FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
2015.12.31.
www.fcdabas.hu
.

Sportsikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

 
2015.12.27.
szegedma.hu
FELNŐTT
Labdarúgás: fél év szünet után újra pályán Szélpál Tamás
 

Félévnyi pihenőt követően újra stoplist húz Szélpál Tamás: a szegedi nevelésű, az NB I-ben is megfordult futballista a harmadosztályú Gyulában játszott legutóbb, majd felhagyott a labdarúgással, de végleg nem tudott elszakadni tőle.

A XXIX. Kék Mókus Kupa szombati döntőiben a nyílt kategória bronzmeccsén a T.V. SC-vel lépett pályára újra Szegeden Szélpál Tamás, és bár volt esélyük, de végül nem sikerült megszerezni a harmadik helyet. "Először is sajnálom, hogy ilyen foghíjas létszámban jelent meg a csapatom, néhány játékos sajnos nem érezte át a meccs fontosságát, de ennek ellenére akik eljöttek, azok maximálisan odatették magukat és egy mennyiségben és minőségben is igen jól álló Fit World-O'Neiltól sikerült 5-4-s vereséget szenvedni. Abszolút pariban voltunk, és ha az a néhány játékos eljön, akkor még jobb eredményt tudtunk volna elérni, de kihoztuk a meccsből a maximumot" - értékelte csapata teljesítményét Szélpál Tamás.

A SZEOL, korábbi nevén Tisza Volán SC saját nevelésű játékosa hozzátette, minden évben jó itt pályára lépni, néhány éve döntőt is játszottak a Kék Mókuson, ami természetesen jobb érzés volt, és több néző előtt is játszhattak akkor, de a mostani bronzmeccsnek is megvolt a maga varázsa.

Szélpál Tamás korábban játszott az NB I-ben a Diósgyőr, és Nyíregyházai színeiben is, legutóbb pedig a tavaszt az NB III Közép csoportjában szereplő Gyulai Termál FC-ben futballozott, a nyáron azonban úgy döntött, felhagy az aktív labdarúgással, így a 2015/16-os évad őszi szezonjában nem lépett pályára. "Nyáron hoztam egy döntést, a jogi egyetem elvégzése után Szekszárdon vállaltam munkát, ezt pedig nem tudtam összeegyeztetni a nagypályás labdarúgással. Utólag azt mondom, sajnos, mert borzasztóan hiányzott és hiányzik a mozgás, illetve maga a futball. Igazság szerint a közeget sem tudtam megszokni, és a munka sem volt annyira testhezálló, mint amilyennek tűnt. Januártól egy NB III-as csapatnál újrakezdem a labdarúgást, az, hogy hol, az még nem hivatalos teljesen, ez maradjon is egyelőre az én titkom. Úgy néz ki, újrakezdem, és megpróbálom a nagypályás focival összeegyeztetni a munkát" - mondta el jövőjével kapcsolatban a szegedi futballista.

Szélpál Tamás a Hivatásos Labdarúgók Szövetségénél is dolgozott, de végül a magánélet miatt felhagyott az ottani munkával. "Egy évet dolgoztam ott, szerettem azt a munkát nagyon. Egy ügyvédi iroda és a hivatásos labdarúgók szervezetének egyfajta egyvelege volt, a jogi munka és a sportág szabályrendszerének megalkotásában való közreműködés, a játékosok érdekeinek képviselete is a feladatom volt, ez nagyon testhezálló is volt számomra. Egy év elteltével viszont a magánéletbeli dolgokat helyeztem előtérbe, az akkori barátnőm Békéscsabán röplabdázott, miatta odaköltöztem" - tekintett vissza Szélpál Tamás.

Az ünnepeket itthon, Szegeden tölti a SZEOL neveltje, de közben is igyekszik mozogni, ezért is volt jó alkalom számára a Kék Mókus Kupa, valamint a bronzmeccs. "Januártól pedig az új csapatom színeiben nekilátok a felkészülésnek, 28 évesen nem érzem magam idősnek. Remélem, hogy még pár jó év lesz bennem, és össze tudom egyeztetni a munkával a focit, mert rájöttem ez alatt a fél év alatt, hogy nagyon hiányzott a futball. Utólag visszagondolva nem volt jó döntés, amit a nyáron hoztam, de ezt csak utólag látja az ember, akkor az tűnt a jó döntésnek, de utólag már nem biztos, hogy meglépném ezt. Viszont ebből is tanultam valamit" - összegzett Szélpál Tamás.

Teljes cikk
 
2015.12.24.
www.fcdabas.hu
.
Békés, Boldog Karácsonyt!
 
2015.12.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2015 - Év csapata - FC Dabas II *
 

Három és fél évvel ezelőtt alakult meg a "kettes" csapat Dabason. A cél az volt, hogy a legalsóbb osztályból indulva, elsősorban a helyi nevelésű játékosokra támaszkodva rövid határidőn belül a megyei I.osztályba jusson el a csapat.

Első évben a gárda bajnoki címet szerzett a Pest megyei harmad osztályban. A feljutás után a másodosztályban a 9.helyen végzett az együttes. A csapat fejlődésére jellemző, hogy a 2014/15 szezonban már a 3.helyen végeztek Kucsák István tanítványai. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy 90 %-ban saját nevelésű játékosok alkotják a keretet, akik közül 7-8 fő az egyesületnél tevékenykedik edzőként vagy egyéb beosztásban.

A jelenleg folyó bajnokságban a csapat az őszi idény végén a bajnoki tabella első helyéről várja a tavaszi rajtot. A Dabas II-es csapatának a keretében kiváló elegyet alkotnak a rutinos, magasabb szintet is megjárt játékosok és az elmúlt 5-8 évben országos bajnoki címeket szerzett fiatalabb srácok. Minden adott ahhoz, hogy az első helyett a bajnokság végéig megőrizzék Farkas Krisztiánék.

Ez a csapat a jövőben még szorosabban kell, hogy támogassa, "táplálja" az NBIII-as együttest, elsősorban a felfelé áramló utánpótlás játékosok gardírozásával.

A jelenleg társaság kiváló közösséget alkot, ez egyértelműen látszik az eredményekben és ennek az erőnek a jövőben is a közös cél elérését kell szolgálnia, vagyis a bajnoki cím megszerzését.

További képek

fotó: www.dabas.hu

 
 
2015.12.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Sportgála 2015 - Év felnőtt labdarúgója - Farkas Krisztián *
 

Az év felnőtt labdarúgója Farkas Krisztián. Inárcson nőtt fel, ott is kezdett el futballozni. A Ferencváros utánpótlás csapataiban indult el az igazi karrierje, szerepelt Magyar Utánpótlás Válogatottban is. Felnőtt labdarúgóként több klubnál is megfordult a magyar bajnokság különböző osztályaiban. Krisztián nyerő típusú játékos, egész pályafutását végigkísérte a győzni akarás, ennek köszönhetően, sosem szűkölködött kérőkben, a csapatok a különböző osztályokból rendszeresen csábították magukhoz.

Az NBI-es bajnokságban a Kaposvár labdarúgójaként játszott. Az NBII-ben a Nyíregyháza, Kunszentmárton, Jászberény és a Szolnok csapatait erősítette. Az NB III-as bajnokságokban az Örkény, Jászberény és a Dabas csapataiban játszott. Játékos pályafutása során nemzetközi tapasztalatokra is szert tett az Osztrák bajnokságban futballozott.

Jelenleg az FC Dabas labdarúgója, elsődlegesen a Dabas II együttesében játszik, azonban több találkozón is szerepelt az NBIII-as gárdában is, ahol három góljával és három gólpasszával óriási segítséget nyújtott abban, hogy merészebb terveket is szőhessenek a dabasi focisták.

Játéktudására, mentalitására és a labdarúgás iránti alázatára mi sem jellemzőbb, hogy 36 évesen is meghatározója tudott lenni egy harmadik vonalbeli éremesélyes csapatnak, ami igazán figyelemre méltó teljesítmény.

Gólkirály volt harmadosztályban 23 találattal és gólkirály volt másodosztályban 28 góllal.

A tavalyi évben a megyei másodosztályban 23 góllal járult hozzá a bronzérem megszerzéséhez. A most futó szezonban 9 gólos a már említett 3 NB III-as találat mellett.

Krisztián a Dabas II gárdájának csapatkapitánya és vezére is egyben. Az első dabasi szereplését követően jó néhány év telt el, hogy újra a dabasi színekben szerepeljen, azonban beilleszkedése az új környezetbe jól sikerült, pedig ez nem volt könnyű, hiszen folyamatosan kiemelt célok és feladatok vártak rá az FC Dabasnál.
Gólkirály volt 23 találattal harmad és gólkirály volt 28 góllal másodosztályban is.
A tavalyi évben 23 góllal sokat tett a megyei másodosztályban megszerzett bronzéremért, míg a most futó szezonban 9 gólos a már említett 3 NB III-as gól mellett.
Hozzáállása példamutató, akaratereje a több súlyos sérülés és nehezebb évek mellett is elképesztő, habitusa és mentalitása, egyszóval az egész pályafutása "tananyag" az edzők és az utánpótlás csapatok között.

A pályán nem ismer vereséget, belülről jövő pozitív impulzusai (ami sokszor a pályán kívülről nézve őrültnek tűnik) sok meccset hoztak már aktuális csapatainak, jelenleg a dabasi csapatoknak.

Munkahelye mellett a helyi U17-es csapat edzője, amelynél egyértelműen látszanak az előbb említett stílusjegyek. Bár ő sem lesz fiatalabb, de 2-3 évig még biztosan aranyérmekért küzdhet a pályán és azon kívül egyaránt.

További képek

fotó: www.dabas.hu

 
 
2015.12.21.
www.fcdabas.hu
UP
Sportgála 2015 - Év utánpótlás korú labdarúgója - Zelovics Attila *
 

Utánpótlás korosztályban az év labdarúgója Zelovics Attila. Attila gyermekkora óta az FC Dabas színeiben rúgja a labdát, jelenleg az U19-es csapat meghatározó játékosa. Posztja belső középpályás, ebből kifolyólag a védelemben bármely posztján megállja a helyét. Játékát a sokoldalúság jellemzi a védekező feladatok mellett bátran lép be a támadásokba. Gólerős középpályás, találatait elsősorban távoli lövésekből szerzi. Az idei bajnokságban 15 mérkőzésen 4 gólt szerzett, ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy csapata a 3.helyen telel az NBII-es bajnokság közép-keleti csoportjában.

Természetesen hosszú évek óta meghatározója az aktuális csapatainak, az U17-es gárdának csapatkapitánya volt. A csapatkapitányi posztot mintha róla mintázták volna, intelligensen, de nagyon határozottan és energikusan irányítja, vezeti a csapatot a pályán belül és azon kívül is. Általában a közös programok szervezését is ő kezdi el, úgy ahogyan ez elvárható egy jó szervező játékostól a pálya közepén.

Hozzáállására jellemző, hogy másfél evvel ezelőtt egy Kispest Honvéd NBI-es meccsen nyilatkozott a kispesti helyi rádiónak és első mondatai között szerepelt, hogy ő bizony focista szeretne lenni és céljai között szerepel, hogy egyszer bemutatkozhasson az NB I-ben. Sok hasonló korú társával ellentétben ő rengeteg is tesz ezért. Az edzések mellett, heti rendszerességgel külön edzésmunkát is végez, sportszerűen él, odafigyel az étkezésre. Elmondható róla, hogy tudatosan halad céljai, tervei elérésének irányába.

Az idei bajnokságban 17 évesen kezdőjátékosként bemutatkozhatott az FC Dabas II-es felnőtt csapatában. Játékával a szakvezetésre jó benyomást tett, ennek köszönhetően a téli felkészülést az említett felnőtt kerettel kezdi meg, azzal a céllal, hogy a felnőtt bajnokságban szerzett tapasztalatokkal felvértezve, megedződve az NBIII-as csapatba is bekerülhessen, amelyre minden esélye megvan.

További képek

fotó: www.dabas.hu

 
 
2015.12.20.
www.fcdabas.hu
Sportgála 2015 - Dabas Város Sportjáért kitüntetés - Méhész János *
 

Méhész János pályája során figyelemmel követte a város kulturális és sportéletét. A fotóklub tagjaként maga is számos ellesett pillanatot rögzített az őt körülvevő világból. Sportkedvelőként támogatója volt a kiemelt spotágaknak.

Éveken keresztül támogatta a kézilabdát, majd később szponzorálta a dobogós strandkézilabda csapat tenerifei utazását is. Jelenleg a labdarúgás az a terület, ahol támogatóként adományaival segíti a dabasi futball sikereit. A Jó cselekedetek évének kapcsán még el kell mondanom, hogy Méhész János éveken keresztül segítette nemrégiben elhunyt díszpolgárunk, a kontakt-thermográfia felfedezéséről méltán elhíresült, Dr. Lelik Ferenc eljutását az FC Dabas mérkőzéseire, hogy a doktor úr nézőként, szurkolóként hódolhasson a futball iránti szenvedélyének, és újabb élményekhez jusson általa.

