az FC Dabas Téli Teremtorna sorozata. Az U17/U19 után ezúttal az U14/U15-ös csapatok vehették birtokba a dabasi OBO Arénát.

A hétvége első napjának délelőttjén az U14-es küzdelmek zajlottak hat csapat részvételével. Riesz Péter játékosainak a Csepel, Kecskemét, Monor, Tápiószecső és Újpest ötössel kellett felvenniük a harcot.

A ősz folyamán szinte csak és kizárólag győzelmekhez szokott U14-es korosztályunknak némi meglepetésre nem sikerült az élmezőnyben végeznie.

Első mérkőzésünkön a későbbi tornagyőztes Tápiószecsővel játszottuk és sajnos 4:1 arányban alulmaradtunk. A folytatásban az Újpest következett, akik lényegében átsétáltak rajtunk (5:0). Az ötödik helyért vívott helyosztón a Kecskemét várt ránk. Szerencsére a fiúk összekapták magukat és fölényes 4:1-es győzelmüknek hála végül az ötödik helyet azért megkaparintották.

A tornát végül a Tápiószecső nyerte, a második és harmadik helyen az Újpest és a Monor osztozkodott. A negyedik helyen a Csepel, fiataljaink az ötödik, míg a Kecskemét az utolsó helyen zárt.

A legjobb hazai játékosnak járó díjat Prigyeni Dániel kapta.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 30. (szombat)
Korosztály: U14 (2002.01.01. után születettek)

Végeredmény - U14
1.
Tápiószecső
2.
Újpest
3.
Monor
4.
Csepel
5.
FC Dabas
6.
Kecskemét

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Tóth Zoltán (Csepel)
-
legjobb mezőnyjátékos: Danyi Alex (Tápiószecső)
-
gólkirály: Buza Ádám (Újpest)
-
legjobb HAZAI játékos: Prigyeni Dániel

 

További képek

 
 
2016.01.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Nagykőrösi Kinizsi FC (2 : 4) *
 

Sérülésekkel tizedelt kettes csapatunk a Nagykőrösi Kinizsit fogadta

Kucsák Istvánék második felkészülési mérkőzésükön az Erős Károly edzette Nagykőröst fogadták a FC Dabas műfüves pályáján.

Három egyéni hibát követően jelentős előnyre tett szert a Nagykőrösi csapat, ami végül döntőnek bizonyult. A második játékrészben ugyan sikerült egy gólra felzárkózni és egyben ezt a játékrészt 2:1 arányban sikerült is megnyerni, összességében azonban mindez kevésnek bizonyult és végül 4:2-es hazai vereséggel zárult az összecsapás. Az FC Dabas II mindkét gólját Varga Balázs szerezte.

Jövő héten újabb mérkőzések várnak Kucsák István csapatára. Elsőként csütörtök este az Örkény SE látogat Dabasra.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.30. (szombat, 13:00)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas II - Nagykőrösi Kinizsi FC 2 : 4 (0 : 3)
Gólszerző: Varga B (2)

 
 
2016.01.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Pilisszentiván SE *
 

A Pilisszentiván SE elleni felkészülési mérkőzéssel zárja a hetet NBIII-as keretünk

A szombati Cegléd elleni összecsapás ugyan elmaradt, a játékosok azonban mégsem maradtak mozgás nélkül a hétvége első napján sem. Amíg Erős Károly edzést vezényelt, addig Honti József törhette a fejét, milyen kezdőcsapattal és stratégiával lépjenek majd pályára a Pilisszentiván ellen. Mivel a hétvége folyamán csupán egy mérkőzésen lép pályára a keret, így egyes játékosok jóval kevesebb játéklehetőséget és egyben mérkőzés terhelést kaphatnak.

Vasárnapi ellenfelünkről annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Pest megye II.osztály közép csoportjának őszi bajnokai, méghozzá nem is akármilyen statisztikai mutatókkal. Peller Gábor csapata mind a tizenöt mérkőzését megnyerte, 50 lőtt gólja mellé mindössze 6 kapott párosult, ami ennyi mérkőzést figyelembe véve kimagasló teljesítmény. Ettől függetlenül a csapatok között lévő két osztálynyi különbség még mindig jelentős, így a győzelem mindenképpen elvárható alapkövetelmény NBIII-as keretünktől.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Pilisszentiván SE

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.31. (vasárnap, 10:00)
Helyszín: Dabas, műfű

 
 
2016.01.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
VÁLTOZÁS: FC Dabas - Ceglédi VSE
 

NBIII-as csapatunk szombatra tervezett felkészülési mérkőzése a Ceglédi VSE kérésére elmarad! A vasárnapi Pilisszentiván elleni összecsapás viszont előreláthatólag meg lesz tartva.

 
 
2016.01.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Tápiószecső FC (4 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője első felkészülési mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A Pest megye II.osztály keleti csoportjának éllovasát sikerült két vállra fektetnünk. Masszív ellenfelünket erőben, játékban, hozzáállásban is begyűrtük, felőröltük. Fölényes győzelmünk annak tudatában még inkább dicsérendő, hogy mindezt öt sérült (Feczesin, Volenszki, Magyari, Bukovszki, Farkas R) és két betegséggel bajlódó játékosunk (Fábri, Gugyerás) hiányában vittük véghez. "

 
 
2016.01.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Ceglédi VSE *
 

A Ceglédi VSE lesz a következő ellenfele NBIII-as csapatunknak

A hétközi Paks elleni felkészülési mérkőzés követően szombaton újra pályán láthatjuk elsőszámú felnőtt keretünket. Honti József játékosai ezúttal az NBIII. Keleti csoportjának második helyezettjével mérhetik össze tudásukat.

Noha ellenfelünk két vesztes felkészülési mérkőzéssel (SZEOL SC, Mezőkövesd Zsóry) a háta mögött érkezik majd Dabasra, könnyű összecsapásról még véletlenül sem beszélhetünk. Varga Attila csapata ugyanis a Nyíregyházával karöltve magabiztosan birtokolja az NBIII. Keleti csoportjának első két pozícióját. Az üldözőikkel szembeni előnyük ráadásul igen tetemes (7 ill. 8 pont), így egyértelműen komoly játékerőt képviselnek a sárga-kékek. Csapatunk Békéscsaba elleni győzelmével szintén bizonyította, hogy bárkit képes legyőzni, így mindenképpen érdekes összecsapás elé nézünk.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Ceglédi VSE

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.30. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas, műfű

 
 
2016.01.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Tápiószecső FC (4 : 0) *
 

Győzelemmel kezdte meg felkészülési mérkőzéseinek sorozatát kettes csapatunk

Kucsák István legénysége hazai pályán a jó erőkből álló Tápiószecső FC-t fogadta. Két gólos első félidei előnyünket megduplázva végül 4:0 arányban diadalmaskodtunk a Pest megye II. Keleti csoportjának listavezetője ellen. Találatainkon Varga Balázs, Farkas Krisztián és Cemmel Péter osztoztak valamint ellenfelünk is vétett egy öngólt.

