FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2015.04.30.
kozarmislenyfc.hu
FELNŐTT
Kozármisleny: "Dabasra utaznak labdarúgóink"
 

NB III-as együttesünk vasárnap délután 17:00-kor Dabason lép pályára az NB III 25. fordulójában.

A Dabas 40 pontjával a bajnoki táblázat 4. helyén tanyázik, 5 ponttal lemaradva a 2. helyen álló Kozármislenytől.

A házigazda együttes sokkal jobban is állhatna, ha az eddig lejátszott 4 tavaszi, Dabason lejátszott mérkőzéséből 3-szor nem veszített volna (Monortól 5-1-re, az Orosházától 3-2-re, a Váctól 2-0-ra kaptak ki), egyedül a SZEOL-t győzték le 2-1-re.

Egyelőre úgy tűnik, hogy idegenben sokkal jobban megy nekik tavasszal, mert vendégként 5 mérkőzésükből 4-et megnyertek (Gyula, Maglód, ESMTK, Szentlőrinc) egyedül Dunaharasztiban hagyták el vesztesen a pályát.

A Dabas elleni őszi mérkőzés még él az emlékeinkben, amikor a korábbi NB I-es Molnár Zoltánt is soraiban tudó vendégek a 6. percben vezetést szereztek Mislenyben.

A 29. percben Nagy Krisztián egalizált, majd 2 perccel később emberelőnybe kerültünk - azt reméltük, hogy ez valóban előnyt fog jelenteni.

A mérkőzés jelentős részében hiába próbálkoztunk, mindez meddőnek bizonyult a védekezésre berendezkedő csapattal szemben, sőt derült égből villámcsapásként a 70. percben a dabasiak egy kontrából megszerezték a vezetést is.

A 74. percben Bozsik Viktor kiállítása után már kettős emberelőnyben játszhattunk, igaz túl sok idő már nem állt rendelkezésre.

A Dabas foggal körömmel őrizte az eredményt, tördelte a játékot, miközben Lauerék a kapujuk elé szegezték őket.

Az egyenlítést ugyan a 87. percben Nagy Krisztiánnak sikerült megszereznie, de a győztes találatot sajnos nem, így csalódottan vonultak az öltözőbe játékosaink.

Reméljük labdarúgóinkat duplán motiválja nemcsak az őszi mérkőzés, de a tabellán elfoglalt helyezésük is, mert mi más lehetne a cél, mint a hátralévő fordulókban minél több pontot összegyűjteni.

A Kozármisleny FC gárdája az elmúlt 5 fordulóban remekül szerepelt, a megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtött.

Az ESMTK elleni idegenbeli győzelemmel kezdődött a jó széria, majd itthon győztük le a Vácot, ezt követően Szentlőrincen ugyan 0-0-ra végeztünk, de Székesfehérváron bravúrosan, gól- és emberhátrányból fordítottuk.

A múlt hétvégén a REAC ellen Kozármislenyben megrendezett összecsapáson könnyedén tudtunk győzni 4-1-re.

A vasárnap délután megrendezésre kerülő összecsapást Radványi Ádám vezeti, segítői Szvetnyik Bence és Mohos Mátyás lesznek.

Fenyvesi Olivér a fehérvári kiállítását követően ismét csatasorba állhat, hiszen a REAC ellen letöltötte büntetését.

 
 
2015.04.30.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.máj.02-03.)
 

Az NBIII-as keret vasárnap délután hazai pályán a második helyezett Kozármisleny FC-t fogadja. Kucsák István kettes csapata már egy nappal korábban, szombaton letudja hétvégi bajnoki mérkőzését a Taksony SE II ellen idegenben.

Női felnőtt csapatunk Ócsára látogat szombat délelőtt és 10:00-ás kezdéssel mérkőzik a helyi Ócsai VSE-vel.

Utánpótlás csapataink közül az U21 és az U17 Vecsésre utazik, míg az U15 és U14 hazai pályán a Salgótarjáni BTC korosztályos alakulatait látja vendégül.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 17:00 FC Dabas - Kozármisleny FC
FC Dabas II Szombat, 16:30 Taksony SE II - FC Dabas II
FC Dabas Női Szombat, 10:00 Ócsa VSE - FC Dabas Női
FC Dabas U-21 Szombat, 13:00 Ferihegy-Vecsés U19 - FC Dabas U21
FC Dabas U-17 Szombat, 11:00 Ferihegy-Vecsés U16 - FC Dabas U17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U15 - Salgótarjáni BTC U15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U14 - Salgótarjáni BTC U14
 
 
2015.04.29.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - 3D-re váltunk... *
 

Szerdai képes összeállításunkban az első, külső szemlélők számára is valóban látványos munkafázist mutatjuk be. Az Utánpótlásközpont épülete végre kilépett a "síkból" és a tartó pillérek behelyezésével máris térbeli alakzatot ölt. Szépen lassan az összes vasbeton szerkezeti tartóoszlop a helyére kerül, aminek köszönhetően az 50x20-as, mintegy ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes építmény három dimenziós formájának körvonalai is szemünk elé tárulhatnak.

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 

 

 
 
2015.04.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0 : 2) *
 

Honti József, az FC Dabas NBIII-as első csapatának vezetőedzője a hétvégi Szentlőrinc SE elleni idegenbeli győzelmüket követően az alábbiak nyilatkozatot adta:

" A három bajnoki pontért utaztunk a Szentlőrinc otthonába, amit nagy örömünkre sikerült is megszereznünk. A játékunk ugyan hagyott némi kívánnivalót maga után, azonban egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, mivel ellenfelünk minden-mindegy alapon jött ránk. Jó védekezésünknek köszönhetően végül meg tudtuk tartani megszerzett két gólos előnyünket, így összességében úgy gondolom, mindenképpen megérdemeltük a győzelmet.

Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a Kozármisleny elleni jövő hétvégi hazai ütközetre."

 
 
2015.04.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Bukovszki Balázs, az FC Dabas U13-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Bozsik Tornát követően az alábbiak szerint értékelt:

" U13-as csapatunkkal vasárnap Veresegyházára utaztunk kiemelt Bozsik tornára! Sérülések, betegségek, egyéb elfoglaltságok miatt kis létszámmal tudtunk részt venni a tornán.

A mérkőzések során Talapka Pisti vezérletével a védelemben és Petrányi Józsi kiváló kapusteljesítményének köszönhetően a védekezésünk remekül működött, viszont a támadójátékban még dinamikusabbaknak és céltudatosabbaknak kell lennünk ahhoz, hogy gólokat szerezzünk!

A hétvége pozitívumaként említeném még, hogy három új játékosunk tudott részt venni élete első Bozsik tornáján vasárnap. Gratulálok a srácoknak, és örülök annak, hogy jó felfogásban, sokat futva és egymást segítve játszották végig a meccseket!

Edzünk tovább, és készülünk a következő hazai rendezésű tornánkra! "

 
 
2015.04.28.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Szanda Focisuli SE U14 - FC Dabas U14 (4 : 2) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Szanda Focisuli elleni idegenbeli fellépésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hétvégén Rákóczifalván lépett pályára az U14-es csapatunk. Sérülések, betegségek és egyéb dolgok miatt megfogyatkozva utaztunk a Szanda Focisuli elleni mérkőzésre. Azt gondolom, hogy számunkra csak az lehet a cél, hogy minél többet fejlődjünk és tanuljunk egy-egy mérkőzésből, edzésből, tehát veszítenivalónk nem volt. Ezekkel a gondolatokkal küldtem pályára a srácokat.

Úgy érzem, hogy ennek hatására mindenki egy picit átszellemült, és átéreztük a meccs fontosságát. A mérkőzéselejétől kezdve jól koncentráltunk, harcosak voltunk és nagyon akartunk a győzelmet. Meg is lett az eredménye, egy szöglet után Drozdik volt eredményes. Az első félidőben büntetőhöz jutott az ellenfelünk, itt ki kell emelnem kapusunkat Mihály Lajost, aki ebben a szezonban a nyolcadik büntetőjét hárította ezen a meccsen, emellett az egész mérkőzésen szenzációsan teljesített. Tehát a félidő 1:0 ide. Láttam a fiúkon, hogy nagyon motiváltak.

A második félidőben egy szép kontratámadásból Varga volt eredményes. Egy sokat tapasztalt és kiváló edző azt mondta nekem, hogy a 2:0 a legveszélyesebb eredmény, hát igaza lett, elhittük, hogy megvan a meccs. Szépített az ellenfél, egyre jobban fáradtunk. Úgy éreztem, hogy nem szabad visszaállnunk. Varga bődületes kapufája után egyenlített az ellenfél, 1:3 helyett 2:2. Ezután mindent megtettünk, hogy legalább egy ponttal távozzunk, de olyan nyomás alá helyezett minket az ellenfél, amit nem bírtunk, és három perccel a vége előtt gólt kaptunk. 

Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, óriási mérkőzést játszottunk magunkhoz képest, tele fordulatokkal. Igaz, hogy vereséget szenvedtünk, mi vezettünk 2:0-ra, büntetőt hárítottunk, de nem tudok elmarasztalni senkit, a negyedik bekapott gól már nem is számított. Természetesen nagyon sajnálom, hogy így alakult és azt a meccs utáni hangulatot nem kívánom senkinek, de csak gratulálni tudok a kis csodacsapatomnak.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.04.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Pereg SE (2 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi Pereg ellen 2:0 arányban megnyert rangadót követően az alábbi értékelést adta:

" Pereg ellen mindig nehéz játszani, masszív együttes. Hazai pályán, jó eredmények után viszont nem lehetett kérdés, hogy mit várunk magunktól!

Sok futást, párharcokban minimum döntetlen eredményt, de fociban mindenképp győzelmet!

Alapvetően Dabas II. csapata dominált a mérkőzésen, a nagyobb méretű pályánkat kihasználva szerettük volna "megfutni" az ellenfelet, elsősorban a széleken. Ez az első huszonöt percben többször is sikerült, de a gólhelyzetekben nem választottunk jó megoldásokat, nem voltunk elég "élesek". A csapat tette a dolgát, jól védekezett, esélyt sem adva a peregi ellenfélnek, de gépiesek voltak a támadásaink. Viszont kiderült, hogy ha sokat teszünk a jó eredményért, akkor mellénk áll a szerencse! Egy szép támadás végén az ellenfél lábáról pattant a hálóba a labda a 45.percben.

A második félidő első tizenöt percében viszont nehezen jöttünk ki a kapunk elől, nem voltunk elég agresszívak, bátrak és vállalkozóak a labda birtoklásánál, csupán elrúgtuk a labdákat pontatlanul. Átvészeltük viszont ezt az időszakot is számottevő helyzet nélkül és a hátralévő időben újra nagy területek nyíltak előttünk, amelyből gólhelyzetek és újabb gól született.

Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, amelyen újra mindenki elvégezte a saját "munkáját".

Egy hét múlva hasonló mérkőzésre számítok Taksony II. csapata ellen, kis pályán, rossz minőségű talajon egy masszív együttes vár ránk. "

 
 
2015.04.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U21 - Pásztói ULC U21 (1 : 3) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Pásztói ULC elleni hazai bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton nagy várakozással vártam, hogy újra bajnoki mérkőzést játszunk. Ellenfelünk a Pásztói ULC U21-es csapata volt. Ősszel náluk harcos játékkal nyerni tudtunk. A mostani mérkőzésen harcos, de kemény játékkal megszerezhetnénk a 3 pontot.  A héten sok kisjátékkal és 1-1 és 2-2 elleni játékokkal készültünk. A fiúk egy része komolyan vette, a másik fele csak a tudásának 60-70%-át nyújtotta edzésen. Szombat reggelre Pokornyik Sanyi beteg lett és ezzel a védelem egyik oszlopát vesztettem el. A megbeszélésen azt kértem, hogy az első 20 percben szilárdítsuk meg a védelmünket és az egyszerű megoldásokat válasszuk.

A felforgatott csapattal a mérkőzést nagyon langyosan kezdtük. Sok eladott labda és rossz helyezkedés jellemezte játékunkat. A 26.percben ellenfelünk kihasználta az egyik lehetőségét és megszerezte a vezetést. Kezdtünk jobban koncentrálni és pontosabban játszani, azonban ismételten megkaptuk a szokásos gólunkat. A félidő 0:2 a vendégeknek.

A félidőben megpróbáltam felrázni a fiúkat és hangsúlyoztam nekik, hogy ezt a mérkőzést meg lehet fordítani, csak alázatosabban kell játszani.

A második játékrész elején letámadtuk az ellenfelünket, ami a 60.percben meghozta a szépítésünket. A következő tizenöt percben agresszíven és tudatosabban játszottunk, a helyzeteink is megvoltak, de sorra elpuskáztuk őket. A játékvezető hölgy ekkortájt különös felfogása miatt érthetetlen döntéseivel próbált kizökkenteni minket játékunkból…Az utolsó tizenöt percben mindent mindenre felrakva nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Sajnos öt perccel a vége előtt egy kontrából megkaptuk a harmadik gólt és úgy látszott, hogy vége a dalnak. A fiúk nem így gondolták, de a bíró hölgy azonban igen. Az utolsó öt percben egy jogos tizenegyestől és két-három 16-os körüli szabadrúgás lehetőségtől fosztott meg minket, így a vége 1:3 lett a Pásztó csapatának.

A mérkőzés összegzése a csapatom felé: Sajnos nem tudjuk elviselni, hogy kapusunk 3-4 hete indiszponáltan áll a kapuba és 3-4 játékos fegyelmezetlenül öncélúan játszik!

Dolgozunk tovább! HAJRÁ DABAS! "

 
 
2015.04.27.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás edzője a hétvégi U11-es Bozsik Tornát követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Mai U11-es Bozsikunkat nem értékelném mivel nem a dabasi srácok vettek részt, csak az eredményeket írnám le.

18 fővel mentünk el Veresegyházára, két csapatra osztottuk a srácokat. Az egyiket Turcsik Gergő a másikat jó magam irányítottam.

Dabas 1-3 Liver focisuli
Dabas 8-0 Dunaharaszti
Dabas 1-0 Veresegyháza
Dabas 4-1 Dunakanyar
Dabas 5-0 Cegléd

Gratulálok mindenkinek remélem lesz még alkalmunk így szerepelni"

 
 
2014.04.26.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Finoman szólva sem zárt sikeres hétvégét utánpótlásunk. Három vereség mellé mindössze győzelem párosult, így mindenképpen lesz min munkálkodni fiataljainknak a hét folyamán, hogy kiköszörülhessék a csorbát a soron következő bajnoki fordulóban.

A múlt hétvégi szabadnapot követően 3:1-es idegenbeli vereséggel folytatta az U21-es csapat a bajnoki küzdelmeket. Ledő Lászó fiai két gólos félidei hátrányt követően végül 3:1 arányban maradt alul a középmezőnyben található Pásztói ULC korosztályos csapatával szemben. A dabasi gól Ubornyák József nevéhez fűzödik, ami azonban csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő.
Végeredmény: FC Dabas U21 - Pásztói ULC U21 (1:3)

Farkas Roland U17-es csapata sem járt sokkal jobban, mint a Ledő László által irányított idősebb korosztály. A Pásztói ULC ezt az összecsapást is 3:1 arányban nyert, a különbség mindössze annyi volt a két találkozó között, hogy itt csupán egy góllal, 2:1 arányban vezettek szünetben. A házi gólkirály-jelölt Nagy József egy gólja ezen a mérkőzésen kevésnek bizonyult a pásztóiak három találatával szemben..
Végeredmény: FC Dabas U17 - Pásztói ULC U17 (1:3)

Utánpótlás csapatank közül egyedüliként Farkas Krisztián tanítványai örülhettek a hétvégi bajnoki mérkőzésüket követően. U15-ös csapatunk Fodor Gergely 57.percben szerzett találatával ugyanis begyűjtötte a három bajnoki pontot a Szanda Focisuli otthonában.
Végeredmény: Szanda Focisuli SE U15 - FC Dabas U15 (0:1)

Körmöczy Szebasztián csapata egy gólos félidei előnyét a szünetet követően meg tudta duplázni, azonban ez is kevésnek bizonyult, mivel a Szanda U14 két gólos hátrányát ledolgozva végül 4:2 arányban diadalmaskodott az FC Dabas U14 felett.
Végeredmény: Szanda Focisuli SE U14 - FC Dabas U14 (4:2)

U-21
FC Dabas U21 - Pásztói ULC U21
1 : 3 (0:2)
 
2015.04.25.
Gól:
- Ubornyák J (60p)
     
U-17
FC Dabas U17 - Pásztói ULC U17
1 : 3 (1:2)
 
2015.04.25.
Gól:
- Nagy J (40p)
     
U-15
Szanda Focisuli SE U15 - FC Dabas U15
0 : 1 (0:0)
 
2015.04.26.
Gól:
- Fodor G (57p)
     
U-14
Szanda Focisuli SE U14 - FC Dabas U14
4 : 2 (0:1)
 
2015.04.26.
Gól:
- Drozdik L (28p)
      - Varga K (47p)
       

 
 
2015.04.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 24. forduló, vasárnapi eredmények
 

Vasárnap három mérkőzéssel zárult a Közép-csoport huszonnegyedik játéknapja.

Közép-csoport 24. forduló, vasárnapi eredmények:

17:00 Orosháza FC - Monori SE 0-2
Gólszerzők: Petric 40.p, Villányi 74.p

17:00 ESMTK - Szekszárdi UFC 0-0

17:00 Dunaharaszti MTK - Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-0
Gólszerzők: Miholics 70.p

 
2015.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 24.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Három találkozó marad a hét utolsó napjára. Az tizenharmadik Orosháza a harmadik Monort fogadja, a tizedik ESMTK az egy hellyel mögötte álló Szekszárdot fogadja, míg a nyolcadik DMTK a kilencedik Gyulát látja vendégül.

Szombat - 2015.04.26.
Orosháza FC
-
Monori SE
0 : 2
ESMTK
-
Szekszárdi UFC
0 : 0
Dunaharaszti MTK
-
V-Gyulai TFC
1 : 0
 
 
2015.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Szentlőrinc SE - FC Dabas (0 : 2) *
 

Dévai Csaba és Csák Zoltán találataival 2:0 arányban diadalmaskodott a Szentlőrinc SE vendégeként az FC Dabas NBIII-as első csapata. Honti József társulata így hozta a kötelezőt és győzelmének köszönhetően ismét dobogó közelbe került.

A Vác elleni hazai fiaskót követően Pécs mellé látogatott Honti József csapata. A tizennegyedik helyen álló Szentlőrinc SE ellen mindenképpen győzni kellett, ha a végelszámolásnál dobogós álmait valóban meg szeretné valósítani a dabasi csapat.

Az első félidő 38.percében Dévai Csaba góljával meg is szerezte az FC Dabas a mérkőzés végkimenetele szempontjából létfontosságú vezető találatot (0:1). A második játékrész elején Csák Zoltán jóvoltából pedig már két gólossá nőtt a vendég előny (0:2). A hazaiak nem elég, hogy két gólos hátrányba kerültek a 48.percre, tíz perc leforgása alatt szinte teljesen le is nullázták magukat, mivel két játékosuk is a kiállítás sorsára jutott. A hátralevő fél órában a megszerzett előnyt sikerült megtartani, így a papírformát beigazolva elhozta Szentlőrincről mindhárom bajnoki pontot az FC Dabas első csapata.

Jövő vasárnap ismét rangadót rendeznek Dabason, az éllovas Vác után a második helyezett Kozármislenyt látja vendégül Honti József csapata.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (24.forduló)
Időpont: 2015.04.25. (szombat, 17:00)
Helyszín: Szentlőrinc

zentlőrinc SE - FC Dabas 0 : 2 (0:1)

FC Dabas II: Scheilinger - Dévai, Electo, Csák, Molnár, Lázár, Lanczkor, Takács, Szkunc (Bozsik - 66p), Hollauer (Volenszki - 80p), Geiger (Gáspár - 48p)

Cserék: Nagy, Volenszki, Bozsik, Buczkó, Gáspár, Jakab

Gól: - ill. Dévai (38p), Csák (48p)

 
 
2015.04.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Pereg SE (2 : 0) *
 

Kucsák István csapata magabiztos, két gólos győzelmet aratott a közvetlen rivális Pereg SE-vel szemben, így nem csak stabilizálni tudta dobogós pozícióját, de már-már behozhatatlan előnyre tett szert üldözőjével szemben.

