FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
Utánpótlásközpont látványtervek
 

A TAO-Program keretében megvalósuló FC Dabas Utánpótlásközpont terveinek online bemutatása már a 2014.szeptember 27-én esedékes jubileumi rendezvénnyel (alapköletétel és hivatalos tervezoi bemutató) egy idoben rendelkezésre áll a honlap látogatói számára is.

Az oldalt látható linre kattintva további információkat tudhat meg a közeljövoben megvalósuló FC Dabas Utánpótlásközpontról, valamint video anyagot, alaprajzokat és látványterveket tekinthet meg.

FC Dabas Utánpótlásközpont / Klubház

 
2014.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Utánpótlásközpont látványtervek
 

A TAO-Program keretében megvalósuló FC Dabas Utánpótlásközpont terveinek online bemutatása már a 2014.szeptember 27-én esedékes jubileumi rendezvénnyel (alapköletétel és hivatalos tervezoi bemutató) egy idoben rendelkezésre áll a honlap látogatói számára is.

Az oldalt látható linre kattintva további információkat tudhat meg a közeljövoben megvalósuló FC Dabas Utánpótlásközpontról, valamint video anyagot, alaprajzokat és látványterveket tekinthet meg.

FC Dabas Utánpótlásközpont / Klubház

 
2014.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
Hatvanöt éves az FC Dabas - Utánpótlásközpont alapkoletétel
 

Szombaton ünnepli az FC Dabas fennállásának 65 évfordulóját. A jeles nap alkalmából a Sári sporttelepen egész nap programokkal várja a sportbarátokat az egyesület. Az ünnepi musor délután 14.00 órakor kezdodik egy kiállítással, amely az egyesület történetét mutatja be, korabeli képek, és archív újságcikkeken keresztül, amelynek címe „AZ FC DABAS TÖRTÉNETE KÉPEKBEN A KEZDETEKTOL NAPJAINKIG”.

múlt és jelen

 

A nap fo eseménye ezt követi amely már nem a múlttal, és a jelennel foglalkozik, hanem a jövobe tekint, 14.30 órakor kezdodik az Utánpótlásközpont terveinek prezentációja. A terveket a Stefkó Károly az épület tervezoje mutatja be. Ezt követoen történik meg az alapkoletétel. A beruházás a TAO program keretén belül, önkormányzati önerovel, az FC Dabas SE közremuködésével valósul meg. A 2013-14-ös sportfejlesztési programban a 100 millió forintot hagyott jóvá erre a célra az MLSZ, a hiányzó mintegy 200 milliót a 2014-15-ös TAO forrásból kívánja az egyesület megvalósítani.

FC Dabas Utánpótlásközpont

 

Az ünnepség díszvendége Dunai Antal lesz, aki elfogadta az egyesület meghívását. A PMLSZ-t Németh Antal szakmai igazgató képviseli, sajnos Benko Tamás igazgató Úr egyéb elfoglaltságai miatt nem tud jelen lenni az ünnepen.

Dunai Antal

 

Hatvanöt éves a dabasi labdarúgás. A szombati rendezvény a régmúlttól, napjainkig mutatja be az egyesület életét, azonban fontos állomás az egyesület jövojét tekintve az FC Dabas utánpótlásközpontjának alapkoletétele amellyel nem csak a dabasi labdarúgás hanem közvetett módon a magyar labdarúgás tovább fejlodésének az alapjait is szolgálja egyben. Hajrá Dabas, Hajrá Magyarország!

 
 
2014.09.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 7. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Közép-csoport 7. forduló, szombati eredmények:

13:00 Videoton FC II - Monori SE 0-1 (0-1)
Gólszerzo: Petric Branko 34. p.

14:00 Várfürdo-Gyulai Termál FC - Maglódi TC 1-1 (0-1)
Gólszerzo: Wéber L. 79. p., ill. Szirtesi A. 39. p.

16:00 Tolle UFC Szekszárd - Dunaharaszti MTK 3-2 (1-1)
Gólszerzok: C. Mladen 28., Deli D. 53., Nyéki M. 63. p. (öngól), ill. Dabasi K. 39., Miholics M. 54. p.

16:00 Bajai LSE - SZEOL SC 0-4 (0-1)
Gólszerzok: Ngalle J. M. 41., Puskás Cs. 47., Bata Cs. 53. és 67. p.

16:00 REAC - Vác FC 0-3 (0-0)
Gólszerzok: Zsolnai R. 47., Pölöskei P. 71., Kovács G. 76. p.

16:00 Kozármisleny - Szentlorinc SE 0-0

16:00 Bölcskei SE - Orosháza FC 1-0 (1-0)
Gólszerzo: Liták B. 23. p.

 
2014.09.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 7.Forduló - Szombati mérkozések
 

A szombati játéknapon hét mérkozést rendeznek a Közép-csoportban. A hetedik forduló elsoszámú rangadója a harmadik helyen álló REAC és az éllovas Vác FC összecsapása. Csank János csapata hétközben a Magyar Kupában az elsoosztályú PMFC-Matias-t búcsúztatta hosszabbítás után, így a REAC-nál a hazai pálya elonye mellé a frissesség is párosulhat.

Szombat - 2014.09.27.
Videoton FC
-
Monori SE
0 : 1
V-Gyulai TFC
-
Maglódi TC
1 : 1
Tolle UFC Szekszárd
-
Dunaharaszti MTK
3 : 2
Bajai LSE
-
SZEOL SC
0 : 4
REAC
-
Vác FC
0 : 3
Bölcskei SE
-
Orosháza FC
1 : 0
Kozármisleny FC
-
Szentlorinc SE
0 : 0
 
 
2014.09.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 7. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport hetedik játéknapjának legnagyobb rangadója a REAC - Vác ütközet lesz, de nem lesz unalmas a Kozármisleny - Szentlorinc megyei csata sem. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Videoton II - Monor: A Videoton idei szereplését nézve, a Monor idegenben is esélyesebbnek tunik. Tippem: 0-2

Gyula - Maglód: A Gyula otthon magabiztosan gyujtögeti a pontokat és ez most sem lesz másképp. Tippem: 3-1

Szekszárd - Dunaharaszti: A Szekszárd tavalyhoz képest erosödött, rutinos játékosokat szerzodtetett. Épp ezért, nem lesz könnyu dolgunk, de egy pontra jók lehetünk. Tippem: 1-1

Baja - SZEOL: Két futballozni akaró csapat találkozóján, a nagyobb rutinnal rendelkezo vendégek gyoznek majd. Tippem: 1-2

REAC - Vác: A Vácot mindenképp erosebb együttesnek tartom, de a hétközi kupameccs sokat kivett a játékosokból, ezért a döntetlenre esélyes a hazai gárda. Tippem: 2-2

Kozármisleny - Szentlorinc: Megyei rangadó! A Kozármisleny jobb játékerot képvisel, de szerdán nekik is kupameccsük volt. Ennek ellenére, egy szoros meccsen otthon tartják a három pontot. Tippem: 2-1

Bölcske - Orosháza: Két azonos képességu csapat csap össze egymással. A Bölcske otthon szerzi meg pontjai nagy részét, ám ez az Orosházára is igaz. Épp ezért, most is a hazaiak sikerét várom. Tippem: 2-1

Dabas - ESMTK: Ebben a félévben már másodszor méri össze tudását a két gárda. A Magyar Kupában könnyedén nyert az Erzsébet, de a hétközi kupameccs okozta fáradtság miatt, most a Dabas valamivel esélyesebb a három pontra. Tippem: 2-1

 
2014.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.szept.27-28.)
 

Amíg az NBIII-as csapat hazai pályán az ESMTK-t fogadja vasárnap délután, addig Kucsák Istvánék egy nappal elobb Halásztelken vendégszerepelnek. Az utánpótlás csapatok közül az U-21 és U-17 a Veresegyház VSK korosztályos alakulataival mérkozik idegenben, az U-15 és U-14 pedig hazai pályán a CSEP-GÓL FC SE-t fogadja.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 16:00 FC Dabas - ESMTK
FC Dabas II Szombat, 16:00 Halásztelek FC - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 10:00 Veresegyház VSK - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 12:00 Veresegyház VSK - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 12:00 FC Dabas U-15 - CSEP-GÓL FC SE
FC Dabas U-14 Szombat, 10:00 FC Dabas U-14 - CSEP-GÓL FC SE
 
 
2014.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - ESMTK
 

Vasárnap délután ismét egy "régi ismeros" érkezik Dabasra. Honti József játékosai a jelenleg második helyen álló ESMTK-val mérhetik össze tudásukat. Augusztusban a bajnoki rajt elott egy héttel a Magyar Kupában már összekerült a két gárda, akkor az ESMTK volt a párharc gyoztese. Most itt a lehetoség a visszavágásra, a bosszantó hazai fiaskó után remélhetoleg nem kell extra motíváció egyik hazai játékosnak sem. A tabella jelen állása szerint nem tunik kiemelt mérkozésnek a hétvégi összecsapás, mivel az FC Dabas csak a nyolcadik helyen áll. Azt azonban nem árt megemlíteni, hogy van egy almaradt mérkozés a DMTK ellen és amennyiben azt sikerrel venné a Honti-csapat, máris a második játszana a harmadik helyezettel.

Az ESMTK négy gyozelme mellett egy-egy döntetlen és vereség szerepel, így elmondható jól kezdték a szezont. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepeltek, az FC Dabason is túljutva egészen a legjobb harmickettoig meneteltek útjukat a Thomas Doll által irányított Ferencvárosi TC állta. A szerdai kupamérkozés következtében pihenoidejük jóval kevesebb a hétvégi összecsapásig, mint a dabasi csapatnak, így valamelyest esélyesebbnek tunik a három pont megszerzésére a hazai pályán eddig hibátlan mutatókkal rendelkezo FC Dabas.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.28 (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - ESMTK

 
 
2014.09.26.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: Halásztelek FC - FC Dabas II
 

Rangadóra kerül sor szombat délután Halásztelken. A bajnokságot jobb gólarányával a Dömsöd elott vezeto Halásztelek FC a Kucsák István által irányított FC Dabas II-t látja vendégül. A dabasiak jelen állás szerint tizenhárom szerzett pontjukkal a negyedik helyen állnak, azonban van egy elmaradt mérkozésük, amit ha sikerrel abszolválnak az utolsó helyen álló DMTK II ellen, akkor máris csatlakoznak a Halásztelek, Dömsöd tizenhat pontos éllovas duóhoz.

A gyozelem mindkét csapatnak fontos lenne, mivel a második Dömsöd nagy valószínuséggel hozza a kötelezo mérkozést az eddig nulla pontos DMTK-val szemben, így aki veszít a rangadón, az máris hátrányba kerül a tabella éllovasaihoz képest.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.27. (szombat, 16:00)
Helyszín: Halásztelek

Mérkozés: Halásztelek FC - FC Dabas II

 
 
2014.09.25.
www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore.hu
FELNOTT
ESMTK baráti kör: "ESMTK - FTC képgaléria"
 

Méltósággal búcsúztunk a kupától. Nem szabad elfelejteni, hogy az ország legjobb 32 csapata között voltunk úgy, ahogyan tavaly is!

Szép volt srácok!

 
2014.09.25.
kecskemetite.hu
FELNOTT
Kecskemét: "MK: Vác FC – Kecskeméti TE 5-2"
 

A Magyar Kupa 3. fordulóját játssza csapatunk a Vác otthonában, az NBIII Közép csoportjának listavezetoje ellen. Beko Balázs némileg megforgatta kezdocsapatát, ám így is eros együttessel lép pályára.

Vác: Palásthy – Milkó, Tányéros, Greff, Farkas P. – Zsolnai, Kovács, Rása, Fábri – Gulyás, Pallagi.

Csere: Rácz (k), Pölöskei, Sorecz, Németh G., Karácsony, Nagy R., Gyepes.

KTE: Németh – Botka, Gyagya, Karan, Varga, Farkas A. – Eninful, Pilipovics, Patvaros – Gréczi, Novák.

Csere: Tujvel (k), Kitl, Szavics, Bebeto, Balázs, Vukaszovics, Fótyik. 

 

Kezdés 15 órakor, a játékvezeto Takács János.

1. perc: A Vác kezdett. 

2. perc: Novák ugrik meg egy kontrával, de az utolsó cselénél szerelik. 

5. perc: Beko Balázs a játékrendszeren ezen a meccsen sem változtatott, ugyanúgy 5-3-2-ben szerepel a csapat. 

10. perc: Kapura lövést még nem láthattunk, mezonyben gyurik egymást a csapatok.

11. perc: Pilipovics lott volna most 16-ról, de ezt blokkolták. 

13. perc: Karan indítja Novákot, a védo feje fölött elmegy a labda, de a kifutó Palásthy jó ütemben lépett ki. 

15. perc: Most Novák lövi be üres területre a labdát az induló Eninfulnak, de lábbal tisztáz már a tizenhatoson kívül a kapus. 

17. perc: Fordított szerepkörben is megismétlodik ez. 

18. perc: Egyer több ilyen megugrásunk van, picit pontosabb labdák kellenének a végén. 

20. perc: Milkó lott távolról, Németh tolta ki szépen. A szöglet után jött egy újabb átlövés, ez már magasan fölé. 

25. perc: Kiegyenlített a játék képe eddig, foleg a középpályán zajlanak az események. 

27. perc: Zsolnai löki fel az induló Novákot, sárga. 

29. perc: Ketto az egyben indulunk, de Novák passzába belenyúlnak. 

31. perc: Zsolnai lo 25-rol, könnyu zsákmány Némethnek. 

32. perc: Botka fejel Farkas beadása után, a vonalról ment egy védo. 

36. perc: Varga buktat, sárga. 

37. perc: Gulyás tekeri éles szögbol kapura a szabadrúgást, Németh simán fogja. 

40. perc: Rása lövése megpattan, szöglet. 

45. perc: Novák indul meg, vissza passzolt labdáját megszerzi a védo. Szünetben 0-0

46. perc: Greff helyén Pölöskei a hazaiaknál. Bebeto és Balázs is jön, Novák és Farkas megy le. 

48. perc: Balázs kerül lövohelyzetbe, Palásthy fogja. 

50. perc: Patvaros volt túl kemény, sárga. 

51. perc: Botka vitatja a játékvezeto döntését egy bedobásnál, sárga. 

53. perc: Kovács került lövohelyzetbe, 14 méterrol fölé bombáz. 

54. perc: Bebeto indította Balázst, de kapus elüti elole. 

55. perc: Megint Kovács került jó helyzetbe, de ismét fölé lott. 

58. perc: Bebeto rázta le védojét, de középre lott labdáját megfogta a kapus. 

61. perc: Botka centerezett kitunoen, Gréczi elott elmegy a labda azonban. 

62. perc: Csere: Németh Gábor áll be, Milkó nem tudja folytatni, megsérült. 

64. perc: Pilipovics már a kapus mellett is elhúzta a labdát, de éles szögbol már nem tudta a kapuba juttatni. 

67. perc: Varga került lövohelyzetbe némileg kiszorítva, Palásthy üti oldalra. 

69. perc: Veszélyes helyrol jöhet szabadrúgással a Vác. 

70. perc: Zsolnai 18-ról a rövidbe bombáz. Nagy gól. 1-0

73. perc: Bebeto kapna jó labdát, de a kapus ismét messze kifut és elhozza elole. 

74. perc: Gréczi helyén Vukaszovics. 

75. perc: Németh véd nagyot egy szöglet utáni fejesnél. 

77. perc: Palásthy ihletett formában véd, most egy szögletnél mentett nagyot. 

79. perc: Fábri került ziccerbe, Németh fogja. 

82. perc: Balázs zseniális gólt lo! Éles szögbol emel a kint helyezkedo kapus fölött a hosszúba. 1-1

84. perc: Bebeto kerül ziccerbe, elküldi a védot, de a kapus lábbal véd. 

