FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas

 

 

 

 
 
2015.07.31.
www.pmlsz.hu
FENŐTT
Elkészültek a Pest megyei bajnokságok csoportbeosztásai
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta a megyei I., II., illetve III. osztály csoportjait. A három osztályba összesen 161 felnőtt csapat nevezett (tavaly ugyanez a szám 154 volt, s akkor 151-en fejezték be a bajnokságot).

A megyei első osztály mezőnyének kialakulásáról már korábban hírt adtunk, nemrégiben pedig a második vonal 64 csapatos mezőnyéről is beszámoltunk, s ezúttal az eddigieket kiegészítve ismertetjük a harmadik ligát, ahol a benevezett 81 csapat 6 csoportra lett szétosztva. Új csapatként egyedül a Jászkarajenő egyesülete jelent meg Pest megyében, a Nagykovácsi SE egy év kihagyás után tűnt fel újra a mezőnyben, további 12 klub (Bugyi SE, CSO-KI Sport, Diósd, Dunavarsány, Felsőpakony, Isaszeg, Mogyoród FC, Nagymaros, Szentendre, Tököl, Újlengyel, Üllő) pedig tartalékcsapatot indított itt.

Az alábbi linken keresztül tekinthetik meg a bajnokságok beosztását táblázatos formában:
- A Pest megyei I., II. és III. osztály csoportjainak mezőnye a 2015/2016-os szezonra

Térképen keresztül szemléltetve pedig itt tekinthetik meg a Pest megyei I., II. és III. osztály mezőnyét:
- A Pest megyei I. osztály mezőnye a 2015/2016-os szezonra, térképre tűzve
- A Pest megyei II. osztály csoportjainak beosztásai a 2015/2016-os szezonra, térképre tűzve
- A Pest megyei III. osztály csoportjainak beosztásai a 2015/2016-os szezonra, térképre tűzve

Az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának V. fejezet, 29. §-a - amely a Bajnoki (verseny) beosztást szabályozza - szerint a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak nincs helye.

 
 
2015.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Játékosmozgás az NBIII-as keretben *
 

Az átigazolási időszak (meghosszabbítva) ugyan csak augusztus 3-án zár, az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapatának játékoskerete már javarészt kialakult és szinte teljesen véglegesnek tekinthető.

Ami a nyári játékosmozgást illeti, nyolc játékos távozott vagy fejezte be aktív labdarúgó pályafutását, hét labdarúgó pedig frissen érkezett, így Honti József kicsivel több, mint húsz fővel gazdálkodhat az őszi szezonra.

TÁVOZÓK:

Ami a távozókat illeti, a legnagyobb név mindannyiuk közül Volenszki Zoltán, aki a klub saját nevelésü játékosaként több, mint húsz éven át viselte a dabasi piros-fehér mezt. A bal lábas játékos térdsérülése következtében hagy fel az aktív játékkal, így Danyis Attila után egy évvel egy újabb korszakos FC Dabas ikon távozott az első csapat keretéből.

Volenszki Zoltán (#16)

A távozók közül mindenképpen meg kell említeni Buczkó István nevét is, aki 7 évvel ezelőtt Keresztúri Andrással érkezett Dabasra és azóta megszakítás nélkül az FC Dabas szolgálatában állt. A mindannyiunk számára csak "Piku"-nak szólított és ismert játékos Ceglédre tette át székhelyét Szkunc Vjacseszlávval és Zsíros Ádámmal közösen. Geiger Norbert visszatért a Szeged 2011-hez, Jakab Gusztáv pedig Taksonyban folytatja pályafutását. Gáspár Balázs szintén befejezte aktív labdarúgó pályafutását, Wilson Electoval kapcsolatban pedig egyenlőre nem tudunk érdemleges információt közölni.

Buczkó "Piku" István (#19)

ÉRKEZŐK:

Az első kerethez újonnan csatlakozó labdarúgók közül egyértelműen a Bárányos / Zsolnai duó a két nagy zsákmány, a magyar futball szerelmeseinek alighanem egyikük nevét sem kell bemutatni. Az egykori NBI-es és magyar válogatott Bárányos Zsolt játékintelligenciájával, irányító képességével és rutinjával még így a negyedik "X" környékén is nagy segítségére lehet csapatunknak.

Bárányos Zsolt

A dabasi kotődésű Zsolnai Róbert (aki még anno a Vasasnál mutatkozott be az élvonalban, majd a Kaposvár, Debreceni VSC, Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia játékosaként is szerepelhetett az első osztályban) segítségével pedig reméljük megoldódik az évek óta jelentős problémákat okozó dabasi csatár probléma. A felkészülés során majd minden mérkőzéseken jöttek a Zsolnai gólok, reméljük megtartja eme jó szokásását a rutinos támadó a bajnoki összecsapásokon is.

Zsolnai Róbert

Rajtuk kívül pedig Surányi Zoltán Erzsébetről, Kozma Dániel Veresegyházról, Gáspár Tibor Budaörsről, Dencz Dávid Maglódról, Komoróczi Kristóf pedig Balatonszentgyörgyről érkezett az FC Dabas NBIII-as őszi keretébe.

 

Távozók listája (2015.ősz)

#
Név
Hova távozott
1.
Buczkó István
Ceglédi VSC
2.
Electo Wilson
?
3.
Gáspár Balázs
befejezte aktív labdarúgó pályafutását
4.
Geiger Norbert
Szeged 2011
5.
Jakab Gusztáv Dávid
Taksony SE
6.
Szkunc Vjacseszláv
Ceglédi VSC
7.
Volenszkí Zoltán
befejezte aktív labdarúgó pályafutását
8.
Zsíros Ádám
Ceglédi VSC

 

Érkezők listája (2015.ősz)

#
Név
Honnan érkezett
1.
Bárányos Zsolt
Balatonszepezd
2.
Dencz Dávid
Maglódi TC
3.
Gáspár Tibor
Budaörs
4.
Komoróczi Kristóf
Balatonszentgyörgy
5.
Kozma Dániel
Veresegyház
6.
Surányi Zoltán
ESMTK
7.
Zsolnai Róbert
Szolnok
 
 
2015.07.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII-as játékoskeret - 2015/2016.Ősz *
 

Az alábbi táblázat az FC Dabas NBIII-as első csapatának posztok szerinti játékoskeretét tartalmazza.

Honti József előreláthatólag ezzel a 21 játékossal, valamint az FC Dabas utánpótlás csapatainak legtehetségesebb játékosaival kiegészülve vág neki a 2015/2016-os őszi bajnoki szezonnak:

#.
Név
születési idő
poszt
1.
Bartus Balázs
1990.05.30
kapus
2.
Scheilinger György
1993.03.29.
kapus
3.
Dankó János
1995.10.19.
védő
4.
Dévai Csaba
1986.08.24.
védő
5.
Komoróczi Kristóf
1993.10.27.
védő
6.
Kozma Dániel
1994.07.20.
védő
7.
Lanczkor Gábor
1994.02.04.
védő
8.
Lázár Tamás
1995.06.02.
védő
9.
Surányi Zoltán
1994.03.24.
védő
10.
Takács Kornél
1988.05.06.
védő
11.
Tóth Márton
1987.01.09.
védő
12.
Bárányos Zsolt
1975.12.15.
középpályás
13.
Domonyi Roland
1991.09.30.
középpályás
14.
Gáspár Tibor
1994.09.03.
középpályás
15.
Hollauer Balázs
1990.12.08.
középpályás
16.
Körmöczy Szebasztián
1988.06.21.
középpályás
17.
Molnár Zoltán
1973.11.04.
középpályás
18.
Bozsik Viktor
1984.03.25.
támadó
19.
Csák Zoltán
1991.03.11.
támadó
20.
Dencz Dávid
1992.03.03.
támadó
21.
Zsolnai Róbert
1982.04.11.
támadó
       
edző:
Honti József
 
 
2015.07.31.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
NB III: RAJT ELŐTT. A nyitány programja, kiemelt mérkőzések, érdekessé-gek és nyilatkozatok
 

20 csapat helyett végül 17 együttessel rajtol csoportonként az NB III mezőnye az előttünk álló augusztusi első hétvégén. Az alábbiakban véleményeket, az első forduló programját és az ezzel kapcsolatos érdekességeket olvashatják.