Négy bajnoki pont volt a különbség a két csapat között a mérkőzést megelőzően, amit sikerült hétre növelni. A hétvége másik rangadóján az ötödik helyezett Dömsöd sajnos le tudta győzni az éllovas Halásztelket hazai pályán, így ők még valamelyest tapadni tudnak az FC Dabas II-re. Kucsák István csapatának szigorúan előre kell néznie és a hátralevő hat fordulóban egy feladata van, mégpedig minél nagyobb nyomást gyakorolni az előtte álló Alsónémedire és várni a megfelelő pillanatra, amikor megelőzhetik riválisukat.

Hogy a Pereg elleni összecsapásról is ejtsünk néhány szót... Az első játékrész enyhén szólva sem hozott gólparádét. Az első találatra egészen a 45.percig kellett várni. Kucsák István csapata szerzett vezetést, a gól azonban nem hazai játékos nevéhez fűződik. A peregi csapatra rájár a rúd, sorozatban második mérkőzésükön vétenek öngólt, ami úgy fest(hétről-hétre) (végzetesnek bizonyul számukra. A lélektanilag remek időpontban megszerzett vezetés alighanem Kucsák Istvánt is némi megnyugvással tölthette el, bár az egy gólos előny birtokában még egyik játékosa sem vehette biztosra a győzelmet. A folytatásban szerencsére sikerült megszerezni a második és egyben biztos győzelmet jelentő találatot. Farkas Krisztián 80.percben találata lényegében le is zárt a mérkőzést.

Folytatás jövő szombaton a tízedik helyen álló Taksony SE II ellen.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (24.forduló)
Időpont: 2015.04.25. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Pereg SE 2 : 0 (1 : 0)

FC Dabas II: Magyari - Bálint (Karsza - 78p), Cemmel, Botlik, Farkas R, Dankó (Krigel - 74p), Janicsák, Feczesin (Gugyerás - 85p), Bukovszki, Farkas K (Kiss - 85p), Varga (Fábri - 66p)

Cserék: Ledő, Krigel, Fábri, Karsza, Kiss, Gugyerás, Nyúl

Gól:Tóth (45p, öngól), Farkas K (80p) ill. -

 
 
2015.04.25.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 24. forduló, szombati eredmények
 

Közép csoport 24. forduló, szombati eredmények:

17:00 Vác FC - Schieber Pincészet BLSE 4-0
Gólszerzők: Rusvay 22.p, 59.p, Zsolnai 39.p, Pölöskei 92.p 

17:00 Kozármisleny - REAC 4-1
Gólszerzők: Beke 17.p, Nagy M. 44.p, Tóth A. 83.p, Schmidt 89.p ill. Kiss T. 91.p 

17:00 SZEOL SC - Bölcskei SE 1-1
Gólszerzők: Forró 83.p ill. Agócs 90.p 

17:00 Maglódi TC - Videoton FC II 0-2
Gólszerzők: Paudits 85.p, Havasi 88.p 

17:00 Szentlőrinc SE - FC Dabas 0-2
Gólszerzők: Dévai 38.p, Csák 48.p 

 
2015.04.25.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 24.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Öt mérkőzéssel indulnak a 24.forduló küzdelmei. Amíg az éllovas Vác az utolsó előtti Baját fogadja, addig az őt üldöző Kozármisleny a negyedik REAC-cal kénytelen összecsapni. A hatodik SZEOL a hetedik Bölcskével mérkőzik, a sereghajtó Maglód a Videoton NBIII-as csapatát fogadja és végül, de nem utolsó sorban az FC Dabas a tizennegyedik Szentlőrinc otthonából próbálja elhozni a három pontot.

Szombat - 2015.04.25.
Vác FC
-
S-P Bajai LSE
4 : 0
Kozármisleny FC
-
REAC
4 : 1
SZEOL SC
-
Bölcskei SE
1 : 1
Maglódi TC
-
Videoton FC II
0 : 2
Szentlőrinc SE
-
FC Dabas
0 : 2
 
 
2015.04.25.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 24. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport huszonnegyedik játéknapján papíron hozható meccs előtt áll a Vác, míg a Kozármislenyre nehéz ütközet vár. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Vác - Baja: A két csapat között nagy a különbség annak ellenére, hogy a Baja egy fiatalokból álló, jó focit játszó együttes. Ezen a meccsen azonban a Vác minőségbeli előnye ki fog jönni. Tippem: 4-1

Kozármisleny - REAC: A Kozármisleny múlt héten sírból hozta vissza a meccsét, ami tartást adhat nekik, így otthon tartják újra a három pontot. Tippem: 2-1

SZEOL - Bölcske: A táblázaton közel ugyanannyi pontot gyűjtött a két gárda, játékerőben is hasonló képességű a két csapat. Talán a hazai pálya dönthet a SZEOL javára. Tippem: 3-2

Maglód - Videoton II: A Maglód a tisztes helytállás reményében lép pályára, nyugodtan futballozhat. A Videoton papíron erősebb, de most nem fog nyerni. Tippem: 1-1

Szentlőrinc - Dabas: A Szentlőrincnek nem sikerült még idén nyerni, de a Dabas is rapszodikusan szerepel, hiszen idegenben több pontot gyűjt, mint otthon. Egyszer már a Szentlőrincnek is győznie kell. Tippem: 2-1

Orosháza - Monor: Az Orosházának élet-halál kérdése, hogy pontot, pontokat szerezzen. A Monor egységes, stabil csapat, aki mindenhol esélyesként lép pályára. Tippem: 1-3

ESMTK - Szekszárd: Az ESMTK egy lélektani győzelmet aratott Baján, míg a Szekszárd otthon szenvedett súlyos vereséget. Most az Erzsébet van jobb formában és nyerni fog. Tippem: 2-0

Dunaharaszti - Gyula: Két azonos képességű csapat találkozik, a helyezésük pontszámban megegyező. Itt is a hazai pálya dönthet. Tippem: 2-1

 
2015.04.25.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Vasbeton sávalapozás... *
 

E heti bejelentkezésünk alkalmával az Utánpótlásközpont épületének bejárati részei kerülnek napirendre. Az elmúlt napokban a műfüves pálya és a Stadion felöli oldalon egyaránt kialakításra kerülő bejárati zóna vasbeton sávalapjának munkálatait kezdték el a kivitelező cég szakemberei...

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 

 
 
2015.04.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
A lányok és az UP csapatok együtt szurkoltak... *
 

A múlt hétvégén megrendezésre került FC Dabas - Vác FC NBIII-as bajnoki mérkőzést 75 utánpótlás és női játékos, valamint edzőik is a helyszínen tekintették meg. A lányok és a fiatal urak természetesen piros FC Dabas felszerelésben jelentek meg, így remek látványt nyújtott a játékos kijáróval szemben elhelyezkedő fedet lelátó.

Reméljük nem csak egyszeri alkalom volt, hogy az egyesület játékosai együtt tekintették meg klubjuk elsőszámú csapatának bajnoki mérkőzését.

 

 

 

 
 
2015.04.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Tombolasorsolás... *
 

A Vác elleni NBIII-as mérkőzésre kilátogató női és utánpótlás játékosok mindannyian tombola sorsoláson vettek részt, ahol a szerencsés nyertes egy Winner mérkőzéslabdát vehetett át Kőszegi Zoltán egyesületi elnöktől, aki egyben Dabas város polgármestere is. A játékszer végül Farkas Krisztián U15-ös csapatában szereplő Szabó Patrikhoz került.

 

 

 
 
2015.04.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U14 - Veresegyház VSK (0 : 2) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Veresegyház elleni hazai fellépésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az elmúlt hétvégén a Veresegyház csapatát fogadtuk. A mérkőzést nagyon jó ritmusban kezdtük, az első húsz percben kettő óriási lehetőségünk is volt, amelyek végül sajnos kimaradtak. A helyzetkihasználásban sokat kell még fejlődnünk. Később, ahogy lenni szokott ez megbosszulta magát, egy védelmi hiba után az ellenfél könyörtelenül megbüntetette a kihagyott helyzeteinket. Pár perc elteltével ismét gólt kaptunk, ami igencsak megfogta a kis csapatomat.

A második félidőben tettük a dolgunkat becsülettel. Mezőnyjáték folyt és a félidő szépen lassan lecsordogált, az eredmény nem változott. Úgy érzem, hogy akár nyerhettünk is volna ezen a mérkőzésen.

Megyünk tovább! Hajrá Dabas!"

 
 
2015.04.24.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Bozsik Intézményi Program *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás edzője a Bozsik Intézményi Program második felvonása után az alábbi értékelést adta oldalunknak:

" Szerdán és csütörtökön második alkalommal tartottuk meg Intézményi Fesztiváljainkat. Szerencsére az időjárás kedvezett nekünk és nagyon jó időben tudtak a gyerekek focizni.

Minden gyerek nagy örömmel játszott, a sulisoknál nagy meccsek alakultak ki az iskolák csapatai között, míg az óvodásoknál a játék mellett különböző feladatokra koncentráltunk, amit nagyon ügyesen hajtottak végre a kis labdarúgók.

Külön kiemelném, hogy a két nap megjelent 300 gyerekből kb. 50 lány is részt vett a rendezvényeinken.

Záró fesztiválunkat május közepére tervezzük, ha nem jön közbe egyéb program az iskolásoknak illetve óvodásoknak! "

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2015.04.24.
szentlorincsefoci.hu
FELNŐTT
Szentlőrinc: "Vészes gólszegénységben várjuk a Dabas együttesét "
 

A vészharangot ezen az oldalon kongatni felesleges cselekedet. Ennek ellenére tény, a Szentlőrinc SE együttese 388 perce nem szerzett gólt, a labdarúgó NB III Közép csoportjában. (Ebben a hosszabbítások nincsenek benne, csak a tiszta játékidők!) Persze, ez a rossz sorozat, a 24. fordulóban, a Dabas ellen könnyen megszakadhat.

Eddig egy ízben rendeztek Dabas – Szentlőrinc meccset a magyar labdarúgásban. A dabasiak természetesen nem verhetetlenek, amire bizonyítékot is tudunk adni az érdeklődőknek. Amikor ugyanis náluk vizitáltunk, 3-2 lett a végeredmény, ide. Nem is történt az annyira régen, bár mindez csupán nézőpont, értelmezés kérdése. A 2014-es őszön, a 9. játéknapon, azaz október 12-én volt számukra kellemes élmény az idegenbeli fellépés. Azt sem árt elfelejteni, miszerint Tóth Márk nevéhez fűződött mind a három találatunk.

Most talán mindenki beérné azzal is, ha valaki duplázna a helyi erők közül. Főleg abban az esetben, ha az ellenlábas legfeljebb egyszer zörgetné meg a hálónkat. Esetleg nulla alkalommal, mert akkor három ponttal gazdagodhatnánk. Ami ránk is férne, ebben nincsen vita azok között, akik meg szokták nézni rendszeresen a legényeink aktuális harcát a füvön.

Talán még Turi Tamásnak, Turi Zsolt egykori élvonalbeli labdarúgó fiának számára is különös élmény lehetett a hajrá Dabason. Főleg azért, mert a 90. percben a játékvezető kiállított a mi emberünket. De ebből a szempontból tényleg fátylat a múltra! Hiszen letöltötte a focista a büntetését, amit a fegyelmi bizottság szabott ki rá.

Az ellenfél, a Dabas a 23 befejezett játéknap után, amúgy a táblázat 5. helyét foglalja el. Eddig 11 esetben hagyták el nyertesen a gyepet, a lefújás után. Emellett összeszorgoskodtak 4 döntetlent is. Vagyis, csupán 8 ízben maradtak alul, a 2014-2015-ös bajnoki évadban. A gólkülönbségük 42-33. A pontjaik száma 37.

Legutóbbi a mostani vendégünk a Vác gárdáját fogadta. A Pest megyeiek harmadosztályú csúcstalálkozóját 0-2-vel fejezték be a bajnoki cím nagy esélyesei.

A Szentlőrinc – Dabas mérkőzésre 2015. április 25-én, szombaton, 17 órai kezdettel kerül sor, a szentlőrinci pályán.

Nagy Tamás, az Ferencvárosi TC egykori vezetőedzője

 
 
2015.04.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Szentlőrinc SE - FC Dabas *
 

Amennyiben továbbra is versenyben szeretne maradni a harmadik helyezésért vívott csatában az FC Dabas NBIII-as első csapata, úgy Honti József legénységének szombaton délután a tizennegyedik helyen szerénykedő Szentlőrinc SE-t mindenképpen két vállra kell fektetnie.

A Szentlőrinc SE tavaly több, mint száz gólt lőve megnyerte a Baranya Megye I.osztályának küzdelmeit, az NBIII azonban már úgy tűnik nagy falat számukra. Nagy Tamás tanítványai ugyanis a szezon során nem nagyon tudtak az alsóházból kikecmeregni, így elsődleges céljuk minden bizonnyal a kiesés elkerülése.

Honti József csapata a Vác elleni rangadó elvesztésével ugyan ismét lekerült a dobogóról, azonban célja nem lehet más, mint a papírformát igazolva megnyerni a hétvégi összecsapást és bízva a Monor és a REAC esetleges újabb botlásában.

A dabasi csapat egy hosszú, Pécsig tartó utazást követően szombat délután 17:00-kor lép pályára Szentlőrincen.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.25. (szombat, 17:00)
Helyszín: Szentlőrinc

Mérkőzés: Szentlőrinc SE - FC Dabas

 
 
2015.04.24.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Pereg SE *
 

A tavasz talán legfontosabb mérkőzésére készül a harmadik helyen álló FC Dabas II. Kucsák István csapata a negyedik helyezett Pereg SE-t látja vendégül és amennyiben megnyeri a találkozót, lényegében a szezon végi dobogós helyezése is borítékolható.

Egy helyezés és négy bajnoki pont a differencia a két csapat között, így nem pusztán három egyszerű bajnoki pontért megy a küzdelem. A Kucsák-csapat győzelme esetén hét pont előnyre tehet szert a Pereggel szemben, ami a hátralevő hat fordulót tekintve szinte behozhatatlan.

A hazai pálya előnye és a pillanatnyi forma is a Kucsák-csapat mellett szól. Amíg az FC Dabas II ugyanis legutóbbi két mérkőzését magabiztosan megnyerte, addig a Pereg SE mindössze egy döntetlent és egy vereséget tudott felmutatni. A papírforma tehát a Dabas mellett szól, ez azonban önmagában még kevés lesz a győzelemhez. Ha viszont a Halásztelek és a Hernád elleni látott játékot és hozzáállást produkálja a csapat, nem lehet probléma...

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.25. (szombat, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas II - Pereg SE

 
 
2015.04.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.ápr.25-26.)
 

Mindkét felnőtt csapatunk szombaton lép pályára. Az NBIII-as keret a Szentlőrinc SE otthonában, míg Kucsák István kettes csapata hazai pályán fogadja a szintén dobogóra pályázó Pereg SE-t.

Utánpótlás csapataink közül az U21 és U17 a Pásztói ULC korosztályos csapatait fogadja szombaton, míg a kisebbek, az U15 és U14 a Szanda Focisulival mérkőzik idegenben vasárnap.

Az U13-as és U11-es csapataink pedig Megyei Kiemelt Bozsik Tornán érdekeltek Veresegyházon szintén a hét utolsó napján

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Szombat, 17:00 Szentlőrinc SE - FC Dabas
FC Dabas II Szombat, 16:30 FC Dabas II - Pereg SE
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 FC Dabas U21 - Pásztói ULC U21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 FC Dabas U17 - Pásztói ULC U17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 10:00 Szanda Focisuli SE U15 - FC Dabas U15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 12:00 Szanda Focisuli SE U14 - FC Dabas U14
FC Dabas U-13 Vasárnap, 9:30 Megyei Kiemelt Torna U11/U13 (Veresegyház)
FC Dabas U-11 Vasárnap, 9:30 Megyei Kiemelt Torna U11/U13 (Veresegyház)
 
 
2015.04.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas - Vác FC
 

A Vác FC közösségi oldalának jóvoltából további képek is megtekinthetők a vasárnap délután megrendezésre került FC Dabas - Vác FC NBIII-as felnőtt rangadóról.

Forrás: facebook.com/VacFC
A képeket készítette: Gyetvai Andrea

Képgaléria: FC Dabas-Vác FC

 
 
2015.04.22.
www.fcdabas.hu
UP
Bozsik Program Intézményi rendszer *
 

A márciusban már nagy sikert aratott Bozsik Intézményi Program második felvonásához érkezik a héten. Az ovisoknak és a kisiskolásoknak rendezett mini összejövetel április hónapban is megrendezésre kerül a Dabas-Sári focipályán. A fiatalok ezúttal is profi körülmények között sportolhatnak egy jóízűt valamint labdarúgás iránti szeretetüknek is hódolhatnak.

a legutóbbi összejövetel "ovis" résztvevői

A Bozsik Program Intézményi rendszeréről bővebb felvilágosítást az alábbi linkre kattintva érhet el: Intézményi Program

Az második Bozsik Intézményi Torna időpontjai

Ovisok - 2015.04.23 (csütörtök, 10:00-10:45)
1-2.osztály - 2015.04.22 (szerda, 14:00-15:00)
3-4.osztály - 2015.04.23 (csütörtök, 14:00-15:00)

 
 
2015.04.21.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Vác: "Magabiztos győzelem a forduló rangadóján"
 

Hűvös, bár napsütéses idő fogadta a csapatokat Dabason vasárnap a forduló rangadóján. Több dolog miatt is mindenképpen győznünk kellett: egyrészt, hogy a mislenyi csapat ne tudjon közelebb kerülni hozzánk a tabellán, másrészt az őszi hazai vereségért is szerettünk volna visszavágni.

Fotó: Gyetvai Andrea

 Ez a győzelmi kényszer látszódott is az első húsz perc játékán. Feszülten, lassan, körülményesen és pontatlanul játszottunk a tíz emberrel védekező, kontrára berendezkedő hazaiak ellen. Valószínűleg hamarabb megnyugodtunk volna, ha a játékvezető a 8. percben a Tóth Barnabást a tizenhatoson belül gólhelyzetben kilépő, utolsó emberként lerántó Molnár Zoltánt kiállítja és megítéli a teljesen jogos büntetőt. Ez azonban érthetetlenül elmaradt, pedig a játékvezető sporttárs ráadásul akcióközelben volt. Azonban ez nem törte meg a fiúkat. Továbbra is irányítottuk a játékot, azonban a 21. percben egy dabasi kontra végén Palásthy Dávidot helyettesítő Rácz Márk is megmutatta, hogy bátran lehet rá számítani, hiszen ziccerben hárította a dabasi csatár lövését.

A 25. percben azonban már mi veszélyeztettünk. Tóth Gergely remek bal oldali beadását Pallagi alig fejelte kapu mellé. A 34. percben Csank mester kényszerű cserét hajtott végre. A mérkőzés közben megsérült Tányéros helyett Gulyás lépett pályára.

Ez azonban nem zavarta meg csapatunkat. Gyors átszervezés után ugyanúgy folytatódott a játék, mint a csere előtt. Jóval többet birtokoltuk a labdát, a dabasiak 10 emberrel védekeztek, azonban sajnos igazi gólhelyzetet nem sikerült kidolgoznunk. Fölényünk csak meddő mezőnyfölény volt. Egészen a 45. percig. Ekkor Magos 25 méterre a kaputól remekül pörgette a középen kilépő Zsolnai elé a labdát, aki köszönte szépen és kilőtte a hosszú sarkot. A legjobbkor jött a gól, hiszen utána tulajdonképpen a játékvezető lefújta az első félidőt. (0-1)

Fotó: Gyetvai Andrea

Szünet után ismét legjobbkor jött az újabb gól. A 48. percben Magos egy remek csellel tisztára játszotta magát az ellenfél kapujától 20 méterre középen, majd igazított egyet, és 17-ről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. (0-2)

Ez a gól megnyugtatta csapatunkat, míg úgy tűnt, hogy a dabasiak viszont lélekben feladták. Mentek tovább, csinálták a dolgukat, de egy helyzetet leszámítva, mely az 58. percben alakult ki egy pontrúgás után, nem volt átütő erő a támadásaikban. Az 58. percben egy pontrúgás után Takács fejelt remekül kapura, azonban Rácz óriási bravúrral védett.

A 61. percben a hazaiak trénere Honti József kettős cserét hajtott végre, jelezve, hogy mindent megpróbál a szépítés érdekében.

A 66. percben Kószás ziccere maradt ki, majd a 80. percben Zsolnai szabadrúgását hárította könnyedén a hazaiak kapusa.

Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Jobban játszottunk, mint ellenfelünk, a labdát is többet birtokoltuk, illetve jó százalékkal használtuk ki az adódó lehetőségeinket. A dabasiak támadójátékában igazából nem volt átütőerő. A védekezésre koncentráltak, ami talán túlságosan is felemésztette az erejüket. Igaz, ha az adódó kontra lehetőségeik egyikénél jobban koncentrálnak az utolsó passzra, akkor nagyobb problémáink is adódhatott volna, de nem így történt.

Csapatunknál öröm volt látni, hogy Rácz Márk magabiztosan, jól védve pótolta a sérült Palásthy Dávidot. Csak így tovább fiúk a következő fordulóban is.

FC Dabas - Vác FC 0-2 (0-1)
Dabas, 150 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Illés Tamás, Garai Péter)

FC Dabas: Scheilinger György - Dévai Csaba László, Tóth Márton, Csák Zoltán (Bozsik Viktor 62'), Molnár Zoltán, Lázár Tamás, Lanczkor Gábor, Takács Kornél, Szkunc Vjacseszláv (Gáspár Balázs 62'), Hollauer Balázs (Buczkó István 76'), Geiger Norbert Vezetőedző: Honti József

Vác FC: Rácz Márk - Farkas Péter, Szeleczki Alex, Tányéros Gergő (Gulyás Gábor 34'), Tóth Gergely - Magos Mátyás (Fábri Tamás 69'), Tóth Barnabás, Kószás Krisztián (Pölöskei Péter 81'), Pallagi Botond, Zsolnai Richárd - Rusvay Gergely Vezetőedző: Csank János

Gólszerző: Zsolnai Richárd 45', Magos Mátyás 48'

Mestermérleg

Csank János: Magabiztos győzelmet arattunk. Elején a feszültség miatt nem voltunk nagyon jók. A második félidőben már a gól után lehetett érezni, hogy nincs probléma.

Fotó: Gyetvai Andrea

 
2015.04.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas - Vác FC (0 : 2)
 

A 2015.április 19-én megrendezésre került FC Dabas - Vác FC NBIII-as bajnoki mérkőzésről készült képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg. Az összecsapást 2:0 arányban a Csank János irányította Vác FC nyerte meg.

Teljes képgaléria: FC Dabas-Vác FC

a forduló rangadójának helyszíne

a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya, Csank János

Honti József vezetőedző Tóth Márton társaságában

Fair Play

az UP és lány csapatok tagjai is megtekintették az összecsapást

FC Dabas - Vác FC

a végeredmény

 
 
2015.04.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Vác FC (0 : 2) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi Vác FC elleni NBIII-as rangadót követően az alábbiak szerint értékelt:

" A mérkőzést megelőzőleg mondtam játékosaimnak, hogy élvezzék ki a rangadó minden percét, ugyanis nincs veszíteni valónk a listavezető váciakkal szemben, próbáljanak meg felszabadultan futballozni és meglátjuk ez mire lesz elég. Az első játékrészben visszaállt, zárt védekezésből próbáltuk meglepni ellenfelünket egy-egy gyors kontratámadás révén, ez azonban végül nem vezetett eredményre. A félidő vége felé kissé elfáradtunk, amit ellenfelünk könyörtelenül ki is használt és a lefújás előtt nem sokkal megszerezte a vezetést. A szünetet követően bekapott gól pedig lényegében megpecsételte a sorsunkat. Ezután mentünk ugyan előre, támadtunk, tettük a dolgunkat becsülettel, a Vác azonban jobb csapat annál, hogy két gólos idegenbeli előnyt elszórakozzon. "

 
 
2015.03.21.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Hernád SE - FC Dabas II (1 : 7) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Hernád elleni 7:1-es idegenbeli győzelmüket követően az alábbiak szerint értékelt:

" A hétvégi mérkőzésünk nem ígérkezett nehéznek és nem is lett az. Ezt vártuk, de természetesen ez nem ilyen egyszerű, hiszen 11 ember van a másik oldalon is.

Egy évvel ezelőtt az ilyen meccsek még előfordult, hogy gondot okoztak, de mostanra úgy néz ki, már nem. Lendületesen, gólra törően játszottunk végig, 5:0-ás vezetésünknél is öt ember sprintelt a saját térfelünktől az ellenfél kapujáig, hogy újabb gólokat érhessünk el.

A játékról nehéz beszélni, mert a játéktér talaja egy szántás utáni területre emlékeztetett, néhol fűvel borítva. Ezen a pályán semmilyen jellegű talajon történő passzjáték nem jöhetett szóba, sajnos. Ennek ellenére is próbáltunk kombinatívak lenni, voltak ügyes kényszerítő átadások és rengeteg futás, elsősorban a két szélen. A középpályás sorunk is feltűnően "agresszív" és kombinatív volt, míg a védelem próbálta játszani azt, amit megbeszéltünk, de talán nekik volt a legnehezebb dolguk, hiszen passzjáték ilyen talajon nagyon veszélyes a kapunk előtt, míg az ellenfél teljesen céltalanul, ütemtelenül "szaladgált" a térfelünkön. 

A második félidőben "természetesen" visszaesett a lendületünk, pedig ezt mindenképp szerettük volna elkerülni a félidőben történt megbeszélés alapján. 

Nagyon örültem több játékos jó játékának (Bukovszki, Cemmel, Krigel), míg a gólerős játékunk szintén örömteli, sok forduló van még hátra, szükség van mindenki jó teljesítményére! "

 
 
2015.04.20.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U15 - Veresegyház VSK U15 (7 : 0) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U15-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Veresegyház elleni 7:0-ás győzelemmel végződő bajnoki mérkőzés után a következő nyilatkozatot adta:

"Reméltem, hogy a múlt heti vereségünk csak kisiklás volt, hála Istennek a fiúk hozzáállásával nem volt gond és így magabiztos győzelmet arattunk.

Első félidőben egy szép kontra támadás révén megszereztük a vezetést, Mráz Máté lépett ki egy az egyben a kapura, Balog Martin követte a támadást, Máté önzetlenül passzolt és így Martinnak csak az üres kapuba kellett helyeznie a labdát. Próbáltuk végig kontrollálni az első félidőt, volt is egy-két helyzetünk, amit elhibáztunk. Ellenfelünk nem talált rajtunk fogást, stabilan védekeztünk. Azért nem tudtuk növelni az előnyünket, mert önmagunkhoz képest sok passzt elhibáztunk, ezért a szünetben cseréltem kettőt, Tóth Leventét és Kőszegi Zoltánt hoztam be, ezáltal feljavult a passzjátékunk.

Hamar növeltük előnyünket Balog Martin bal oldalon meglódult a labdával, önzetlenül Mráz Mátéhoz passzolt, aki okosan elgurította a labdát a kapus mellett. Innentől játékosaim élvezték a mérkőzést, ezáltal sorra alakítottuk ki a helyzeteket és viszontláttam azokat a játékelemeket, amiket gyakorolunk. Ez örömteli volt számomra és akik kilátogattak ők is élvezhették a mérkőzést. Balog Martin rúgott még három gólt. A végén már Riesz Dávid játszott csatárt, aki meghálálta a bizalmat, rúgott egy gólt és kiharcolt egy tizenegyest, amit Isztolyka Ádám kapusunk magabiztosan értékesített.

Itt megemlíteném, hogy hét játékos beszállt csereként és mindenki hozzá tudott tenni a meccshez. Védőink, Fodor Gergely, Ungvári Dániel stabilak voltak hátul, az ellenfélnek egy helyzete sem volt a mérkőzésen és jobb hátvédünk Horváth Dávidnak még arra is maradt ereje, hogy bejátssza az egész jobboldalt. Szeretném még megemlíteni Szabó Patrikot, aki hosszú sérülés után visszatért és magabiztosan látta el feladatát.

Nem kell elszállni magunktól, hiszen ez egy kötelező győzelem volt, de sokszor ezek a mérkőzések is igen nehezek, ezért köszönöm a fiúk hozzáállását a mérkőzéshez!

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Vác FC (0 : 2) *
 

Nem tudott másodszor is borsot törni a Vác orra alá az FC Dabas NBIII-as első kerete. Csank János bajnokaspiráns csapata ugyanis 2:0 arányban diadalmaskodott Dabason, így visszavágott az őszi hazai pályán elszenvedett vereségért.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, az ilyesféle presztízs csatát nem csak a játékosok, hanem a szimpatizánsok is megkülönböztetett figyelemmel kísérik. Az összecsapás előzményeként a dabasi csapat az őszi szezon folyamán idegenben, villanyvilágítás mellett győzte le Csank János csapatát 3:2 arányban Bozsik, Takács és Gáspár góljaival. Ekkor az FC Dabas a listavezető első számú üldözőjének számított. Idővel változtak a dolgok, manapság a dabasiak valamelyik dobogós helyezés végső eléréséért küzdenek, míg a Vác kis hullámvölgyet követően az első helyének megtartásáért próbál meg mindent megtenni.

Ilyen előzmények után a rangadó első találatának megszerzése hatalmas előnyhöz juttatjhatja az adott csapatot, így óvatos duhajként estek egymásnak a felek. Amikor már mindenkinek úgy tűnt, az első félidőben egyik csapat sem tud előnyhöz jutni, megérkezett az első találat. A 45.percben a góllövőlistát vezető Zsolnai Richárd volt eredményes, ami neki és csapatának lélektanilag a lehető legjobbkor jött (0:1).

A félidő vége előtt, gól formájában bekapott "ütés" komolyabbnak bizonyult, mint azt várhattuk, ugyanis nem sokkal a kezdés után máris két gólos előny birtokába kerültek Csank János fiai. Magos Mátyás 48.percben szerzett találata lényegében kilátástalan helyzetbe hozta a dabasi csapatot (0:2). Honti József ugyan a 62.percben kettős cserét végrehajtva Bozsik Viktort és Gáspár Balázst is pályára küldte a támadószekció frissítése és megerősítése érdekében, ez azonban végül mégsem hozott sikert. A váci csapat eredményét a hármas sípszóig megtartva a vártnál könnyebben gyűjtött be a három bajnoki pontot.

Az élmezőnyben minden érdekelt csapat (Kozármisleny, Monor, REAC, SZEOL) győzni tudott, így Honti Józsefék ismét lecsúsztak a dobogóról és az ötödik helyről várhatják következő Szentlőrinc elleni idegenbeli fellépésüket.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (23.forduló)
Időpont: 2015.04.19. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Vác FC 0 : 2 (0:1)

FC Dabas II: Scheilinger - Dévai, Tóth, Lázár, Lanczkor, Geiger, Hollauer (Buczkó - 76p), Molnár, Szkunc (Gáspár - 62p), Csák (Bozsik - 62p), Takács

Cserék: Bartus, Bozsik, Buczkó, Gáspár, Dankó, Jakab, Zsíros

Gól:- ill. Zsolnai (45p), Magos (48p)

 
 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Veresegyház VSK U17 (6 : 4) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a múlt heti 6:4-es győzelemmel végződő Veresegyház VSK elleni ütközetről az alábbi értékelést adta:

" Az U17-es csapattal a  Veresegyház VSK csapatát fogadtuk. A heti edzésmunka során a labdatartást, 2-2 elleni játékot, majd az úgynevezett falas játékot gyakoroltuk, persze kedden a futásé volt a főszerep. Kértem a fiúkat a nyugodt, passzos, de emellett gyors játékra, valamint arra is, hogy a szabadrúgásokat ne céltalanul rúgjuk be a kapu elé. A védekezést végig koncentráltan hajtsuk végre, tanulva a Gödöllő elleni 2:0-ról 4:2-re elvesztett mérkőzésből.

Igazi fordulatos jó mérkőzés volt, már a 7.percben mindkét csapat gólt rúgott, majd ellenfelünk két jobb oldali gyors támadásból 3:1 ellépett. A tartásunkat nem veszítettük el és túlzás nélkül csodálatos gólokkal egyenlítettünk a szünet előtt. A gólszerzésekből mind a négy támadó kivette részét, Kovács Ricki szenzációs, pontos labdákkal játszotta meg a szélsőinket, Bálint Misi duplázott, Kovács Ricsi is szép gólt rúgott a széléről betörve, Nagy Józsinak is elsült (több lehetősége is volt) a lába és Horváth Krisztián is újra bizonyította, hogy az osztály egyik legjobban fejelői közé tartozik. 6:3-ra fordítani 3:1-ről, azt gondolom nagyon nagy teljesítmény volt. Még egy gólt szerezve az ellenfél is mutatta hogy ők is a pályán vannak, de többre nem futotta erejükből.

A tartalékok motiváltan léptek pályára, elégedett voltam a hozzáállásukkal, de játékban többet várok tőlük, de ez a csapat összes tagjára vonatkozik, hiszen mindenkinek van hová fejlődnie.

Hiányérzetem csak a negyedik kapott gól miatt van, de van két hetünk gyakorolni, hogy a következő mérkőzést kapott gól nélkül hozhassuk le.
Azt kell mondanom, hogy a mezőny legjobbja Kovács Rick volt, rajta kívül pedig kiemelendő volt Bálint Mihály és Kovács Richárd szélsőjátéka. Ilyen hozzá állásra van szükség, és az ilyen mérkőzések adnak tartást egy csapatnak.

Gratulálok a csapatnak, Hajrá Dabas! "

 
 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Csep-Gól FC SE - U15 - FC Dabas U-15 (5:1) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U15-es csapatának vezetőedzője a múlt hétvégén megrendezésre került Csep-Gól FC elleni bajnoki mérkőzésüket a következőképpen véleményezte:

"Nem szeretnék erről a mérkőzésről nyilatkozni,mert az eredmény nem tükrözi a játék képét.

A mérkőzés elején megszereztük a vezetést Riesz Dávid 25 méteres távoli gyönyörű lövésével. A bíróval nem szoktam foglalkozni, de mindent megtett, hogy a csapatom kiessen a ritmusból! Ha az ellenfél jobb lett volna elismerném, de nem bírjuk el, hogy a bíró két méteres lest elenged és még sorolhatnám....

Sajnálom, de ezt a mérkőzést ezzel le is zárnám.

Hajrá Dabas!!! "

 
 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U9 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U9-es csapatának vezetőedzője a szombaton Dabason megrendezésre került U7/U9 Grasroots Fesztiválon való szereplésüket az alábbiak szerint értékelte:

" Második tavaszi fesztiválunk volt. Végre mindenki próbált passzal játszani amit nagyon sokat gyakoroltunk az edzéseken. Az első meccsen kicsit kapkodtunk még, de utána nagyon szépen higgadtan játszottak a fiúk. A támadások befejezésén van még mit csiszolni de összességében csak gratulálni tudok mindenkinek!!!

Remélem kitart ez a lendület az év végéig és ennél csak jobb lesz!

Hajrá Dabas! "

 
 
2014.04.19.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Ötven százalékos mérleggel zárta két pályára lépett utánpótlás csapatunk a hétvégi bajnoki küzdelmeket. Az FC Dabas U15 7:0-ás kiütéses győzelmet ért el, míg az U14 egy szoros 2:0-ás vereséget könyvelhetett el a Veresegyház VSK korosztályos csapatával szemben.

Farkas Roland (U17) és Ledő László (U21)

Ledő László U21-es csapata és Farkas Roland U17-es fiataljai szabadnaposok voltak a 23.fordulóban, így nem léptek pályára a hétvége folyamán. Tizenöt, tehát páratlan számú csapat verseng az U21-es és U17-es II.osztályú Közép-Kelet csoport bajnoki küzdelmeiben, így minden fordulóban pihen egy-egy alakulat. A sor pedig most került az FC Dabas korosztályos csapataira.

Az elmúlt heti botlást követően magabiztos, 7:0-ás győzelemmel zárta soros bajnoki mérkőzését a Farkas Krisztián edzette FC Dabas U15. A hazaiak már a negyedik percben megszerezték a vezetést Balog Martin révén. A gólzápor azonban csak a félidő végétől indult be. A 43.percben Mráz Máté nyitotta a sort, majd ismét Balog Martin következett, aki szűk öt perc leforgás alatt klasszikus mesterhármast ért el. Ezt követően Riesz Dávid gólja már a hatodik volt a sorban, a találkozót pedig kapusunk Isztolyka Ádám találata zárta.
Végeredmény: FC Dabas U15 - Veresegyház VSK U15 (7:0)

Körmöczy Szebasztián U14-es csapata a tizenkettedik helyen álló Veresegyházi VSK-t fogadta. A kiegyenlített csatában két perc rövidzárlat okozta dabasi csapat vesztét. A vendégek 38. és a 39.percben is betaláltak, így szinte behozhatatlan előnyre tettek szert. Körmöczy Szebasztián ugyan az 56.percben hármas cserével próbálta meg visszahozni csapatát a mérkőzésbe, ez azonban ezúttal nem sikerült, így 2:0-ás végül vereséget szenvedtek.
Végeredmény: FC Dabas U14 - Veresegyház VSK U14 (0:2)

U-15
FC Dabas U15 - Veresegyház VSK U15
7 : 0 (2:0)
 
2015.04.18.
Gól:
- Balog M (4p)
    - Mráz M (43p)
    - Balog M (58p)
    - Balog M (59p)
    - Balog M (61p)
    - Riesz D (77p)
    - Isztolyka Á (80p)
     
U-14
FC Dabas U14 - Veresegyház VSK U14
0 : 2 (0:2)
 
2015.04.18
Gól:
-
       

 
 
2015.04.19.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 23. forduló, vasárnapi eredmények
 

Vasárnap két mérkőzéssel zárult a Közép-csoport huszonharmadik játéknapja.

Közép-csoport 23. forduló, vasárnapi eredmények:

17:00 Videoton FC II - Kozármisleny 1-2
Gólszerzők: Géresi 29.p ill. Lauer 82.p, Lantos 88.p 

17:00 FC Dabas - Vác FC 0-2
Gólszerzők: Zsolnai 45.p, Magos 48.p 

 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 23.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzéssel zárul a forduló utolsó játéknapja. A harmadik helyezett Dabas Vác elleni rangadója mellett a Videoton FC II - Kozármisleny FC mérkőzés is vasárnap kerül megrendezésre.

Szombat - 2015.04.19.
FC Dabas
-
Vác FC
0 : 2
Videoton FC II
-
Kozármisleny FC
1 : 2
 
 
2015.04.19.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Hernád SE - FC Dabas II (1 : 7) *
 

Szombat délután Hernádra látogatott az FC Dabas második csapata. Kucsák István társulata már-már kiütésesnek nevezhető 7:1-es győzelemmel abszolválta soros idegenbeli fellépését, amivel egyben meghosszabbította hőn áhított dobogós tagságát is.

Egy szűk negyed óra, mindössze ennyi időt adott vendéglátójának a dabasi csapat az esetleges pontszerzés reményére. Ezt követően Bukovszki Balázs tíz perc alatt szerzett duplájával máris eldőlni látszott az összecsapás. Farkas Krisztián, Cemmel Péter és Fábri Ádám gólja pedig már a letaglózó 5:0-ás félidei eredményt jelentette a házigazda számára. Az egyetlen kérdés, amely a folytatásra még megválaszolatlanul maradt, az pedig a "Mennyi lesz a vége?" volt.

Mivel a három bajnoki pont lényegében már félidőben az FC Dabas II zsebébe került, nem csoda, hogy a második játékrészre már kicsit visszavettek a fiúk a tempóból és nem potyogtak olyan intenzíven a gólok. Ettől függetlenül a csereként beállt Jakab Gusztáv és Gugyerás Péter is letette névjegyét, így végül hét gólig jutott Kucsák István legénysége. Némi bosszankodásra csak az adhatott okot, hogy az összecsapást nem sikerült kapott gól nélkül lehozni, bár ez legyen a legnagyobb probléma, ha ilyen jól megy a támadójáték és a góllövés.

Folytatás jövő szombaton, hazai pályán a nagy rivális Pereg SE ellen. Aki nyeri azt a találkozót, az minden bizonnyal már dobogón zárhatja a bajnokságot.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (23.forduló)
Időpont: 2015.04.18. (szombat, 16:30)
Helyszín: Hernád

Hernád SE - FC Dabas II 1 :7 (0 : 5)

FC Dabas II: Ledő - Bálint (Gugyerás - 58p), Cemmel, Botlik (Pucsinszki - 57p), Dankó (Jakab - 76p), Farkas R, Krigel, Feczesin (Nyúl - 70p), Bukovszki, Farkas K, Fábri (Karsza - 58p)

Cserék: Nagy, Karsza, Pucsinszki, Gugyerás, Nyúl, Jakab

Gól:Németh (67p) ill. Bukovszki (15p), Bukovszki (26p), Farkas K (27p), Cemmel (36p), Fábri (39p), Jakab (55p), Gugyerás (77p)

 
 
2015.04.18.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 23. forduló, szombati eredmények
 

Szombaton hat mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport huszonharmadik játéknapja.