86. perc: Most Balázs ziccerét fogja! 

87. perc: Pilipovics kapáslövése a szöglet után, a pipából szedte ki! 

90. perc: És vezetünk, a legjobbkor! Pilipovics húz be baloldalon, majd az ötösön érkezo Vukaszovics elé tálal, aki nem is hibázik. 1-2

92: hazai bünteto, pedig Balázs a földön feküdt. Gulyás berúgja, Botkát pedig második sárgával kiállították. Le is fújja a spori, hosszabbítás lesz. 2-2

Hosszabbítás:

93. perc: Zsolnai lott távolról, Németh fogja. 

94. perc: Bebeto rántja le ellenfelét, sárga.

95. perc: Pallagi lo távolról, nagy gól a jobb felsobe. 3-2

98. perc: Rása helyén Nagy. 

99. perc: Ismét egy távoli lövés, Németh kiüti. 

101. perc: Most Nagy lo távolról, kipókhálózza a bal felsot. 4-2

105. perc: Hatalmas esély a szépítésre, Bebeto elveszi az alapvonalon a kifutó kapustól a labdát, jól is csavar, de a védo visszaér és kiemeli. Fordulás jön. 

109. perc: Bebetot állítják meg lesen. 

110. perc: Pölöskei lo 15-rol, fölé. A másik oldalon Balázs húz befelé szépen, de ballal fölé teker.

113. perc: Bünteto, Pilipovicsot látta szabálytalannak a bíró a tizenhatos csücskénél. Gulyás ezt is belotte. 5-2

115. perc: Balázs lo 16 méterrol egy lefejelt labda után, véd a kapus. 

118. perc: Balázs csapna le a rövid hazaadásra, de a kapus megint együtt élt a játékkal. Közben Tányéros kap sárgát. 

120. perc: Egy büntetot mi is kapunk a végén, de Palásthy kivédi Balázs lövését. Ez a vége, kiestünk. 5-2

 

Vác FC – Kecskeméti TE 5-2 (0-0) – hosszabbítás után

Magyar Kupa, 3. forduló

Vác: Palásthy – Milkó (Németh 62.), Tányéros, Greff (Pölöskei 46.), Farkas P. – Zsolnai, Kovács, Rása (Nagy 98.), Fábri – Gulyás, Pallagi.

KTE: Németh – Botka, Gyagya, Karan, Varga, Farkas A. (Balázs 46.) – Eninful, Pilipovics, Patvaros – Gréczi (Vukaszovics 74.), Novák (Bebeto 46.).

Gól: Zsolnai (70.), Gulyás (90 + 2., 113. – mindketto bünteto), Pallagi (95.), Nagy (101.) ill. Balázs (82.), Vukaszovics (90.)

 
2014.09.25.
www.fradi.hu
FELNOTT
FTC: "Gólösszefoglaló és edzoi értékelés "
 

Magabiztos, 3-0-s gyozelmet aratott az ESMTK otthonában az FTC NB I-es labdarúgó-csapata. Stjepan Kukuruzovic, Böde Dániel, valamint Vladan Cukic találatait a FradiMédia alábbi összefoglalójában tekinthetik meg.

NB I-es labdarúgó-csapatunk magabiztos, 3-0-s gyozelmet aratott az ESMTK otthonában. A mieink teljesítményét német szakvezetonk, Thomas Doll értékelte a lefújást követoen.

- Jól kezdtük a mérkozést, és ez a lendület az egész találkozó során kitartott - mondta Thomas Doll. - Sokkal koncentráltabban játszottunk, mint vasárnap, mindig nagyon közel voltunk a gólhoz, sok lehetoséget dolgoztunk ki az ellenfél kapuja elott. Rendben volt ez a mérkozés: nyertünk három nullra, ott vagyunk a következo körben, várjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. A legfontosabb a számomra azonban, hogy nem kaptunk gólt, ennek örülök a legjobban.

 
2014.09.25.
www.fradi.hu
FELNOTT
FTC: "NB I-es labdarúgó-csapatunk magabiztos játékkal jutott tovább a Magyar Kupa 4. fordulójába."
 

A mérkozést megelozoen

NB I-es labdarúgó-csapatunk a Hévíz és a Vecsés magabiztos legyozését követoen az ESMTK otthonában lép pályára a Magyar Kupa 3. fordulójában.

A találkozót megelozoen Mateo Pavlovic arról nyilatkozott honlapunknak, hogy csapatunk számára kötelezo a továbbjutás.

Csapatunkra a héten még egy tétmérkozés vár: szeptember 28-án, 18.30-kor a Haladás látogat a Groupama Arénába. A mérkozés jegyinformációit ITT olvashatják.

Thomas Doll kihirdette kezdocsapatát, amelyben helyet kapott Jova Levente, Predrag Bosnjak, valamint Vladan Cukic is.

 

I. félido

A mérkozésre a mieink az idegenbeli fehér mezben, a hazaiak tiszta pirosban vonulnak ki. A pesterzsébeti pályának remek a hangulata, a szerda 15 órai kezdés ellenére közel ezren kilátogattak a mérkozésre.

A találkozót az ESMTK kezdte, a mieink azonnal letámadnak. Az elso pár percben azonnal átvettük az irányítást, de komolyabb helyzet még nem alakult ki.

A 3. percben Kukuruzovic ugratta ki a bal oldalon Lamah-t, aki laposan a tizenegyes pont felé gurított, Böde jött, de lecsúszott a lábáról a labda, így a nagy gólhelyzetbol nem lett semmi.

Egy perccel késobb Lauth cselezte be magát jobbról a tizenhatos elé, majd ballal nem sokkal a kapu fölé lott. A 7. minutumban egy szép támadás végén Nagy Dani adott középre jobbról, az alapvonalról, de Bonica kapus lehúzta a labdát Böde elol. Nem sokkal késobb Nagy végzett el egy szabadrúgást a kaputól 24 méterre, a tizenhatoson belül egy erzsébeti védo beleért, de Bonica hárította a "baráti tüzet".

A 8. percben Kukuruzovic kényszerítozött Bödével, majd 17 méterrol a bal felso felé lott, a labda a felso kapufát érintve hagyta el a játékteret. Egy perccel késobb Bosnjak lott 25 méterrol, de lecsúszott a lábáról a labda, így az jócskán elkerülte az erzsébeti kaput.

A 13. minutumban Lamah jobb oldali beadását leszedte Böde fejérol Bonica, a kipattanót pedig Dilaver 18 méterrol, kapásból a kapu fölé lotte.

A 17. percben Lamah-t rúgták fel a tizenhatos jobb sarkánál, a játékvezeto szabadrúgást ítélt. A labda mögé Kukurozovic állt, aki a kapu bal oldalába tekert (0-1)!

Négy perccel késobb Lamah játszott összes Nagy Dániellel, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol egy védo szorításában elesett, de a játékvezeto nem ítélt tizenegyest.

Szép jelenet a 27. percben: egy jobb oldali beadást Böde vett le két védo között, a labda le sem esett, amíg a kapu felé fordult, kapásból lott, de a Bonica hárítani tudott. Gólt érdemelt volna a mozdulat!

A 30. percben Nagy ugratta ki remekül Bödét, aki eltolta egy védo, majd a kapus mellett is a labdát, ami így a hálóban kötött ki (0-2)!

Nyolc perccel késobb Lauth szinte a saját térfelérol indította parádésan a védok közül kilépo Lamah-t, akit azonban utolért az ellenfél, így 17 méterrol már nem tudott tisztán loni: kísérlete - nem sokkal ugyan, de - elkerülte a kaput.

A félido hajrájában Böde tüzelt 17 méterrol nem sokkal a felso kapufa fölé! Szép kísérlet volt!

A szünetre kétgólos elonnyel vonulhattak a mieink.

 

II. félido
A sz ünetben Csilus Ádám állt be Lauth helyére. A 47. percben Lamah lott kapásból, akrobatikus mozdulattal nem sokkal a kapu fölé egy keresztlabdát. Gyönyöru megmozdulás volt!

Két perccel késobb Csilus ment el a jobb szélen, lapos beadását Kukuruzovic tüzelte közelrol a kapu felé, de Bonica kapus bravúrral hárított.

Az 52. percben Kukuruzovic lott 19 méterrol, félmagasan a kapu jobb oldala felé, de Bonica ismét hárított. A következo támadás végén Csilus lott 18 méterrol a bal alsó mellé.

Az 56. perc végén Lamah passzát Csilus küldte 13 méterrol, középrol kapura, de Bonica újabb bravúrt mutatott be...

A hazaiak közül eddig Bonica Sebastian kapust, valamint a mezonyben agresszívan és kreatívan futballozó Bányai János Róbertet lehet kiemelni. Nálunk Böde és Kukuruzovic él igazán, de elsosorban csapatként teljesítünk jól.

A 67. percben Cukic labdaszerzését követoen Csilus viharzott el a jobb oldalon, laposan beadott, de Nagy Dominik nem tudott a hálóba találni.

A 70. minutumban egy jobb oldali szögletet követoen lábról-lábra, emberrol-emberre haladt a tizenhatos közepe felé a labda, végül Csilusnak volt ideje lövésre, de tekert labdája a jobb felso fölött zúgott el.

Az utolsó negyedórába belépve sem változott a játék képe: a mieink beszorítják a saját térfelükre visszazáró ESMTK-t. A hazaiak hosiesen védekeznek, ezt mutatta az elobbi szituáció is, amikor Csilus lövésébe belevetodtek a védok.

A 81. percben Nagy Dániel száguldott szinte végig át az egész pályán, majd az ESMTK tizenhatosa elott kitette Cukicnak a labdát, aki 8 méterrol a jobb alsóba vágta azt (0-3)!

A mérkozés utolsó perceiben is minden mezonyjátékosunk az ESMTK térfelén - támadunk.

A mérkozés 3-0-s ferencvárosi gyozelemmel ért véget, így csapatunk bejutott a Magyar Kupa 4. fordulójába!

Szép volt fiúk!

Magyar Kupa, 3. forduló

ESMTK-FTC 0-3 (0-2)

ESMTK: Bonica - Túri, Pintér D., Nemes, Szabó A. (Mile, 60.) - Lázár, Farkas A., Bányai, Müllerlei (Torkos, 60.) - Áder, Sebestyén (Szabó G., 46.)

FTC: Jova - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bosnjak - Lamah (Somalia, 64.), Cukic, Kukurozovic, Nagy D. - Lauth (Csilus Á., 46.), Böde (Nagy Dominik, 65.)

Sárga: Szabó A. (46.)

G.: Kukuruzovic (17.), Böde (30.), Cukic (81.)

 
2014.09.25.
www.mlsz.hu
FELNOTT
Kilenc élvonalbeli csapat maradt állva a Magyar Kupában
 

Szerdán hat NB I-es együttes biztosította be a helyét a legjobb 16 között a kupában.

Az OTP Bank Liga csapatai közül kedden hárman (Honvéd, Videoton FC, PMFC) biztosították helyüket a Magyar Kupa nyolcaddöntojében, szerdán további hat NB I-es együttes csatlakozott hozzájuk. A játéknap egyik nagy meglepetése a KTE kiesése volt a harmadosztályú újonc, a Vác otthonában. A találkozó 70 percig 0-0-ra állt, a végére azonban belehúztak a csapatok, 2-2 után pedig a váciak ellenállhatatlanok voltak, a ráadásban 3 gólt szerezve 5-2-re nyertek.

Váratlan volt a Nyíregyháza kiesése is, a Szpari egy megyei rangadón, a Kisvárdától kapott ki 3-2-re úgy, hogy a 11. percben már 2-0-ra vezetett. A DVSC-TEVA hosszabb rossz sorozatot szakított meg a Puskás Akadémia otthonában, a másik NB I-es párharcban az Újpest Dusan Vasiljevic duplájával gyozte le a Haladást.

A Gyori ETO megszenvedett a Mezokövesd otthonában, a kilenc gólt szerzo MTK, valamint a Ferencváros és a DVTK viszont magabiztosan jutott tovább alacsonyabb osztályú riválisa otthonában.

Magyar Kupa 3. forduló, eredmények:

Vác (III.)–Kecskeméti TE 5–2 – hosszabbítás után
G.: Zsolnai 70., Gulyás 90, 113. (mindkettot 11-esbol), Pallagi 95., Nagy R. 101., ill. Balázs Zs. 82., Vukaszovics 90.

Kisvárda (III.)–Nyíregyháza Spartacus 3–2
G.: Bouard 57., Eros 70., Brankovics 79., ill. Spitzmüller 4., Pákolicz 11.

Puskás Akadémia FC–DVSC-Teva 0–2
G.: Szakály P. 54., Kulcsár T. 94.

ESMTK (III.)–Ferencváros 0–3
G.: Kukuruzovic 18., Böde 32., Csukics 83.

Sajóbábony (megyei I.)–Diósgyori VTK 1–4
G.: Nyeste 79., ill. Grumics 10., Takács T. 26., 63., Marjanovics 88.

Jászapáti (megyei I.)–MTK Budapest 0–9
G.: Horváth Zs. 31., 86., Vass P. 33., Hrepka 55., 75., Bese 56., Pölöskei 68., 71., Thiam 78.

FC Ajka (II.)–Soroksár SC (II.) 2–1
G.: Pákai 49., Major 91., ill. Péter A. 22.

Salgótarjáni BTC (III.)–Békéscsaba (II.) 1–3
G.: Horváth R. 77. (11-esbol), ill. Bagi 50., Berki 71., Viczián 78.

Mezokövesd (II.) – Gyori ETO 1-2
G.: Baracskai 74., ill. Priskin 29., Wolfe 79.

Gyirmót (II.) - Kaposvár (II.) 1-0
G.: Andorka 47.

Újpest FC–Haladás 2–0
G.: Vasziljevics 22., 78.

fotó: Sas Gábor forrás:Esmtk szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre

 
2014.09.24.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Másképp is alakulhatott volna"
 

Kozármisleny – PMFC 0-5 (0-1)

Magyar Kupa labdarúgó mérkozés a legjobb 16 közé jutásért

Kozármisleny, 600 nézo

Vezette: Berger J. (Kis Z., Szvetnyik B.)

Kozármisleny: Molnár P. – Erdos, Fellai, Gajág (Szabó B. 57.), Szabó M. – Fenyvesi, Nagy E. – Tóth A. (Szívós 77.), Lauer (Várda 65.), Nagy K. – Puskás

Vezetoedzo: Németh Zsolt

PMFC: Poleksic – Nagy J., Causic, Romic, Uzoma – Horváth A. (James 71.) – Kovári, Márkvárt, Szatmári (Pölöskey 46.), Heffler – Fröhlich (Wittrédi 58.)

Vezetoedzo: Véber György

Gólszerzok: Márkvárt 18. (11-esbol), Heffler 48., Wittrédi 62., 65., 83. percben.

Sárga lap: Lauer 45., Fenyvesi 59., Erdos 85. illetve Pölöskey 74. percben.

Hosszú ido után ismét tétmeccsen találkozott a két együttes, ráadásul a PMFC szinte a legerosebb összeállításában lépett pályára, csak Balogh és Mohl hiányzott a standard kezdok közül, de a pihentetett játékosok posztján is hasonló tudású labdarúgók léptek pályára Causic és Uzoma személyében.

Amíg a legutóbbi összecsapások alkalmával még azonos osztályban szerepeltünk, addig mostanra 2 osztály különbség volt a csapatok között, így a találkozó egyértelmu esélyese a PMFC volt.

Esélyesség ide, vagy esélyesség oda, a Kozármisleny a mérkozés elején jelezte, hogy nem feltett kezekkel lépett pályára és a találkozó elején könnyen komoly bajba kerülhetett volna a PMFC.