Dajka László és Tihanyi Mátyás

Pro és kontra. Csak mondták a magukét az akkori edzők a Sportszelet idei 32. lapszámában ezen sorok írójának, akik hol higgadtan, hol felháborodva beszéltek ugyanarról.

"A 20 csapatos bajnokság nonszensz, pláne úgy, hogy az amatőr osztály együttesei versenyeznek az NB I-es tartalékcsapatokkal. Nemhogy a szövetség felkarolná és segítené a harmadosztályú gárdákat, szinte kényszerpályára kényszeríti."

Gálvölgyi Istvánnak, az RKSK volt trénerének alighanem van igaza. Elvégre akad, ahol már-már paradicsomi körülmények közepette dolgoznak, másutt pedig lecsóra sem futja. A magyar futballistának jót tesz a minél több és minél tempósabb tétmeccs, amelyeken bajnoki pontokért csatázhat, csakhogy azt sem árt megjegyezni, hogy az eredeti terv szerint ugyebár 19 fordulót rendeztek volna az ősszel, miközben az NB II-esek mindössze 15 alkalommal lépnek pályára a saját pontvadászatukban. Az más kérdés, hogy az NB III-asok egy meccsel így is többet játszanak félszezononként.

Gálvölgyi István egykoron szintén irányította az FC Dabast

"Nagyon örülök neki, hiszen úgy gondolom, a játékosnak nem az edzés a lényeg, hanem a mérkőzés. Mivel az NB III-ról beszélünk - és ezt nagyon sokan elfelejtik -, amelynek nevelő osztálynak kellene lennie, ám természetesen az eredmény is nagyon fontos, mivel felnőtt labdarúgásról van szó. Mégis az elsődleges célom, hogy egy szezonon belül minél több játékost adjak fel az NB II-be, esetleg az NB I-be. Ahhoz, hogy ezek a srácok minél gyorsabban fejlődjenek és felvegyék a felnőtt futball ritmusát, ahhoz mérkőzések kellenek. Itt van a saját példánk, hála Istennek sikerült bronzérmet szereznünk, sikerült egy gyönyörű tavaszt produkálnunk, de. A keretünk szinte semmit sem változott a nyárhoz képest. A fiatal játékosaink 70 százalékának az első NB-s felnőtt szezonja volt, és jól látszik, kellett egy fél évad, hogy beleerősödjenek, de talán nem is ez a legjobb szó, mert az edzéseken mindent százszázalékosan megcsináltak, ám idő kellett ahhoz, hogy felvegyék a tempót, a csibészséget és a zsiványságot, ami az U21-ben megvolt, de a felnőtthöz már kevés. Márpedig ehhez igenis meccsekre, felnőtt ellenfelekre van szükség."

Ezt már Csurka Zoltán mondta. A Ferencváros egykori labdarúgója, aki mára messze került nemhogy az FTC-től, de az élvonaltól is. Az egyik legtehetségesebb NB-s szinten dolgozó fiatal szakember, amit az is bizonyít, hogy csapatával, az NB III, Nyugati csoportjában szereplő Diósddal már-már lehetetlennek tetsző körülmények közepette érte el a bronzérmes pozíciót. Nem mellékesen többek között a DTC színeiben nyújtott kimagasló produkciója okán kerülhetett a nyáron Újpestre a hátvéd Gubacsi Zoltán, akinek ha lesz egy kis szerencséje, akár alapemberré is válhat a Megyeri úton.

"A 38 játszott mérkőzés olyan bajnokságban, amelyben túlnyomórészt amatőrök játszanak, nem szerencsés. Nem tudom, milyen kondíciókkal működnek a riválisaink, nálunk dolgoznak a játékosok. Ha 19 meccs lesz egy fél szezonban, bizonyára lesz hétközi forduló is. Ha ez októberben, novemberben következik be, délután 2-3 órakor már kezdeni kell, ami egész napos elfoglaltságot jelent, azaz szabadságot kell kivenniük a labdarúgóknak. Tavasszal a Nyugati csoportban sokszor előfordult, hogy csak egy-két játékos ült a kispadon. Ha több a mérkőzés, ez gondot okozhat, hiszen emelni kell a keret létszámát. Ha ez fiatal labdarúgókkal történik, a játéklehetőséggel előrébb lesznek, no és ebben az Újbuda az élen járt, mivel nálunk alapból nem kettő, hanem több 21 éven aluli játékos volt. Érdekes feladat lesz ez minden együttesnek, különösen a tartalékcsapatok miatt, amelyek korábban szinte mindig megnyerték az aktuális kiírást, mert más kategóriát képviseltek, de az NB III színvonala nőtt a korábbiakhoz képest. Sok éles mérkőzés, így izgalmas bajnokság lesz a következő, várakozással tekintek elé."

Pári Sándor fentebbi szavaira úgy is érdemes figyelni, hogy már nem az Újbuda szakvezetője, hiszen a honi edzőképzésben is fontos feladatok vártak és várnak rá. És bár nem lesz tizenkilenc mérkőzés az ősszel, a páratlan csapatlétszám sem szerencsés, minden fordulóban egy szabadnapossal. Alighanem továbbra is a tizenhat együttes lett volna az ideális, esetleg a tizennyolc vagy.

"Meglepett a döntés, talán szerencsésebb és egészségesebb lett volna négy 16 csapatos csoport területi elven történő kialakítása."

Az újonc Pénzügyőr szakvezetője, Vatai Attila nyilatkozta ezt. Rövid, ám annál velősebb a mondandó, talán megfontolásra érdemes lett volna. De mint tudjuk, érvek és ellenérvek mindig vannak, voltak és lesznek is.

NB III, Közép-csoport, 1. forduló,

augusztus 1., szombat, 17.30:
Kozármisleny-Komlói Bányász,
Szekszárdi UFC-Bölcske, 
Gyulai Termál-Pénzügyőr;

augusztus 2., vasárnap, 17.30:
Szentlőrinc-Budapest Honvéd II.-MFA,
Hódmezővásárhely-Békéscsaba II.,
Erzsébeti SMTK-Paks II.,
Dunaharaszti MTK-Monor,
Dabas-Budafoki MTE-Újbuda.

Szabadnapos: SZEOL.

Dajka László egykori játékosával, Volenszki Zoltánnal

NAGY MECCSEK ELŐTT. Tolna megyei rangadóval rajtol a szezon: a Szekszárdi UFC-Bölcske összecsapás nem mindennapi csemegét kínál a szurkolóknak még akkor sem, ha tudjuk, az előző évadban a házigazda 45 pontot szerezve végzett a 7. helyen, míg a látogató 42 egységet bezsebelve zárt 11.-ként. Idén március 7-én a 17. fordulóban mérkőztek meg a felek bajnokin hasonló párosításban, akkor a félidőben még 3-0-ra vezetett a vendéglátó, ám a vége horrorisztikus meccs, 4-5-ös végeredménnyel. Miholics Milán miatt lesz duplán érdekes a Dunaharaszti MTK-Monor Pest megyei rangadó, hiszen a fiatal csatár három szezon után hagyta el előbbi gárdát az utóbbi kedvéért. Tavaly ősszel hasonló pályaválasztással a házigazda 1-0-ra nyert - a gólszerző, naná, hogy Miholics volt.

A Dabas-Budafoki MTE-Újbuda meccs kuriózum lesz abban a tekintetben, hogy a vendégeket trenírozó korábbi 24-szeres válogatott középpályás, Dajka László egy meccs erejéig visszatér egykori sikerei színhelyére, ugyanis a 2007/2008-as évadban még az FC Dabas sikereiért dolgozott. 2008 tavaszán még a csapatot erősítette az ex-kispesti Mészáros Attila is, a középső védő az egykori Fradi-játékos Csepregi Richárd középpályással együtt a nyáron Monorról igazolt a fővárosba, de nem csupán velük, hanem többek között a Rákosmente KSK-tól távozó Ferkó Csabával is erősített a Dajka-csapat. No meg azzal, hogy például megtartotta Kovács Dávidot és Skriba Mátét, akik már eddig is bizonyították, hogy jó helyen van náluk a labda.