Közép-csoport 23. forduló, szombati eredmények:

17:00 REAC - Szentlőrinci SE 1-0 (1-0)
Gólszerző: P. Pantelis 40. p.

17:00 Bajai LSE - ESMTK 0-4 (0-0)
Gólszerzők: J. Bukovec 47., Tóri D. 56., Murinai B. 65., Bányai J. R. 90. p.

17:00 Szekszárdi UFC - SZEOL SC 0-5 (0-4)
Gólszerzők: Faragó B. 4., 22., Végh A. 9., Beretka P. 26., Kormányos K. 90. p.

17:00 Bölcskei SE - Dunaharaszti MTK 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Rebecsák Sz. 35., Márton D. 49., Mészáros D. 75. p.

17:00 Várfürdő-Gyulai Termál FC - Orosháza FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Wéber L. 68. p.

17:00 Monori SE - Maglódi TC 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Dr. Selei A. 27., Szabó V. 36. p., ill. Dencz D. 60. p.

 
2015.04.18.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 23.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Szombat délután hat mérkőzéssel veszi kezdetét a 23.forduló. A dobogóért vívott csatában a Bölcske, Monor, REAC trió is érdekelt. Hármójukban közös, hogy mindannyian hazai pályán mérkőznek soros ellenfelükkel és mindhárman az FC Dabast próbálják ismételten letaszítani a harmadik helyről...remélhetőleg sikertelenül.

Szombat - 2015.04.18.
REAC
-
Szentlorinc SE
1 : 0
S-P Bajai LSE
-
ESMTK
0 : 4
Szekszárdi UFC
-
SZEOL SC
0 : 5
Bölcskei SE
-
Dunaharaszti MTK
2 : 3
V-Gyulai TFC
-
Orosháza FC
1 : 0
Monor SE
-
Maglódi TC
2 : 1
 
 
2015.04.18.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 23. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport huszonharmadik játéknapján nehéz feladat előtt áll a listavezető Vác, mert a harmadik helyen tanyázó Dabas otthonában vizitál majd a hétvégén. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

REAC - Szentlőrinc: A REAC-nak nem úgy sikerült az előző forduló, ahogy tervezte, ezért most javítani szeretne. A Szentlőrinc viszont még nem nyert idén, pedig múlt héten is megyei rangadón szerzett pontot. Küzdelmes meccsen nyernek a fővárosiak. Tippem: 3-1

Baja - ESMTK: A Baja otthon kevesebb pontot gyűjt, mint idegenben, de az ESMTK-nak az előző hetek nem úgy alakultak, ahogy szerették volna. Mindkét csapatnak égető szüksége van a pontokra és szerintem most az ESMTK győz. Tippem: 1-2

Szekszárd - SZEOL: A Szekszárd értékes győzelmet aratott múlt héten, fegyelmezett, taktikus csapat, ám a SZEOL is hasonlóan jól felkészített gárda, így az ikszre van a legnagyobb esély. Tippem: 1-1

Bölcske - Dunaharaszti: A Bölcske a tavasz egyik pozitív meglepetése, szervezett, fegyelmezett együttes, amely hazai pályán rengeteg gólt szerez. Mi legutóbb nem szereztünk pontokat, ezért most megkétszerezett akarással lépünk pályára. Tippem: 2-2

Gyula - Orosháza: Mindkét csapat rapszodikus, bárhol ki tudnak kapni, de bárhol tudnak győzni is. Most a Gyula tartja otthon a három pontot. Tippem: 2-1

Monor - Maglód: A két csapat között nagy a különbség minden téren. Lelkesedéssel és küzdelemmel kompenzálhat valamennyit ezen a Maglód, viszont mindezek ellenére a Monor győz majd. Tippem: 3-1

Videoton II - Kozármisleny: A Kozármisleny sokadszor rontotta el a tapadási lehetőségét, ráadásul most egy olyan Videotonhoz utazik, amely hazai pályán mindenkire nagyon veszélyes. Tippem: 2-2

Dabas - Vác: A Vác a kozármislenyi vereséget múlt héten feledtetni tudta és bebizonyította, hogy egységes, jó csapat. Tavaly kikapott a Dabastól, amiért most bizonyára revansot vennének a jó formába lendülő, az előző hetekben fontos pontokat szerző ellenfelükkel szemben. Tippem: 1-3

 
2015.04.18.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Vác FC - REAC: 5-1 | Vác FC Official
 

NBIII-as csapatunk vasárnapi ellenfelének, a listavezető Vác FC-nek a legutóbbi REAC elleni 5:1 arányban megnyert mérkőzésről készült videófelvételt az alábbi rövid beszámoló után tekinthetik meg...

" A 2014/2015-ös bajnoki év NBIII. Közép-csoportjának 22. fordulójában, 2015. április 11-én a Vác FC hazai pályán fogadta a REAC együttesét. A mérkőzésre közel félezren voltak kíváncsiak, akik lelkesen szurkoltak, és ennek meg is lett az eredménye. "

Vác FC - Videoton II: 5-1 (1-0)

Gólszerzők: Magos (15'), Rusvay (51'), Tóth G. (56'), Tányéros (69') és Pölöskei (90').

forrás: Vác FC Official
(A Vác FC egyetlen HIVATALOS videómegosztó oldala.
Hírek a váci fociról, a váci klubról, Csank János vezetőedzőről.)

 
 
2015.04.18.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Ismét gőzerővel... *
 

Heti utolsó képes bejelentkezésünk alkalmával jó hírrel is szolgálhatunk, a talajvíz problémát követően ismét gőzerővel haladhat tovább az építkezés...

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 

 

 
 
2015.04.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Vác FC *
 

Az FC Dabas Stadionja ad otthont vasárnap délután a 23.forduló fémjelezte rangadójának. Honti József legénysége a Csank János fémjelezte Vác FC-vel méri össze tudását. A tét mindkét fél számára nagy, a dabasiaknak a dobogó, míg a Vác FC-nek az első hely megtartása és stabilizálása a cél.

A két csapat őszi mérkőzésén hatalmas meglepetésre Honti József csapata elhozta Vácról mindhárom bajnoki pontot. Csank János fiai így minden bizonnyal szeretnének visszavágni a hazai pályán elszenvedett 3:2-es vereségért.

Az FC Dabas ismét jó formában, két győztes összecsapással a háta mögött várhatja a csúcsrangadót, míg Csank Jánosék némi botladozás után egy REAC elleni 5:1-es győzelemmel hangoltak a dabasi derbire.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.19. (vasárnap, 17:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Vác FC

 
 
2015.04.17.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Hernád SE - FC Dabas II *
 

Az elmúlt heti Halásztelek elleni bravúros győzelem csak abban az esetben érhet sokat az FC Dabas II számára, ha szombaton hozza a kötelezőt és két vállra tudja fektetni a Hernád SE csapatát.

Mindenképpen győzni kell! Az Alsónémedi SE esetleges botlása egyben megadná az esélyét a második helyre való előrelépésnek is, azonban nem lehet csak és kizárólag előre tekinteni, a Dömsöd és a Pereg is szorosan tapad, így a hiba ezúttal nem megengedhető.

A soros ellenfél Hernád SE a tabella 13.helyén szerénykedik, így papíron könnyű összecsapás elé néznek Kucsák Istvánék. Elbizakodva azonban vétek lenne pályára lépni, mivel óriási árat fizethet a Dabas II az esetleges hernádi botlásáért.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.18. (szombat, 16:30)
Helyszín: Hernád

Mérkőzés: Hernád SE - FC Dabas II

 
 
2015.04.17.
vacfc.com
FELNŐTT
Vác: "Újabb idegenbeli rangadó következik"
 

Három hetes kemény menet végére, egy kemény mérkőzéssel kerülhet pont –reményeink szerint három- vasárnap délután Dabason.

Vendéglátóink az ősszel is megtréfáltak minket, hiszen Vácon 3:2 arányban legyőzték Csank mester tanítványait. A tavaszi szezont jól kezdték Honti József fiai, hiszen idegenben 2-1-re legyőzték a Gyulát. Azonban ezután érdekes eredmények is becsúsztak, hiszen kétszer is vereséget szenvedtek hazai pályán. A Monor és a kiesés ellen küzdő, a tavasszal jelentősen meggyengült Orosháza is elvitte Dabasról a három pontot.

Csapatunkból előző hétvégén végre kijött az a rengeteg munka, amelyet a srácok az alapozás alatt illetve minden hétköznap megcsináltak/megcsinálnak. Magabiztos, jó játékkal győztük le hazai pályán a gyengének semmiképpen nem nevezhető REAC csapatát 5:1 arányban. Reméljük a jó játékból és a gólokból jut még a mostani hétvégére is, melynek eredményeképpen újabb győzelemmel valamint újabb három ponttal leszünk gazdagabbak.

 
2015.04.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.ápr.18-19.)
 

Harmadik helyen álló NBIII-as első csapatunk vasárnap délután a forduló rangadóján a listavezető Csank János irányította Vác FC-t fogadja dabasi Stadionban. Kucsák István és az FC Dabas II pedig már egy nappal korábban Hernádon bizonyíthatja, nem véletlenül áll szintén a dobogón.

Utánpótlás csapataink közül Ledő László U21-es és Farkas Roland U17-es csapata is szabadnapos, az U15 és az U14 azonban pályára lép, méghozzá hazai pályán szombat délelőtt a Veresegyház VSK korosztályos csapatai ellen.

A legifjabbak közül ezen a hétvégén az U7-es és U9-es korosztály csapatai szerepel, szintén hazai közegben, Grassroots fesztivál keretein belül

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 17:00 FC Dabas - Vác FC
FC Dabas II Szombat, 16:30 Hernád SE - FC Dabas II
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U15 - Veresegyház VSK U15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U14 - Veresegyház VSK U14
FC Dabas U-9 Szombat, 9:30 U7-U9 Grassroots Fesztivál (Dabas)
FC Dabas U-7 Szombat, 9:30 U7-U9 Grassroots Fesztivál (Dabas)
 
 
2015.04.16.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - Utánpótlás szertár *
 

A napokban honlapunkon is közzétett MLSZ-TAO Sportfejlesztési Program keretein belül beszerzett segédeszközök immáron az ÉKÜ UP központba is eljutottak, így az FC Dabas ifjú növendékei hamarosan edzéseken is kipróbálhatják illetőleg használatba vehetik az új speciális fejlesztő eszközöket.

Jelen pillanatkép összeállításunk második részében pedig az ott található utánpótlás szertárba is betekintést nyerhetünk, ahol Ledő László vezérletével katonás rendben várják a régi és új sportszerek a délutáni foglalkozásokat.

TAO-s beszerzésünk legújabb tagjai

gátak minden mennyiségben

30db 4-es és 20db 5-ös labda érkezett

az UP szertár kétféle nézetből

a labdás fal

megkülönböztető mezek több színben és méretben

 
 
2015.04.16.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Alapozás kontra talajvíz... *
 

A héten tovább folytatódtak az FC Dabas Utánpótlásközpontjának építési munkálatai. A kivitelezést azonban nagyban nehezíti a sok építkezésnél is felbukkanó magas talajvíz probléma, ami így jelentősen lassítja az épület alapjának mielőbbi elkészültét.

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 

 

 

 

 
 
2015.04.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Csep-Gól FC SE U14 - FC Dabas U14 (2 : 1) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Csep-Gól FC elleni idegenbeli fellépésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Vasárnap a Csep-Gól FC csapata ellen léptünk pályára. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt az első húsz percben, úgy éreztem, hogy ez a mérkőzés a kezünkben van, amikor az ellenfél egy baloldali támadás végén vezetéshez jutott. Farkas Csaba távoli lövésével azonban gyorsan válaszolni tudtunk. Ezután érthetetlenül kapkodni kezdtünk és a passzaink pontatlanok voltak, hibát hibára halmoztunk, amelyekből az ellenfél ismét vezetést szerzett, úgy is mondhatnám, hogy odaajándékoztuk az előnyt.

A második félidőben próbálkoztunk becsülettel, de semmi sem akart sikerülni. Az utolsó tíz percben háromszor is a kapussal szemben vittük a labdát, de nem sikerült gólt szereznünk. Több volt ebben a meccsben. Tesszük tovább a dolgunkat!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.04.15.
www.fcdabas.hu
UP
TAO program - Edzés segédeszközök *
 

Az Magyar Labdarúgó Szövetség TAO Sportfejlesztési Programjának jóvoltából már eddig is rengeteg hasznos új tárgyi eszközhöz juthatott hozzá az FC Dabas egyesülete. Elég ha csak a teljes sportruházatot említjuk, ami nyomán szinte nyugat-európai színvonalú felszerelésekben sportolhatnak és jelenhetnek meg mérkőzéseken utánpótláskorú játékosaink.

Az új sporteszközök egy részének beszerzése már megtörtént, így azokat birtokba is vehették korosztályos csapataink. A pályázat nyújtotta segítséggel és lehetőségekkel a jövőben még több és még professzionálisabb technikai háttérrel rendelkezhet a klub, így remélhetőleg egyre több saját nevelésű fiatal labdarúgó kerülhet majd fel az NBIII-as első csapat keretébe, vagy esetleg még feljebb, akár az NBI-be.

Az alábbi összeállításunkban a közelmúltban beszerzett tárgyi eszközökről láthatnak egy rövid képes beszámolót...

szétnyitható Kipsta kapuk a legkisebbeknek

bólyák

Winner Super Primo labdák

Winner Platinium FIFA Inspected minősítésű mérkőzéslabdák

állítható minigátak koordinációs gyakorlatokhoz

állítható magasságú gátak

medicinlabdák erősítő gyakorlatokhoz

speciális hálós aktív rugófal

 
 
2015.04.15.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - UP *
 

Folytatódik "Pillanatképek" sorozatunk, melyben az érdeklődők az FC Dabas utánpótlásának dolgos hétköznapjaiba nyerhetnek egy kis betekintést pár fotón keresztül.

Ezúttal egy vegyes válogatás látható összeállításunkban. Az első képen az U11-es korosztály edzés előtti "taktikai értekezletére" kukucskálhatunk be, majd ezt követően néhány kilométerrel távolabbra, a FC Dabas Stadionjának és villanyvilágítással ellátott műfüves pályájának otthonául is szolgáló a Dabas-Sári sporttelepre látogatunk. Itt készülnek az ifjúsági (U17, U21) és felnőtt csapataink (NBIII, Megye II.), de időközönként a többi utánpótlás korosztály is tiszteletét teszi itt egy-egy edzés, mérkőzés, UP torna vagy fesztivál erejéig.

taktika U11 módra

technikai gyakorlatok - U14

technikai gyakorlatok - U14

labdatartás - U21

labdatartás - U21

 
 
2015.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Halásztelek FC (2 : 1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a listavazető Halásztelek FC 2:1-es hétvégi legyőzését követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Volt adósságunk Halásztelek csapatával szemben. Ennek megfelelően "hergeltük" magunkat a héten, mindenképp nyerni szerettünk volna hazai pályán. Két fontos játékosunk nélkül tudtunk kiállni a mérkőzésre, Cemmel Péter 5 sárga lapja miatt hiányzott, míg Farkas Krisztián betegség miatt.

Éppen ezért éreztem, úgy meccs előtt, hogy mindenképp mi nyerjük meg a mérkőzést, mert nagyon erősnek éreztem a csapatot összességében.

A játék képe alapján megérdemelten nyertük meg az összecsapást, mert az történt amit elterveztünk. Masszív védekezésből, gyors, dinamikus támadásokat vezetve játékban, taktikailag megvertük az ellenfelet, míg erőben pedig talán döntetlenre végeztünk.

Nagy dicséret illeti az egész keretet, hiszen 22-23 játékos munkája fekszik benne ebben a győzelemben.

Innentől csupán egy dolgunk van, nagyon komolyan venni Hernád csapatát és legyűrni őket a következő mérkőzésen és így újra a 2.helyet "nézegetni" "

 
 
2015.04.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U13-as csapatának edzője a hétvégén megrendezésre került Bozsik Tornán látottakat az alábbiak szerint értékelte:

" Idei második Bozsik tornánk Szentendrén került megrendezésre. Sajnos betegségek és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk a legerősebb kerettel elutazni, de azért így sem vallottunk szégyent. A legnagyobb probléma az volt, hogy egyetlen kapusunk Petrányi Józsika sem tudott elutazni velünk így három mezőnyjátékos váltotta egymást a kapuban. Az érintett srácoknak külön megköszöntem, hogy kisegítettek minket, emellett remek teljesítményt nyújtottak és igazai csapatjátékosnak bizonyultak.

Mint mindig ezen a tornán is stabil volt a védekezésünk, egyetlen gólt kaptunk akcióból az öt meccsen, kettőt pedig pontrúgásból. Sajnos az utolsó percekkel hadilábon állunk (nem tudom, mi lehet az oka) koncentráció vagy pedig egyszerűen nincsen szerencsénk, de megint ilyenkor kapjuk a gólokat. Zárt védekezésünk jól működött a középpályások mögött, egészen jól használtuk a széleket, de a kapu előtt vannak még problémáink.

A legjobban az zavart, hogy az öt meccsből kettőn nem igazán voltak helyzeteink, inkább a mezőnyben folyt a játék, a pálya utolsó harmadában nem nagyon találtuk fel magunkat. Ezen kell majd javítanunk az edzéseken. Az ellenfél kapuja előtt kicsit kreatívabbnak kell lennünk.

Három vereség egy győzelem és egy döntetlen ellenére is azt mondom, a játék nem volt rossz, de helyzetek és gólok nélkül nem tudunk előre lépni. Dolgozunk tovább, próbáljuk kijavítani a hibákat és még egyszer gratulálok a srácoknak!

Hajrá Dabas! "

 

 
 
2015.04.14.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás edzője a hétvégi U11-es Bozsik Tornát követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Az első U11-es Bozsik tornán volt szerencsém részt venni. A tornáról önmagában egy vicc, hogy egy kiemelt tornán nekem kell figyelni, hogy éppen lesen van e valaki, vagy szabálytalan volt -e.
Elsőként azt emelném ki, hogy messze mi voltunk a legfiatalabb a csapat, egy 2004-es születésű játékosunk volt, öt-öt 2005-ös és 2006-os.

A csapatunkról az első meccsen csak pozitívat tudok mondani, próbáltunk a megbeszéltek szerint passzal játszani, szélekre kivinni a labdát. 3-4 helyzetünk volt kapussal szemben, de sikerült kihagynunk mindegyiket, kétszer a gólvonalról rúgták ki. Tíz percig jobbak voltunk Cegléd csapatánál, utána azonban sajnos elfáradtunk és kaptunk három gólt, így 3:0 arányban kikaptunk. 

A második meccsen a Dunaharasztival játszottunk. Ez a csapat már egyénileg és csapatként is jobb volt a Ceglédnél. Ellenük 6-7 percig 1:0-ra vezettünk, utána azonban jött megint a fáradtság és 3:1-re kikaptunk. 

A többit nem értékelném, mert jobb csapatok ellen is játszottunk és erőnlétben addigra elfogytunk. A következő Bozsikokra a cél, hogy a Ceglédet megverjük és az első egy-két meccset végigbírja a csapat erővel és szoros meccset tudjunk játszani bárki is legyen az ellenfelünk.

Hajrá Dabas!
"

 
 
2015.04.14.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: ESMTK - FC Dabas (0 : 2) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi ESMTK elleni 2:0-ás idegenbeli győzelmet követően az alábbiak szerint értékelt:

" Az első negyvenöt percben a középpályán zajlott nagy kűzdelem, aminek hatására lényegében egyik csapat sem tudott komoly helyzet kialakítani az ellenfél kapuja előtt. A második játékrész elején ugyan beszorított minket ellenfelünk, azonban zárt védekezésünknek hála nem tudtak mit kezdeni mezőnyfölényükkel, ráadásként még a vezetést is meg tudtuk szerezni. A játék képe ezután sem változott, ellenfelünk mindent egy lapra feltéve próbálta megszerezni az egyenlítést, mi pedig hősiesen védekeztünk. Tíz perccel a lefújás elótt sikerült egy újabb találatot szerznünk, amivel lényegében pontot is tettünk idegenbeli kalandunk végére."

 
 
2015.04.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas - SZEOL SC (2 : 1)
 

A 2015.április 05-én vasárnap megrendezésre került FC Dabas - SZEOL SC NBIII-as bajnoki mérkőzésről készült képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg. Az összecsapást 2:1 arányban a hazaiak nyerték. Honti József csapatának ez volt az idei évben az első hazai győzelme.