Szombaton jön a folytatás, kettes csapatunk 13 órától a Nagykőrösi Kinizsit fogadja a műfüves pályánkon.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.28. (csütörtök, 18:30)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas II - Tápiószecső FC 4 : 0 (2 : 0)
Gólszerző: Varga, (öngól), Farkas K, Cemmel

 

 
2016.01.28.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U15 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 30. (szombat)
A torna tervezett időtartama: 14:30-20:00

Korosztály: (2001.01.01. után születettek)

-
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x25perc
-
labdaméret: 5-ös labda
-
pályaméret: 20x40m
-
kapuméret: 3x2m

Csoportbeosztás - U15

A
csoport:
-
Grund 1986 FC
-
Hegyvidék UFC
-
FC Dabas I
B
csoport:
-
Gloriett SE
-
Dunaharaszti MTK
-
FC Dabas II

Sorsolás és részletes menetrend (U15)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U15 - Edző: Szőgyi Tamás

 
 
2016.01.28.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U14 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 30. (szombat)
A torna tervezett időtartama: 8:30-14:00

Korosztály: 2002.01.01. után születettek

-
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x25perc
-
labdaméret: 5-ös labda
-
pályaméret: 20x40m
-
kapuméret: 3x2m

Csoportbeosztás - U14

A
csoport:
-
Újpest
-
Tápiószecső
-
FC Dabas
B
csoport:
-
Monor
-
Kecskemét
-
Csepel

Sorsolás és részletes menetrend (U14)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U14 - Edző: Riesz Péter

 
 
2016.01.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Paksi FC II (4 : 5) *
 

Gólzáporos mérkőzésen minimális különbséggel maradt alul NBIII-as első csapatunk a Paksi FC II-vel szemben

Szerda késő délután újabb felkészülési mérkőzés várt Honti József csapatára. Alakulófélben lévő NBIII-as keretünk az első osztályban szereplő Paksi FC második csapatát fogadta.

A leszálló ködnek köszönhetően szinte irreális látási viszonyok alakultak ki a mérkőzés kezdetére. A játékosok azonban becsülettél tették a dolgukat, az összecsapásra kilátogató szimpatizánsokat pedig egy gólzáporos mérkőzéssel ajándékozták meg.

Az ősszel lejátszott bajnoki mérkőzésen 2:2-es döntetlen született, most azonban ellenfelünk jobbnak bizonyult. Az első félidőt ugyan 3:2 arányban megnyerte csapatunk, a folytatásban azonban fordult a kocka és a vendégek megfordítva az eredményt végül 5:4 arányban diadalmaskodtak. A dabasi gólokon Bárányos Zsolt (2), Hollauer Balázs és Surányi Zoltán osztoztak.

Hétvégén ismét nagyüzem, szombaton délelőtt a Céglédi VSE látogat Dabasra, majd egy nappal később a Pilisszentiván ellen (szintén hazai pályán) mérkőzik NBIII-as keretünk.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.27. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas - Paksi FC II 4 : 5 (3 : 2)
Gólszerző: Bárányos (2), Hollauer, Surányi

 
 
2016.01.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Paksi FC II
 

A szerdai napon ismét pályán láthatjuk NBIII-as első csapatunkat

A hétvégével ellentétben ezúttal csupán egy mérkőzésen szerepel a keret, így Honti József vezetőedzőnek jóval nagyobb variációs és rotációs lehetőségei lesznek az optimális felállás megtalálása érdekében.

Az ellenfél ezúttal a Paksi FC II, akik velünk együtt szintén az NBIII. Közép csoportban szerepelnek. Az őszi szezon utolsó előtti fordulójában Dabason találkozott egymással a két gárda. Két gólos paksi vezetést követően Zsolnai Róbert és Csák Zoltán révén sikerült egalizálni, így végül 2:2-es döntetlennel zárult az NBIII-as összecsapás.

A szerdai mérkőzésen ismét az FC Dabas lesz a vendéglátó, a mérkőzésnek azonban ezúttal nem a center pálya, hanem a villanyvilágítással ellátott dabasi műfüves pálya ad majd otthont.

Hajrá Dabas!

Mérkőzés: FC Dabas - Paksi FC II

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.26. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas, műfű

 
 
2016.01.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 / U15 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a győztesen megvívott hétvégi teremtornát követően az alábbi értékelést adta:

" U14/U15-ös csapatunk sikerrel vette az első akadályt a FUTSAL7VÉGE sorozatban, amit a Pest-megyei szövetség szervezett! Imponáló magabiztossággal jutottunk tovább a középdöntőbe (a legjobb 16 közé).

A selejtezőn Hernád csapatával kezdtünk, viszonylag korán, már 8 órakor parkettára léptünk. Szerencsére nem aludtunk be, így magabiztos játékkal 8:0-ra nyertünk. Második körben a számomra régi ismerősökkel kerültünk szembe. Dunaújváros-Baracs csapata próbált elütni minket a továbbjutástól, de aznap nem győzhették le csapatunkat és egy kimondottan jó mérkőzésen 3:1 arányban sikerült nyerni. Az utolsó fordulóban Újlengyel csapatával játszottunk. Erre a meccsre teljesen felforgattam csapatunkat, ami sajnos nem jött be, mert nagyon szenvedtünk. Szerencsére azért a játéktudás diadalmaskodott és ha nehezen is, de végül 4:2-re sikerült nyerni.

Célunk a négyes döntő, ahol bármi megtörténhet!

Szép volt fiúk! Hajrá Dabas! "

Rendezvény: FUTSAL7VÉGE (U15)

Végeredmény (G-csoport)
1.
FC Dabas
9 pont
2.
DFDSE Baracs
3 pont
3.
Újlengyel DSE
3 pont
4.
Hernád SE
3 pont
   
1.Forduló (2016.01.23):
FC Dabas - Hernád
(8 : 0)
FC Dabas - Baracs
(3 : 1)
FC Dabas - Újlengyel
(4 : 2)

 

 
 
2016.01.25.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Indul a kapusedzés *
 

Monok Viktor vezérletével már a héten megkezdődnek az FC Dabas kapusedzései

A felkészülést követően minden korosztálynak két edzésnap lesz biztosítva heti rendszerességgel, melyek közül egy mindenképpen kötelező lesz a klub kapusainak számára.

Edzés időpontok

Lányok: hétfő -16:30-17:30 (Sári pálya)
U9-U11: hétfő - 18:00-19:00 (Sári terem)
U13-U17: kedd: 17:00-18:30 (Sári pálya) ill. csütörtök 17:00-18:00 (Sári pálya)
U19 / Felnőtt: kedd: 18:30-19:30 (Sári pálya), csütörtök: 18:00-19:30 (Sári pálya)

Elérhetőség:

Monok Viktor
Tel.: 06-70-930-7021
e-mail: viktorik01@gmail.hu

 
 
2016.01.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzések - FC Dabas II *
 

Január 19-én munkához látott az FC Dabas II is. A továbbra is Kucsák István vezérletével készülő kettes csapatunk nem titkolt céllal, a bajnoki cím megszerzésének reményében vágott neki téli felkészülési programjának.

Előreláthatólag hat edzőmérkőzés vár a keret tagjaira, amit követően február végén (amennyiben az időjárás is engedi) végre elkezdődhet a csapat tavaszi menetelése.

Hajrá Dabas!

#
Dátum
Időpont
Mérkőzés
1.
2016.január 28.
csütörtök, 18:30
FC Dabas II - Tápiószecső FC
2.
2016.január 30.
szombat, 13:00
FC Dabas II - Nagykőrösi Kinizsi FC
3.
2016.február 4.
csütörtök, 18:30
FC Dabas - Örkény SE
4.
2016.február 6.
szombat, 13:00
FC Dabas - Tököl VSK
5.
2016.február 11.
csütörtök, 18:30
FC Dabas - Tököl VSK II
6.
2016.február 20.
szombat, 13:00
FC Dabas - Lajosmizse VLC

 

 
 
2016.01.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi FC (3 : 1) *
 

A délután folyamán már nem hibáztunk, magabiztosan diadalmaskodtunk a Nagykőrösi Kinizsi felett

NBIII-as keretünk másik fele, akik az MTK II elleni mérkőzésen nem kaptak szerepet délután hazai pályán a Nagykőrösi Kinizsi ellen bizonyíthatták az edzői stábnak, hogy igenis lehet rájuk számítani a továbbiakban is.

Csapatunk magabiztos játékkal 3:1 arányban múlta felül alacsonyabb osztályú riválisát. Körmöczy és Pék első félidőben szerzett találataira csupán egyszer érkezett válasz, így egy gólos előnnyel fordulhatott csapatunk.