FC Dabas 2008: Dajka Lászlóval és a válogatott Forró Gyulával

Teljes cikk
 
2015.07.30.
www.fcdabas.hu
UP
FELHÍVÁS - Utánpótlás edzőt keresünk! *
 

Labdarúgó utánpótlás edzőt keresünk az FC Dabas U6, U7-es korosztálya számára augusztusi munkakezdéssel.

Jelentkezni az FC DABAS ismert elérhetőségein (info@fcdabas.hu)...
...illetőleg Kucsák Istvánnál lehet! (+36 30 436 4483)

 
 
2015.07.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FELHÍVÁS - Jelentkezés játékvezetői tanfolyamra *
 

Az FC DABAS felhívást hirdet játékvezetői tanfolyam elvégzésére, amelyben az egyesület segíti a jelentkező előmenetelét.

Jelentkezni az FC DABAS ismert elérhetőségein (info@fcdabas.hu)...
...illetőleg Kucsák Istvánnál lehet! (+36 30 436 4483)

 
 
2015.07.30.
www.pmlsz.hu
FENŐTT/UP
Augusztus 3-án zárul az átigazolási szezon
 

A Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Iroda ezúton tájékoztatja a csapatokat, hogy az átigazolási időszak nem augusztus 1-jén, hanem augusztus 3-án éjfélkor zárul.

A Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatának 11. § 1-es pontja úgy fogalmaz:

"... Amennyiben az átigazolási időszak utolsó napja ünnepnapra, vagy munkaszüneti napra esik, úgy az átigazolási időszak utolsó napja az azt követő első munkanap éjféljéig tart..."

Mivel az átigazolási szezon utolsó napja (augusztus 1.) szombatra esik, ezért augusztus 3-án (hétfőn) még van lehetőség az ügyek intézésére.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét.

 
 
2015.07.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Dabas-Gyón FC (1:2) *
 

Kettes csapatunk hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett szerda délután a Dabas-Gyón FC-től.

Kucsák István csapata három győztes felkészülési mérkőzést követően ezúttal az egy osztállyal magasabban jegyzett helyi rivális Dabas-Gyón FC-vel mérkőzött meg a szerdai napon. Soros ellenfelünk a Pest megye I.osztályának harmadik helyén végzett, mindössze az Érd és a Vecsés tudott több pontot gyűjteni náluk, így egy igen komoly játékerőt képviselő ellenlábassal kellett szembenéznie Kucsák Isván fiainak.

A dabasi csapat azonban a papírformát felrúgva, Varga Balázs góljának köszönhetően sokáig vezetésr állt, azonban az utolsó negyedórában elég volt egy kis kihagyás és máris oda a jó eredmény és a győzelmi esély. Két rögzített helyzet, két bekapott fejesgól és máris az előny a vendégeknél. Az egalizálás a hátralevő időben már nem jött össze, így 2:1 arányban a Hornyák Pál fémjelezte Dabas-Gyón FC nyeret a hétközi rangadót.

Kesergésre azonban semmi ok, szombaton máris adott a lehetőség a hibák kijavítására és az újabb győzelemre. Az ellenfél az a Pilisi LK lesz idegenben, akivel az NBIII-as első csapat is nemrég összemérhette erejét.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.29. (szerda, 19:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Dabas-Gyón FC 1 : 2

Gól: Varga

 
 
2015.07.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Magyar válogatott mérkőzés Dabason *
 

Augusztus 6-án (csütörtök) 17:30-as kezdéssel U17-es válogatott mérkőzés kerül megrendezésre a Dabas-Sári sporttelepen.

Immár a 35.Magyar Nemzetközi U17-es Ifjúsági Labdarúgó Torna keretei között a dabasi stadionban a Magyar válogatott a Cseh korosztályos válogatottat fogadja. A Szerb, a Horvát, az Izraeli  U17-esválogatottak után a Magyar nemzeti válogatottat is köszönthetjük Dabason.

FC Dabas Stadion

Az MLSZ és az FC Dabas SE nagy szeretettel várja a labdarúgás szeretőket a csütörtöki válogatott mérkőzésre. A találkozó megtekintése ingyenes.

Esemény: U17-es válogatott mérkőzés
Időpont: 2015.08.06. (Csütörtök, 17:30)
Helyszín: Dabas, FC Dabas Stadion

Mérkőzés: Magyarország U17 - Csehország U17

kép: www.mlsz.hu

 
2015.07.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Pilisszentiván SE - FC Dabas (2:4) *
 

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az NBIII-as nyitányra készülő Honti-csapat.

Pilisszentivánon került megrendezésre a hétvégi BMTE-Újbuda FC elleni szezonkezdő mérkőzés előtti főpróba. Ellenfelünk a Pest megye I.osztályának tizenharmadik helyén végzett, így egy kellemes, ráhangoló mérkőzés elé nézhettek az FC Dabas játékosai, ahol pár taktikai dolog begyakorlására még adódhatott lehetőség.

Az első félidei 1:1-es döntetlent követően a második játékrészre megrázta magát a csapat és három további gólt lőve 4:2 arányban lényegében simán megnyerte az összecsapást. A dabasi gólokat ezúttal a Zsolnai (2), Takács, Kozma trió szállította.

Reméljük a bajnokságra is át tudják menteni remek formájukat az FC Dabas első keretének játékosai. A felkészülés végére nyolc mérkőzésből hat győzelem, egy döntetlen és mindössze egy vereség lett a mérleg, tehát elég meggyőző az eddig látott teljesítmény. Hogy ez mire lesz elegendő, az vasárnap délután az első bajnoki fordulóban kiderül.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.28. (kedd, 18:00)
Helyszín: Pilisszentiván

Pilisszentiván SE - FC Dabas 2 : 4 (1:1)

Gól: Zsolnai (2), Takács, Kozma

 
 
2015.07.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII - Bajnoki menetrend
 

A hétfői nappal kezdetét veszi a felkészülési időszak utolsó hete. Az edzői stábok ilyenkor már az utolsó simításokat végzik csapatukon. A fő hangsúly már közel sem a terhelésen van, a frissítés, taktika és az ellenfél minél részletesebb feltérképezése kerül leginkább előtérbe.

Az NBIII. Közép csoportjának őszi tervezett menetrendje elkészült, melyet az MLSZ ADATBANK-on bárki megtekinthet.

Amennyiben nem történik jelentős változás, az első öt forduló az FC Dabas NBIII-as első csapatának szempontjából az alábbiak szerint alakul majd:

#
dátum
mérkőzés
1.forduló
2015.08.02. (v)
FC Dabas - BMTE-Újbuda FC
2.forduló
2014.08.08. (sz)
Komlói Bányász SK - FC Dabas
3.forduló
2015.08.16. (v)
FC Dabas - Bölcskei SE
4.forduló
2014.08.23. (v)
Bp. Honvéd-MFA II - FC Dabas
5.forduló
2015.08.30. (v)
FC Dabas - Pénzügyőr SE

 

 
 
2015.07.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Tatabánya FC - FC Dabas (1:3) *
 

A Tatabánya FC sem tudta megállítani remek formában lévő NBIII-as első csapatunkat.

Úgy fest, egyre jobban összeáll Honti József kerete. A fiúk hétről-hétre becsülettel teszik dolgukat és ennek meg is látszik az eredménye. A csapat immáron öt felkészülési mérkőzés óta nem talált legyőzőre és ami még talán ennél is fontosabb, jönnek a gólok és stabil a védelem is. Az említett találkozókon 19! dabasi találat került az ellenfelek hálójába és Honti Józsefnek mindössze négyszer kellett elgondolkodnia azon, csapata vajon hogyan is kerülhette volna el a bekapott gólt.

A Tatabánya elleni idegenbeli mérkőzésen 2:0-ás félidei vezetést követően végül 3:1 arányban nyert a dabasi csapat. Hollauer Balázs és Zsolnai Róbert ezúttal is eredményes volt, előbbi kétszer, utóbbi egyszer zörgette meg az ellenfél hálóját.