Az 1. percben azonnal két gólhelyzetet hagyott ki a Misleny, elobb Nagy Krisztián lövését hárította Poleksic, majd a kipattanót a felso léc belso élére bombázta Fenyvesi, a labda pedig a gólvonalról kifelé pattant.

A második komolyabb helyzetre sem kellett sokáig várni, ekkor Nagy Krisztián Uzoma és Poleksic között lott kapura, de a labda sajnos csak az oldalhálóba kötött ki.

A 16. percben Lauer szögletét Fellai közelrol csúsztatta kapu mellé.

Mezonyben a PMFC birtokolta többet a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ezért érkezett váratlanul a vezeto góljuk.

Heffler cselezgetett a 16-oson belül, majd egy visszacselnél Fellai lépett oda és a eltalálta a pécsi játékos a lábát. Berger játékvezeto büntetot ítélt, melyet Márkvárt a 18. percben értékesített. 0-1.

A 30. percben egy szépen felépített kozármislenyi támadást követoen Erdos jobb oldali beadását Nagy K. teljesen tisztán 7 méterrol fejelte kapu mellé.

A 33. percben Causic 20 méterrol elvégzett szabadrúgását Molnár P. hárította.

A 45. percben Puskás lódult meg ziccerben, de az asszisztens vitathatóan lesen állította meg.

Az elso félido elején komoly bajba kerülhetett volna a Pécs, ha a kínálkozó nagy gólhelyzeteit gólra váltják Németh Zsolt tanítványa.

Az NB I-es alakulat birtokolta többet a labdát, az o akaratuk érvényesült, ennek ellenére az elso félidoben nem sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk.  Megszerzett vezetésük ellenére is nagyon könnyen állhatott volna akár 3-1-es hazai vezetés az eredmény jelzon.

A második játékrész rémálomszeruen kezdodött hazai szempontból, hiszen nagyon korán megszerezte a 2. gólját a Pécs, ami így utólag kijelentheto, el is döntötte a továbbjutást.

A 48. percben Pölöskey ívelése után Heffler egy csellel becsapta Erdost, majd jobb lábbal a hosszú sarokba lott az elcsúszó Molnár P. mellett. 0-2.

Sajnos innentol kezdve egy másik mérkozésrol beszélhetünk, hiszen vezetése tudatában a piros-feketék megnyugodhattak, ráadásul a Kozármislenynek futnia kellett az eredmény után ezáltal többször fellazultunk hátul és a PMFC-nek a kontratámadások vezetése remek lehetoség adott elonye növelésére.

Az 57. percben Fröhlich került ajtó-ablak helyzetbe, de közelrol kapu fölé durrantott.

A 62. percben a csereként beállt Witrédi szép cselekkel játszotta magát tisztára, majd 14 méterrol a hálóba lott. 0-3.

A következo Wittrédi gólra 3 percet kellett várni, ekkor Heffler beadása után 8 méterrol szerzett újabb találatot a korábbi kozármislenyi játékos. 0-4.

A 77. percben Puskás került gólhelyzetbe de lövését Poleksic ártalmatlanította.

A 82. percben Nagy K. kissé kisodródva lott, de nem tudott túljárni Poleksic eszén.

A 83. percben Wittrédi 3. gólját is megszerezte, amikor 14 méterrol ütemtelenül, a védok takarásában talált ismét a kapuba. 0-5.

A 88. percben újabb kozármislenyi gólhelyzet maradt ki, Szívós a kapuval szembol 8 méterrol találta telibe Poleksicet.

Nem kérdés, hogy a találkozón a jobb csapat jutott tovább, teljesen megérdemelten.

A 2 osztállyal magasabban szereplo PMFC sokkal gyorsabb focit játszott, amit meddo mezonyfölényt eredményezett számukra az elso félidoben.

A sokak által vitatott, de megadható 11-es ellenére is jól tartotta magát csapatunk, és még az elso félidoben lehetett volna egyenlíteni, akár fordítani is.

A második félido elején bekapott második gól eldöntötte a továbbjutást. Az 5-0-ás végeredmény a látottak, de foleg az elso félido alapján túlzó.

A PMFC valóban jobb csapat és jobban is játszott, ám helyzeteit sokkal jobb százalékban értékesítette mint a hazaiak és ez volt a dönto!

Gratulálunk a Pécsnek kívánjuk nekik, hogy minél tovább jussanak a Magyar Kupában!

Németh Zsolt: Nagyon jól kezdtük a találkozót, de sajnos 3 ordító nagy helyzetet is kihagytunk, míg az ellenfél egy 11-esbol vezetést tudott szerezni. Úgy gondolom, hogy szervezetten megfelelo hatékonysággal védekeztünk, amit az mutat leginkább, hogy az elso félidoben nem volt gólhelyzete a PMFC-nek. Sajnos a 2. félidoben bekapott korai gól után fölénybe került a PMFC, visszaesett a lelkesedésünk is és ekkor már többet hibáztunk. A második 45 percben is kihagytunk 3 gólhelyzetet. A PMFC jobb csapat nálunk, megérdemelten jutottak tovább. Pozitívum, hogy egy NB I-es csapat ellen 5-6 gólhelyzetet sikerült kidolgoznunk, de hiányérzetem van, hogy ezeket mind ki is hagytuk!

Véber György: Az elso húsz perctol eltekintve elégedett vagyok a látottakkal. Azt vártam, hogy olyan elonyre teszünk szert, ami elore vetít egy nyugodtabb második félidot. A hazaiak viszont mindent megtettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Ez egészen a szünetig tartott, a kupamérkozésnek megfeleloen a második játékrészben már realizáltuk a tudáskülönbséget.

 
2014.09.25.
www.nb3.hu
FELNOTT
Rendezo rúgott meg egy szekszárdi játékost Orosházán
 

Pádár Gábor (Veresegyház) 1, Illés Dávid (Gyori ETO), mert amikor a labda nem volt megjátszható közelségben a földrol felkelni készülo ellenfelét meglökte 2, Németh Balázs (Mosonmagyaróvár), mert szándékosan belerúgott ellenfelébe 2, Riedl József (Tököl), mert a mellette elfutó ellenfelét megütötte 3, Kovács Ádám (Balatonfüred) 1, Simon Bálint (Jászberény) 1, Balázs Bálint (REAC) 1 és Tóth Péter (Szekszárd) 1 soron következo felnott bajnoki mérkozésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Orosháza – Szekszárd mérkozéssel kapcsolatban az Orosházát rendezoi hiányosságok miatt 50.000 Ft pénzbüntetést megfizetésére kötelezte, Kiss Sándor rendezot a labdarúgással kapcsolatos sporttevékenységtol 3 hónapra eltiltotta, mert az ellenfél egyik játékosát a combján megrúgta.

Orenstein József vezetoedzo (Diósd) a kispadtól és az öltözotol 1, Kvanduk János vezetoedzo (Szekszárd) sorozatos, sportszerutlen reklamálás miatt 2 soron következo NB III-as bajnoki mérkozésre szóló eltiltást kapott.

 
2014.09.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Új idopont: FC Dabas - Dunaharaszti MTK
 

Újabb információk láttak napvilágot az ötödik fordulóban, a kedvezotlen idojárási viszonyok miatt félbeszakadt FC Dabas - Dunaharaszti MTK NBIII-as mérkozéssel kapcsolatban. A szövetség határozata alapján a találkozót újrajátszák a felek az elejétol, így nem csak az elmaradt második játékrészt pótolják a csapatok. Az új idopont 2014.október 8. szerda, a kezdési idopont 15:00.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.10.08. (szerda, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

 
 
2014.09.24.
szegedma.hu
FELNOTT
Kikapott a SZEOL SC a Dabastól - SZEGEDma.hu
 

Számos hazai helyzet, egy vitatható kezezés és egy szerencsés gól a vendégek részérol a mérkozés mérlege. A találkozó után Puskás Csaba értékelt a SZEGEDma Tv-nek.

 
2014.09.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Magyar Kupa - 3.Forduló
 

Kedden és szerdán folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei. Az NBIII Közép csoportból már csak három csapat érdekelt a sorozatban.

Elsoként a keddi játéknapon a Kozármisleny FC - PMFC-Matias mérkozésre kerül sor délután három órás kezdéssel. Szerdán Csank János csapata is pályára lép, a Vác FC a szintén elso osztályban szereplo Kecskeméti TE-t fogadja, míg a legismertebb ellenfelet az ESMTK kapta, akik a Thomas Doll által irányított Ferencvárosi TC-vel mérkoznek meg a legjobb tizenhatba kerülésért az Ady Endre utcai pályán.

 

Magyar Kupa, 3. forduló:

Szeptember 23., kedd:

BKV ELORE - BUDAPEST HONVÉD 15:00
NAGYATÁDI FC - SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL 15:00
KOZÁRMISLENY - PMFC-MATIAS 15:00
SZTK-ERIMA - VIDEOTON FC 15:00
KBSC FC - AQVITAL FC CSÁKVÁR 15:00

szeptember 24., szerda:

VÁC FC - KECSKEMÉTI TE 15:00
PUSKÁS AKADÉMIA FC - DVSC-TEVA 15:00
KISVÁRDA MASTER GOOD - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 15:00
ESMTK - FERENCVÁROSI TC 15:00
SAJÓBÁBONY VSE - DVTK 15:00
JÁSZAPÁTI FK - MTK BUDAPEST 15:00
FC AJKA - SOROKSÁR SPORT CLUB 15:00
SALGÓTARJÁNI BTC-PUEBLA - BÉKÉSCSABA 1912 ELORE 15:00
ÚJPEST FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 17:00
MEZOKÖVESD ZSÓRY FC - GYORI ETO FC 18:00
GYIRMÓT FC GYOR - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 18:00

 
 
2014.09.23.
www.pestmegyeifoci.hu
FELNOTT
Dabasi bravúrgyozelem Szegeden
 

Két csoportban is Pest megyei csapat áll a tabella élén a hatodik fordulót követoen. Itt az összes hétvégi eredmény!

Tipikus egygólos mérkozést játszott a SZEOL és a Dabas, és mivel a meccs egyetlen találatát a vendégek szerezték, így elvitték a három pontot Szegedrol az NB III Közép-csoportjának hatodik fordulójában.

Az elso félido többnyire eseménytelenül telt el, foleg rögzített szituációkat követoen forogtak veszélyben a kapuk, de bravúrra nem volt szükség egyik kapustól sem. A mezonyjátékot a széleken vezetett akciók törték meg, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, nagyon úgy festett, hogy itt ma pontosztozkodásra kerül sor a kilencven perc elteltével.

A góltalanságot követoen a második félidoben kissé megélénkült a mérkozés. Elobb Beretka maradt le éppen Bata labdájáról a hosszún érkezve, majd a hatvanadik percben Bata egy lövocselt követoen tíz méterrol tüzelhetett, de blokkolták próbálkozását. A második félido közepén fölénybe került a SZEOL, nyomott, nyomott Tóth Ákos csapata, de nem tudott elonybe kerülni, a Dabas egyetlen csatárán kívül minden mezonyjátékosa védekezett.

Érezheto volt, hogy aki gólt szerez, az könnyen megnyerheti a mérkozést. Az utolsó negyedórában sem változott a játék képe, azonban a 87. percben Dlusztus András ápolása miatt emberhátrányban játszott a SZEOL, a csereként beállt Bozsik Viktor kiugrott a védok mellol, majd a kimozduló Dongó mellett a kapuba gurított a tizenhatoson kívülrol – megszerezte a vezetést a Dabas (0-1).

A hátralévo percekben mindent megtett az egyenlítését a SZEOL, de a vendégek nagyon zártan védekeztek, így kozmetikáztak eddigi idegenbeli mérlegükön azzal, hogy elvitték a három pontot a Felso Tisza-parti stadionból. A SZEOL aktívabb volt támadásban ellenfelénél, azonban némi szerencsével az egygólos mérkozést a Dabas tudta megnyerni – tudósított a szegedma.hu.

 
2014.09.22.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Megvan az elso idei NB III-as gyozelem"
 

Az NB III Közép-csoport hatodik fordulójában a Baját látta vendégül a DMTK.

Kiválóan kezdtek a mieink, hiszen már a 7. percben megszereztük a vezetést. Egy jobb oldalról megítélt szabadrúgást Dabasi tekert középre, amire a legjobb ütemben robbant be Eördögh és védhetetlenül fejelt a léc alá. 1-0!

Válaszképp egy gyors kontra végén Tóth M. lott kissé kisodródott helyzetbol, amit Kalmár kiütött, Rétsági pedig becsúszva szabadított fel a támadók elol.

A 18. percben Miholics verekedte be magát a tizenhatoson belülre, ahol mielott lohetett volna, védoje lerántotta. A játékvezeto a tizenegyespontra mutatott, a labda mögé pedig Rebecsák állt és a jobbra dolo kapus mellett, magabiztosan helyezett a kapu bal oldalába. 2-0!

A 24. percben Szabó lövését kellett Kalmárnak védenie.

A 28. percben középen szerzett labdát a Baja, a védok között meglógó Tóthot a kifutó Kalmár kibillentette egyensúlyából, amiért jogos büntetohöz jutottak a vendégek. Princz Rebecsákhoz hasonló nyugodtsággal értékesítette a tizenegyest. 2-1!

A félido hátralévo részében leginkább a mezonyben gyurték egymást a felek, a kapuk már nem forogtak veszélyben.

A második játékrészt viszont ismét mi kezdtük aktívabban. A 49. percben Dabasi szöglete a hosszú oldalon Ablonczy elé esett, aki kapásból lott mellé.

Az 54. percben Tóth távoli bombáját szép vetodéssel ütötte fölé Kalmár.

Három perccel késobb Márton tört elore a bal oldalon, majd Miholicshoz passzolt. Támadónk egy átvétel után, 17 méterrol, balról próbálkozott, ám Orbán könnyen hárította a kísérletét.

A 63. és a 64. percben is a vendégek tüzeltek távolról kapura, azonban mindkét alkalommal védeni tudott Kalmár.

A 72. percben egy gyors ellentámadás végén Varga játszott Rebecsákhoz, aki rávezette a kapusra a labdát, ám mielott lohetett volna, leszedte a lábáról a játékszert Orbán.

A 75. percben Dabasi távoli szabadrúgása szállt a kapu fölé.

A slusszpoén a 89. percben jött: Dabasi jobb oldai szögleténél, középen ismét Eördögh emelkedett a legmagasabbra és elore dolve fejelt a léc alá, végképp eldöntve ezzel a három pont sorsát. 3-1!

A folytatásban már komoly lehetoség egyik csapat elott sem adódott, így 3-1-es gyozelemmel zártuk az összecsapást. Fontos volt a Dunaharaszti számára ez a siker, mert végre megnyertük elso idei meccsünket, ami újra önbizalmat adhat az együttesnek! Bízzunk benne a bajnokság következo találkozóira most lendületet kapott a DMTK és megkezdjük a felzárkózást az élmezonyre.

Dunaharaszti MTK – Bajai LSE 3-1 (2-1)

Dunaharaszti, 150 nézo, vezette: Kulcsár K. (Szabó P., Németh I.)

DMTK: Kalmár, Eördögh, Nyéki, Rétsági, Márton, Gacsal, Mészáros (Varga V. 67.p), Lengyel (Ablonczy 31.p), Rebecsák, Dabasi, Miholics (Kiss G. 81.p)

Baja: Orbán, Turi (Pump 59.p), Knap, István, Illés, Rónai, Princz, Tóth M., Szabó Sz., Orsós, Harnos (Fehérvári 67.p)

Gólszerzok: Eördögh 7.p, 89.p, Rebecsák 19.p ill. Princz 29.p

Sárga lapok: Márton 23.p, Kalmár 28.p, Ablonczy 56.p, Dabasi 72.p ill. Orsós 2.p, István 12.p, Fehérvári 87.p

Króner Péter vezetoedzo: Nagyon fontos volt a három pont megszerzése! A gyors gólok után, görcsössé vált a játékunk, de összességében megérdemelt gyozelmet arattunk. Remélem, ez a siker önbizalmat ad a fiúknak a folytatásra!

Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 2014.09.21. 1.rész

Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 2014.09.21. 2.rész

Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 2014.09.21. 3.rész

Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 2014.09.21. 4.rész

Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 2014.09.21. 5.rész

 
2014.09.22.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Már nem vagyunk pontatlanok"
 

Egy pontra mindenképpen rászolgált becsülettel küzdo felnott csapatunk.

NB III., Közép csoport, 6. forduló:

MAGLÓDI TC - BÖLCSKEI SE 0 - 0

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 nézo
jv: Dolnegó B. (Makkosné Petz B., Bede T.)

sárga lap: Horváth M., Báthori B. ill. Szili I., Miskovicz R., Fröhlich R.

Maglódi TC: Roma G. 6 - Bogdán Sz. 6, Budafai G. 6, Szirtesi A. 6, Klujber P. 6, Bartha Sz. 5 (Németh Zs. 5 59p), Bátori B. 5, Lukács Á. 5 (Kardos L. 82p), Horváth M.  5 (Bencsik R. 71p), Lukács B. 5, Földi D. 5 vezetodzo: Bajor Tibor

Bölcske: Csoknyai B. - Tóth J., Miskovicz R., Blatt P., Féhr D., Szili I. (Horváth M. 46p), Szabolcska T., Budai D., Hajdók G., Fröhlich R. (Agócs G. 79p), Tóth T. vezetoedzo: Buzás Attila

Buzás Attila (vezetoedzo, Bölcske): Nagyon nehéz most bármit is mondanom, hiszen közvetlenül a hatása alatt vagyok ennek a hatalmas "élménynek". Nagyon gyengén játszottunk egy nagyon gyenge mérkozésen, de játékosok teljesítményét még jobban alulmúlták a játékvezetok. Sajnos nem tudok túllépni rajta, hogy az NB III-ban most már heti rendszerességel minosítik a munkánkat ezek rendkívül gyenge játékvezetok. Egyszeruen nem tudnak ennek az osztálynak megfeleleni és az egész heti munkánkat tönkreteszik. Nem csak a miénket, hanem a többi csapatét is. További sok sikert kívánok a Maglódnak!

Bajor Tibor (vezetoedzo, Maglódi TC): Az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk, így mondhatjuk, hogy a fejlodésünk töretlen, hiszen hétrol hétre jobb eredményket érünk el. Az eredmény talán igazságosnak mondható hiszen sem a Bölcskének, sem nekünk túl sok helyzetünk nem akadt. Szerencsénk volt, hogy egy góljukat les címén érvénytelenítettek, amúgy teljes joggal, mert hátrányból nehezen tudtunk volna feltörni oket. Egyébként a Bölcskétol azt kaptuk, amit vártunk egy jól szervezett, masszív csapat voltak, akik az eddigi ellnfeleink közül az egyik legjobb volt, így az ellenük elért döntetlen értékét ez is tovább növeli. Azt sajnálom, hogy nem tudtunk így játszani a Dabas, vagy a Baja ellen, mert akkor két gyozelemmel több van a nevünk mellett.

Úgy tunt, hogy az újonnan igazolt Szirtesi Attila fontos láncszeme lett csapatunknak.

Attila egy rutinos, jó labdarúgó, de véleményem szerint még több van benne. Úgy gondolom, hogy két-három meccsnek még el kell telnie ahhoz, azt a szintet hozza, ami tole elvárható. Most egy jó átlagosat játszott, de ot azért is hoztuk, hogy húzza a csapatot és véleményem szerint, ha nemsokára eroben is utoléri magát erre képes is lesz.

A gólok viszont hiányoznak...

Az elso félidoben Földi Dánielnek volt komoly lehetosége, de sajnos rossz döntést hozott, de elmarasztalni természetesen nem lehet, hiszen egy életében eloször léphetett kezdoként pályára az NB III-ban. Egy olyan 1996-ban született játékosról beszélünk, aki az U21-ben rúgdossa gólokat, így megérdemelte, hogy a felnottek között is bizonyítási lehetoséget kapjon. A fiataloké a jövo. A góltalanságban persze a legkönnyebb a csatárokat bírálni, de ha a középpályáról nem jut el hozzájuk a labda, akkor nekik igen nehéz dolguk van. Sajnos nincs egy olyan kreatív játékosunk a középpályán, aki jó labdákkal tömhetné támadóinkat.

Jól tudom, hogy hamarosan kiesik egy meghatározó játékos a csapatból?

Igen sajnos Bogdán Szabolcs három hétre elutazik Németországba, majd télen sajnos végleg elhagyja a csapatot, ezért most igyekszünk megtalálni a posztjára megfelelo játékost. Bornemissza Istvánt és Németh Zsoltot is próbálgattuk, azt gondolom, hogy Zsolt jelenleg jobb eroállapotban van, így elképzelheto, hogy a jövo héten o szerepel majd szélso védoként. Középpályán pedig talán bevetem Greskó Gábort, talán az o vagánysága hozzá tud tenni a támadásiankhoz, hiszen most úgy érzem a középpályánk a találkozó végére kissé erotlen lett és nem tudta kelloen segíteni a támadójátékot.

 

 
2014.09.22.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Magunkat vertük meg Vácon"
 

Vác – Kozármisleny 2-1 (1-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés

Vác, 400 nézo

Vezette: Kátai G. (Demeter J., Márkus P.)

Vác: Palásthy – Benkó, Tányéros, Tóth G., Németh G. – Fábri, Gulyás, Rása (Pallagi 46.), Farkas – Rusvay (Karácsony 77.), Pölöskei (Zsolnai 60.)

Vezetoedzo: Csank János

Kozármisleny: Sólyom – Erdos, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. (Fenyvesi 65.) – Cziráki (Puskás 61.), Lauer, Nagy K. (Valkovics 82.) – Tóth A.

Vezetoedzo: Németh Zsolt

Gólszerzok: Pölöskei 38., Rusvay 73. illetve Fellai a 17. percben.

Sárga lap: Palásthy 16., Gulyás 42., Rusvay 73. illetve Cziráki 45., Nagy K. 54., Gajág 83., Fenyvesi 90. percben.

Rangadót játszott együttesünk, a korábbi magyar bajnok Vác otthonában léptek pályára labdarúgóink.

Együttesünk múlt héten az ESMTK-t, mint aktuális listavezetot legyozte, eközben a Vác, szentlorinci gyozelmével átvezette a vezetést az NB III Közép csoportjában, így ismételten a listavezetovel mérkoztünk, igaz most idegen környezetben.

A 16. percben Szabó Milántól kapta a labdát Cziráki, majd Tóth Adriánnal kényszerítozött, ezt követoen betört a 16-oson belülre ahol szabálytalankodtak vele szemben, a játékvezeto 11-est ítélt. A labda mögé a sértett állt, de Palásthy szögletre ütötte a büntetot.

A 17. percben elvégzett sarokrúgás után Fellai József volt eredményes és vezetést szerzett a Kozármislenynek. 0-1.

A 29. percben Lauer remekül vette észre, hogy kint áll a hazai kapus, majd a felezovonal közelébol kapura ívelt, a labda cm-ekkel szállt fölé.

33. percben Cziráki kilépett Tóth A. ajtó-ablak helyzetbe kapusba lott.

35. percben az asszisztens 11-es jelzett a Cziráki ellen elkövetett szabálytalanság után, de a játékvezeto felülbírálta.

A 38. percben hazai szögletrúgás után Pölöskei 5 méterrol fejelt a mislenyi kapuba 1-1.

Az elso félidoben jobban játszott csapatunk a házigazda listavezetonél, kiharcolt 11-essel, majd szögletbol szerzett vezetéssel nyomatékosítottuk, hogy nem feltartott kezekkel érkeztünk Vácra.

Vezeto gólunk után is számtalan lehetoségünk adódott, volt hogy ajtó-ablak helyzetben a kapusba lottünk, volt, hogy lesen állították meg támadóinkat, de pontatlan passz miatt is hiúsult meg gólszerzési lehetoség.

A második félido nem hozott annyi lehetoséget csapatunk számára, sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, de a Vácnak sem adódott gólhelyzete, mondhatni nem forgott veszélyben csapatunk kapuja egészen a félido közepéig.

A 73. percben Zsolnai végezte el a Vác szabadrúgását amely után – a hazai nézok szerint is lesen álló – Tányéros csúsztatta a kapufára a labdát, a kipattanót Rusvay lotte a hálóba. 2-1.

Hátrányban nem maradt más lehetoség, mint megpróbálni az egyenlítést, de eközben hátul helyenként fellazultunk, volt hogy Sólyom Csabára vezették a labdát a hazaiak, de kapusunk bravúrral védett.

A 2. váci gólig azt mondhatjuk, hogy nem igazán volt esélye a hazaiaknak a gyozelem megszerzésére, de a Csank csapatokra jellemzoen, rögzített szituációkból voltak eredményesek mindkét alkalommal.

Vezetésük után amikor futni kellett az eredmény után, szerezhettek volna újabb gólt is, de ekkor ok hibázták el a lehetoségeket.

Az elso félidoben eldönthettük volna a 3 pont sorsát, hiszen vezettünk és ígéretes támadásokat vezettünk, de sajnos nem sikerült újabb gólt, gólokat szerezni belolük. Ebben a periódusban megnyerhettük volna a találkozót!

Németh Zsolt: Igazi rangadó volt. Jól kezdtük a találkozót és vezettünk is, ezt követoen 4-5 komoly ziccert hagytunk ki. A Vác pontrúgásból egyenlített, de ezt követoen az elso félido utolsó percében is kimaradt még egy nagy helyzetünk. A második félidoben a Vác egy újabb pontrúgásból újabb gólt szerzett és megszerezte a vezetést. Azt gondolom a mérkozésen mi domináltunk, sokkal jobban is kijöhettünk volna a találkozóból.

 

 
2014.09.22.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Küzdelmes mérkozésen saját magunknak tettük nehézzé a mérkozést."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 6. forduló:

Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd  2 - 1 (1 - 1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo
2014. szeptember 20. 16:00

Vezette: Czékus Sándor (Varga Balázs, Mohos Mátyás Tamás)

Orosháza:Bordás – Szucs D. (Lovas 79'), Makra, Tóth I., Medvegy – Ferenczi, Fülöp – Styecz, Juhász, Végh (Szélpál 64') – Huszár (Füredi 86')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Szekszárd:Horváth B. – Rátkai (Micskó 73'), Zsók J., Tóth P., Pap M. – Lógó, Deli D., Arena (Királyházi 59') – Fejes, Covic, Hernády (Pigay 73')
Vezetoedzo: Kvanduk János

Sárga lap: Végh 48', Juhász 53', Szucs 73', Szélpál 89' ill. Rátkai 35', Lógó 40', Pap M. 48', Fejes 86'

Kiállítva: Tóth P. 46'

Gólszerzo: Végh 36', Fülöp 56' ill. Covic 28' 

Percrol percre:
13. perc: A mérkozés elso helyzete a Szekszárd elott adódott: Deli lövése után Bordás hárít szögletre.
23. perc: Styecz elé kerül a labda és 18 méterrol Horváth kezébe lo.
28. perc: Covic 23 méteres szabadrúgását tekeri a kapu jobb oldalába, 0 - 1.
36. perc: Végh szélrol elvégzett szabadrúgása egy vendég védo kezére csattan, a játékvezeto büntetot ítél. A 11-est Végh a kapu jobb oldalába bombázza, 1 - 1.
35. perc: Rátkai kap sárgát.
37. perc: Covic szabadrúgása Bordás kezébe tekeredik.
40. perc: Lógó kap sárgát Huszár lerántásáért.
41. perc: Végh bal oldali pontos beadását Huszár csúsztatja centikkel a kapufa mellé.
42. perc: Tóth P. sárga lapot kap, mert Styeczet felrúgja.

48. perc: A játékvezeto könnyedén osztogatja a lapokat: Végh és Pap is besárgul.
50. perc: Fülöp lapos bombáját a kapus fogja.
56. perc: Juhász átadása után Fülöp 12 méterrol lotte a jobb alsó sarokba a labdát, 2 - 1.
59. perc: Elso csere a mérkozésen: Arena helyett Királyházi érkezik.
64. perc: Végh helyett Szélpál érkezik.
68. perc: Szélpál jobb oldali beadását Juhász ollózza kevéssel a kapu fölé.
73. perc: Szucs lerántja ellenfelét, sárga.
73. perc: Kettos csere:Herdány és Rátkai helyére Pigay és Micskó jön.
76. perc: Indítás után Királyházi találja el az oldalhálót.
79. perc: Lovas lép pályára Szucs helyett.
80. perc: Szélpál a gyorsaságát kihasználva a félpályáról iramodik kapura, lefutja védoit, majd 6 méterrol kapura lo, de Horváth kapus szögletre tud védeni.
84. perc: Covic 25 méteres szabadrúgását Bordás a bal felsobol hitetetlen bravúrral üti ki.
86. perc: Fejes kap sárga lapot.
86. perc: Huszár helyett Füredi folytatja.
89. perc: Szélpál is besárgul.
90. perc: Lovas bal oldali beadásából Juhász bólint kapura, a hálóor védi.

Mestermérleg:

Kvasznovszky József: - Küzdelmes mérkozésen, megérdemelt gyozelmet arattunk.

Kvanduk János: - Kérdezzék inkább a játékvezetot!

 
2014.09.22.
www.vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Fordított a Vác a rangadón"
 

Szombaton a Kozármisleny csapatát fogadtuk a váci stadionban. A tavaly még NB II-ben induló ellenfél már a mérkozés elején megszerezte a vezetést, de csapatunk végül fordított és gyozelemmel zárta a rangadót.

A 17. percben a játékvezeto büntetot ítélt Vác ellen, amit Cziráki a bal alsó sarokba próbált beloni, ám Palásthy kivédte. A szögletbol érkezo labdát viszont Fellai befejelte a hazai hálóba: 0-1

Gulyás baloldali szögletét Pölöskei ötösrol magasra ugorva fejelte a kapu közepébe: 1-1 (37')

Elso félidoben Vác FC - Kozármisleny FC: 1-1

A 73. percben Zsolnai szabadrúgását Tányéros a jobb kapufára csúsztatta, ám az onnan kipattanó labdát Rusvay ballal lotte a vendég kapus mellé: 2-1

- A big win! Well done boys (Nagy gyozelem! Szép volt fiúk) – kommentálta a mérkozést a Vác FC tulajdonosa, John P. Marshall.

A szezonbeli ötödik gyozelemmel a Vác FC megorizte vezeto helyét az NB III Közép csoportjában, míg a Kozármisleny a 4. helyre csúszott vissza. A bajnokságban jövo szombaton, szeptember 27-én a REAC otthonába látogatunk, ám elotte szerdán, szeptember 24-én hazai pályán játszunk kupameccset a Kecskemét ellen.

Vác – Kozármisleny 2-1 (1-1)

Vác, 600 nézo

Vezette: Kátai G. (Demeter J., Márkus P.)