A második játékrészben büntetőhöz jutott csapatunk, amit Körmöczy Szebasztián értékesített, így magabiztos előnyre szert téve már nyugodtan futballozhattak játékosaink. Az eredmény a hátralevő időben már nem változott, így a délelőtti vereséget követően egy győztes mérkőzéssel zárta NBIII-as csapatunk a szombati napot.

Folytatás jövő hét közepén a Paks ellen. Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.23. (szombat, 14:00)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi FC 3 : 1 (2:1)
Gólszerző: Körmöczy (2), Pék

 
 
2016.01.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: MTK Budapest FC II - FC Dabas (3 : 0) *
 

A nap első mérkőzésén három gólos vereséget szenvedtünk az MTK Budapest II-től

Az összecsapás első komolyabb gólszerzési lehetősége csapatunk előtt adódott. A megítélt büntetőt azonban nem sikerült értékesíteni, a hazaiak hálóőre, Groppioni ugyanis jó időben volt jó helyen. Ezt követően, ahogy a labdarúgásban lenni szokott, a kihagyott nagy lehetőség megbosszulta magát. Hujber Tamás révén megszerezték a vezetést a hazaiak, amit a félidő végéig meg is tudtak tartani.

A folytatásban Schrammel és Hujber újabb találataira sem tudtunk válaszolni, így simának tűnő három gólos vereséget szenvedtünk a szombati nap első FC Dabas NBIII-as érdekeltségű felkészülési mérkőzésén.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.23. (szombat, 11:00)
Helyszín: Budapest, Ikarus pálya

MTK Budapest FC II - FC Dabas 3 : 0 (1 : 0)
Gólszerző: -

 
 
2016.01.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi *
 

Pár órával az MTK elleni idegenbeli összecsapást követően ismét pályán láthatjuk NBIII-as csapatunkat.

Azok a játékosok, akik nem kapnak lehetőséget az MTK elleni délelőtti összecsapáson, kora délután, hazai közegben a Nagykőrösi Kinizsi ellen lépnek majd pályára. A keret két részre bontásának elsődleges célja, hogy minden játékos azonos mérkőzés terhelést kapjon.

A Nagykőrös elleni mérkőzés kora délután a Dabas-Sári műfüves pályán kerül megrendezésre.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.23. (szombat, 14:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Nagykőrösi Kinizsi

 
 
2016.01.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: MTK Budapest FC II - FC Dabas *
 

Az MTK Budapest FC II-vel vívja következő felkészülési mérkőzését NBIII-as keretünk. Honti József játékosainak a Budapest Honvéd elleni szerdai összecsapása ugyan elmaradt, szombaton azonban ismét a pályán láthatjuk alakulófélben levő első csapatunkat.

Második ellenfelünk az első osztályban szereplő MTK Budapest FC II lesz, akik hozzánk hasonlóan a harmadosztályban, de a Nyugati csoportban szerepelnek.

Az őszi szezont nem zárták túl sikeresen vendéglátóink, 16 mérkőzésükből 6 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség lett a végső mérleg, ami a nem túl dicséretes 13.pozíció megszerzésére volt csupán elegendő.

A szombati összecsapás helyszíne Budapest (Ikarus pálya), a tervezett kezdési időpont pedig 11 óra.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.23. (szombat, 11:00)
Helyszín: Budapest, Ikarus pálya

Mérkőzés: MTK Budapest FC II - FC Dabas

 
 
2016.01.22.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Kötelező sportorvosi vizsgálat *
 

" Versenyezni kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.

A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportegészségügyi szakrendelése, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózat sportorvosai végzik az ország kijelölt pontjain.

Az anamnézis felvétele a sportorvosi vizsgálat egyik legfontosabb része. A kérdőív gondos - 18 év alatt szülői segítséggel történő - kitöltése lehetővé teszi az egészségügyi problémák jelentős részének kiszűrését.

A vizsgálatokat 18 éven aluli versenyzőknél félévente, 18 éven felüliek esetében évente elvégezni szükséges."

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

- vizsgálat helyszíne: Dabas-Sári focipálya
- anamnézis lap (kérdőív): kitöltése kötelező
- aki az alább említett napokon nem tud megjelenni, egyénileg kell elintéznie!
- a vizsgálat (és engedély) díja: 2000Ft

2016.január 26. Kedd 17:00 Felnőtt, Utánpótlás, Női
2016.február 02. Kedd 17:00 Felnőtt, Utánpótlás, Női


 
 
2016.01.21.
www.fcdabas.hu
UP
Beharangozó: FC Dabas U14 / U15 *
 

Riesz Péter, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője téli felkészülésük következő fontos állomásáról az alábbi tájékoztatást adta:

" U14-es és U15-ös korosztályunk január 23-án szombaton megkezdi Futsal szereplését a Pest-megyei körzetben!

Hajrá Dabas"

Rendezvény: Futsal7vége (U15)

G-csoport:
1.
DFDSE Baracs
2.
FC Dabas
3.
Hernád SE
4.
Újlengyel DSE
   
1.Forduló (2016.01.23):
8:00
FC Dabas - Hernád
9:45
FC Dabas - Baracs
10:20
FC Dabas - Újlengyel


Helyszín:

Dabas, Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium
(2370. Dabas, József Attila u. 107)

 
 
2016.01.21.
pmlsz.hu
FN/UP/NŐI
Január 24-én elindul a téli átigazolási időszak az amatőröknél is
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton tájékoztatja a megyei sportszervezetek vezetőit és képviselőit a 2015/2016-os bajnoki szezonra vonatkozó téli átigazolási időszak alakulásáról.

Hivatásos labdarúgók esetében:
Január 12-től február 9-én éjfélig.

Szerződés nélküli és sportszerződéses amatőr labdarúgók esetében (korosztályi megkötés nélkül):
Január 24-től február 22-én éjfélig.

Futsalban (korosztályi megkötés nélkül):
Január 5-től február 2-án éjfélig.

Átigazolásokkal kapcsolatos bővebb információ:
Kovács Krisztián
Telefon: 06-30/77-42-684
E-mail: Kovacs.Krisztian@mlsz.hu
Levelezési cím: 1364 Budapest, Postafiók 301.

A labdarúgók és a sportszervezetek a téli átigazolási időszak során a kérelmek leadásánál különös tekintettel vegyék figyelembe a hatályos szabályzat alábbi kitételeit:

A hatályos NYIÁSZ 11. § (2) alapján:
"A bajnoki év időtartama alatt a labdarúgó három alkalommal igazolhat át és két sportszervezetben léphet pályára hivatalos mérkőzésen - kivéve, ha a Futsal- Labdarúgás Versenyszabályzata 24. § (10) bekezdése alapján a sportszervezet működési formát vált - azzal, hogy átigazolásra kizárólag átigazolási időszakban kerülhet sor.

A hatályos NYIÁSZ 7. § (2) alapján:
A Versenyigazolvány a labdarúgó tulajdona, amelyet sportszervezete kezel. Bajnoki év közbeni átigazoláskor a labdarúgónak a sportszervezet köteles a Versenyigazolványát átadni és azt a labdarúgó az átigazolást végző - külföldi állampolgár esetén az MLSZ-nél, illetve - Megyei (Budapesti) Igazgatóságnál köteles leadni. Külföldi állampolgárságú labdarúgó versenyengedélyének és versenyigazolványának meghosszabbítása esetén a sportszervezet köteles a Versenyigazolványt az MLSZ-be leadni.
Ha a versenyigazolvány elveszett, akkor azt sportszervezete és a labdarúgó együttesen írásban igazolja, mely igazolást az átigazoló MLSZ-nél, vagy Megyei (Budapesti) Igazgatóságnál köteles a labdarúgó leadni.
Fentiek nem teljesítése fegyelmi vétség, melyről az MLSZ vagy Megyei (Budapesti) Igazgatóság átigazoló szerve írásban köteles értesíteni az érintett sportszervezetet, egyidejűleg fegyelmi eljárást kezdeményezni a hatáskörrel rendelkező Fegyelmi Bizottságnál.