Jövő hétvégén indul a szezon, szerdán azonban még vár egy összecsapás a keret tagjaira az Újlengyel ellen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.25. (szombat, 10:00)
Helyszín: Tatabánya

Tatabánya FC - FC Dabas 1 : 3 (0:2)

Gól: Hollauer (2), Zsolnai

 
 
2015.07.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Pécel SSE (5:2) *
 

Tovább robog kettes csapatunk, ezúttal a Pécel esett áldozatul.

Kucsák István legénysége ugyan még csak a felkészülési időszak közepe táján jár, formájára és eddig mutatott teljesítményére már most sem lehet panasz. Az elmúlt szezont harmadik helyen záró csapatunk szombati felkészülési mérkőzését is magabiztosan nyerte, így elmondható, a felkészülés remek ütemben halad.

Ami a hazai gólokat illeti, Varga Balázs háromszor, míg Fodor Gergő kétszer volt eredményes, amivel nagyban hozzájárultak a csapat 5:2-es győzelméhez.

Szerdán jön a következő erőpróba, szintén hazai pályán a Dabas-Gyón ellen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.25. (szombat, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Pécel SSE (5:2)

Gól: Varga (3), Fodor (2)

 
 
2015.07.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII - Csoportbeosztás 2015/2016 *
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2015.július 20-i ülésén versenyügyi eljárás során - tárgyalás mellőzésével - az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 29.§ (1) és (2) bekezdése alapján meghozta az alábbi

HATÁROZAT-ot.

A 2015-2016.évi NB III.osztályú Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra benevezett sportszervezetek csapatait az alábbi csoportokba osztotta be:

MLSZ Versenybizottság 356-2015. számú határozata

NBIII.KÖZÉP CSOPORT

#
Sportszervezet neve
1.
Bölcskei SE
2.
Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt.
3.
Dunaharaszti MTK
4.
ESMTK LE Kft.
5.
FC Dabas SE
6.
Gold-Sport Szolgáltató Kft.
7.
Gyulai Temál FC
8.
Hódmezővásárhelyi FC
9.
Honvéd FC Kft.
10.
Komlói Bányász SK Kft.
11.
Monori SE
12.
Paksi FC Kft.
13.
Pénzügyőr SE
14.
Szekszárdi UFC
15.
Szentlőrinci SE
16.
SZEOL SC Kft.
17.
Újbuda Labdarúgó Kft.

 

 
 
2015.07.24.
www.fctatabanya.hu
FELNŐTT
Tatabánya: "Interjú az új vezetőedzővel"
 

Régi új vezetőedzővel vágunk neki az idei évnek, de a célok és a tervek nem változnak

P. Nagy László az FC Tatabánya emblematikus figurája, aki újból másodedzőből lett vezetőedző, már sokadszorra. Nem lesz új neki a feladat, mert már többször vezette a Bányászt, de most egy alakulóban lévő alakulatot kell összeraknia, úgy hogy a tavalyi évi eredményeket megismételje. Kinevezéséről, a felkészülésről és az idei feladatokról is kérdeztem P. Nagy Lászlót.

Mennyire érte váratlanul Miskei Attila távozása?

Teljesen váratlanul ért az egész dolog. Attilával beszélgettünk, hogy vannak megkeresései, és gondolkodik rajta, de jól érzi magát Tatabányán. A záró bankett előtt is keresték, de mondta, nem tudja mit csináljon. Tudtam, hogy Budapest és NB II, ott más lehetőségek vannak, fölfelé menne a ranglétrán. Meglepetés volt, hogy ilyen gyorsan elvállalta, de gratuláltam neki természetesen. Ez logikus dolog, ha valaki edző az mindig fölfelé szeretne menni. A kérdésedre a válaszom, hogy meglepett.

Beszéljünk a kinevezésről, várható volt, hogy az Attila által megkezdett munka így folytatódik vagy a háttérben volt töprengés, a vezetőedzői munka elfogadásáról, így most már harmadszorra?

Nem gondoltam arra, hogy fel fognak kérni. A felkérés után természetesen azonnal elvállaltam, mivel ez a dolgom, feladatom. Ez is egy feladat, amit meg kell oldani. Azért a Tatabánya vezetőedzőjének mindig lenni, nem volt kérdés, hogy el fogom vállalni. Az, hogy jól döntöttem-e az majd kiderül. A feladat megoldása sikerül vagy sem.

Miben más a mostani vezetőedzői feladat az előzőekhez képest?

Ismételten össze kell rakni egy csapatot, ami megvolt. Azért három oszlopos emberünk távozott. A helyettesüket keressük, nem lesz egyszerű a feladat. Biztos nagyon sokat kell majd rajta melózni, de azon igyekszünk, hogy legalább egy olyan ütős együttest össze tudjunk hozni, mint az egy évvel ezelőtti volt. Ha ez sikerül építkezhetünk tovább

A tavaly elkezdődött munka és taktika maradni fog, vagy lesz ebben némi változás?

Természetesen az elkezdett munkát folytatjuk. Változás lesz, mert a csapat más lett, mint amilyen volt. Megpróbálunk egy másikfajta felállási formát is gyakorolni, ami ment eddig azon természetesen nem változtatunk. Ha az új megy, akkor csináljuk, ha nem akkor visszatérünk a régihez.

Három fontos ember távozott, mennyire látszódik most, hogy sikerül őket pótolni vagy esetleg mások kerülnek az ő posztjukra, akik eddig máshol játszottak?

Is-is. Mások is kerülhetnek az ő posztjukra és szeretnénk újakat is igazolni, jelen pillanatban Lettrich Dani személyében igazoltunk egy védőt, a Sándor Gabi személyében egy kapust, Pető Dániel személyében egy csatárt. Minőségben majd kiderül, hogy fognak beilleszkedni a csapatba, és hogy fognak szerepelni. Akkor fog ez eldőlni, amikor meccseket játszunk, hogy valaki igazolás volt e vagy sem.

Beszéljünk pár szót a jelenlévő próbajátékosokról, mennyire látszik, hogy alkalmasak lennének az NB III-ra?

Sajnos ez is csak akkor fog kiderülni, ha játsszuk a mérkőzéseket. Igyekszenek mindannyian. Vannak ügyes srácok, akik bejelentkeztek, de mondom ez csak akkor fog kiderülni, ha mérkőzést játszunk. A szerdai mérkőzés után szeretnénk eldönteni, hogy ki marad a próbajátékosok közül

A fiatalok, akik az utánpótlásból kerültek fel van akkora sanszuk bekerülni a csapatba, mint a tavaly felkerülteknek, akik közül többen meghatározó játékossá váltak?

Picit most ők messzebb vannak az első csapat szintjétől. Máté Ákos 17 éves, ő még nagyon fiatal srác. Szabó Krisztián is fiatal még. Szokni kell nekik a ritmust, szokni kell a gyorsaságot, szokni kell, hogy erősebbek, nagyobbak az emberek. Kellemes meglepetést okozhatnak mind a ketten. Hogy okoznak e majd, ez kiderül a bajnoki összecsapásokon.


Nemsokára kezdődik a szezon, és érdekes az a kérdés, hogy mire lehetünk jók? Inkább azt kérdezem, mi az elvárás látatlanba így a csapattól? A tisztes helytállás vagy próbáljuk meg a tavalyi évet hozni?

Próbáljuk meg a tavalyi évet hozni, de ez majd attól függ, hogy a többiek, hogy erősítettek be. Azt gondolom, hogy az a szint, amint tavaly csináltunk az nem biztos, hogy most fog menni. Én mindig optimista vagyok, és úgy állok neki, hogy ez legalább úgy fog sikerülni, mint a tavalyi év. Ha a többiek jobban beerősítettek , mint mi akkor lehet bajban leszünk, de ez is csak a bajnoki mérkőzéseken fog kiderülni. Azon vagyunk, hogy dolgozzunk és minél jobb eredményt érjünk el.

Teljes cikk
 
2015.07.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Tatabánya FC - FC Dabas *
 

Az MTK II után szombat délelőtt újabb harmadosztályú ellenféllel méri össze tudását NBIII-as első csapatunk.