Képek: FC Dabas-SZEOL SC

 

 

 

 
 
2015.04.13.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U21 - Veresegyház VSK (2 : 7) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Veresegyház VSK elleni hazai bajnoki mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton a negyedik helyezett Veresegyház csapatát fogadtuk. A héten próbáltam a fiúkat morálisan felrázni, hogy egységesebbek legyenek a mérkőzésen. Sajnos a héten az iskolai elfoglaltságok következtében ismételten kevesen voltunk edzésen. Azt láttam a fiúkon, hogy nagyon meg szeretnék mutatni, hogy tudnak ők másképp is játszani.

Az eligazításon azt kértem a srácoktól, hogy a zárt védekezésből próbáljunk sok mozgással és passzal támadásokat kialakítani. Sajnos Két meghatározó játékosunk hiányzott a mai mérkőzésen, de a heti fejmosás után azt láttam a fiúk arcán, hogy jobban koncentrálnak a mérkőzés előtt.

A mérkőzés első tizenöt percében fegyelmezetten, de néha kapkodva játszottunk. A 17.percben egy labdaszerzés után Újvári Dávid ugrott ki a félpályáról. A védő a tizenhatoson belül buktatta, azonban a spori nem látta szabálytalannak a védőt!  Az ellenakcióból ugyanez a szituáció történt annyi különbséggel, hogy az ellenfelünk megkapta a tizenegyest. Amit természetesen be is rúgtak.

A csapatomat szerencsére nem törte meg ez a gól. Három perccel az ellenfél vezetése után egy szép kényszerítő után Gogolák Joci értékesítette lehetőségét (megjegyzem Joci lesről indult…). Az első félidő hátralevő perceiben nagy erőfeszítéseket mozgósítottunk annak érdekében, hogy tartani tudjuk az eredményt, ellenfelünk ugyanis beszorított minket a kapunk elé.

A félidőben három cserét hajtottam végre, amit a mérkőzés elején megbeszéltünk az öltözőben. Azt kértem a srácoktól, hogy pontosabban és higgadtabban próbáljanak játszani. Ha egységesek tudunk lenni a második félidőben és kihúzzuk az első tizenöt perc nyomását, akkor meglepetést tudunk okozni. Sajnos egy védelmi figyelmetlenség miatt az 52.percben megszerezte a vezetést az ellenfelünk.
Kemény harcfolyt a pályán mindkét fél részéről. A mérkőzésen Újvári Dávid nagy kedvvel és jól játszott. A 72.percben pedig a félpályáról indulva gyönyörű szóló után 2:2-re módosította az eredményt!

Sajnos ahelyett, hogy higgadtan a védekezésre helyeztük volna a hangsúlyt és a kővetkező öt-hat percet átvészeltük volna, megint egyénieskedni kezdtünk, aminek meg is lett az eredménye. Ellenfelünk egy kontrából megszerezte a vezetést. Ez a gól sajnos összeroppantotta a csapatom, illetőleg egy-két játékos hozzáállása ebben a időszakban sem volt a legmegfelelőbb.

Meg kell állapítanom, hogy ellenfelünk személyében egy egységes jó csapatott ismerhettünk meg. A ma látott csapat-hozzáállással és egy pici odafigyeléssel pontot tudtunk volna rabolni. Dolgozunk tovább, mert én hiszek ezekben a fiúkban, de sajnos egyelőre ez kevésnek tűnik. Ha ők nem hisznek egymásban, akkor nem fogunk előrébb lépni, amit személy szerint én sajnálnék a legjobban!

Hajrá Dabas!
"

 
 
2015.04.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: ESMTK - FC Dabas (0 : 2) *
 

Két gólos idegenbeli győzelmével ismét dobogós helyen áll az FC Dabas NBIII-as felnőtt kerete. Honti József csapata Dévai Csaba és Geiger Norbert második félidei találataival 2:0 arányban múlták felül a Túri Zoltán irányította ESMTK-t.

A két ősi rivális rangadójának első félideje nem eredményezett egyetlen találatot sem, így a döntésa második játékrészre maradt. Dévai Csaba 48.percben szerzett tizenegyesével hamar magához ragadta a vezetést a Honti-csapat. A hazaiak próbálkozásai ellenére az újabb találatot is a dabasiak szerezték. Geiger Norbert gólja a 78.percben már egyben a mérkőzés lezárását is jelentette.

Múlt hét után ismét győzni tudott Honti József csapata, aminek köszönhetően pár fordulónyi hullámvölgyet követően ismételten dobogós helyről várhatja a jövő heti folytatást.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (22.forduló)
Időpont: 2015.04.12. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pesterzsébet

ESMTK - FC Dabas 0 : 2 (0 : 0)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Bozsik, Zsíros, Buczkó (Csák - 75p), Lanczkor, Takács, Gáspár (Szkunc - 60p), Hollauer (Dankó - 89p), Geiger

Cserék: Nagy, Jakab, Csák, Dankó, Szkunc

Gól: - ill. Dévai (48p), Geiger (78p)

Kiállítás: -

 
 
2015.04.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Halásztelek FC (2 : 1) *
 

Két héttel a Pereg SE bravúros győzelme után az FC Dabas II is két vállra tudta fektetni a bajnoki cím legnagyobb várományosát, a Halásztelek FC-t. Kucsák István játékosai 2:1 arányban legyőzték az eddig (21 forduló alatt) mindössze egy vereséget számláló listavezetőt, így a csapat ismét jó úton halad a dobogós álmok megvalósítása felé.

Ahhoz, hogy az Alsónémedivel és a Pereggel lépést tudjon tartani a dabasi kettes csapat, mindenképpen le kellett győznie (a fordulót megelőzően) a bajnokságot tizenkét pont előnnyel vezető Halásztelek FC-t.

Az FC Dabas II játékosai jó felfogásban, céljaikat szem előtt tartva léptek pályára és aszerint cselekedtek is. Feczesin Istvánnak a 23.percben sikerült megszereznie a hőn áhított vezetést, amire azonban a vendégek három perc elteltével  válaszoltak is, így lényegében minden kezdődhetett elölről. A hazaiak szerencsére nem törtek meg a bekapott góltól, amit Varga Balázs 33.percben szerzett találata bizonyít. Az előny újra a dabasiaknál, amit másodjára már nem illendő ismételten eltékozolni.

A folytatásban Kucsák István öt cseréjével próbálta frissítette csapatát, aminek meg is lett az eredménye. A listavezető Halásztelek ugyanis képtelen volt az ismételt egalizálásra. A találkozó végén már az eredmény megtartása volt az elsődleges cél, amit végül tökéletesen meg is valósított a hazai csapat.

Minden szempontból fontos diadalt aratott az FC Dabas II, a listavezető legyőzésével ugyanis ismét magasra tették (maguknak) a lécet, amit ezután nem lenne illendő folyton leverni.

Folytatás jövő szombaton a Hernád SE otthonában, immáron ismét dobogós helyezésről.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (22.forduló)
Időpont: 2015.04.11. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Halásztelek FC 2 : 1 (2 : 1)

FC Dabas II: Magyari - Janicsák, Dankó, Botik, Farkas R, Feczesin (Krigel - 91p), Karsza, Bukovszki (Pucsinszki - 93p), Varga (Nyúl - 70p), Jakab (Bálint - 62p), Fábri (Gugyerás - 83p)

Cserék: Bálint, Pucsinszki, Gugyerás, Krigel, Nyúl, Kmetyó, Ledő

Gól:Feczesin (23p), Varga B (33p) ill. Gergály (26p)

 
 
2014.04.12.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Farkas Roland U17-es csapatának 6:4-es hazai győzelme mentette meg a dabasi utánpótlás becsületét, ugyanis a többiek, az FC Dabas U21 valamint az U15 és az U14 is mindannyian vereséget szenvedett hétvégi mérkőzéseiken.

Ledő László U21-es csapata a felsőházban található Veresegyház VSK azonos korosztályú csapatát fogadta. A vendégek jó negyed óra után megszerezték a vezetést, amit azonban gyorsan sikerült kiegyenlíteni Gogolák József révén. Mivel több találat már nem esett az első félidő fennmaradó játékpercei alatt, így 1:1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészben ismét előnyhöz jutottak a vendégek, azonban az első félidőhöz hasonlóan ezt az előnyt is sikerült semmissé tenni, így az állás ismét eldöntetlen volt. Ami viszont az utolsó tizenöt percben történt, arra nehéz magyarázatot találni, a Veresegyház a 76. és a 89.perc között további öt! gólt rámolt be a dabasi kapuba, így végül az álom rémálommá változott az összecsapás végére.
Végeredmény: FC Dabas U21 - Veresegyház VSK (2:7)

Gólgazdag mérkőzésen, 6:4-es győzelmet aratott Farkas Roland társulata a Veresegyház VSK U17-es korosztályával szemben. Az első félidő 3:3-as döntetlenjét követően sikerült még egy lapáttal rátenni a dabasi fiataloknak, és újabb három találatot jegyezve végül magabiztos győzelmet arattak Farkas Roland tanítványai a középmezőnyben tanyázó ellenfelükkel szemben. Ami a hazai gólokat illeti, Bálint Mihály kétszer, míg Kovács Rick és Richárd, Nagy József és Horváth Krisztián egyszer-egyszer volt eredményes.
Végeredmény: FC Dabas U21 - Veresegyház VSK (6:4)

Vereséget szenvedett U15-ös csapatunk a Csep-Gól FC SE otthonában. Farkas Krisztián legénysége már a 3.percben vezetéshez jutott Riesz Dávid jóvoltából, így minden az eltervezettek szerint alakult dabasi szempontból. A 25.perctől azonban minden megváltozott. Majtényi klassszikus mesterhármasa, majd Medgyesi duplája rémálommá változtatta az összecsapást. Nemhogy megfordították a hazaiak a találkozót, de egyben behozhatatlan előnyre is szert tettek. A dabasi csapat nem tudott már visszakeveredni a mérkőzésbe, így 5:1 arányban fájó idegenbeli vereséget szenvedett a tabella ötödik helyezettjétől.
Végeredmény: Csep-Gól FC SE U15 - FC Dabas U15 (5:1)

Körmöczy Szebasztián U14-es csapata számára egyre közelebb van a várva várt első pontszerzés ideje, azonban ahogy múlt héten, most is egy picike gól még hiányzott ehhez. Szoros 2:1-es vereség lett ezúttal a végeredmény, ami bizakodásra ad okot az eddigi nagyobb gólarányú vereségekhez képest. A 25.percben vezetéshez jutott a Csep-Gól FC SE, amit azonban nem sokkal a középkezdés után sikerül Farkas Csaba révén kiegyeníleni. A 33.percben azonban újra a hazaiak kerültek előnybe, amit a hátralevő majd hatvan percben sajnos már nem sikerül újból semmissé tenni, így ismét vereséget szenvedett U14-es csapatunk.
Végeredmény: Csep-Gól FC SE U14 - FC Dabas U14 (2:1)

U-21
FC Dabas U21 - Veresegyház VSK
9 : 3 (1:1)
 
2015.04.11.
Gól:
- Gogolák J (21p)
    - Ujvári D (72p)
     
U-17
FC Dabas U17 - Veresegyház VSK
6 : 4 (3:3)
 
2015.04.11
Gól:
- Kovács Rick (7p)
      - Kovács Richárd (36p)
      - Bálint M (37p)
      - Bálint M (62p)
      - Nagy J (64p)
      - Horváth K (65p)
       
U-15
Csep-Gól FC SE U15 - FC Dabas U15
5 : 1 (2:1)
 
2015.04.12.
Gól:
- Riesz D (3p)
     
U-14
Csep-Gól FC SE U14 - FC Dabas U14
2 : 1 (2:1)
 
2015.04.12
Gól:
- Farkas Cs (26p)
       

 
 
2015.04.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 22.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzéssel zárul a 22.forduló vasárnapi játéknapja. Az középmezőnyben található ESMTK a dobogóra ismét eséllyel pályázó Dabast látja vendégül, valamint a nyolcadik helyezett DMTK hazai pályán a tizedik Szekszárd ellen próbálja begyűjteni sorozatban harmadik győzelmét.

Szombat - 2015.04.11.
Dunaharaszti MTK
-
Szekszárdi UFC
0 : 1
ESMTK
-
FC Dabas
0 : 2
 
 
2015.04.11.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 22. forduló, szombati eredmények
 

Szombaton hat mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport huszonkettedik játéknapja.

Közép-csoport 22. forduló, szombati eredmények:

16:30 SZEOL SC - Bajai LSE 2-0
Gólszerzők: Kormányos 34.p, Bjedov 41.p 

16:30 Vác FC - REAC 5-1
Gólszerzők: Magos 15.p, Rusvay 51.p, Tányéros 56.p, Tóth G. 69.p, Pölöskei 90.p ill. Csiszár 80.p 

16:30 Maglódi TC - Várfürdő-Gyulai Termál FC 0-2
Gólszerzők: Nagy G. 38.p, Laurinyecz 63.p 

16:30 Orosháza FC - Bölcskei SE 1-0
Gólszerző: Ferenczi 19.p 

16:30 Monori SE - Videoton FC II 2-1
Gólszerzők: Dr. Selei 46.p, Mészáros A. 90.p ill. Havasi 81.p 

16:30 Szentlőrinci SE - Kozármisleny 0-0

 
2015.04.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 22.Forduló - Szombati mérkőzések
 

A dobogós csapatok közül az éllovas Vác FC-nek lesz minden bizonnyal a legnehezebb dolga, mivel a negyedik helyen álló REAC ellen kellene begyűjtenie az immáron létfontosságú három bajnoki pontot. A második Kozármisleny és a harmadik Bölcske is idegenbe utazik (Orosháza / Szentlőrinc), sorsolásuk azonban jóval kedvezőbb, mint Csank János csapatának. A Vácnak több hiba nem fér bele, újabb botlás esetén ugyanis a Kozármisleny pontban beérheti a listavezetőt és onnantól bármi megtörténhet.

Szombat - 2015.04.11.
SZEOL SC
-
S-P Bajai LSE
16:30
Vác FC
-
REAC
16:30
Maglódi TC
-
V-Gyulai TFC
16:30
Orosháza FC
-
Bölcskei SE
16:30
Monor SE
-
Videoton FC II
16:30
Szentlorinc SE
-
Kozármisleny FC
16:30
 
 
2015.04.11.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Alapozás... *
 

A hét végére is maradt egy-két pillanatkép a hamarosan elkészülő FC Dabas Utánpótlásközpont építési folyamatáról.

Az épület alapjának megerősítéséhez elengedhetetlen vasháló is megérkezett a helyszínre, így minden adott az előzetesen kiásott gödrök betonnal való kiöntéséhez...

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 

 
 
2015.04.10.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 22. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport huszonkettedik játéknapján a két élmenő közül a Vácnak lesz nehezebb dolga, mert amíg a Pest megyeiek a REAC-ot látják vendégül, addig a Kozármisleny a Szentlőrinccel meccsel. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

SZEOL - Baja: Mindkét csapat vereséggel zárta az előző fordulót, ezért most javítani szeretnének. A Baja múlt heti sérültjei miatt, nincs könnyű helyzetben. Tippem: 2-1

Vác - REAC: A Vác múlt héten rangadót vesztett, most már több botlás nem fér bele nekik. Annak ellenére, hogy a REAC nagy győzelmet aratott egy hete, a hazaiak győznek majd. Tippem: 3-1

Maglód - Gyula: A Maglód most már az esélytelenek nyugalmával játszhat és otthon esélye lehet a sikerre. Tippem: 2-1

Orosháza - Bölcske: Szédületes tavaszt produkál a Bölcske, az Orosháza pedig újabb alapembereit veszítette el, így a vendégek a favoritok. Tippem: 1-3

Monor - Videoton II: A Monor otthon fontos pontokat hullajtott el idén, a Videoton viszont inkább hazai környezetben a jobb, ezért döntetlent várok az összecsapástól. Tippem: 1-1

Szentlőrinc - Kozármisleny: Baranyai megyei rangadó! A Szentlőrinc idén még nem győzött, bár mindent elkövet érte, a Kozármisleny azonban múlt heti sikerével lőtávolba került és most sem hibázik. Tippem: 0-2

Dunaharaszti - Szekszárd: Két azonos képességű csapat találkozója lesz. Az elmúlt szezonban mindkét együttes idegenben nyert a másik ellen, ősszel viszont kikaptunk Szekszárdon. Ha a sor folytatódik, akkor most mi jövünk. Tippem: 2-1

ESMTK - Dabas: Meglepetés volt mindkét gárda múlt heti eredménye, hiszen az ESMTK nagy vereségbe szaladt bele, míg a Dabas a jó formában lévő SZEOL-t fektette két vállra. Ennek ellenére, most döntetlenre számítok. Tippem: 2-2

 
2015.04.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: ESMTK - FC Dabas *
 

Szeged elleni hazai győzelmével ismét dobogóközelbe került a Honti-csapat. Az NBIII-as keret ezúttal Pesterzsébetre látogat, ahol a középmezőnyben található "ősi rivális" ESMTK-val mérkőzik meg vasárnap délután.

Vendéglátóink a tizenegyedik helyről várhatják a Dabas elleni ütközetet. Elmúlt két mérkőzésükön a Kozármisleny és a REAC ellen is vereséget szenvedtek, így égető szükségük lenne a három bajnoki pontra, amiért hazai pályán alighanem mindent meg is fognak tenni.

Honti József együttese egy DMTK elleni idegenbeli vereség és egy SZEOL elleni hazai győzelem után látogat majd a pesterzsébeti ütközetre. Egyik csapat sincs bomba-formában, ettől függetlenül a tradíciókhoz híven ezúttal is nagy csata várható majd kettejük hétvégi rangadóján.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.12. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Pesterzsébet

Mérkőzés: ESMTK - FC Dabas

 
 
2015.04.10.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Halásztelek FC *
 

Szombat délután az éllovas Halásztelek FC látogat Dabasra és 16 órás kezdéssel a Kucsák István irányította FC Dabas II-vel méri össze tudását. A kettes csapat tagjai szeretnének visszakapaszkodni a dobogóra, a HFC pedig alighanem semmiképp nem szeretné elszenvedni második vereségét, így rangadóra számíthatunk a javából.

A vendég Halásztelkiek meggyőző, tizenkét pontos előnnyel vezetik a bajnokságot, 17 győzelmük mellé 3 döntetlen és mindössze 1 vereség társul, így nehéz, de nem lehetetlen küldetés elé néznek a Dabas II játékosai.

Kucsák Istvánék egy vereség (Alsónémedi SE) és egy döntetlen (DMTKII) után múlt héten Bugyin rangadót nyerve úgy fest kilábaltak a hullámvölgyből, így komoly erőpróba elé néznek a vendégek is, amennyiben Dabasról ponttal vagy pontokkal szeretnének távozni.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.11. (szombat, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas II - Halásztelek FC

 
 
2015.04.10.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Építkezünk... *
 

A munkaterület körbezárását követően a héten az érdemi munka is kezdetét vette.

Az épület geodéziai (földmérő) mérőműszerekkel való kitűzése volt az első fontos munkafázis, melynek köszönhetően a létesítmény valóban oda kerül majd, ahová azt tervezték.

Az alábbi képeken a következő munkafolyamatba kaphatunk némi betekintést, ahol a szakemberek épp az építmény alapjának földmunkáját (kiásás), bevasalását és betonnal való kiöntését végzik.

Helyszíni képes beszámolónkat hamarosan folytatjuk...

 

 

 
 
2015.04.09.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
EDZŐSORS. Honti József, az FC Dabas 60. születésnapját ünneplő mestere: "Tudom, hol a helyünk"
 

Egy napon született Bruce Willisszel, és ahogy az 1955. április 1-jén világra jött amerikai színészóriás, úgy a 60. születésnapját ünneplő Honti József által irányított, az NB III, Közép-csoportjában lévő FC Dabas is "drágán adja az életét".

- Miért szabadkozik?
- Lehet, hogy nem érdemlem meg - felelte Honti József, az FC Dabas edzője.

- Csak egyszer hatvanéves, és mikor készüljön ünnepi interjú, ha nem most?
- Vannak nálam fontosabb emberek, akik megérdemelnék, hogy cikket írjanak róluk. És ez nem álszerénység, így is érzem. Nem pofázni kell, hanem tenni a dolgunkat, úgyis gödörben vagyunk.

- A nagyobb mérföldköveknél szokás elgondolkodni, mit tett le az ember eddig, és hogyan tovább.
- Ugyan, mit tettem le az asztalra? Csak a dolgomat tettem Dorogon, Ausztriában, és mindenhol, aztán ami kijött belőle, kijött, de őszinte leszek, eszembe sem jutott, hogy megálljak. Ezt most ne írja le, de mindig mondják a játékosaim, hogy "Mester, szeretnénk így kinézni hatvanéves korunkban, ahogy te". A minap éppen Bozsik Viktornak feleltem, hogy "ilyen magas követelményt azért ne állítsál magad elé".