A téli átigazolási időszakkal kapcsolatos legfontosabb dokumentumokat az alábbi linkekre kattintva érhetik el és tölthetik le:

- Igazoló lap
- Átigazoló lap
- Külföldről Magyarországra igazolás nyomtatvány
- Magyarországról külföldre igazolás nyomtatvány
- Versenyengedélykérő lap
- Kettős versenyengedélykérő lap

Teljes cikk
 
2016.01.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
VÁLTOZÁS! - Budapest Honvéd - FC Dabas
 

Értesítjük Tisztelt Szurkolóinkat, hogy a szerdára tervezett edzőmérkőzés elmarad.

A Budapest Honvéd képviselője Németh Tamara sajnálatát fejezte ki a találkozó elmaradása miatt. A Honvéd műfüves pályájának világításával problémák adódtak, ezért a kispesti vezetőedző a mérkőzés lemondását kérte a technikai hiba következtében.

A Budapest Honvéd FC kiadott közleménye:

" Technikai okok miatt elmarad a holnap 17 órára tervezett Bp. Honvéd - Dabas felkészülési mérkőzés. Helyette Marco Rossi fiai 12 órakor a Honvéd-MFA ellen játszanak edzőmeccset. A találkozó zártkapus lesz. "

forrás: http://honvedfc.hu

 
 
2016.01.20.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi teremtornán elért sikerüket az alábbiak szerint értékelte:

" A hétvégi U17-es teremtornán az FC Dabas első csapatát vezettem. Az egész napon meg voltam elégedve a srácokkal.

Ha csak az alapszakaszt nézném, simán nyertük volna a tornát, ugyanis egy gólt kaptunk négy meccsen. Nagyon tetszett, hogy játékban is ellenfeleink fölé nőttünk (pedig Kucsák Pisti kérdezte, hogy biztos, hogy ilyen erős csapatokat akarok-e hívni). Meccsről meccsre haladtunk előre, mindig a következő meccset szerettük volna megnyerni, hogy elérjük minimális célunkat, a döntőt. Nagyon szerettük volna megnyerni a finálét, de sajnos egy jól eltalált lövéssel elveszítettük a meccset. Jobban játszottunk ellenfelünknél, de kihagytuk a lehetőségeinket.

Ennek ellenére teljesen elégedett vagyok a csapattal, minden tőlük telhetőt megtettek. Erre lehet építeni, méltán viselték az FC Dabas mezt!

Mi adtuk a legjobb kapust is Isztolyka Ádám személyében, aki az egész tornán mindössze két gólt kapott. A torna gólkirálya Jáger Dávid lett (egyébként a torna legjobb játékosa is ő lett volna). A legjobb hazai játékos díját Horváth Krisztián kapta, bár a sok jó teljesítményből nehéz volt választani. Mindenkivel elégedett voltam.

Hajrá Dabas! "

 
 
2016.01.20.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 *
 

Ledő László, az FC Dabas utánpótlásban tevékenykedő szakembere a hétvégi U17-es teremtornát követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" A szombati napon megrendezésre került U17-es teremtornán az FC Dabas második csapatát irányítottam. Sajnos 4 mérkőzésből 0 pontot szerezve az csupán az 5.helyezést tudtuk megszerezni.

A tornáról csak annyit, hogy az első két mérkőzésen akaratgyengén és önbizalom nélkül játszottunk. Rengeteg hibával, amivel elősegítettük ellenfeleinknek a gólszerzés lehetőségét. A harmadik mérkőzésen az Újpest ellen mindent egy lapra tettek fel a fiúk, de amíg mi kihagytuk a helyzeteket, ellenfelünk belőtte, azonban legalább akartak a srácok. Az utolsó mérkőzésen megfogyatkozva próbáltak helytállni, de sajnos nem sikerült.

A csapatból nem tudok kiemelni senkit, de megjegyezném, hogy Garajszki Péter a kapuban jól védett, igaz ő is hibázott, de rajta legalább láttam, hogy nem adja fel. Érthetetlenül állok a csapat teljesítménye előtt! "

 
 
2016.01.19.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U19 *
 

Első helyen végzett U19-es csapatunk a hazai rendezésű utánpótlás tornán.

A szombat délután megrendezésre került FC Dabas Téli Teremtorna U19-es korosztályának küzdelmei hat csapat részvételével zajlottak. Az OBO Arénában a házigazda FC Dabason kívül a Kecskemét, a Vecsés, a Cegléd, a Csepel és a Bugyi képviseltette magát.

Farkas Roland korosztálya az U17-tel ellentétben csupán egy csapatot indított, azonban így is remek eredménnyel zárta a tornát. Fiataljaink mindenkit megelőzve az első helyen végeztek, valamint a torna legjobb kapusa címét is begyűjtötték.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 16. (szombat)
Korosztály: U19 (1997.01.01. után születettek)

Végeredmény - U19
1.
FC Dabas
2.
Cegléd
3.
Bugyi
4.
Vecsés
5.
Csepel
6.
Kecskemét

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Volenszki Gábor (FC Dabas)
-
legjobb mezőnyjátékos: G. Bíró Gábor (Cegléd)
-
gólkirály: Nahóczky Balázs (Vecsés)
-
legjobb HAZAI játékos: Kardos Sándor

 

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a nap folyamán a teremtornákon fellépő
-
Da Bass Dance Crew
-
FIT-KID
-
Top Fitness SE
triónak, akik színvonalas előadásaikkal emelték a rendezvény fényét.

 

További képek

FC Dabas U19 - Edző: Farkas Roland

 
 
2016.01.18.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U17 *
 

Farkas Krisztián csapata az előkelő második helyet szerezte meg a hétvégi FC Dabas teremtornán

Szombat délelőtt az U17-es tornával kezdetét vette az FC Dabas Téli Teremtorna sorozata. Az OBO Arénában megrendezésre került megmérettetésen két csapattal is képviseltette magát U17-es korosztályunk. Az egyik alakulatot Farkas Krisztián, míg a másikat Ledő László gardírozta. A hazaiaknak a Cegléd, a Csepel és az Újpest azonos korosztályú fiataljai ellen kellett felvenniük a kesztyűt.

A Farkas Krisztián irányította első csapat az Újpest mögött ezüstérmes lett, Ledő Lászlóék számára azonban csupán az ötödik hely jutott. A különdíjak közül Isztolyka Ádám révén a legjobb kapus, míg Nagy-Jáger Dávid révén a gólkirályi címet sikerült megkaparintani.

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 16. (szombat)
Korosztály: U17 (1999.01.01. után születettek)

Végeredmény - U17
1.
Újpest
2.
FC Dabas I
3.
Cegléd
4.
Csepel
5.
Dabas II

 

Díjazottak:
-
legjobb kapus: Isztolyka Ádám (FC Dabas)
-
legjobb mezőnyjátékos: Jakab Simon (Újpest)
-
gólkirály: Nagy-Jáger Dávid (FC Dabas)
-
legjobb HAZAI játékos: Horváth Krisztián

 

További képek

FC Dabas U17 - Edző: Farkas Krisztián és Ledő László

 
 
2016.01.18.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
DABAS–BÉKÉSCSABA 1–0. Megtréfálta a csatár a korábbi csapatát
 

Igaz, csupán felkészülési mérkőzésen, mégis arcpirító vereséget szenvedett (a jelenleg még) az élvonalban szereplő Békéscsaba az NB III, Közép-csoportjában szereplő FC Dabas otthonában.