Honti József fiai ezúttal Tatabányára utaznak, ahol a hétvége első napján 10:30-as kezdéssel az NBIII. Nyugati csoport ötödik helyezettjével mérkőznek. Érdekességképp, soros ellenfelünk szintúgy 45 bajnoki pontot szerzett az immáron mögöttünk álló bajnoki szezonban, mint az FC Dabas. A különbség mindössze annyi, hogy ami a Nyugati csoportban az ötödikhez, addig a Közép csoportban csupán a kilencedik pozícióhoz volt elegendő.

Egyenlő erők csatájának nézünk elébe, így a mérkőzés végkimenetele szinte megjósolhatatlan. Honti József mindenesetre bizakodhat, csapata remek formában van, legutóbbi négy felkészülési mérkőzéséből hármat simán megnyert és mindössze egy döntetlen rontotta a már-már tökéletes mutatót.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.25. (Szombat, 10:30)
Helyszín: Tatabánya

Mérkőzés: Tatabánya FC - FC Dabas

 
 
2015.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - MTK Budapest II (0:0) *
 

A keddi fellépés után egy nappal az első osztályban szereplő MTK Budapest második csapata látogatott Dabasra.

A pilisi 7:2-es idegenbeli diadalt követően 0:0-ás döntetlent ért el hazai pályán Honti József alakulófélben lévő kerete az MTK Budapest II-vel szemben. Ellenfelünk a soron következő szezonban az NBIII Nyugati csoportban fog szerepelni, így dabasi részről kitűnő erőfelmérő volt a bajnoki rajt előtt nem sokkal.

Szombaton a szintén harmadosztályban induló Tatabánya FC ellen folytatódik a felkészülési mérkőzések sorozata.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.22. (szerda, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - MTK Budapest II 0 : 0

 
 
2015.07.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Örkény SE - FC Dabas II (2:6) *
 

Sikerrel zárta második felkészülési mérkőzését is a Kucsák István irányította FC Dabas II. A hétközi ellenfél ezúttal az Örkény SE volt, akiket idegenben 6:2-es összesítéssel győzött le a dabasi kettes csapat. Szombaton jön a következő erőpróba a Pécel ellen hazai pályán. A összecsapás 18 órás késő délutáni kezdési időponttal, a Dabas-Sári Sporttelepen kerül megrendezésre.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.22. (szerda, 18:30)
Helyszín: Örkény

Örkény SE - FC Dabas II 2 : 6

 
 
2015.07.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Pilisi LK - FC Dabas (2:7) *
 

Sorozatban harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata.

Honti József legénysége az előzetesen tervezetthez képes már egy nappal korábban összecsapotta Pest megye I.osztályában szereplő Pilisi LK-val. A kilenc gólt hozó mérkőzést magabiztosan, 7:2 arányban nyerte a dabasi csapat. Honti Józsefet alighanem örömmel tölthette el, hogy a támadó-szekciója remekül működött, Zsolnai Róbert és Ubornyák József kétszer, míg Takács Kornél és a többiek egyszer voltak eredményesek, így végül öt gól lett a két csapat közötti a differencia.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.21. (kedd, 18:00)
Helyszín: Pilis

Pilisi LK - FC Dabas 2 : 7

 
 
2015.07.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Pilisi LK - FC Dabas *
 

Utolsó felkészülési mérkőzéseinek egyikére készül csapatunk az augusztus elején rajtoló NBIII-as szezonkezdet előtt.

Az elmúlt héten lejátszott három összecsapás alighanem sok nyitott kérdésre adott választ Honti József számára a keret összeállításával kapcsolatban, így a Pilisi LK ellen idegenbeli összecsapáson már nagyrészt azokkal számolhat, akiket a szezon nyitányán is pályára tud majd küldeni.

Ellenfelünk a Pest megye I.osztályának nyolcadik helyén végzett, így könnyű mérkőzésre azért nem lehet ezúttal sem számítani. A Pilis keretében több Monort és FC Dabast is megjárt labdarúgó van, az NBIII-as szint pedig egyikőjük számára sem ismeretlen.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.21. (Kedd, 18:00)
Helyszín: Pilis

Mérkőzés: Pilisi LK - FC Dabas

 
 
2015.07.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Gyászjelentés - dr. Lelik Ferenc *
 

A Lelik család az alábbi tájékoztatást osztotta meg dr. Lelik Ferenc végső búcsúztatásával kapcsolatban:

Dr. Lelik Ferencné Deák Anna és a Lelik család tagjai fájdalommal adjuk tudtul,
hogy a szeretett férj, édesapa és nagypapa,

dr. Lelik Ferenc

általános sebészorvos, traumatológus, ortopéd szakorvos,
az orvostudományok kandidátusa, Dabas város díszpolgára,
a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet
Batthyány-Strattmann László-életműdíjjal kitüntetett nyugalmazott főorvosa
élete 92. évében, 2015. július 9-én megtért Teremtőjéhez.

Szeretett halottunktól a Római Katolikus Egyház szertartása szerint búcsúzunk
2015. július 23-án (csütörtökön) 15.00 órakor
a dabasi köztemetőben (2370 Dabas, Szabadság út 3.),
ahol hamvait nyugalomra helyezzük.

dr. Lelik Ferenc (1924-2015)

Gyászolják:
- Lelik Eszter, férje Nyári László, gyermekük Nyári-Lelik Péter
- Lelik Krisztina, férje Pantelis Karagiannidis
- Dr. Lelik Ferenc, felesége Dr. Kis Marianna, gyermekeik Zsófia és Réka
- Lelik Ádám, felesége Ines Munos Torres, gyermekük Lelik-Munos Andrea Zoé
- rokonai, barátai, kollégái
- Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai
- egykori betegei
- Dabas Város Önkormányzata

 
 
2015.07.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - III.ker. TVE (4:0) *
 

Győzelemmel abszolválta negyedik felkészülési mérkőzését az FC Dabas NBIII-as felnőtt kerete.

Meglepő módon, sima 4:0-ás sikert könyvelhetett el Honti József legénysége a szintén harmadosztályban szereplő III.ker. TVE ellen. A szombat délelőtti találkozón 1:0-ás félidei előnyére még hármat rá tudott tenni a dabasi csapat, így a szerdai Sárisáp elleni győzelemhez hasonlóan végül négy góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél. A hazai gólokon ezúttal hárman osztoztak, Zsolnai Róbert kétszer, míg Dévai Csaba és Hollauer Balázs egyszer-egyszer volt eredményes.

Nincs megállás, szerdán késő délután a Pilisi LK ellen folytatja felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a Honti-csapat.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.18. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - III.ker TVE 4 : 0 (1:0)

Gól: Zsolnai (2), Dévai, Hollauer

 
 
2015.07.18.
www.dabas.hu
UP
Dabasi Újság: "Barcelonai vendégek jártak Dabason" *
 

Az FC Dabas SE meghívására érkezett városunkba a Barcelona team elnevezésű utánpótlás-futballcsapat, amely az FC Barcelona játékosaiból állt össze. A csapat egyik tagja egy tehetséges dabasi fiatal, ifj. Mari Zoltán, aki családjával együtt sokat fáradozott azon, hogy az egyhetes látogatás létrejöjjön.

ifj.Mari Zoltán

A focistákat családtagok és edzők is elkísérték, hiszen június 29-én a Deli Attila Utánpótlástornán a 2003-as korosztályból tizenegy csapattal mérhették össze erejüket, tudásukat. Legnagyobb örömükre a kupagyőztes címmel zárták a tornát a dobogó legfelső fokán. A legjobb mezőnyjátékos is egy spanyol vendégjátékos, Ali Toughnat lett.

Barcelona Team 2003 & Dabas Alközpont

Az egyhetes program során számos közösségi, kulturális eseményen vettek részt, amelynek során nemcsak Dabast, hanem Kecskemétet és a főváros nevezetességeit is megtekinthették.

FTC Stadion - Groupama Aréna

Gazdag programjuk során személyes barátságok is kötődtek. Vendégeink jól érezték magukat, városunkról, hazánkról és nemzetünkről is pozitív képpel térhettek haza.