Településfejlesztő munkásságát 2014. szeptemberében Pro Urbe Dabas díjjal ismerték el. Sokéves sporttámogatói tevékenységéért méltán vehet át a Dabas Város Sportjáért díjat.

További képek

fotó: www.dabas.hu

 
 
2015.12.19.
www.dabas.hu
FN/UP/NŐI
FC Dabas Évzáró *
 

A Sportgála napjának délutánján megtartotta az FC Dabas SE Labdarúgó szakosztálya közös évadzáró összejövetelét.

A Lazi-tó Ligetben megtartott rendezvényen a klub felnőtt, utánpótláskorú és női játékosai mellett képviseltette magát, az FC elnöksége, edzői stábja, technikai dolgozói, meghívott vendégei és nem utolsó sorban a játékosok szülei.

A rendezvényről az alábbi linkre kattintva egy rövid képes beszámolót tekinthetnek meg...

További képek

 
 
2015.12.19.
www.dabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2015 *
 

December 18-án, pénteken került sor Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol idén is átadták az Év Sportolója, az Év Csapata díjakat és a Dabas Város Sportjáért kitüntető címet.

A rendezvény elején bevonultak és egy közös kép erejéig felsorakoztak Dabas város sportolói, majd Kőszegi Zoltán polgármester és Kuli Imre képviselő beszédével kezdetét vette az ünnepélyés díjátadó gála.

Díjazottak (labdarúgás):

- Zelovics Attila (Az év utánpótlás korú sportolója labdarúgás sportágban)
- Farkas Krisztián (Az év sportolója labdarúgás sportágban)
- FC Dabas II (Az év csapata)
- Méhész János (Dabas Város Sportjáért kitüntető díj)

Díjazottak teljes listája (www.dabas.hu)

Hivatalos képek (Facebook - Dabas Város)

fotó: www.dabas.hu

 
 
2015.12.19.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
ESZEL-ISZOL. Akivel falatozunk: Bozsik Viktor (FC Dabas)
 

December lévén ünnepi köntösbe bújtattuk népszerű rovatunkat, avagy továbbra is hölgyeknek és uraknak adjuk át a képzeletbeli kötényt, amelyben kifejthetik nem csupán azt, mi a kedvenc reggelijük vagy éppen mit fogyasztanak a mérkőzések előtt, hanem karácsonyi és szilveszteri szokásaikról is beszélhetnek. Elvégre a futballista nem csupán fejel, szerel vagy gólokat szerez, hanem naná, hogy táplálkozik is.

Ezúttal Bozsik Viktor, az NB III, Közép-csoportjában szereplő FC Dabas labdarúgója osztja meg gondolatait a nem szigorúan konyhán belüli tapasztalatairól.

Amit "kifőznék" erre a szezonra a csapatomnak: A jelenlegi játékoskeretünkkel a szezon végére csak is valamelyik dobogós pozíció megszerzése lehet az, amit "kifőznék" a csapatom számára, továbbá a hazai mérkőzéseken sokkal magabiztosabb teljesítményt és hatékonyabb támadójátékot kell mutatnunk a céljaink eléréséhez.

Az ideális reggelim: Bundás kenyér, tojásrántotta, édesapám-féle natúr lecsó.

Az ideális ebédem: Borjú bécsi petrezselymes burgonyával, tejfölös uborkasalátával.

Az ideális vacsorám: Milánói spagetti.

Amit "bedobok" meccs előtt: Banán.

Amit "bedobok" meccs után: Dabas büfé, Basa-féle macifröccs.

Ha gyümölcs, akkor. Narancs.

Ha üdítő, akkor. Sió.

Ha alkohol, akkor. Jack&Coke.

Kávé vagy tea? Kávé.

Szotyi vagy tökmag? Mindkettő.

Az ideális karácsonyi menüm: Harcsa halászlé.

Ha szaloncukor, akkor. Milka.

Diós vagy mákos bejgli? Diós.

Amit szilveszterkor mindenképpen fogyasztok. Pezsgő.

Újévi fogadalmam az, hogy. Sok gól és sérülésmentes szezon.

Teljes cikk
 
2015.12.18.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2015
 

2015.december 18-án, pénteken este ismét sor kerül Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol ezen az estén adják át az "Év Sportolója", az "Év Edzője", az "Év Csapata" díjakat és a "Dabas Város Sportjáért" kitüntető címet.

MEGHÍVÓ

Ezúton szeretném meghívni Önt, családját és sportkedvelő ismerőseit
az idei SPORTGÁLÁRA, amelyre 2015. december 18-án,
pénteken 18.00 órakor kerül sor az OBO ARÉNÁBAN.

 
Kőszegi Zoltán
 
polgármester

Sportgála 2015

- 2015.dec.18. (péntek, 18:00)
- Dabas, OBO Aréna (2370 Dabas, Iskola u. 5.)

Program:
- A csapatok bevonulása
- Polgármesteri köszöntő

Díjátadás:

- Az Év Sportolója
- Dabas Város Sportjáért
- Az Év Edzője
- Az Év Csapata

A műsorban bemutatkozik:

a Da Bass Dance Crew hip-hop formáció,
a Top Fitness SE sportolói és
a HEGESHOW extrém bringás csapat

 
 
2015.12.18.
www.fcdabas.hu
NŐI
Edzői értékelés: FC Dabas női *
 

Schilingerné Budai Zsuzsanna, a törökbálinti Mikulás Kupa végeztével az alábbi nyilatkozatot adta:

" Törökbálinton Mikulás kupán vettünk részt a Lányokkal! Korosztályba nagyon vegyes csapattal mentünk. Egész fiatal Lányokat is vittem. A kapunkban Sponga Netti állt, aki most tért vissza térd műtétből, de meg kell mondjam, a kihagyott idő egyáltalán nem látszott a teljesítményén, rendkívül higgadt, magabiztos és nyugodt volt a kapuban.

Hat csapat indult a Tornán, két darab hármas csoportban játszottunk, majd az első két helyen keresztbe játszás volt. A Mi csoportunk Törökbálint, Isaszeg, és Dabas.

Első meccsünket a hazai csapattal játszottuk, nagyon hajtós jó játék volt. A csapatunk még az első meccsén mutatott egy kis bizonytalanságot, de így is megadtuk a munkát ellenfelünknek! Sajnos a 18.percben bekaptunk egy gólt, és az idő szűkössége miatt már nem tudtunk megfordítani, így 1:0-ra nyert a hazai csapat. A második meccsünk Isaszeg csapatával volt, ezen az összecsapáson magabiztos 2:0-ás győzelmet arattunk Horváth Vivien (12 éves kis újoncunk) két gyönyörű góljával, így csoport másodikként jutottunk tovább.

A döntőbe jutásért a másik csoport I.helyezettjével Tatárszentgyörggyel játszottunk. Sajnos ez a meccs már nagyon nagy falatnak bizonyult, itt ellenfelünk aratott magabiztos győzelmet felettünk. A hazai csapat is kikapott, így ismét szembe kerültünk egymással a 3.helyért.

Tudtuk hogy rendkívül nehéz meccs lesz, hiszen az első is nagyon szoros volt, de annyival előrébb voltunk, hogy most már mindenki tudta a helyét-dolgát a pályán. Nagyon hajtott mind a két csapat, de a gólok kimaradtak, így az eredmény 0:0 lett. Jöttek a büntetők. Egyet bevágva az ellenfél részéről, majd erre Szőke Réka (szintén 12 éves újonc csapatunknál) rögtön válaszolt, és egy tökéletes lövéssel 1:1. Ellenfelünk jött, középre lőtte a labdát, amit kapusunk azonnal megfogott. Tőlünk a válasz ez esetben elmaradt, sajnos nem találtunk kaput, még mindig 1:1. Ellenfelünk utolsó játékosa jött, sajnos ő sem talált kaput. Majd jött a Mi utolsó játékosunk Palásti Enikő, a teher még nagyobb volt, hisz rajta múlt ez esetben minden. Nyomás alatt is tökéletes teljesítményt nyújtva, bevágta, így büntetőkkel meg lett a III. hely!

Nagyon büszke vagyok a Lányokra! Elképesztő játékot mutattak Felnőtt csapatokkal szemben! 12-14-16 éves lányok megállták a helyüket felnőttek között!

Kapu: Sponga Netti (14)
Horváth Vivien (12), Szőke Réka (12), Medve Réka (14), Matolcsi Hanna (14), Incze Debi (15), Palásti Enikő (16), Kapcsos Ivett (16), Podoba Erika (17), Balogh Petra (17), Zammat Miren (22)

Hajrá Dabas "

 
 
2015.12.18.
www.fcdabas.hu
UP
Éves beszámoló: FC Dabas U19
 

Az alábbiakban az U19-es csapat vezetőedzőjének, Farkas Rolandnak az éves beszámolóját tekinthetik meg:

" A nyáron változások álltak be a korosztályban, az U21 U19-re módosult, ezért sajnos több olyan labdarúgó is kiszorult a keretből, akire még mindenképp számítani szerettünk volna egy-két évet. Igen alacsony 15 főre csökkent a létszám, ehhez csatlakozott még Ubornyák József, aki az NBIII-as kerettel edz, de a jó együttműködésnek köszönhetően szinte minden meccsen tudott nálunk játszani. A meglévő kerethez két főt tudtunk még igazolni, Parászka Péter táborfalvai és Fehér Tibor dabasi lakosokat. Sajnos utóbbi egyetlen bajnoki mérkőzésen lépett pályára és azután "meggondolta" magát.

A felkészülési időszak kicsit felemásra sikerült, sokan voltak nyaralni, mások dolgoztak, ezért edzőmérkőzéseken sokszor felborult rendben tudtunk felállni. Több játékos nem kapta meg a bajnoksághoz szükséges terhelést, kevés játék volt néhány lábban és mint lenni szokott ennek láthatóak voltak a jelei is. Ha lehetett célokról beszélni a bajnokság előtt úgy, hogy nem tudtuk melyik csapat milyen erőt fog képviselni az átalakítás után, akkor mi az első hat hely valamelyikén szerettünk volna telelni. Ez valamilyen szinten Club elvárás is, hogy a nagyobb korosztályaink a felső házban helyezkedjenek el, hiszen mint alközpont, nem is lehet más a célunk, minél feljebb és feljebb kerülni, fejlődni akaratban, mentalitásban és minőségben, mint csapat szinten, mint pedig egyénileg.

Néhány játékos már karcolgatja a felnőtt korosztály szintjét, heti egy edzésre már a nagyok közé járnak és bajnoki mérkőzésen is pályára lépett Zelovics Atilla, Ubornyák József és Volenszky Gábor. Mindenképp ez jelenti a fő célunkat a korosztályban, hogy minél több utánpótláskorú fiatalt adjunk fel clubunk felnőtt csapataihoz. Aki alkalmas rá azt az NBIII-as keret is tárt karokkal várja.

Ha valaki nekem azt mondja, hogy télen a megszerzett 21 pont elég lesz ahhoz, hogy a 3.helyen legyen a csapat, azt nyilván kétkedően fogadtam volna. Azonban a mérkőzések során megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól játszani, helyenként szépen is. Ennek is viszont - mint mindennek az életben - van egy másik oldala is. Minket is elért egy hullámvölgy, sajnos négy mérkőzésen nem sikerült zsinórban pontot szereznünk és igen csak megközelítettek minket a mögöttünk lévő csapatok, de az utolsó mérkőzésen, nagy küzdelemben győzött a csapat Rákosmentén, ami nagyon fontos három pont volt.

A csapatnak javulnia kell... edzés minőségben, akaratban és küzdeni tudásban. Az utolsó mérkőzés nem volt szép, nem volt látványos és nem is játszottunk jól, de akartak és ezzel meg lehetett nyerni egy mérkőzést. Ezt kell elhinniük, minden mérkőzéshez így hozzá állni és akkor jönni fognak az eredmények. Az edzéseink során több játékelemet is gyakoroltunk, ezekből sajnos kevés jött vissza a mérkőzéseken, hiszen mindig hiányzott 2-3 játékos az adott posztokról és nem idegződött be megfelelően, hogy hol, mit,mikor kell csinálni, mi a megfelelő mozgás.

A csapatnak fejlődnie kell... ehhez edzésre, edzésre és edzésre van szükség, ahová mi edzők nem járhatunk a fiatalok helyett. Sok energiát fordítunk a futballra való nevelésre, a sport szelleméhez való viszonyulásra és a mentális fejlődésre. Van olyan gyerek, akivel mi edzők többet találkozunk, mint saját szülei és a sport mellett az életre is neveljük őket. Ha célt tudunk a szemük elé kitűzni és annak elérésére ösztönözzük őket, akkor az élet más területén is alkalmasabban lesznek, lehetnek a helytállásra. Lehet, hogy nagy számukból nem lesz labdarúgó, nem kapnak majd profi szerződést, de a sport az életre is nevel. Közösségbe járnak, meg tanulnak egymásért küzdeni és látják, ha van eredmény elismerés jár érte...Később az élet is elismeri létezésüket, mert a futball által megtanulnak értékelni. Értékelni egy győzelmet és értékelni egy vereséget is, hisz mindkettő hozzá tartozik a játékhoz.