- Ez nem rossz szöveg.
- Akkor írja bele!

- Nagy ünneplés volt? A fotók alapján úgy tűnt, igen.
- Tényleg? Megnézte?

- Meg bizony, láttam a felvételeket az fcdabas.hu oldalon.
- Volt egy kis összejövetel a keddi napon, az edzés után. Aranyosak voltak a vezetők, a játékosok, és mindenki, aki csak ott volt.

- A meglepetés legnagyobb erejével hatott?
- Azért ez túlzás lenne, mert úgy történt, hogy mondtam a vezetőknek, nagy örömömre szolgálna, ha részt vennének az eseményen. Több sem kellett, a csapat két hete másról sem beszélt, hogy lesz, mint lesz. Ugye, jeleztem nekik, meghívom őket, és mindenki várta, hogy na, akkor most összejövünk.

- Még ekkor sem állt meg egy pillanatra?
- Az imént, hogy mondta, lehet, most fogok megállni mindjárt.

- Nem ezért kérdeztem.
- Ez volna logikus, hogy megállsz. Egyébként meg az jutott az eszembe, hogy nem olyan rég volt az ötvenedik. Dobogókőn ünnepeltük meg, és az is nagyon bensőséges nap volt, az összes barátom, aki élt és mozgott, Kovács "Kokó" Istvántól kezdve Fekete Laciig mindenki ott volt. Mintha tegnap lett volna.

- Nem rémíti meg az idő múlása?
- Észre sem vettem.

- Megértem, hiszen egy edzőt még ebben a korban is fiatalosan tartják a játékosai.
- Ez tényleg így van, én legalábbis így érzem, hála a Jóistennek! Azon már elgondolkodtam, mi volna, ha olyan munkahelyem lenne, ahol tele lennénk öregekkel? Elképzelni sem tudom, bár az én mentalitásom, lazaságom ott is elmenne, de itt sokkal jobban kiteljesedik.

- Kell is a fiatalos lendület, hiszen jókora kátyúba ragadtak.
- Az túlzás, de tény, hogy a mi csapatunk legnagyobb ellensége önmaga. És ezt szó szerint értse.

- A kispadról, a pálya széléről lehet ezen segíteni?
- Azon igen, hogy a fejeket tisztába kell tenni, meg azért azt is el kell mondjam, olyan balszerencse sújt minket, de olyan, amilyenre nem is tudom, emlékszem-e, tudnék-e példát mondani pályafutásom során. Egyfolytában betegeim, sérültjeim vannak, egyszer nem tudtam teljes értékű munkát végeztetni mindenkivel. Most már csak azt kértem a Jóistentől, tegye meg, hogy egyszer mindenki egészséges legyen, úgy tudjak harcba indulni a soron következő ellenfelünkkel szemben, hogy mindenkire tudok számítani. Mert az van, hogy kihagy valaki két edzést vagy hármat, de játszatnom kell, mert éppen azon a poszton nincs más, úgyhogy ez valami borzalmas! Ki vagy szolgáltatva a sorsnak és nem tudsz ellene tenni semmit.

- Az amatőr futball minden pozitívuma és negatívuma benne volt ebben a néhány mondatban.
- Tisztában vagyok vele, hogy az NB III nem profi szint, és azt is tudom, nekünk hol a helyünk. Amikor Dabasra kerültem tavaly február végén, igazolni sem nagyon tudtunk, mégis eljutottunk onnan valameddig. Az, hogy a 3. helyen végeztünk az ősszel, óriási dolognak számít, de én mindig mondtam a vezetőknek, nagyon sokat kell tennünk azért, hogy folyamatosan az élcsapatok között legyünk. Ott leszünk, de még ahhoz kell egy kis idő. Ha belegondolok, hogy a tavalyi társulathoz képest van 12 új játékos a keretben, és azokat be kell építeni. Nem hiszem, hogy én találtam fel a spanyolviaszt, ha azt mondom, ehhez nem három hónap kell. És akkor közben meg itt annak a betegségek, sérülések. Persze, tudom én, hogy minden edző ebbe kapaszkodik, de ez nálunk mindenen túltett, amin átmegyünk, miközben jönnek a meccsek, és követjük el azokat az ordenáré hibákat, amelyeket nagyon nem kellene. Márpedig bennünket egy csapat sem játszott le. Lenyilatkozhatja a Monor pályaedzője, hogy mi volt, csakhogy 11-est hibáztunk, öt "ezerszázalékos" helyzetet hagytunk ki, aztán megbüntetett bennünket a Jóisten, de megérdemeltük, mert aki büntetőt és ziccerek tömkelegét hagyja ki, az ne is nyerjen. Az Orosháza ellen számoltam, 14 helyzetet hagytunk ki, és most olyanról beszélek, amit kidolgoztunk. A legfrissebb példa a Dunaharaszti-meccs. Gratuláltam Króner Péternek, hogy megnyerték a meccset, de mondok valamit: vezetünk 1-0-ra, irgalmatlan nagy helyzetet kihagyunk, zúgó kapufát rúgunk, majd Takács Kornél gólt fejel, de a bíró úgy dönt, nem gól, mert támaszkodott. Csak azt nem tudom, ugyan kire, amikor a játékosom mellkasáig érnek az ellenfelek. És innen is ki tudsz kapni. Ilyen és ehhez hasonló találkozókon veszítettünk pontokat, és nem azért, mert valaki lebunkózott, amiért úgy kellett megmutatni az öltözőt, hogy találjanak be az ajtón a játékosaim.

- Ehhez képest a 3. helyezés elérése még mindig a realitás tárgyát képezi.
- Jelen állás szerint egy győzelemre vagyunk a dobogótól, de ahogy mondtam, én tudom, hol a helyünk. A Vác és a Kozármisleny botladozik, de azért kiemelkednek a mezőnyből. Aztán utánuk van hét-nyolc olyan csapat, amelyik egy szinten van, és a pillanatnyi forma dönti el, melyik együttes nyeri meg az azonosak egymás elleni meccsét. Nincs különbség, legalábbis én így érzem. Ahonnan elindultunk, ahhoz képest nem járunk rossz úton, főleg, ha türelem is van. A dabasi vezetők előtt nagyon nagy kalapot emelek, mert a legnagyobb pánikban is a nyugalom volt úrrá az öltözőben, egyszer sem bántottak, amikor a kiesés ellen kínlódtunk tavaly tavasszal. Most is csak azt mondják, tegyük a dolgunkat, majd megfordul a szerencse, aztán jönnek az eredmények. Mindig "bohóckodom" velük, hogy életemben nem fociztam Dabason, mint ellenfél, sőt, életemben nem voltam Dabason edzőként, mint ellenfél, és mégis itt kötöttem ki.

- Nincsenek véletlenek. Az például kifejezetten jót tesz a pontvadászatnak, hogy alig van különbség az egyletek között.
- Persze, a bajnokság szempontjából ez jó, mert senki nem mehet biztosra senki ellen, nem is tudom, volt-e olyan, hogy ilyen szoros bajnokságban vezettem volna bármelyik csapatomat, ahol ennyire kiegyensúlyozott a mezőny. Ezért mondom mindig a játékosaimnak is, hogy "gyerekek, a hibákért azonnal büntetnek, megkapjuk a féket, ha hibázunk", és ez így is van. De előbb vagy utóbb a sérülések is csak megszűnnek, a hibákat pedig, amelyeket elkövetünk, kiküszöböljük. Az én csapataim mindig arról voltak híresek, hogy alig kaptunk gólt, most meg annyit, ahány bombát Pest a világháború alatt. Hogy ez miért van így, nekem talány. Ám ezen gólok zöme egyéni hibák, pontrúgások után születnek, amely azért dühítő, mert tele vagyunk magas emberekkel, erre figyelmetlenségekből gólokat kapunk. Olyan találatot szedtünk be nemrég, hogy elszáll a labda a legmagasabb emberem, Takács Kornél feje fölött, az ellenfél pedig ott áll az ötösön, és bepattan róla, majd úgy meglepődik, hogy azt sem tudja, gól lett.

- Ilyenkor hány évet öregszik?
- Sokat, nagyon sokat. Éppen ezért a meccsek után sohasem értékelek. Mindig abból indulok ki, én mit csesztem el, mit csináltam rosszul? Soha nem bántom a játékosaimat közvetlenül a mérkőzéseket követően. Eleve feszültebb mindenki, és én vereség esetén romokban tudok heverni. Nem tudok úgy tenni, hogy kikaptunk és akkor mi van? Ez nálam nem így működik! Mondják is sokszor, hogy "Józsi, ennyire nem szabadna letargiába esned", de én minden vereség után meghalok. Főleg, amikor olyan meccsekről van szó, amikor tudom, min múlott, és éppen lehetett volna fordítva is. Ha valahová elmész és kapsz egy ötöst, elvernek úgy, hogy azt sem tudjuk, hol vagyunk, azt sokkal könnyebben elviselem. Gratulálok az ellenfélnek, és azt mondom a csapatnak, öltözzünk és tűnjünk innen, de kurva gyorsan, úgy, hogy ne is lássanak minket. De ebben a bajnokságban ilyen még nem volt, úgyhogy nem is állunk meg. Jól hallotta, még én sem.

AZ ARANYCSAPAT LEGENDÁJA
"Tizenkét évig voltam egyhuzamban a Dorog edzője, és minden bányásznapon megjelent nálunk Grosics Gyula, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc és Buzánszky Jenő. Ez a sztori 1997-ben történt, amikor még NB I B-s volt a Dorog, és Jenő bácsi kérdezte tőlem, hogy >Józsi, jövünk, bemehetünk az öltözőbe?< Mondtam neki: >hogyne jöhetnének be!< Emlékszem, a Szolnok ellen játszottunk, és nem szóltam a játékosoknak, akik öltöztek, miután úgy volt, körülbelül tíz perc múlva melegítenek. Kopogtak, és bejöttek ők négyen a magyar futball legendái közül. A gyerekek köpni-nyelni nem tudtak, majd Öcsi bácsi azt kérdezte: >Nektek van fogalmatok arról, hogy ebben a mezben mekkora focisták játszottak? Az elődök, akikhez jött a nagy Honvéd, Puskás Öcsivel az élen, azt úgy kaptak egy hármast, hogy azt sem tudták, hogy találnak vissza Pestre. Gyerekek, nagyon remélem, a meccs után együtt koccintunk!< Nekem nem kellett mondanom semmit: Dorog - Szolnok 5-0."
Honti József az egyik felejthetetlen élményről

 
2015.04.09.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.ápr.11-12.)
 

NBIII-as első csapatunk Pesterzsébetre, az ESMTK otthonába látogat vasárnap délután, az FC Dabas II pedig egy nappal korábban, hazai pályán fogadja az éllovas Halásztelek FC-t.

Az utánpótlásban U21-es és U17-es fiataljaink szintén Dabason mérkőznek, soros ellenfeleik a Veresegyház VSK korosztályos csapatai lesznek. Az FC Dabas U15 és U14 Csepelre látogat vasárnap délelőtt a Csep-Gól FC SE-hez.

Ismét pályára lépnek U13-as és U11-es fiataljaink, akik szombaton délelőtt Bozsik Alközponti torna keretein belül mérkőznek meg ellenfeleikkel.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 16:30 ESMTK - FC Dabas
FC Dabas II Szombat, 16:00 FC Dabas II - Halásztelek FC
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 FC Dabas U21 - Veresegyház VSK U21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 FC Dabas U17 - Veresegyház VSK U17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 12:00 Csep-Gól FC SE U15 - FC Dabas U15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 10:00 Csep-Gól FC SE U14 - FC Dabas U14
FC Dabas U-13 Szombat, 9:30 U11 / U13 Alközponti Torna
FC Dabas U-11 Szombat, 9:30 U11 / U13 Alközponti Torna
 
 
2015.04.09.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - UP
 

Folytatódik "Pillanatképek" sorozatunk, melyben az érdeklődők az FC Dabas utánpótlásának dolgos hétköznapjaiba nyerhetnek (ismételten) egy kis betekintést pár fotón keresztül.

A mostani pillanatkép-válogatást a Mann Balázst helyettesítő Feczesin István és az FC Dabas U6-U7 keretének csoportképe nyitja, majd a nagyobbak gyakorlásába is belepillanthatunk egy kicsit. Amint látható, zajlik az élet délutánonként az ÉKÜ-n, egyszerre több korosztály is birtokba veszi az FC Dabas utánpótlás komplexumát.

FC Dabas U6-7

FC Dabas U11

FC Dabas U11

FC Dabas U14 és U15

FC Dabas U14 és U15

FC Dabas U14 és U15

FC Dabas U15

FC Dabas U15

 
 
2015.04.08.
www.fcdabas.hu
UP
UP Központ - Végre elkezdődött... *
 

Kezdetét vette a TAO-Program keretében megvalósuló FC Dabas Utánpótlásközpont épületének gyakorlati megvalósítása is. A látványtervekkel már mindenki megismerkedhetett, most pedig mindannyiunk nagy örömére az építési folyamatnak is nekiláthatnak az arra jogosult vállalkozók szakembereik segítségével.

A munkaterület körbekerítése és lezárása volt az első és egyben legfontosabb feladat, ami nélkül el sem kezdődhet az építkezés. Ezt követően az épület kitűzése következik, majd végre indulhat az első valóban látványos részfázis, az épület alapjának földmunkája.

Honlapunkon hétről-hétre nyomon kísérheti majd az építkezés fontosabb munkafolyomatait egészen az ünnepélyes átadásig...

 

 
 
2015.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Bugyi SE - FC Dabas II (0 : 3) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a Bugyi SE otthonában 3:0 arányban megnyert szomszédvár rangadót követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Felemás érzésekkel vártuk a mérkőzést, hiszen az elmúlt két meccsen mindössze egy pontot szereztünk, miközben a játékunk "rendben" volt. Idegenbeli mérkőzésen mindig fontos a védekezés és az első helyzet értékesítése. Másfél év után eljutottunk odáig ebben az osztályban, hogy minden ellenféllel szemben minimum 3-4 helyzetet ki tudunk dolgozni.

Valamelyest támadóbb felfogású játékosokat szerepeltettem a "kezdőben", akiktől viszont elvárás a védekezés is, egészen a labda vonaláig.

Egy mély talajú pályán, masszívan "dolgoztunk" a pálya közepén és labdaszerzéskor valamint labda kihozatalkor megpróbáltuk a gyors, dinamikus játékosainkat kihasználva eljutni az ellenfél kapujáig az aránylag nagy méretű pályán. Ellenfelünk próbálkozott becsülettel, de igazából nem jelentettek veszélyt a kapunkra.

Szokás szerint érthetetlen játékvezetői döntéseket láthattunk, felfoghatatlan szituációkat teremtettek, igazából "agyrém" ahogyan cselekednek a "sporik". Nekünk nem marad más , mint a csendes beletörődés...

Jó volt látni a csapatot, erőteljes, masszív és gyors, gólratörő játékot nyújtottunk, amelyben a 60.perctől a tartalékok is nagyon sokat segítettek. Tudatos, valamint nagyon szép gólokat szereztünk, így teljesen megérdemelt volt a győzelmünk.

Egy hét múlva az első helyezett Halászteleket fogadjuk, szombaton 16:00-kor. Ha dobogós céljaink vannak (márpedig azok vannak), akkor a győzelem ami foglalkoztathat bennünket. "

 
 
2015.04.07.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - SZEOL SC (2 : 1) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi Szeged elleni 2:1-es hazai győzelmet követően az alábbiak szerint értékelt:

" Már a találkozó előtt tisztában voltunk vele, hogy a Szeged egy jó formában lévő dinamikus csapat, így elsődleges feladatunk egy masszív védekezés megszervezése volt. Stabilitásunknak köszönhetően nem is igazán tudtak mit kezdeni velünk, a labdát ugyan többet birtokolta ellenfelünk, de ez mit sem ért, mivel a gólokat mi szereztük. Félidőben két gólos előnyünktől függetlenül óva intettem minden játékosomat, nehogy elbízzuk magunkat, mivel a mérkőzést még korántsem nyertük meg. Sajnálatomra a találkozót végül nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni, azonban legfontosabb célunkat a három pont begyűjtésével így is elértük. Van mit javítani játékunkon, ez tény, azonban végszóként mégis annyit mondanék, gratulálok csapatomnak az első idei hazai pályán elért győzelemhez, amit egy jó erőkből álló ellenfél ellen sikerült véghezvinniük "

 
 
2015.04.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas Utánpótlásközpont - Álomból valóság...
 

Az építkezés lassan kezdetét veszi, addig azonban pár gondolat, mi és hogyan valósul meg az FC Dabas Utánpótlásközpont elkészültével:

A Stefkó Károly (okleveles építészmérnök) és Monus Krisztián (szintén o.g.) által tervezett épület utánpótlásközpont és klubház is lesz egyben. Elsősorban az FC Dabas utánpótlás-nevelését szolgálja majd a jövőben.

Az 50x20m (mintegy ezer négyzetméter) alapterületű főépület földszinti része 6db csapat- és 2db bírói öltözőnek, orvosi szobának, torna-, kondícionáló- és gépészeti teremnek, mosodának valamint szociális helyiségeknek ad majd otthont.

Az emeleten első körben 2 db iroda, előadóterem, gépészeti tér, mosdók lesznek kialakítva.

További információk, tervek: FC Dabas Utánpótlásözpont

az FC Dabas komplexum madártávlatból

a kettes (füves) pálya felöli nézetből ez a kép tárul majd elénk

a műfüves pályáról ezt láthatjuk majd

a főbejárat felől ez a kép fogadja majd az érkező vendégeinket

 
 
2015.04.07.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás edzőtábor - Dabas
 

Kedden és szerdán az U13-as korosztály számára utánpótlás edzőtábort rendez Dabas városa. Az alközponti válogatottba a környék legtehetségesebb fiataljai kaptak invitálást. A beválogatott fiatalok szakmai (elméleti és gyakorlati) képzéséért Kucsák István és segítői lesznek a felelősek.

A tervezett program délelőtt 10 órától délután 16-ig tart és körülbelül 25-30 tehetséges fiatal labdarúgóra lehet számítani a két napos összetartáson. Az edzések kezdési időpontjai 10:00 és 14:30.

 
 
2015.04.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gödöllői SK U21 - FC Dabas U21 (9 : 3) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Gödöllő elleni vesztesen megvívott idegenbeli mérkőzésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Vasárnap az U21-es kerettel Gödöllőre látogattunk. A héten sok sérültünk és betegünk volt. A mérkőzés reggelén két játékos mondta le betegség miatt a részvételt. A megjelent 13 labdarúgómtól a mérkőzés előtti megbeszélésen (a kezdőcsapat kihirdetése után) azt kértem, hogy próbáljunk zártan védekezni és abból, ha lehetséges gyors ellen támadásokat kezdeményezni.

Sajnos a bemelegítés alatt láttam, hogy ez nem az a vasárnapi mérkőzés, amin pontokat fogunk szerezni. Sajnos egy két játékosom nem fogja fel, hogy mi is az a csapategység!

A találkozót úgy kezdtük, hogy a bíró sporttárs befújt egy oly büntetőt, amit csak ő látott annak. DE kapusunk, Volenszki Gabi hárította! és ezzel megadta azt a lelki lökést a csapatnak, amitől még egységesebbek tudunk lenni. Ez a lendület és amit megbeszéltünk a 28.percig tartott (igaz ebben az időszakban voltak lehetőségeink, de ahogy az elmúlt mérkőzésen, most is kihagytuk őket)! Ekkor egy szöglet után a kapunk előtt pattogó labdát hat játékosom se tudta kirúgni, a Gödöllőiek köszönték szépen a lehetőséget és megszerezték a vezetést.

Innentől kezdve hibát hibára halmoztunk és öt perc alatt lerendeztük a mérkőzést, természetesen nem a mi javunkra. Sajnos az első félidő utolsó percében megint egy egyénieskedés végén ellenfelünk visszatámadott és megszerezte a negyedik gólját. Az esetnél Ubornyák Józsit kiállította a játékvezető. Ezután átszerveztem a csapatot, de csak a szépítésre jutott erőnkből, így a végeredmény 9:3 lett.

Nagyon sajnálom, hogy amit három hét alatt felépítettünk, azt ezen a mérkőzésen le is romboltuk!