A Honti József által irányított alakulat hozta a „szokásost”, ugyanis az ősz során, október 18-án, vasárnap a 12. forduló keretében a viharsarkiak második csapatát is 1–0-ra győzte le hazai környezetben, igaz, akkor a találatot nem a jó felépítésű csatár, Csák Zoltán, hanem a hórihorgas Takács Kornél szerezte a 37. minutumban. Érdekesség, hogy a szombati gólszerző jó ismerősként „köszönt be” a találkozó véghajrájában, elvégre a 2010/2011-es évadban harminc NB II-es bajnokin hat góllal segítette a békési együttest. Az élet azonban nem áll meg, szerdán már a Bozsik-stadionban lesz jelenése az FC Dabasnak, ahol a Budapest Honvéd vendégeként lép pályára a Honti-csapat.

Teljes cikk
 
2016.01.17.
1912elore.hu
FELNŐTT
FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre
 

FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)

Időpont: 2016. január 16. (szombat) 12:30 óra
Helyszín: Dabas, Dabas FC Sporttelep (műfüves pálya)
Gólszerző: Csák Zoltán (82. perc).

A mérkőzés csúszással 12:30 órakor kezdődött.

Békéscsaba: Mursits Roland, Bényei Balázs, Vaskó Tamás, Thomas Piermayr, Laczkó Zsolt, Takács Péter, Ezequiel Calvente Criado, George Koroudjiev Assenov, Fabio Nascimento de Oliveira, Matus Paukner, Birtalan Botond. Sorcsere: Vadász Viktor, Fehér Zsolt, Huszár Gergő, Juhász György, Oláh László Dávid, Spitzmüller István, Svedyuk Alex Pál, Konyecsni Zoltán vagy Pilán Márkó, Punosevac Bratislav, Tóth Dániel. Készenlétben: Vukašin Poleksić.
Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Dabas: Scheilinger György, Dévai Csaba, Tóth Márton, Lázár Tamás, Lanczkor Gábor, Gáspár Tibor, Domonyi Roland, Hollauer Balázs, Szélpál T., Bozsik Viktor, Száraz A.
Cserék: Török K., Kozma Dániel, Komoróczy Kristóf, Kálai N., Surányi Zoltán, Körmöczy Szebasztián, Bárányos Zsolt.
Készenlétben: Kállai István, Csák Zoltán, Takács Kornél, Dankó János, Ubornyák József.
Vezetőedző: Honti József.

A lila-fehéreknél sérülés miatt nem szerepelhetett Balog Zsolt, Borbély Bálint és Damjanovic, valamint a műtétje után lábadozó Viczián Ádám. Bemutatkozott viszont két újonc: a Mezőkövesdről érkezett Takács Péter, és a Nyitráról jött szlovák II. ligás gólkirály, Matus Paukner. Rajtuk kívül szünet után a második csapat négy tagja is lehetőséget kapott, közte a próbajátékon lévő egykori orosházi, Tóth Dániel, aki jelenleg Kozármislenyben szerepel.

Az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszott az NB I-es Előre, de gólt nem tudott szerezni. A lila-fehérek három-négy helyzetet dolgoztak ki, de a befejezésekbe mindig hiba csúszott, így gól nélküli döntetlennel zárult a félidő.

A szünetben a kapus poszt kivételével teljes sort cserélt az Előre. Ekkor kiegyenlített játék folyt a pályán, jobbára a két 16-os között pattogott a labda. A hajrában egy súlyos egyéni hibából gólt kaptak a csabaiak. Mursits rosszul rúgta ki a labdát, a korábban az Előrében és Orosházán is szerepelt Csák Zoltán rácsapott, és mintegy negyven méterről az üres kapuba talált. Ez a gól okozta végül a lila-fehérek vesztét a szezon első felkészülési mérkőzésén.

Zoran Spisljak: - Számunkra a fő része a mai mérkőzésnek a futás mennyisége és minősége volt, amit mindenki tudott teljesíteni. Az első félidőben több lehetőségünk volt, de sajnos azok les vagy technikai hibák miatt kimaradtak. A második félidőben több fiatal kapott lehetőséget, akik elég jó teljesítményt mutattak. Sajnos a hajrában egy buta hibánkat az ellenfél kihasználta, vezetést szerzett, amit megőrzött a lefújásig.

Teljes cikk
 
2016.01.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC (1 : 0) *
 

Az első osztályban szereplő Békéscsaba 1912 Előre FC legyőzésével indította felkészülési mérkőzéseinek sorozatát az FC Dabas NBIII-as csapata.

Honti József és Erős Károly alakulófélben lévő kerete szombaton hazai pályán fogadta NBI-es ellenfelét. A műfüves pályán megrendezett mérkőzésen gól nélküli első játékrészt követően végül óriási meglepetésre csapatunk egy góllal jobbnak bizonyult magasabban jegyzett riválisánál. A győztes gólt az a Csák Zoltán szerezte, aki nem mellesleg 14 szerzett góljával vezeti az NBIII. Közép csoportjának góllövőlistáját.

Hétfőn folytatódik tovább a felkészülési munka, a hét közepén pedig ismét egy komoly erőpróba vár NBIII-as keretünkre. Szerda késő délután a Budapest Honvéd szintén első osztályban szereplő keretével kell összemérnie tudását Honti József játékosainak.

Hajrá Dabas!

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2016.01.16. (szombat, 12:30)
Helyszín: Dabas, műfű

FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC (1 : 0)
Gólszerző: Csák Z

 
 
2016.01.16.
1912elore.hu
FELNŐTT
FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre
 

Békéscsaba: Bár keretünk alakulhat még némileg, de ettől függetlenül - menetrend szerint - megkezdjük felkészülési mérkőzéseink sorozatát. Annál is inkább hiszen jövő hét hétfőn mesterünk utazó keretet hirdet a törökországi edzőtáborral kapcsolatban.

Első alkalommal Dabason vendégszerepel együttesünk, ahol az NB III-as bajnokság Közép csoportjának - amelyben egyébként második csapatunk is szerepel - 5. helyezettjével mérkőznek meg. A Pest megyeiek heti két edzéssel készültek az összecsapásra - látható, hogy Honti József és Erős Károly alakulófélben lévő csapata igen komolyan veszi a meccset. Így aztán erőfelmérés és tesztelés szempontjából kiváló alkalom nyílik új igazolásaink számára is. Az őszi szezon kezdete előtt komplett vérátömlesztésen átesett dabasiak (nyolcan távoztak és ugyanennyien érkeztek), a harmadosztályú bajnokságban 16 lejátszott mérkőzés után, 27 megszerzett bajnoki egységgel büszkélkedhetnek. Emlékeztetőül: 2015. október 18-án, második csapatunk 1-0 arányú vereséget szenvedett Dabason, a győztes találatot Takács Kornél szerezte a 37. percben. Különös figyelmet érdemel majd Csák Zoltán is, aki 14 találatával vezeti vendéglátóink házi góllövő listáját.

Zoran Spisljak előzetes jelzése alapján igyekszik majd cserékkel forgatni csapatunkat, több felállást, formációt is kipróbál és lehetőleg mindenkinek játéklehetőséget biztosít majd, a szakmai stáb pedig árgus szemekkel figyel - a jó teljesítmény összes labdarúgónktól egyformán elvárt a mai napon.

Teljes cikk
 
2016.01.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC *
 

Szombaton játssza első felkészülési mérkőzését az FC Dabas NBIII-as első csapata. Honti József és Erős Károly alakulófélben levő kerete két heti edzéssel a háta mögött lép majd pályára az első osztályban szereplő Békéscsaba 1912 Előre FC ellen.

Soros ellenfelünk 19 mérkőzésen szerzett 12 pontjával csupán sereghajtó az élvonalban, tavaszi céljaként pedig mindenképpen a bent maradás kiharcolása tekinthető.