 
 
2015.07.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - III.ker. TVE *
 

Szombat délelőtt ismét pályára lép Honti József alakulófélben lévő NBIII-as kerete. Az FC Dabas első csapata harmadik felkészülési mérkőzésére készül öt napon belül.

A Vác és a Sárisáp után a hét zárásaként a szintén harmadosztályban szereplő, fővárosi III.ker. TVE látogat Dabasra. Ellenfelünk az NBIII. Nyugati csoport tizedik helyén végzett, így megközelítőleg hasonló játékerőt képvisel majd, mint csapatunké.

A felkészülési mérkőzés tervezett kezdési időpontja szombat 10 óra, helyszín a Sáriban található FC Dabas Sporttelep.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.18. (Szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - III.ker. TVE

 
 
2015.07.17.
www.dabas.hu
FELNŐTT
Dabasi Újság: "Elhunyt dr. Lelik Ferenc, városunk díszpolgára"
 

Sokasodnak a szomorú hírek, fogyatkozik díszpolgáraink sora, az a nagy generáció, amelynek tudását, erkölcsi és emberi nagyságát nem pótolhatja már senki. Alig több mint fél esztendő alatt eltemettük a bölcsességéről, csodálatos humoráról és minden bajon átsegítő mély hitéről ismert Bábel Balázs bácsit, majd alig 2-3 héttel ezelőtt Zlinszky János professzor úr távozott közülünk.

Ma, július 9-én délelőtt kaptuk a hírt, hogy dr. Lelik Ferenc, az Európa-hírű traumatológus, a nemzetközileg elismert szaktekintély is távozott az élők sorából. Az a Lelik Ferenc, aki az általa kifejlesztett módszerrel számos híres sportolónak, olimpikonnak visszaadta a reményt, hogy újra teljes értékű emberként élhessen, és tovább versenyezhessen az élvonalban.

Egy zseniális elme, egy nagyszerű gyógyító távozott közülünk, akinek géniusza épp abból az életútból fakad, amely a partiumi Ópécskától Dabasig terjed. A történelmi Magyarország több helyszíne, Közép- és Nyugat-Európa nagyvárosai rajzolódnak ki egy különleges karrier térképén, amely korokon, határokon ível át. Lelik doktort akaratereje, a benne munkáló hatalmas bizonyítási vágy, az igényesség és a szatirikus világszemlélete tette azzá, aki volt. Nélküle szegényebb lenne az orvostudomány, szegényebb lenne a világ, és szegényebbek lennénk mi dabasiak is. Ott volt a szakorvosi rendelőintézet alapítói között, felfedezte és alkalmazta a kontakt termográfiát mint hatékony terápiát a sérült ízületek gyógyításában, ő hozta létre az első gyógytornatermet, alkalmazta a fizikoterápiás módszereket, részben saját kútfőből, másrészt számos külföldön szerzett tapasztalatából fakadóan.Tudásával megállta a helyét Strasbourgban, Montpelier-ben, Kölnben, Európa nagy klinikáin. A strasbourgi traumatológiai központ vendégkutatója volt, majd ő lett az Európai Termográfiai Társaság egyik alapító tagja, és elismerésképpen az Amerikai Termográfiai Társaság is tiszteletbeli tagjává választotta. Anyanyelvén kívül öt nyelven írt és beszélt: románul, franciául, angolul, németül és olaszul. Világpolgárként élt és gondolkodott, de lelkületének és szellemiségének meghatározó tényezője volt az erdélyiség, amely gyermekéveiben, diákkorában, neveltetéséből fakadóan beleivódott formálódó személyiségébe.

Fanyar humorral, sőt szarkazmussal szemlélte a világot, azt a méltatlan és kisszerű történelmi korszakot, amelynek béklyóiban vergődött. Szembe mert fordulni a hatalommal, ki tudott törni a szocialista tábor korlátai közül, de világjárása után Dabast választotta otthonául, és ez a föld ad végső nyughelyet számára.

Közös gyökereink összefűztek minket, találkozásaink alkalmával félszavakból is értettük egymást. Gyakran összenevettünk, összekacsintottunk kis cinkossággal, és mások számára érthetetlen nyelveken beszéltünk olykor. Mindig azt kérte tőlem, hogy beszéljünk románul, franciául, hogy ne halványuljon a nyelvtudása.

"Maga ezt tudja, maga ezt érti!" - mondta gyakran, amikor egy-egy utalásra rögtön reagáltam. Mostanában ritkán láttam a doktor urat, és ő is gyakran elmaradozott a rendezvényekről, ahol addig volt alkalmunk találkozni. Búcsúzom tőle. és búcsúzunk tőle mindannyian. Egy város közössége, mindenki, aki ismerte és tisztelte őt.

Nyugodjon békében!

Kapui Ágota

Teljes cikk
 
2015.07.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
Focifesztivál és UP központ (I.ütem) átadó *
 

Szezonzáró Focifesztivállal és az Utánpótlásközpont I-es ütemének átadó ünnepségével zárta a 2014/15-ös bajnoki szezont az FC Dabas Sportegyesület.

Délelőtt az egyesület utánpótlás-csapatai tartották az évzárójukat, amelynek keretein belül az ifjú labdarúgók jó hangulatú, egymás közötti focitornával színesítették az eseményt. A program közös ebéddel folytatódott, ahol már részt vettek a felnőtt csapatok tagjai, valamint az egyesületet szponzoráló cégek kispályás csapatai is.

A délutáni menetrendben két focitorna is szerepelt. Az egyiken a klubot támogató cégek csapatai mérték össze tudásukat, míg a másik megmérettetésen az FC Dabas igazolt felnőtt labdarúgói, edzői, és az öregfiúk csapatai léptek pályára.

Az egész napos rendezvény végeztével egy jó hangulatú, vacsorával és zenével összekötött este zárta az "évzáró" fesztivált.

A rendezvény keretei között 13.30-kor adták át az FC Dabas Utánpótlásközpont első ütemét.

Az FC Dabas SE elnöke, Kőszegi Zoltán köszöntötte az FC Dabas II-es csapatának tagjait, akik a Pest megyei II. osztályú bajnokságban a harmadik helyen végeztek és az elnök úrtól átvehették a bronz medáliákat.

Bennárik Ferenc

fotó: Karlik Dóra

 
 
2015.07.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Sárisápi BSE (5:1) *
 

Két napon belül lejátszotta második mérkőzését is NBIII-as első csapatunk. Míg kedden Honti József alakulófélben lévő legénységének egy másodosztályú (Vác), addig szerdán egy negyedik vonalba tartozó együttes (Sárisáp) ellen kellett pályára lépnie.

Az 5:1-es végeredmény és a mutatott játék tükrében abszolút érződött a két csapat közötti osztálykülönbség. A győzelmet eredményező hazai gólokon ezúttal Csák Zoltán (3), Takács Kornél és Lanczkor Gábor osztozott.

A két mérkőzés után túl sok pihenőjük nem marad a keret tagjainak, szombaton ugyanis ismét fellépés, délelőtt 10 órától a III.Ker. TVE vendégszerepel Dabason.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.15. (szerda, 18:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Sárisápi BSE 5 : 1

Gól: Csák (3), Takács, Lanczkor

További képek

 
 
2015.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Felkészülési mérkőzés: Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II (3:4) *
 

Szerda délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Kucsák István irányította FC Dabas II is. A kettes csapat első fellépésén a Nagykőrösi Kinizsi FC-vel mérkőzött idegenben. Ellenfelünk a Pest megyei I.osztály hatodik helyén végzett, így papíron erős ellenfélnek számított. Ennek ellenére 2:1-es félidei vezetést követően 4:3 arányban mégis a Kucsák-csapat diadalmaskodott. A dabasi gólokon Janicsák András, Pucsinszki Miklós, Fábri Ádám, Cemmel Péter négyes osztozott.