Vác: Palásthy – Benkó, Tányéros, Tóth G., Németh G. – Fábri, Gulyás, Rása (Pallagi 46.), Farkas – Rusvay (Karácsony 77.), Pölöskei (Zsolnai 60.) Vezetoedzo: Csank János

Kozármisleny: Sólyom – Erdos, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. (Fenyvesi 65.) – Cziráki (Puskás 61.), Lauer, Nagy K. (Valkovics 82.) – Tóth A. Vezetoedzo: Németh Zsolt

Gólszerzok: Pölöskei (38), Rusvay (73) illetve Fellai (17)

 
2014.09.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: FC Dabas II - Bugyi SE
 

Vasárnap délután a fordulót megelozoen tizedik helyen álló Bugyi SE látogatott Dabasra. A vendég csapatban Tóth András és Tokés János is ismerosként térhetett vissza, pár éve ugyanis még mind a ketten az FC Dabas elso keretének játékosai voltak. Kucsák István társasága a harmadik helyrol várhatta az összecsapást, így mindenképpen ok számítottak a mérkozés esélyeseinek. Ehhez méltóan Cemmel Péter révén már a 13.percben megszerezték a vezetést (1:0), amit Farkas Krisztiánnak a 24.percben sikerült megdupláznia (2:0), így megnyugtató elony birtokában telhettek a további mérkozéspercek. Sajnos a két gólos elony nem tartott túl sokáig, a 33.percben ugyanis Fürynek sikerült szépítenie (2:1), így a félido vége elott ismét visszajött a mérkozésbe a vendég csapat.

A fordulás után Kucsák István az eredmény megtartása illetoleg növelése érdekében hármas cserével próbálta frissíteni csapatát, így Béres, Janicsák és Mráz is pályára lépett a hatvanadik perc környékén. A vendég csapat a fennmaradó idoben ugyan megpróbált mindent az egyenlítés érdekében, érdemben azonban nem igazán tudott mit kezdeni a dabasiakkal, így ha mindössze egy góllal is, de végül jobbnak boizonyult az FC Dabas II ellenfelénél. Gyozelmével továbbra is harmadik a Kucsák-csapat, azonban van még egy elmaradt mérkozése az utolsó helyen álló DMTK II-vel szemben, így szerencsés esetben még elolrébb is léphet a tabellán.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.21. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Bugyi SE 2 : 1(2:1)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Cemmel, Botlik, Farkas R - Lanczkor, Ordasi G, Bukovszki, Ordasi J, - Farkas K, Fábri

Csere: Béres, Birizdó, Janicsák, Ubornyák, Mráz, Kmetyó, Monok

Gól: Cemmel (14p), Farkas K (24p) ill. Füry (33p)

Sárga lap: Láposi, Farkas K, Béres, Birizdó ill. Tánczos, Tokés, Bajor

Piros lap: -

 
 
2014.09.21.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 6.forduló, vasárnapi eredmények - Frissítve
 

Vasárnap három mérkozéssel zárult a Közép-csoport hatodik játéknapja.

Közép-csoport 6. forduló, vasárnapi eredmények:

16:00 Szentlorinc SE - Videoton FC II 1-0
Gólszerzo: Berdó 40.p

16:00 ESMTK - REAC 0-0

16:00 Dunaharaszti MTK - Bajai LSE 3-1
Gólszerzok: Eördögh 7.p, 89.p, Rebecsák 19.p ill. Princz 29.p

 
2014.09.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 6.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Három mérkozéssel zárul a hatodik forduló. A nap rangadójaként a második helyen álló ESMTK a negyedik helyet elfoglaló REAC-ot fogadja hazai pályán. A tabella második felében lévo egyesületek közül a Szentlorinc az egy hellyel mögötte álló Videoton II-t látja vendégül, míg a kieso zónában a DMTK elso gyozelmére készül az egy ponttal és egy helyezéssel elotte lévo Bajai LSE ellen.

Vasárnap - 2014.09.21.
Szentlorinc SE
-
Videoton FC II
1 : 0
ESMTK
-
REAC
0 : 0
Dunaharaszti MTK
-
Bajai LSE
3 : 1
 
 
2014.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: SZEOL SC- FC Dabas
 

Szombaton délután Szegeden vendégszerepelt Honti József csapata. A házigazda SZEOL SC legutóbbi két mérkozését megnyerte, így joggal várhatta bizakodóan a Dabas elleni összecsapást, tudva azt, hogy a vendégek még pontot sem szereztek idegenben ebben a szezonban.

A találkozó gólok tekintetében nem hozott különösebb gálaeloadást, amit bizonyít az elso félido gól nélküli lefolyása. A második játékrészben a szegedi csapat volt valamivel aktívabb, ezt azonban a fegyelmezetten védekezo dabasi védekezéssel szemben nem tudta kamatoztatni. Honti József a félido közepe táján frissítésre szánta el magát, így eloször Csák Zoltán helyett Bozsik Viktor, majd Domonyi Roland helyett Electo Wilson lépett pályára. Az ido telt-múlt, gól azonban továbbra sem született egyik oldalon sem. Az utolsó tíz percben azonban felpörögtek ismét az események. A 83.percben utolsó csereként Volenszki is beállt, majd rá három percre megtörtén az amire alighanem egy szegedi szimpatizáns sem számított. A csereként beállt Bozsik Viktornak sikerült a játékszert a szegedi kapuba juttatnia (0:1), amivel a vezetés mellett lényegében el is döntötte a három bajnoki pont sorsát. A gólra a hátramaradó idoben már nem tudott a SZEOL válaszolni, így dabasi gyozelemmel zárult az összecsapás.

Elso idegenbeli gyozelmével a háta mögött jelenleg a nyolcadik helyen áll az FC Dabas NBIII-as csapata, azonban ez a mutató még javulhat, mivel van még egy elmaradt mérkozése, amit ha sikeresen abszolvál Honti József legénysége, máris dobogóközelben tudhatja magát.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.20. (szombat, 16:00)
Helyszín: Szeged

Mérkozés: SZEOL SC - FC Dabas 0 : 1 (0:0)

FC Dabas: Scheillinger - Dévai, Lázár, Tóth, Kobányai - Geiger, Molnár, Domonyi (Electo - 70p), Gáspár (Volenszki - 83p) - Takács, Csák (Bozsik - 64p)

Csere: Dobray, Bozsik, Lanczkor, Electo, Volenszki, Bartus, Zsíros

Gól: - ill. Bozsik (86p)

Sárga lap: Ondrejó ill. Tóth, Dévai, Takács

Piros lap: -

 
 
2014.09.20.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Egy gyozelem és három vereség utánpótlás csapataink szombati mérlege. Az U-21 és U-17 hazai pályán szenvedett vereséget a Gödölloi SK korosztályos csapataitól, az U-15 egyedüliként gyozelemmel zárt a DMTK U-15 ellen, míg az U-14 a nagyokhoz hasonlóan kénytelen volt fejet hajtani ellenfele elott.
U-21
FC Dabas U-21 - Gödölloi SK U-21
2 : 5 (1:4)
 
2014.09.20.
Gól:
- Abonyi M
    - Ubornyák J
     
U-17
FC Dabas U-17 - Gödölloi SK U-17
1 : 4 (0:3)
 
2014.09.20.
Gól:
- Bálint M
     
U-15
DMTK U-15 - FC Dabas U-15
2 : 3 (0:2)
 
2014.09.20.
Gól:
- Balog M (2)
    - Jurászik G
     
U-14
DMTK U-14 - FC Dabas U-14
6 : 2 (4:1)
 
2014.09.20.
Gól:
- Kovács M
    - Gula Sz
       

 
 
2014.09.20.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: Egy dologban volt jobb a Dabas
 

Egy tipikusan egy gólos mérkozést játszott a SZEOL és a Dabas, amin a meccs egyetlen találatát a vendégek szerezték, így elvitték a három pontot Szegedrol.

Az elmúlt két fordulót gyozelemmel abszolválta a SZEOL SC, amely a hatodik fordulóban az eddig idegenben pont nélkül álló Dabast fogadta.
Az elso félido többnyire eseménytelenül telt el, foleg rögzített szituációkat követoen forogtak veszélyben a kapuk, de bravúrra nem volt szükség egyik portástól sem. A mezonyjátékot a széleken vezetett akciók törték meg, de gólt nem tudott szerezni egyik csapat sem, nagyon úgy festett, hogy itt ma pontosztozkodásra kerül sor a 90 perc leteltével.

A félidei góltalanságot követoen a második félidoben kissé megélénkült a mérkozés. Elobb Beretka maradt le éppen Bata labdájáról a hosszún érkezve, majd a 60. percben Bata egy lövocselt követoen tíz méterrol tüzelhetett,de blokkolták próbálkozását. A második félido közepén fölénybe került a SZEOL, nyomott, nyomott Tóth Ákos csapata, de nem tudott elonybe kerülni, a Dabas egyetlen csatárán kívül minden mezonyjátékosa védekezett. Érezheto volt, hogy aki gólt szerez, az könnyen megnyerheti a mérkozést. Az utolsó negyed órában sem változott a játék képe, azonban a 87. percben érkezett a hidegzuhany: Dlusztus ápolása miatt emberhátrányban játszott a SZEOL, a csereként beállt Bozsik ugrott ki a védok mellol, majd a kimozduló Dongó mellett a kapuba gurított a 16-oson kívülrol, megszerezte a vezetést a Dabas.

A hátralévo percekben mindent megtett az egyenlítését a SZEOL, de a vendégek nagyon zártan védekeztek, így kozmetikáztak eddigi idegenbeli mérlegükön azzal, hogy elvitték a három pontot a Felso Tisza-parti stadionból. A SZEOL aktívabb volt támadásban ellenfelénél, azonban némi szerencsével az egygólos mérkozést a Dabas tudta megnyerni. A SZEOL jövo héten a Baja otthonában javíthat a következo fordulóban.

NB III Közép csoport, 6. forduló

SZEOL SC – FC Dabas: 0 – 1 (0-0)
Szeged, Felso Tisza-parti stadion, 250 nézo. Vezeti: Takács Tamás. (Pogonyi Ferenc, Viczián Mátyás.)

SZEOL: Dongó – Buzási (Ngalle, 58), Dlusztus, Forró (Mucsi, 71), Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Puskás, Faragó, Bata (Busa, 82), Beretka. Vezetoedzo: Tóth Ákos.

Dabas: Scheilinger – Dévai, Lázár, Tóth, Kobányai, Geiger, Molnár, Domonyi (Wilson, 69), Gáspár (Volenszki, 82), Takács, Csák (Bozsik, 62). Vezetoedzo: Honti József.

Gól: Bozsik (87)

Sárga lap: Ondrejó (44) ill. (Tóth, 45), Dévai (54)

Tóth Ákos: “Az elso félidoben álmosan futballoztunk, akkor nem történt semmi. A második félidore kicsit felpörgettük a játékot, voltak is lehetoségeink, de a mai nap a csatárjátékunk kevés volt ahhoz, hogy gólt szerezzünk, és egy kapushibát követoen kaptunk gólt. Sajnáljuk nagyon ezt a mérkozést, mert egy verheto ellenféltol kaptunk ki.”

Honti József: “Inkább a küzdelem dominált, mint a játék, a döntetlen-szagú mérkozésen szerencsésebbek voltunk.”

 
2014.09.20.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 6. forduló, szombati eredmények - Frissítve
 

Szombaton öt mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport hatodik játéknapja.

Közép-csoport 6. forduló, szombati eredmények:

15:30 Vác FC - Kozármisleny 2-1
Gólszerzok: Pölöskei 38.p, Rusvay 73.p ill. Fellai 17.p 

16:00 SZEOL SC - FC Dabas 0-1
Gólszerzo: Bozsik 86.p 

16:00 Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd 2-1
Gólszerzok: Végh 36.p, Fülöp 56.p ill. Covic 28.p 

16:00 Maglódi TC - Bölcskei SE 0-0

16:00 Monori SE - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2-0
Gólszerzok: Szabó T. 11.p, Csoke 77.p 

 
2014.09.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 6.Forduló - Szombati mérkozések
 

A hatodik forduló egy kiemelt mérkozéssel indul, Csank János csapata a jelenleg elso helyen álló Vác FC a harmadik Kozármisleny FC-t fogadja. Hazai gyozelem esetén a Vác öt pont elonyre tehet szert a feljutásra is eséllyel pályázó riválisával szemben. A dabasi csapat Szegedre utazik, az Orosháza az ötödik Szekszárdot fogadja, a Gyula Monorra látogat, míg a Maglód hazai közegben próbálhatja meg elso pontjai megszerezni a Bölcske ellen.

Szombat - 2014.09.20.
Vác FC
-
Kozármisleny FC
2 : 1
SZEOL SC
-
FC Dabas
0 : 1
Orosháza FC
-
Tolle UFC Szekszárd
2 : 1
Maglódi TC
-
Bölcskei SE
0 : 0
Monor SE
-
V-Gyulai TFC
2 : 0
 
 
2014.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Dunaharaszti MTK képek
 

A 2014.szept.14-én megrendezésre került FC Dabas - Dunaharaszti MTK NBIII-as bajnoki mérkőzést a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a játékvezető a félidőben félbeszakította. A találkozóról készült képeket a galériában illetőleg az oldalt található linkre kattintva tekintheti meg.

 
2014.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Maglódi TC képek
 

A harmadik fordulóban lejátszott FC Dabas - Maglódi TC NBIII-as bajnoki mérkőzésről készült képeket a jobb oldali linkre kattintva tekintheti meg. A találkozó 4:0-ás hazai sikerrel ért véget, Geiger kétszer, míg Volenszki és Csák egyszer-egyszer volt eredményes.

 
2014.09.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.szept.20-21.)
 

Honti József NBIII-as csapata Szegedre utazik szombaton, míg Kucsák Istvánék vasárnap a Bugyi SE ellen mérkoznek hazai pályán. Az utánpótlás csapatok közül a nagyobbak (U-21 és U-17) a Gödöllot fogadják, míg a kicsik (U-15 és U-14) a Dunaharaszti MTK korosztályos alakulataival mérik össze tudásukat idegenben.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 16:00 SZEOL SC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 FC Dabas II - Bugyi SE
FC Dabas U-21 Szombat, 10:00 FC Dabas U-21 - Gödölloi SK U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 12:00 FC Dabas U-17 - Gödölloi SK U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 12:00 Dunaharaszti MTK U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Szombat, 10:00 Dunaharaszti MTK U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.09.19.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 6. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport hatodik fordulójának két nagy rangadója a Vác - Kozármisleny és az ESMTK - REAC derbi lesz, azonban a többi párosítás is izgalmakat ígér a szurkolók számára. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Vác - Kozármisleny: Két szervezett, jó futballt játszó csapat találkozóján, a hazai pálya előnye a Vác felé billentheti a mérleg nyelvét. Tippem: 2-1

SZEOL - Dabas: A kezdeti bukdácsolás után, kiegyenesedett a SZEOL és most is nyerni fog. Tippem: 3-1

Orosháza - Szekszárd: Az Orosháza otthon jól szerepel, így ezúttal sem esélytelenként lép pályára. Tippem: 2-1

Maglód - Bölcske: A Maglódnak muszáj ahhoz - hogy elkezdjen felzárkózni a mezőnyre - pontokat szerezni, ám a szervezett Bölcske egy döntetlenre bárhol jó lehet. Tippem: 2-2

Monor - Gyula: A Monor a 8-0-s sikere után, két vereséget könyvelhetett el, most azonban javítani készül a keret. Tippem: 3-1

Szentlőrinc - Videoton II: Két azonos képességű csapat csatájából a hazai pályán eredményesebben játszó Szentlőrinc jöhet ki jobban. Tippem: 2-1

ESMTK - REAC: A REAC a remek rajtja után kissé megtorpant, ám az ESMTK is elszenvedte idei első vereségét a múlt héten. Mindezek ellenére az Erzsébetet egy kicsivel jobb gárdának tartom. Tippem: 2-1

Dunaharaszti - Baja: Most már égetően nagy szükségünk van a pontokra és a megszerzésükért minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Tippem: 3-1

 
2014.09.18.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: SZEOL SC - FC Dabas
 

A félbeszakadt DMTK elleni összecsapás után ismét egy idegenbeli mérkozésre kell készülniiük Honti Józseféknek. A csapat Szegedre utazik, ahol a SZEOL SC látja oket vendégül. szombat délután. A szegedi csapat a felkészülési mérkozéseken brillírozott, a szezonkezdet azonban nem úgy sikerült, ahogy azt elképzelték és elvárták. Három vereséggel nyitott a gárda, majd a negyedik fordulóban végre megtört a jég és meglepetésre a jelentos játékerot képviselo Kozármislenyt sikerült két vállra fektetniük. Az elozo fordulóban ismét egy nagy hal akadt a horgukra, név szerint a REAC gárdáját sikerült legyozniük, akik a második helyen álltak a fordulót megelozoen. Felszálló ágban van tehát a SZEOL, ez mindenképp kijelentheto, így enyhén szólva sem lesz könnyu dolguk az FC Dabas játékosainak, amennyiben ponttal vagy pontokkal szeretnének Szegedrol távozni.

