FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2015.03.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U-7 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U6-os és U7-es csapatának edzője a hétvégén megrendezésre került U7-es fesztivált követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Az idei első szabadtéri fesztivált rendeztük meg. Az FC Dabas egyesülete tíz U7-es játékossal képviseltette magát. Ez volt messze a legnagyobb létszámú csapat a fesztiválon, ami az egyik célkitűzésünk volt.

Mivel Táborfalva ötven perces késéssel érkezett, valamint az Újlengyel csapatának nem voltak papírjaik, ezért az egyik pályát én felügyeltem. Így sajnos nem volt lehetőségem a többi munkahelyre rálátni, de következtetéseket így is sikerült levonnom.

Játék 3:3 ellen.

A kitűzött célok mentén haladva:

1. Minden kisgyerekem tudta, hol van, miért jött, mi a játék célja.
2. Tudták, hogy nem egyedül vannak, hanem csapatban játszanak.
3. Az edzéseken gyakorolt alap technikai feladatokat többnyire viszontláttam.
4. A megtanított alapelveket edzői verbális segítséggel ügyesen végrehajtották.

A kisjátékokat csapataim dominálták. Ez újdonság volt az őszi tornákhoz képest, ahol még egy-egy ügyesebb ellenfél játékos könnyedén szerzett gólokat ellenünk. A változás a fentebb felsorolt célkitűzések részleges végrehajtásának volt köszönhető.

Összességében a legtanulságosabb Bozsik fesztiválon vagyunk túl, amelynek még mindig a legfontosabb célja, hogy rengeteg mosolygó gyereket lássunk.

 
 
2015.03.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Bozsik Intézményi Program (Iskolás, 1-4.évfolyam) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás edzője a Bozsik Intézményi Program alsós iskolásoknak megrendezett fesztiválja után az alábbiakat nyilatkozta:

" Március 26-27-én rendeztük az iskolásoknak Bozsik Programunkat. Az első nap csak az 1-2.osztályos gyerek voltak, míg a folytatásban 3-4. osztályosok.

Mindkét nap körülbelül hatvan fős létszámmal voltak jelen a srácok a dabasi és hernádi iskolákból. Sajnos a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói iskolai rendezvény miatt nem tudtak megjelenni.

A sulisoknál már a játékra helyeztük a hangsúlyt, így négy pályán, hét fős csapatokkal játszottak a gyerekek. Nagy küzdelmek alakult ki néhány iskola között, jó volt látni, hogy ennyi iskolás srácot meg tudtunk mozgatni!

Reméljük, hogy a következő Intézményi tornákat/fesztiválokat is ilyen sikerrel tudjuk majd zárni!

az iskolás fesztivál résztvevői

 

 

 
 
2015.03.31.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: ESMTK U14 - FC Dabas U14 (10 : 1) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi ESMTK elleni idegenbeli fellépésüket követően az alábbi nyilatkozatot adta:

"Az ESMTK volt az ellenfelünk a hétvégén. Az eredménnyel nem szeretnék foglalkozni, először is azért nem, mert egy focisuli ellen ahol válogatott gyerekek vannak nehéz egy olyan csapatnak felvenni a versenyt melynek a 80 százaléka másfél éve űzi ezt a gyönyörű sportot, csak magunkkal akarunk foglalkozni és azzal, hogy napról napra jobbak legyünk. 

A meccsről: a múlt héten kiállított Mihály Lajos helyén Bátor Erik állt a kapuban. Azért emelem ki az elején, mert mezőnyjátékosról van szó, és több ziccer mellett rengeteg távoli lövést is hárított. Arra kértem, hogy ne rugdalja fel a labdákat, hanem próbálja kipasszolni a védőknek, mert ezt szoktuk gyakorolni és ez a kapus feladata. Nagy örömömre ezt a feladatát is nagyon jól ellátta. 

A négy védős rendszerben nagyon fontos, hogy jól koncentráltak legyünk, figyelnünk kell a társunkra, az ellenfél mozgására labdával és labda nélkül. Biztosítanunk kell egymást, tehát elég összetett dolog és a begyakorlása is több időt igényel, de jó úton haladunk (magunkhoz képest) és ebben nagy segítségünkre van Erős Károly, aki heti egyszer külön foglalkozik a védőkkel.

Nagyon tetszett az, hogy többször is kihoztuk úgy a labdát, hogy az ellenfél a nyakunkon volt. Persze volt úgy, hogy nem sikerült, de a lényeg az hogy a fiúk tudták azt, hogy mit szeretnének. A gólunkat is egy tetszetős támadás végén szereztük, ebből kell több egy meccsen.

Kiemelném a gólszerző Szenyics Balázst, akit az U13-as csapatunkból hoztunk fel. Sokat kell fejlődnünk technikailag, gyorsaságban és gyorsabb gondolkodásban is. 

Nagyon sokat kell edzenünk, de a játékosaim partnerek ebben, és szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy a célunk az, hogy magunkhoz képest a legtöbbet fejlődjünk.

Hajrá Dabas! Hajrá Magyarország! "

 
 
2015.03.31.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Dunaharaszti MTK - FC Dabas (3 : 1) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi DMTK elleni szomszédvár rangadót követően az alábbiak szerint értékelt:

" Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, aminek az első negyed óra végén meg is lett az eredménye. Megszereztük a vezetést, azonban örömünk nem tarthatott túl sokáig, mivel sikerül kiegyenlítenie a hazaiaknak. A második játékrészben sok egyéni hibát követtünk el, ami végül meg is bosszulta magát. Úgy gondolom a kiállításunk is elkerülhető lett volna egy kis higgadtsággal, azonban bekövetkezett és onnantól igen nehéz helyzetbe kerültünk. Egy ilyen feszült hangulatú mérkőzésen nem lehet majd egy félidőnyi emberelőnyt adni ellenfelünknek.

Tesszük tovább a dolgunkat és készülünk a soron következő mérkőzésünkre, amelyen mindenképpen szeretnénk megszerezni első hazai győzelmünket. "

 
 
2015.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Dunaharaszti MTK U17 (1 : 2) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi, DMTK ellen megvívott bajnoki mérkőzésük után az alábbiakat nyilatkozatot adta:

" Az FC Dabas U17-es csapata is szintén a Dunaharaszti csapatát fogadta. Nem sokat szoktam foglalkozni az ellenfelünk táblázaton elfoglalt helyzetével és más egyéb körülményekkel sem, de emlékezve az Őszi mérkőzésre tudtam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. A hétközi munkánk nem úgy alakult, ahogyan terveztem, több edzésgyakorlatot is az edzés előtt kellett átalakítani a létszám miatt. Több beteg és sérült is volt a héten, nem számíthattam Babos Dani, Mráz Marci játékára egyáltalán, Mata Peti és Nagy Józsi is csak pénteken csatlakozott a kerethez, a kapusunk Kala Jani is múlt héten lábadozott, ami mondjuk ki, sajnos meg is látszott a játékukon.

Mata Peti akart, ment, küzdött, próbálta a játékát játszani, de a mérkőzés második félidejére elfáradt, a lába is fájt és cserét kért, aminek azért örülök, mert legalább jelezte a gondját. Nagy Józsi helyzetbe került, gólt is lőtt, de keveset mozgott és ezáltal kevesebbszer is lehetett őt megjátszani. Igaz volt még helyzete, de azokból gól nem született.

A megszokott 4-2-3-1 helyett, inkább a 4-1-2-3-1 es felállást választottam. Kovács Ricsi és Mata Peti játszott Zelovics Attila előtt, és kezdő csapatba jelöltem Balogh Gergőt a bal szélen, Bálint Misi a jobb oldalon kezdett. A többi poszton nem változtattam. Kértem a csapatot, hogy próbáljunk fentebb játszani és már az ellenfél térfelén próbáljunk meg labdát szerezni, és gyorsan gólt szerezni.

Jól is kezdtünk, de sajnos az ellenfél szerezte meg a vezetést a 21.percben. Megelőzte a gólt már több felívelés Kincses Márk oldalára, ahol rendre fejpárbajt nyert az ellenfél. A gól szintén úgy érkezett, hogy felívelték a bal oldali támadójukra, aki középre fejelt és a kapu előtt tisztán érkezett az ellenfél középpályása és közelről a kapuba lőtt. / Ezt mindenképpen gyakorolni fogjuk /

A szünetben kértem a csapatot, hogy türelmes legyen és ne siettesse a játékot, ne kapkodjon, csak szükséges esetben legyen felívelés, ill. indítás a széle a felé. Balogh Gergő sérülés miatt nem lépett pályára a 2.félidőben, Kovács Rick váltotta, aki nagy kedvvel focizott, de sajnos igazi átütő erő nélkül. Az egyenlítő találat egy szépen a védelem mögé beemelt labdából következett, Nagy József lépett ki és a kapus mellett elgurította a labdát a 70.percben. Ekkor azt éreztem, hogy a csapat felébredt, de ez sajnos a kapkodásba ment át helyenként, a nehezen megszerzett labdát, gyorsan visszaadtuk az ellenfélnek, amikor viszont passzoltunk 3-4-et azonnal lehetőségünk akadt. Az ellenfélről is meg kell említenem, hogy igen jól zárták le a területeket és harcosak voltak. Egy buta szabálytalanság miatt egy oldalszabadrúgás következett. A labdát talán Kala János ütötte a felső lécre és az onnan kipattanó labdára szintén az ellenfél középpályása reagált gyorsabban és közelről a kapu közepébe lőtt.

A középkezdés utáni akcióból amennyiben gól született volna, azt gondolom az a bajnokság leggyorsabb gólja lehetett volna...sajnos sok a volna!! Középkezdés, Bálint Misit játszotta meg Kovács Ricsi a jobb szélen, az emberét megverte Misi, középre centerezett Nagy Józsinak az alapvonalról szinte, aki sajnos erőtlenül rúgta meg a labdát öt méterről és a kapus fogta a lövését.

Hosszú idő után szenvedett vereséget a csapat, sajnos egy gyengébb ellenféltől, akinek még csak nagy helyzete sem volt a kilencven perc alatt. A mérkőzésen több taktikai hibát is elkövettünk, mint csapat, így lesz miről beszélnünk és gyakorolnunk a héten, mivel a hétvégén egy jó Gödöllőhöz utazunk...természetesen a három pontért!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.30.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - DMTK II (0 : 0) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II vezetőedzője a hétvégi DMTK II elleni döntetlent követően az alábbiakat nyilatkozta:

"Alapvetően nem hiszek abban, hogy van "mumus" és van olyan, hogy egy csapat "állandóan" kibabrál velünk....De úgy néz ki mégis csak létezik ez a jelenség !

A Dunaharszti II csapata négy pontot vett el tőlünk és sajnos lehet, hogy nem is érdemtelenül. A mostani mérkőzést végig támadtuk, taktikailag mindent betartottunk, védekezésünk stabil volt, sok támadást vezettünk, de eleinte kihagytuk az óriási lehetőségeket, később pedig nem akadt nagy helyzetünk.

Az ellenfelünk hét NB III-as kerettag játékossal megerősítve érkezett, de ennek ellenére sem törekedett a győzelemre, teljesen a kapu elé húzódva próbálták meg kihúzni a mérkőzés végéig.

Természetesen egy-két megindulásuk hordozott magában egy kis veszélyt, de összességében egy közepes színvonalú mérkőzésen erőtlenek voltunk és talán nem tettük bele az extrákat a meccsbe, csupán mindenki lejátszotta amit tud , ami a kötelező, viszont az ezen a mérkőzésen kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Valószínűleg a "mumus"-nak semmi köze az egészhez, csupán még többet kell tenni a sorozatos győzelmekért..."

 
 
2015.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U-9 *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas U9-es csapatának edzője a hétvégén megrendezésre került első tavaszi U7-U9 Grassroots fesztivált követően az alábbi értékelést adta oldalunknak:

" Az idei évben szombaton volt az első Bozsik megmérettetés az U9-es korosztály számára. A fesztiválon szereplő hat csapatból három a mi U9-es csapatunból állt össze. Próbáltam úgy szétszedni őket, hogy fejlődés szempontjából mindenkinek jó legyen.

Mindhárom csapatunk próbált passzal játszani, nem rúgdosta össze-vissza a labdát, amit nagyon sokat gyakoroltunk már magyon rég óta, ezért ennek különösen örültem!

Az egyik csapat azon játékosokból állt, akiknek jövőre már az U11-ben kell helyt állniuk. N náluk már több szép támadás is volt. A "kisebbeknél" is felfedezhető voltak a tudatos passzok, azonban még nem olyan nagy számban.

A szombati napot pozitívan értekelem, remélem a fiúk és a négy lány is így látja és még jobban fognak teljesíteni a következő fesztiválokon!

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U21 - Dunaharaszti MTK U21 (0 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi DMTK U21 ellen 1:0 arányban elveszített mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta:

" Szombaton az U21-es kerettel a Dunaharszti csapatát fogadtuk bajnoki mérkőzés keretében. A héten ugyan betegségekkel és sérülésekkel bajlódott csapatom, ettől függetlenül azért a többiek maradéktalanul elvégezték a heti edzésmunkát. Pénteken kapusunk, Volenszki Gabor az iskolában összezúzta két lábújját, igy sajnos nem tudott rendelkezésemre állni, igaz (nem tudtam hogy mekkora a baj, mert a kedves játékos meg se jelent szombaton). Nagy Dominik védte a kapunkat, aki az utóbbi időben az NBIII-as csapatnál készült.

A héten kiemelten hangsúlyoztam a fiúknak, hogy a szombati mérkőzés nagyon fontos lesz, mert egy olyan csapat ellen játszunk, aki masszív védekezésből kontrákra épiti a taktikáját.

A szombati mérkőzésen a csapatunkat erősitette Jakab Gusztáv is aki ugyancsak a NBIII-as keret tagja.

A megbeszélésen arra kértem a játékosokat, hogy az elmúlt hetek fegyelmezett játékát folytassák. Külön kértem őket, hogy az első tizenöt percben, ha netán a két szélső védőhőz kerülne a labda azonnal, de eggyütt támadjuk le őket. Az első húsz percben maximálisan megoldották a fiúk amit kértem, meg voltak a helyzeteink, csak a gól hiányzott. Sajnos ellenfelünk megszerezte a vezetést egy szabadrugás után. A 35.perc körül a nagyiram miatt kicsit elfáradtunk, ekkor a Dunaharaszti csapatának a kontráikból voltak lehetőségei. Sajnos még üres kapuba se találtunk be, így az első játékrész 0:1 volt.

A félidőben felhívtam a figyelmet arra hogy jobban koncentráljanak a befejezésekre , és a passzokra.

A második játékrész ugyanúgy folytatódott, mint ahogy az első abba maradt. Az első tizenöt percben három oóiási ziccert hagytunk ki. Cserékkel próbáltam frissíteni. Teljesen feltoltuk a védekezésünket a félpályára, vállalva a kockázatot, hogy kontrából eredményes lehet az ellenfelünk. Helyzeteink az utolsó percig megvoltak, azonban a mai napon semmi nem sikerült.

Meg kell említenem, hogy a 60.perctől nagyon kapkodva játszottunk, de az látszott a srácokon, hogy mindenáron meg szeretnék nyerni a mérkőzést.

Összegezve sajnos a végeredmény 0:1 lett a Harasztinak, de hozzáteszem nem a jobbik csapat nyerte meg a mérkőzést.

Folytatjuk tovább és remélem, hogy intenzívebb edzés odafigyeléssel előre fogunk lépni, csak EDZENI és EDZENI kell...és meglesz az eredménye!

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.03.30.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: ESMTK U15 - FC Dabas U-15 (0:2) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U15-es csapatának vezetőedzője az ESMTK elleni győztes bajnokit követően az alábbiakat nyilatkozatot adta:

" Egymás után második hatpontos mérkőzésünket is megnyertük. Jelzem, hogy az ősszel mindössze egy pontot szereztünk a két meccsen. Most hatot sikerült, nem is akármilyen focival, Mráz Máté nélkül, aki sajnos megint megsérült. Szenzációs védekezés Riesz Dávid vezérletével, Horváth Dávid jobb hátvéd góljával, Ungvári Dániel és Balog Botond fegyelmezett védekezésével. Sok pontos passzal felépített támadásokkal, itt megemlíteném Jurászik Gergő második félidei játékát. Mezei Norbert is rengeteget szerelt és pontosan játszotta meg a labdákat. Fodor Gergely zúzódással játszotta végig a mérkőzést. Kollárik Tibor mindvégig fegyelmezett volt. Balog Martin megmutatta, hogy tud kűzdeni, kisebb sérüléssel nagyon fontos gólt szerzett. Három egyérintőből gólt értünk el egy csodálatos támadás végén. Tóth Levente jól szállt be, Kőszegi Zoltán is hasznos volt!

Első gólunkat szögletből szereztük, mint a múlt héten. Nagy öröm számomra, hogy viszontlátom azokat, amiket gyakorolunk az edzésen! Nagy betűs CSAPAT voltunk és remélem, hogy leszünk is. Játékosaim tudnak egymásért kűzdeni. Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra! Dolgozunk tovább! Isztolyka Ádámot kapusunkat szándékosan a végére hagytam. Szenzációsan védett!

Összességében teljesen megérdemelten nyertünk, ezt az ellenfél edzője is elismerte és gratulált is.Sok futás, sok pontos passz, céltudatosság, alázat, akarat, taktikai fegyelem volt a mai győzelem kulcsa.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.29.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Dunaharaszti MTK II (0 : 0) *
 

Az első csapat után egy nappal az FC Dabas II is összecsapott a DMTK egyesületével. Kucsák Istvánék hazai pályán csupán egy 0:0-ás döntetlenre voltak képesek a kék-fehérek (továbbra is sereghajtó) kettes számú alakulatával szemben, így pontvesztésükkel egyetemben át is adták dobogós helyezésüket a bajnokaspiráns Halásztelket 2:1 arányban legyőző Pereg SE-nek.

Az összecsapáshoz túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni, a tabellát látva mindenképpen csalódásként élhető meg a két pont elvesztése. A DMTK II ugyan már most sokkal jobban szerepel, mint ősszel, az első csapatból is voltak visszajátszó rutinos játékosok, ez azonban nem lehet mentség, mivel Kucsák István csapatában is több NBIII-as kerettag kapott lehetőséget. Buczkó István, Zsíros Ádám és Dankó János is hétről-hétre az első csapattal készül, így ennek tükrében még fájóbb a végeredmény.

A kiábrándító pontvesztést követően egy helyet visszacsúszva a negyedik pozícióból várhatja Kucsák István csapata a Bugyi elleni idegenbeli rangadót. Soros ellenfelünk az ötödik, lemaradása mindössze egy bajnoki pont, így élet-halál harc várható a győzelemért és a vele járó esetleges ismételt dobogós pozícióért.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (20.forduló)
Időpont: 2015.03.29. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - DMTK II 0 : 0 (0 : 0)

FC Dabas II: Magyari - Janicsák, Buczkó, Dankó (Krigel - 57p), Bálint (Karsza - 57p), Zsíros, Farkas R, Feczesin (Gugyerás - 88p), Bukovszki (Fábri - 57p), Varga (Farkas G - 78p), Farkas K

Cserék: Gugyerás, Farkas G, Fábri, Krigel, Nyúl, Karsza, Ledő

Gól:-

 
 
2015.03.28.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Dunaharaszti MTK - FC Dabas (3 : 1) *
 

Sorozatban második vereségét szenvedte el szombat délután az FC Dabas NBIII-as felnőtt kerete, aminek következtében újabb helyet visszacsúszva immáron csak a hatodik pozíciót foglalhatja el Hont József csapata a tabellán.

A szomszédvár rangadó tulajdonképpen jól indult a dabasiak számára, mivel a Geiger Norbert révén már a 14.percben vezetéshez jutottak (0:1). Az öröm mindössze tíz percig tarthatott, mivel Mészáros Dánielnek a 24.percben sikerült kiegyenlítenie az állást (1:1). A felek ekkor újabb találatok szempontjából meghúzták a gyeplőt és jó félidőnyi gólcsend következett.

A második játékrész tizedik percében a fiatal dabasi Lanczkor Gábor a kiállítás sorsára jutott, ami alighanem megpecsételte az FC Dabas sorsát. Tíz emberrel egy ilyen pattanásig feszült mérkőzésen nagyon nehéz még az eredményt is megtartani, nemhogy még további találatot elérni. Sajnos a hazaiak kőkeményen ki is használták az előttük adódó emberelőny nyújtotta lehetőséget. Miholics a 70.percben ismét előnyhöz juttatta csapatát (2:1), majd a középkezdés után nemsokkal Eördögh góljával lényegében pontot is tett a találkozó végére (3:1). Honti József ugyan a kialakult helyzetreazonnal reagált, így Bozsik Viktort és Csák Zoltánt is azonnal a pályára küldte, azonban emberhátrányban csodát ők sem tudtak tenni. A játékvezető a 79.percben a hazaiak dabasi kötődésű játékosának, Dabasi Károlynak is felmutatta a piros lapot, ez azonban csak sovány vigasznak bizonyult vendég részről. Az eredmény már nem változott, így a múlt hét után ismét vereséggel zárta soros harmadosztályú mérkőzését az FC Dabas első csapata.

A huszadik forduló végeztével Honti József fiai további egy helyet visszacsúszva már csak a hatodikak a táblázaton. Hullámvölgybe került a csapat, Ilyen szerény tabella helyezésük legutóbb még az őszi szezonban, a tizenketedik forduló tájékán volt.

Kesergésre sok idő azonban nincs, vasárnap ismét bajnoki mérkőzés. Az egy helyezéssel és mindössze egy ponttal mögöttük álló SZEOL SC látogat Dabasra. A szegedi fiatalok ellen mindenáron győzni kell, a három pont megszerzése esetén ugyanis nagy valószínűséggel ismét vissza lehet kapaszokdni a dobogó közelébe, egy újabb vereséggel azonban minimálisan egy, rosszabb esetben két-három helyezést is lehet rontani.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (20.forduló)
Időpont: 2015.03.28. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dunaharaszti

Dunaharaszti MTK - FC Dabas 3 : 1 (1 : 0)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Lázár, Lanczkor (Geiger- 74p) - Geiger, Electo, Molnár, Hollauer (Bozsik - 73p)- Szkunc (Gáspár - 46p), Takács (Bozsik - 73p)

Cserék: Bartus, Csák, Bozsik, Gáspár, Buczkó, Dankó, Zsíros

Gól: Mészáros (24.p), Miholics (70p), Eördögh (72p) ill. Geiger (14p)

Kiállítás: Dabasi (79p) ill. Lanczkor (54p)

 
 
2014.03.28.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Három vereség mellett mindössze egy győzelmet tudtak felmutatni utánpótlás csapataink a szombati játéknapon. A legfájóbb talán az U17-es csapat 2:1-es DMTK elleni hazai fiaskója, ezzel ugyanis egy hosszú győzelmi és egy méghosszabb veretlenségi széria szakadt meg.