Folytatás jövő szerdán az Örkény SE ellen szintén idegenben.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.15. (szerda, 19:00)
Helyszín: Nagykőrös

Nagykőrösi Kinizsi FC - FC Dabas II 3 : 4

Gól: Janicsák, Pucsinszki, Fábri, Cemmel

 
 
2015.07.15.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Vác FC (0:3) *
 

Egy gólos félidei hátrányt követően 3:0-ás vereséget szenvedett kedden délután NBIII-as első csapatunk a Vác FC-től. Az immáron másodosztályra készülő egykori Csank-csapat nagyobb tudása felett sajnos fejet kellett hajtanunk. A felkészülés ezen fázisában az eredmény még másodlagos, Honti Józsefnek azonban remek alkalom volt egy erős ellenfél ellen megfigyelni a próbajátékosok teljesítményét.

Szerdán egy papíron könnyebb erőpróba vár az alakulófélben lévő keret tagjaira, 18:30-as kezdéssel a Sárisápi BSE-vel mérkőzik Honti József csapata.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.14. (kedd, 18:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Vác FC 0 : 3 (0:1)

kép: www.facebook.com/VacFC

 
 
2015.07.14.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNOTT
DABAS: HELYZETBEN. Honti József presztízsmeccs előtt
 

Két nap, két edzőmeccs: míg kedd este (18.00) az NB II újonca, a Vác ellen lép pályára az NB III, Közép-csoportjában 45 ponttal a 9. helyen záró FC Dabas, addig másnap 18.30-kor a Sárisápot fogadja Honti József társulata.

A hét elején felgyorsulnak az események. Talán jobb is így, hiszen nincs idő rákészülni, emlékképeken elmerengeni. Csak a feladat van, amit teljesíteni kell, lejátszani az edzőmérkőzést - és persze meccselni a kispadon. Azért lesz jó néhány ismerős a túloldalon Honti József számára, különösen szerdán. A Komárom-Esztergom megyei I. osztályban 51 ponttal az 5. pozícióban záró Sárisápi Bányász SE stílusos, markáns csapattá formálódott Karcagi Pál irányítása mellett. Nem mellékesen a társulat Komárom-Esztergom Megyei Kupa-győztesnek vallhatja magát, mivel szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt 2-0-ra verte a komáromi Czibor Zoltán Stadionban megrendezett fináléban a Vértessomlót. Azon az összecsapáson a gólokat Jurásek Károly és Jurásek Zsolt szerezte, akiket tökéletesen ismerhet a szerdai rivális trénere, hiszen az FC Dabast irányító, 2015-ben a 60. születésnapját ünneplő Honti Józsefnek játékosai voltak Jurásekék esztendőkkel ezelőtt, sok-sok hónapon át - Sárisápon. A hét elején felgyorsulnak az események. Talán jobb is így - Honti Józsefnek legfőképp.

Teljes cikk
 
2015.07.14.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás - Kezdetét veszi a felkészülés *
 

Július közepétől folyamatosan munkába lát minden FC Dabas utánpótlás csapat és elkezdi felkészülését a soron következő bajnoki szezonra, Bozsik tornákra, Grassroots fesztiválokra.

Az alábbi összeállításban a csapatok első edzéseinek időpontjait, valamint az adott korosztály felkészülését irányító szakember nevét láthatják egy táblázatba szedve:

FC Dabas U19 Farkas Roland 2015.07.14. Kedd, 16:30
FC Dabas U17 Farkas Krisztián 2015.07.14. Kedd, 16:30
FC Dabas U15 Szőgyi Tamás 2015.07.14. Kedd, 16:30
FC Dabas U14 Riesz Péter 2015.07.14. Kedd, 16:30
FC Dabas U13 Bukovszki Balázs 2015.07.16. Csütörtök, 16:00
FC Dabas U11 Fodor Gergő 2015.07.20. Hétfő, 18:00
FC Dabas U9 Mann Balázs 2015.07.20. Hétfő, 18:00
FC Dabas U7 Tóth Attila hamarosan...

 
 
2015.07.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - Sárisápi BSE *
 

A keddi nap után szerdán ismételten pályára lép az FC Dabas NBIII-as első csapata. Az ellenfél ezúttal a Komárom-Esztergom megyei I.osztályban szereplő Sárisápi BSE lesz. Honti József számára minden bizonnyal több lesz ez, mint egy szimpla edzőmérkőzés, az FC Dabas jelenlegi vezetőedzője ugyanis egykoron a Sárisáp szakmai munkájáért felelt.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.14. (Szerda, 18:30)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Sárisápi BSE

 
 
2015.07.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Kötelező sportorvosi vizsgálat *
 

" Versenyezni kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. A sportorvoslás törvényi kereteit a sportról szóló 2004. évi I. törvény, valamint az ezalapján készült 215/2004. (VII.13.) kormányrendelet rögzíti.

A sportorvosi alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Intézet Sportegészségügyi szakrendelése, valamint az Országos Sportegészségügyi Hálózat sportorvosai végzik az ország kijelölt pontjain.

Az anamnézis felvétele a sportorvosi vizsgálat egyik legfontosabb része. A kérdőív gondos - 18 év alatt szülői segítséggel történő - kitöltése lehetővé teszi az egészségügyi problémák jelentős részének kiszűrését.

A vizsgálatokat 18 éven aluli versenyzőknél félévente, 18 éven felüliek esetében évente elvégezni szükséges."

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

- vizsgálat helyszíne: Dabas-Sári focipálya
- anamnézis lap (kérdőív): kitöltése kötelező (lesz kinyomtatva a pályán)
- aki az alább említett napokon nem tud megjelenni, egyénileg kell elintéznie!

2015.07.15. Szerda 16:00 Felnőtt férfi, Felnőtt női
2015.07.16. Csütörtök 16:00 U19, U17, U15, U14
2015.07.21. Kedd 17:00 U13, U11, U9, U6-U7


 
 
2015.07.13.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - Vác FC *
 

BKV Előre elleni döntetlenjét követően kedden az NBIII.Közép-csoport bajnokával, az immáron másodosztályban induló Vác FC-vel mérheti össze pillanatnyi felkészültségét az épülőfélben lévő dabasi keret.

A két csapat egymás elleni mérlege eldöntetlenre végződött az elmúlt szezonban. Ősszel Honti József örülhetett a bravúrosnak mondható 3:2-es idegenbeli győzelmet követően, tavasszal azonban fordult a kocka és a Csank János irányította Vác FC simának mondható 2:0-ás győzelemmel távozhatott Dabasról.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.13. (Kedd, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Vác FC

 
 
2015.07.13.
vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Vereség, rengeteg tanulsággal"
 

A tegnapi nap során a felvidéki Breznóbányán lépett pályára csapatunk, ahol felkészülési mérkőzést játszottunk a szlovák I. osztályú FO ZP Sport Prodbezová csapatával.

Ellenfelünk - a zólyombrézói csapat - jövő hétvégén már bajnoki mérkőzést játszik, ezért játékosai sokkal élesebbek, frissebbek voltak, mint mi. Így bár kikaptunk, de mindenképpen sok tanulsággal szolgált ez a mérkőzés is.

Legközelebb július 14-én 18 órától Dabason lép pályára csapatunk az FC Dabas gárdájával szemben.

FO ZP Sport Prodbezová - Vác FC 3-0

kép: vacfc.com

 
 
2015.07.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
FC Dabas II - Felkészülési program *
 

Az NBIII-as csapat után két héttel az FC Dabas II is elkezdi felkészülését a soron következő bajnoki szezonra. Kucsák István elsődleges célja nem lehet más, mint együtt tartani az előző szezonban bronzérmet szerzett keretet és esetlegesen még egy-két helyen megerősíteni azt. A minimálisan kitűzhető cél a dobogó ismételt elérése, azonban egy jó alapozással és egy erős kerettel akár még a bajnoki cím elérése sem lehetetlen küldetés.