A két csapat ugyan azonos ponttal áll a tabella középso sávjában, azonban a dabasi csapatnak van még egy elmaradt mérkozése, valamint gólkülönbsége jóval kedvezobb, mint vendéglátójuknak, így ennek tükrében van azért ok a bizakodásra a mérkozést megelozoleg.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.20 (szombat, 16:00)
Helyszín: Szeged

Mérkozés: SZEOL SC - FC Dabas

 
 
2014.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas II - Bugyi SE
 

A múlt héten az esozések miatt félbeszakadt DMTK elleni mérkozésétol függetlenül is dobogós helyen álló Kucsák-csapat a Bugyi SE ellen lép pályára vasárnap délután. A vendég bugyisiak szintén egy elmaradt mérkozéssel a tizedik helyen állnak, így papíron a dabasi csapatnak van nagyobb esélye a három pont megszerzésére. A papírforma azonban néha nem jelent semmit. Két fordulóval ezelott az addig száz százalékos és egyben listavaezeto Pereg SE hazai pályán szaladt bele egy kínos 3:1-es vereségbe a Bugyi SE-vel szemben, így dabasi részrol a találkozót semmiképp nem lehet félvállról venni, feltéve ha a dobogón szeretnének maradni Kucsák István játékosai.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.21. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Bugyi SE

 
 
2014.09.18.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Szabolcska Tamás szerint, reális cél lehet a Bölcske számára a középmezőnyben végezni!
 

A Közép-csoport ötödik fordulója után, a hetedik pozícióban tanyázik a Bölcske a tabellán. Legutóbb a nyáron megerősödő Monort győzték le 1-0-ra hazai pályán. A győztes gólt Szabolcska Tamás szerezte, akivel találatán kívül, nyári klubváltásáról és jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

Nyáron Tolnáról igazoltál Bölcskére. Miért épp ide szerződtél?

Szabolcska Tamás: Érzek még magamban annyit, hogy ismét megmérettessem magam eggyel magasabb osztályban, így miután megkerestek Bölcskéről, hajlottam a váltásra.

Könnyű volt beilleszkedni a keretbe?

Szabolcska Tamás: Mondhatom azt, hogy könnyű volt és úgy érzem egyre inkább sikerül is a beilleszkedés, szerencsére egy jó társaságba kerültem.

Az előző szezonban a megyei I. osztályban játszottál. Mennyivel volt másabb ott a színvonal, mint a mostani NB III-ban?

Szabolcska Tamás: Természetesen ebben az átszervezett NB III-ban összehasonlíthatatlanul erősebb a színvonal a megyei I. osztálynál, a játék sokkal gyorsabb, a csapatok egytől egyig nagyobb játékerőt képviselnek.

Öt fordulót követően a hetedikek vagytok. Hasonló rajtot vártatok magatoktól?

­Szabolcska Tamás: Bár mindenféleképpen jó ez a hetedik hely, kicsit bosszús vagyok a Szekszárdtól illetve a Gyulától elszenvedett vereség miatt. Az ott elhullajtott pontokkal még előrébb lehetnénk!

Hétvégén 1-0-ra nyertetek a Monor ellen és a győztes találatot te szerezted. Leírnád néhány szóban, hogy született?

Szabolcska Tamás: Egy oldalszabadrúgás után, ha jól emlékszem még az egyik csapattársam belefejelt a labdába, amire viszonylag tisztán érkeztem és sikerült elrúgnom a kapus mellett a játékszert a hosszú sarokba.

Mi a Bölcske és a te saját idei célkitűzésed?

Szabolcska Tamás: Természetesen szeretnénk minél több pontot szerezni és így minél előrébb végezni a bajnokságban, a középmezőny elérése azt gondolom reális cél lehet. Saját célkitűzésem, hogy stabilan megragadjak a kezdőcsapatban, jó játékkal és minél több góllal segítve a csapatot.

 
2014.09.17.
www.nb3.hu
FELNOTT
Négy meccses eltiltást kapott a bírót szidalmazó, kiállított játékos
 

A Fegyelmi Bizottság szeptember 16-i határozatai:

Simon Benjamin (Balatonfüred), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben sípcsonton rúgta ellenfelét 2, Rácz László (Nagyatád) 1, Győri Zoltán (Tököl), mert a játékvezető két sárga lapos figyelmeztetés után kiállította, a kiállítás után levonulás közben és kerítésen kívülről a játékvezető személyére súlyosan sértő kifejezéseket használt 4, Túri Dániel (ESMTK) 1, Barnucz Gergő (DVSC) 1, Tóth Lajos András (H.böszörmény) 1, Jeremiás Gergő (H.böszörmény), mert a vele szemben szabálytalankodó ellenfelét sértő kifejezésekkel illette 2, Csendom Kristóf (Versegyház) 1, Illyés Dániel (Felsőtárkány) 1 és Varga Máté (Cigánd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Orbán Tamás edző (Balatonfüred) a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 3,  Pető Tamás vezetőedző (Balatonfüred) a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 
2014.09.16.
www.nb3.hu
FELNOTT
ESMTK-Ferencváros meccs lesz a Magyar Kupában
 

Az NBIII Közép-csoport érdekelt egyesületei:

ESMTK (III.)–Ferencváros
Vác (III.)–Kecskeméti TE
Kozármisleny (III.)–PMFC

 

További találkozók:

SZTK-Erima (II.)–Videoton FC
BKV Elore (III.)–Budapest Honvéd
Nagyatád (III.)–Szolnoki MÁV (NB II)
Kozármisleny (III.)–PMFC
Kazincbarcika (III.)–Csákvár (II.)
Gyirmót (II.)–Kaposvári Rákóczi (II.)
Mezokövesd (II.)–Gyori ETO
Kisvárda (III.)–Nyíregyháza Spartacus
Puskás Akadémia–DVSC-Teva
Sajóbábony (megyei I.)–DVTK
Jászapáti (megyei I.)–Gyirmót (II.)
Ajka (II.)–Soroksár (II.)
Újpest FC–Haladás
Salgótarján (III.)–Békéscsaba (II.)

 
2014.09.15.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Félbeszakadt a Dabas - DMTK bajnoki"
 

Az NB III Közép-csoport ötödik játéknapján a nagy esozés miatt, félbeszakadt a Dabas - DMTK mérkozés. 

A találkozó elso félidejét követoen, olyan nagy mértéku csapadék esett a pályára, hogy a játékvezeto a két csapatkapitánnyal történt egyeztetése után, lefújta a mérkozést. 

Az összecsapás egyébként magas színvonalú volt, mindkét együttes elott adódtak helyzetek, ám gól nem született az elso negyvenöt percben.

Minden valószínuség szerint, a találkozót egy késobbi idopontban újrajátsszák a csapatok, amint hivatalos döntés érkezik a Szövetség részérol, arról tájékoztatást adunk szurkolóinknak is!

Második számú gárdánk is hasonlóan járt, annyi különbséggel, hogy ott 2-2-nél, a 61. percben szakadt félbe a Dabas II elleni bajnoki. 

 
2014.09.15.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Magabiztos győzelem a listavezető ellen"
 

Kozármisleny – ESMTK 3-0 (3-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Kovács G. (Fehér M., Zorinácz Á.)

Kozármisleny: Sólyom – Erdős, Fellai, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. – Cziráki, Lauer (Puskás 76.), Nagy K. (Várda 67.) – Tóth A. (Reitz 85.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

ESMTK: Bonica – Lázár (Böröczky 46.), Túri, Nemes, Müllerlei – Farkas A., Soós – Kiss, Bányai (Pintér 46.), Murinai (Áder 69.) – Fekete

Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerzők: Tóth A. 3., 17., Lázár (öngól) a 45. percben.

Kiállítva: Túri a 81. percben.

Sárga lap: Nagy E. 41., Fellai 65., Reitz 87. illetve Soós a 90. percben.

 

A rengeteg csapadék következtében egy mély, de a körülményekhez képest jól előkészített pálya fogadta a mérkőző feleket az NB III 5. fordulójában.

Ezúttal a listavezető ESMTK érkezett Kozármislenybe, akik 100%-os teljesítményt nyújtottak eddig.

Örömteli hír volt, hogy a sérültek közül sokan hadra foghatóak voltak, sőt 2 hónapos kihagyás után Puskás Zoltán is le tudott ülni a kispadra (később játéklehetőséget is kapott).

Remekül kezdődött a mérkőzés a Kozármisleny szempontjából, hiszen a 3. percben Nagy Krisztián kapott egy átadást a jobb oldalon, majd remekül adott középre ahol érkezett Tóth A. és közelről fejelt a vendég kapuba. 1-0.

A 9. percben ESMTK szöglet után indult a hazai kontra, Nagy K. elől Bonica fejjel mentett, majd röviddel ezután Cziráki lövését öklözte a mezőnybe a vendég hálóőr.

A 17. percben Szabó B. indította a jobb szélen Nagy Krisztiánt, aki levette a labdát, majd éles szögből lőtt. Bonica elsőre ugyan védeni tudott, de csak úgy, hogy a hosszú oldalon érkező Tóth A. befejelte saját maga és csapata 2. gólját. 2-0.

27. percben egy rosszul elvégzett kirúgás után indult el az ESMTK támadása, melynek végén Sólyom Csabának kellett védeni.

A 38. percben Lauer kapott egy átadást, majd a 16-oson belülről védője szorongatásában az oldalhálóba lőtt.

A 40. percben Cziráki kapott “forintos” labdát, de sajnos kimaradt a gólszerzési lehetőség.

A 45. percben egy letámadás után szerzett labdát Tóth A. és Nagy E. közös erővel, majd Nagy E. indította Lauert aki cselezgetett, majd passzolni készült, amikor menteni igyekvő Lázár szerencsétlenül ért a labdához amely a saját kapujában kötött ki. 3-0.

Megnyugtató előnnyel vonult pihenőre csapatunk. Érezhető volt, hogy a mai napon már nem érheti nagy baj csapatunkat a 2. félidőben sem, hiszen az akarásnak, a szervezettségnek az volt az eredménye, hogy a vendégek igazából komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani.

Az 50. percben szép támadás végén kapott Erdős egy jó labdát, aki befele cselezett majd bal lábas lövését Bonica hárította.

Az 56. percben Lauer oldalszabadrúgását Tóth A. fejelte kapura, Bonica szép vetődéssel hárított.

Az 57. percben Lauer távoli lövése szállt kapu fölé.

A 64. percben Cziráki jött hátra és szerelt, a labdával megindult majd Tóth A. elé passzolt , aki kicselezte a vendég kapust, de pontatlanul az üres kapu fölé tekert.

A 74. percben Erdős indította Tóth Adriánt, ő pedig egy csel után lőtt, de Nemes odaért és becsúszva blokkolt.

A 78. percben Cziráki a saját 16-osának vonalában szerzett labdát, majd szép cselekkel megindult, Puskással kényszerítőzött, majd beadása tisztán találta Várdát akinek lövése sajnos szögletre mentették. Gyönyörű akció volt!

A 81. percben Túri ha nem is szándékoson, de csúnya szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki.

A 89. percben Fekete a 16-os vonaláról jobb lábbal lőtt a hosszú sarok felé, de Sólyomnak nem kellett közbeavatkoznia, mert a labda elkerülte a kaput.

Biztos vezetése tudatában együttesünk szervezetten játszott, a vendégek pedig nem nagyon jutottak el a Kozármisleny kapujáig, erre csapatunk nem nagyon adott nekik lehetőséget. Ezzel szemben Lauerék a megszerzett labdákból remek támadásokat vezettek és a 2. félidőben további gólokat szerezhettek volna, de elmaradtak az újabb gólok és megúszta az ESMTK egy kiadós vereség nélkül.

A két mérkőzés a héten bebizonyította, hogy ha játékosaink ilyen mentalitással ilyen akarással lépnek pályára, akkor senkitől sem kell tartaniuk!

Nagyon fontos, hogy ez a tűz a következő hetekre is megmaradjon, hiszen nagyon fontos találkozók következnek.

Gratulálunk a CSAPATNAK a győzelemhez!

Németh Zsolt: Nagyon jó hetet zártunk. A szerdai kupamérkőzésen és a mai bajnokin is ugyanolyan jó volt a hozzáállása a csapatnak. A mai nap teljesen megérdemelten győztük le az ESMTK-t, sokkal többet tettünk a győzelemért és magabiztosan múltuk őket felül. Ezt az utat szeretnénk folytatni és készülünk a jövő heti újabb rangadóra, amikor Vácon lépünk pályára.

Turi Zoltán: Egy futballra alkalmatlan pályán saját magunkat vertük meg, de gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

 
2014.09.15.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: SZEOL-bravúr Rákospalotán
 

A szegediek elvették a bajnokesélyes REAC veretlenségét, nagyszerűen futballozva gyűjtötték be az újabb három pontot.

NB III Közép csoport, 5. forduló

REAC – SZEOL SC 1-3 (0-2)
Budapest, Budai II. László-stadion, 150 néző. Vezette: Pillók Ádám (Mohos Mátyás Tamás, Bornemissza Norbert).

REAC: Kőhalmi – Balázs, Dinka (Fézler 71), Kollár, Birtalan, Pfister, Nagy, Kiss, Csete (Herbály 46), Lucz (Olay 57), Csiszár. Vezetőedző: Dzurják József.

SZEOL: Dongó – Buzási (Kormányos 57), Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Puskás, Bata (Zámbó 78), Beretka (Mucsi 88), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gól: Balázs B. (71), illetve Beretka P. (11), Bata Cs. (42), Ondrejó T. (92)

Sárga lap: Buzási P. (39), Faragó B. (61), Bata Cs. (76)

Tóth Ákos: “Igazi futballélményben volt ma részünk! Egy lelkes közönség előtt, gyönyörű sportlétesítményben végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és értékes győzelmet arattunk a jó játékerőt képviselő REAC ellen. Sajnálom, hogy ilyen hangulatú találkozók egyelőre nincsenek Szegeden, remélem, mihamarabb odahaza is átélhetünk ehhez hasonló derbiket, nagyon sokat jelentene a futballistáimnak és a szegedi gyerekeknek is!”

 
2014.09.15.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Baja: "Gólnélküli döntetlen született Baján."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, 5. forduló:

Bajai Labdarúgó SE - Orosháza FC  0 - 0

Baja, Vasvári Pál utcai Stadion, 150 néző
2014. szeptember 13. 16:30

Vezette: Farkas Mátyás (Reinicz Gábor,Horváth Edina Ilona)

Baja: Orbán – Turi, Knap, István, Illés – Harnos (Fehérvári 75'), Orsós, Princz, Tóth M. – Faller (Rónai 46'), Sibinger (Pump 80')
Vezetőedző: Evanics Zoltán

Orosháza:Bordás – Szűcs, Makra, Tóth I., Füredi – Ferenczi (Bozsóki 88'), Fülöp (Medvegy 75') – Styecz, Juhász, Végh – Baranyai (Szélpál 63')
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Sárga lap: Makra 69', Juhász 80'

Szakadó esőben, felázott pályán kezdtek a csapatok. Az első negyedórában csapatunk nekiesett a hazaiaknak, de egy lesgólnál többre nem tellett a támadásainkból. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a mély talajon annyi erő egyik oldalon sem volt, hogy helyzetekig jusson.