Ledő László U21-es csapata két egymásutánban elért győzelmet követően fogadta a középmezőnyben található DMTK U21-es fiataljait, így bizakodva várhatta a szombati összecsapást. A mérkőzésen végül egy gól döntött, amit sajnos a vendégeknek sikerült elérniük a 32.percben. A hazaiak ugyan megpróbáltak mindent megtenni az egyenlítés érdekében, gólt azonban sem a szünetig, sem pedig a második játékrészben nem sikerült szerezniük, így végül egy gólos vereséget szenvedtek az immáron ötödik helyre előrelépő DMTK U21-től.
Végeredmény: FC Dabas U21 - Dunaharaszti MTK U21 (0:1)

Farkas Roland társulata remek tavaszi kezdéssel a háta mögött szintén bizakodva várhatta a DMTK U17 elleni összecsapást. A hazai pálya előnye, valamint a vendégek tizenkettedik helyezése arra engedett következtetni, hogy nem lehet kédéses, kihez kerül a három bajnoki pont a hármas sípszó végeztével. A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy azt a hazai szimpatizánsok alighanem eltervezték. A DMTK már a 21.percben vezetést szerzett, amit a 71.percben Nagy Józsefnek ugyan sikerült kiegyenlítenie, ez azonban végül mégis kevésnek bizonyult. A győztes gól megszületett, de sajnos nem hazai részről. Dankó Krisztián saját és csapata második találatával a vendégek javára döntötte el a három bajnoki pont sorsát. Hosszú veretlenségi sorozat végére került pont ezzel a vereséggel, azonban az FC Dabas U17 fiatal játékosai így is büszkék lehetnek eddigi szereplésükre és minden bizonnyal mielőbb vissza fognak térni az eddig kitaposott győzelmi útra.
Végeredmény: FC Dabas U17 - Dunaharaszti MTK U17 (1:2)

A múlt heti Tápiószecső elleni hazai diadal után ismét győzelemnek örvendhetett Farkas Krisztián és csapata. Az U15-ös fiatalok szépen lassan kezdenek belerázódni a tavaszi szezonba és egyre jobban teljesítenek. A keret Pesterzsébetre látogatott, ahol az ESMTK U15-ös csapatával mérték össze tudásukat. A 25.percben Fodor Gergely góljával sikerült megszerezni a hőn áhított vezetést. A második játékrészben Balogh Martin is betalált, így két gólos megnyugtató előnnyel csordogálhatott le a fennmaradó húsz perc játékidő. Mivel a hazaiaknak egyáltalán nem sikerül bevenni a dabasi kaput, így a múlt hétvégi győzelmüket lemásolva 2:0 arányban diadalmaskodtak a dabasi fiatalok.
Végeredmény: ESMTK U15 - FC Dabas U15 (0:2)

Az U14-es fiatalokra az ESMTK negyedik helyezett csapata várt. Körmöczy Szabasztián játékosainak ezen a napon túl sok babér sajnos nem termett. Ami azonban dícsérendő, a szépítő találatot azért sikerült megszerezni, így talán kevésbé fájó a nagy különbségű vereség. A FC Dabas U14 még továbbra is nyeretlen a tavaszi szezonban, azonban reméljük mielőbb elérkezik az első pontok megszerzésének ideje.
Végeredmény: ESMTK U14 - FC Dabas U14 (10:1)

U-21
FC Dabas U21 - DMTK U21
0 : 1 (0:1)
 
2015.03.27.
Gól:
-
     
U-17
FC Dabas U17 - DMTK U17
1 : 2 (0:1)
 
2015.03.27
Gól:
- Nagy J (71 p)
       
U-15
ESMTK U15 - FC Dabas U15
0 : 2 (0:1)
 
2015.03.27.
Gól:
- Fodor G (25p)
    - Balogh M (68p)
     
U-14
ESMTK U14 - FC Dabas U14
10 : 1 (6:0)
 
2015.03.27
Gól:
- Szenyics B (48p)
       

 
 
2015.03.28.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 20. forduló, szombati eredmények
 

A Közép-csoport huszadik játéknapján minden mérkőzés szombaton került megrendezésre.

Közép-csoport 20. forduló, szombati eredmények:

12:30 Várfürdő-Gyulai Termál FC - Videoton FC II 4-2
Gólszerzők: Pászka 25.p, Laurinyecz 49.p, Okos 50.p, Nagy G. 82.p ill. Cseszneki 58.p, Géresi 68.p

15:00 Maglódi TC - Tolle UFC Szekszárd 1-3
Gólszerzők: Lukács 23.p ill. Fejes 26.p, Micskó 29.p, Fejes 89.p

15:00 Orosháza FC - Bajai LSE 0-1
Gólszerző: Ács 20.p

15:00 Dunaharaszti MTK - FC Dabas 3-1
Gólszerzők: Mészáros 24.p, Miholics 70.p, Eördögh 72.p ill. Geiger 14.p

15:00 SZEOL SC - REAC 1-0
Gólszerző: Beretka 72.p

15:00 ESMTK - Kozármisleny 0-1
Gólszerző: Lauer 15.p

15:00 Vác FC - Szentlőrinci SE 2-0
Gólszerzők: Tóth G. 30.p, Magos 52.p

15:00 Monori SE - Bölcskei SE 0-2
Gólszerzők: Blatt 64.p, Budai 71.p 

 
2015.03.28.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 20.Forduló - Szombati mérkőzések
 

A 20.forduló valamennyi mérkőzése a szombati játéknapon kerül megrendezésre. Az éllovasok közül a listavezető Vác a tizenharmadik helyen álló Szentlőrincet fogadja, a második Kozármislenynek pedig Pesterzsébetről, az ESMTK otthonából kellene a három pontot elhoznia. Az újdonsült harmadik REAC Szegedre utazik, a negyedik Monor pedig a hatodik Bölcskét látja vendégül.

Szombat - 2015.03.28.
V-Gyulai TFC
-
Videoton FC II
4 : 2
Maglódi TC
-
Szekszárdi UFC
1 : 3
Orosháza FC
-
S-P Bajai LSE
0 : 1
Dunaharaszti MTK
-
FC Dabas
3 : 1
SZEOL SC
-
REAC
1 : 0
ESMTK
-
REAC
0 : 1
Vác FC
-
Szentlorinc SE
2 : 0
Monor SE
-
Bölcskei SE
0 : 2
 
 
2015.03.27.
labdarugas.dmtk.hu
FELNŐTT
DMTK: "Szombaton a Dabas látogat Dunaharasztira"
 

Az NB III Közép-csoport huszadik fordulójában a Dabast látja vendégül a DMTK első számú felnőtt csapata.

A Dunaharaszti nem kezdte meg jól az idényt, mert eddigi négy tavaszi meccsünkön, két döntetlent (Szentlőrinc, Kozármisleny) és két vereséget (Vác, REAC) kellett elkönyvelnünk. Legutóbb a REAC otthonában egy izgalmas találkozón maradtunk alul, ráadásul két játékosunkat is elveszítettük, mert Márton Dávid kiállítása, míg Ablonczy Gerjén ötödik sárga lapja miatt nem léphet pályára szombaton.

Mindezek ellenére, reméljük ezen a hétvégén már végre kijön a lépés és megszerezzük az első idei sikerünket.

A Dunaharaszti eredményei előző három mérkőzésén:

Szentlőrinc - DMTK 0-0

DMTK - Kozármisleny 1-1

REAC - DMTK 2-1

A Dunaharaszti hazai pályán:

9 mérkőzésen, 4 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 13-9-es gólarány, 16 pont.

A Dabas eredményei előző három mérkőzésén:

Dabas - Monor 1-5

Maglód - Dabas 1-3

Dabas - Orosháza 2-3

A Dabas vendégként:

9 mérkőzésen, 6 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 18-12-es gólarány, 19 pont.

A Dabas idén masszív, jó erőkből álló együttes, amit jelez az is, hogy jelenleg is a tabella élmezőnyéhez tartoznak. Érdekesség, hogy addig amíg hazai pályán sok pontot veszítenek, addig idegenben eredményesek, hiszen 9 mérkőzésen, 19 pontot szereztek vendégként.

Jelen pillanatban ők számítanak a szombati találkozó esélyesének is, ám ahogy az a rangadóknál lenni szokott, ezen a párharcon csak a pillanatnyi forma dönthet majd egyik vagy másik gárda javára. Bízzunk benne, ezúttal mi örülhetünk a lefújás pillanatában!

Dunaharaszti MTK - FC Dabas

Dunaharaszti, március 28., szombat, 15:00

vezeti: Kovács G. (Király Zs., Dr. Szabó P.)

 
2015.03.27.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 20. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport huszadik játéknapja sem lesz izgalommentes, mert a mezőny még mindig nagyon sűrű, ezért igazi ki-ki csatákra van kilátás. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Gyula - Videoton II: A Gyula nagyarányú vereséget szenvedett Bölcskén, ezért otthon most mindent elkövet a javításért, a Videoton viszont az éllovas ellen szerzett legutóbb pontot. Az ikszre van a legnagyobb sansz. Tippem: 1-1

Maglód - Szekszárd: A Maglód peches góllal kapott ki Baján, ezért otthon most megkétszerezett erővel hajtanak majd, hogy matematikai esélyük még maradjon. Tippem: 2-1

Orosháza - Baja: Bravúros orosházi győzelem volt múlt héten Dabason, valószínű ez ad egy lökést a keretnek, viszont a Baja is jó formába lendült az előző fordulókban. Tippem: 2-2

Dunaharaszti - Dabas: Szomszédvár rangadó. Jelenleg a Dabas jobb formában van, mint mi, de ezeken a mérkőzéseken csak a pillanatnyi megfelelő koncentráltság számít. Bízom benne, végre megszerezzük első idei győzelmünket. Tippem: 2-1

SZEOL - REAC: A SZEOL teljesen más felfogásban kezdte meg a tavaszt, értékes pontokat szerez hétről hétre. Ugyan a REAC is jó teljesítményt nyújt, ám most a SZEOL nyer. Tippem: 3-1

ESMTK - Kozármisleny: A Kozármisleny nem tudta kihasználni a Vác botlásait, rengeteget rontott. Az ESMTK az elmúlt hetekben kezd rátalálni régi önmagára, azonban a Baranya megyei együttes már nem hibázhat. Tippem: 1-2

Vác - Szentlőrinc: A Vácnál eljött az idő, amikor már nem fér bele a botlás, mert könnyen utolérhetik, így otthon most magabiztos sikert aratnak. Tippem: 3-0

Monor - Bölcske: A Monor legutóbbi otthoni meccsén váratlan vereséget szenvedett, míg a Bölcske tartja remek formáját, ám mégis azt érzem, most a hazaiak örülhetnek majd. Tippem: 2-1 

 
2015.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Dunaharaszti MTK - FC Dabas *
 

Röviddel a Monor elleni összecsapást követően Ismét "szomszédvár" rangadóra készül az FC Dabas NBIII-as csapata. Honti Józsefék az Orosházától elszenvedett hazai vereségüket követően Dunaharasztiba látogatnak, ahol a jelenleg tizedik helyen álló ősi rivális Króner-csapattal mérkőznek.

A DMTK elleni összecsapás sosem ígérkezik könnyű feladatnak, a két csapat rendre nagy csatát vív egymással a pályán. A tabellán elfoglalt helyezésnek ezen a mérkőzésen nem sok jelentősége van, a pillanatnyi forma és egy-két villanás dönt az idegek csatáján.

Honti Józsefék egy Maglód elleni diadal és egy Orosháza elleni hazai fiaskó után utaznak Dunaharasztiba. A DMTK pedig egy Kozármisleny elleni 1:1-es döntetlennel és egy REAC-tól elszenvedett 2:1-es vereséggel hangolt a rangadóra. A két csapat tehát távol van csúcsformájától, ennek ellenére óriási küzdelem várható a létfontosságú három bajnoki pontért.

Az összecsapás helyszíne Dunaharaszti, a kezdési időpont pedig szombat 15:00.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.28. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dunaharaszti

Mérkőzés: Dunaharaszti MTK - FC Dabas

 
 
2015.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Dunaharaszti MTK II *
 

Az Alsónémeditől elszenvedett hétvégi veresége után ismét üldözővé vált az FC Dabas II. Kucsák Istvánék az utolsó helyen szerénykedő Dunaharaszti MTK II-val mérkőznek vasárnap délután. Amennyiben jó napot fognak ki a kettes csapat tagjai, a kötelező három pont megszerzésén túl a gólarányukon is jelentősen javítani tudnak.

A DMTK II tavasszal szerzett négy pontjával már most jobban teljesít, mint az egész őszi szezonban, ettől függetlenül nem lehet kérdéses a mérkőzés végkimenetele. A hiba Kucsák Istvánék részéről megengedhetetlen, már amennyiben valóban meg szeretnék ismételten kaparintani a második helyet.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.29. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas II - Dunaharaszti MTK II

 
 
2015.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.28-29.)
 

DMTK hétvégének is nevezhetnénk az előttünk álló napokat, mivel négy FC Dabas csapatunk is a Dunaharasztival MTK-val mérkőzik majd. Az NBIII-as keret szombat kora délután idegenben, míg Kucsák Istvánék egy nappal később hazai pályán csapnak össze a nagy rivális kék-fehér egyesülettel.

Az U21 és U17 szintén hazai pályán fogadja a DMTK fiataljait, míg az U15 és U14 Pesterzsébetre utazik az ESMTK otthonába. Szombaton a végre-valahára a legkisebbek is pályára lépnek az első U7/U9 Grassroots Fesztivál keretein belül, így ímmáron minden csapatunk tétmérkőzéseken is bizonyíthat az edzések mellett.

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Szombat, 15:00 Dunaharaszti MTK - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 15:00 FC Dabas II - Dunaharaszti MTK II
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 FC Dabas U21 - Dunaharaszti MTK U21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 FC Dabas U17 - Dunaharaszti MTK U17
FC Dabas U-15 Szombat, 12:00 ESMTK U15 - FC Dabas U15
FC Dabas U-14 Szombat, 10:00 ESMTK U14 - FC Dabas U14
FC Dabas U-9 Szombat, 9:30 U7 / U9 Grassroots Fesztivál (Dabas-csoport)
FC Dabas U-7 Szombat, 9:30 U7 / U9 Grassroots Fesztivál (Dabas-csoport)
 
 
2015.03.26.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas - Orosháza FC (2 : 3)
 

A hétvégén megrendezésre került FC Dabas - Orosháza FC NBIII-as bajnoki mérkőzésről készült képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg. Mint ismeretes, az összecsapást 2:3 arányban a vendégek nyerték, aminek köszönhetően Honti József csapata lecsúszott a dobogóról és az ötödik pozícióból várhatja a DMTK elleni idegenbeli rangadót.

Képek: FC Dabas-Orosháza FC

 
 
2015.03.26.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: Bozsik Intézményi Program (Ovi) *
 

Fodor Gergő, az FC Dabas utánpótlás edzője a Bozsik Intézményi Program első, ovisoknak rendezett fesztiválja után az alábbiakat nyilatkozta:

" Megkezdődott a tavaszi szezon Intezmenyi Programunkban is. Az első fesztivált a dabasi ovisoknak rendeztük, akik több mint százhúszan jelentek meg.

A fesztivál során több állomáson különböző játékok voltak a gyerekeknek, amiket jokedvvel és remek hangulattal játszották végig. Majd a végen mindenki megkapta a maga megérdemelt csokiját es üdítőjét!"

ovis fesztivál

 
 
2015.03.25.
www.fcdabas.hu
UP
Pillanatképek - UP
 

Az alábbakban az FC Dabas utánpótlásának dolgos hétköznapjaiba nyerhetnek egy kis betekintést pár pillanatkép segítségével.

Az első fotókon Mann Balázst és a klub legifjabb növendékeit láthatjuk edzésre készülődve, míg a folytatásban az U11-es csapat edzésébe pillanthatunk bele, ahol épp Feczesin István speciális fejlesztő edző feladatait végzik a játékosok.

Mann Balázs fiatal tanítványaival

kezdődhet az edzés

Feczesin István munkában

 
 
2015.03.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U11 *
 

A hétvégén Budaörsön megrendezésre került U11-es kiemelt Bozsik tornáról Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas utánpótlás edzője számolt be oldalunknak:

" Megkezdődtek a Bozsik tornák az U11-es korosztálynak is, Budaörsön vendégszerepeltünk. Betegségek és egyéb okok miatt megfogyatkozott a csapat, de azt gondolom, hogy még abban az esetben is az a célunk, hogy a gyerekeknek biztosítsuk a játéklehetőséget és hogy ezt élvezettel csinálják, ha kevesen is vagyunk, amiben a szervezők készséggel segítettek. Nagyon várjuk a következő tornát.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas - Orosháza FC (2 : 3) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi Orosháza elleni 3:2-es hazai kudarcot követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Már a találkozót megelőzően tisztában voltunk vele, amennyiben meg tudjuk szerezni a három bajnoki pontot, nagy valószínűséggel előrébb léphetünk a tabellán az előkelő második pozícióba, de ugyanakkor ott volt a pakliban bukás lehetősége is, amivel könnyen elveszíthetjük dobogós pozíciónkat és akár még mélyebbre is süllyedhetünk. Sajnos ez utóbbi következett be, aminek egyik összetevője a katasztrófális helyzetkihasználásunk. Kialakítottuk a jobbnál jobb helyzeteket, azonban amíg ezeket nem tudjuk megfelelő számban értékesíteni, ne is akarjunk dobogós helyezésben gondolkodni. "

 
 
2015.03.25.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U13 *
 

Balogh Tamás, az FC Dabas U13-es csapatának segédedzője a hétvégén Budaörsön megrendezésre került kimelt Bozsik tornát követően az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

" Megkezdődött a kiemelt Bozsik torna az U13-asoknál is. A helyszín Budaörs volt.

Első mérkőzésünket a Monor csapatával játszottuk és szokásunkhoz híven kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, amelyet végül 1:1-es döntetlennel zártunk. Pozitívum volt az, hogy amit már fél éve gyakorlunk (labdakihozatal, rövid passzos játék, 1-2 érintő) visszajött a mérkőzésen. Hátul magabiztosak voltunk, viszont az ellenfél kapuja előtt még nem vagyunk igazán élesek. Magabiztos védekezésünk (védelmünk) az egész tornán stabil volt, hiszen három gólt kaptunk öt mérkőzésen (és csak egyet kidolgozott akcióból, a másik két gólt inkább mi hoztok össze az ellenfélnek).

Első két mérkőzésünk döntetlennel zárult, majd egy három gólos győzelmet arattunk a Veresegyháza felett. Azt gondolom ezen a meccsen játszottunk a legjobban és akár még több góllal is nyerhettünk volna.

Az utolsó két meccsen olyan csapatokkal játszottunk, akivel az ősz folyamán még nem találkoztunk (Budaörs és Szentendre). Mindkét csapattól 1:0-ás vereséget szenvedtünk, azonban játékban semmivel sem voltak jobbak nálunk...sőt. Egyszerűen nem jött össze semmi és szerencsénk sem volt!

Tapasztalatom szerint a tornán egyik csapat sem volt erősebb nálunk. A továbbiakban is a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Amennyiben a kapu előtt gyorsabbak és magabiztosabbak leszünk, minden mérkőzésen képesek lehetünk a győzelemre!

Gratulálok a fiúknak! Edzünk tovább! Hajrá Dabas!"

 
 
2015.03.24.
www.fcdabas.hu
UP
Bozsik Program Intézményi rendszer *
 

2014.szeptemberében sikerült beindítani Dabason és a közvetlen közelben lévő településeken a Bozsik Program Intézményi rendszerét. Tizenhat Intézménnyel vettük fel a kapcsolatot (iskolák és óvodák) és ajánlottuk fel az együttműködést amelyet az MLSZ is kötelezően vár el tőlünk, mint Dabas FC-től, a régió utánpótlását vezető, koordináló egyesületétől.

Három dabasi utánpótlás edző tizenkét intézményben tarja a foglalkozásokat az iskolai és óvodai kijelölt oktatóval közösen. Ezáltal négyszáz gyermeket mozdítunk meg folyamatosan hetente 1-2 alkalommal.

A Program része, hogy öt hónap alatt négy tornát szervezünk a Dabas Sári Sporttelepen az említett négyszáz gyermeknek (lányok-fiúk közösen). Ezeken a tornákon és foglalkozásokon az említett óvodások és az általános iskola 1-2-3-4. osztályos tanulók vehetnek részt.

A Programban pontosan szabályzott kereteken belül rendezzük a tornákat amelynek első mérkőzései március 25-27 közt kerülnek megrendezésre. Ezen tornákon figyeljük a tehetséges játékosokat és hívjuk ki őket az egyesületünkhöz (ha esetleg még nem tartoznak közvetlenül fociklubhoz), hogy ott fejlődhessenek tovább.

Az Intézményi Programnak köszönhetően talán újra lesznek az iskolákban labdarúgó foglalkozások, amelyek az elmúlt 10-15 évben eltűntek Magyarországon. Aztán innen kerülhetnek ki az ügyesebb játékosok akik természetesen az Egyesületi Bozsik Programban hívhatják fel magukra a figyelmet és esetlegesen kerülhetnek az Akadémiákra!

Az Intézményi Programmal kapcsolatosan további felvilágosítást az FC Dabas ismert elérhetőségein keresztül kaphatnak az érdeklődők, személy szerint pedig Fodor Gergő, Körmöczy Szebasztián és Kucsák István.

Az első Bozsik Intézményi Torna időpontjai

Ovisok - 2015.03.25 (szerda, 10:00)
1-2.osztály - 2015.03.26 (csütörtök, 14:00)
3-4.osztály - 2015.03.27 (péntek, 14:00)

 
 
2015.03.24.
fociakobon.cafeblog.hu
FELNŐTT
JÁTÉKOSSORS. Fábri Ádám (Dabas II.): "Nem is lehetnénk máshol, csak az élmezőnyben"
 

Ez lehet a legeredményesebb szezonja a felnőttek között. Fábri Ádám az előző évadban 11 gólig jutott, míg a jelenleg futó bajnoki sorozatban már 9 találatnál tart. A Pest megyei II. osztály, Déli csoportjának 18. fordulójában a Dabas II. 11-1-re verte a Kakucsot - a mesterötösig jutó támadó vezérletével.