A kettes csapat július 13-án hétfőn tartja első összetartását, a tervezett folytatást pedig az alábbi táblázat tartalmazza:

2015.07.13.
Hétfő
18:30
Első edzés
2015.07.14.
Kedd
19:00
edzés
2015.07.15.
Szerda
19:00
Felkészülési mérkőzés:
Nagykőrös - FC Dabas II
2015.07.16.
Csütörtök
19:00
edzés
2015.07.17.
Péntek
edzőtábor
2015.07.18.
Szombat
edzőtábor
2015.07.19.
Vasárnap
edzőtábor
2015.07.21.
Kedd
19:00
edzés
2015.07.22.
Szerda
17:30
Felkészülési mérkőzés:
Örkény SE - FC Dabas II
2015.07.24.
Péntek
19:00
edzés
2015.07.25.
Szombat
10: 00
Felkészülési mérkőzés:
FC Dabas II - Pécel
2015.07.28.
Kedd
19:00
edzés
2015.07.29.
Szerda
Felkészülési mérkőzés:
2015.07.30.
Csütörtök
19:00
edzés
2015.07.31.
Péntek
19:00
edzés
2015.08.01.
Szombat
17:00
Felkészülési mérkőzés:
Pilisi LK - FC Dabas II
2015.08.04.
Kedd
19:00
edzés
2015.08.05.
Szerda
18:30
Felkészülési mérkőzés:
FC Dabas II - Tököl VSK
2015.08.07.
Péntek
19:00
edzés
2015.08.08.
Szombat
17:00
Felkészülési mérkőzés:
Lajosmizse - FC Dabas II
2015.08.11.
Kedd
19:00
edzés
2015.08.12.
Szerda
19:00
edzés
2015.08.13. vagy
2015.08.14.
Csütörtök
vagy
Péntek
19:00
edzés
2015.08.15. vagy
2015.08.16.
Szombat
vagy
Vasárnap
17:00
1.Bajnoki mérkőzés


 
 
2015.07.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - BKV Előre FC (1:1) *
 

Szombat délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését az FC Dabas NBIII-as első csapata. Honti József alakulófélben levő keretében szép számmal láthattak új arcot a mérkőzésre kilátogató dabasi szimpatizánsok.

Két elmaradt edzőmérkőzést (Soroksár, Budaörs) követően a tulajdonképpeni első ellenfél a fővárosi BKV Előre FC volt, akik szintén a harmadosztályban szerepelnek. Ellenfelünk negyven bajnoki pont megszerzésével az NBIII Nyugati-csoport hetedik helyén végzett, ami azért érdekes, mert az FC Dabas öttel többet gyűjtött, azonban a Közép-csoportban mindez csak a kilencedik pozícióra volt elegendő.

A szombat délelőtti összecsapást végül 1:1-es döntetlennel zárták a csapatok. Az FC Dabas első keretében szép számmal vannak már most is biztos távozók, így a soron következő edzéseken, felkészülési mérkőzéseken jó pár próbajátékos felbukkanására lehet még számítani. És hogy közülük kik tudják majd teljesítményükkel meggyőzni Honti Józsefet és a klub elöljáróit, az még a jövő zenéje...

Folytatás kedden és szerdán a Vác FC és Sárisáp ellen.

 
 
2015.07.10.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - BKV Előre FC *
 

A felkészülés második hetének zárásaként a szombati nap délelőttjén a BKV Előre FC látogat Dabasra. Honti József csapatának első két felkészülési mérkőzése elmaradt, így most hétvégén láthatjuk először a 2015/2016-os bajnoki szezonra készülő FC Dabas első csapatát a zöld gyepen.

Az NBIII-as felnőtt csapat összetétele az átigazolási időszak végéig folyamatosan változhat, így a keret csak július legvégére tekinthető majd véglegesnek. Távozók már biztosan vannak, így az elkövetkezendő napokban/hetekben több (régi-)új arc felbukkanására lehet számítani.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2015.07.11. (szombat, 10:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - BKV Előre FC

 
 
2015.07.09.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Budaörsi SC
 

Elmaradt NBIII-as felnőtt csapatunk szerda délutánra betervezett második felkészülési mérkőzése is. Honti József vezetőedző kerete a tervek szerint a másodosztályba idén feljutó Budaörsi SC ellen hazai pályán lépett volna pályára.

Remélhetőleg a folytatásban már nem jön közbe semmi váratlan körülmény és szombaton délelőtt a BKV Előre FC ellen végre valóban le tudja játszani első felkészülési mérkőzését NBIII-as első csapatunk.

 
 
2015.07.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
FC Dabas - Edzői Stáb (2015.Ősz) *
 

A húsz csapatosra duzzadt bajnoki létszám miatt az NBIII-as első keret már június végén munkába állt, a legtöbb FC Dabas utánpólás korosztály azonban csak a hónap közepén kezdi majd meg felkészülését a soron kövekező 2015/2016-os bajnoki szezonra.

A játékoskeretek kialakíására és véglegesítésére ugyan még várni kell, az edzői stábban történt válozások azonban már a nyári szünet közben lezajlódtak.

Az alábbi összeállításban a 2015.őszi edzői stábot tekintheik meg:

FC Dabas U6-U7 Tóth Attila
FC Dabas U8-U9 Mann Balázs
FC Dabas U10-U11 Fodor Gergő
FC Dabas U12-U13 Bukovszki Balázs, Balogh Tamás
Általános felkészítő edző (U6-U13) Körmöczy Szebasztián
FC Dabas U14 Riesz Péter
FC Dabas U15 Szőgyi Tamás
FC Dabas U17 Farkas Krisztián
FC Dabas U19 Farkas Roland
Általános felkészítő edző (U14-U19) Ledő László
FC Dabas (NBIII) Honti József
FC Dabas II (Megye II) Kucsák István
FC Dabas III (Megye III) Ledő László
Egyéni képzés (UP) Feczesin István, Erős Károly
Kapusedző Monok Viktor
Egyesületi koordinátor Pucsinszki Miklós, Rutterschmid Krisztián

 
 
2015.07.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
NBIII - Felkészülési mérkőzések *
 

Honti József NBIII-as felnőtt kerete június 29-én hétfőn megkezdte felkészülését a soron következő 2015/2016-os bajnoki szezonra.

A szombatra betervezett első edzőmérkőzés a Soroksár SC ellen ugyan elmaradt, jövő héten azonban már pályán láthatjuk az FC Dabas SE első csapatát.

A felkészülési programban történt pár válltozás. A jelenlegi állás szerinti legfrissebb mérkőzés-listát az alábbi felsorolás tartalmazza.

2015.07.08. Szerda 18:00 FC Dabas - Budaörs
2015.07.11. Szombat 10:00 FC Dabas - BKV Előre FC
2015.07.14. Kedd 18:00 FC Dabas - Vác FC
2015.07.15. Szerda 18:00 FC Dabas - Sárisáp
2015.07.18. Szombat 10:00 FC Dabas - III.Ker. TVE
2015.07.22. Szerda 18:00 Pilisi LK - FC Dabas
2015.07.29. Szerda 18:00 FC Dabas - Újlengyel DSE

 

 
 
2015.07.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Változás: FC Dabas - Soroksár SC
 

Elmarad NBIII-as felnőtt csapatunk szombat délelőttre tervezett első felkészülési mérkőzése. Honti József kerete az ifj. Albert Flórián irányításával készülő Soroksár SC-t fogadta volna hazai pályán, azonban az NBII-es ellenfél elleni összecsapás ezúttal elmarad.

 
 
2015.07.01.
www.pmlsz.hu
FENŐTT/UP
Július 1-én kezdődik az átigazolási időszak
 

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) Versenyirodája ezúton tájékoztatja a megyei sportszervezetek vezetőit és képviselőit, hogy a nyári átigazolási időszak a 2015/2016-os bajnoki szezonban az alábbiak szerint alakul.

Labdarúgásban:
Szerződéssel nem rendelkező és amatőr szerződéses labdarúgók esetében:
Felnőtt korosztályban: július 1-től augusztus 1-ig;
U14-től az U19-es korosztályig: július 1-től szeptember 30-ig;
U6-tól az U13-as korosztályig (Bozsik-program): július 1-től szeptember 30-ig;
Hivatásos labdarúgók esetében: június 9-től augusztus 31-ig;

Futsalban:
Felnőtt korosztályban: július 15-től augusztus 25-ig;
Utánpótlás korosztályban: július 15-től október 15-ig;

Strandlabdarúgásban:
Az illető labdarúgó a versenyévad megkezdését megelőző napig szabadon igazolhat, de egy versenyévadban csak egy sportszervezetben (csapatban) szerepelhet.