Az FC Dabassal egy bajnokságban szereplő Békéscsaba II is szintén mindössze 12 pontot tudott összegyűjteni az őszi szezon során, amivel az NBIII. Közép csoportjának 15. helyezését foglalhatja el.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Időpont: 2016.01.16. (szombat, 12:00)
Helyszín: Dabas, műfű

Mérkőzés: FC Dabas - Békéscsaba 1912 Előre FC

 
 
2016.01.15.
mlsz.hu
A válogatott az év csapata, Dárdai Pál az év edzője
 

Főszerepet játszott a labdarúgás a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) díjátadó gáláján, amelyen életműdíjjal tüntették ki Szepesi Györgyöt, az Aranycsapat tizenkettedik tagját.

Csütörtökön este a Nemzeti Színházban megtartott M4 Sport - Év sportolója gálán adták át a Magyar Sportújságírók Szövetsége díjait a 2015-ös év legjobb sportolóinak, sportszakembereinek. Az Európa-bajnoki részvétel kiharcolásának köszönhetően több kategóriában is esélyesek voltak a legnépszerűbb hazai sportág, a labdarúgás képviselői, és ezek közül kettőben el is nyerték az év legjobbjainak járó díjat.

Az év edzőjének Dárdai Pált választották meg a hazai sportújságírók. A fiatal szakember amellett, hogy ütőképes csapatot alakított ki a magyar válogatottból, és megteremtette az Eb-kvalifikáció alapjait, a berlini Hertha BSC vezetőedzőjeként is kiválóan teljesített a 2015-ös évben. Dárdai Pál nem tudott személyesen megjelenni a gálán, de élőben kapcsolták a helyszínen, így személyesen is köszönetet mondott a díj elnyeréséért azoknak, akik hozzájárultak a válogatott sikereihez, kiemelve, hogy csakis azért tudott eredményesen dolgozni nemzeti csapattal, mert mindenki végig mellette és együttese mellett állt a szövetségi kapitányként töltött időszakában.

Az év csapatának járó elismerés a magyar válogatotté lett, amely 44 év után vesz részt ismét Európa-bajnokságon. Az elismerést az olimpiai bajnok párbajtőröző, Schmitt Pál adta át. A díj átvételét követően Gera Zoltán mondott köszönetet a siker részeseinek, kiemelve a szurkolókat, akik végig a csapat mellett álltak az Eb-selejtező sorozatban. A díjátadást követően Bernd Storck szövetségi kapitány gratulált a kategória másik két legtöbb szavazatot kapott együttesének, a női röplabda-válogatottnak és a férfi jégkorong-válogatottnak, és reményét fejezte ki, hogy sikeres tavaszi felkészülést követően a válogatott a franciaországi Eb-n is helytáll majd.

Az MSÚSZ idén először külön kategóriákat szentelt a labdarúgásnak, így díjat kapott az év legszebb góljának szerzője, valamint az év labdarúgója is. Előbbi kategóriában Priskin Tamás vette át az elismerést Nyilasi Tibortól, aki a díj odaítélésében is fontos szerepet játszott, hiszen tagja volt az elmúlt évtizedek gólkirályaiból álló tíztagú zsűrinek, amely szavazott a gólokra. Priskin Tamás köszönőbeszédében elmondta: ahogy novemberben a gólját, úgy a most kapott díjat is az Eb-pótselejtezők előtt tragikusan fiatalon elhunyt korábbi csapattársnak, Fülöp Mártonnak ajánlja.

Az év labdarúgója a magyar válogatott és a Haladás kapusa, a 40. életévében járó, de továbbra is nemzetközi szinten védő Király Gábor lett, akinek egy korábbi kiválóság, Ihász Kálmán adta át a díját. Király Gábor köszönetnyilvánítása után elmondta: a labdarúgás csapatsportág, amely sok építőkockából áll, és bár a magyar válogatott nagy sikert ért el idén, ez nem a végállomás, hanem csupán egy mérföldkő, az út ugyanis tovább folytatódik a csapat számára.

Az MLSZ életműdíját Szepesi György, a legendás sportriporter, az Aranycsapat tizenkettedik tagja, az MLSZ korábbi elnöke vette át, mégpedig a Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi elnökétől, dr. Csányi Sándortól.

- A sportág eredményeiért nagyon sokan dolgoztak az elmúlt évtizedekben, Gyuri bácsi több területen is kivette részét a munkából, MLSZ elnökeként a magyar, a FIFA végrehajtó bizottsági tagjaként a világ labdarúgásáért dolgozott - fogalmazott Csányi Sándor. - Mégsem ezért választottunk életműdíjasnak, hanem azért, amit a pálya szélén, a mikrofon mögött elért: szenvedéllyel átitatott szavakkal láttatta a mérkőzéseket azok számára, akiknek nem volt televíziójuk abban az időben. Akkor sokunknak olyan érzése volt hallgatva őt, mintha valóban láttuk volna a meccseket, ezért Gyuri bácsi nagyon sok hívet, támogatót szerzett a labdarúgásnak.

Szepesi György az őt percekig köszöntő vastaps elhalkulása után megköszönte Csányi Sándornak, hogy az MLSZ elnökeként nagy szerepet játszott a magyar labdarúgó-válogatott tavaly sikereiben.

- Meg kell találni a hathármas siker utódjait, ez a legfontosabb feladata az MLSZ-nek - mondta a színpadon Szepesi György. - A fiatal futballistákat nyolcévesen kell elkezdeni tanítani, és tizennyolc éves korukig elérni, hogy a legjobbak közé kerüljenek. Kívánom az MLSZ elnökének, hogy vezesse sikerre a magyar labdarúgást, mert ha a foci fenn van, az összes többi sportág is fenn van. Nekem Puskás Öcsi volt a világ legjobb játékosa, ezt mindig elmondtam neki is. Ezerkilencszáznegyvenöt augusztus huszadikán közvetítettem először magyar válogatott meccset, a tizenkettedik percben ő rúgta az első gólunkat, ezt a szívembe zártam, és soha nem fogom elfelejteni. Öcsi nagyon hiányzik, fáj a szívem érte, bárcsak itt lenne közöttünk!

Teljes cikk
 
2016.01.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U19 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.

Időpont: 2016.január 16. (szombat)

A torna tervezett időtartama: 14:30-20:00

Korosztály: U19 (1997.01.01. után születettek)

-
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x25perc
-
labdaméret: 5-ös labda
-
pályaméret: 20x40m
-
kapuméret: 3x2m

Csoportbeosztás - U19

A
csoport:
-
Kecskemét
-
Vecsés
-
FC Dabas
B
csoport:
-
Cegléd
-
Csepel
-
Bugyi

Sorsolás és részletes menetrend (U19)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U19 - Edző: Farkas Roland

 
 
2016.01.13.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Téli Teremtorna - U17 *
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület

Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.
Időpont: 2016.január 16. (szombat)
A torna tervezett időtartama: 8:30-14:30

Korosztály: U17 (1999.01.01. után születettek)

-
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető)
-
játékidő: 1x25perc
-
labdaméret: 5-ös labda
-
pályaméret: 20x40m
-
kapuméret: 3x2m

Csoportbeosztás - U17

A
csoport:
-
Cegléd
-
Csepel
-
FC Dabas I
B
csoport:
-
Újpest
-
Kecskemét
-
FC Dabas II

Sorsolás és részletes menetrend (U17)

Részletes lebonyolítási rend

OBO Aréna - Dabas

FC Dabas U17 - Edző: Farkas Krisztián

 
 
2016.01.12.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Vilanyszerelési munkálatok... *
 

A belső válaszfalak elkészültét követően megkezdődtek a villanyszerelés kivitelezésének munkálatai. A szakemberek elkezdték a vezetékrendszer kiépítését, amit majd az építkezés utolsó fázisainak egyikében a villamossági szerelvények (kapcsolók, dugaljak) és fogyasztók (fényforrások) felhelyezése zár.