És akkor Fábri 53 perces, rögtönzött stand up comedyt "nyomott le" a hozzáértő közönségnek. A kakucsi férfiak pedig dőltek - de nem a nevetéstől, hanem a támadó ördöngös cseleitől. Fábri Ádámot mindez persze egy pillangószusszanásnyi ideig sem zavarta. Merthogy amit Varga Balázs elkezdett a 8. minutumban, azt cikkünk főszereplője a 88. percben fejezte be.

- Gólgyártás a javából. Ha most kezdődne a bajnokság, tán még a jelenlegi listavezető Halászteleknek is volna félnivalója.
- Ez könnyen meglehet - felelte Fábri Ádám, a Dabas II. labdarúgója.

- Erre az eredményre az emberek felkapják a fejüket, és ez még akkor is így van, ha ez a meccs nem lehet értékmérő.
- Annyiban mégis az, hogy ezúttal sikerült beérnünk gólkülönbségben az Alsónémedit, meg persze pontban is, miután Taksonyban kikapott.

- Könnyebb mérkőzés volt, mint amennyire a végeredményből kikövetkeztethető? Netán amondó, a 32. perc eseménye, Miták József kakucsi játékos-edző kiállítása döntően befolyásolta a számszerű eredményt?
- Talán nem lett volna 11-1 a vége, de úgy érzem, nem befolyásolta.

- Ötig jutott a 90 perc alatt, de hány gól maradt önben?
- Talán kettő vagy három.

- Amennyiben ebből indulunk ki, ez a találkozó a jobbak közé tartozott.
- Főleg az elmúlt időszak után.

- Mi volt a baj?
- A kevés edzés.

- Miért tréningezett kevesebbszer?
- A munka miatt, meg aztán Ócsán laktam, ám nemrégiben ideköltöztem Dabasra, így megoldódott ez a probléma.

- Önnek ezek szerint már megvan, de a társulatnak hol a helye?
- Az első háromban, a dobogó valamelyik fokán.

- Úgy tűnik, ez meglesz.
- Az a cél.

- És az mindegy, hogy ezüst vagy bronz? Mert abban megegyezhetünk, hogy csak az első pozíció ér igazán bármit is.
- Nem, de nyilván megpróbálunk minél előrébb végezni, főleg így, hogy a következő fordulóban Alsónémedire megyünk.

- Rangadó lesz? Csak azért kérdem, mert az ősszel 3-1-re nyertek.
- Mindenféleképpen!

- Máshogy készül, mint a Kakucs, a Gyál vagy a Ráckeve ellen?
- Nem, dehogy, minden meccsre ugyanúgy.

- Van hibapontja az ellenfélnek?
- Ha jól tudom, legutóbb volt náluk kiállítás.

- Méghozzá kettő is: Balázs Gergely és Bereczki Gábor mehetett idő előtt zuhanyozni.
- Meg aztán ismerek néhány embert 'Némediből.

- Ez előny vagy hátrány?
- Nem tudom, melyik, hiszen kispályán játszunk egymással.

- Jó, de azt csak tudja, adott szituációban melyik védővel szemben melyik csel a megoldás?
- Talán igen.

- Nevet, de most aligha fog: látatlanban kiegyezne a döntetlennel?
- Nem fogadnám el, a győzelemért megyünk Alsónémedibe, ez a cél.

- Akkor sem, ha 4-4 a vége és triplázik a 90 perc alatt?
- Nem az számít, hogy én lőjem a gólokat. De így végül is beszélhetünk róla.

- Inkább cseréljünk eszmét arról, hogy ez az összecsapás csak egy állomás az úton vagy döntőnek beillő derbi jön vasárnap?
- Még mindkét csapatra várnak nagy meccsek, akármelyik gárda bukhat. és én még a Halásztelekről sem feledkeznék meg.

- A bajnoki cím sorsa eldőlt?
- Úgy néz ki, el, de ha nem, akkor mi ott leszünk.

- Tartom, hogy az Alsónémedi szereplése az évad legkellemesebb meglepetése. A Dabas II.-ről viszont meséljen Fábri Ádám.
- Valamilyen szinten meglepetés a szereplésünk, mert hát csak egy második számú csapat vagyunk, de ezzel a kerettel, ilyen körülményekkel nem is lehetnénk máshol, csak az élmezőnyben. Nem mindenki edzhet és játszhat műfüves pályán minden héten, és azért ez főleg a télen sokat számít.

- Az látszik, hogy nagyon egyben vannak.
- Persze, mert remekül sikerült a téli felkészülés.

- Csak ezért? Mert érkeztek ám jó kvalitású emberek a társulatba.
- A nyári igazolásaink is nagyon jól sikerültek.

- Fábri úr ellenben maradt, hogy a pályán csinálja a show-t, mint a Kakucs ellen. És aligha ez a végállomás.
- Mármint a Dabasra érti vagy a "megye-kettőre"?

- Utóbbira.
- Akkor úgy fogalmazok, remélem, ezzel a csapattal nem a "megye-kettő" lesz a végállomás.

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 7. lapszámában. Azóta a Dabas II. 3-1-es vereséget szenvedett az Alsónémedi otthonában.

 
2015.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Alsónémedi SE - FC Dabas II (3:1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II játékosedzője a hétvégi Alsónémedi SE ellen 3:1 arányban elveszített bajnoki rangadót követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Azt gondolom, az egész csapat nagy várakozással tekintett a mérkőzésre. Megfelelő (és cseppet sem túlzott) önbizalommal, felkészülten érkeztünk Alsónémedire!

A meccset úgy kezdtük, ahogyan terveztük. Jó védekezés, agresszív támadójáték. Két helyzet kapussal szemben, amelyet laposan szerettünk volna befejezni, de nem született gól. 

Aztán váratlanul egy szép szabadrúgás góllal vezetett az ellenfél.  Nem éreztem úgy, hogy gondot okoz a bekapott gól, hiszen jó ritmusban próbáltunk támadásokat építeni, hol beindításokkal (bár kevés sikerrel), hol pedig lapos passzokkal (ezekben több lehetőség mutatkozott).  Egy felívelés után, fejes góllal egyenlítettünk, amit a héten többször is hangsúlyozva gyakoroltunk. 

A második félidőre egyértelműen a győzelem reményében jöttünk ki az öltözőből...másként alakult. A 45-60.perc között teljesen beszorítottuk az ellenfelünket, bár számottevő helyzet nélkül. Sajnos egy jó csere az ellenfélnél többször is "megrántotta" a védelmünket (bár helyzet közelébe sem jutott) és a tizenhatos sarkánál büntetőt harcolt ki. Két kapura lövés pontrúgásból és 2:1 a Némedinek! Ezután is volt 2-3 óriási lehetőségünk valamint egy teljesen érthetetlen piros lap (ez már a második a tavaszi szezonban!) és ezek összességében elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy vereséget szenvedjünk. Még 10 emberrel is a győzelemért játszottunk, de valami hiányzott. A mérkőzés végén kaptunk még egy gólt miután teljesen kitámadtunk de ez már nem érintett minket váratlanul .

Több összetevője volt ennek a vereségnek, alapvetően egy gyengébb csapattól szenvedtünk vereséget, ami mindenképp fájó, főleg úgy, hogy a 2.hely volt a tét. Ezért Alsónémedit dicséret illeti, nekünk pedig (régi közhely, de igaz) tanulni kell ebből a meccsből. 

Meg kell tartanunk az agresszív, gólra törő játékunkat és a masszív védekezésünket (hiszen ezen a mérkőzésen sem veszélyeztetett az ellenfél, csupán a két bírói döntésnek köszönhetően pontrúgásból) és akkor Alsónémedi előtt végezhetünk a tabellán! "

 
 
2015.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FFC UP SE U19 - FC Dabas U21 (1 : 4) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi FFC elleni győzelmüket követően az alábbiak szerint értékelt:

" Vasárnap a gyönyörű Épitők pályára látogattunk, ahol az FFC vendégei voltunk. Megérkezve láttuk, hogy a mai mérkőzésünk nem lesz egyszerű. A pálya minősége katasztrófális állapotban volt, igaz azt szokták mondani, hogy az ellenfelünknek is ez a pálya áll a rendelkezésére. 

A héten nagyon sok egy-két érintős játékkal készültünk. A mérkőzés előtti megbeszélésen felhívtam a srácok figyelmét, hogy nagy a pálya és rossz minőségű, ezért nagyon figyeljenek a passzokra és az átvételekre. Külön kiemeltem kapusunkat, ha netán játékba kell hoznunk, akkor a kapumellé adjuk haza a labdát, hogy onnan biztonságosan tudja megjátszani.

A mérkőzés elején azt kértem, hogy az első tizenöt percben a biztos passzok mellett az egyszerű megoldásokat válasszák, de emellett ugyanúgy a labdakihozatalokat sok mozgással csináljuk meg.  Az első játékrész első felében maximálisan megpróbálták a fiúk megcsinálni azt amiről öltőzőben beszéltünk.  A félidő vége előtt egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a kapusról kipattanó labdát Tihany Dani vissza fejelte, ami a vezetésünket jelentette. A gól nagyon jókor jött, mert az első félidő második felében kapkodóan és pontatlanul játszottunk.

A félidőben cseréltem, igaz Tihany Dani gólt szerzett, de a héten sérüléssel bajlódott. Ubi és Buki beállításával egy kicsit átszerveztem a csapatot. Meg is lett a hatása, mert eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltak a fiúk. Hozzá kell tennem még mindig sok hibával, de az akarat látszott rajtuk, hogy ezt a meccset meg fogjuk nyerni. Ubit egy labdaszerzés után nagyon jó ütemben ugratta ki Kmetyó Máté és ő nem hibázott, ezzel kettőre növelte az előnyünket.

A mérkőzés elején kihangsúlyoztam, hogy lövéssel fejezzük be a támadásainkat. Bukovszki Máté be is tartotta, egy szép kényszerítő után 20 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot. Ellenfelünk rátett egy lapáttal, ami minket megzavart egy kicsit. Kaptak egy ajándék tizenegyest, amit étékesítettek is. Minden kontránkban benne volt a gólszerzési lehetőség, amiből az egyiket ki is használtuk Ubi révén.

Gratulálok a fiúknak, ez megint csapatmunka volt!!! Megkell említenem, hogy kifogástalan volt a mai mérkőzésen a Játékvezetés! Folytatjuk a munkát és remélem a srácok rátesznek még egy lapáttal hogy minél jobban szerepeljünk a bajnokságban.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U-15 - Tápiószecső FC U15 (2:0) *
 

Farkas Krisztián, az FC Dabas U15-es csapatának vezetőedzője a Tápiószecső elleni hétvégi bajnoki győzelmüket követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Megszületett a harmadik mérkőzésen az első győzelmünk Tápiószecső csapata ellen, akit így pontban pontban beértünk. Visszatért két sérültünk, Mráz Máté és Fodor Gergely velük sokat erősödtünk.

Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. A labdatartásra helyeztük a hangsúlyt. Az első gólunkat egy szögletből szereztük amit már gyakoroltunk és most végre sikerült. Gólszerző Jurászik Gergő. Rúgtunk még egy kapufát Balog Martin révén. Beszorítottuk ellenfelünket, kb. kétszer jöttek át a saját térfelükröl.

A második félidőben semmi sem változott csak idő kérdése volt mikor szerezzük meg a második találatot. Gólszerző a csereként beállt Kollárik Tibor. Továbbra is bátor kombinatív focit játszottunk az ellenfélnek szabadrúgásból volt csak lehetősége, de kapusunk Isztolyka Ádám kétszer is szépen védett. Növelhettük volna a góljaink számát,de a spori nem adott meg két tizenegyest.

Összességében biztos győzelmet arattunk!!! Készülünk a következő meccsre. Hajrá Dabas!"

 
 
2015.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U-14 - Tápiószecső FC U14 (2 : 7) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Tápiószecső FC elleni bajnoki mérkőzésükről az alábbiakat nyilatkozta:

" Itthon fogadtuk a Tápiószecső csapatát.  Nem szeretek a külső körülményekkel foglalkozni, de meg kell említenem, hogy nem sikerült térfelet választanunk és az első félidőben erős széllel szemben játszottunk, teljesen beszorultunk a kapunk elé. A

második félidőben minket segített a szél, két gyönyörű támadás végén Varga Kristóf és Farkas Csaba is betalált. Úgy tűnt, hogy meg tudjuk fordítani a meccset amikor Mihály Lajost a kapusunkat kiállította a játékvezető, és sajnos ez megpecsételte a sorsunkat.

Hajrá Dabas!"

 
 
2015.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Orosháza FC (2 : 3) *
 

Második hazai mérkőzését is elveszítette az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Honti József legénysége nem élt az előtte kínálkozó nagy lehetőséggel. A Kozármisleny ugyanis hazai vereségével tálcán kínálta fel a második pozíciót, amihez azonban le kellett volna győzni a több sebből vérző Orosháza FC-t. A sárga-feketék azonban meglepetésre 3:2 arányban diadalmaskodtak Dabason és ezzel párhuzamosan az ötödik helyre taszították az eddig dobogós helyen álló Honti-csapatot.

Az első negyed óra gólcsendjét megtörve a 16.percben Szabó Norbert szerzett vezetést a vendég csapatnak (0:1). Szerencsére a középkezdés után nemsokkal sikerült egyenlíteni Szkunc Vjacseszláv révén (1:1). A hazai öröm azonban nem tarthatott túl sokáig, mivel a 28.percben a vendégek ismét megzörgették a a dabasi hálót. Ezúttal Füredi volt eredményes (1:2).

A fordulás után megvoltak a lehetőség az ismételt egyenlítéshez, a helyzetek azonban a Monor elleni legutóbbi hazai mérkőzéshez hasonlóan rendre kimaradtak. A 64.percben Lázár személyében a védelmet némiképp beáldozva Gáspár Balázs lépett pályára, azonban ez sem hozott gólok tekintetében előrelépést. A sors pedig a 67.percben büntetett, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon nem. Libor találata már a megnyugtató harmadik volt Makra Zsolt csapatának, így enyhén szólva is kilátástalan helyzetbe került a hazai alakulat (1:3). A csereként beállt Bozsik Viktornak a 90.percben ugyan végre valahára sikerült megszereznie a második dabasi találatot, ez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő (2:3). A döntetlen kicsikarására már nem maradt idő, így második tavasszal lejátszott hazai mérkőzésén ismételten vereséget szenvedett az FC Dabas NBIII-as első csapata.

Mint utóbb kiderült, az elszalasztott pontokért súlyos árat kellett fizetni. Az eddig dobogós helyen lévő Honti-legénység visszacsúszott az ötödik helyre és onnan várhatja a jövő étvégi DMTK elleni presztízs csatát.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (19.forduló)
Időpont: 2015.03.22. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Orosháza FC 2 : 3 (1 : 2)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Lázár (Gáspár - 64p), Lanczkor (Geiger- 74p)- Zsíros, Molnár, Hollauer - Szkunc, Takács, Csák (Bozsik - 74p)

Cserék: Bartus, Bozsik, Electo, Gáspár, Buczkó, Geiger, Jakab

Gól: Szkunc (17p), Bozsik (90p) ill. Szabó (16p), Füredi (28p), Libor (67p)

 
 
2015.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Alsónémedi SE - FC Dabas II (3 : 1) *
 

Rangadót vesztett vasárnap délután az FC Dabas második csapata is . Kucsák István legénysége a második hely megtartásáért szállt harcba Alsónémedin a helyi ASE ellen. A mérkőzést végül a hazai csapat nyerte 3:1 arányban, így a dabasiak egy helyezést rontva a dobogó legalsó fokáról várhatják a soron következő fordulót.

A tavasz mérkőzése nem kezdődött túl jól a dabasi csapat számára, mivel a házigazdák Balogh Péter révén már a 18.pervcben megszerezték a vezetést (1:0). Innentől pedig kénytelenek voltak az eredmény után rohanni Kucsák Istvánék, ami mindenképp megnehezítette őket saját játékuk kialakításában. A szünet előtt nem sokkal mégis összejött a hőn áhított egalizálás. Bálint Zoltán gólja lélektanilag a legjobb pillanatban jött, így 1:1-es állással vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész nagy részében nem nagyon tudtak fogást találni egymáson az ezüstéremért hajtó csapatok. Mikor már szinte mindenki kezdett beletörődni a pontosztozkodásba, megérkezett a hidegzuhany. A 80.percben Budai László ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat (2:1), majd Cemmel Péter 88.percben történt kiállítása után nem sokkal Balogh Viktor találata végképp eldöntötte a három pont és a második hely sorsát.

Vereségével ismét a harmadik helyen áll az FC Dabas II, egy ponttal megelőzve a szintén vereséget szenvedő Pereg SE-t. A mezőny eleje tehát szorosan követi egymást, így folyamatosan résen kell lennie Kucsák István csapatának, amennyiben továbbra is dobogón szeretne maradni.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (19.forduló)
Időpont: 2015.03.22. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Alsónémedi

Alsónémedi SE - FC Dabas II 3 : 1 (1 : 1)

FC Dabas II: Magyari - Janicsák, Cemmel, Botlik, Dankó (Nyúl - 67p) - Bálint, Farkas R (Farkas K - 73p), Feczesin (Farkas K - 67p) - Bukovszki (Farkas G - 81p), Varga , Fábri

Cserék: Gugyerás, Farkas K, Kiss, Pucsinszki, Nyúl, Kiss, Ledő

Gól: Balogh (18p), Budai (80p), Balogh (90p) ill. Bálint (41p)

Kiállítás: - ill. Cemmel (88p)

 
 
2014.03.22.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Három győzelem és egy vereség a hétvégi FC Dabas utánpótlás mérleg. Az U21-es csapat úgy fest elkapta a fonalat, mivel múlt hét után ismét nyerni tudott, míg Farkas Roland U17-es fiataljai sorozatban negyedik tavaszi mérkőzésüket is győzelemmel abszolválták. Farkas Krisztián és az U15 először örülhetett a megszerzett három bajnoki pontnak, Körmöczy Szebasztián és csapata azonban még továbbra is vár az első sikerre.

A negyedik fordulóban megszerezte sorozatban második tavaszi győzelmét a Ledő László irányította FC Dabas U21. Az első találatra egészen az első játékrész végéig kellett várni. A 43.percben, lélektanilag talán a legjobb időpontban sikerült vezetéshez jutniuk a dabasi fiataloknak. A fordulás után jó húsz perc gólcsendet követően beindult a piros-fehér gólgyártás. Először a 67.percben Ubornyák József talált be, majd a 70.percben Bukovszki Máté, végül a 76.percben ismételten Ubornyák József volt eredményes. Kapott gól nélkül ugyan nem sikerült lehozni a mérkőzést, azonban nem is ez volt az elsődleges cél, hanem a győzelem és a vele járó három bajnoki pont megszerzése.
Végeredmény: FFC UP SE U19 - FC Dabas U21 (1:4)

Egy gólos győzelemmel abszolválta hétvégi mérkőzését az FC Dabas U17. Sorozatban tizedik győzelme volt ez Farkas Roland tanítványainak a szezonban, amivel messze a legjobb formában lévő FC Dabas csapat cím büszke tulajdonosa. A győztes találat a 37.percben született Bálint Mihály révén. Mivel az FFC a hátralevő bő ötven percben nem tudott kiegyenlíteni, így szűken ugyan, de begyűjtötte következő győzelmét az immáron negyedik pozícióba fellépő dabasi csapat.
Végeredmény: FFC UP SE U16 - FC Dabas U17 (0:1)

Jurászik Gergő és Kollárik Tibor góljaival megszerezte első tavaszi győzelmét az U15-ös csapat is. Farkas Krisztián fiataljai a Honvéd elleni vereséget követően talpra tudtak állni és csattanós választ adtak a kétkedőknek.
Végeredmény: FC Dabas U15 - Tápiószecső FC U15 (2:0)

Körmöczy Szebasztián U14-es csapatának sajnos nem volt ilyen szerencséje. Ők még továbbra is várnak az első tavaszi győzelmükre. Varga Kristóf Adrián és Farkas Csaba révén ugyan sikerült két gólt szerezniük, emellé azonban hét kapott gól társult, így ismételten fejet kellett hajtaniuk ellenfelük előtt.
Végeredmény: FC Dabas U14 - Tápiószecső FC U14 (2:7)

U-21
FFC UP SE U19 - FC Dabas U21
1 : 4 (0:1)
 
2015.03.22.
Gól:
- Tihany D (43p)
    - Ubornyák J (67p)
    - Bukovszki M (70p)
    - Ubornyák J (76p)
     
U-17
FFC UP SE U16 - FC Dabas U17
0 : 1 (0:1)
 
2015.03.22
Gól:
- Bálint M (37 p)
       
U-15
FC Dabas U15 - Tápiószecső FC U15
2 : 0 (0:1)
 
2015.03.21.
Gól:
- Jurászik G (25p)
    - Kollárik T P (51p)
     
U-14
FC Dabas U14 - Tápiószecső FC U14
2 : 7 (0:4)
 
2015.03.21
Gól:
- Varga K A (50p)
    - Farkas Cs (69p)
       

 
 
2015.03.22.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 19. forduló, vasárnapi eredmények
 

Vasárnap két mérkőzéssel zárult a Közép-csoport tizenkilencedik játéknapja.

Közép-csoport 19. forduló, vasárnapi eredmények:

15:00 Videoton FC II - Vác FC 1-1
Gólszerzők: Havasi 67.p ill. Magos 84.p 

15:00 FC Dabas - Orosháza FC 2-3
Gólszerzők: Szkunc 17.p, Bozsik 90.p ill. Szabó N. 16.p, Füredi 28.p, Libor 67.p 

 
2015.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 19.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzéssel zárul a 19.forduló. Az éllovas Vác FC a tavasszal remek formában lévő Videoton FC NBIII-as capatához látogat, ahol alighanem minden tudására szükség lesz, ha mindhárom pontot meg szeretné kaparintani. A játéknap másik mérkőzésén pedig az FC Dabas hazai pályán a tizennegyedik helyen található Orosházát fogadja.

Vasárnap - 2015.03.22.
Videoton FC II FC
-
Vác FC
1 : 1
FC Dabas
-
Orosháza FC
2 : 3
 
 
2015.03.21.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 19. forduló, szombati eredmények
 

Szombaton hat mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport tizenkilencedik játéknapja.