A felkészülés során emelni szeretném az edzések színvonalát, minőségét, ehhez a gyerekeknek partnernek kell lennie és akarniuk kell, éhesnek kell lenniük a sikerre. A feltételek adottak, nagyon jó körülmények között készülhetnek. A Club mindent a hátuk mögé tesz, amire csak szükségük van, technikai eszközöket, műfüves pályákat világítással, Európai szintű létesítményt és nem utolsó sorban szakképzett, elszánt, elhivatott edzőket.

Szeretném megköszönni az edző kollégáknak, egyéni edzőknek a segítséget, szertárosunknak és pályagondnokunknak a munkát és természetesen nem utolsó sorban a Városvezetésnek a sport ilyen szintű támogatását.

Sok sikert kívánok mindenkinek a felkészüléshez. Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok minden sportszerető embernek, aki megfordul az FC Dabas határtalan udvarában...

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.12.18.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
EDZŐSORS. Kucsák István (Dabas II.): "Elképzelhetetlenül sokat tettünk azért, hogy ez a csapat sikeres legyen"
 

Ami 2015-ben nem sikerült, 2016-ban összejöhet. Ezért küzd nem csupán Kucsák István, de a Dabas II. labdarúgó is, hiszen a 40 esztendős játékos-edző csapata jelenleg vezeti a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának tabelláját, márpedig mester és tanítványai mindent elkövetnek, hogy az állás a 30. forduló után se változzon.

Hogy jó úton jár efelé a társulat, azt nem csupán a legtöbb pont, hanem a legtöbb győzelem (11) és a legtöbb szerzett találat (58) is bizonyítja.

- Hisz a sorszerűségben? Avagy egyenesen igazságtalannak tartaná, ha a remek idénykezdet után nem a Dabas II. telelhetne az élen?
- A sorsszerűségben nem, és bár ez közhely, de az edzésekben, valamint az edzéseken elvégzett munkában mindenképpen - felelte Kucsák István, a Dabas II. játékos-edzője. - Nagyon kevésen múlt, hogy most nem másik edzőkolléga nyilatkozhat itt az első hely okán, és egy kicsit óvatosan is szeretnék miden mondatot megfogalmazni. Tehát nem a sorson múlik szerintem, hogy ki hol áll és végez félévkor, valamint év végén, de egyértelműen a Dabas II. csapata az egyik, amelyik ebben a mezőnyben sokat tett azért, hogy az első hely meglegyen, és az megérdemelt legyen.

- Az ősz utolsó játéknapja előtt gondolta volna, hogy a közvetlen riválisok közül szigorúan ábécé-sorrendben az Alsónémedi, a Dunavarsány és a Százhalombatta is pontokat veszít?
- Magyar labdarúgás, megyei  II. osztály - bármi megtörténhet. Emellett valószínűbbnek tartottuk, hogy a 14. forduló alakul úgy számunkra, hogy ki tudunk bújni az ellenfeleink közül. Nem így történt, de természetesen nem is ez volt számunkra a fontos, hanem az, hogy az utolsó három mérkőzésünket megnyerjük, és akkor jó őszt zárunk - ezt beszéltük meg a csapattal közösen. Akkor maximum egy pont lett volna a hátrányunk, és az teljesen rendben lett volna, amellett, hogy éreztük, az első hely valamelyest "vár minket", "jár nekünk". Ezen a szinten elképzelhetetlenül sokat tettünk azért, hogy ez a csapat sikeres legyen, és itt elsősorban a játékosokra gondolok, a vezetőséggel kiegészülve. Minden dicséretem a csapaté, hiszen megteremtettük a lehetőséget, hogy kiemelt célért játszhassunk.

- Ha a szívére teszi a kezét, a kettő közül melyik kudarc a fájóbb? A Dunavarsányban elszenvedett 6-4-es vagy az Alsónémedi elleni 3-0-s vereség? Kérdezem ezt úgy, hogy mindkét esetben nyerő helyzetben voltak.
- Külön kell választani a két mérkőzést. Az Alsónémedi elleni bajnoki azért nagyon-nagyon fájó, mert lényegesen jobbak voltunk a mérkőzésen, sima 4-0 volt az eredmény. Sokat beszélhetnénk az okokról, mi és hogyan történt, miért került a 'Némedi birtokába a három pont, de csak annyit jegyeznék meg, hogy egy  becsületes csapatot sújtottak buta szabállyal. A 36 éves Danyis Attila és a 40 esztendős Kucsák István játéka miatt volt ok az óvásra a megyei II. osztályban, olyan labdarúgók miatt, akik érvényes játékengedéllyel és érvényes orvosival rendelkeztek, illetve több éve az FC Dabas igazolt játékosai. Vicces, nem? Emellett sajnos a szabályt rosszul értelmeztük, de nem nekünk kell elgondolkodnunk, azt hiszem. A pályán történtek engem mindig jobban érdekeltek, de sajnos az igazság sokszor nincs összhangban a bizonyítható dolgokkal, emlékezzünk a fél évvel ezelőtti problémára is. Próbálunk tanulni az esetből, másoknak is kellene, bár tudom, hogy ez az égvilágon senkit nem érdekel. Ha sok csapat nem "ügyeskedne" a játékosokkal, akkor nem kellene ilyen szabályt hozni és alkalmazni. Tehát fociztunk egy jót, jobbak voltunk, nyertünk és adminisztratív okok miatt az ellenfelünk kapta a mérkőzés három pontját. Sajnos volt és lesz is ilyen még a labdarúgásban, persze ebben benne lenni nagyon fájó, ez kétségtelenül így van. A dunavarsányi mérkőzés pedig teljesen egyszerű meccs volt. Úgy érzem, erősebbek, jobbak voltunk és vagyunk, de azon a napon az ellenfél rúgott hat gólt, mi pedig csak négyet. Megérdemelten nyert akkor a vetélytárs, előfordul ilyen találkozó bárkivel. Azt hiszem, a dunavarsányiaknak a legjobb meccsük volt, míg a mi csapatunknál olyan dolgok történtek, amelyeket maximum ötévente egyszer láthatunk.

- Mentálisan és morálisan erősebbnek tartja a Dabas II.-t, mint júniusban vagy éppen a jelenlegi szezon elején?
- Jó kérdés. Mentális témákról beszélni a mi szintünkön? Oké, próbáljuk meg! A Dabas II. csapatában helyi srácok játszanak 95 %-ban, azzal a kiegészítéssel, hogy a sportegyesületnél utánpótlásedzőként dolgozó hét-nyolc kolléga van köztük. Éppen ezért - mivel aktívan edzősködnek - tudniuk kell, illetve kellene kezelni ezt a szintet és az ezzel járó mentális terheket. Természetesen a fennmaradó hat-nyolc játékos szintén ismert számomra minden szempontból, hiszen az elmúlt hat-nyolc évben a kezeim közt fociztak utánpótlás csapatokban. Tehát mentálisan lényegesen előrébb kellene járnunk, mint jelenleg vagyunk, de igazából érthető volt az apróbb visszaesés a 8-12. forduló között. Sajnos akkorra fogyott el a csapat, és nem fizikailag, hanem energiában. Történt két-három sérülés, valamint a munka, edzősködés, edzés, magánélet-"négyes"", egyszerűen "megette" a fiúkat. Ha cél nélkül focizgatnánk, akkor semmi gond nem lenne, de három éve, amikor megalakult ez a csapat, akkor én a megyei I. osztályt tűztem ki, az NB III-as gárda alá dolgozva. Azt bárki elmondhatja, hogy az én edzéseimen nem egyszerű focizgatás van, hanem a nagybetűs edzés az nagybetűs edzés. Azt mindenképpen elmondanám még, hogy a vetélytársak jó eredményei az őszi idény végére egyértelműen megerősítették csapatunkat, és ha a sérülések elkerülnek minket, valamint sikerül két-három hasznos játékost a keretbe tenni, akkor egy mentálisan nagyon erős brigád lesz tavasszal a pályán.

- Alapvetően azt kapta a társaságtól, amire számított? Úgy értem, a két döntetlen, két vereség a tizenegy nyert bajnoki mellett vállalható?
- A bajnokság elején az első két helyet tűztük ki magunk elé. Azzal, hogy a csoportok résztvevői megváltoztak, nem tudtuk, mire számíthatunk a mezőny felétől. Mint az látszik, a Százhalombatta és a Dunavarsány egyértelműen erős együttes, és velük nem számoltunk a bajnokság előtt két héttel. Emlékszem, jártuk a szomszédos települések csapatait figyelni, hogy ki milyen játékerőt képvisel és mi várható. Aztán. Összességében talán három ponttal többet számolhattunk volna, de ez mind csak elmélet. Rendben van ez az ősz úgy, ahogy van.

- Messze a legtöbb gólt szerezték, 58-at. Elvárta, hogy ilyen csatársorral és kiszolgáló személyzettel az elsőség ne legyen probléma, vagy ezzel a statisztikai elemmel nem kell különösebben foglalkozni?
- Azt gondolom, a játékosok személye egyértelmű magyarázat a szerzett gólok számára, és ne felejtsük el, hogy mi néggyel többet rúgtunk, mint ami szerepel a tabellán. Itt legalább hét-nyolc nevet kellene megemlítenem, de maradjunk abban, hogy a védelemben, a középpályán és a támadósorban is van több játékos, akitől gól várható, sőt, a cserepad is nagyon erős olykor-olykor ebből a szempontból. Úgy érzem, hogy 15-20 százalékkal több gólt kellett volna szereznünk a helyzeteink és a meccsek képe alapján. Sajnos többször nehéz a gól-motivációt fenn tartani, ha 20 perc után két-, három- vagy éppen négy találattal vezetünk. Az erősebb csapatok ellen is látható, hogy volt góltermés bőven.

- Volt olyan futballistája, akitől többet várt volna és kevesebbet kapott vagy éppen fordítva?
- Így visszagondolva sajnálom a játékosaimat néha. Aki ismer, tudja, hogy egy nyári strandfoci-meccsből, egy csapatközi  lábtenisz-bajnokságból is képes vagyok presztízst csinálni, és szinte soha nem vagyok elégedett. Próbálom fejleszteni magam, de 40 év Magyarországon nem múlik el nyomtalanul, amellett, hogy alapvetően pozitív beállítottságú vagyok. Többször mondták a játékosok egy-egy nagy különbségű győzelem után, hogy "könyörgünk, egyszer mondd már, hogy elégedett vagy!" Próbáltam, mondom, tanulok én is nap, mint nap. Egyénileg mindenkitől többet várok, öt-tíz százalék pluszteljesítmény van a játékosokban, amely csapatszinten 20-25 százaléknyi javulásnak kell, hogy megfeleljen. Ehhez mindenképpen több edzésszámra és kevesebb problémára lesz szükségünk, gondolok itt a sérülésekre, betegségekre, kimerültségre. Mivel én vagyok a fiúk edzője, ezért nem ér meglepetésként sem a jó sem a gyengébb teljesítmény. Alapvetően azt kaptam és kaptuk egymástól, amit tudunk, amit várni lehetett ilyen jellegű problémák mellett. Összességében kiemelkedőt nyújtottunk, de még van tartalék ebben a keretben bőven. Tényleg nehéz lenne kiemelni akár öt nevet is, hiszen ez csapatmunka. A fiúk házon belül úgyis tudják, kitől mit, mikor, mennyit várok, vártam, és én tudom, mi, mikor, miért alakult úgy, ahogy.

- Várható minőségi igazolás a télen? Netán úgy van vele, előbb nyerjék meg a bajnokságot, aztán úgyis lesz lehetőségük újabb ászt vagy ászokat szerződtetni?
- Mint említettem, ez nem egy szokványos együttes megyei szinten. Itt talán két játékos kap utazásra költségtérítést, tehát nálunk nincs "pénz". Nem is nagyon tervezzük, hiszen az egyesület struktúrája másképpen épül fel. Az NB III-as csapat az első, de a 250 főből álló utánpótlásnak teret kell adnunk, amely jelenleg a Dabas II. és a Dabas III. csapatainál valósul meg. Éppen ezért lenne fontos feljutni, hiszen a 17, 18, 19 éves játékosok egy-két megyei I. osztályú futball mellett és után talán könnyebben kerülhetnének az NB III-as csapathoz, ahol hasonló elvek mentén építkezünk, gondolok itt a dabasi, NB-s szintű játékosok visszaigazolására. Persze ez csak egy terv, ami jól hangzik, de ezt szeretnénk tartalommal megtölteni. Tehát a hosszú távú elképzelések a jelenlegihez hasonló utat mutatnak, avagy helyi játékosok és a klubhoz kötődő labdarúgók alkotnák a Dabas II., valamint az összes felnőtt csapatunk keretét is. Nem nagyon hiszem, hogy sok ilyen gárda lenne országos szinten a megyei I. vagy a II. osztály első felében. Éppen ezért nehéz lenne igazolnunk, persze azért vannak terveim és vannak játékosok, akik a segítségünkre lehetnek az előbbi feltételek mellett. Mivel én építeni szeretek és itt vannak alapok, nem tervezünk "nagy igazolásokat" előrántani, hiszen az csak pillanatnyi megoldás lehet, miközben itt azért lényegesen komolyabb dolgokról van szó.