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

További képek

 
 
2016.01.11.
pmlsz.hu
FELNŐTT/UP
Január 16-17-én rajtolnak a Futsal7végék *
 

A felnőttek és az ifisták (U19 és U17 is) január 16-17-i hétvégén kezdődő küzdelmeivel indulnak a Futsal7végék. A nők és az U15-ös korcsoport versengései a január 23-24-i, míg az öregfiú-viadalok a január 30-31-i víkenden kezdődnek.

Mindezekből talán már az is kiderülhetett, hogy korábbi -jóslásunkkal- ellentétben a legnépesebb versenyek (U13 és U11) nem indulnak el e hónapban, csak február közepén. Ennek oka, hogy a középiskolai felvételik (január 16-17.), valamint az ebben a korosztályokban kiírt kötelező Bozsik-tornák (január 23-31. és február 13-21.) zajlanak ez idő tájt.

Összeállításunk hátralévő részében lejegyeztük az egyes Futsal7végék lebonyolítását, illetve a beszámolónk legvégén található megfelelő link(ek)re kattintva a helyszínekre lebontott és kezdési idővel ellátott csoportbeosztásokat is megtalálja - legalábbis azokét, amelyek már elkészültek! A hiányzó versenysorozatok hasonló leírását, továbbá valamennyi torna pontos menetrendjét folyamatosan készítjük és tesszük közzé, éppen ezért érdemes lesz vissza-visszatérni ezen tájékoztatónkra!

A 15. Pest megyei (férfi felnőtt) Futsal7vége lebonyolítása

A 16 felnőtt alakulat megmérettetése 4 területi alapon kialakított négyes kvartettben fog megkezdődni január 16-17-én, ahonnan csak az 1. helyezettek mennek tovább egyenes ágon a negyeddöntőbe, míg a többi gárda vigaszágra jut. A következő hétvégén a nem továbbjutott 12 résztvevő - félig területi, félig erősorrendbeli alapon - kialakított 4 darab háromcsapatos csoportba kerül, amelyekből szintén csak a győztesek csatlakozhatnak az 1. körben negyeddöntőbe jutottakhoz.
A harmadik hétvégén (január 30-31-én) a nyolc legjobb együttes 2 négyes csoportra lesz bontva, s innen az 1. és 2. helyezettek jutnak be a -final fourba-. Ott, az elődöntők során oda-visszavágót játszanak egymással a csapatok, s majd előbb az itt vesztes felek találkoznak a bronzmérkőzésen, később a győztesek a döntőben.

1.Forduló - Selejtező
Üllő - 2016.jan.16 (szombat, 16:00)

C-csoport
1. Ráckeve
2. Dabas
3. Felsőpakony II
4. Ócsa

Futsal7végék versenykiírása
15.Pest megyei (férfi felnőtt) Futsalhétvége menetrendje

Teljes cikk
 
2016.01.10.
jatekvezetoleszek.hu
FELNŐTT
Játékvezetői tanfolyam indul Pest megyében
 

Az MLSZ Játékvezető Bizottsága az ország minden megyéjében alapfokú labdarúgó játékvezető tanfolyamot indít.

Ragadd meg a lehetőséget, és keresd az alkalmat a jelentkezésre!

A képzés során hallgatóink részletes oktatásban vehetnek részt a labdarúgás elméleti szabályait illetően, a megszerzett tudást pedig a gyakorlatba is átültethetik. A 2016 tavaszán sikeresen vizsgázó leendő kollégák nyártól már be is kapcsolódhatnak a megyei játékvezetés életébe.

Építs karriert, légy te is játékvezető!

Magyarország tradicionálisan erős a játékvezetésben, elég csak Zsolt István, Palotai Károly, vagy Puhl Sándor pályafutására gondolni, nekik óriási szerepük volt abban, hogy évtizedek óta a világ élvonalába tartozunk - mondta Kassai Viktor. - Ebből is látszik, hogy a játékvezetésben rendkívül fontos a példaképek szerepe, akárcsak a labdarúgók utánpótlás-nevelésében. Büszkeséggel tölt el, ha engem is példaképként tartanak számon, és ennek megfelelően igyekszem megfelelni ennek a szerepnek. Úgy becsülöm, tíz-húsz százalékkal jelentkezhettek többen játékvezetőnek az én sikereim hatására, de a játékvezetői hivatás elsősorban a külföldi mérkőzések vezetése miatt vonzó, aki eljut a legmagasabb szintre, az meccsről meccsre a világ legjobb labdarúgóival lehet együtt a pályán. Nagy öröm, hogy ennyien választották a játékvezetői hivatást, ám a nagyobb feladat a frissen végzettek megtartása, amihez szükség van arra is, hogy mindenki rendszeresen megbízatást kapjon. Ez egy összetett folyamat, mert ehhez az kell, hogy növekedjen a csapatok száma, vagyis a válogatott és a klubcsapatok sikerein felbuzdulva egyre több fiatal választhasson magának példaképet, és kezdjen el futballozni. A sikeres vizsgával csak az első lépéseket tették meg a fiatal kollégák. Az autóvezetéshez tudom ezt hasonlítani, attól, hogy valakinek jogosítványa van, még nem jelenti azt, hogy tökéletesen tud vezetni, sok ezer kilométert kell autóznia, hogy elsajátítsa a megfelelő tudást.

Részletek, információk: www.jatekvezetoleszek.hu

Teljes cikk
 
2016.01.09.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzések - NBIII Felnőtt *
 

2016.január 4-én elkezdte téli alapozó munkáját az FC Dabas NBIII-as első kerete. Előreláthatólag hét felkészülési mérkőzést vív Honti József és Erős Károly legénysége a február közepén esedékes rajtig. Az alábbi lista egy tervezett menetrend, a pontos kezdési időpontok, illetőleg helyszínek némely esetben még változhatnak.

A kiírás szerint első NBIII-as tavaszi bajnoki mérkőzését 2015.február 13-án vívja az FC Dabas első kerete a BMTE-Újbuda FC otthonában.

Addig azonban még rengeteg munka, edzés és felkészülési mérkőzés vár a csapatra...

#
Dátum
Időpont
Mérkőzés
1.
2016.január 16.
szombat, 12:00
FC Dabas - Békéscsaba Előre FC
2.
2016.január 20.
szerda, 17:00
Bp.Honvéd FC - FC Dabas
3.
2016.január 23.
szombat, 10:00
FC Dabas - MTK Budapest FC II
4.
2016.január 27.
szerda, 18:00
FC Dabas - Paksi FC
5.
2016.január 30.
szombat, 10:00
FC Dabas - Ceglédi VSE
6.
2016.február 3.
szerda, 18:00
FC Dabas - Csepel FC
7.
2016.február 6.
szombat, 10:00
FC Dabas - Vecsési FC

 

 
 
2016.01.08.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Felkészülési időpontok *
 

Az NBIII-as első keret már január elején munkába állt és elkezdte felkészülését a soron következő tavaszi szezonra. A napokban véget ér a hölgyek és az utánpótlás játékosok téli pihenője is és a felnőttekhez hasonlóan ők is szépen lassan elkezdik az alapozó munkát.