Közép-csoport 19. forduló, szombati eredmények:

15:00 Kozármisleny - SZEOL SC 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Lauer N. 48. p., ill. Faragó B. 21., 28. p.

15:00 Bajai LSE - Maglódi TC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Sibinger D. 28. p.

15:00 Tolle UFC Szekszárd - Monori SE 0-1 (0-0)
Gólszerző: Vékei N. 25. p.

15:00 Bölcskei SE - Várfürdő-Gyulai Termál FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Hajdók G. 22., Agócs G. 29., Tóth J. 65., Blatt P. 73. p.

15:00 Szentlőrinci SE - ESMTK 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Berdó V. 62. p., ill. Turi T. 24. p. (öngól)

18:00 REAC - Dunaharaszti MTK 2-1 (1-0)
Gólszerzők: P. Pantelis 15., Balázs B. 48. p., ill. Ablonczy G. 55. p.

 

 
2015.03.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 19.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Hat mérkőzést rendeznek a szombati napon, melyek közül ötöt délután három órás kezdéssel. Egyedül a negyedik helyen álló REAC és a kilencedik DMTK párharcát rendezik este hat órától villanyvilágítás mellett. A második helyezett Kozármisleny a tizedik SZEOL-t fogadja, míg az ismételten a dobogóért kűzdő Monornak a tizenkettedik Szekszárdtól kellene elhoznia a három pontot. Az alsóházi rangadón az utolsó előtti Baja a sereghajtó Maglód fogadja. Az említett négy összecsapás mellett a Szentlőrinc - ESMTK és a Bölcske - Gyula párharcok is a szombati játéknapon kerülnek megrendezésre.

Szombat - 2015.03.21.
Kozármisleny FC
-
SZEOL SC
1 : 2
Schieber-P Bajai LSE
-
Maglódi TC
1 : 0
Szekszárdi UFC
-
Monor SE
0 : 1
Bölcskei SE
-
V-Gyulai TFC
4 : 0
Szentlorinc SE
-
ESMTK
1 : 1
REAC
-
Dunaharaszti MTK
2 : 1
 
 
2015.03.20.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 19. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport tizenkilencedik játéknapján ismét nehéz erőpróba vár az élmenőkre, mert a Vác a Videoton II-vel, míg a Kozármisleny a SZEOL-lal csap össze. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Kozármisleny - SZEOL: A Szeged idén eredményesen játszik, jobban kezdett, mint ősszel, viszont a Kozármisleny magasabb célokért küzd és nagyobb játékerőt képvisel. Tippem: 3-1

Baja - Maglód: Két rapszodikusan szereplő csapat találkozik, hiszen meglepetés győzelmek mellett váratlan vereségekre is képesek. A hazai pálya előnyt jelenthet. Tippem: 2-1

Szekszárd - Monor: A Szekszárd nagyon rosszul kezdett, a Monor hétvégi eredménye nagy meglepetés volt. Mindkét csapatot fűti a bizonyítás vágy, ezért az ikszre van a legnagyobb sansz. Tippem: 2-2

Bölcske - Gyula: A Bölcske jó rajtot vett, váratlan volt a hétvégi veresége, ezért valószínű ki szeretné köszörülni ezt a csorbát. Tippem: 3-2

Szentlőrinc - ESMTK: A Szentlőrinc megerősödött ősz óta, hisz igazolt néhány igazán jó játékost. Az ESMTK a gyengébb rajt után a listavezető Vácot legyőzte, így most önbizalomtól duzzadva, biztosan pontért utaznak Baranya megyébe. Tippem: 1-1

REAC - Dunaharaszti: A tavalyi mérkőzésből kiindulva, két azonos képességű együttes találkozik. Hazai pályán a REAC jó, de a DMTK igenben is tud meglepetéseket okozni. Tippem: 1-1

Videoton II - Vác: A Vidi egységes csapattá alakult az elmúlt félévben, mindenhol és mindenki ellen esélyesként lép fel. Így lesz ez most is, de a Vác a rossz kezdését ki akarja javítani. Tippem: 1-2

Dabas - Orosháza: Úgy gondolom, az Orosháza helyzetét ismerve, nem kérdéses a mérkőzés végkimenetele. Tippem: 3-1

 
2015.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Orosháza FC *
 

Maglódon aratott fontos győzelmének (és a Monor hazai botlásának) köszönhetően ismét dobogós pozícióból várhatja következő tétmérkőzését az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. A több sebből vérző és mindössze a tizennegyedik helyen szerénykedő Orosháza FC látogat Dabasra vasárnap délután, így remek lehetőség nyílik a Monor elleni hazai fiaskó kijavítására.

Honti József fiai két idegenbeli mérkőzésüket megnyerve mondhatni igazán jól kezdték a tavaszi szezont, azonban a Monor elleni hazai rangadón elszenvedett 5:1-es vereségükkel jelentősen lerontották ezt a képet. Szerencsére Tóth Mihály csapata is botlott, így visszaszerezte harmadik pozícióját a dabasi első csapat.

A soros ellenfél Orosháza FC tavasszal lejátszott mérkőzéseiből mindössze (a nyíitó fordulóban) a Szentlőrinc ellen tudott egy döntetlent felmutatni, a Kozármisleny (6:0) és a REAC (4:0) lényegében átgázolt arajtuk. Ezen előzmények után látogat vasárnap délután az ismételten harmadik helyezett Dabas otthonába. Az összecsapást azonban még így sem lehet félvállról venni, mivel nagyon súlyos ára lenne egy esetleges pontvesztésnek. A Monor és a REAC ugyanis előzésre készen várja az előttük kínálkozó lehetőséget a harmadik hely megszerzésére.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.22. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Orosháza FC

 
 
2015.03.20.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Alsónémedi SE - FC Dabas II *
 

Alighanem a tavaszi szezon legfontosabb mérkőzése előtt áll az FC Dabas II kerete. Kucsák Istvánék a második helyről várhatják a jelenleg bronzérmes pozícióban található Alsónémedi SE elleni idegenbeli ütközetet. Az összecsapás győztese lépéselőnybe kerülhet a másikkal szemben és egyben megszilárdíthatja második pozícióját a tabellán.

A dabasi kettes csapat remek tavaszi rajtot produkálva három forduló alatt megszerzett kilenc pontjával a dobogó második fokára kűzdötte fel magát. Kucsák Istvánék hétvégi 11:1-es Kakucs elleni diadaluknak köszönhetően pontban beérték és jobb mutatóiknak köszönhetően meg is előzték az eddigi ezüstérmes Alsónémedi SE-t.

A forduló rangadója így kiemelt fontosságú mindkét fél számára, vereség esetén ugyanis a Pereg SE is beelőzheti a vesztes félt, így minden bizonnyal óriási harc lesz a három bajnoki pontért és a vele járó második helyezésért. Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.22. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Alsónémedi

Mérkőzés: Alsónémedi SE - FC Dabas II

 
 
2015.03.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.21-22.)
 

Az NBIII-as felnőtt keret hazai pályán fogadja az Orosházát, míg a kettes csapat Alsónémedibe utazik. Az U21 és U17 szintén vasárnap az FFC UP SE korosztályos csapataival méri össze tudását idegenben, míg a kisebbek, az U15 és U14 hazai pályán látja vendégül a Tápiószecső azonos korosztályú csapatait. Ezen a hétvégén már az FC Dabas U13 és U11 is megkezdi szereplését, ők Dabason, Bozsik Alközponti tornán keretein belül mutathatják meg jelenlegi tudásukat.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 15:00 FC Dabas - Orosháza FC
FC Dabas II Vasárnap, 15:00 Alsónémedi SE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Vasárnap, 13:00 FFC UP SE U19 - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Vasárnap, 11:00 FFC UP SE U16 - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U-15 - Tápiószecső FC U15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U-14 - Tápiószecső FC U14
FC Dabas U-13 Szombat, 14:00 U11 / U13 Alközponti Torna
FC Dabas U-11 Szombat, 14:00 U11 / U13 Alközponti Torna
 
 
2014.03.18.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Ahogy az sejthető volt, túl nagy falatnak bizonyult a Budapest Honvéd MFA két korosztályos csapata az FC Dabas U15 és U14 számára, így fiataljainknak fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás előtt.

A tavaszi első fordulóból elhalasztott mérkőzéseket kedd délután 14 és 16 órás kezdéssel játszották le a Bozsik Stadionban a felek.

Körmöczy Szebasztián U14-es csapata lépett először pályára 14:00-tól. A FC Dabas U14 az utolsó előtti helyről várhatta a a tabella éllovasa elleni összecsapást. A Honvéd fiataljai nem sok esélyt adtak a Körmöczy-csapatnak, már a 6.percben megszerezték első góljukat, amit a félidő végéig további négy követett, így 5:0-ás félidővel vonultak pihenőre a felek. A második játékrészben tovább robogott a fővárosi csapat, aminek sajnos újabb hét gól lett az eredménye, így végül két számjegyű vereséggel kellett megbékélniük Körmöczy Szebasztián U14-es ifjú növendékeinek.
Végeredmény: Budapest Honvéd MFA - FC Dabas U14 (12:0)

Az U14-es mérkőzés végeztével, délután négy órás kezdéssel Farkas Krisztián tizenöt éven aluli játékosai következtek. A dabasi csapat a tizenegyedik helyről próbálta meg a szinte lehetetlent, megnehezíteni a bajnoki címért harcoló Honvéd fiatalok dolgát. Sajnos itt sem volt túl sok realitása a pontszerzésnek, csakúgy, mint az U14-esek mérkőzésén. A hazai csapat imponáló 6:0-és első félidővel lényegében negyvenöt perc alatt letudta a találkozót. Az egyetlen fentmaradó kérdés csak a további Honvéd találatok végső száma volt. Szerencsére Farkas Krisztián fiataljaiban volt tartás és a második játékrészt mindössze egy szűk egy gólos vereséggel lehozták, így végül nem lett szégyenszemre két számjegyű a vereség, ami az első félidőt gólzáporát látva szinte borítékolható volt.
Végeredmény: Budapest Honvéd MFA - FC Dabas U15 (7:0)

Gyorsan el kell felejteni ezt a keddi napot, sok idő amúgy nincs a sebek nyalogatására, mivel hétvégén újabb mérkőzés vár mindkét dabasi csapatra. Mind az U15-ös, mind az U14-es korosztályban a középmezőnyben található Tápiószecső FC érkezik Dabasra szombat délelőtt, így remek lehetőség nyílik az esetleges pontszerzésre és javításra.

U-15
Budapest Honvéd - FC Dabas U15
7 : 0 (6:0)
 
2015.03.17.
Gól:
-
     
U-14
Budapest Honvéd - FC Dabas U14
12 : 0 (5:0)
 
2015.03.17.
Gól:
-

 
 
2015.03.17.
www.fcdabas.hu
UP
U11/U13 - OTP Bank Bozsik Program
 

Lassan elkezdik szereplésüket az FC Dabas tizenhárom évnél fiatalabb labdarúgó növendékei is. Kétféle megmérettetésben indulnak csapataink. Az FC Dabas U7 és U9 a Grassroots Fesztivál keretein belül, míg (a nagyobbak) az U11 és U13 az OTP Bank Bozsik Program szervezésében mérhetik össze tudásukat más egyesületek hasonló korosztálú fiataljaival.

Az FC Dabas utánpótlás csapatai közül a Molnár Zoltán irányította U11-es és a Bukovszki Balázs felkészítésével készülő U13-as korosztályok már hétvégén pályára lépnek. A hét utolsó két napja két tornát is tartogat. Az U11/U13-as Megyei kiemelt torna helyszíne Budaörs lesz, kezdési időpontja pedig vasárnap 14:00, míg az U11/U13-as Alközponti torna Dabason kerül megrendezésre szombat délután 14:00-tól Kucsák István védnöksége mellett.

Az első hazai rendezésű torna résztvevői a következő egyesületek korosztályos csapatai lesznek: Táborfalva, Örkény, Újhartyán, Újlengyel, Hernád, Dabas. A mérkőzéseknek két nagy pályán (keresztben) létesített négy darab kisebb játéktér ad otthont. A kapuk mérete pedig 5x2 méter.

A tavasszal megrendezésre kerülő tornák további menetrendjeiről az alábbi táblázat segítségével informálódhat (a Megyei Kiemelt Tornák helyszíneiben és időpontjaiban még történhetnek változások, így a menetrend még továbbra sem tekinthető véglegesnek...):

U11 / U13 - OTP Bank Bozsik Program

#
IDŐPONT/ HELYSZÍN
ESEMÉNY
FELELŐS
1.
2015.03.21.
szombat
14:00
Dabas
Alközponti Torna
Kucsák I.
2.
2015.04.11.
szombat
09:30
Dabas
Alközponti Torna
Kucsák I.
3.
2015.04.25.
szombat
09:30
Dabas
Alközponti Torna
Kucsák I.
4.
2015.05.17.
vasárnap
09:30
Dabas
Alközponti Torna
Kucsák I.
5.
2015.06.06.
szombat
09:30
Dabas
Alközponti Torna
Kucsák I.
           
1.
2015.03.22.
vasárnap
14:00
Budaörs
Megyei Kiemelt T.
Bokros J.
2.
2015.04.11.
szombat
15:00
Szentendre
Megyei Kiemelt T.
Bokros J.
3.
2015.04.26.
vasárnap
09:00
Veresegyház
Megyei Kiemelt T.
Bokros J.
4.
2015.05.16.
szombat
09:00
Dabas
Megyei Kiemelt T.
Bokros J.
5.
2015.06.07.
vasárnap
13:00
Monor
Megyei Kiemelt T.
Bokros J.

 

 
 
2015.03.17.
www.fcdabas.hu
UP
U7/U9 - Grassroots Fesztivál
 

Mann Balázs U7-es és Fodor Gergő U9-es fiataljai csak egy héttel később, 2015.márc.28-án csatlakoznak be a megmérettetések sorozatába, mivel akkor lesz esedékes az első tavaszi U7/U9 Grassroots Fesztivál. A rendezvény házigazdája Dabas városa lesz, a kezdési időpont pedig szombat délelőtt 9:30.

A tavasszal megrendezésre kerülő fesztiválok további menetrendjéről az alábbi táblázat tartalmazza:

U7 / U9 - Grassroots Fesztivál

#
IDŐPONT/ HELYSZÍN
ESEMÉNY
FELELŐS
1.
2015.03.28.
szombat
09:30
Dabas
U-7-9 Fesztivál
Kucsák I.
2.
2015.04.18.
szombat
09:30
Dabas
U-7-9 Fesztivál
Kucsák I.
3.
2015.05.10.
vasárnap
09:30
Dabas
U-7-9 Fesztivál
Kucsák I.
4.
2015.05.30.
szombat
09:30
Dabas
U-7-9 Fesztivál
Kucsák I.

 

Azoknak pedig, akik nincsenek teljesen tisztában a "Grassroots" rendezvények lényegével...íme egy kis összeállítás, miért is jött létre az UEFA jóvoltából ez a fajta megmérettetés sorozat:

A Grassroots a nem professzionális labdarúgó tevékenységek gyűjtőfogalma.

Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás ugyanannyira az amatőröké, mint a profiké, a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal.

A Grassroots fogalmának pontos jelentése Magyarországon egyelőre kevéssé ismert a labdarúgásban jártas drukkerek számára is, pedig a Grassroots-labdarúgás nagyságrendekkel több embert érint, mint a profi futball. A Grassroots az amatőr, vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelybe belefér a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is. Az Európai Szövetség, az UEFA Grassroots-programján keresztül is igyekszik erősíteni azon meggyőződését, mely szerint a labdarúgás nem az elit sportja, éppen ellenkezőleg: bárki számára könnyen hozzáférhető, hasznos szabadidős tevékenység.

Céljaink és alapelveink:

1.A labdarúgás mindenkié

2.Mindenki, aki focizni akar tehesse azt a saját igényei, képességei és ambíciói szerint.

3.Diszkriminációtól mentesen, tekintet nélkül fajra, vallásra, nemre és társadalmi helyzetre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2010 márciusában csatlakozott az UEFA Grassroots Chartához.

Grassroots programja azóta is egyre bővül, jelenleg beletartozik:

- OTP-Bank Bozsik-Program egyesületi és intézményi labdarúgás,

- Coca-Cola Cup középiskolás futball,

- Szociális programok,

- Egyetemi labdarúgás,

- Veterán futball "60 éven felüliek labdarúgása"

- Nyári szünidei táborok

- Önkéntes szervező képzések

- Grassroots Study Group Scheme

forrás: http://www.mlsz.hu/grassroots/

 
 
2015.03.17.
www.fcdabas.hu
UP
Két fővel bővült az "UP" stáb *
 

Az FC Dabas utánpótlás részlege két fővel erősített. Erős Károly és Feczesin István elsősorban a speciális edzésekért, az egyéni képzésekért valamint a csapatrészek speciális felkészítéséért lesz felelős.

Feczesin István jelenleg az FC Dabas II csapatában játszik és dabasi lakosként kézenfekvő volt, hogy felhasználjuk tapasztalatát az utánpótlásban.

Erős Károllyal több évre tekint vissza a kapcsolat az utánpótlás terén. 2015 februárjában érett be a közös beszélgetések sora, melyek után hetente két alkalommal foglalkozik a játékosainkkal. Jelenleg Újpesten és Nagykőrösön is dolgozik a szakember, akit az NB I-ből is jól ismerhetünk, hiszen több száz első osztályú mérkőzés van a háta mögött.

A két edző tanácsaival, látásmódjával, valamint speciális gyakorlati anyaggal segíti az FC Dabas munkáját a jövőben.

Feczesin István és Erős Károly

 
 
2015.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Maglódi TC- FC Dabas (1 : 3) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi Maglódi TC elleni 3:1-es győzelemmel végződő bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

" Nehéz mérkőzésre számítottunk, ugyanis ez a maglódi csapat már nem az őszi, amit a Kozármisleny elleni bravúros győzelmükkel bizonyítottak is. Minél előbb próbáltunk előnyhöz jutni, azonban a vezető találatot csak nem sokkal a félidő vége előtt sikerült megszereznünk. Lélektanilag a legjobb pillanatban jött a gól, így a második játékrészre már kicsit nyugodtabban mehettünk ki.

A folytatásban uralni tudtuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki és nagy örömünkre további két találatot is sikerült szereznünk. Jó lett volna kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, ez azonban végül nem sikerült, mivel ellenfelünknek sikerült szépítenie. A bekapott gól miatt szomorkodásra azonban semmi okunk, mivel a győzelem és az azzal járó három bajnoki pont megszerzése volt az elsődleges célkitűzésünk, azt pedig maradéktalanul sikerül teljesítenünk. Összegezve magabiztos játékkal, megérdemelt és fontos győzelmet arattunk a sereghajtóval szemben."

 
 
2015.03.16.
maglodtc.hu
FELNŐTT
Maglód: "Három pontot és egy védősort is vesztettünk"
 

NB III., Közép csoport, 18. forduló:

MAGLÓDI TC - FC DABAS 1 - 3 (0 - 1)
Maglód, Kertész Károly Stadion, 130 néző
jv: Jakab G. (Fehér M., Török K.)

gól: Dencz D. 84p ill. Geiger N. 43p, Csák Z. 62p, Hollauer B. 75p

sárga lap: Németh Zs., Molnár O., Budafai G., Oroszi B. ill. Dévai Cs., Geiger N., Lanczkor G.

Maglódi TC: Szacskó L. - Németh Zs., Szirtesi A. (Bátori B. 46p), Molnár O., Matyó M., Budafai G., Oroszi B., Joó G. (Greskó G. 55p), Lukács B. (Aranyos M. 65p), Csendom K., Dencz D. vezetődző: Herédi Attila

FC Dabas: Scheilinger Gy. - Geiger N., Lázár T., Molnár Z., Dévai Cs., Hollauer B. (Buczkó I. 88p), Tóth M., Takács K., Csák Z. (Electo W. 82p), Lanczkor G., Szkunc V. (Gáspár B. 69p) vezetőedző: Honti József

A bentmaradás reményében vívott háborúban egy újabb fontos csatát veszítettünk el. Sokan abban bíztunk, hogy megismétlődhet a Kozármisleny elleni bravúr, de sajnos ismét csalatkoznunk kellett. Az első félidőben nem tudtuk olyan hidegyzuhanyban részesíteni a Dabast, mint két hete a baranyai alakulatot. Nemhogy hármat, egy gólt sem tudtunk szerezni, sőt a játékrész hajrájában egy általunk elvégzett szabadrúgás után lekontrázott minket az ellenfél és Geiger Norbert révén megszerezte a vezetést, így hátránnyal vonulhattunk a szünetre.

Fordulás után szinte azonnal kiegyenlíthettünk volna, de Lukács Bálint nem tudta kihasználni az adódó lehetőségünket. A 62. percben ismét egy kontra lett a vesztünk. Ekkor volt játékosunk, Csák Zoltán növelte kettőre a vendégek előnyét. Sajnos nem tudtunk kellően rámenni a Dabasra. Nem volt bennünk átütőerő, ami legalább egy pontra elegendő lett volna, ráadásul a 75. percben, egy kapunk előtti kavarodás után egy másik volt játékosunk, Hollauer Balázs volt eredményes, amivel véglegesen eldőlt a három pont sorsa. Szépségtapasz számunkra Dencz Dávid gyönyörű szabadrúgásgólja volt a 84. percben, amivel szemben Scheilinger tehetetlen volt. Így kicsit jobb szájízzel fejezhettünk volna be a találkozót, de a 92. percben a dabasi időhúzó játékost megrúgó Bátori Balázs a kiállítás sorsára jutott és mivel Németh Zsolt és Molnár Ottó is "besárgult" a mérkőzés folyamán, így nem a legjobb előjelekkel várhatjuk a Baja elleni "hatpontos" találkozót.

Herédi Attila (vezetőedző, Maglódi TC): Nehéz bármit is mondani a mai találkozó után. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy ne mi szerezzük meg a három pontot. Gyenge játékunk mellé sok butaság és figyelmetlenség is párosult, így nem is lehetett más a vége, mint vereség.

 
2015.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Kakucs KSE (11 : 1) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II játékosedzője a hétvégi Kakucs elleni (sorozatban harmadik tavaszi) győzelmük után az alábbiak szerint értékelte a látottakat:

" Két értékes győzelem után egy könnyebbnek tűnő mérkőzés várt a csapatunkra. Ez be is igazolódott. Nehéz a labdarúgásról beszélni ezen meccs okán, hiszen semmi ellenállást nem tanúsított az ellenfél. Próbáltuk tartani az általunk gyakorolt sémákat, erőltettük az elfutásokat, védekezni és támadni is próbáltunk, de szinte vicces volt, hogy ilyen mérkőzést le kell játszanunk.