- Jelen állapotában elhelyezhető a Pest megyei I. osztály "térképén" a Dabas II.? Tudom, hogy még csupán a pontvadászat felén van túl a csapata, ahogy azt is, hogy felkészült szakember, aki követi az első osztály eseményeit is. És ha abból indulunk ki, hogy a tavalyi újoncok közül a Dabas-Gyón és a Taksony sem a vert seregek között található.
- Csak óvatosan a Pest megyei I. osztállyal! Szeretnénk a hátralévő tizenöt mérkőzésünket megnyerni, akkor valószínűleg jó helyen végeznénk. Ha ez nem jön össze, akkor sem történik semmi, hiszen nem félévben és nem egy csapatban gondolkodunk, hanem egyesületben és közösségben. Ma már meg lehet nézni az utánpótlás-csapatainkat, a lányokon keresztül egészen az öregfiúkig. Bátran kijelenthetem, az összkép nagyon jól néz ki, de mint mondtam, én sosem vagyok teljesen elégedett, tehát a munka folytatódik egyesületi szinten, nem is kis tervekkel. Ezért dolgozunk, ez a célunk, de sok érdekes dolgot láttam már az elmúlt 20 éves edzősködésem alatt. Emellett kijelenthetem, hogy egy osztállyal feljebb semmilyen problémánk nem lenne, ha a játékot és az eredményeket kellene nézni. De mint említettem, mi építünk és építkezünk, aminek soha nincs vége és mindig adódnak előre nem látható fejlemények, amelyeket adott pillanatban kell megoldani. A kérdés az, hogy azokra hogyan reagálunk és hogyan sikerül a megoldás. A megyei I. osztály első felében lévő csapatok jelenleg erősebbek - mint ezt mindenki tudhatja -, de azért azt is elhiheti mindenki, hogy ideális feltételek mellett egy-két hónap alatt felvehető ez a tempó, sőt, Dabason mi ennél előbbre is tekintünk, akár az NB III-as együttest, akár az utánpótlást tekintve.

A Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában őszi első helyezett FC Dabas II.-ben pályára léptek: Magyari Sándor, Nagy Dominik, Volenszki Gábor - kapusok; Bálint Zoltán, Botlik Gábor, Bukovszki Balázs, Cemmel Péter, Dankó János, Danyis Attila, Dévai Csaba, Domonyi Roland, Farkas Krisztián, Farkas Roland, Fábri Ádám, Feczesin István, Fodor Gergő, Gáspár Tibor, Gugyerás Péter, Janicsák András, Kucsák István, Lanczkor Gábor, Láposi József, Pucsinszki Miklós, Ubornyák József, Varga Balázs, Zelovics Attila - mezőnyjátékosok. Játékos-edző: Kucsák István.

Teljes cikk
 
2015.12.17.
www.fcdabas.hu
UP
Éves beszámoló: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője éves edzői beszámolójában az alábbiak szerint értékelte tanítványai idei teljesítményét:

" Kezdeném az elejével. Egy éve dolgozom a csapattal, akkor tizenhatan voltunk, és az U9-es fiatalokkal egészültünk ki. Kucsák István rám bízta az alközponti válogatott edzéseit, amit három hetente tartottunk Dabason a környező települések legügyesebb gyerekei számára! Ezekből a gyerekekből szemezgettem, majd később igazoltam át 7 ifjú labdarúgó palántát (4-Hernád, 1-Táborfalva, 1-Örkény, 1-Nyáregyháza). Ezt követően csatlakoztak hozzánk a "régiek" és június 24-én 29 fővel kezdtük meg az alapozást. Ezek a gyerekek nagyon el voltak maradva a saját korosztályuktól, a játékuk és a futball iránti alázatuk is elég gyatra volt. Nagy kihívás volt ez számomra! Tudtam, hogy a Kiemelt Bozsik tornákon sokkal jobban kell teljesítenünk, mert ebben a csapatban sokkal több van. Sajnos még nyert meccsük sem volt. Időközben beneveztek minket a Kölyökliga sorozatba is, ahol sokkal erősebb, nevesebb csapatokkal kell majd megküzdenünk, szóval így indultunk neki a nyári alapozásnak... Egyértelműen az volt a célom, hogy a gyerekek élvezzék a futballt, ezért először játékos edzéseket tartottam, hogy föl tudjam mérni, ki hol tart valójában.

A FELKÉSZÜLÉS

Az alapozásnál előtérbe helyeztem a labdás gyakorlatokat (passzkoordinációs feladatok), nagyon sokat gyakoroltuk az 1-1, 2-1, 3-1 elleni támadásvezetést es labdatartást is. Ebben nagyot léptünk előre. Amiben nagyon sokat fejlődött még a csapat az a mozgáskoordináció. Iszonyatosan nagyot léptünk előre. Sokkal koordináltabbak a gyerekek mind labdával, mind anélkül! Az erőnlétet egy picit hanyagoltam az alapozásnál, hiszen azt szerettem volna, hogy tanuljuk meg a 4+1-es játékot (rombusz), amiből aztán lehet építkezni majd a 6+1re. A srácok nagyon szívták magukba a tudást és másfél hónap kőkemény alapozás után jöttek is a sikerélmények. Három Torna, két arany, egy ezüst. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy sok passzal és sok labdanélküli elmozgással kezdtünk el játszani!

BOZSIK TORNA

Aztán következett a szezon. Öt Bozsik tornánk volt.
1.Bozsik Torna - Telki - 6.hely
2.Bozsik Torna - Dabas - 4.hely
3.Bozsik Torna - Budaörs - 3.hely
4.Bozsik Torna - Dunaharaszti - 1.hely (KIEMELT BOZSIK TORNA)
5.Bozsik Torna - Cegléd - 2.hely

Utolsó Bozsik Tornánkat Cegléden pedig gyönyörű játékot bemutatva (szélen bontottuk meg az ellenfelet, többször is kényszerítő, ami eddig nem volt jellemző a srácokra, bátran visszamertük vinni a kapusig a játékot) a 2.helyet hoztuk el.

Itt nagyon sűrű a mezőny. A Liver FC kiemelkedik, bár már idén őket is megvertük. Nagyon sokszor ki-ki meccseink voltak, amiket most már sorra a magunk javára tudunk fordítani. Régebben ez nem volt jellemző, szóval a Bozsik tornákon nagyon nagy az előrelépés, mind játékban, mind eredményben.

KÖLYÖKLIGA
Itt egy picit savanyú a szőlő. Nagyon sok gólt kaptunk és keveset rúgtunk, bár hozzáteszem, hogy az esetek nyolcvan százalékában sokkal idősebbek ellen játszanak a srácok, valamint mi egy korosztályt csúszunk, mert sajnos kevés 2005-ös születésű gyerek van. Télen ezt meg kell oldanom és minimum három 2005-ös születésű játékost kell igazolnom! Már kiszemelt is van! A Kölyökligában tavasszal sokkal bátrabban és gólra törőbben kell majd futballoznunk. Nagyon sokat fogjuk gyakorolni az emberfölényes szituációkat, mert az még közel sem az igazi. Tehát a Kölyökligában az egyik szemem sír, a másik nevet!

Egy példa.a Fradi ellen 25 percig vezetni tudtunk, egy az egy elleni emberfogást kértem, mert az FTC nagyon jól csinálta a kényszerítős játékát. Lezártuk a vissza passz útját és egyszerűen nem tudtak mit kezdeni velünk! Ez 25 percig működött, majd kijött a két csapat közti erőnléti különbség és bedaráltak minket. Az eredmény így 3:1 lett. Számunkra ez óriási eredmény. Majd egy hét múlva Vasas-Dabas 12:0. El sem hittem, hogy ez az Én csapatom!

Iszonyatosan hullámzó a társaság. A legnagyobb feladatom az lesz, hogy ezeket a nagy kilengéseket csillapítsam, sőt minimalizálnom kell, ha a gyerekek fejben rendben vannak, átérzik egy-egy mérkőzés súlyát és azt csinálják, amit edzésen gyakorolunk hétről hétre, nagyon kevés csapat tudja megszorítani őket. Ez óriási dolog, hogy az FC Dabasnak van egy ilyen korosztálya is!

SIKEREK
Amit mindenféleképpen szeretnék megemlíteni, hogy a Ferencváros meghívott minket egy félnapos edzésnapra, ahol együtt edzettünk, majd 3×15perc egymásközti játék volt porondon. Mind a 3×15percet mi nyertük meg, pontosan azzal a 4+1-es játékkal, sok elmozgással és még több kényszerítőzéssel, amiket hónapok óta gyakorolunk edzésen. A legnagyobb dicséret a Fradista szülőktől és Lipcsei Pétertől érkezett, aki megtekintette a mérkőzést.

Ez is nagyon nagy nap volt a dabasi U11-es korosztály életében! Rá három napra négy játékosomat próbaedzésre hívta a Fradi, ahol ketten meg is feleltek és már januárban tárt karokkal várja őket a Ferencváros. Ha pedig belegondolok, hogy honnan indultunk...

ÉVZÁRÓ

Az őszi szezon végeztével a csapat közös évzárót tartott a Teréz étteremben, ahol (a gyerekek legnagyobb örömére) Zsolnai Róbert volt a díszvendég. Robival a gyerekek fotót készítettek, aláírást kértek és természetesen kaptak is. Én személy szerint pedig egy érem és egy oklevél kíséretében köszöntem meg nekik ezt az évet, amelyet becsülettel végigdolgoztunk. Ezt követően elfogyasztottuk a finom vacsorát, amit Máté Pista bácsi készített nekünk. Most egy hónap pihenő következik, aztán januárba kezdetét veszi az alapozás!

ÖSSZEGZÉS
Szóval összegezve a dolgot jelenleg van 23 játékosom, aki 180 fokot fordult önmagához képest, labda biztosak és imádják a futballt. Ezen felül, ami nekem nagyon szembetűnő, hogy 23 játékosomból 23 játékosomnak az FC Dabas a kedvenc Csapata! Egy dolog biztos, kőkemény alapozás elé néznek, mert van mit fejlődnünk még, sőt...erőnlétben mindenképpen! Heti 3 edzéssel fogunk készülni januártól és Én szeretném, ha tavasszal az U11 is heti 4 edzéssel készülne! Ez óriási előrelépés lenne és szerintem meg is valósítható.  Ezt az Évet a nagy előrelépések évének tartom, sok-sok sikerélménnyel és sok-sok munkával.

Zárszóként elsősorban szeretném megköszönni Kőszegi Zoltánnak és Kucsák Istvánnak, hogy lehetővé teszik, hogy Dabason ilyen körülmények között futballozhatnak a gyerekek! Ezen kívül szintén köszönetet kell mondanom Erős Károlynak és Feczesin Istvánnak az egyéni felkészítésekért, Schilingerné Budai Zsuzsannának, Ledő Lászlónak és a csapat előrelépését segítő FC Dabas szakembereknek, nem utolsó sorban pedig a szülőknek, akik szintén mindent megtesznek gyerekeik fejlődés érdekében.

Folytatjuk a megkezdett munkát, Hajrá Dabas, Hajrá U11!"

 
 
2015.12.17.
www.fcdabas.hu
UP
Családi foci és évzáró: FC Dabas U9 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a családi évzárót követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Jó hangulatú családi programmal zárta a 2015-ös évet az U9-es korosztály. Két órát töltöttünk a Kossuth Zsuzsanna Iskola tornacsarnokában, ahol a gyerekek és a felnőttek együtt sportoltak.

Az év végi ajándékok átadása után pedig közösen pizzáztunk. Köszönet a szülőknek a támogatásért!

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2015.12.17.
www.fcdabas.hu
UP
Éves beszámoló: FC Dabas U17
 

Ezúttal Farkas Krisztián, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője fejtette ki véleményét és észrevételeit a mögöttünk álló hónapok munkájáról:

" Huszonöt fős kerettel kezdtem el a bajnokságot. Akik kevesebb lehetőséget kaptak vagy nem fértek be a tizennyolcas keretbe, azoknak játék lehetőséget biztosítottunk az U16-ban.

Továbbra is a rövid passzos játékot erőltettük az edzéseken, nagyon sok labdatartás volt a terület nagyságát változtatva. Gyakoroltuk a rögzített játékhelyzeteket is, amikből többször is eredményesek voltunk.

Jól kezdtük a bajnokságot, azokat a meccseket megnyertük, ahol mi számítottunk az esélyesnek, ezeken az összecsapásokon domináltunk is. Aztán jött az élmezőny, ahol az első két helyezett csapat fényévekre van mindenkitől, így maradt a tisztes helytállás. Sajnos sorban dőltek ki a meghatározó játékosaim, ezért folyamatosan cserélgettem a posztokon néhány játékost, akik többnyire meghálálták a bizalmat.