Dolgozunk tovább.Hajrá Dabas! "

 
 
2015.04.06.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Gödöllői SK U17 - FC Dabas U17 (4 : 2) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a Gödöllői SK elleni fellépésüket követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Az U17 a hétvégén Gödöllőre utazott, kicsit foghíjasan ugyan, de készek arra, hogy az első helyezett csapatnál nyerjünk. A héten négy alkalommal edzettünk és kicsit több idő volt taktikáról és magáról A futballról beszélgetni. Kapusunk sérülése miatt Isztolyka Ádám volt a kapuban, aki már többször tudott jó teljesítményével segíteni a csapaton.

A mérkőzést jól kezdtük, letámadtunk ellenfelünkre, egy labdaszerezés után Bálint Misi ugratta ki Nagy Józsefet, aki ballal a rövidbe rúgta a labdát. Ami nagyon szép volt a srácoktól, hogy a labdaszerzés után 4-5 passzal gólig jutottak el. Az ellenfél védelme és kapusposztja is gyengébb volt, ezért sokszor zavarba hoztuk őket, több labdaszerzésben is benne volt a gól. Egy bal oldali labdával Bálint Misi tört be a tizenhatosra, csak buktatni tudták, így büntető következett, amit Mata Péter higgadtan értékesített.

Sajnos a kihagyott helyzetek újfent csak a statisztikát kozmetikázták, az eredményjelzőt nem. Az ellenfél saját tizenhatosától megszerzett labdával egészen a kapunkig jutott, jobb oldalról bepasszolták és az ellenfél támadója nyolc méterről gólt szerzett. A gond az volt ezzel, hogy közben három ember is megállíthatta volna mezőnyben a támadást, csak éppen faultolni felejtettünk el...

A szünetben ugyanazt kértem a srácoktól, hogy támadjuk le őket a második félidő elején is és szerezzük meg a harmadik gólunkat. Jöttek is a helyzetek, de Kovács Riki nyolc méterről üres kapuba ziccert rontott. Természetesen rá két percre az ellenfél szerez gólt és máris 2:2 az állás.

Elfáradtunk védekezésben és támadásban is sajnos. Támadót cseréltem kettőt is, hogy veszélyesek tudjunk maradni elől és megszerezzük a három pontot. Nem sikerült, a 80. és  86.percben gólokat kaptunk, szellőssé vált a védelmünk, szétesett a játékunk. 4:2-nél újabb ziccerünk adódott Nagy Misi révén, de a kapus védte a lövését.

A mérkőzést összefoglalva, a srácok 70.percig kifogástalanul játszottak, az egyenlítő gólig passzos, szép játékot láthattam, helyzetekkel és jó megoldásokkal, de a játékidő kilencven percig tart.  Az utolsó húsz percre sajnos nem tudtunk megújulni. Egy gyengébb csapattól kaptunk ki, sajnálom a srácokat, de minden ilyen mérkőzésből erőt kell nyernünk. Készülünk a következő mérkőzésre.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.04.05.
www.fcdabas.hu
UP
Palacsintázás... *
 

Az FC Dabas Ifjúsági csapatainak játékosai hét közben kellemes (és nem mellékesen ízletes) meglepetésben részesültek. A fiatalokat az edzést követően a Basa büfében palacsinta "hegyek" várták. Az invitálást természetesen nem lehetett visszautasítani, így a keretek megjelent tagjai jóízűen el is fogyasztották a finom desszertet.

Ezúton szeretnénk megköszönni Karácsony Katalinnak eme kedves gesztusát a fiatalok felé és nem mellékesen Isten tartsa meg jó szokását...

 

 

 

 
 
2015.04.05.
szegedma.hu
FELNŐTT
Labdarúgás: először kapott ki tavasszal a SZEOL
 

Hiába volt kapura jóval veszélyesebb Dabason a SZEOL SC, az első félidő öt perces periódusa megpecsételte a szegediek sorsát, Beretka Péterék veretlenségi sorozata Húsvét vasárnapján szakadt meg.

Úgy utazhatott a Dabas otthonába a SZEOL SC, hogy a mezőny egyetlen veretlen együttese volt a téli szünetet követően, és egy esetleges győzelemmel már az ötödik helyre ugorhatott volna fel Tóth Ákos együttese.

Az első percektől kezdve a SZEOL lépett fel támadóbb felfogásban a két együttes közül, és bár igazi ziccerekig nem jutottak Bata Csongorék, elvétve került a Dabas Leindler Domonkos kapuja elé. Mintegy fél óra telt el a meccsből, amikor eljött a fordulópont: egy felívelt szabadrúgást követően hiába szabálytalankodtak Forróval szemben a tizenhatoson belül, általános meglepetésre nem a SZEOL jöhetett kifele szabadrúgással, hanem Dlusztusnál látott faultot Gaál Gyöngyi játékvezető, és a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Dévai értékesítette, a semmiből érkezett, ajándék-szagú büntető pedig megfogta a SZEOL-t, és két perccel később már kétgólos hátrányban volt, miután Geiger "cimbalomszögből" lőtte ki a hosszú sarkot.

A fordulást követően is magához ragadták a kezdeményezést a szegediek, Tóth Ákos kettős cserével próbált frissíteni csapatán. A SZEOL próbálkozott derekasan, nyomás alatt tartotta ellenfelét, távolról is bátran próbálkozott lövésekkel, de mindig akadt egy dabasi láb, amely közbelépett, vagy pedig Scheilinger védett. A meccs hajrájában a sokadik szegedi helyzet végre gólt eredményezett, Bjedov közelről vette be a hazaiak kapuját egy beívelt szabadrúgást követően, de ez már csak a szépítésre volt elég, egyenlíteni nem tudott a SZEOL, amely ezzel 2015-ben először maradt pont nélkül.

Ezzel a SZEOL SC maradt a kilencedik helyen az NB III Közép csoportjában, és jövő héten szombaton 16:30-tól a Felső Tisza-parti stadionban javíthat a Baja ellen.

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 21. forduló

FC Dabas - SZEOL SC 2 - 1 (2-0)
Dabas, 200 néző. Vezeti: Gaál Gyöngyi (Szarvas László, Zorinácz Ádám)

Dabas: Scheilinger - Dévai, Tóth, Lázár, Zsíros, Molnár, Wilson, Takács (Bozsik, 70'), Gáspár, Hollauer, Geiger. Vezetőedző: Honti József.

SZEOL: Leindler - Forró (Végh, a szünetben), Kormányos (Ngalle, a szünetben), Puskás, Dlusztus, Grünvald, Beretka, Bjedov, Faragó, Bata, Ondrejó. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gól: Dévai (31, büntetőből), Geiger (33) ill. Bjedov (88)

Sárga lap: Takács (34), Molnár (87) ill. Dlusztus (30), Kormányos (43), Grünvald (78), Leindler (89)

Tóth Ákos: "Nehéz nyugodtan nyilatkozni, gratulálok a srácoknak, hogy különösebb atrocitás nélkül elviselték ezt az áprilisi tréfát, ami játékvezetés akart lenni. Természetesen a Dabasnak is gratulálunk, hiszen rúghattunk volna három gólt, de nem tettük, így nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények között, de megszakadt a szép sorozatunk. Jövő héten megpróbálunk javítani."

 
2015.04.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC (2 : 1) *
 

Vasárnap délután megszerezte első tavaszi győzelmét hazai pályán az FC Dabas NBIII-as felnőtt kerete. Honti József tanítványainak első félidőben szerzett két találatára mindössze a 90.percben érkezett válasz, így ha csak egy góllal is, de jobb volt ellenfelénél.

Az első fél óra gólcsendjét a 31.percben Dévai Csaba büntetőből szerzett találata törte meg, majd nem sokkal később Geiger Norbertnek is sikerült betalálnia, így pár perc alatt megnyugtató előnyhöz jutott Honti József csapata. A folytatásban a szegedi fiatalok ugyan próbáltak nyomást gyakorolni a hazaiakra, minden erejükkel azon voltak, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a mérkőzésbe. A szépítő gól végül össze is jött nekik, a dolog szépséghibája azonban az volt, hogy túl későn. A 90.percben Bojan Bjedov találata után ugyanis már nem maradt idejük az egyenlítés kicsikarására, így az idei évben első alkalommal otthon tudta tartani az FC Dabas NBIII-as kerete a három bajnoki pontot.

Győzelmével egy pontra megközelítette a dobogót a Honti-csapat és bizakodva várhatja soron következő ESMTK elleni idegenbeli rangadóját.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (21.forduló)
Időpont: 2015.04.05. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - SZEOL SC 2 : 1 (2 : 0)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Lázár, Zsíros, Geiger, Electo (Buczkó - 85p), Molnár, Hollauer, Takács (Bozsik - 68p), Gáspár (Szkunc - 80p)

Cserék: Nagy, Jakab, Bozsik, Buczkó, Dankó, Szkunc

Gól: Dévai (31p), Geiger (34p) ill. Bjedov (90p)

Kiállítás: -

 
 
2015.04.05.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Bugyi SE - FC Dabas II (0 : 3) *
 

Két gólos félidei előnyére még egyet rátéve végül 3:0 arányban diadalmaskodott a Bugyi SE elleni rangadón az FC Dabas II. Győzelmének köszönhetően Kucsák István csapata ismételten felzárkózott az élbolyba és onnan gyakorolhat nyomást a szorosan előtte álló Pereg és Alsónémedi párosra.

Ordasi Gábor, Tóth András, Tőkés János, hogy csak három nevet említsünk az egykoron Dabason futballozó (jelenleg Bugyi SE kötelékében álló) játékosok közül, akik ellen kellett bebizonyítanuk rátermettségüket az FC Dabas II játékosainak. Kucsák Istvánék szerencsére átérezték a rangadó fontosságát és ehhez méltóan cselekedtek a pályán. Feczesin István 25.percben szerzett találatával sikerült megszerezni a vezetést, amit Farkas Krisztián szűke tíz perccel később megduplázott, így két gólos megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre a kettes csapat tagjai.

A második játékrészben sem tétlenkedtek sokáig Kucsák István tanítványai, az 57.percben az NBIII-as felnőtt keretből (eltiltása miatt) a kettes csapathoz irányított Lanczkor Gábor gólja már a harmadikat jelentette a sorban. A találat egyben kegyelemdöfés is volt, a hazaiak számára ugyanis ezzel elszállt minden esélyük a pontszerzésre. A fennmaradó játékidő szépen lassan lecsordogált, gól már egyik részről sem született, így magabiztos győzelmet aratva ismét karnyújtásnyi közelségbe került a hőn áhított dobogós helyezés.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (21.forduló)
Időpont: 2015.04.05. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Bugyi

Bugyi SE - FC Dabas II 0 : 3 (0 : 2)

FC Dabas II: Magyari - Janicsák (Krigel - 77p), Cemmel, Botik, Farkas R, Feczesin (Gugyerás - 79p), Lanczkor (Kiss - 74p), Bukovszki, Varga (Nyúl - 65p), Farkas K (Karsza - 75p), Fábri

Cserék: Kiss, Gugyerás, Krigel, Nyúl, Karsza, Bálint, Ledő

Gól:- ill. Feczesin (25p), Farkas K (34p), Lanczkor (57p)

 
 
2014.04.05.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Nem sikerült túl jól a húsvéti futball-hétvége utánpótlás csapataink számára. Az U15-ös mérkőzés elmaradt, a többi csapatunk pedig kivétel nélkül vereséget szenvedett. A tavaszi szünetben így bőven lesz min javítania korosztályainknak, hogy jövő héten sikeresebb fordulót zárjanak.

A negyedik helyezett Gödöllői SK otthonába látogattak Ledő László U21-es tanítványai. Sajnos az idegenbeli pontszerzés ezúttal elmaradt. Négy gólos hazai előnnyel zárult első félidőt követően végül 9:3-as vereséget szenvedett U21-es csapatunk. Ubornyák József a 44.percben a kiálllítás sorsára jutott, a csapat azonban szerencsére még így sem esett teljesen össze. A folytatásban ugyan további gólokat kaptak a dabasi fiatalok, azonban becsületükre váljék, hármat azért nekik is sikerült szerezniük. Kmetyó Máté kétszer, illetőleg Kardos Sándor egyszer volt eredményes, így talán kevésbé fájó a nagy gólarányú vereség.
Végeredmény: Gödöllői SK U21 - FC Dabas U21 (9:3)

Farkas Roland U17-es fiataljainak a listavezető Gödöllői SK U17 ellen kellett volna bravúrt elkövetve elhozniuk a három bajnoki pontot. A meglepetés eredmény majdnem össze is jött, a dabasi csapat ugyanis a 70.percig 2:1 arányban vezetésre állt, akkor azonban a Gödöllő megrázta magát és negyed óra alatt három találatot szerezve lényegében magabiztos győzelemmé alakította az addigi ki-ki mérkőzést.
Végeredmény: Gödöllői SK U17- FC Dabas U17 (4:2)

Sorozatban három győztes mérkőzéssel a háta mögött remek formában és önbizalommal telve várhatta a Dunaharaszti elleni soron következő mérkőzését az FC Dabas U15-ös kerete. Az összecsapás azonban meghiúsult, mivel a DMTK fiataljai nem érkeztek meg a kezdésre, így Farkas Krisztián csapata nem tehetett mást, mint szomorúan konstatálta, hogy nem játszhatja le aznapra betervezett mérkőzését.
Végeredmény: ESMTK U15 - FC Dabas U15 (0:2)

Körmöczy Szebasztián tanítványai a felsőházban tartózkodó DMTK U14 ellen igen közel voltak első tavaszi pontjaiknak megszerzéséhez. Dabasi vezetést követően 2:2-es döntetlennel fordultak a felek. A második játékrészben a további két DMTK gólra azonban csak egy dabasi válasz érkezett, így 4:3-as összesítéssel a Dunaharaszti MTK vihette el a győzelemért járó három bajnoki pontot.
Végeredmény: ESMTK U14 - FC Dabas U14 (3:4)

U-21
Gödöllői SK U21 - FC Dabas U21
9 : 3 (4:0)
 
2015.04.05.
Gól:
- Kmetyó M (55p)
    - Kmetyó M (71p)
    - Kardos S(74p)
     
U-17
Gödöllői SK U17 - FC Dabas U17
4 : 2 (1:2)
 
2015.04.05
Gól:
- Nagy J (3 p)
      - Mata P (24p)
       
U-15
FC Dabas U15 - DMTK U15
elmaradt
 
2015.04.04.
Gól:
-
     
U-14
FC Dabas U14 - DMTK U14
3 : 4 (0:1)
 
2015.04.04
Gól:
- Riesz D (4p)
      - Mata T (40p)
      - Farkas Cs (75p)
       

 
 
2015.04.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Maglódi TC U15 - FC Dabas U-15 (0:4) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U15-es csapatának vezetőedzője a csütörtökön bepótolásra került Maglódi TC elleni összecsapást követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Hála istennek tovább tart a nyerő szériánk. Harmadik meccsünket nyertük zsinórban és ismét nem kaptunk gólt. Felépült Mráz Máté aki magabiztos játékkal tért vissza a védelem tengelyébe. Óva intettem a fiúkat,hogy nehogy elbízzák magukat.

Elég mostoha körülmények között kellett játszanunk. Rossz minőségű pálya és nagy szél, ami inkább az ellenfélnek kedvezett. Az elején még nem abban a tempóban játszottunk, amit elvártam volna, bár a Maglód így sem tudott mit kezdeni a szervezett védekezésünkel. Ahogy telt az idő úgy vettük át a mérkőzés irányítását, szép lassan kijött az erőnléti fölényünk. Az első ziccerünket elhibáztuk, majd öt perccel a félidő vége előtt tizenegyeshez juttottunk, amit Jurászik Gergő végzett el , de a kapufára rúgta. Van ilyen, az hibázik aki odaáll. Csapatom erejét mutatja, hogy még a félidő vége előtt vezetést szereztünk. Balog Martin magabiztosan értékesítette a ziccerét.

A második félidőben is a rövid passzos játékot erőltettük, nagyon tetszett, hogy a védőim is beléptek a játékba.I tt megemlíteném Horváth Dávidot. Mráz Máté a második félidőben már középpályást játszott. Riesz Dávid is egyre többett lépett be a játékba, látszik rajta is a fejlődés, benne is elképesztő akarat van. Nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, egyre nehezebben jöttek ki saját térfelükről, már ott labdát tudtunk szerezni. Megszereztük második találatunkat, ami el is döntötte a mérkőzést. A gólszerző és a meccs embere is egyben Balog Martin, aki saját térfeléről indulva ismét magabiztosan értékesítette a helyzetét. Szenzációs találat volt. Pályára lépett Pokornyik Ádám is, aki nagyon jól szállt be és az U14-ből felhozott Mata Tamás, is aki harmadik gólunkat szerezte. Riesz Dávid távoli lővése(ballal) pattant elé és nem hibázott. Látszott, hogy élvezzük a játékot. Mindenkinek lehetőséget adtam, első mérkőzésén lépett pályára Garajszki Péter, aki egy tetszetős támadás végén centerezett, Mráz Máté a gólszerző.

Összességében az első 20-25 percet leszámítva jól játszottunk, elégedett vagyok a mutatott játékkal. Nem volt gyenge teljesítmény. Kapusunknak sok dolga nem volt, de a kijövetelei magabiztosak voltak.

Szombaton délelőtt vártuk a következő ellenfelünket, a Dunaharasztit, de nem jöttek el!!! Tesszük a dolgunkat tovább.Gratulálok még egyszer a csapatomnak! Büszke vagyok rátok fiúk, kivétel nélkül mindenkinre!

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.04.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 21.Forduló - Vasárnapi mérkőzés
 

A 21.forduló záró mérkőzésén az FC Dabas hazai pályán a remek formában lévő SZEOL SC-t fogadja.

Vasárnap - 2015.04.05.
FC Dabas
-
SZEOL SC
16:30
 
 
2015.04.05.
vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Hiába játszottunk jobban, a gólt nem mi lőttük"
 

És ez így van. Játékban, labdabirtoklásban, mondhatnánk úgyis, hogy minden, de minden mutatóban jobbak voltunk, mint a mislenyi csapat, csak sajnos abban a mutatóban maradtunk alul, amiért a pontokat osztják. A gólt nem mi lőttük. (Úgy gondolom, aki látta a mérkőzést, az a játék képe alapján nem mondja erre a mérkőzésre, hogy rangadó volt, és nem miattunk. Így utólag azt kell hogy mondjuk, hogy az őszi mérkőzésre inkább illett ez a jelző.)

Remekül indult a mérkőzés. Jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki. Már a 6. percben ziccerbe került Zsolnai, azonban lövését a 16-oson belül önfeláldozóan blokkolták a hazai védők. A 17. percben Zsolnai-Fábri összjátéka végén gólt is szereztünk, amelyet azonban az akcióról egy-másfél méterre lemaradó asszisztens -ez sajnos rendszeresen előfordult a sporttársnál a mérkőzés folyamán- lesnek intett, ezért a játékvezető nem adta meg. (Véleményes volt, maradjunk ennyiben!) Az első 25 percben a félpályát is alig-alig lépte át a hazai csapat, fölényünk egy újabb ziccerben mutatkozott meg a 26. percben, amelyet azonban Rusvay kihagyott. Egy perccel később Zsolnai került ziccerbe, azonban 13 méterről leadott lövése kapu fölé szállt.

Aztán, ahogy az ilyenkor lenni szokott megszerezte a vezetést az ellenfél. Már a 31. percben jelezték a hazaiak, hogy azért ők is a pályán vannak, hiszen egy mislenyi akció végén Gajág kapunkra tartó fejesét Palásthy a léc alól szedte ki. A 35. percben pedig a vezetést is megszerezték a vendéglátók: Lantos a 16-os sarkán kapott labdát, felnézett, keresztbe rúgta az érkező Schmidt elé, aki közelről nem hibázott. (1-0)

A kapott gól után öt perc erejéig átvette az irányítást a hazai csapat, azonban ezután ismét visszavettük az irányítást, a kezdeményezést. Támadtunk, támadtunk, de sajnos az egyenlítés sehogyan sem akart összejönni, így hátrányba vonultak pihenőre fiaink.

A szünetben Csank mester cserélt. Lehozta az addig gyengébben teljesítő Kószást, aki helyére Pölöskeit küldte játékba. A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első félidő befejeződött. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, irányítottuk a játékot, míg a mislenyiek tíz emberrel védekeztek, abszolút a kontrákra építve. (Rangadónak volt beharangozva a mérkőzés, ahol az első találkozott a második helyezettel! Persze tudom, a cél szentesíti az eszközt! És tulajdonképpen ez vezetett a mislenyi csapat számára eredményre.) Mezőnyfölényünk volt, szinte felbillent a pálya. A 65. percben Rusvay ívelt remekül középre, azonban Fábri léc alá tartó fejesét Molnár kapus bravúrral hárítota.