Az egész csapat maximálisan betartotta a megbeszélteket és az U-21-es csapatból felkerült Kiss Ádám hatalmas góllal járult hozzá a nagy gólarányú győzelemhez.

Rúgtunk 11 gólt, volt még kb. tíz lehetőségünk, nagyjából húszszor voltunk lesen és ellenállás nélkül szereztük meg az újabb három pontot.

Gólszerzőink: Fábri 5, Varga B. 2, Farkas Krisztián 2, Bukovszki B.1, Kiss Á. 1.

A következő mérkőzésünkön Alsónémedibe utazunk, akiket éppen ezzel a győzelemmel előztünk meg a tabellán, így jelenleg a 2.helyen állunk! Mindenképp a legnagyobb erőfeszítést igényli a következő meccs, amelyet jó hangulatban várunk.

A heti edzések kedd, szerda, pénteki napokon lesznek és vasárnap mérkőzünk meg az előkelő pozíció megtartásáért."

 
 
2015.03.16.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas SE: Hétközi mérkőzések (2015.márc.17.)
 

Kedden pótolják utánpótlás csapataink az első tavaszi fordulóból elhalasztott mérkőzéseiket. Az ellenfél a Budapest Honvéd MFA lesz mind az U15-ös, mind az U14-es korosztály számára. Farkas Roland csapata a tizenegyedik helyről várhatja a dobogós Honvéd elleni ütközetet, míg Körmöczy Szebasztiánéknak az utolsó előtti helyről kellene bravúrt elkövetve megnehezíteni az éllovas dolgát.

Mindkét említett korosztályunk vereséggel kezdte a szezont, így mindenképpen elvárnánk a jobb folytatást, azonban a Budapest Honvéd nagy falat, ezzel mindenki tisztában van. Ha azonban minden tudásukat összeszedik a dabasi fiatalok, talán összejöhet a bravúrosnak mondható idegenbeli pontszerzés is. Hajrá Dabas!

csapat idopont mérkozés
FC Dabas U15 Kedd, 17:00 Budapest Honvéd MFA - FC Dabas U15
FC Dabas U14 Kedd, 15:00 Budapest Honvéd MFA - FC Dabas U14
 
 
2015.03.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Maglódi TC U17 (11 : 1) *
 

Farkas Roland, a tavasszal továbbra is száz százalékos mérleggel rendelkező FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Maglód elleni újabb győzelmet követően az alábbiakat nyilatkozta:

" Az FC Dabas U17-es csapata a Maglódot fogadta szombaton. A keret teljes volt, nem volt sérültünk, így a legerősebb felállásban tudtunk pályára lépni. A múlt heti és a korábbi mérkőzésen nem nagyon tettszett, hogy támadóink sokat futnak lesre, ezért a héti három edzésből kettőn kiemelten foglalkoztunk a csatárok, támadók mozgásával, mikor és hogyan kell beindulni üres területre a támadó harmadban.

Az ellenfelünk mint utólag kiderült igen kellemes ellenfél volt arra, hogy gyakoroljuk a támadásvezetéseket, nem védekeztek, és támadásban is igen inaktívak voltak.

Már rögtön az elején az 5.percben vezetést szereztünk, Nagy József és Bálint Mihály felváltva szerezték a góljaikat. Szép, tetszetős akciókat vezettünk és Mata Péter valamint Zelovics Atilla is gólt szerzett még az első félidőben. 9:0 a félidő.

A szünetben változtattam, pályára lépett Balogh Gergő és Kovács Rick, akiket a mezőny közepén szerettem volna megnézni, hogy érzik magukat ott ketten egymás mellett, Zelovics Atilla maradt mögöttük a védelem előtt. Balogh Gergő öt perc elteltével magától kihúzódott a pálya bal oldalára, (Bálint Mihály lépett be középre) majd jobb oldalon is, jelezve, ott érzi jobban magát, helyzetbe is került. Kovács Ricknek több jó megoldása is volt, harcolt, labdát szerzett, de szükség van még mindkettőjüknek az erősödésre, hogy jövőre mindketten stabil, húzó tagjai legyenek a csapatnak. A következő két ember akit pályára küldtem Mráz Marci és Nyerges Patrik. Előző a pálya közepére Bálint Mihály helyére, a másik ki bal szélsőnek. Marci is próbálta a tőle várható legjobbat nyújtani, belépett a támadásokba és labdát szerzett, Patrik többször is felért az ellenfél kapuja elé, bátran játszott. A mérkőzés végén lecseréltem a két szélső védőmet is és László Dani és Jelenek Viktor lépett pályára, akik gond nélkül hozták le a hátralévő 18 percet.

A mérkőzésen egy gólt kaptunk, amiből lehet tanulni, hiszen egy húsz méteres lövés akadt be a kapunkba csak azért, mert nem léptünk ki időben a lövő játékosra, erre figyelnünk kell a jövőben. A második félidőben egy szöglet után Szokoli Ádám is betalált, valamint még korábban Bálint Mihály is megszerezte a mérkőzésen a negyedik gólját, így egyenlítve a másik négy találatot jegyző Nagy Józseffel.

A végeredmény 11:1 az FC Dabas javára. Gratulálok a csapatnak és az FC Dabasnak, hiszen mind a négy csapatunk nyerni tudott...

Hajrá Dabas!!!"

 
 
2015.03.16.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U21 - Maglódi TC U21 (4 : 1) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi Maglódi TC elleni győztes bajnoki mérkőzés után az alábbi nyilatkozatot adta:

" A szombati bajnoki mérkőzésünkön a Maglód U21-es csapatát fogadtuk. Megint egy olyan ellenféllel találkoztunk, akivel szemben volt törleszteni valónk az őszi mérkőzés miatt.  A héten nagyon sok kisjátékkal, illetve a játék közbeni 1-2 érintővel készültünk a hétvégi összecsapásra.

A találkozó előtti megbeszélésen kitértem arra, hogy többre vagyunk hivatottak, mint ahogy az első két bajnokinkon játszottunk. Felhívtam a figyelmet, hogy jobban bízzanak egymásban és a védekezésünket zártabban próbáljuk megoldani. A támadásokat sok apró passzal és mozgással építsük fel, és ha lehet lövéssel fejezzük be az akciót. Kitértem arra is, hogy a mérkőzés elején az egyszerű megoldásokat válasszuk és a párharcoknál határozottak és sportszerűen kemények legyünk. Az öltözőben most éreztem először a tavasz folyamán, hogy maximálisan koncentráltak a srácok a mérkőzés elején.

A kezdőcsapat kihirdetésekor szomorúság, de közben öröm is töltött el, mert Kiss Ádám a Dabas II csapatának a keretébe bekerült, ott pedig a második félidőben pályára is lépett. Mindezt jó játékkal és egy labdaszerzés utáni hatalmas góllal köszönte meg Kucsák Istvánnak.

Jó volt látni a fiúkat, hogy a mérkőzés elején a megbeszélésen elhangzott taktikát megpróbálják megvalósítani. A labdakihozatalokat rendre jól oldottuk meg. A 15.percben egy szép akció végén megszereztük a vezetés. A gól önbizalom-bomba volt a csapatnak, egyre magabiztosabban játszottunk. A 30. percben egy kapu előtti kavarodás után Újvári Dávid megszerezte a második gólunkat. A következő percekben két száz százalékos helyzetet hagytunk ki, ami meg is bosszulta magát, mert sajnos az ellenfelünk szépíteni tudott.

A félidőben felhívtam a figyelmet a zárt védekezésre és az abból induló gyors kontrákra. A második játékrész első tizenöt percében lehetett látni mindkét csapaton, hogy meg szeretné nyerni a mérkőzést. Két szöglet utáni kavarodásból előbb Kmetyó Máté (aki már második gólját szerezte), majd Rizmajer Bence volt eredménye, így máris 4:1 volt az eredmény. Ellenfelünk mindent egy lapra feltett és nagy nyomást helyezett ránk. Ez azonban a mai napon kevésnek bizonyult, mivel nem tudtak túljárni az eszünkön, sőt amennyiben egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, akkor egy-két kontránkat is góllal fejezhettük volna be.

Remélem megértették a srácok, hogy ha ilyen ALÁZATTAL, FEGYELMEZETTEN és CSAPATKÉNT játszanak, szép tavasz elé nézhetünk. EZ IGAZI CSAPAT MUNKA VOLT! Köszönöm minden játékosnak ezt a szép napot!

Dolgozunk tovább, hogy minél feljebb lépjünk a tabellán! Gratulálok a mai napon bajnoki mérkőzést játszó FC Dabas csapatoknak a győzelmükhöz!

Hajrá Dabas!

 
 
2015.03.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Maglódi TC - FC Dabas (1 : 3) *
 

Honti József csapata megoldotta kötelező feladatát és elhozta mind a három bajnoki pontot a sereghajtó Maglódi TC otthonából. Győzelmével (és a Monor hazai botlásával) ismét dobogós az a FC Dabas NBIII-as felnőtt kerete.

Nehéz találkozó várt az FC Dabas első csapatának játékosaira a Maglódi TC elleni szombati összecsapáson. A múlt hétvégi Monor elleni 5:1-es hazai fiaskó után először is rendezni kellett a sorokat majd a papíron kötelezőnek elkönyvelt idegenbeli találkozót győztesen abszolválni. A Maglód azonban (magához képest) jól kezdte a tavaszt, így fájhatott Honti József feje rendesen a találkozót megelőzően. Egy újabb kudarc ugyanis mind morálisan, mind a tabellán elfoglalt helyezést tekintve is válságot okozhatott volna.

A csapat azonban szerencsére nem adott okot a kétkedésre és hozta a kötelezőt. A találkozó azonban nem indult túl könnyen, a vezetést csak a 43.percben sikerül megszerezni Geiger Norbert góljával, igaz lélektanilag talán a legjobb pillanatban.

A második játékrészben újabb két találatot sikerült bevinni Csák Zoltán és Hollauer Balázs révén így a 75.percre már sok izgulnivalója nem volt Honti Józsefnek sem. Bencz találatával ugyan sikerült szépítenie a hazaiaknak, azonban többre nem futotta erejükből, így 3:1 arányban ismét idegenben tudott nyerni az FC Dabas első csapata.

A forduló talán legnagyobb meglepetését Tóth Mihály csapata okozta. A Monor SE ugyanis hazai pályán szenvedett 2:1-es vereséget az utolsó előtti helyen lévő Bajai LSE-től. Ezzel a kék-fehérek el is veszítették múlt héten egszerzett bronzérmes pozíciójukat és ismét az FC Dabsa állhat fel a képzeletbeli dobogóra.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (18.forduló)
Időpont: 2015.03.14. (szombat, 14:30)
Helyszín: Maglód

Maglódi TC - FC Dabas 1 : 3 (0 : 1)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Lázár, Lanczkor - Geiger, Molnár, Hollauer (Buczkó - 88p) - Szkunc (Gáspár - 69p), Takács, Csák (Electo - 82p)

Cserék: Nagy, Electo, Gáspár, Buczkó, Zsíros, Bozsik

Gól: Bencz (84p) ill. Geiger (43p), Csák (62p), Hollauer (75p)

 
 
2015.03.15.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Kakucs KSE (11 : 1) *
 

Az U17-es fiatalok teljesítményét lemásolva 11:1-es már-már kiütésésnek nevezhető győzelemmel abszolválta soros bajnoki mérkőzését a Kucsák István irányította FC Dabas II. A győzelem egyben előrelépést is jelentett a tabellán, így már az igen előkelő második helyről várhatja a folytatást a csapat.

Az utolsó előtti helyen szerénykedő Kakucsiaknak esélyük sem volt a pontszezésre ezen a napon a tavasszal kirobbanó formában lévő hazai csapat tagjaival szemben.

Varga Balázs gólja már a 8.percben megadta az alaphangot, majd jó negyed óra gólcsend után két perc alatt lényegében eldőlt a mérkőzés végkimenetele. A 25.percben ismét Varga volt eredményes, majd a 27.percben Feczesin István is betalált, így 3:0-ás megnyugtató előny birtokában már Kucsák István is azon gondolkozhatott, melyik játékosát pihentesse esetlegesen illetőleg kinek adjon több játéklehetőséget a cseréi közül. A 35.percben Fábri Ádám is beköszönt, így 4:0-ás álással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt kettős cserével kezdte a hazai csapat, Kiss és Gugyerás lépett pályára Farkas Roland és Varga Balázs helyett. Negyed órás gólcsendet megtörva a 62.percben beindult a dabasi henger. Fábri Ádám négy perc alatt szerzett további két találata már a klasszikus mesterhármast jelentette számára. A 71.percben a csereként pályára lépő Kiss Ádám, a 72.percben Farkas Krisztián, majd a 73.percben ismételten Fábri Ádám volt eredményes. A 78.percben ismét egy Farkas Krisztián gól, majd végül a lefújást megelőzően nem sokkal ismét Fábri Ádám volt eredményes. A fiatal támadó öt gólig jutott végül, így mindenképpen a mérkőzés egyik hősének tekinthető.

A forduló minden bizonnyal legnagyobb meglepetése a második helyezett Alsónémedi SE Taksonyban elszenvedett sima 3:0-ás veresége volt. A botlás azért is lényeges dabasi szempontból, mivel így Kucsák István csapata beérte pontban az ASE-t, sőt jobb mutatóinak hála meg is előzte. A Pereg SE szintén győzött, így ők is ott loholnak továbbra is az FC Dabas mögött.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (18.forduló)
Időpont: 2015.03.14. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Kakucs KSE 11 : 1 (4 : 0)

FC Dabas II: Magyari - Janicsák, Cemmel, Botlik, Dankó (Nyúl - 67p) - Karsza (Pucsinszki - 67p), Farkas R (Gugyerás - 46p), Feczesin (Farkas K - 67p) - Bukovszki (Nyúl - 75p), Varga (Kiss - 46p), Fábri

Cserék: Gugyerás, Farkas K, Kiss, Pucsinszki, Nyúl, Kiss, Ledő

Gól: Varga (8p), Varga (25p), Feczesin (27p), Fábri (35p), Fábri (62p), Fábri 66p), Kiss (71p), Farkas K (72p), Fábri (73p), Farkas K (78p), Fábri (88p) ill. Árva (79p)

 
 
2014.03.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Sikeres hétvégét zártak utánpótlás csapataink. Két mérkőzésből két győzelem a mérleg a Maglódi TC korosztályos csapataival szemben, mindezt pedig imponáló 15:2-es gólaránnyal megfűszerezve érték el a dabasi fiatalok, így szombati teljesítményükért mindenképpen gratulációt érdemelnek.

Ledő László csapata a múlt hétvégi 5:0-ás fiaskó után hazai pályán kellett, hogy bizonyítsa, jobb csapat annál, mint amit a tavaszi szezonben eddig láthattunk tőlük. Az ellenfél az NBIII-as felnőtt csapathoz hasnlóan a Maglódi TC egyesülete volt. A találkozó jól kezdődött hazai szempontból, mivel már a 15.percben sikerült megszerezni a vezetést Kmetyó Máté révén. Negyed órával később Ujvári Dávid góljával máris megnyugtató előny birtokában voltak a dabasi fiatalok, így Ledő László is kicsit talán fellélegezhetett, bár sokszor a két gólos előny a legveszélyesebb. Sajnos be is igazolódott a tézis, mivel a 34.perben szépítettek a maglódiak Bartha Szilárd révén. A hazaiak azonban szerencsére nem zuhantak össze a bekapott góltól, hanem még egy lapáttal rátettek és a második játékrész első felében végleg el is döntötték a találkozó sorsát. Először az 56.percben Kmetyó Máté volt ismételten eredményes, majd nem sokkal később a 61.percben Rizmajer Bence is betalált, így 4:1-es magabiztos vezetés birtokában játszhatta le a csapat a fentmaradó szűk fél órát. Mivel a hátralevő percekben több találat már nem esett, így két vereség után megszerezte első tavaszi győzelmét az U21-es csapat.
Végeredmény: FC Dabas U21 - Maglódi TC (4:1)

FC Dabas U21

A tavasszal eddig hibátlan mérleget produkáló és egyben remek formában lévő U17-es csapat magabiztosan várhatta soros összecsapását a tizenegyedik helyen álló Maglódi TC-vel szemben. Sok esélyt nem adott Farkas Roland csapata ellenfelének, a fiúk ott folytatták, ahol az elmúlt hétvégén abbahagyták. Akár kiütésesnek is nevezhető 8:0-ás félidőt követően (további három találatot szerezve) végül 11:1 arányban diadalmaskodott az FC Dabas U17 a maglódiak azonos korosztályú fiataljai felett. A csapat gólfelelősei közül Nagy József és Bálint Mihály egyaránt négy-négy gólig jutott, rajtuk kívül pedig még a Mata, Zelovics, Szokoli triónak is sikerült egyszer-egyszer betalálnia, így kialakítva a két számjegyű végeredményt. Harmadik tavaszi mérkőzéséből a harmadiik győzelme volt ez a hazai csapatnak, így imponáló száz százalékos mérleggel stabilizálták ötödik helyüket a tabellán. Reméljük a következő fordulókban is tudják tartani ezt a remek formájukatés akkor egy nagy hajrával akár még a dobogó végső elérésr sem lehetetlen hiú ábránd.
Végeredmény: FC Dabas U17 - Maglódi TC U17 (11:1)

A Farkas Krisztián irányította U15-ös és a Körmöczy Szebasztián edzette U14-es csapat nem lépett pályára ezen a hétvégén, mivel a Maglódi TC elleni mérkőzésük egy későbbi időpontra már korábban át lett helyezve.

U-21
FC Dabas U21 - Maglódi TC U21
4 : 1 (2:1)
 
2015.03.14.
Gól:
- Kmetyó M (15p)
    - Ujvári D (30p)
    - Kmetyó M (56p)
    - Rizmayer B (61p)
     
U-17
FC Dabas U17 - Maglódi TC U17
11 : 1 (8:0)
 
2015.03.14.
Gól:
- Nagy J (5p)
      - Bálint M (10p)
      - Bálint M (24p)
      - Nagy J (29p)
      - Bálint M (32p)
      - Nagy J (38p)
      - Mata P (42p)
      - Zelovics A (45p)
      - Nagy J (61p)
      - Bálint M (68p)
      - Szokoli Á (84p)

 
 
2015.03.14.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 18. forduló, szombati eredmények - Frissítve
 

A Közép-csoport tizennyolcadik játéknapján minden mérkőzés szombaton került megrendezésre.

Közép-csoport 18. forduló, szombati eredmények:

14:30 Várfürdő-Gyulai Termál FC - Tolle UFC Szekszárd 2-2
Gólszerzők: Nagy G. 13.p, 87.p ill. Szabolcska 5.p, 90.p

14:30 Monori SE - Bajai LSE 1-2
Gólszerzők: Villányi 60.p ill. Szabó Sz. 19.p, Hosszú 29.p

14:30 Maglódi TC - FC Dabas 1-3
Gólszerzők: Dencz 84.p ill. Geiger 43.p, Csák 62.p, Hollauer 75.p

14:30 Orosháza FC - REAC 0-4
Gólszerzők: Kollár 8.p, 26.p, Perendic 21.p, Olay 84.p

14:30 Dunaharaszti MTK - Kozármisleny 1-1
Gólszerzők: Rétsági 68.p ill. Lauer 42.p

14:30 SZEOL SC - Szentlőrinci SE 1-1
Gólszerzők: Bata 15.p ill. Gránicz 64.p

14:30 ESMTK - Vác FC 2-1
Gólszerzők: Müllerlei 45.p, Sebestyén 49.p ill. Tányéros 33.p

14:30 Bölcskei SE - Videoton FC II 0-2
Gólszerzők: Havasi 78.p, Kocsis 94.p

 
2015.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 18.Forduló - Szombati mérkőzések
 

A NBIII.Közép-csoport 18.fordulójának összes mérkőzése szombaton kerül lebonyolításra. Az éllovas Vác FC Pesterzsébetre látogat az ESMTK-hoz, a második Kozármisleny FC pedig Dunaharasztira a DMTK-hoz. A múlt héten bronzérmes pozícióba került Monor a szebb napokat is látott Baját fogadja, míg a negyedik Dabas a sereghajtó Maglódnál vendégszerepel. A középmezőnyben Gyula-Szekszárd, Bölcske-Videoton II ki-ki mérkőzéseket rendeznek, ahol a végeredmény lényegében megjósolhatatlan. A sort pedig az Orosháza - REAC és a SZEOL-Szentlőrincelleni párharcai zárják.

Szombat - 2015.03.14.
V-Gyulai TFC
-
Szekszárdi UFC
14:30
Monor SE
-
S-P Bajai LSE
14:30
Maglódi TC
-
FC Dabas
14:30
Orosháza FC
-
REAC
14:30
Dunaharaszti MTK
-
Kozármisleny FC
14:30
SZEOL SC
-
Szentlorinc SE
14:30
ESMTK
-
Vác FC
14:30
Bölcskei SE
-
Videoton FC II
14:30
 
 
2015.03.13.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 18. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport tizennyolcadik fordulójában sem előre lefutottak a meccsek. Nehéz megtippelni, hogy melyik csapat milyen napot fog majd ki. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Gyula - Szekszárd: Érdekes meccs lesz, hisz a Gyula idegenben nyert, míg otthon kikapott idén. A Szekszárd kétszer is vereséget szenvedett, ezért valószínű, hogy most mindent megtesznek a pontszerzésért, de a Gyula ezúttal győzni fog. Tippem: 2-1

Monor - Baja: A Monor a csoport egyik legerősebb csapata és ezt otthon realizálja is a Baja ellen. Tippem: 3-0

Maglód - Dabas: A Maglód tavasszal más arcát mutatja, így otthon esélyes lesz a pontszerzésre, bár a Dabas idegenben eredményesen szerepel. Izgalmas meccs várható. Tippem: 2-2

Orosháza - REAC: Az Orosháza nagy vereségbe szaladt bele a múlt héten, ezt most otthon javítanák, ám a REAC is pontért utazik Békés megyébe. Kiegyensúlyozott találkozón, vendég sikerre számítok. Tippem: 1-2

Dunaharaszti - Kozármisleny: Ősszel egy küzdelmes meccsen játszottunk döntetlent Kozármislenyben. Nehezen indult számunkra a tavasz, még csak egy pontot gyűjtöttünk idén, ezért javítani szeretnénk. A két csapat más célokért küzd a bajnokságban, ráadásul a Kozármisleny tovább erősödött télen. Ezek tudatában, küzdelmes, nagy csatát várok. Tippem: 1-1

SZEOL - Szentlőrinc: A SZEOL azokat a meccseket, amiket tavaly egy góllal elbukott, most megnyeri. Céltudatosabbak lettek, kiismerték az osztályt, azonban a Szentlőrinc is sokkal jobb lett, mint ősszel volt. Tippem: 3-2

ESMTK - Vác: Az ESMTK az őszhöz képest beragadt a rajtnál és a Vác ellen, a csoport egyik favoritjával találkozik. A vendégek múlt héten meglepő döntetlenje újra nyílttá tette a bajnokságot, de még így is esélyesebbek a sikerre. Tippem: 1-2

Bölcske - Videoton II: A Bölcske nagyon bekezdett és ami feltűnő, hogy rengeteg gólt rúg, ezért otthon is esélyesebb a Videotonnál annak ellenére is, hogy a Vidi is egységesebb lett tavaszra. Tippem: 2-1

 
2015.03.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Maglódi TC - FC Dabas *
 

A hétvégi Monor elleni hazai vereséget követően egy papíron könnyű mérkőzés vár az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapatára. A soros ellenfél a tabella jelenlegi sereghajtója, a Maglódi TC lesz. A statisztikai mutatók biztos dabasi győzelmet sejtetnek, ez azonban a kék-sárgák tavaszi teljesítményét látva nem ilyen egyértelmű.