A második játékrészben átlövésekkel próbálkoztak a csapatok: Fülöp, Juhász és Végh kísérlete is centikkel tévesztett célt. A meccs hajrájában mindent megtettünk a győztes gól elérése érdekében, kapujához szegeztük a bajaiakat, de nem sikerült feltörni azok masszív védelmét.

Mestermérleg:

Evanics Zoltán: – A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni.

Kvasznovszky József: – Rendkívül mély, sáros talajon a játék küzdő jellege dominált. A hazaiak mindent egybevetve megérdemelten tartották meg az egyik pontot, a meddően játszó csapatunk ellen.

 
2014.09.15.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Eddigi legszorosabb meccsét játszotta a Bajor-csapat...."
 

NB III., Közép csoport, 5. forduló:

TOLLE UFC SZEKSZÁRD - MAGLÓDI TC 1 - 0 (0 - 0)

Szekszárd, 100 néző

jv: Berényi T. /9/ (Éles A., Teimleitner K.)

gólszerző: Deli D. 75p

sárga lap: Koch L., Márton E. ill. Greskó G.

Tolle UFC Szekszárd: Horváth B. - Pap M., Koch L., Lógó Zs. (Micskó M. 68p), Hernády D. (Királyházi B. 71p), Deli D., Covic M., Zsók J. (Pigay B. 62p), Fejes P., Márton E., Arena Á. vezetőedző: Kvanduk János

Read More

Maglódi TC: Roma G. 7 - Bogdán Sz. 7, Budafai G. 6, Bátori B. 7, Klujbert P. 6 - Bencsik R. 5 (Bornemissza I. 6 59p), Németh Zs. 6, Greskó G. 7 (Pokorádi D. - 74p), Lukács Á. 7, Horváth M. 6 (Vincze L. - 80p) - Lukács B. 6 vezetődző: Bajor Tibor.

Bajor Tibor (vezetőedző, Maglódi TC): Az esőzések miatt műfüvön kellett pályára lépnünk. Ez inkább minket zavart meg jobban, ami több labda átvételnél, passznál látszódott. Az első negyedóra így két három lehetőséget hozott a hazai csapat részére, viszont a legnagyobbat ebben ez az időben Lukács Ádám fejese után védte a hazai porta. Felkészültünk ellenfelünk játékából, így teljesen egyenrangú játék folyt tovább. Sajnos a második félidőben egy beadás után, ellenfelünk elé csorgott a labda és szinte a gólvonalról berúgták a győztes gólt. Utána viszont 15 percig mi domináltunk. Hasonló szituációban viszont, mi nem tudtuk bekotorni az egyenlítést. Ilyen passzban vagyunk, ennek kell változni, fel kel oldanunk a görcsösséget. Összességében ez egy döntetlen szagú mérkőzés volt, de nem tudtunk pontot csenni.

Két meglepetés is volt a kezdőben. Greskó Gábor és az eddig sérült Bátori. Elégedett velük?

Csak annak volt meglepetés, aki nem látta hogyan néztünk ki a pénteki edzésen. Az újonnan igazolt Szirtesi Attila belázasodott, így ő nem tudott velünk tartani. Így megint középső védő hiánya lett csapaton belül, mert Matyó Máté a csütörtöki edzésen szintén rásérült a sérülésére. Bátori viszont játékra jelentkezett, így kevesebb edzéssel is a lábában, megkapta a bizalmat. Greskó Gábort elővarázsoltam a kalapból, egy megelőlegezett bizalommal, hátha észbe kap és változtat egy kicsit a hozzáállásán. A keretben levő középpályásokat számon vettem és erre a taktikai feladatra ő volt a legideálisabb jelölt. A fiatal játékos ki is adott magából mindent, sérülés miatt le kellett cserélnem. Lehet megrepedt az egyik ütközésnél a bordája. Tehát a két játékos megfelelően teljesített.

 
2014.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

A vasárnap délutáni FC Dabas - Dunaharaszti MTK mérkozést a kedvezotlen idojárás miatt félbeszakította a játékvezeto. Az alábbi képekhez nem nagyon kell kommentár. A pálya talaja játékra teljességgel alkalmatlanná vált a hirtelen lezúdulú nagy mennyiségu csapadék nyomán. A találkozó 0:0-ás állásnál a félidoben szakadt félbe, a második játékrészt vagy folytatják a felek, vagy a teljes mérkozést újrajátszák. A döntésrol és az új idopontról honlapunkon hamarosan tájékoztatást kaphat.

A mérkozés helyszíne (FC Dabas Stadion)

A parkoló és a mufüves pálya is víz alatt

 
2014.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: Dunaharaszti II - FC Dabas II
 

Az elso csapathoz hasonlóan Kucsák Istvánék sem tudták végig lejátszani a Dunaharaszti MTK II elleni bajnoki mérkozésüket vasárnap délután. Az esozések következtében alkalmatlanná vált játéktér ugyanis nem tette lehetové a mérkozés normális úton való lebonyolítását, így a játékvezető a 60.percben 2:2-es állásnál beszüntette a mérkőzést. A folytatásról hamarosan bővebb felvilágosítást kaphat honlapunkon.

 
 
2014.09.14.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Egy gyozelem és egy vereség volt a szombat délelott Dunaharasztiba látogató két FC Dabas utánpótlás csapat szombati mérlege. Az U-21-es csapat 3:1 arányban vereséget szenvedett, az U-17 azonban 2:1-re gyozni tudott a DMTK azonos korosztályú labdarúgói ellen. Az U-15 és az U-14 nem lépett pályára, ESMTK elleni összecsapásaikat elhalasztották és egy késobbi idopontban fogják lejátszani.
     
U-21
DMTK U-21 - FC Dabas U-21
3 : 1 (1:0)
 
2014.09.13.
Gól:
- Kovalik
     
U-17
DMTK U-17 - FC Dabas U-17
1 : 2 (1:1)
 
2014.09.13.
Gól:
- Nagy J
    - Mata P
     

 
 
2014.09.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 5.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Két mérkozés marad a vasárnapi játéknapra, a Dabas a DMTK-t fogadja, míg a Vác a Szentlőrinc SE vendégeként lép pályára idegenben.

Vasárnap - 2014.09.14.
FC Dabas
-
Dunaharaszti MTK
elh.
Szentlőrinc SE
-
Vác FC
1 : 5
 
 
2014.09.13.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 5. forduló, szombati eredmények - Frissítve
 

Szombaton hat mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport ötödik játéknapja.

Közép-csoport 5. forduló, szombati eredmények:

13:00 Videoton FC II - Várfürdo-Gyulai Termál FC 0-2
Gólszerzok: Sipos 29.p, 60.p 

16:30 Tolle UFC Szekszárd - Maglódi TC 1-0
Gólszerzo: Deli D. 75.p 

16:30 Bajai LSE - Orosháza FC 0-0

16:30 REAC - SZEOL SC 1-3
Gólszerzok: Balázs B. 70.p ill. Beretka 11.p, Bata 42.p, Ondrejó 91.p 

16:30 Kozármisleny - ESMTK 3-0
Gólszerzok: Tóth A. 3.p, 17.p, Lázár B. 45.p (öngól)

16:30 Bölcskei SE - Monori SE 1-0 Gólszerzo: Szabolcska 10.p 

 
2014.09.13.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 5.Forduló - Szombati mérkozések
 

Hat mérkőzéssel indul szombaton az ötödik forduló, melyek közül mindenképpen kiemelkedik A Kozármisleny - ESMTK összecsapás. Az erzsébetiek jelenleg az első helyen állnak hibátlan teljesítménnyel, a Kozármisleny ugyan csak negyedik, de szintén jelentős játékerőt képvisel, így alighanem a forduló mérkőzésének is tekinthető az összecsapás.

Szombat - 2014.09.13.
Videoton FC II
-
V-Gyulai TFC
0 : 2
Tolle UFC Szekszárd
-
Maglódi TC
1 : 0
Bajai LSE
-
Orosháza FC
0 : 0
REAC
-
SZEOL SC
1 : 3
Kozármisleny FC
-
ESMTK
3 : 0
Bölcskei SE
-
Monor SE
1 : 0
 
 
2014.09.12.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.szept.13-14.)
 

Az NBIII-as csapat hazai pályán a DMTK I-et fogadja, Kucsák Istvánék idegenbe utaznak a DMTK második csapatához, míg az U-21 és U-17 szintén Dunaharasztiba utazik és mérkőzik a DMTK korosztályos csapataival.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 16:30 FC Dabas - Dunaharaszti MTK
FC Dabas II Vasárnap, 16:00 Dunaharaszti MTK II - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 Dunaharaszti MTK U-21 - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 Dunaharaszti MTK U-17 - FC Dabas U-17
 
 
2014.09.12.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 5. forduló - beharangozó
 

A Közép-csoport ötödik játéknapján több igazi rangadó is megrendezésre kerül, elég csak a Dabas - Dunaharaszti vagy a Kozármisleny - ESMTK derbire gondolni. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Videoton II - Gyula: A Videoton nem úgy kezdett, ahogy az elvárható lett volna tole, ezért otthon mindenképp szeretne javítani, de a Gyula sem fog feltett kézzel pályára lépni. Tippem: 1-1

Szekszárd - Maglód: A Szekszárd értékes három pontot szerzett Monoron és ezt most otthon egy sima gyozelemmel fejeli meg. Tippem: 3-1

Baja - Orosháza: Az Orosháza idegenben is jobb csapat, ezért magabiztos vendég sikert várok. Tippem: 1-3

REAC - SZEOL: Múlt héten volt szerencsém látni a REAC-ot, fiatal, lendületes gárda. Nagy érvágás lehet viszont az egyik belso védojük és rutinos kapusuk elvesztése. Épp ezért most egy pontra mindenképp esélyes lehet, a múlt héten elso gyozelmét begyujto SZEOL. Tippem: 2-2

Kozármisleny - ESMTK: Várakozáson felül teljesít eddig az ESMTK. Nagyon magabiztosak, nagyon egységesek, de Kozármislenyben nem könnyu nyerni, ezt hét közben megtapasztalta a Balmazújváros is. Tippem: 1-1

Bölcske - Monor: Bölcskén nyerni nagy dolog, de a Monor a múlt heti vereség miatti csorbát biztosan ki akarja köszörülni, ezért nyerni mennek. Tippem: 1-2

Dabas - Dunaharaszti: Rangadó a javából és ezek általában döntetlenre szoktak végzodni. Azonban a Dabas és a Dunaharaszti csatáin mostanában sosem született iksz és remélem, ezúttal mi nyerünk. Tippem: 1-2

Szentlorinc - Vác: Két megyei bajnok találkozik, csak teljesen más erosségu megyébol érkeztek. Idegenben is esélyes a Vác, annak ellenére is, hogy a Szentlorinc hétrol hétre fejlodik, jobb játékot nyújt. Tippem: 1-3

 
2014.09.12.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
Dunaharaszti: "Vasárnap a Dabas lesz a DMTK ellenfele"
 

Az NB III Közép-csoport ötödik fordulójában a Dabas otthonában lép pályára a Dunaharaszti elso számú felnott csapata.

Nem kezdett rosszul a Dabas bajnokságban, mert az elso négy meccsén hat pontot szerzett az együttes. Hazai pályán egyelore száz százalékosak, hiszen a Gyulát 5-0-ra, míg a Maglódot 4-0-ra gyozte le a csapat. Idegenben viszont nem megy annyira a gárdának, mivel Monoron 3-2-re, múlt héten pedig Orosházán 2-1-re kaptak ki. Az biztos, hogy ellenünk is a három pont reményében lép pályára a Dabas, de reméljük, sikerül meglepetést okoznunk.

A Dabas eredményei elozo három mérkozésén:

Monor – Dabas 3-2

Dabas – Maglód 4-0

Orosháza – Dabas 2-1

A Dabas hazai pályán:

2 mérkozésen, 2 gyozelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 9-0-s gólkülönbség, 6 pont.

A Dunaharaszti eredményei elozo három mérkozésén:

DMTK – Szentlorinc 2-2

Kozármisleny – DMTK 0-0

DMTK – REAC 2-2

A Dunaharaszti idegenben:

2 mérkozésen, 0 gyozelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 0-3-as gólkülönbség, 1 pont.

A Dunaharaszti kissé beragadt a bajnoki rajtnál, mert eddig egy vereség mellett, három döntetlent könyvelhettünk el. Legutóbb a REAC-cal mérte össze erejét csapatunk és egy rémálomba illo kezdés (5. perc 0-2) után sikerült egyenlítenünk, sot még a gyozelmet is megszerezhettük volna egy kis szerencsével.

Vasárnap sem vár könnyu kilencven perc a DMTK-ra, hiszen a Dabas erosödött nyáron, ráadásul a két csapat találkozói mindig igazi rangadók, vagyis nem számít ki hányadik a tabellán, csak a pillanatnyi forma dönthet. Bízzunk benne, ezúttal mi leszünk a jobbak és meglesz az elso idei gyozelmünk!

FC Dabas – Dunaharaszti MTK

szeptember 14. vasárnap, 16:30, vezeti: Dolnegó B. (Szvetnyik B., Sebestyén L.)

A Dunaharaszti többi csapatának hétvégi programja:

szeptember 13. szombat, 9:00 Bozsik Kiemelt Torna U11, U13 (Telki)

szeptember 13. szombat, 10:00 DMTK – Dabas U17

szeptember 13. szombat, 10:00 Vecsés – DMTK U15

szeptember 13. szombat, 12:00 DMTK – Dabas U21

szeptember 13. szombat, 12:00 Vecsés – DMTK U14

szeptember 14. vasárnap, 9:00 Bozsik Torna U11, U13 (Dunaharaszti)

szeptember 14. vasárnap, 16:00 DMTK II – Dabas II

 
2014.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas - Dunaharaszti MTK
 

Vasárnap délután a Króner Péter irányította Dunaharaszti MTK látogat Dabasra. A DMTK az elozo évekhez képest kissé csalódást kelto teljesítménnyel kezdte a 2014/15-ös bajnoki szezont. A kék fehérek idén még nem nyertek mérkozést, három döntetlenjük mellett egyszer ki is kaptak, így három szerzett pontjukkal a tizenötödik, utolsó elotti helyet foglalják el a tabellán.

Honti József csapata ellenben a jóval elokelobb, hetedik helyen áll, hátránya mindössze három pont a harmadik helyezett Vác FC-vel szemben. Hazai pályán mondhatni szárnyal az FC Dabas, mindkét mérkozését szinte kiütéssel nyerte, idegenben azonban még nem sikerült pontot sem szerezniük, így kissé hullámzó még a dabasi teljesítmény.

A két csapat az elmult években rendre összetalálkozott egymással a bajnokságban, szikrázó, kokemény összecsapásokat láthattak mindannyiszor a mérkozésre kilátogató nézok, ez alighanem most sem lesz másként. A monori mérkozéshez hasonlóan ez is háromesélyes "szomszédvár" rangadónak tekintheto, ahol nem nagyon számít a tabellán elfoglalt helyezés, bár most talán egy kicsit a hazai pályán eddig mutatott meggyozobb teljesítmény az FC Dabas felé billenti a mérleg nyelvét.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.14. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

 
 
2014.09.11.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: Dunaharaszti II - FC Dabas II
 

Önbizalommal telve, a második helyrol várhatja soron következo mérkozését a Kucsák István által irányított FC Dabas II. Az ellenfél az NBIII-as csapathoz hasonlóan a DMTK lesz, azonban míg az elso keret Dabason játszik, a kettes csapat Dunaharasztira utazik. A kék fehérek az utolsó helyen állnak, pontot még nem szereztek, négy lott góljuk mellék tizenhetet kaptak, így mindenképpen óriási csalódás lenne dabasi részrol, ha nem szereznék meg a gyozelmet és az azzal járó három bajnoki pontot.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.14. (vasárnap, 16:00)
Helyszín: Dunaharaszti

Mérkozés: Dunaharaszti II - FC Dabas II

 
 
2014.09.11.
www.nemzetisport.hu
FELNOTT
Nyolcat vágott a Szpari és a Vidi, Halmosi beszólásáért piros
 

A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában a szerdai játéknapon minden NB I-es együttes nyerni tudott. A Nyíregyháza és a Videoton is nyolc gólnál állt meg, a DVSC pedig hatnál. A Gyori ETO „csak” 3–1-re verte meg a Putnokot, a Haladás pedig 45 perc tanácstalanság és egy kiállítás után kiütötte a Fertoszentmiklóst.