A mislenyiek óvták az eredményt, elvétve kontrákkal próbálkoztak, melyből a 78. percben kialakított volt a legveszélyesebb a kapunkra nézve. Azonban hiába próbáltunk meg mindent, csúsztak-másztak a fiúk, az utolsó szögletünknél a 93. percben már Palásthy Dávid is felment, az eredmény azonban sajnos nem változott. Pedig a játék egészét nézve minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Azonban továbbra is 3 pont előnnyel vezetjük csoportunkat, így pánikra semmi ok. Ugyan látótávolságon belülre került legnagyobb riválisunk, de a tabella továbbra is a mi nevünkkel kezdődik. És jelen helyzetben ez a legfontosabb!

Kozármisleny FC - Vác FC 1-0 (1-0)

Kozármisleny, 150 néző. Vezette: Barna Gábor (Aradi József, Máyer Gábor)

Kozármisleny FC: Molnár Péter - Beke Péter, Fellai József, Gajág Gergő, Szabó Milán, - Kirchner Krisztián, Lantos Levente, Kovács Tamás, Nagy Krisztián - Lauer Norbert (Cziráki Attila 74'), Schmidt Zsolt (Puskás Zoltán 66') (Tóth Adrián 90') Vezetőedző: Németh Zsolt

Vác FC: Palásthy Dávid- Tóth Gergely, Tányéros Gergő, Szeleczki Alex, Milkó Dániel (Gulyás Gábor 54') - Kószás Krisztián (Pölöskei Péter 46'), Farkas Péter, Fábri Tamás, Pallagi Botond, Zsolnai Richárd - Rusvay Gergely (Rása Gergő 71') Vezetőedző: Csank János

Gólszerző: Schmidt Zsolt 35'

Mestermérleg:

Németh Zsolt: Jó játékvezetés mellett egy remek együttest tudtunk ma legyőzni. Csapatom küzdeni akarása példaértékű volt. Egész héten jól dolgoztak a játékosok az edzéseken, átérezték a mérkőzés fontosságát és így is álltak a rangadóhoz. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és ez így is lett. Küzdelmes, nagy taktikai csata volt, amit véleményem szerint megérdemelten nyertünk meg, több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek. Gratulálok a csapatomnak, megyünk tovább. Köszönöm a szurkolók támogatását illetve ezzel a győzelemmel szeretnénk boldog születésnapot kívánni Nagy Gábornak.

Csank János: Ezen a meccsen csak az derült ki, hogy mi jobb csapat vagyunk, mint a Kozármisleny. Különösen az első félidő első húsz-huszonöt percében játszottunk jól, amikor helyzeteket csináltunk, folyamatosan mögöttük voltunk, folyamatosan szögleteket rúgtunk. Az más kérdés, hogy taktikai hiba volt, hogy minden esetben eltaláltuk a Fellait, amikor kiemelten az volt a cél, hogy próbáljuk őt megelőzni, illetve a hosszú oldalt is meg lehet támadni, ezt nem tudtuk úgy megcsinálni. A gól előtt egy figyelmetlenség volt, a hosszún nem védekeztük le a keresztbe lövést, ami szerintem nagy hiba, mert vagy les kellett volna hogy legyen, vagy ezt ott azért hárítani kell. Tulajdonképpen nem sok hibát csináltuk. A mérkőzésen egy rövid időszakot leszámítva - a kapott gól után pár percig - végig domináltunk. A második félidőben rendeződtek a sorok, de egy kicsit feszültek voltunk.  A pálya talaja se volt ideális - nem mintha a miénk biliárdasztal lenne - ezért néhány technikai hiba itt is, ott is belecsúszott. Csak hát nekik egyszerűbb volt, mert ők védekeztek, kontrára játszottak, mi meg szerveztük a játékot. Ilyen szempontból én nyugodt vagyok, mert itt azt hittem, hogy itt nagyobb különbség is lehet esetleg, hiszen a Kozármislenyt nem lehet megítélni csak azért, hogy Maglódon hogy játszik vagy mit tud. De itt most egyértelműen kijött, hogy jobbak vagyunk, de ezt viszont ki kell majd hozni. Tehát ezután már nem nagyon lehet hibázgatni, pontunk még mindig van három. Inkább mi hazai pályán buktuk el ezeket a dolgokat. Ha ilyen hazai pályát fújnának, mint itt is, vagy az ESMTK-nál, vagy Orosházán, de akár a Vidinél is, akkor mi azért már több ponttal vezetnénk, de sajnos Vácon igen reálisan vezetnek a játékvezetők, és ezáltal nekünk lényegesen nehezebb a dolgunk. Nem fogom persze rá, mert a második félidőben hiába erőlködtünk, nem voltunk olyan hatékonyak a kapu előtt, mint kellett volna. Ebben egy kicsit a Magos hiánya is benne van, hiszen ő nekünk kulcsemberünk. Ő sérülés miatt nem tudott játszani. Most egy ilyen kreatívabban cselezős ember azért hiányzott a középpályáról. Otthon mi nyertünk, itt ők. Még egyszer mondom ez egy normális dolog, hiszen mind a két csapat NB II-ért hajt. Az viszont adott esetben nem jó, hogy mi otthon több pontot veszítettünk el, ez hiányzik most, ezek az otthoni pontok.

 
 
2015.04.04.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 21. forduló, szombati eredmények
 

Szombaton hét mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport huszonegyedik játéknapja.

Közép-csoport 21. forduló, szombati eredmények:

13:30 Kozármisleny - Vác FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Schmidt Zs. 35. p.

14:30 REAC - ESMTK 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Balázs B. 15. Csiszár R. Gy. 71., Kiss T. 75., Perendic N. 85. p., ill. Murinai B. 33. p.

16:30 Videoton FC II - Szentlőrinci SE 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Havasi D. 47., 59. p.

16:30 Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Márton D. 25., Miholics M. 40. p.

16:30 Tolle UFC Szekszárd - Orosháza FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Deli D. 25., Fejes P. 41., Kvanduk J. 81. p. 

16:30 Bölcskei SE - Maglódi TC 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Tóth T. 6., Hajdók G. 11., Budai D. 30., 46., 91. p., Tóth J. 74. p.

16:30 Várfürdő-Gyulai Termál FC - Monori SE 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Nagy G. 5., Pászka L. 49. p., ill. Szabó V. 7., 39. p.

 

 
 
2015.04.04.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 21.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Egy mérkőzés kivételével a teljes fordulót szombaton játszák le a Közép-csoport csapatai. A hétvége csúcsrangadóját Kozármislenyben bonyolítják le. Az éllovas Vác FC Pécs mellé látogat, ahol a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor. Amennyiben Csank János csapata idegenben diadalmaskodik, lényegében megnyerte a bajnokságot, ha viszont a Kozármisleny otthon tudja tartani a három pontot, ismét nyílt lesz a bajnokság, mivel hátránya mindössze három pontra olvad az éllovassal szemben.

Szombat - 2015.04.04.
Kozármisleny FC
-
Vác FC
1 : 0
REAC
-
ESMTK
4 : 1
Videoton FC II
-
Szentlorinc SE
2 : 0
S-P Bajai LSE
-
Dunaharaszti MTK
0 : 2
Szekszárdi UFC
-
Orosháza FC
3 : 0
Bölcskei SE
-
Maglódi TC
6 : 0
V-Gyulai TFC
-
Monor SE
2 : 2
 
 
2015.04.04.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 21. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport huszonegyedik játéknapjának legnagyobb rangadóján a második Kozármisleny az első Vácot látja vendégül. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Kozármisleny - Vác: Ez az a meccs, amely sok mindent eldönthet. A két legerősebb csapat találkozik egymással, amelyen a döntetlenre van a legnagyobb sansz. Tippem: 1-1

REAC - ESMTK: Két hasonló képességű együttes csatáján, szoros küzdelemre van kilátás. Tippem: 1-1

Videoton II - Szentlőrinc: A Videoton megtorpant az elmúlt hetekben, ezért most otthon mindenképp javítani szeretnének. Tippem: 2-0

Baja - Dunaharaszti: A Baja ebben a félévben gyűjtötte pontjai nagy részét, jó formában vannak. Úgy tűnik összekovácsolódtak a fiatalok, de múlt héten végre mi is megszereztük első győzelmünket, amit remélem, meg tudunk újra ismételni. Tippem: 1-2

Szekszárd - Orosháza: A Szekszárd úgy tűnik, megindult és most ott folytatja, ahol az előző fordulóban abbahagyta. Tippem: 3-1

Bölcske - Maglód: A Bölcske tavasszal nagy menetelésbe kezdett, amit ezen a hétvégén is folytatni fog. Tippem: 3-1

Gyula - Monor: Két rapszodikusan teljesítő gárda találkozik. Ennek következménye, hogy most azt érzem, a Monor győz majd. Tippem: 1-2

Dabas - SZEOL: A Dabas otthon nem remekel, de most változtatnak majd szerintem a stratégiájukon, azonban ezúttal egy szervezett, jó csapattal találják szembe magukat. Tippem: 1-1

 
 
2015.04.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - SZEOL SC *
 

A húsvétvasárnap elsőszámú kérdése minden kétséget kizárólag az lesz, hogy végre meg tudja-e szerezni első hazai győzelmét az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata 2015-ben.

Sorozatban két elszenvedett vereséget követően a SZEOL SC látogat Dabasra. A szegedi fiatalok mindössze egy hellyel és egy ponttal állnak a Honti-csapat mögött a tabellán, így ismételten parázs összecsapásra számíthatnak a mérkőzésre kilátogató szimpatizánsok.

A mezőny igen szorosan követi egymást, a harmadik Bölcske és a tizedik Dunaharaszti között is mindössze négy pont a különbség, így egy-két jól sikerült mérkőzéssel máris a dobogó közelében találhatja magát az adott csapat.

A SZEOL SC remek formában van az utóbbi időben. Egy Kozármisleny elleni idegenbeli és egy REAC elleni hazai győzelmet követően látogat vasárnap Dabasra. A két csapat őszi mérkőzését egyébiránt a dabasiak nyerték 1:0 arányban. A győztes gólt akkor Bozsik Viktor szerezte a 86.percben. A két alakulat jelenlegi formáját látva alighanem ezzel az őszi egy gólos győzelemmel most is kiegyezne Honti József és csapata.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.05. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - SZEOL SC

 
 
2015.04.03.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Bugyi SE - FC Dabas II *
 

A sereghajtó DMTK II elleni kínos döntetlent követően ismét egy rangadó vár Kucsák Istvánékra. Bugyira látogat vasárnap délután a kettes csapat kerete, ahol az egykoron az FC Dabas kötelékében álló játékosok ellen kell majd harcba szállnia a három bajnoki pontért.

A Bugyi SE három sorozatban megnyert mérkőzéssel (Hernád, Pereg, Taksony) hangolt a szomszédvár rangadóra. A hatodik helyről, mindössze egy pont hátrányból várja az esetleges előzés lehetőségét.

Kucsák Istvánéknak egy Alsónémedi elleni fiaskó és egy DMTK II elleni hazai döntetlen az utolsó két mérkőzésük hozadéka, így alighanem minden tudásukra szükségük lesz, ha a jó formában lévő Bugyitól el szeretnék hozni mindhárom bajnoki pontot.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.04.05. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Bugyi

Mérkőzés: Bugyi SE - FC Dabas II

 
 
2015.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.28-29.)
 

A hétvége első játéknapján az FC Dabas U15 és U14 hazai pályán a DMTK azonos korosztálybeli fiataljaival mérkőzik. A mérkőzések túlnyomó része azonban vasárnap kerül megrendezésre. Ennek tükrében a hét utolsó napján az NBIII-as első csapat a SZEOL SC-t fogadja, a Kucsák István iránytotta DII Bugyin, az U21 és az U17 pedig Gödöllőn vendégszerepel.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 16:30 FC Dabas - SZEOL SC
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 Bugyi SE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Vasárnap, 12:00 Gödöllői SK U21 - FC Dabas U21
FC Dabas U-17 Vasárnap, 10:00 Gödöllői SK U17 - FC Dabas U17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U15 - DMTK U15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U14 - DMTK U14
 
 
2014.04.02.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Csütörtök délután lejátszotta a 18.fordulóból elhalasztott mérkőzéseit az FC Dabas U14-es és U15-ös korosztálya. A két UP csapat Maglódon vendégszerepelt és végül ötven százalékos mérleggel (egy győzelem, egy vereség) zárta a napot.

Sorozatban harmadik mérkőzését is győzelemmel abszolválta a Farkas Krisztián irányította U15-ös csapat. A dabasi fiatalok egy gólos félidei előnyt követően simának tekinthető 4:0-ás győzelmet arattak idegenben. Balogh Martin kétszer volt eredményes, míg Mata Tamás és Mráz Máte egy-egy góllal vette ki részét a magabiztos győzelemből.
Végeredmény: Maglódi TC U15 - FC Dabas U15 (0:4)

FC Dabas U14

Ahogy várható volt, igen erős ellenféllel kellett összemérnie erejét Körmöczy Szebasztián fiataljainak. A tabella második helyen álló Maglódi TC U14 három gólos félidei előnyére még négy gólt rá tudott tenni a második játékrészben, így 7:0-ás végeredménynek örülhettek a sárga-kék egyesület fiataljai.
Végeredmény: Maglódi TC U14 - FC Dabas U14 (7:0)

U-15
Maglódi TC U15 - FC Dabas U15
0 : 4 (0:1)
 
2015.04.02.
Gól:
- Balogh M (35p)
    - Balogh M (53p)
    - Mata T(67p)
    - Mráz M (80p)
     
U-14
Maglódi TC U14 - FC Dabas U14
7 : 0 (3:0)
 
2015.04.02
Gól:
-
       

 
 
2015.04.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Születésnap - Kucsák István *
 

Egy nappal Honti József jubileumi 60.évfordulója után a kettes csapat vezetőedzője is születésnapot ünnepelhetett. Kucsák István április második napján töltötte be 39.életévét. Az FC Dabas II kerete már előző este felköszöntette trénerét. A pizza és krémes elfogyasztása után házi Darts verseny és kártyázás színesítette a könnyed szerda esti csapatösszetartó programot.

Kucsák István játékosai körében

FC Dabas II

"Kellő" is tiszteletét tette

 
 
2015.04.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Elhalasztott mérkőzések (2015.ápr.02.)
 

2015.április 2-án csütörtök pótolja Farkas Krisztián (U15) és Körmöczy Szebasztián (U14) csapata a 18.fordulóból elhalasztott Maglódi TC elleni idegenbeli összecsapását.

A kilencedik helyen álló U15-ös alakulatunk 16 órás kezdéssel mérkőzik a tizennegyedik helyen álló maglódi korosztályos csapattal, így minden esélyes megvan a sorozatban harmadik diadalára.

A kisebbeknek 14 órától már nehezebb dolguk lesz, rájuk az éllovas Gödöllőt szorosan követő Maglódi TC U14 vár majd, így ott a pontszerzés is óriási bravúrnak minősülne.

Sok idejük nem lesz pihenni a dabasi fiataloknak a találkozót követően sem, mivel szombaton a DMTK ellen ismét pályára kell lépniük, így fizikailag elég megterhelő napok elé néznek az U14 és U15 tagjai.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas U-15 Csütörtök, 16:00 Maglódi TC U15 - FC Dabas U15
FC Dabas U-14 Csütörtök, 14:00 Maglódi TC U14 - FC Dabas U14
 
 
2015.04.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Honti József 60 éves *
 

Április első napján ünnepelte 60.születésnapját az FC Dabas NBIII-as első csapatának vezetőedzője. Honti József jubileumi évfordulóját az egyeselüt tagjai egy nappal korábban, egy jó hangulatban eltöltött, kellemes vacsorával egybekötött estével ünnepelték meg. A születésnapi rendezvényen a felnőtt csapat tagjain kívül az FC Dabas vezetősége, szimpatizánsai és egykori játékosai is tiszteletüket tették.

Mi mást is kívánhatnánk neki, mint jó egészséget és további sikeres edzői edzői pályafutást. Isten éltesse Mester!

Honti József

a vezetőség körében

jelenlegi és volt játékosaival

immáron a hatvanasok klubjában

 
 
2015.04.01.
labdarugas.dmtk.hu
FELNŐTT
DMTK: "Megvan az első idei NB III-as siker"
 

A bajnokság huszadik fordulójában a Dabast látta vendégül a DMTK első számú felnőtt csapata.

Az első néhány perc tapogatozó játéka után, egy szerencsés találattal kerültek előnybe a vendégek: a 14. percben Geiger indult el egy már elveszettnek hitt labdára, ami a kifutó Kalmárról pattant elé, ő pedig tizenkét méterről az üresen maradt kapuba gurított. 0-1!

A bekapott gól után, megélénkült a játékunk, azonban a szögleteink hiába voltak veszélyesek, a befejezések nem sikerültek.

A 23. percben aztán Geiger került nagy ziccerbe, ám közeli lövését Kalmár hárította, majd megindította Kovács G-t. Szélsőnk Mészáros elé tálalt, aki belépett a tizenhatoson belülre és a kapus feje felett a hálóba emelt. 1-1!

Válaszképp egy gyors dabasi akció végén, Geiger 23 méterről találta telibe a felső lécet.

A 35. percben egy bal oldali beadást Takács fejelt a kapunkba, de a felugrás előtt, meglökte egyik védőnket, így szabadrúgással folytatódott a találkozó.

A 37. percben Miholics szöktette Mészárost, ő pedig egyből lőtt, nem sokkal a kapu mellé.

A 44. percben akár a vezetést is megszerezhettük volna: Rétsági indította meg a jobb szélen Kovács G-t, aki egyből középre centerezett, az érkező Kiss egy cselt követően bombázta rá a játékszert, de Scheilinger nagy bravúrral hárított.

A második játékrész elejére eggyel nagyobb fokozatba kapcsoltak a mieink, aminek egy gyors dabasi kiállítás lett a vége. Az 54. percben Mészárost rúgta fel Lanczkor, a játékvezető pedig felmutatta neki második sárga lapját, így emberelőnybe kerültünk.

Ennek ellenére, a következő lehetőség a vendégek előtt adódott, viszont Geiger közeli kísérletét, ezúttal blokkolták védőink.

A 70. percben Dabasi tekert be jobbról egy szögletet, amire a hosszún Miholics érkezett és közvetlen közelről a hálóba passzolt. 2-1!

Két perccel később végképp eldöntöttük a meccset: ezúttal bal oldalról végeztünk el szabadrúgást, amit újra Dabasi ívelt be, a hosszúra helyezkedő Eördögh pedig a kapuba vágta a labdát. 3-1!

A 79. percben Dabasi cselezte be magát a büntetőterületre, mad az elé lépő védő lábát találta el becsúszva, amiért a játékvezető egyből kiállította játékosunkat.

A 85. percben egy szöglet utáni lecsorgót Kovacsik tűzött kapura, ám az ő próbálkozása nem járt sikerrel.

A folytatásban már nem tudott szépíteni a Dabas, így végre megszereztük első 2015-ös sikerünket, ami reméljük, nagy lökést ad a keretnek, a bajnokság utolsó harmadára.

Dunaharaszti MTK - FC Dabas 3-1 (1-1)

Dunaharaszti, 200 néző, vezette: Kovács G. (Király Zs., Dr. Szabó P.)

DMTK: Kalmár, Lázár Sz., Nyéki, Eördögh, Kovács G., Gacsal, Rétsági, Dabasi, Kiss G. (Rebecsák 60.p), Mészáros (Méder 82.p), Miholics (Kovacsik 76.p)

Dabas: Scheilinger, Dévai, Tóth M., Lázár T., Lanczkor, Molnár Z., Electo, Takács K. (Csák 73.p), Szkunc (Gáspár 46.p), Hollauer (Bozsik 73.p), Geiger

Gólszerzők: Mészáros 24.p, Miholics 70.p, Eördögh 72.p ill. Geiger 14.p

Sárga lapok: Mészáros 31.p, Gacsal 83.p ill. Hollauer 40.p, Dévai 78.p

Kiállítva: Dabasi 79.p ill. Lanczkor 54.p

Króner Péter vezetőedző: "Az elmúlt években nagy figyelmet kap mindig a Dabas, valamint a Dunaharaszti egymás elleni párharca és ezeken a találkozókon nyerni külön öröm, most sincs ez másképp! Köszönjük szurkolóink kitartó biztatását, játékosaimnak pedig gratulálok a győzelemhez!"