A Maglódi TC katasztrófális teljesítményt nyújtva, győzelem nélkül zárta az őszi szezont. Öt döntetlenje mellé tíz vereség társult, így nem volt meglepetés a tabellán elfoglalt utolsó helyezése. A tavaszi nyitó fordulóban azonban egyből bomba-meglepetést okoztak a sárga-kékek, ugyanis a második helyezett Kozármisleny FC-t lepték meg egy 3:2-es hazai győzelemmel. A második fordulóban ugyan vereséget szenvedtek idegenben a REAC-tól, azonban a hatodik rákospalotaiaknak csupán a 85.percben sikerült kicsikarniuk a három pontot eredményező győztes találatot.

Ezen előzmények tükrében egy pokoli nehéz összecsapásra számíthatnak szombat délután Honti Józsefék. A három pontot azonban mindenáron be kell gyűjteni a Maglód ellen, ugyanis a nagy rivális Monor az utolsó előtti Baját fogadja hazai pályán, így egy esetleges dabasi vereséggel a dobogó könnyen a távolba kerülhet.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.14. (szombat, 14:30)
Helyszín: Maglód

Mérkőzés: Maglódi TC - FC Dabas

 
 
2015.03.13.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas II - Kakucs KSE *
 

Az eddig remek tavaszt produkáló dabasi kettes csapat már a dobogóról várhatja következő tétmérkőzését. Kucsák István együttese szombat délután az utolsó előtti helyen szerénykedő Kakucs KSE-t fogadja, így könnyen megszilárdíthatja harmadik pozicióját, amennyiben hozza a papírformát és begyűjti a győzelemért járó három bajnoki pontot.

A vendégek mindössze két győzelmet és egy döntetlen tudtak felmutatni az eddigi tizenhét mérkőzésükön, így óriási csalódás lenne dabasi részről az esetleges pontvesztés. A negyedik helyezett és egyben nagy rivális Pereg SE a sereghajtó DMTK II személyében szintén könnyű ellenféllel találkozik, így mindenképpen győznie kell az FC Dabas II-nek, ha továbbra is a dobogón szeretne maradni.

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.14. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas II - Kakucs KSE

 
 
2015.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.14.)
 

A hétvégén esedékes nemzeti ünnepünk következtében kivétel nélkül március 14-én szombaton lép pályára minden bajnokságban érdekelt FC Dabas csapatunk.

Amíg az NBIII-as felnőtt keret Maglódra utazik, addig az FC Dabas II hazai pályán a Kakucsot fogadja. Az U21 és U17 szintén a Maglódi TC-vel mérkőzik, azonban az első csapattól eltérően nem idegenben, hanem hazai pályán fogadják a kék-sárgákat. Az U15-ös és U14-es korosztályok (szintén) Maglód elleni találkozói pedig el lettek halasztva egy későbbi időpontra (04.02), így ők nem lépnek pályára ezen a hétvégén.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 14:30 Maglódi TC - FC Dabas
FC Dabas II Szombat, 15:00 FC Dabas II - Kakucs KSE
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 FC Dabas U-21 - Maglódi TC
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 FC Dabas U-17 - Maglódi TC
 
 
2015.03.08.
www.pestmegyeifoci.hu
FELNŐTT
Maglód: "A hétvége programja"
 

A Kozármisleny után egy újabb élcsapattal a negyedik helyen álló Dabassal találkozunk szombaton, hazai közönség előtt. A piros-fehérek igen jó formában voltak az ősszel és még az első idei fordulóban a Gyula ellen is győzni tudtak, ám a múlt héten a Monor ellen egy jókora (5-1) pofonba szaladtak bele.

Mi is bizakodással vártuk a REAC elleni találkozót, de szerény vereség lett a vége. Ettől függetlenül pozitív volt csapatunk hozzáállása és keménysége, amit a találkozón tanúsított, még ha Dzurják Józsefnek a REAC edzőjének ez nem is tetszett. "Egy szervezett és nagyon agresszív csapatot sikerült legyőznünk. Nem volt könnyű dolgunk, mert a játékvezető is partner volt a mészárlásban, amit az ellenfél a pályán rendezett, töretlen hitünk és győzmi akarásunk azonban meghozta a várva várt sikert." - nyilatkozat forrása: Sportszelet újság. A REAC elleni találkozónkat egyébként március 15-én, vasárnap 19 órától megtekinthetik a Maglódon is fogható XV TV-n.

Ha csapatunk azt az alázatot és az említett szervezettséget mutatja a Dabas ellen, amire két hete is képes volt, akkor pontszerzés szinte biztos, a többi már csak a támadójátékunkon múlik...

MAGLÓDI TC (16.) - FC DABAS (4.)

2015.03.14. szombat 14:30,  NB III. Közép csoport, 18. forduló:

Maglód, Kertész Károly Stadion, jv: Jakab Géza (Fehér Miklós, Török Katalin)

őszi mérkőzésünk: FC DABAS - MAGLÓDI TC 4 - 0 (1 - 0)

 

korábbi NB III-as mérkőzéseink:

2006-2007

Dabas - Maglódi KSK 3 - 0

Maglódi KSK - Dabas 1 - 0 g: Madarász J.

2013-2014

Maglódi TC - Dabas 2 - 2 g: Lukács Á., Pintér A.

Dabas - Maglódi TC 2 - 3 g: Murinai B., Bogdán Sz., Budafai G.


További program:

2015.03.14. szombat,  NB II. Közép-Kelet 18. forduló:

10:00 U17 FC DABAS (5.) - MAGLÓDI TC (11.) ősszel: 3-3

12:00 U21 FC DABAS (13.) - MAGLÓDI TC (11.) ősszel: 0-3

Az U14 és az U15 Dabas elleni mérkőzését későbbre halasztották.

 
2015.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.14.)
 

A hétvégén esedékes nemzeti ünnepünk következtében kivétel nélkül március 14-én szombaton lép pályára minden bajnokságban érdekelt FC Dabas csapatunk.

Amíg az NBIII-as felnőtt keret Maglódra utazik, addig az FC Dabas II hazai pályán a Kakucsot fogadja. Az U21 és U17 szintén a Maglódi TC-vel mérkőzik, azonban az első csapattól eltérően nem idegenben, hanem hazai pályán fogadják a kék-sárgákat. Az U15-ös és U14-es korosztályok (szintén) Maglód elleni találkozói pedig el lettek halasztva egy későbbi időpontra (04.02), így ők nem lépnek pályára ezen a hétvégén.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 14:30 FC Dabas - Monor SE
FC Dabas II Szombat, 15:00 Újhartyán ISE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 FC Dabas U-21 - Maglódi TC
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 FC Dabas U-17 - Maglódi TC
 
 
2015.03.12.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Képgaléria: FC Dabas - Monor SE (1 : 5)
 

A hétvégén megrendezésre került FC Dabas - Monori SE NBIII-as bajnoki mérkőzésről készült képeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg. Mint ismeretes, az összecsapást 5:1 arányban a vendégek nyerték, aminek duplán örülhettek, mivel a három pont mellett a harmadik helyezést is elvették Honti József csapatától.

Képek: FC Dabas-Monor SE

 
 
2015.03.11.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Újhartyán ISE - FC Dabas II (0 : 2) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II játékosedzője az Újhartyán elleni idegenbeli győzelem után az alábbi nyilatkozatot adta:

"Az elmúlt hét végén környékbeli rangadónak számított a mérkőzés és eképpen is próbáltunk készülni lélekben és elméletben. Emellett a héten szűkített játéktéren gyakoroltunk, hiszen lényegesen kisebb pályákon játsszuk a bajnoki meccseinket, mint amilyenek az ellenfelek pályái, nem beszélve arról, hogy mi műfüvön edzünk és a vetélytársaink rendes füves pályán.

Érdekes volt amikor a mérkőzés helyszínére érkeztünk, azt láttuk, hogy három helyen 5-8 méter sugarú víztócsa áll a pályán. Emellett mindenütt friss locsolást véltünk felfedezni.

Lassú tempóban, rossz ütemben indítottuk a mérkőzést és ez az első negyvenöt percben meg is maradt sajnos. Hosszú céltalan és pontatlan labdákkal próbálkoztunk, ez nem vezetett eredményre.

Próbáltuk a második játékrészben gyorsítani a játékunkat és vártuk, hogy ellenfelünk mennyire fárad el. Bíztunk a saját játékunkban, valamint az erőnlétünkben is. A 70.percben Varga Balázs a védőjéről lefordulva lőtt a kapus mellett a hálóba, majd tíz perc múlva ezt megismételte.

Így alakult ki a sima győzelem, amely egyáltalán nem forgott veszélyben, talán az első félidőben (amikor nehezebben találtuk a játék ritmusát) lehetett volna problémánk, ha az ellenfél esetleg gól szerez. Tartalékjaink jól szálltak be, sikerült segíteniük a játékunkat .

Két mérkőzésből hat pontot szereztünk, ez jó alap a folytatásra. A csapatból nem emelnék ki külön senkit, inkább azt mondanám, hogy mindenki kiválóan végezte a dolgát és ennek meg lett az eredménye a 70.perctől! "

 
 
2015.03.11.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U-14 - FC Hatvan (0 : 10) *
 

Körmöczy Szebasztián, az FC Dabas U14-es csapatának vezetőedzője a hétvégi FC Hatvan elleni bajnoki mérkőzésről az alábbiakat nyilatkozta:

" Hétvégén a Hatvan csapatát fogadtuk. Enyhén szólva sem a mi napunk volt, bátortalanul, önbizalom nélkül mentünk ki a pályára, amit egyszerűen nem értek, ezen a jövőben változtatnunk kell. Ezt a mérkőzést szeretném nagyon gyorsan elfelejteni, és már a következő meccsre koncentrálni, amely március 17-én kedden kerül megrendezésre, a Budapest Honvéd csapatához látogatunk.

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: RKSK U17 - FC Dabas U17 (2 : 4) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi, RKSK ellen győztesen megvívott bajnoki mérkőzésük után az alábbiakat nyilatkozta:

" Az FC Dabas U17-es csapata a második fordulóban az RKSK-nál vendégeskedett. A korai kilenc órás kezdés miatt már hétkor útra keltünk, teljes létszámmal, önbizalomtól duzzadva, hogy újra megmutassák a srácok, méltók az FC Dabas mezének viselésére. Megérkezve a pályára tapasztaltuk, hogy a játéktér igen szűkös és ráadásul fagyott is. Az öltözői megbeszélés során a játékosoktól kértem, hogy az amúgy is kicsi területet ne szűkítsük be még jobban, a szélsők vonal mellől induljanak befelé, a labdakihozatalokat pedig csak abban az esetben tegyük meg játékkal ha az ellenfél nem támad le minket. Rossz talaj, idei év első füves talajú mérkőzésén senkitől nem kértem extra dolgot. Kiemelten azt kértem, hogy mindenki azt tegye amiben jó, hagyjuk el a próbálkozásokat és kísérletezéseket, aki tud cselezni, az cselezzen, aki lőni tud az lőjön, aki egyszerűen csak eltakarítani tud, az tegye azt.

A bemelegítés során sok passzos gyakorlatokat végeztünk, hogy szokják a talajt a srácok. A mérkőzés elején már több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, felváltva hol a szélén, hol pedig középen tudtunk helyzetbe kerülni, ami véleményem szerint csak koncentráció hiánya miatt maradt ki. Egy középre emelt labdával a 4.percben Bálint Mihály ugrott ki, lefutotta védőjét és higgadtan a kapuba passzolt a kapus mellett. A gól után mintha mi lettünk volna idegesek, kapkodtunk és több mezőnyben elkövetett butaság miatt, az ellenfélnek is voltak lehetőségei. Az ellenfél egyenlítő találata egy pontrúgás utáni rövid felszabadításból következett, melyet a védők mögé visszaemeltek és a támadó köszönte szépen, a lekéső védő és a lekéső kapus között passzolt a rövid sarokba. (10.perc) A fagyott talaj ellenére többször is kis passzokkal próbálkoztak a játékosok és egy a félpályán visszapasszolt labdát emeltünk a védők mögé Nagy József irányába, aki lefutotta a védőjét, elhúzta a kapus mellett és az üres kapuba passzolt. (16.perc) Igen látványos és gyors támadás volt, öröm volt nézni. Gól itt, gól ott és újra tudtunk vezetni. Ezután jöttek újra a kimaradt helyzetek, Mata Péter lépett ki kapusra, azonban a felpattanó labdát hosszan tolta meg és a kapus felszedte előle. Nagy József számomra bizonyította az első félidőben azt, hogy ha kell akkor passzolni is képes, néha engem is meglepett milyen helyzetből passzolt. Sajnos újra az ellenfél szerzett gólt, három perc elteltével, a védelem kisebb bakija miatt egy tizenegyeshez jutottak, amit Kala János majdnem védett, a tenyeréről lepörgött a labda...... 2:2 (20.perc) Felemás érzéseim voltak, de mivel több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, próbáltam nyugodt maradni, arra gondolva ezzel a csapat is nyugodt marad. Bálint Mihály végképp megnyugtatott a szünet előtt, előbb a 37.percben, majd a 41.perceben is szép találatot jegyzett, melyet mindkét esetben két három pontos passz előzött meg. Aktívak voltunk mind a két szélén, elégedett voltam a támadójátékkal. A szünetben a védelmet próbáltam rendbe tenni és kiemeltem a talaj megolvadását. Helyenként már igen saras, csúszós volt a gyep. A két belső középpályástól stabilitást kértem, a védelemtől egyszerű fel passzokat és szélső játékot.

A második félidőt nem kezdtük jól, néha négy labdaszerzést adtunk vissza egy passzon belül rögtön. A belső két középpályás már jobban figyelte egymás mozgását, ritkábban fordult elő, hogy mindketten elmentek a támadással. A tartalékok is pályára léptek, Balogh Gergő a bal szélen többször is elfutott, helyzetbe is került, sajnos csak a kapufa maradt ellenfele, az segítette ki az ellenfél hálóőrét. Nagy József a második félidőben nem tudom milyen cipőt húzott fel, de az biztos hogy négyszer vitte kapusra a labdát és sajnos minden esetben rossz döntést hozott, két ellentétes félidőt láttam tőle. Az eredmény nem változott 2:4 az FC Dabas javára.

Kovács Rick és Nyerges Patrik hasznosan játszott csereként és nyugalommal tölt el, hogy tudok rájuk számítani egyre több alkalommal és egyre több percet szeretnék nekik szánni a további mérkőzéseken. Jelenek Viktor és Mráz Marci még jelenleg nincsen abban az állapotban, de bízom benne, hogy a kitartásuk rendben van és azon dolgoznak, hogy megmutassák a csapatnak, nekem, a szurkolóknak és a klubbnak, hogy lehet rájuk számítani.

Gratulálok a Csapatnak, Hajrá Dabas!!!"

 
 
2015.03.09.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: RKSK U21 - FC Dabas U21 (5 : 0) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi RKSK elleni bajnoki mérkőzésük után az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

"Szombaton az RKSK csapatához látogatott az U21-es csapat bajnoki mérkőzésre. Nagyon kíváncsi voltam, hogy miképpen fogunk alkalmazkodni a füves pályához, mert ez volt az első mérkőzésünk ilyen talajon. Felhívtam a fiúk figyelmét, hogy jobban figyeljenek oda a passzokra és a labdaátvételekre.

Sajnos az első félidő ráment arra, hogy megérezzük, milyen is újra füvön játszani. Kapkodóan, sok rossz döntéssel tarkítva játszottunk az első játékrészben. Ellenfelünk egy ritkán látott szép góllal megszerezte a vezetést. Az összecsapás előtt külön felhívtam a fiúk figyelmét, hogy keskeny a pálya és próbálják a támadásaiknál széthúzni a mezőnyt, a védekezésnél lassítani az ellenfelet és tömören védekezni.

A pénteki edzésen Feczesin István segítségével a védők és a védekező középpályások mozgását legyakorolták, amit a mérkőzésen próbáltak is megvalósítani (kisebb nagyobb sikerrel). A gól után egy védekezési hibát követően megkaptuk a második gólunkat, majd a kapusunk közreműködésével még kettőt és ezzel le is rendeztük magunkat.

A félidőben azt kértem hogy higgyenek magukba és próbáljanak a földön játszani, mert az ellenfél a hibáinkból rúgott gólokat. A srácok megfogadták a tanácsomat és az első negyedórában három lehetőség mellett két tuti ziccerünk is volt, amiket azonban sajnos ki hagytunk. A második játékrészben mindent megtettek a srácok, de ezen a napon ennyi volt ebben a mérkőzésben. Tanulság: hit, önbizalom és csapatmunka nélkül nem lesz eredmény!

Pozitívként értékelem, hogy az előző mérkőzéshez képest sokkal fegyelmezettebben próbáltunk játszani, valamint hozzáállásban jobban oda tették magukat a srácok. Sokat kell dolgozni mind edzésen, mind a csapategység terén, mert per pillanat kicsit szanaszét vagyunk.De megcsináljuk, mert én bízok a fiúkban!!!
Hajrá DABAS!
"

 
 
2015.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas - Monor SE (1 : 5) *
 

Vereséget szenvedett első hazai bajnoki mérkőzésén az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Honti József legénységét 5:1 arányban múlta felül a Tóth Mihály irányította Monor SE.

A vasárnap délutáni rangadó több szempontból is érdekesnek ígérkezett. A két csapat egymás ősi riválisa, mindig óriási csata folyik a pályán, ha egymással mérkőznek. Most azonban még nagyobb volt a tét, dabasi győzelem esetén hat pontosra nőtt volna az előny a negyedik Monorral szemben, míg vereség esetén a vendégek beérhették volna Honti József csapatát.

Túl sokat nem kóstolgatták egymást a csapatok, ugyanis már a találkozó tizedik percétől elkezdtek potyogni a gólok. Egy hazai védelmi megingást követően máris vezetéshez jutottak a vendégek (0:1). Két perc elteltével újabb hiba, majd az érte megítélt büntető. Az ex-ferencvárosi Csepregi Richárd nem hibázott, így tizenhárom perc elteltével 0:2 a rangadó állása. A 20.percben Csák révén felzárkózhatott volna a hazai csapat, a büntető azonban a kapufáról kifelé pattant, így maradt a két gólos vendég előny. A 34.percben aztán végre megtört a jég, Takács Kornél fejesgóljával sikerült ismét visszatérni a mérkőzésbe (1:2), így bizakodva várhatta minden FC Dabas szimpatizáns a második játékrész kezdetét.

Sok köszönet azonban nem volt a második negyvenöt percben sem dabasi részről. A csapat ugyan folyamatosan támadott, több nagy helyzetet is ki tudott dolgozni, de a gól egyszerűen nem akart összejönni. Ezzel szemben a a vendégek tovább folytatták a gólgyártást és a hatvanadik perctől jó negyed óránként be-betalálva lényegében lenullázták a dabasi csapatot.

A végeredmény 5:1 lett a Monor SE javára, ami a látottak alapján kissé túlzásnak tekinthető, mivel játékban illetőleg a helyzetek alapján nem volt ennyire távol egymástól a két csapat. A három pont azonban mindenképpen a Monort illette meg ezen a napon. Kevesebb hibával és jobb helyzetkihasználással magabiztosan meg tudták nyerni az összecsapást.

Vereségével elvesztette dobogós pozícióját is a Honti-csapat, így üldözöttből ismét üldözővé vált. Jövő hétvégén az utolsó helyen szerénykedő Maglódi TC lesz a soros ellenfél, aki ellen a hibázás egyszerűen megengedhetetlen. Kötelező győzelmet vár el alighanem minden FC Dabas szimpatizáns.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (17.forduló)
Időpont: 2015.03.07. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas - Monor SE 1 : 5 (1 : 2)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai (Bozsik - 44p), Tóth, Lázár, Lanczkor - Geiger, Molnár, Hollauer - Szkunc (Jakab - 81p), Takács, Csák (Buczkó - 67p)

Cserék: Nagy, Electo, Jakab, Janicsák, Buczkó, Zsíros, Bozsik

Gól: Szabó (11p), Csepregi (13p), Szabó (60p), Wágner (76p), Benke (91p) ill. Takács (34p)

 
 
2015.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Újhartyán ISE - FC Dabas II (0 : 2) *
 

Folytatta remek tavaszi szereplését a Kucsák István irányította FC Dabas II. Két gólos idegenbeli győzelmével és a fordulót megelőzően harmadik Pereg SE botlásával ugyanis máris a dobogó legalsó fokára küzdötte fel magát a dabasi kettes csapat.

A találkozó azonban nem dőlt el olyan korán és egyszerűen, mint amit az eredmény sejtet. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, majd a második játékrészben is egészen a 70.percig kellett várni az első találatra. Varga Balázs szűk negyed órán belül belül kétszer villant, amivel lényegében el is döntötte a találkozó sorsát. A 82.percben szerzett második találatára már nem érkezett válasz, így magabiztos két gólos előnnyel zárta Kucsák István csapata az első idegenbeli bajnoki mérkőzését.

A harmadik helyezett Pereg SE 2:1-es vereséget szenvedett a második Alsónémedi SE otthonában, így megadatott az esély, hogy egy esetleges győzelemmel máris előzhessenek Kucsák Istvánék a tabellán. A három pont megszerzése nem is maradt el, így egy helyet előrelépve, máris harmadik az FC Dabas II.