Az edzés látogatottság nagyon jó volt, átlagban húszan voltunk a gyakorlásokon. Az edzés intenzitása is többnyire megfelelő volt, bár mindig akad egy-két játékos, aki spórol egy kicsit.

Amiben nagyon sokat fejlődtünk az volt, ha nem mi vezetünk, akkor is játszottuk a saját játékunkat és meg is fordítottuk a mérkőzés állását. Sikerült papíron jóval erősebb csapatot is megvernünk egy nagyon érett játékkal, amire nagyon büszke voltam. A bajnokság végére lendületbe jöttünk, volt egy ötmeccses sorozatunk (4 győzelem, 1 döntetlen). A mérkőzéseken viszont láttam az edzésen gyakorolt dolgokat és ez az ami egy edzőnek a leglényegesebb. Az utolsó mérkőzést sajnos elveszítettük, pedig ha nyerünk, akkor nagyon közel lett volna a harmadik hely. Ezen a mérkőzésen már nem bírtuk el a sok sérültet, bár a játékunkkal itt sem volt gond.

Összességében lehetett dolgozni a fiúkkal. Az edzés látogatottság és az intenzitás megfelelő volt, azonban a koncentráción van mit javulnunk. Elégedett vagyok a megszerzett 22 ponttal, ez a 6. helyre volt elég. A bajnokság előtt nagyjából ide vártam a csapatot.

Az U16-os csapattal is többször én meccseltem, ők a 4.helyen fordulnak, tavasszal cél a dobogó. Tavaszra csinálunk egy kemény alapozást és az a cél hogy a az U17-es csapat 6-8 ponttal többet szerezzen és odaérjen a dobogó közelébe, ami reális is lehet.

Sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére minden csapatnak és minden Dabasi edzőnek. Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki segítette a munkámat! Kellemes ünnepeket, jó pihenést és boldog új évet kívánok!

 Hajrá Dabas! "

 
 
2015.12.16.
www.fcdabas.hu
UP
Évzáró: FC Dabas U11 *
 

Turcsik Gergő, az FC Dabas U11-es csapatának vezetőedzője a közelmúltban (a szülőkkel közösen) megrendezett évzárójukkal kapcsolatban az alábbi információkat közölte:

" Az őszi szezon végeztével a csapat közös évzárót tartott a Teréz étteremben, ahol (a gyerekek legnagyobb örömére) Zsolnai Róbert volt a díszvendég. Robival a gyerekek fotót készítettek, aláírást kértek és természetesen kaptak is.

Én személy szerint pedig egy érem és egy oklevél kíséretében köszöntem meg nekik ezt az évet, amelyet becsülettel végigdolgoztunk. Ezt követően elfogyasztottuk a finom vacsorát, amit Máté Pista bácsi készített nekünk.

Most egy hónap pihenő következik, aztán januárba kezdetét veszi az alapozás! "

További képek

 
 
2015.12.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U13-as csapatának vezetőedzője a hétvégi teremtornát követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hétvégén Székesfehérváron vettünk részt egy műfüves tornán.

A torna első mérkőzésén kicsit kapkodva játszottunk, kicsit idegen volt a srácoknak ez a környezet. Következő meccsen már jól ment a csapatnak, csak egy bírói tévedés után kaptunk egy gólt, így 1:0-ás vereséget szenvedtünk. A fiaskó után összeszedtük magunkat, de egy sérülés után (kapusunk Petrányi Józsi, aki fantasztikus formában védett, megsérült, így kapus nélkül kellett folytatnunk a tornát) nem volt már sok esélyünk, de így is sikerült egy összecsapást behúznunk.

Az utolsó pár meccsen mutatott játékhoz gratulálok a csapatnak.

Hajrá Dabas! "

További képek

 
 
2015.12.16.
www.fcdabas.hu
UP
Tabella változás: FC Dabas U15
 

Az FC Dabas U15-ös korosztálya november végi záró fellépését követően úgy tűnt, hogy a negyedik helyen zárta az őszi szezont, azonban egy óvás következtében végl mégis felállhattak a képzeletbeli dobogóra fiataljaink.

A harmadik helyezett Csep-Gól FC SE-től ugyanis négy büntetőpont került levonásra. A Pásztói ULC elleni bajnoki mérkőzésükön 2000-es születésű játékosok szerepeltek jogosolatlanul. A szövetség meghozta döntését az ügyben (-4pont), aminek következtében Szőgyi Tamás csapata végül felléphetett a dobogó legalsó fokára.

Gratulálunk! Hajrá Dabas!

# Csapat
M
Gy
D
V
LG
KG
GK
P
1
CSEPEL FC SE
12
10
2
0
58
13
45
32
2
KISE
12
10
2
0
37
12
25
32
3
FC DABAS
12
8
1
3
38
20
18
25
4
CSEP-GÓL FC SE
12
9
0
3
55
23
32
23
5
PÉNZÜGYŐR SE
12
7
0
5
28
22
6
21
6
BVSC-ZUGLÓ
12
6
1
5
36
31
5
19
7
VERESEGYHÁZ VSK
12
5
1
6
14
20
-6
16
8
SZENT PÁL AKADÉMIA FC
12
4
1
7
33
46
-13
13
9
PÁSZTÓI ULC
12
4
1
7
27
53
-26
13
10
JÁSZBERÉNYI FC
12
3
1
8
29
40
-11
10
11
SALGÓTARJÁNI BTC
12
3
0
9
22
51
-29
9
12
SZANDA FOCISULI SE
12
2
3
7
23
39
-16
9
13
FERIHEGY VECSÉS
12
0
1
11
13
43
-30
1
                   

 
 
2015.12.15.
www.fcdabas.hu
NŐI
Mikulás Kupa III.hely *
 

Női csapatunk Schilingerné Budai Zsuzsanna vezérletével teremtornán vett részt a hétvégén. A T-Balint Labdarúgó Akadémia SE által megrendezésre került III.Mikulás Kupán az előkelő harmadik helyezést kaparintották meg lányaink, ami a hat résztvevő csapat tükrében mindenképpen dícsérendő teljesítmény.

Végeredmény:

1. Tatárszentgyörgy
2. Metis
3. FC Dabas
4. Törökbálint
5. BVSC
6. Isaszeg

Gratulálunk Lányok! Hajrá Dabas!

További képek

 
 
2015.12.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Éves beszámoló: FC Dabas III *
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője éves beszámolójában az alábbi dolgokról tett említést:

" Nyáron Kucsák István felkért, hogy próbáljam összefogni a Dabas III csapatát. Az első szempont az volt, hogy a kiöregedett ifistáknak játéklehetőséget biztosítani. A tavalyi hármas csapatból többen csatlakoztak hozzánk. A nyári első találkozásunkkor felvázoltuk az új elképzeléseinket. A srácok meghallgatták és kicsit hihetetlenül fogadták, de lehetett rajtuk látni, hogy érdekli őket az új kihívás, ami előttük áll.

Sajnos tavaly edzés nélkül működöt a hármas csapat a bajnokságban. Egyelőre heti egy edzéssel kezdtük meg az őszi szezont. Játékoskeretünk 24 fő volt a bajnokság kezdetekor.  A 24 főből 4-5 en az öregfiúknál is játszanak már. A nyáron az edzéseken a játék volt a főszerep. Be tudtam iktatni 2 edzőmeccset is, igaz néha nem hittem el amit láttam, de ismervén a játékosok képességeit én nagyon bizakodó voltam.  Az  egyik amit kiemeltem és nyomatékosan felhívtam mindenkinek a figyelmét, hogy a pályán nem tűröm hogy a spórival és egymással foglalkozzunk.

A bajnoki mérkőzéseinket a Tűzoltóság mögötti UP pályán játszottuk. Megpróbáltam úgy alakítani a bajnoki mérkőzéseinket, hogy a Dabas II és az U19 csapatból akik keveset játszanak,vagy sérülésből épülnek fel játéklehetőséget kapjanak. Szinte nulla felkészülés után elkezdődött a bajnoki szezon. Az őszi szezont három részre osztanám.

Az első az ismerkedés és tapogatózások szakasza volt. A 4.fordulóig kerestem a legjobb felállást és összeállítást, mivel öreg és a fiatal játékosokat kellett összegyúrni. Megtalálni azt a legjobb megoldást, hogy eredményesek legyünk a bajnoki szezonba.
Nagy várakozás előzte meg az első bajnoki mérkőzésünket. Az első forduló pikantériája az volt, hogy Dabas-Gyón II csapatát fogadtuk, így házi rangadóval kezdtük a szezont. Ezen a mérkőzésen szinte mindenki maximálisan odatette magát, fegyelmezett tudatos játékkal 2:1-re sikerült begyűjteni a 3 pontot. Kellemesen csalódtam a csapatban.

A következő fordulóban Bugyira látogattunk. Igaz több mint 1 félidőt emberhátrányba játszottunk, de a végén mi örülhettünk . 1-0ra nyertünk ,és lehetet látni, hogy ezen a mérkőzésen egymásért küzdöttek a fiúk. Következett Inárcs csapata idegenben.  Megkaptuk az első pofonunkat. Természetesen én kísérleteztem, mert nem éreztem még, hogy megtaláltam az ideális kezdő tizenegyet. Ezen a találkozón 6-7 játékos az első félidőben a pályán sem volt. A mérkőzés után megjegyeztem, ekkora előnyt nem szabad adni ellenfelünknek és  futás nélkül ezt a játékot nem lehet játszani, ettől függetlenül egy jó csapattól kaptunk ki 3:1-re. Százhalombattán szintén otthagytunk pontokat, de a tanulságot levonva úgy éreztem megtaláltam az ideális csapatot. Igaz ennek a pontvesztésnek az én részem is benne van. De ha valaki azt mondja, hogy 4 forduló után 9 ponttal a 4 helyen állunk, azt én megmosolygom,  tudván a felkészülésünket látva. Pozitívan értékelem azt, hogy edzésen 16 fő jelenik meg és a bajnoki mérkőzéseken 18 játékost tudok nevezni.

A második szakaszt ketté osztanám. Az edzés látogatottság nem változott. Láttam a srácokon, hogy örömmel jönnek és mozogni. Már nemcsak a játéké volt a főszerep, hanem rendes felépített edzést is tudtunk végezni.

A következő három fordulóban a csapat felnőtt a feladathoz, aminek 9 pont lett az eredménye. Ezeken a mérkőzéseken volt minden. Szép gólok, fegyelmezett  játék, de a legfontosabb a csapatjáték és nagyon sok akaratot láttam a srácokból. Meg kell jegyeznem az U19-es csapatból  játszottak  elég sokan. Maximálisan megvoltam elégedve azzal, amit láttam.

A második szakasz második része. Sajnos elkezdődött a báli szezon.és ez nagyon befolyásolta a következő két fordulót. Hozzá kell tennem, hogy emellett azt hittük, hogy nekünk elég csak kivinni a pályára a mezt és a játék és a gólok jönnek maguktól. Két vereség lett a vége. Ami vissza rakott minket a földre, mert azt hittük, hogy elsők is lehetünk. A következő fordulóban Tököl II csapatát fogadtuk. Én úgy éreztem, hogy  ezen a mérkőzésen mutathatjuk meg, hogy hol is tartunk ebben az őszi szezonban. Igaz teljesen felforgatott csapattal játszottunk. A Dabas II és az U19 csapatból is játszottak ezen a mérkőzésen. Tököl csapata vezette a bajnoki tabellát. A mérkőzésen a mi akaratunk rajzolódott ki, de sajnos még tizenegyesből sem tudtunk gólt szerezni. Nagyon jó iramú mérkőzésen az ellenfelünk egy szép akció végén szerzett gólt, így 1:0-ra megnyerte a mérkőzést. Gratuláltam a srácoknak, mert amit kértem az megpróbálták megvalósítani. Akik kilátogattak azok nem mondták volna meg, hogy ez a mérkőzés megye hármas bajnoki lenne. Sajnos a mérkőzés után volt olyan játékos, aki megsértődött, mert keveset játszott. Megjegyzem hatszor volt kezdő és háromszor csereként is játszott.

A bajnokság mélypontja a következő fordulóban következett be. Diósdra látogattunk. Délelőtt 10 órakor 8 játékosom volt. Sajnos valaki betegség. valaki munka és volt olyan, aki el sem jött. Ja és a legszebb hogy péntek éjjel a fiatalok éjszakája volt, amin egész éjszaka teremtorna volt és 6 játékos ott játszott. Természetesen vereség lett a vége.
Négy forduló volt a bajnokság őszi szezonjából. A fejekben rendet kellett rakni. A beszélgetés hatására, igaz a játék akadozott, de győzelmet szereztünk Dunavarsány II csapata ellen. A következő heti ellenfelünk a bajnokság 2 helyén tanyázó Érd2 csapata volt. Elég rossz előjelekkel indultunk Érdre. 14 játékos, abból ketten sérülten jöttek el és ketten csak egy félidőt játszhattak, mert előző nap játszottak az U19-ben. A rossz előjelek után ezen a napon nem ismertem a csapatra. Egymásért küzdődtek, szebbnél szebb gólokat lőttek. Kétszer kellet felállni hátrányból, sőt az i-re a pontot a 90. percben egy csodálatos góllal raktuk fel. Nyertünk 3:2 re !