Az alábbiakban a csapatok első foglalkozásainak időpontjait tekinthetik meg:

Csapat
Felkészülés kezdete
Edzo
FC Dabas NBIII felnőtt
2016.január 4
hétfő
Honti József / Erős Károly
FC Dabas II felnőtt
2016.január 19.
kedd
Kucsák István
FC Dabas III felnőtt
2016.január 13
szerda
Ledő László
FC Dabas Női
2016.január 18.
hétfő
Schilingerné B. Zsuzsanna
FC Dabas U19
2016.január 19.
kedd
Farkas Roland
FC Dabas U17
2016.január 19.
kedd
Farkas Krisztián
FC Dabas U15
2016.január 11.
hétfő
Szőgyi Tamás
FC Dabas U14
2016.január 11.
hétfő
Riesz Péter
FC Dabas U13
2016.január 11.
hétfő
Fodor Gergő
FC Dabas U11
2016.január 8.
péntek
Turcsik Gergő
FC Dabas U9
2016.január 12.
kedd
Mann Balázs
FC Dabas U7
2016.január 12.
kedd
Körmöczy Szebasztián

 

 
 
2016.01.06.
www.fcdabas.hu
UP/NŐI
FC Dabas Téli Teremtorna - Időpontok *
 

A téli felkészülés szerves részeként teremtornákon is részt vesznek utánpótlás és női csapataink. Az alább látható listában a hazai (OBO Aréna, Dabas) rendezésű megmérettetések tervezett időpontjai szerepelnek.

A teremtornák január közepétől március elejéig kerülnek lebonyolításra az FC Dabas szervezésében.

Csapat
Teremtorna időpont
FC Dabas U19
2016.január 16.
szombat
14:30-20:00
FC Dabas U17
2016.január 16.
szombat
08:30-14:00
FC Dabas U15
2016.január 30.
szombat
14:30-20:00
FC Dabas U14
2016.január 30.
szombat
08:30-14:00
FC Dabas U13
2016.február 20.
szombat
08:00-13:00
FC Dabas U11
2016.február 21.
vasárnap
08:00-13:00
FC Dabas U9
2016.március 06.
vasárnap
11:30-16:30
FC Dabas U7
2016.március 06.
vasárnap
09:00-11:00
FC Dabas Női
2016.február 28.
vasárnap
14:00-19:00
FC Dabas Lány U16
2016.február 28.
vasárnap
08:30-13:30

 

 
 
2016.01.05.
www.fcdabas.hu
UP/NŐI
FC Dabas Téli Teremtorna - Lebonyolítási rend
 

Rendező: FC Dabas Sportegyesület
Helyszín: OBO Aréna Dabas, 2370. Dabas Iskola utca 5.

Korosztályok:
- U7 (2009.01.01. után születettek)
játékos létszám: 3-3 ellen (maximum 12 fő nevezhető), játékidő: 1×10 perc, labdaméret: 3-as labda, pályaméret: 15x20m, kapuméret: 2x1m, kapus nincs

- U9 (2007.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 12 fő nevezhető), játékidő: 1x17perc, labdaméret: 4-es labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U11 (2005.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 12 fő nevezhető), játékidő: 1×17 perc, labdaméret: 4-es labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U13 (2003.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 1x17perc, labda: Futsal labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U14 (2002.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 1x25perc, labda: Futsal labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U15 (2001.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 1x25perc, labda: Futsal labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U17 (1999.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 1x25perc, labdaméret: 5-ös labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U19 (1997.01.01. után születettek)
játékos létszám: 4+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 1x25perc, labdaméret: 5-ös labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- U16 lány  (2000.01.01. után születettek)
játékos létszám: 5+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 2x12perc, labdaméret: 5-ös labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

- NŐI:
játékos létszám: 5+1 (maximum 14 fő nevezhető), játékidő: 2×12 perc, labdaméret: 5-ös labda, pályaméret: 20x40m, kapuméret: 3x2m

Részletes lebonyolítási rend

 
 
2016.01.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Kezdetét veszi a felkészülési időszak
 

Az első osztályban szereplő klubokhoz hasonlóan már január elején megkezdi téli felkészülését az FC Dabas SE NBIII-as felnőtt kerete.

A játékosok és a szakmai stáb hivatalosan 2016.január 4-én (hétfő) találkozik első alkalommal. Az NBIII-as csapat Honti József / Erős Károly edzőpáros irányítása alatt készül majd a soron következő tavaszi szezonra.

Az átigazolási időszak fontosabb, csapatot érintő eseményeiről honlapunkon keresztül szerezhet hivatalos információkat.

 
 
2016.01.03.
pmlsz.hu
FELNŐTT
Beindult a Pest megyei futballév; monori tornagyőzelemmel!
 

Jubileumi, 10. alkalommal rendezte meg hagyományos évnyitó rendezvényét, a Szakmai Napot az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság, melynek ezúttal is - immáron zsinórban hatodik alkalommal - Gödöllő adott otthont. A korábbi évekhez képest annyi változás történt, hogy január 3-án vasárnap "csak" az aktív játéké volt a főszerep, a szokásos szakmai előadást egy későbbi időpontban hallgathatják meg az érdeklődő szakemberek. A tornagyőztesnek járó trófeát egyébként nagy csatában a Monori Alközpont vihette haza, a Dunakanyar és a címvédő Vác együttesét megelőzve.

A tornagyőztes Monori Alközpont csapata

Habár a reggel 8.00 órás találkozó korai volt, ennek ellenére a megadott érkezési időpontban szinte valamennyi alakulat játékosai már a Gödöllői SK téliesített műfüves pályáján melegítettek és várták a megnyitót. A több mint 120 jelenlévőt Benkő Tamás megyei igazgató, Németh Antal szakmai igazgató és Rózsavölgyi Sándor társadalmi alelnök, egyben a házigazda GSK alelnöke köszöntötte.

Ami a torna lebonyolítást illette; a 15 együttes - a 12 alközpont, valamint a Pest megyei Grundfocisták, a Pest megyei Játékvezetők, illetve a rendező Pest Megyei Igazgatóság - előzetesen három ötcsapatos csoportba került besorolásra és csoporton belül egyszer 20 perces körmérkőzéseket vívott egymással. A találkozókat követően, az összesített eredmények alapján továbbjutott a három csoportgyőztes - Dabas, Vác, Monor - valamint a legjobb csoportmásodik - Dunakanyar -, így alakult ki az elődöntő mezőnye.

A párosítások a négy érintett csapatvezető segítségével vaksorsolás útján alakultak ki, melynek értelmében a Monor a Váccal, a Dabas a Dunakanyarral csapott össze a döntőbe jutásért. Némi meglepetésre a két mérkőzés nagyon simára sikeredett, a Monor 4-0-ra, a Dunakanyar 4-1-re diadalmaskodott, így jöhettek a helyosztók. A bronzmeccsen a Dabas és a Vác nem bírt egymással, 3-3 volt az eredmény a lefújást követően, a 7 métereseket viszont a címvédő váciak lőtték jobban, így ők végeztek a 3. helyen.

A finálé végletekig kiélezett csatát hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, úgy tűnt azonban, hogy itt is a büntetők fognak dönteni. Végül így is történt, de nem abban a formában, ahogyan arra a legtöbben számítottak; 3 perccel a lefújás előtt ugyanis egy szabálytalanságot követően 7 méterest végezhettek el a monoriak, melyet Halgas István gólra váltott, ám ezzel még nem volt vége! Gyakorlatilag a középkezdést követő támadásból gólhelyzetet alakítottak ki a Dunakanyar játékosai, melyet szintén csak szabálytalanul tudtak megállítani a hátvédek, így a másik oldalon is jöhetett a büntető! A labda mögé a sok csatát megélt, ötvenhétszeres válogatott Halmai Gábor állt, Komora László eszén azonban nem tudott túljárni, így maradt az 1-0, melyet a mérkőzés végéig már megőriztek a monoriak, így 100 százalékos teljesítménnyel, abszolút megérdemelten nyerték meg a tornát.

A gólkirály a 10 találatig jutó dabasi Körmöczy Szebasztian lett, a legjobb kapusnak a váciak hálóőrét, Rácz Márkot, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a győztes monoriak futballistáját, Halgas Istvánt vélték a csapatvezetők.

A torna gólkirálya: Körmöczy Szebasztián

Teljes cikk