Jövő hétvégén az utolsó előtti Kakucs KSE látogat Dabasra, amin, ha beigazolódik a papírforma, könnyen stabilizálni tudja dobogós pozícióját a kettes csapat.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (17.forduló)
Időpont: 2015.03.07. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Újhartyán

Újhartyán ISE - FC Dabas II 0 : 2 (0 : 0)

FC Dabas II: Magyari - Bálint, Cemmel, Botlik, Dankó - Karsza, Farkas R (Krigel - 86p), Feczesin (Kiss - 89p)- Bukovszki (Nyúl - 75p), Varga (Gugyerás - 84p), Fábri (Farkas - 79p)

Cserék: Krigel, Nyúl, Gugyerás, Farkas, Kiss, Pucsinszki, Ledő

Gól: - ill. Varga (70p), Varga (82p)

 
 
2015.03.08.
www.pestmegyeifoci.hu
FELNŐTT
Helycsere az NB III-as dobogón
 

A Monor 5-1-re győzött Dabason, ezzel a Közép-csoport harmadik helyére lépett.

Mindössze egyetlen Pest megyei érdekeltségű NB III-as meccs maradt vasárnapra a 17. fordulóban: a Közép-csoportban a Dabas a Monort fogadta. A tabella alapján rangadóra lehetett számítani, a vége azonban nagy meglepetésre sima vendégsiker lett, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, Tóth Mihály együttese feljött harmadiknak.

NB III, 17. forduló

Közép-csoport

FC Dabas - Monori SE 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Takács K. (34.), illetve Szabó V. (11., 60.), Csepregi (13.), Wágner (76.), Benke (91.)

Szombaton játszották
Szentlőrinc SE - Dunaharaszti MTK 0-0
Vác FC - SZEOL SC Szeged 1-1 (0-1)
REAC - Maglódi TC 1-0 (0-0)

További eredmények: Kozármisleny-Orosháza 6-0, Baja-Gyula 1-2, Szekszárd-Bölcske 4-5, ESMTK-Videoton II 0-0.

Nyugati-csoport

Szombaton játszották
Balatonfüredi FC - Budaörsi SC 1-1 (1-0)
Diósdi TC-Select - Csepel FC 0-1 (0-0)
Nagyatádi FC - Tököl VSK 2-1 (0-0)

További eredmények: Újbuda-Mosonmagyaróvár 1-4, Győri ETO II-Dorog 1-1, BKV Előre-Tatabánya 3-3, RKSK-III. Kerület 4-0. A Veszprém visszalépése miatt a Sárvár szabadnapos volt.

Keleti-csoport

Eredmények: Putnok-Nyírbátor 2-0, Tiszaújváros-DVSC-DEAC 0-0, Kisvárda-Bp. Honvéd MFA 3-2, Felsőtárkány-Hatvan 1-0, Salgótarján-Jászberény 1-2, Hajdúböszörmény-Cigánd 1-1, Gyöngyös-Kazincbarcika 1-1. A Létavértes visszalépése miatt a Veresegyház szabadnapos volt.

 
2015.03.08.
www.nemzetisport.hu
FELNŐTT
NB III: exfradista tripla; bravúr Gyöngyösön; 18 gól 5 meccsen
 

A labdarúgó NB III-ban vasárnap öt mérkőzést rendeztek, melyeken összesen 18 gól esett. Nyugaton a BKV Előre–Tatabánya összecsapáson Varga Bence, a korábbi FTC-támadó hiába szerzett három gólt is a hazaiak színeiben, találatai csak egy pontot értek.Az idén még nyeretlen, sereghajtó Gyöngyös a harmadik helyezett KBSC-t fogadta. A kazincbarcikaiak a 10. percben Montvai Tibor révén vezetést szereztek, ám a második félidő elején egyenlítettek a hazaiak, és mivel az eredmény nem változott a hátralévő időben, bravúros pontszerzést hajtottak végre, valamint egy helyet előreléptek a tabellán.

LABDARÚGÓ NB III, KELETI CSOPORT
17. FORDULÓ

Gyöngyös–Kazincbarcika 1–1

A negyedik helyezett Monor a harmadik Dabashoz látogatott, a mérkőzés azonban csak nevében volt rangadó. A vendégek 13 perc alatt két góllal vezettek, és bár a szünet előtt szépített a Dabas, a Monor a második félidőben újabb három gólt rámolt be a hazaiak kapujába, így megelőzte riválisát a tabellán.

A játéknap másik mérkőzésén, az ESMTK–Videoton II összecsapáson nem esett gól.

LABDARÚGÓ NB IIIKÖZÉPCSOPORT
17. FORDULÓ
Dabas–Monor 1–5
ESMTK–Videoton II0–0

Nyugaton tíz gól született vasárnap. A BKV Előre–Tatabányameccsen Varga Bence, a korábbi FTC-támadó hiába szerzett három gólt is a hazaiak színeiben, ezek csak egy pontot értek. A másik oldalon Folmer Krisztián duplázott, a játékvezető pedig három piros lapot is kiosztott (egyet a BKV-nak, kettőt a Tatabányának).

A másik vasárnapi nyugati találkozón sem volt hiány gólokban, ez a mérkőzés azonban egyoldalúbb volt. A Rákosmente 4–0-ra kiütötte a III. Kerületet, így egy pontra feljött vetélytársára és már a nyolcadik helyen áll.

LABDARÚGÓ NB IIINYUGATI CSOPORT
17. FORDULÓ
BKV Előre–Tatabánya 3–3
Rákosmente–III. Ker. TVE4–0

 
2015.03.08.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 17. forduló, vasárnapi eredmények - Frissítve
 

Vasárnap két mérkőzéssel zárult a Közép-csoport tizenhetedik játéknapja.

Közép-csoport 17. forduló, vasárnapi eredmények:

14:30 FC Dabas - Monori SE 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Takács K. 34.p ill. Szabó V. 11.p, 60.p, Csepregi 13.p, Wágner 76.p, Benke 91.p 

14:30 ESMTK - Videoton FC II 0-0

 
2015.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 17.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzés maradt a forduló záró napjára. Az FC Dabas - Monor SE rangadón kívül az ötödik helyen álló ESMTK az első fordulóban győzelemmel kezdő (és így a hetedik pozícióba felzárkózó) Videoton FC NBIII-as csapatát fogadja.

Vasárnap - 2015.03.08.
FC Dabas
-
Monor SE
1 : 5
ESMTK
-
Videoton FC II
0 : 0
 
 
2014.03.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények *
 

Utánpótlás korosztályaink nagytöbbsége számára sajnos nem alakult túl fényesen a második tavaszi forduló hétvégéje. Farkas Roland U17-es csapatának sikerült egyedüliként győzelmet ünnepelnie, a többieknek (U21, U15, U14) még pontot sem sikerült szerezniük és ami még ennél is fájóbb, kivétel nélkül nagyobb gólarányú vereséggel kellett fejet hajtaniuk ellenfelük előtt.

Az U21-es csapat a fordulót megelőzően a nyolcadik helyen álló Rákosmente KSK vendégszeretetét élvezhette. Mint köztudott, Ledő László játékosai az elmult hétvégén egy 4:1-es hazai vereséggel indították a szezont, így volt mit és miért törleszteniük mind a szurkolók, mind edzőjük, mind saját maguk felé. A találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy az elvárható lett volna. A félidő közepéig tudta csak tartani magát a dabasi csapat, onnantól kezdve beindult az RKSK henger. A bő húsz perc alatt termelt négy találat lényegében tét nélkülivé tette a második játékrészt. A hazaiak a 77.percben még egyszer villantak és ezzel beállították az 5:0-ás végerdményt. Rendkívül szerény szezonkezdet ez az U21-es csapattól, azonban kesergésre nincs idő, még keményebben kell dolgozni tovább és jövő szombaton hazai pályán a Maglódi TC ellen be kell bizonyítani, hogy jobb csapat az FC Dabas U21 annál, mint amit az eredmények és a tabella mutat.
Végeredmény: RKSK - FC Dabas U21 (5:0)

FC Dabas U21

Farkas Roland U17-es csapata szintén az RKSK ellen szerepelt és 4:2-es félidőt követően, ugyanilyen arányban meg is nyerte az összecsapást. A fiúk az első fordulóban aratott győzelmüket (4:2) lemásolták, most viszont Bálint Mihályé volt a főszerep. A fiatal játékos mesterhármast elérve járult hozzá csapata győzelméhez. A negyedik dabasi találatot a múlt héten szintén három találatig jutó Nagy József szerezte, így elmondható, remek formában van Farkas Roland támadósora.
Végeredmény: RKSK - FC Dabas U17 (2:4)

Az FC Dabas U15 Farkas Krisztián vezérletével hazai pályán az FC Hatvan azonos korosztályú csapatát fogadta. A múlt héten nem lépett pályára a csapat, mivel a Budapest Honvéd elleni összecsapásukat egy későbbi időpontra helyezték át, így a tavaszi második forduló egyben szezonnyitó is volt számukra Az első játékrészben Balogh és Zsíros révén ugyan sikerült két gólt szerezni, ez azonban kevésnek bizonyult. A vendég csapat ugyanis ennél eggyel többet, három találatot szezett, így az első negyvenöt perc elteltével 3:2 volt az eredmény a Hatvan javára. A szoros félidei eredmény tükrében még valamelyest bizakodhattak a szimpatizánsok a mérkőzés esetleges megfordításában, az FC Hatvan játékosai azonban ezt másképp gondolták és esélyt sem adtak a hazaiaknak. További három találatot szerezve lényegében lenullázták a dabasi csapatot.
Végeredmény: FC Dabas U15 - FC Hatvan (2:6)

Körmöczy Szebasztián és U14-es játékosai még rosszabbul jártak, mint az egy évvel idősebb társaik. A hatvani Fülöp Szilárd mesterhármasával már húsz perc eleltével 3:0-ra vezetett ellenfelük, amit a félidő végéig további négy góllal 7:0-ra növeltek, így lényegében csak a vereség météke volt a kérdéses. A második játékrészben kicsit csillapodtak ugyan a hatvani rohamok, azonban így is újabb három találat landolt a dabasi kapuban. A szépítő gól elmaradt, a két számjegyű vereség nem, így tíz gólos vendég győzelemmel ért véget a hazai szezonnyitó mérkőzése az U14-es csapatnak.
Végeredmény: FC Dabas U14 - FC Hatvan (0:10)

U-21
RKSK U21 - FC Dabas U21
5 : 0 (4:0)
 
2015.03.07.
Gól:
-
     
U-17
RKSK U17 - FC Dabas U17
2 : 4 (2:4)
 
2015.03.07.
Gól:
- Bálint M (4p)
      - Nagy J (16p)
      - Bálint M (37p)
      - Bálint M (41p)
       
U-15
FC Dabas U15 - FC Hatvan U15
2 : 6 (2:3)
 
2015.03.07.
Gól:
- Balogh M (28p)
    - Zsíros M (35p)
       
U-14
FC Dabas U14 - FC Hatvan U14
0 : 10 (0:7)
 
2015.03.07.
Gól:
-
       

 
 
2015.03.07.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 17. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Szombaton hat mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport tizenhetedik játéknapja.

Közép-csoport 17. forduló, szombati eredmények:

14:30 Vác FC - SZEOL SC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Zsolnai R. T. 83. p., ill. Beretka P. 29. p.

14:30 Kozármisleny - Orosháza FC 6-0 (0-0)
Gólszerzők: Gajág G. 48., Beke P. 55., Makra Zs. L. 57. (öngól), Lauer N. 59., Lantos L. 83., Nagy M. K. 85. p.

14:30 Bajai LSE - Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Turi I. 3. p., ill. Pászka L. 44., Nagy G. 46. p.

14:30 Tolle UFC Szekszárd - Bölcskei SE 4-5 (3-0)
Gólszerzők: Pap M. 34., Deli D. 36., 38., Kvanduk J. 56. p., ill. Tóth J. 52., 70., 79., Miskovicz R. 61., Ledneczki G. 69. p.

14:30 Szentlőrinci SE - Dunaharaszti MTK 0-0

18:00 REAC - Maglódi TC 1-0
Gólszerző: Csiszár 84.p 

 
2015.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII.Közép-csoport - 17.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Hat mérkőzéssel nyit az NBIII.Közép-csoport 17.fordulója. A dobogó első két helyezettje papíron könnyű feladat elé néz, mivel az éllovas Vác FC a tizedik helyen álló SZEOL-t fogadja hazai pályán, míg második Kozármislenyhez a több sebből vérző Orosháza látogat. A kiesés ellen kűzdő Bajának otthon kellene begyűjtenie a három pontot a Dabastól vereséget szenvedő Gyulai TFC-vel szemben, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A tizenegyedik Szekszárdot és a hatodik Bölcskét mindössze egy pont választja el egymástól, így kettejük összecsapása is rangadónak minősíthető, noha miindketten is csak a középmezőny tagjai. A döntetlennel kezdő Szentlőrinc az éllovas Váctól vereséget szenvedő DMTK-fogadja, ahol Króner Péterék már nem nagyon hibázhatnak, ha nem szeretnének visszaesni a középmezőny alsó felébe. A nap záró mérkőzését pedig villanyfény mellett a kilencedik helyen álló REAC és a sereghajtó Maglódi TC játsza.

Szombat - 2015.03.07.
Vác FC
-
SZEOL SC
1 : 1
Kozármisleny FC
-
Orosháza FC
6 : 0
Bajai LSE
-
V-Gyulai TFC
1 : 2
Szekszárdi UFC
-
Bölcskei SE
4 : 5
Szentlorinc SE
-
Dunaharaszti MTK
0 : 0
REAC
-
Maglódi TC
1 : 0
 
 
2015.03.06.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 17. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport utolsó oszi játéknapjának legnagyobb kérdése, hogy ki telelhet a második helyen. Errol a Monor - Kozármisleny derbi dönthet, hiszen a harmadik a másodikat látja vendégül. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Vác - SZEOL: A Vác magabiztos győzelmet aratott a múlt héten, de a SZEOL is otthon tartotta a három pontot, ami önbizalmat adhat a csapatnak. Ennek ellenére Vácon, a hazaiak az esélyesebbek, bár nem lesz könnyű dolguk. Tippem: 2-1

Kozármisleny - Orosháza: A Kozármisleny nem véthet még egyszer egy olyan hibát, mint a múlt héten, mert annál sokkal jobb csapat. Most szerintem kiköszörülik a Maglód elleni csorbát. Tippem: 3-0

Baja - Gyula: A Baja meglepően nagy vereséget szenvedett, ennek nem tudom mi lehetett az oka, de gondolom most sokkal óvatosabbak lesznek. Tippem: 1-1

Szekszárd - Bölcske: Tolna megyei rangadó, ami több egy sima meccsnél. Hiába a bölcskei repülőrajt vagy a szekszárdi beragadás, most csak a pillanatnyi forma dönthet. Tippem: 2-2

Szentlőrinc - Dunaharaszti: A Szentlőrinc fiatal, játszó csapat, otthon teli önbizalommal léphetnek pályára, mert hamar el akarnak kerülni a veszélyes zónából. Mi nagy arányú vereséget szenvedtünk az előző fordulóban, ezért most számunkra is nagyon fontos a pontszerzés. Tippem: 1-1

REAC - Maglód: A Maglód meglepte a mezőnyt az előző játéknapon. Valószínű, az új tréner rendbe tette a fejeket és ezért a REAC ellen is a pontszerzés reményében lépnek majd pályára a játékosok. Tippem: 1-1

Dabas - Monor: Két azonos képességű együttes találkozik és egy küzdelmes összecsapáson a döntetlenre van a legnagyobb esély. Tippem: 2-2

ESMTK - Videoton II: Az ESMTK egy ki-ki meccsen kikapott a tavaszi nyitányon, a Videoton viszont ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta. Ettől függetlenül esélyesebb az Erzsébet. Tippem: 3-1

 
2015.03.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: FC Dabas - Monor SE *
 

Első hazai mérkőzésére készül az FC Dabas NBIII-as első csapata. Honti József fiai győzelemmel kezdték a szezont, így önbizalommal telve várhatják a Monor elleni vasárnapi mérkőzést. Szomszédvár rangadó lesz a javából, azonban most még ennél is nagyobb a tét, mivel mindkét csapat a dobogó végső eléréséért kűzd. Mindössze egy helyezés választja el egymástól Tóth Mihály (Monor) és Honti József (Dabas) csapatát, így szinte biztosan nagy ütközetet láthat majd minden mérkőzésre kilátogató szimpatizáns.

A Monor SE egy REAC elleni hazai döntetlennel kezdte a szezont, így hátránya három pontra nőtt a dabasi csapattal szemben. Ez jó hír Takács Kornélék számára, így ugyanis amennyiben győzni tudnak hazai pályán, hat pont előnyre tehetnek szert közvetlen riválisukkal szemben. Mi mást mondhatnánk még...Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.08. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

Mérkőzés: FC Dabas - Monor SE

 
 
2015.03.06.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Beharangozó: Újhartyán ISE - FC Dabas II *
 

Nagy gólarányú hazai győzelme után egy héttel idegenben lép pályára a Kucsák István irányította FC Dabas II. A második tavaszi fordulóban a bajnokság kilencedik helyén álló Újhartyán ISE vendégeként kell tanúbizonyságot tennie a kettes csapat tagjainak arról, hogy nem csak puszta véletlen volt a múlt heti kiütéses diadal.

Soros ellenfelünk Taksonyban kezdte a szezont. A zöld-fehérek második számú csapatától egy gólos vereséget szenvedtek, így minden bizonnyal kettőzött erővel fognak kűzdeni, hogy hazai pályán kijavíthassák a taksonyi fiaskót. Ehhez azonban remélhetőleg Kucsák István csapatának is lesz egy-két szava. A papírforma a dabasiak mellett szól, reméljuk ezt a pályán bizonytják is a fiúk vasárnap délután. Hajrá Dabas!

Esemény: Bajnoki mérkőzés
Időpont: 2015.03.08. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Újhartyán

Mérkőzés: Újhartyán ISE - FC Dabas II

 
 
2015.03.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2015.márc.7-8.)
 

Szombaton kezdetét veszi a második tavaszi bajnoki hétvége. Mindkét felnőtt csapatunk vasárnap lép pályára. Az NBIII-as keret hazai pályán fogadja az ősi rivális Monor SE-t, míg Kucsák István kettes csapata az Újhartyán ISE ellen bizonyíthat idegenben.

Természetesen a dabasi fiatalok is pályára lépnek a hétvégén, ők azonban egy nappal a felnőttek előtt. A nagyok, az U21 és U17 az RKSK korosztályos csapataival mérkőzik Budapesten, míg a kisebbek hazai pályán fogadják az FC Hatvan korosztályos csapatait. Körmöczy Szebasztián U15-ös és Farkas Krisztián U14-es fiataljainak ez lesz a tavaszi debütálása, mivel az első fordulóban a Budapest Honvéd elleni összecsapásuk egy későbbi időpontra lett áthelyezve.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 14:30 FC Dabas - Monor SE
FC Dabas II Vasárnap, 14:30 Újhartyán ISE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 RKSK - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 RKSK - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 12:00 FC Dabas U-15 - FC Hatvan
FC Dabas U-14 Szombat, 10:00 FC Dabas U-14 - FC Hatvan
 
 
2015.03.05.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U6 / U7 *
 

Mann Balázs, az FC Dabas U6 / U7-es korosztályának edzője is pár szóban informálta oldalunkat a klub legfiatalabb növendékeivel történő fejlesztő munkájáról:

FC Dabas U6:

"Technikai képzés rengeteg játékkal kombinálva. Természetes mozgások gyakorlása labdával és labda nélkül.

Jelenlegi létszámunk 10 fő, az edzői létszámunk pedig 3 fő."

FC Dabas U7:

" Továbbra is a technikai képzést folytatjuk az edzések nagy részében. Emellett a labdarúgás néhány fontos szabályával és taktikai alapelvével ismerkednek meg a gyerekek.

Jelenlegi létszámunk 10 fő, az első Bozsikos rendezvényünk ideje pedig március 28. lesz."

 
2015.03.05.
www.fcdabas.hu
UP
Bozsik Program - 2015.Tavasz
 

Lassan kezdetét veszi a Bozsik Program tavaszi sorozata, amelyen végre a FC Dabas U14-es korosztályánál fiatalabb kis labdarúgó növendékei (az edzéseken felül) is végre összemérhetik tudásukat más csapatok játékosaival.

A tornák pontos időbeosztásáról hamarosan honlapunkon keresztül is informálódhat, addig pedig pár további hivatalos információ és videóbejátszás a programmal kapcsolatos tavaszi célokról, melyeket az mlsz.hu honlap tett közzé:

OTP Bank Bozsik Program: - 2015.02.14.

forrás: www.mlsz.hu

Szerdán és csütörtökön kétnapos konferenciát rendeztek az OTP Bank Bozsik-program szakmai vezetőinek és koordinátorainak az idei év feladatairól.

Az első napon a kiemelt utánpótlás-központok vezetői, képviselői is részt vettek a megbeszélésen, hogy egyeztessenek a szorosabb regionális együttműködésen alapuló munkáról az OTP Bank Bozsik-program vezetőivel. A kiemelt képzési központok megismerhették az MLSZ által elkészített utánpótlás-képzési programot, míg a szakmai igazgatók és koordinátorok megismerhették a 2015-ös év legfontosabb feladatait, és egységes tervet dolgoztak ki azok megvalósítására.

Az idei év második felétől az MLSZ utánpótlás-programjának több eleme is változik, az OTP Bank Bozsik-program vezetői pedig a konferencián elhangzottaknak megfelelően már most megkezdhetik a felkészülést az új kihívásokra. Kiemelt téma volt a tehetségek kiválasztásának folyamata, a tehetséggondozó programok felépítése.

- Hangsúlyosan megjelent a konferencián az egységesség elve. Fontos, hogy egy irányba, egy úton haladjunk, és ha ez az egység a gyakorlatban is megvalósul, akkor nagyon jó úton jár az utánpótlás-nevelésünk - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila, Békés megyei szakmai igazgató.

 

OTP Bank Bozsik program - 2015.01.28

forrás: facebook.com/OTPBANBOZSIKPRORAM

Kedden ülésezett az MLSZ elnöksége, ahol kiemelt témaként szerepelt az ülésen az utánpótlás-versenyrendszer átalakítása.