Büszke voltam a csapatra, mert ellenfelünk nagy nyomást helyezett ránk, de a mai napon megmutatták a srácok, hogy tudnak egymásért küzdeni.

Az utolsó fordulót otthon egy gyengébb képességű csapat ellen játszottunk. Elvileg kötelező győzelemnek kellett volna lennie, de megint megszenvedtünk a három pontért. Sajnos rossz felfogásban, pontatlanul játszottunk, de szerencsére sikerült a három pontot itthon tartani, ezzel megszilárdítani a tabellán a 6.helyet.

A szövetség az első fordulót elhalasztotta. Így volt egy utolsó mérkőzésünk, amin Felsőpakony II csapatát fogadtuk. Ezen a bajnoki mérkőzésen volt minden, ami minket jellemzett az ősz folyamán.

Sajnos nem sikerült szépen zárni az őszi szezont. Az első félidő végén 4:2-re vezettünk. Felhívtam a figyelmet, hogy nincs még meg a mérkőzés. Kedves kis csapatom bebizonyította, hogy 13 perc alatt el tud veszíteni egy mérkőzést. A vége 5:7 az ellenfélnek.  

Ezzel az eredménnyel a 8. helyet szereztük meg (25 pont, 8 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 42:29 gólkülönbség)

Az évzárón értékeltem a srácoknak az őszi szereplésünket. Elindultunk egy úton, szerintem leraktuk az alapokat. De nagyon sokat kell majd dolgoznunk. Az első lépés az lehet, hogy tavasszal kettőre emeljük az edzésszámot. Meglátjuk, hogy egyesek szájjal vagy tettel is játsszák ezt a játékot.

Pozitívumokat is kell említenem. Az ősz folyamán nagyon jó egységet hoztunk össze a fiúkkal. Úgy érzem a sporikkal a viszonyunk pozitív irányba halad, Kaptuk a visszajelzéseket, hogy fegyelmezett és játékra koncentráló csapatott láttak bennünk a játékvezetők.

Nálam pozitív az is, hogy lehet látni, hogy van formája a csapatnak. Ha valaki azt mondja, hogy az ősz végén 25 pontot szerzünk és egy edzéssel érjük el ezt, lehet hogy én is megmosolygom. Ilyenkor elgondolkodom, hogy mi lenne, ha rendes munkát tudnék végezni a srácokkal.

Azt is meg kell említenem, hogy az ősz folyamán az u19-es csapatból sokan kaptak játéklehetőséget. Köszönöm nekik és maximálisan elégedett vagyok velük.

A tavasz folyamán szeretném, ha minél több játék lehetőséget tudnék adni a fiataloknak. Nekünk segíteni tudnak, ők pedig tapasztalatot gyűjtenek és ezt majd hasznosíthatják a saját mérkőzéseiken. Úgy érzem, egy jó felkészüléssel elérhetjük a céljainkat. A bajnokságban 3-6.hely valamelyikét és még egységesebb csapat összehozását célozzuk meg.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzájárult az őszi szereplésünkhöz.

MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPEKETÉS BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK! "

 
 
2015.12.14.
www.fcdabas.hu
UP
Éves beszámoló: FC Dabas U15 *
 

Szőgyi Tamás, az FC Dabas U15-ös korosztályának vezetőedzője csapatának az őszi szezonban nyújtott teljesítményét az alábbi beszámolóban foglalta össze:

" A csapat irányítását 2015. július 14-én kezdtem meg és vettem át az elődömtől Körmöczy Szebasztiántól. Az Ő segítségével feltérképeztük az összes játékost, akik valaha ebben a korosztályban futballoztak és személyesen megkerestem Őket, hogy van e kedvük velem folytatni a közös munkát. Látván azt, hogy az U-14-es keretünkhöz vissza kell adni a 2002-es születésű labdarúgókat, akik idáig a 2001-es korosztályban kellett, hogy futballozzanak a létszámhiány miatt, komoly igazolásokra kellett elszánnunk magunkat ahhoz, hogy az U-15-ös keret valamelyest körvonalazódjon.

Ennek tükrében a meglévő dabasi és inárcsi labdarúgók mellé Bugyiról, Örkényből, Kakucsról és Ócsáról hoztunk fiatal, tehetséges labdarúgókat, akikkel együtt 26 fős kerettel vághattunk neki a nyári felkészülésnek a 2015-2016-os bajnokságra. A nagy létszám ellenére tisztában voltam azzal, hogy a megkövetelt heti négy edzés rendesen rostálni fogja a csapat tagjait. Ennek köszönhető, hogy a bajnokság végére 22 főre csökkent a létszámunk.

Figyelemmel követtem az előző két évben mutatott produkciót a 2001-es korosztályban és bődületes lemaradással találtam szemben magamat, amely nagy kihívást jelentett. A 2014-2015-ös bajnokságban az őszi szezonban 4 ponttal a 15. helyen végzett a csapat 22-90-es gólaránnyal, míg a 2013-2014-es idényben az utolsó helyen zártak fél távnál 0 megszerzett ponttal, 1-312-es gólaránnyal. Ezen eredményeket látván, nem volt kérdéses, hogy mi az elsődleges feladatunk. Stabilitást, rendszerességet és minőséget kellett alkotnunk, amely részben sikerült.

A 2015-2016-os évadra az eddig megszokott közép-keleti csoportba kaptunk besorolást, ahol a kitűzött célunk az utolsó helyről történő elmozdulás volt, de titkon bíztunk abban, hogy az első 10-ben tudunk végezni. A 12 új játékosunkkal együtt tudtunk egy olyan vázat alkotni, ahol nem kerültem kiszolgáltatott helyzetbe az elődeim tapasztalataiból kiindulva, ahol a gyerekek nem jártak edzésre.

A július és az augusztus az ismerkedés jegyeiben telt, ahol 5 edzőmérkőzésen mérhettem le az alakuló csapatunk pillanatnyi állapotát. Az edzéslátogatottság 18-20 fő közé volt tehető a bajnokság kezdetéig. A dabasi és a bugyi gyerekek közül volt lemorzsolódás, hiszen nem akartak heti rendszerességgel edzésre járni, amely az új rendszerben már elfogadhatatlan, így a játékosok elveszítéséhez vezetett. Azonban ez minőségi romlással szerencsére nem párosult. Mindenki ezen felül beállt a sorba és elfogadta a futballról alkotott nézeteimet, amely hamarosan meg is látszódott az eredményeinkben is.

Az első 5 bajnoki mérkőzésünket sikerült megnyerni (Salgótarján, Szent Pál Akadémia, Vecsés, Pénzügyőr, Jászberény), amely nagy meglepetésnek számított, azonban ha az elvégzett munkát vesszük figyelembe, akkor teljesen megérdemeltnek volt mondható. Szépen lassan körvonalazódtak az erőviszonyok és világossá vált, hogy van esélyünk az első négy csapat közé kerülni. A szezon közepén sajnos kibillentünk a ritmusunkból és két fájó vereséget szenvedtünk a Veresegyháza otthonában és hazai környezetben a KISE csapatától, amely találkozókon értékes pontokat hullajtottunk el, ugyanis nem érdemeltünk vereséget egyik találkozón sem. Szerencsére sikerült a talajt megállítani a talpunk alatt és két győztes rangadóval tértünk vissza az élmezőnyhöz a BVSC és a Csep-Gól legyőzése után.

A véghajrában a Szanda Focisuli ellen játszottuk idegenben az egyetlen döntetlen mérkőzésünket majd egy remek első félidőt követően az FC. Csepel mért ránk kiütéses győzelmet, aki egyébként vezeti a bajnokságot. Az őszi szezon végét egy elmaradt Pásztó elleni mérkőzéssel zártuk, ahol fölényes győzelmet arattunk. A mérlegünk jelenleg fél távnál 8 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség, amely a 4. helyhez elegendő 38-20-as gólaránnyal. Érdekesség, hogy a 3. legkevesebb gólt kaptuk és szintén a 3. legtöbb gólt rúgtuk.

A szezon végeztével elmondható, hogy egységes jó közösséget sikerült kialakítanunk, ahol az eredmény is párosult a munkához, amellyel tökéletesen elégedett vagyok. A házi gólkirályunk Vörös Tamás lett 16 találattal, aki mellett a legnagyobb fejlődésen mégis Mihály Lajos, Volentér Ádám és Drozdik Gergő esett át az elmúlt évadhoz képest. Természetesen a gratuláció jár minden labdarúgónk számára, hiszen nem csak az U-15-ös országos II. osztályú bajnokságban sikerült helytállnunk, hanem számos játékosunk a Pest Megyei U-16-os bajnokságban is szóhoz jutott a több játéklehetőség reményében, így a két fronton történő szerepeltetés sikeresnek bizonyult.,.amelyhez gratulálok!

Ezúton szeretnénk megköszönni a helyi Önkormányzatunk, Szponzoraink és az FC Dabas SE vezetőinek, dolgozóinak az önzetlen támogatását, amely példaértékű Pest Megyében.

Hajrá FC Dabas! "

 
 
2015.12.13.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Sportgála 2015
 

2015.december 18-án, pénteken este ismét sor kerül Dabas Város Önkormányzatának hagyományos Sportgálájára az OBO Arénában, ahol ezen az estén adják át az "Év Sportolója", az "Év Edzője", az "Év Csapata" díjakat és a "Dabas Város Sportjáért" kitüntető címet.


MEGHÍVÓ

" Ezúton szeretném meghívni Önt, családját és sportkedvelő ismerőseit
az idei SPORTGÁLÁRA, amelyre 2015. december 18-án,
pénteken 18.00 órakor kerül sor az OBO ARÉNÁBAN. "

 
Kőszegi Zoltán
 
polgármester

Sportgála 2015

- 2015.dec.18. (péntek, 18:00)
- Dabas, OBO Aréna (2370 Dabas, Iskola u. 5.)

Program:
- A csapatok bevonulása
- Polgármesteri köszöntő

Díjátadás:

- Az Év Sportolója
- Dabas Város Sportjáért
- Az Év Edzője
- Az Év Csapata

A műsorban bemutatkozik:

a Da Bass Dance Crew hip-hop formáció,
a Top Fitness SE sportolói és
a HEGESHOW extrém bringás csapat

 
 
2015.12.12.
www.fcdabas.hu
FENŐTT
Statisztika - FC Dabas Felnőtt *
 

Az 2015/2016-os bajnokság őszi szezonjának végeztével felnőtt férfi és női csapataink statisztikáit is megtekinthetik egy összefoglaló táblázatban:

Alap adatok
csapat:
Dabas I
Dabas II
Dabas III
Női
bajnokság:
MLSZ
NBIII
PMLSZ
II.osztály
PMLSZ
III.osztály
PMLSZ
női
csoport:
közép
dél
dél
nyugat
edző:
Honti
József
Kucsák
István
Ledő
László
Schilingerné
B. Zsuzsanna

 

Összesített mérleg
 
Dabas I
Dabas II
Dabas III
Női
helyezés:
5.hely
1.hely
8.hely
9.hely
mérkőzés:
16
15
15
11
győzelem:
7
11
8
1
döntetlen:
6
2
1
0
vereség:
3
2
6
10
lőtt gól:
34
58
42
1
kapott gól:
17
22
29
48
gólkülönbség:
+17
+36
+13
-47
szerzett pont:
27
35
25
3

 

FC Dabas NBIII (5.hely)

FC Dabas II (1.hely)

FC Dabas III (6.hely)

FC Dabas Női (9.hely)

 
 
2015.12.11.
www.fcdabas.hu
UP
Statisztika - FC Dabas Utánpótlás *
 

Véget ért a 2015/2016-os bajnoki szezon első fele. Az alábbi táblázatokban az FC Dabas U14-U19 csapatainak összesített őszi statisztikáit tekinthetik meg.

Alap adatok
csapat:
U19
U17
U16
U15
U14
bajnokság:
MLSZ U19 II.osztály
MLSZ U17 II.osztály
Pest megye
II.osztály
MLSZ U15 II.osztály
MLSZ U14 II.osztály
csoport:
közép-kelet
közép-kelet
dél
közép-kelet
közép-kelet
edző:
Farkas
Roland
Farkas
Krisztián
 
Szőgyi
Tamás
Riesz
Péter

 

Összesített mérleg
 
U19
U17
U16
U15
U14
helyezés:
3.hely
6.hely
4.hely
3.hely
1.hely
mérkőzés:
13
13
12
12
12
győzelem:
7
7
7
8
11
döntetlen:
0
1
1
1
1
vereség:
6
5
4
3
0
lőtt gól:
37
29
86
38
56
kapott gól:
33
34
42
20
7
gólkülönbség:
+4
-5
+44
+18
+49
szerzett pont:
21
22
22
25
34

 

FC Dabas U14 (1.hely)

FC Dabas U15 (3.hely)

FC Dabas U17 (6.hely)

FC Dabas U19 (3.hely)

 
 
2015.12.10.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Rákosmente KSK - FC Dabas U19 (0 : 1) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U19-es csapatának vezetőedzője az RKSK elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi értékelést adta:

" Az FC Dabas U19 az utolsó fordulóban Rákosmente csapatánál vendégeskedett. Nagyon fontos mérkőzés volt, ahhoz hogy a tabella első harmadában tudjunk maradni. Az utóbbi mérkőzéseken nem játszottunk jól, eltűnt a küzdőszellem, az akarat a csapatból, valamint a mérkőzések 70.perce körül rendre elfáradtunk.

Több játékos is hiányzott betegség és egyéb gondok miatt, így figyelembe véve a rendelkezésre álló kvalitásokat egy érdekes 3-2-4-1-es szerkezetben léptünk pályára. Az elképzelés szerint szerettük volna áttenni a játékot az ellenfél térfelére, valamint a középpályát szerettem volna sűrűbbé tenni, hogy a labdaszerzésekből egyből a kapu előtt tudjunk helyzeteket kialakítani. Maradt a nagy mezőnymunka, kevesebb helyzet és Volenszky Gabi magabiztos momentumai a kapuban. A lehetőségeink egyikéből egy távoli Zelovics Atilla megpattanó lövéséből szereztünk vezetést. A pálya talaja nem nagyon volt alkalmas a szép passzos játékra, sok elcsúszás, pontatlan passz jellemezte a mérkőzést mindkét oldalon. Volenszky Gábor nagy bravúrja kellett ahhoz három ponttal jöhessünk haza. Lehetőségeink voltak ugyan hogy növeljük előnyünket, de azok a kapu előtt rendre elhaltak sajnos.

A csapat a 3.helyen telel, de alázatos munka kell ahhoz, hogy tavasszal meg tudjuk tartani a dobogó legalsó fokát. A téli felkészülés során több játékos is felnőtt kerettel fog edzeni és akit lehet megpróbálunk beépíteni.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.12.08.
www.fcdabas.hu
NŐI
Játékos Toborzó II *
 

Szeretettel várunk minden focizni vágyó leányt nyílt edzéseinkre! Ha szeretnél egy jó közösség tagja lenni, gyere el és nézz meg minket!

Időpontok és helyszínek:

2015.12.08 (kedd, 18:00)
Dabas, Gyóni Géza Általános Iskola (Tornaterem)

2015.12.09 (szerda, 17:00)
Dabas, II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Tornaterem)

Érdeklődni:

Schilingerné Budai Zsuzsanna
tel.: 0036 (20) 4298481

 
 
2015.12.08.
www.fcdabas.hu
UP
Kölyökliga U12 - 2015/16.Őszi szezon *
 

Kölyökliga tornasorozat az U8-U11 közötti korosztályok számára biztosít megfelelő versenyzési lehetőséget.

A Kölyökliga tornasorozat célja

- A labdarúgás népszerűsítése az adott országokban
- Minőségi versenyzési lehetőség biztosítása az U9, U8 korosztályok számára
- Az UEFA szellemiség meghonosítása és elmélyítése az edzők, szülők és a gyermekek személyiségében
- Tehetségek felkutatása és irányított képzése az adott országokban

Mérkőzések - Kölyökliga U12 (Nyugati csoport)

1.Forduló - 2015.09.05. (Dabas)
 
FC Dabas U12
-
Mészöly FS U11
0 : 0
 
FC Dabas U12
-
Szolnoki MÁV
0 : 6
 
FC Dabas U12
-
Darazsak SE
1 : 1
2.Forduló - 2015.09.19. (Dabas)
 
FC Dabas U12
-
Soroksári SC
4 : 0
 
FC Dabas U12
-
Ikarus BSE
1 : 2
 
FC Dabas U12
-
Vasas KA
0 : 0
3.Forduló - 2015.10.04. (Debrecen)
 
FC Dabas U12
-
Gödöllői SK
1 : 1
 
ASI-Dinamo Star SE
-
FC Dabas U12
1 : 2
 
DVSC DLA
-
FC Dabas U12
0 : 1
4.Forduló - 2015.10.18. (Nagykáta)
 
FC Dabas U12
-
Vasas KA
2 : 2
 
Goldball 94 FC
-
FC Dabas U12
0 : 4
 
Nagykáta SE
-
FC Dabas U12
3 : 0
5.Forduló - 2015.10.31. (Dabas)
 
FC Dabas U12
-
MTK
0 : 2
 
FC Dabas U12
-
FC Hatvan
5 : 0
 
FC Dabas U12
-
UTE
2 : 1

 

Tabella - Kölyökliga U12 (Nyugati csoport)

#
Csapat
M
Gy
D
V
GK
P
1.
Vasas KA "Fáy utca"
15
13
2
0
39-2
41
2.
MTK U12
15
12
2
1
48-6
38
3.
DVSC DLA
15
11
1
3
47-5
34
4.
Szolnoki MÁV
15
10
0
5
43-16
30
5.
Ikarus BSE
15
9
3
3
26-16
30
6.
Nagykáta SE
15
9
2
4
24-12
29
7.
UTE
15
8
1
6
22-19
25
8.
FC Dabas U12
15
6
5
4
23-19
23
9.
Gödöllői SK
15
7
1
7
19-25
22
10.
Mészöly Focisuli U11
15
5
3
7
19-20
18
11.
Vasas KA "Pasarét"
15
4
3
8
11-20
15
12.
Darazsak SE
15
3
4
8
13-28
13
13.
ASI-Dinamo Star SE
15
3
3
9
16-23
12
14.
Soroksári SC
15
1
2
12
5-41
5
15.
FC Hatvan
15
1
1
13
7-62
4
16.
Goldball 94 FC
15
0
3
12
3-53
3

 

Versenykiírás és szabályzat (részlet)

- Korosztály:  U12 – 2004.01.01. után született fiúk és lányok

- Ez az évfolyam 2x16 csapatos őszi-tavaszi torna rendszerben, ősszel és tavasszal körmérkőzést játszanak egymás ellen. (ősszel 16 fős keleti és 16 fős nyugati csoportokban, tavasszal alsó- /keleti és nyugati csoportok 9-16. helyezettjei/ és felsőházba /keleti és nyugati csoportok 1-8. helyezettjei/ kerül lebonyolításra.)

- Egy játéknapon, 8 helyszínen, 4 csapat körmérkőzést játszik.

- Egyes játéknapokon az adott helyszíneken csapatonként 3 mérkőzést játszanak a csapatok - játékidő 2 x 15 perc /U12/.

- Öt őszi és öt tavaszi játéknapon lehet elérni a teljes tornasorozat lebonyolítását.

- A pályaméretek: Az U12 korosztálynak: 55m x 75m (két 16-os között, 3 pálya)

- A kapuk mérete: U12: 5m x 2m

- Játékidő: U12 évfolyamokba egységesen 2 x 15 perc

- Labdaméretek: 4-es méretű labda

Versenykiírás - Kölyökliga U12

 
 
2015.12.07.
www.fcdabas.hu
UP
Kölyökliga U11 - 2015/16.Őszi szezon *
 

Mérkőzések - Kölyökliga U11 (Keleti csoport)

1.Forduló - 2015.09.19. (Kecskemét)
 
FC Dabas U11
-
FTC
0 : 9
 
FC Dabas U11
-
Vác VLSE 
0 : 9
 
KLC-KTE SI
-
FC Dabas U11
5 : 0
2.Forduló - 2015.10.04. (Budapest, Fáy utca)
 
Hegyvidék UFC
-
FC Dabas U11
6 :2
 
Vasas KA
-
FC Dabas U11
8 : 0
 
Mezőkövesd Zs. FC
-
FC Dabas U11
5 : 1
3.Forduló - 2015.10.18. (Dabas)
 
FC Dabas U11
-
FTSI
0 : 4
 
FC Dabas U11
-
Soroksári SC
1 : 3
 
FC Dabas U11
-
Gloriett SE
0 : 10
4.Forduló -2015.11.01. (Dabas)
 
FC Dabas U11
-
RKSK
0 : 0
 
FC Dabas U11
-
Szilády RFC
0 : 4
5.Forduló - 2015.11.08. (Jászberény)
 
Jászberényi FC
-
FC Dabas U11
3 : 0
 
Darazsak SE
-
FC Dabas U11
1 : 2
 
Mészöly Focisuli
-
FC Dabas U11
12 : 0

 

Tabella - Kölyökliga U11 (Keleti csoport)

#
Csapat
M
Gy
D
V
GK
P
1.
Gloriett SE
14
12
0
2
46-11
36
2.
Mezőkövesd Zsóry FC
14
10
1
3
62-18
31
3.
Vasas Kubala Akadémia
14
10
1
3
56-18
31
4.
KLC-KTE SI
14
10
1
3
35-22
31
5.
Vác VLSE
14
9
1
4
46-23
28
6.
Ferencvárosi TC
14
8
3
3
67-20
27
7.
Soroksári SC
14
8
0
6
36-40
24
8.
Szilády RFC
14
7
0
7
30-23
21
9.
Jászberényi FC
14
7
0
7
37-42
21
10.
Félegyházi Térségi SI
14
4
1
9
34-47
13
11.
Mészöly Focisuli
14
4
1
9
39-39
13
12.
Hegyvidék UFC
14
3
2
9
26-43
11
13.
RKSK
14
3
1
10
20-76
10
14.
Darazsak SE
14
2
1
11
12-51
7
15.
FC Dabas U11
14
1
1
12
6-79
4

 

Versenykiírás és szabályzat (részlet)

- Korosztály:  U11 – 2005.01.01. után született fiúk és lányok

- Két évfolyamon külön-külön 2x16 csapatos őszi-tavaszi torna rendszerben, ősszel és tavasszal körmérkőzést játszanak egymás ellen. (ősszel 16 fős keleti és 16 fős nyugati csoportokban, tavasszal alsó- /keleti és nyugati csoportok 9-16. helyezettjei/ és felsőházba /keleti és nyugati csoportok 1-8. helyezettjei/ kerül lebonyolításra.)

- Egy játéknapon, 8 helyszínen, 2 x 4 csapat körmérkőzést játszik.

- Egyes játéknapokon az adott helyszíneken évfolyamonként és csapatonként 3-3 mérkőzést játszanak a csapatok - játékidő 2 x 15 perc /U10-U11/.

- Öt őszi és öt tavaszi játéknapon lehet elérni a teljes tornasorozat lebonyolítását.

- A pályaméretek: Az U11 – U10 korosztályokban: 35m x 55m (1 pálya)

- A kapuk mérete: U11 – U10: 5m x 2m

- Játékidő: U11-U10 évfolyamokba egységesen 2 x 15 perc

- Labdaméretek: mind a két évfolyamon 4-es méretű labda

Versenykiírás - Kölyökliga U11

 
 
2015.12.06.
www.fcdabas.hu
UP
Kölyökliga U10 - 2015/16.Őszi szezon *
 

Mérkőzések - Kölyökliga U10 (Keleti csoport)

1.Forduló - 2015.09.19. (Kecskemét)
 
FC Dabas U10
-
FTC
1 : 3
 
FC Dabas U10
-
Vác VLSE 
0 : 1
 
KLC-KTE SI
-
FC Dabas U10
2 : 0
2.Forduló - 2015.10.04. (Budapest, Fáy utca)
 
Hegyvidék UFC
-
FC Dabas U10
4 : 0
 
Vasas KA
-
FC Dabas U10
12 : 0
 
Mezőkövesd Zs. FC
-
FC Dabas U10
6 : 2
3.Forduló - 2015.10.18. (Dabas)
 
FC Dabas U10
-
FTSI
2 : 0
 
FC Dabas U10
-
Hidegkúti SC
3 : 2
 
FC Dabas U10
-
Gloriett SE
2 : 4
4.Forduló -2015.11.01. (Dabas)
 
FC Dabas U10
-
RKSK
5 : 2
 
FC Dabas U10
-
Szilády RFC
0 :10
5.Forduló - 2015.11.08. (Jászberény)
 
Jászberényi FC
-
FC Dabas U10
2 : 0
 
FC Budapest
-
FC Dabas U10
2 : 0
 
Mészöly Focisuli
-
FC Dabas U10
3 : 0

 

Tabella - Kölyökliga U10 (Keleti csoport)

#
Csapat
M
Gy
D
V
GK
P
1.
Vasas Kubala Akadémia
14
12
1
1
77-21
37
2.
Jászberényi FC
14
11
3
0
68-20
36
3.
Ferencvárosi TC
14
11
1
2
75-17
34
4.
Szilády RFC
14
11
0
3
54-21
33
5.
KLC-KTE SI
14
10
2
2
39-16
32
6.
Gloriett SE
14
7
3
4
35-32
24
7.
Mészöly Focisuli
14
7
1
6
35-28
22
8.
Mezőkövesd Zsóry FC
14
7
0
7
50-34
21
9.
Hegyvidék UFC
14
5
1
8
28-49
16
10.
Vác VLSE
14
5
1
8
26-43
16
11.
FC Budapest
14
2
4
8
20-37
10
12.
FC Dabas U10
14
3
0
11
15-53
9
13.
RKSK
14
2
1
11
21-60
7
14.
Hidegkúti SC
14
1
1
12
14-83
4
15.
Félegyházi Térségi SI
14
1
1
12
15-60
4

 

Versenykiírás és szabályzat (részlet)

- Korosztály: U10 – 2006.01.01. után született fiúk és lányok

- Két évfolyamon külön-külön 2x16 csapatos őszi-tavaszi torna rendszerben, ősszel és tavasszal körmérkőzést játszanak egymás ellen. (ősszel 16 fős keleti és 16 fős nyugati csoportokban, tavasszal alsó- /keleti és nyugati csoportok 9-16. helyezettjei/ és felsőházba /keleti és nyugati csoportok 1-8. helyezettjei/ kerül lebonyolításra.)