A hatékonyabb működés érdekében átalakul az utánpótlás versenyrendszer, azzal a szándékkal, hogy egyrészt a széles tömegbázist jelentő gyermekkorosztályokban ésszerű, költséghatékony legyen a fiúk és lányok sportolása, másrészt hogy az elitképzésben résztvevő, már kiválasztott fiatal tehetségek előmenetele és versenyeztetése biztosított legyen.

Ennek megfelelően az alsó korosztályokban (U6-U13) - a mintegy 140 ezer gyermek részvételével bonyolított OTP Bank Bozsik Program eseménysorozatának gyakorlatához illeszkedően - továbbra is tornarendszer szervezését írja elő a szabályzat. A kiemelt országos bajnokságokat az U14-U19-es korosztályt felölelő generációkban rendezik meg a jövőben, olyan módon, hogy a kiemelt bajnokságban megszűnik az önálló U18-as országos bajnokság. A kiemelt bajnokságok bonyolítása kapcsán úgy módosul a kiírás, hogy azokat minden esetben rájátszásos szakasz zárja.

A változtatások egyik célja, hogy minél előbb, de ne túl korán kezdődjön az elitlabdarúgás és az amatőr labdarúgás közötti kötelező elválasztás, azaz a tehetségek versenyeztetése. Ezzel is összefüggésben az U21-es utánpótlás bajnokság megszűnik, a legidősebb utánpótlás korosztály az U19-es, mely döntéssel az a cél, hogy a fiatal tehetségek minél előbb felnőtt csapatban futballozhassanak.

 
 
2015.03.04.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: Várfürdő Gyulai TFC - FC Dabas (1 : 2) *
 

Honti József, az FC Dabas első csapatának vezetőedzője a hétvégi V-Gyulai TFC elleni (győztesen megvívott) bajnoki mérkőzést követően az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

" Elöljáróban mindenképpen köszönet érdemelnek a gyulai vezetők, hogy február végén ilyen nagyszerű pályát biztosítottak a bajnoki mérkőzésre. Ha nagyon röviden szeretném értékelni a látottakat, azt mondanám...egyenlő erők küzdelméből mi jöttünk ki szerencsésebben.

A hazaiak már a mérkőzés első percétől támadólag léptek fel, agresszív letámadásuk következtében nem volt egyszerű számunkra a folyamatos játék kialakítása. Egy szabadrúgás révén mégis sikerült vezetést szereznünk, amit a félidő végéig meg is tudtunk tartani.

A játék képe sajnos a szünet után sem változott meg, így nagyon nehezen tudtunk támadásokat építeni. A gyulai csapat folyamatos nyomás alatt tartott bennünket, aminek végül az egyenlítő góljuk lett az eredménye. Szerencsére nem estünk össze a kapott góltól és egy szépen felépített támadás végén ismételten meg tudtuk szerezni a vezetést. A gól után még nagyobb presszing alá helyeztek minket a hazaiak, így a hátralevő időben minden idegszálunkkal a védekezésre kellett koncentrálnunk. Szerencsére kapusunk rendkívül jó napot fogott ki, valamint a védőink sem adtak lehetőséget a gyulai támadóknak az újabb egyenlítésre, így meg tudtuk tartani az előnyünket egészen a mérkőzés lefújásáig.

Gratulálok csapatomnak a kiharcolt idegenbeli győzelemhez. Jól kezdtük a szezont, ami örömteli számunkra, azonban nem bízhatjuk el magunkat, most kell szerénynek és alázatosnak maradnunk. Remek pozícióból várhatjuk a Monor elleni szomszédvár rangadót...az azonban már egy teljesen más mérkőzés lesz. "

 
 
2015.03.04.
www.fcdabas.hu
UP
Időpont változás: U14 és U15
 

A hétvégi U14-es és U-15-ös bajnoki mérkőzések kezdési időpontjai megváltoztak. Az előzetesen megadott 10 és 12 óra ugyan nem módosult, azonban a két korosztály mérkőzése helyet cserélt. Ennek tükrében a Körmöczy Szebasztián irányította U14 csapat játszik majd 10 órától, utánuk pedig Farkas Krisztián U15-ös fiataljai lépnek pályára déli tizenkettőtől. Az ellenfél nem változott, az FC Hatvan utánpótlás csapatai ellen kezdik meg szereplésüket a dabasi fiatalok.

Bajnoki mérkőzés: 2015.03.07. (szombat)

10:00 FC Dabas U14 - FC Hatvan U14

12:00 FC Dabas U15 - FC Hatvan U15

 
 
2015.03.03.
bmsextra.hu
FELNŐTT
BMSExtra: "Helyzet nélkül vitte el a pontokat a Dabas"
 

Pont nélkül maradt az évnyitón a Termál FC NB III-as labdarúgó-csapata, amely hiába birtokolta többet a labdát, hiába alakított ki lényegesen több helyzetet az őszi bronzérmes Dabassal szemben. Az összeszokottabb vendégek szinte a semmiből szerezték meg a győzelmet, kihasználva a gyulaiak figyelmetlenségeit.

Várfürdő-Gyulai TFC-FC Dabas 1-2 (1-1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 150 néző. Vezette: Brezovai (Lászlai, Török S.).

Gyula: Nagy B - Kovács T., Vincze, Wéber, Pataki (Szélpál, 73.) - Okos, Barna (Nagy G., 79.), Sipos, Pászka - Laurinyecz, Kovács B. (Furár, 71.). Edző: Szekeres Lajos.

Dabas: Scheilinger - Dévai, Molnár Z., Tóth M., Lázár - Lanczkor, Hollauer (Buczó, 66.), Geiger, Gáspár (Zsíros, 89.) - Csák (Bozsik, 66.), Takács. Edző: Honti József.

Gólszerző: Okos (45.), ill. Takács (33.), Csák (65.).

A Termál FC kezdte jobban a mérkőzést, szűk fél órán keresztül nyomás alatt tartotta a dabasiakat, de fölényüket nem tudták gólra váltani. A vendégek az égimeszelő Takácsra próbálták kihegyezni szórványos ellenakcióikat, és 31. percben a vezetést is megszerezték egy szabadrúgásból. Takács a tizenhatos jobb oldali csücskénél letett labdát lőtt a hosszú sarokba, felismerve, hogy Nagy Bálint kapus túlságosan is a rövid sarokra helyezkedett, 0-1. A bekapott gól zavarokat okozott a hazaiak soraiban. Több akciót vezettek a felbátorodott látogatók, a kapuba azonban a gyulaiak találtak közvetlenül a szünet előtt. Sipos harcosan vezette fel a labdát, majd a tizenhatos oldalvonalánál egy kényszerítőzés után becenterezett, az ötös rövid sarkánál érkezett Okos, aki a gólvonalon álló kapus kezei mellett helyezett a hálóba, 1-1.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a Gyula, de csak mezőnyfölényt tudott kialakítani, ráadásul elmaradt egy tizenegyes is, igaz ezt később kompenzálta a játékvezető. A ritkán veszélyeztető vendégek a 65. percben újból előnybe kerültek, miután Lanczkor jobb oldali beadása úgy gurult el a kapu előtt, hogy a védők közül senki nem tudta elrúgni a labdát, a hosszún érkező Csák viszont köszönte szépen, 1-2. Az utolsó negyedórában a cserék által felpörgetett hazaiak mindent elkövettek annak érdekében, hogy mentsék a menthetőt. Több kisebb és két komolyabb lehetőség is kevés volt azonban az egyenlítéshez. Előbb Furár hibázott ziccerben, majd Nagy Gergely szabadrúgása pattant ki a kapusról, amit nem tudtak bekotorni.

A gyulaiak játszották a bátrabb és szebb focit, a vendégek a taktikusabbat, de a teljes sikerük betudható a hazai támadók gyenge helyzetkihasználásának is.

Jók: Wéber, Barna, Sipos, Okos, Pászka, ill. Scheilinger, Molnár Z., Dévai, Tóth M., Takács.

Szekeres Lajos: A teljes mérkőzésből hatvanon mi uraltuk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, ami a másik oldalról nem mondható el. A meccs összképét tekintve az egyik pontra mindenképpen rászolgáltunk volna.

Honti József: Köszönet jár a gyulai vezetőknek, hogy ilyen nagyszerű pályát biztosítottak. Egyenlő erők küzdelméből mi jöttünk ki jobban.

kép: facebook.com/Várfürdő-Gyula-Termál-Fc

 
2015.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Edzői értékelés: FC Dabas II - Délegyháza KSE (8 : 2) *
 

Kucsák István, az FC Dabas II játékosedzője a Délegyháza elleni hazai nyitányt követően az alábbiak szerint értékelte a látottakat:

" A mérkőzés előtt egy harcos, kemény csapatra számítottunk, amely csapat két ponttal állt mögöttünk, tehát mindenképp rangadó várt ránk!

A felkészülésünk során magabiztos játékot mutattunk, bizakodva vártuk a mérkőzést. Meccs előtt azt találtam mondani, hogy edzőmérkőzésen biztosan legyőznénk a Délegyházát, mert minden tekintetben jobb, erősebb, felkészültebb csapat vagyunk. A váratlan körülményekre, tényezőkre gondolva csupán, volt bennem egy kis óvatosság de azt gondolom, hogy semmi nem tudott volna minket megzavarni ezen a délutánon, pedig próbálkoztak páran (játékvezető, Varga Balázs...).

Az első tizenöt percben három nagy lehetőségünk volt, aztán a félidő derekán az előbb említett Varga Balázs igazi, rá jellemző és tőle elvárható centergólt szerzett. Egy újabb nagy helyzet után 11-est rúghattunk és 2:0-ra alakult az eredmény. Ekkor érdekes módon elmaradt egy kiállítás, hiszen utolsó emberként büntetőt érően szabálytalankodott az ellenfél, de még lapot sem kapot...

Nem úgy Janicsák András aki két nagyon fura sárgát kapott húsz percen belül és a kiállítás sorsára jutott. Ezután kissé beszorultunk a kapunk elé, de nagy gond nem volt. Sőt! A 45.percben újabb gólt szereztünk ami "egyenesbe" tette a meccset számunkra.

A félidőben beszélgetve elhangzott, hogy ha az ellenfél szerez esetlegesen gólt akkor talán kicsit szorosabb lehet a meccs, de ha mi jól tesszük a dolgunkat akkor még nagyobb arányú győzelem is jöhet.

A második verzió jött be, szebbnél-szebb támadásokat vezettünk , gyönyörű gólokat szereztünk és a védekezésünk is teljesen stabil volt. A nyolc! rúgott gól mellett kaptunk kettőt, de ez benne van egy ilyen jellegű mérkőzésben.

Nagyon erősek, magabiztosak, gyorsak, lendületesek voltunk. tíz emberrel is, hol kontrából rúgtunk gólokat, hol pedig beszorítva az ellenfelet .

Taktikailag is egyértelműen az ellenfelünk fölé nőttünk, nagyon jól működtek a labdakihozatalok, a labdajáratások a pálya középső harmadában, valamint az ellenfél kapuja előtt ötletesen, kreatívan, gólra törően játszottunk, de az is jól működött, amikor a kapusunk észrevette a kellő szituációkat, akkor gyorsan, hosszan játékba hozta a támadóinkat!

Ez a mérkőzés nagyon jól sikerült, "éhesen" és aktívan kell készülnünk Újhartyán csapata ellen, a vasárnapi következő mérkőzésre! "

 
 
2015.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: FC Dabas II - Délegyháza KSE (8 : 2) *
 

Remek rajtot vett a Kucsák István irányította FC Dabas II az első tavasz fordulóban. A vendég Délegyháza KSE elég foghíjasan, mindössze tizenhárom fős kerettel vágott neki a találkozónak.

A dabasi csapat végül fölényes, 8:2-es győzelmet könyvelhetett el, ami annak tükrében még inkább impozáns, hogy a 31.perctől emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a mérkőzést, mivel Janicsák Andrást kiállította a játékvezető.

A gólgyártást a 20.percben Varga Balázs indította el, akit Feczesin István 28.percben szerzett találata követett. A kiállítás után szerencsére nem tört meg a hazai csapat lendülete, amit a 45.percben egy újabb Varga Balázs gól bizonyított.

A második játékrészben Kucsák István a magabizos előny birtokában bátran nyúlhatott cseréihez is, akik meg is hálálták a bizalmat. A negyedik és ötödik hazai gól Fábri Ádám nevéhez fúződik, aki hat perc leforgása alatt duplázott. A következő találatokat az NBIII-as kerettel készülő Dankó János és Jakab gusztáv szerezte a 60. és 77.percben, aminek nyomán már-már kiütés jellege lett az összecsapának. Le a kalappal a vendég csapat előtt, akik nem adták fel még 6:0-ás állásnál sem, akarásuknak két szépítő gól lett az eredménye, amit a 64. és 82.percben sikerült elérniük. A mérkőzés zárásaként Cemmel Péter is beköszönt a 86.percben, így kialakítva a 8:2-es végeredményt.

Győzelmével továbbra is tapad az éllovas (Halásztelek, Alsónémedi, Pereg) trióra az FC Dabas II. A dobogó legalsó foka mindössze egy pont távolságra van, így ha ezt a teljesítményt hozni tudják a fiúk az elkövetkezendő hetekben, szinte biztosan a dobogó valamelyik fokán találhatják magukat.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (16.forduló)
Időpont: 2015.03.01. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas

FC Dabas II - Délegyháza KSE 8 : 2 (3 : 0)

FC Dabas II: Magyari - Bálint, Cemmel, Botlik, Dankó (Karsza - 62p), Janicsák, Farkas R, Feczesin (Farkas G - 77p), Bukovszki (Farkas K - 87p), Varga (Jakab - 52p), Fábri (Pucsinszki - 77p)

Cserék: Karsza, Jakab, Pucsinszki, Farkas K, Farkas G, Kucsák, Ledő

Gól: Varga (20p), Feczesin (28p), Varga (45p), Fábri (49p), Fábri (54p), Dankó (60p), Jakab (70p), Cemmel (85p) ill. Zsolnai (64p), Bakó (82p)

 
 
2015.03.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U17 - Gyöngyös AK (4 : 2) *
 

Farkas Roland, az FC Dabas U17-es csapatának vezetőedzője a hétvégi, Gyöngyös ellen megvívott bajnoki mérkőzésük után az alábbiakat nyilatkozta:

" Az Fc Dabas U17-es csapata a Gyöngyöst fogadta hazai környezetben, jó időben jó pályán. A kezdeti sérülések és betegségek ellenére egy személy kivételével mindenkire tudtam számítani a mérkőzésen. A kezdő csapat úgy lépett pályára, ahogyan az edzőmérkőzések és az edzések taktikai megbeszélésének legjavában. Kértem őket, hogy ne izgulják túl a mérkőzést, azt csinálják amiben jók, passzoljanak és fussanak, maradjanak zártak, a szélsők befelé húzódjanak védekezésben, szűkítsék a területet. Csinálják meg a szabadrúgás és szöglet, valamint labdakihozatal variációkat.

Az ellenfél csapata kicsit késett, alig tizenöt perccel érkeztek meg a kezdés előtt. Beszéltem a srácokkal, hogy ne ezzel foglalkozzanak, a mérkőzésre koncentráljanak.

Jó iramban kezdtük a mérkőzést, csak picit pontatlanul. Ebből ugyan lett néhány lehetősége az ellenfélnek, de a kapusunk bizonyította tehetségét szép védésekkel. Majd lassan feljavult a védekező munkánk és támadásban is voltak lehetőségeink. A vezetést Nagy József szerezte meg a 10.percben, egy kiugratást követően jobbal lőtt a hosszú sarokba. Érezhető volt, hogy a mérkőzés sok gólos lesz, helyzet itt és helyzet ott, sajnos az ellenfél a 21.percben egyenlített, de még a szünet előtt újra mi szereztünk gólt. Mata Péter egy visszagurított labdát jobb belsővel a léc alá helyezett 14 méterről. A félidő 2:1.

Szünetben kitértem a két belső középpályás szerepére, zártabb védekezést kértem, mert helyenként mindketten labda előtt voltak, és még pontosabb passzokat vártam. A mérkőzésnek igen jó irama volt a második félidőben is, sok ütközéssel. Negyed óra elteltével Babos Danit váltotta Balogh Gergő. Kovács Richárd lépett be a pálya közepére, Bálint Mihály áthúzódott a jobb oldalra, Balogh Gergő pedig a bal szélre szált be. Nagy József előtt több gólszerzési lehetőség is adódott,amiből végül újra betalált a kapuba a 70.percben. 3:1-nél azt hitték a srácok hogy már sima a mérkőzés és kicsit átengedtük a területet az ellenfélnek és alig tíz perc elteltével 3:2 és újra szoros lett a mérkőzés. A gólt abból kaptuk, hogy a kapusunk egy szabadrúgást nagy bravúrral védett, azonban a támadók mellett senki sem állt és természetes eléjük került a labda, amit köszöntek szépen. Több hibás helyezkedés miatt Kincses Márk nehéz helyzetbe került néhányszor, de a kapusunk újra a helyén volt, egy másodpercen belül kétszer védett lábbal. Pályára küldtem Kovács Rikit a 80.percben Mata Péter helyére a középpálya közepére, azt gondolva ott frissülve lesz még lehetőségünk. Riki egész jól mozgott, de több kell tőle, több edzés, hogy stabil játékosunk legyen. A mérkőzést végül Nagy József harmadik, csapata negyedik gólja döntötte el a 89.percben. A végén még Jelenek Viktor is pályára is lépett, aki nálam mindenképpen bizonyított már. Remélem legközelebb több lehetőséget tudok neki biztosítani, csakúgy mint a többi tartaléknak, akiknek szintén köszönöm a munkát, és a csapat, valamint Én is teljes értékű játékosként számítunk rájuk a továbbiakban.Végeredmény 4:2 az Fc Dabas javára.

Minden mérkőzés új és új feladatok elé állít minket, és nekünk mindig a legjobban kell kihoznunk magunkból...ennek a kulcsa srácok csak az edzés-edzés- és még több edzés!!!

Gratulálok a csapatnak és köszönöm, hogy részt vehettem veletek ebben a sikerben, jobb kezdést nem is kérhettem volna...

Hajrá Dabas! "

 
 
2015.03.01.
www.harmadikvonal.hu
FELNŐTT
Közép 16. forduló, vasárnapi eredmények - Frissítve
 

Vasárnap két mérkőzéssel zárult a Közép-csoport tizenhatodik játéknapja.

Közép-csoport 16. forduló, vasárnapi eredmények:

14:00 Videoton FC II - Tolle UFC Szekszárd 2-1
Gólszerzők: Kocsis 33.p, Büki 59.p ill. Szabolcska 88.p

14:00 Dunaharaszti MTK - Vác FC 0-3
Gólszerzők: Kószás 16.p, Rusvay 63.p, 72.p

 
2015.03.01.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 16.Forduló - Vasárnapi mérkőzések
 

Két mérkőzéssel zárul az első tavaszi forduló második játéknapja. A listavezető Vác FC a hatodik helyen telelő DMTK-val mérkőzik idegenben, míg a Videoton FC NBIII-as csapata a Szekszárdot fogadja hazai pályán.

Vasárnap - 2015.03.01.
Videoton FC II
-
Tolle UFC Szekszárd
14:00
Dunaharaszti MTK
-
Vác FC
14:00
 
 
2015.03.01.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT
Bajnoki mérkőzés: Várfürdő-Gyulai TFC - FC Dabas (1 : 2) *
 

Győzelemmel kezdte tavaszi szereplését az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Honti József legénysége egy hosszú utazás után Gyulán a forduló nyitómérkőzését játszotta a helyi Várfürdő-Gyulai TFC-vel.

kép: facebook.com/Várfürdő-Gyula-Termál-Fc

Az összecsapás nagy részén a hazai csapat próbált dominálni, labdabirtoklásban magabiztos győzelmet arattak volna, azonban a labdarúgást gólra játszák, azt pedig a dabasi csapatnak sikerült többet szereznie.

Takács Kornél révén a 33.percben sikerült előnyhöz jutni (0:1), ami azonban sajnos nem tartott ki a szünetig, mivel Okos a 45.percben egalizált (1:1). A második játékrészben ismét sikerült megszerezni a vezetést az FC Dabas NBIII-as csapatának. A 65.percben a felkészülési mérkőzéseken is többször eredményes Csák Zoltán talált a kapuba, amivel ismét dabasi oldalon volt az előny (1:2). A vezető találat után Honti József Bozsik Viktort és Buczkó Istvánt is pályára küldte, aminek végül meg is lett az eredménye, mivel a csapatnak sikerült megtartania megszerzett előnyét egészen a hármas sípszóig.

Fontos idegenbeli győzelmével megerősítette dobogós helyezését a dabasi csapat, így önbizalommal telve várhatja a jövő hétvégi hazai nyitányt a Monorral szemben.

Esemény: Bajnoki mérkőzés (16.forduló)
Időpont: 2015.02.28. (szombat, 12:30)
Helyszín: Gyula

Várfürdő-Gyulai TFC - FC Dabas 1 : 2 (1 : 1)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Tóth, Lázár, Lanczkor - Geiger, Molnár, Hollauer (Buczkó - 66p), Gáspár (Zsíros - 89p) - Takács, Csák (Bozsik - 66p)

Cserék: Nagy, Electo, Jakab, Dankó, Buczkó, Zsíros, Bozsik

Gól: Okos (45p) ill. Takács (33p), Csák (65p)

 
 
2015.03.01.
www.fcdabas.hu
UP
Edzői értékelés: FC Dabas U21 - Gyöngyös AK (1 : 4) *
 

Ledő László, az FC Dabas U21-es csapatának vezetőedzője a hétvégi bajnoki nyitómérkőzésük után az alábbi nyilatkozatot adta oldalunknak:

" Szombaton a Gyöngyös csapatával kezdtük meg a tavaszi szezont. Sajnos 4:1-re kikaptunk. Nem ezt a mérközést képzeltem el egy ilyen hosszú felkészülés után.

Nem igazán értem ezt a hozzálást, amit a mérkőzés előtt tapasztaltam. A megbeszélt időpontra heten érkeztek meg, így megérkezési sorendbe kerültek be a játékosok a kezdőcsapatba!!! A csapatba kerülő játékosok tudásuk javát nyújtották a mérkőzésen, ami dícsérendő.

Az összecsapás alapján arra jöttem rá, hogy nem mindenki úgy készült, ahogy kellett volna. A végeredmény tükrében mind jómagam, mind a lelkiismeretesen készülő játékosok hátbaszúrva érezhették magukat...egyes magukat (csapat)játékosnak nevező "sportemberek" által. "