- Egy játéknapon, 8 helyszínen, 2 x 4 csapat körmérkőzést játszik.

- Egyes játéknapokon az adott helyszíneken évfolyamonként és csapatonként 3-3 mérkőzést játszanak a csapatok - játékidő 2 x 15 perc /U10-U11/.

- Öt őszi és öt tavaszi játéknapon lehet elérni a teljes tornasorozat lebonyolítását.

- A pályaméretek: Az U11 – U10 korosztályokban: 35m x 55m (1 pálya)

- A kapuk mérete: U11 – U10: 5m x 2m

- Játékidő: U11-U10 évfolyamokba egységesen 2 x 15 perc

- Labdaméretek: mind a két évfolyamon 4-es méretű labda

Versenykiírás - Kölyökliga U10

 
 
2015.12.05.
www.fcdabas.hu
UP
Kölyökliga U9 - 2015/16.Őszi szezon *
 

Mérkőzések - Kölyökliga U9 (Keleti csoport)

1.Forduló - 2015.09.13. (Kecskemét)
 
KLC-KTE SI
-
FC Dabas U9
7 : 2
 
FC Dabas U9
-
Jászberényi FC
0 : 7
2.Forduló - 2015.10.30. (Dabas)
 
FC Dabas U9
-
Gyöngyösi AK
0 : 8
 
FC Dabas U9
-
Ikarus BSE
0 : 19
3.Forduló - 2015.10.10. (Mezőkövesd)
 
FC Dabas U9
-
Gloriett SE
1 : 16
 
FC Dabas U9
-
MTK
16 : 0
 
Mezőkövesd ZS FC
-
FC Dabas U9
13 : 1
4.Forduló - 2015.10.24. (Budapest, Pasaréti út)
 
Vasas KA
-
FC Dabas U9
12 : 0
 
FTC
-
FC Dabas U9
14 : 0
 
ASI-Dinamo Star SE
-
FC Dabas U9
12 : 0
5.Forduló - 2015.11.14. (Dabas)
 
FC Dabas U9
-
Dunakanyar R UFC
1 : 8
 
FC Dabas U9
-
DVSC DLA
1 : 11
 
FC Dabas U9
-
Szolnoki MÁV
1 : 12

 

Tabella - Kölyökliga U9 (Keleti csoport)

#
Csapat
M
Gy
D
V
GK
P
1.
DVSC DLA
13
12
0
1
85-16
36
2.
Dunakanyar Régió UFC
13
10
2
1
70-29
32
3.
Szolnoki MÁV
13
9
3
1
40-17
30
4.
Ikarus BSE
13
8
1
4
47-29
25
5.
Gloriett SE
13
7
2
4
59-33
23
6.
Ferencvárosi TC
13
7
1
5
60-26
22
7.
MTK
13
6
1
6
56-35
19
8.
Gyöngyösi AK
13
5
4
4
51-35
19
9.
Vasas Kubala Akadémia
13
6
1
6
49-43
19
10.
Jászberényi FC
13
4
0
9
38-59
12
11.
ASI-Dinamo Star SE
13
3
1
9
28-39
10
12.
KLC-KTE SI
13
3
1
9
29-45
10
13.
Mezőkövesd Zsóry FC
13
2
1
10
33-93
7
14.
FC Dabas U9
13
0
0
13
7-155
0

 

Versenykiírás és szabályzat (részlet)

- Korosztály: U9 – 2007.01.01. után született fiúk és lányok

- Két évfolyamon külön-külön 2x16 csapatos őszi-tavaszi torna rendszerben, ősszel és tavasszal körmérkőzést játszanak egymás ellen. (ősszel 16 fős keleti és 16 fős nyugati csoportokban, tavasszal alsó- /keleti és nyugati csoportok 9-16. helyezettjei/ és felsőházba /keleti és nyugati csoportok 1-8. helyezettjei/ kerül lebonyolításra.)

- Egy játéknapon /4 óra/, 8 helyszínen, 2 x 4 csapat körmérkőzést játszik.

- Egyes játéknapokon az adott helyszíneken évfolyamonként és csapatonként 3-3 mérkőzést játszanak a csapatok - játékidő 2 x 15 perc /U8-U9/.

- Öt őszi és öt tavaszi játéknapon lehet elérni a teljes tornasorozat lebonyolítását.

- A pályaméretek: Az U9 - U8 korosztályokban: 20m x 40m

- A kapuk mérete:U9 - U8: 3m x 2m

- Játékidő: U8-U9 évfolyamokba egységesen 2 x 15 perc

- Labdaméretek: mind a két évfolyamon 4-es méretű labda

Versenykiírás - Kölyökliga U9

 
 
2015.12.04.
www.fcdabas.hu
UP
Kölyökliga U8 - 2015/16.Őszi szezon *
 

Mérkőzések - Kölyökliga U8 (Keleti csoport)

1.Forduló - 2015.09.13. (Kecskemét)
 
KLC-KTE SI
-
FC Dabas U8
14 : 1
 
FC Dabas U8
-
Jászberényi FC
2 : 9
2.Forduló - 2015.10.30. (Dabas)
 
FC Dabas U8
-
Gyöngyösi AK
0 : 4
 
FC Dabas U8
-
Ikarus BSE
3 : 10
3.Forduló - 2015.10.10. (Mezőkövesd)
 
FC Dabas U8
-
Gloriett SE
1 : 2
 
MTK
-
FC Dabas U8
5 : 0
 
Mezőkövesd ZS FC
-
FC Dabas U8
7 : 1
4.Forduló - 2015.10.24. (Budapest, Pasaréti út)
 
Vasas KA
-
FC Dabas U8
5 : 3
 
FTC
-
FC Dabas U8
12 : 0
 
ASI-Dinamo Star SE
-
FC Dabas U8
6 : 2
5.Forduló - 2015.11.14. (Dabas)
 
FC Dabas U8
-
Dunakanyar R UFC
0 : 1
 
FC Dabas U8
-
DVSC DLA
0 : 11
 
FC Dabas U8
-
Szolnoki MÁV
0 : 15

 

Tabella - Kölyökliga U8 (Keleti csoport)

#
Csapat
M
Gy
D
V
GK
P
1.
Ferencvárosi TC
13
12
0
1
106-15
36
2.
Szolnoki MÁV
13
12
0
1
104-23
36
3.
DVSC DLA
13
12
0
1
91-16
36
4.
Dunakanyar Régió UFC
13
7
3
3
32-16
24
5.
Gloriett SE
13
7
3
3
48-35
24
6.
Vasas Kubala Akadémia
13
7
1
5
39-55
22
7.
Mezőkövesd Zsóry FC
13
6
2
5
56-41
20
8.
Gyöngyösi AK
13
5
1
7
29-41
16
9.
ASI-Dinamo Star SE
13
5
1
7
25-42
16
10.
KLC-KTE SI
13
4
1
8
41-43
13
11.
Ikarus BSE
13
3
1
9
33-54
10
12.
MTK
13
2
2
9
18-68
8
13.
Jászberényi FC
13
1
1
11
17-99
4
14.
FC Dabas U8
13
0
0
13
13-101
0

 

Versenykiírás és szabályzat (részlet)

- Korosztály: U8 – 2008. 01.01. után született fiúk és lányok

- Két évfolyamon külön-külön 2x16 csapatos őszi-tavaszi torna rendszerben, ősszel és tavasszal körmérkőzést játszanak egymás ellen. (ősszel 16 fős keleti és 16 fős nyugati csoportokban, tavasszal alsó- /keleti és nyugati csoportok 9-16. helyezettjei/ és felsőházba /keleti és nyugati csoportok 1-8. helyezettjei/ kerül lebonyolításra.)

- Egy játéknapon /4 óra/, 8 helyszínen, 2 x 4 csapat körmérkőzést játszik.

- Egyes játéknapokon az adott helyszíneken évfolyamonként és csapatonként 3-3 mérkőzést játszanak a csapatok - játékidő 2 x 15 perc /U8-U9/.

- Öt őszi és öt tavaszi játéknapon lehet elérni a teljes tornasorozat lebonyolítását.

- A pályaméretek: Az U9 - U8 korosztályokban: 20m x 40m

- A kapuk mérete:U9 - U8: 3m x 2m

- Játékidő: U8-U9 évfolyamokba egységesen 2 x 15 perc

- Labdaméretek: mind a két évfolyamon 4-es méretű labda

Versenykiírás - Kölyökliga U8

 
 
2015.12.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas III - Felsőpakony SE II (5 : 7)
 

Ledő László, az FC Dabas III-as csapatának vezetőedzője a Felsőpakony II elleni mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton az FC Dabas III a Felsőpakony II csapatát látta vendégül az őszi szezon utolsó fordulójában. Sajnos megint nem volt sima a kerethirdetés. Nagy Dominik a csapat kapusa egy órával a találkozó előtt jelzett, hogy más elfoglaltsága van és ezért nem tud jönni, megjegyzem nem ez az első eset, hogy cserben hagyja az FC Dabas csapatát.

A mérkőzést a műfüvön játszottuk. Arra kértem a srácokat, hogy szépen zárjuk az őszi szezont. Jól kezdtük a mérkőzést, de ahogy teltek a percek egyre több rossz megoldásokat választottunk. Még így is 4:2-vel vonultunk az öltőzőbe.
A félidőben felhívtam a figyelmet, hogy ez a mérkőzés még nincs meg, sokat kell labda nélkül mozogni. A második félidő elején elkezdett esni a hó. Sajnos nem csak bent maradtunk az öltözőben, hanem meg is zavart minket a hóesés. Tizenhárom perc alatt négy gólt kaptunk. Futottunk az eredmény után. Ellenfelünk a mai napon semmi extrát nem csinált, csak jobban akarta a győzelmet és labda nélkül rengeteget futottak. Sajnos így a vége 5:7 nem ide.

Sajnálom, hogy így zártuk az őszi szezont. A mérkőzés után vacsorával egybekötött évzárónkat is megtartottuk, amin elmondtam, hogy ha el szeretnénk érni a kitűzött célunkat, sokkal többet kell tenni érte. Gondolok itt az edzésszám növelésére, akaratra és a alázatra.

Köszönöm a figyelmet. Hajrá Dabas! "

 
 
2015.12.01.
www.fcdabas.hu
NŐI
Játékos Toborzó *
 

Szeretettel várunk minden focizni vágyó leányt nyílt edzéseinkre! Ha szeretnél egy jó közösség tagja lenni, gyere el és nézz meg minket!

Időpontok és helyszínek:

2015.12.01 (kedd, 18:00)
Dabas, Gyóni Géza Általános Iskola (Tornaterem)

2015.12.02 (szerda, 17:00)
Dabas, II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Tornaterem)

2015.12.08 (kedd, 18:00)
Dabas, Gyóni Géza Általános Iskola (Tornaterem)

2015.12.09 (szerda, 17:00)
Dabas, II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Tornaterem)

Érdeklődni:

Schilingerné Budai Zsuzsanna
tel.: 0036 (20) 4298481

 
 
2015.12.01.
www.fcdabas.hu
FN/UP/NŐI
Újabb beruházások az FC Dabas Sportegyesületnél *
 

Elkezdődött az UP centrum II. és III. ütemének az építése. A közbeszerzésen a Gomép Kft nyerte el a kivitelezésre kiírt tendert. A cég szerződében vállalt befejezési határideje 2016. 06. 30-a, azonban az előteljesítésre mód van. A kivitelezőtől kapott információk szerint megpróbálják a befejezési határidőt előbbre hozni, akár már április végén, május elején birtokba vehetik a létesítményt az FC Dabas sportolói.

Az UP központ mellet a hátsó eddig nem használt területen is kivitelezési munkák kezdődtek. Elkészült a nemzetközi méretű strandfoci pálya, valamint a terület világítását ellátó vezetékek (kábelek) is lefektetésre kerültek. Jelenleg a terület termőfölddel való kiegyenlítése, van folyamatban, és amennyiben az idő engedi akkor a fűmag elvetése is elkészül még az idén.

További képek