Nem aprózta el a kezdést az NB I-ben újonc Nyíregyháza, a Szpari már a 6. percben megszerezte a vezetést a Gyorsövényház ellen Pekár László góljával, aztán jött a henger: két perccel késobb megint Pekár villant, majd egy szabálytalanság után a 11. percben már 0–3-ra módosult az eredmény, amikor Lázár Bence higgadtan értékesítette a büntetot. Az elso félido második felében sem állt le a Szpari, a 30. percben Molnár Marcell talált a kapuba, két perccel késobb Pekár szerezte meg a harmadik találatát, a végén pedig Lázár Bence volt újra eredményes, így a félidoben már 0–6-ot mutatott az eredményjelzo. A fordulás után jött az újabb találat, ismét Lázár ünnepelhetett, a legvégén pedig Patály János vette be a kaput.

A Videoton sem vette félvállról a Kunszállás elleni meccset, a 19. percben Nagy Zsolt bombázott a kapuba távolról, majd három perccel késobb Feczesin Róbert gurított. Az elso félido végén meg is duplázta elonyét a Vidi, elobb Dinko Trebotic, majd Marko Pajac volt eredményes, aki a második félidot is góllal nyitotta. A szünet után Szofian Sakla sem maradt gól nélkül, míg Feczesin végül három gólnál állt meg.

A DVTK-nak sem indult nehezen a délutánja az Iváncsa ellen, a piros-fehérek csupán a 17. percig vártak az elso gólra. Barczi Dávid átemelte a kapust, majd a lécrol visszapattanó labdát Georghes Griffith lotte a kapuba. Miután elhangzott a „Ne bántsd, holnap menni kell dolgozni!" felkiáltás, megduplázta elonyét a Diósgyor Griffiths fejesével. A fordulás után Marjanovics is betalált, a kegyelemdöfést a hazaiaknak pedig Bognár István adta meg, aki elso találatát szerezte a diósgyoriek mezében.

Egy órán át képtelen volt betalálni a Haladás a Fertoszentmiklós kapujába, a 42. percben még büntetot is hibázott Gaál Bálint, a 62. percben azonban az o góljával szereztek vezetést a zöld-fehérek. Nem sokkal késobb Németh Márió gólt lott, majd emberhátrányba kerültek a szombathelyiek, Halmosi Pétert állította ki a játékvezeto, miután nem akarta abbahagyni a folyamatos reklamálást (a Nyugat.hu megfogalmazása szerint „beszólt" Szilasi Szabolcsnak). A Haladás azonban nem vett vissza, sot, Gyurján Bence triplázni, Zamostny Balázs duplázni tudott a hátralévo idoben, így 7–0-ra nyert a Szombathely.

A Pécs az ötödik percben jutott vezetéshez Szegeden Mohl Dávid büntetogóljával, négy perccel késobb pedig Kovári Róbert talált be. A hazaiak Faragó Bence révén szépítettek, de Kovári a szünet elott ismét gólt szerzett, majd a második játékrészben Fröchlich Roland állította be az 1–4-es végeredményt.

A Gyor 13 perc alatt kétgólos elonybe került Putnokon Marek Strestík duplájával. A 32. percben Madarász János szépített, ám a 78. percben ismét az ETO volt soron, így 3–1-re nyert.

A DVSC játékosa, Bereczki Dániel 38 perc alatt két gólnál járt Mórahalmon, a szünet elott pedig Berdó Péter növelte háromra a debreceniek elonyét. A második félidoben Dalibor Volas már négyre, majd Lázár Gábor öngólja, valamint Tisza Tibor találata után alakult ki a 0–6-os végeredmény.

A Kecskeméti TE a félidei egygólos hátrány után 3–2-re legyozte idegenben a Zalaegerszeget. Délczeg Gergely hiába szerzett az elso játékrész végén elonyt a hazaiaknak, a támadó a fordulás után a saját kapujába csúsztatott, a folytatásban pedig a vendégek használták ki jobban a helyzeteiket: Bebeto és a ZTE-nevelés Balázs Zsolt is betalált, a csereként beállt Vittman Ádám gólja után pedig már túl nem maradt elég idejük a zalaiaknak az egyenlítésre.

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ

Kunszállás SE (megyei I.)–Videoton 0–8 (0–4)
Kunszállás
, 500 nézo. Vezette: Csonka (Szpisják, Medovarszki)
KUNSZÁLLÁS: Gyenes (Hajnal, 75.) – Kövecs (Balla, 65.), Bertus, Mizsei F., Koleszárik, Jusztin – Pöszmet T. (Kiss K., 75.), Pöszmet Zs., Szalai I., Kertész Á. – Mizsei A.. Edzo: Kertész Gábor
VIDEOTON: Horváth T. – Fejes A., Caneira, Sakla, Heffler T. – Trebotic, Sejben (Véninger, 78.) – Pajac, Kleinheisler (Valkovszki, a szünetben), Nagy Zs. (Király B., 66.) – Feczesin. Vezetoedzo: Joan Carillo
Gólszerzo: Nagy Zs. (0–1) a 19., Feczesin (0–2) a 22., Trebotic (0–3) a 26., Pajac (0–4) a 27., Pajac (0–5) a 61., Sakla (0–6) a 80., Feczesin (0–7) a 83., Feczesin (11-esbol, 0–8) a 88. percben

Gyorsövényház (megyei II.)–Nyíregyháza Spartacus 0–8 (0–6)
Gyorsövényház
, 300 nézo. Vezette: Kovács G. (Szabó P., Király Zs.)
GYORSÖVÉNYHÁZ: Hujber – Bazsó, Horváth G., Burián (Lorincz), Szabó I Dávid – Domoszlai, Juhász E., Salamon, Csizmazia (Huszár) – Szabados, Szabó II Dávid (Soós). Vezetoedzo: Szabó Gábor
NYÍREGYHÁZA: Hrabina – Nagy Z., Rubus, Póti, Jánvári – Patály, Spitzmüller, Huszák (Sándor I.), Pekár (Sárközi) – Lázár B. (Vámos), Molnár M. Vezetoedzo: Csábi József
Gólszerzo: Pekár (0–1) az 5., Pekár (0–2) a 8., Lázár B. (11-esbol, 0–3) a 12., Molnár M. (0–4) a 30., Pekár (0–5) a 32., Lázár B. (0–6) a 39., Lázár B. (0–7) a 48., Patály (0–8) a 84. percben

Iváncsa (megyei I.)–DVTK 0–4 (0–2)
Iváncsa, 500 nézo. V: Barna G. (Kiss B., Vígh-Tarsonyi)
IVÁNCSA: Vörös T. – Csikesz, Aradi (Pregiczer, 75.), Fodor G. (Barta, 59.), Facskó – Sinka, Jankovics – Berényi, Nagy A., Mondovics (Schäffer, 66.) – Balogh L. Edzo: Miskovicz Bálint
DIÓSGYOR: Rados – Bori, Debreceni, Szalai V., Husic – Marjanovics, Elek Á. (Egerszegi, 64.), Bognár I., Barczi – Griffiths (Csirszki, 59.), Takács T. (Grumics, a szünetben) Edzo: Toimiszlav Szivics
Gólszerzo: Griffiths (0–1) a 16., Griffiths (0–2) a 34., Grumics (0–3) a 46., Bognár I. (0–4) a 76. percben

SZEOL SC (III.)–PMFC 1–4 (1–3)
Szeged, 500 nézo. V: Farkas T. (Farkas B., Kovács G.)
SZEGED: Dongó – Kormányos, Biedof, Dlusztus A. (Puskás Cs., a szünetben), Grünwald – Forró A., Zámbó D. – Buzási (Busa, 68.), Ondrejó, Mucsi (Mihálffy, 58.) – Faragó B.
Edzo: Tóth Ákos
PMFC: Gocze – Nagy J., Romic, Causic, Mohl – Szatmári L., Horváth A. (Wittrédi, 65.), Fröhlich – Kovári, Pölöskey (Rácz F., 58.), Uzoma (Márkvárt, a szünetben). Vezetoedzo: Véber György
Gólszerzo: Mohl (11-esbol, 0–1) a 4., Kovári (0–2) a 9., Faragó B. (1–2) a 27., Kovári (1–3) a 37., Fröhlich (1–4) az 57. percben

Putnok (III.)–Gyori ETO 1–3 (1–2)
Putnok, 800 nézo. Vezette: Karakó (Berettyán, Kulcsár J.)
PUTNOK: Nótás – Szemere, Nagy Cs., Nyisalovits, Zimányi (Monyók, 30.) – Fehér B., Horváth Sz., Kerényi (Tóth Sz., 69.), Madarász – Galambosi, Máthé (Marcinaskó, 62.). Vezetoedzo: Koszta Péter
ETO: Pogacsics – Svec, Wolfe, Lang, Dinjar – Kamber, Windecker (Varga R., 60.), Pátkai, Koltai, (Dudás, 60.) – Rudolf, Strestík (Martínez, 82.). Vezetoedzo: Horváth Ferenc
Gólszerzo: Strestík (0–1) a 8., Strestík (0–2) a 13., Madarász (1–2) a 32., Pátkai (1–3) a 80. percben
Kiállítva: Nagy Cs. (gólhelyzetben lerántotta Rudolfot) a 77. percben

Mórahalom (megyei I.)–DVSC-Teva 0–6 (0–3)
Mórahalom, 800 nézo. V: Takács T. (Buzás B., Viczián M.)
MÓRAHALOM: Czirják – Barna D. (Takács A. 54.), Szücs, Vojnics-Zelics, Márki (Lázár G., 74.) – Zámbori (Kothencz, 84.), Magyar Gy., Tóth L. – K. Tóth, Szoke, Gonda. Játékos-edzo: Magyar György
DEBRECEN: Novakovics – Lázár P. (Karikás, 84.), Ludánszki B., Kovács G., Barna Sz. (Sós, 67.) – Bereczki, Berdó (Varga K., 55.), Zsidai, Ferenczi J. – Tisza, Volas. Edzo: Kondás Elemér
Gólszerzo: Bereczki (0–1) a 6., Bereczki (0–2) a 37., Berdó (0–3) a 40., Volas (0–4) a 66., Gonda (öngól, 0–5) a 75., Tisza (0–6) a 83. percben

Zalaegerszegi TE (II.)–Kecskeméti TE 2–3 (1–0)
Zalaegerszeg, 600 nézo. V: Kovács J. Z. (Lémon O., Takács G.)
ZTE:
Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Fodor – Horváth A., Kovács Gy., Melczer (Bailo, 73.) – Szöllosi (Babati, 68.), Grbic (Vittman, 82.) – Délczeg. Vezetoedzo: Lorincz Emil
KECSKEMÉT:
Németh V. – Botka, Karan, Varga R., Fótyik – Kitl, Vukaszovics – Balázs Zs., Szavics (Novák, 63.), Gréczi (Pilipovics, 78.) – Bebeto (Farkas A., 85.). Vezetoedzo:  Beko Balázs
Gólszerzo:
Délczeg (1–0) a 45., Délczeg (öngól, 1–1) a 47., Bebeto (1–2) az 59., Balázs Zs. (1–3) a 84., Vittman (2–3) a 89. percben

Fertoszentmiklós (megyei I.)–Szombathelyi Haladás 0–7 (0–0)
Fertoszentmiklós, 700 nézo. V: Szilasi (Becséri G., Fehér M.)
FERTOSZENTMIKLÓS: Csóka – Fábián, Horváth P., Németh A., Horváth I. (Horváth A.), Finta (Horváth D.) – Horváth T., Bellovics (Mentes), Kalmár Gy., Árki – Ábrahám. Edzo: Finta Zoltán
SZOMBATHELY: Rózsa – Jagodics M. (Gyurján B.), Dvorschák, Devecseri – Schimmer, Fehér Z., Szakály A. (Németh M.), Farkas M., Halmosi – Nagy O. (Zamostny), Gaál B.. Vezetoedzo: Artner Tamás
Gólszerzo: Gaál (0–1) az 52., Németh M. (0–2) a 68., Zamostny (0–3) a 72., Gyurján (0–4) a 73., Zamostny (0–5) a 78., Gyurján (0–6) a 80., Gyurján (0–7) a 88. percben

 

TOVÁBBI MÉRKOZÉSEK
Kazincbarcika (III.)–REAC (III.) 4–1 (Sárközi 6., Nehéz 10., 43., 57., ill. Csiszár 72.)

Sajóbábony (megyei I.)–Notincs (megyei I.) 2–1 (Erdei 20., Bazsányi 89., ill. Schwarcz 23.)

Szerencs (megyei II.)–ESMTK (III.) 0–10 (Szabó G. 7., 13., Áder 25., 52., Farkas 34., Böröczky 35., 38., Mile 42., Kiss D. 58., Torkos 76.)

Kisvárda (III.)–Cegléd (II.) 2–0 (Módis 85., Nagy R. 90.)

Jászapáti (megyei I.)–Gyula (III.) 3–1 (Németh T. 49., Kotula 56., Benedek 57., ill. Bondár 50.)

Sárosd (megyei II.)–Salgótarjáni BTC (III.) 1–2 (Gál 65., ill. Olasz 16., Privigyei 30.)

Csepel (III.)–Szolnoki MÁV (II.) 3–4 (Balogh Z. 10., Bodnár R. 25., Juhász L 70., ill. Vári 36., Urbin 38., Zsolnai 53., Hamar 80.)

Bajai LSE (III.)–Soroksár (II.) 1–4 (Harnos 7., ill. Kocsis 14., 82., Szabó R. 27., Péter 73.)

Kozármisleny (III.)–Balmazújváros (II.) 2–1 (Lauer 69., 90., ill. Batizi 63.)

Celldömölk (megyei I.)–FC Ajka (II.) 0–4 (Szabó Zs. 9., 80., Sowunmi 32., Németh L. 90.)

Ikarus BSE (megyei I.)–Csákvár (II.) 1–5 (Molnár I. 54., ill. Varga Z. 8., Horváth R. 25., Domonkos 42., Molnár Cs. 79., 90.)

Balatonfüred (III.)–Vác (III.) 1–2 (Szabó L. 22., ill. Gulyás 66., Fábri 69.)

Soltvadkert (megyei I.)–BKV Elore (III.) 1–6 (Csernik 42., ill. Schmidt 14., Dobó 32., Babos 56., 58., Juhász M. 78., 82.)

Bölcske (III.)–Gyirmót (II.) 0–5 (Tóth N. 3., 7., Illés 41., Paku 54., Andorka 90.)

fotó: vidi.hu

 
2014.09.11.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Nagy Gergely: „Szeretnénk, ha Gyulán ismét egy szerethető csapat lenne!”
 

Nem kezdett jól a Közép-csoportban szereplő Gyula, ám az első fordulóbeli 5-0-s pofonból felállva, elkezdte gyűjtögetni a pontokat a keret. Legutóbb a Bölcskét 3-2-re győzték le, a nyáron féléves kitérő után „hazaigazoló” Nagy Gergely mesterhármasával. A labdarúgóval triplájáról, átigazolásáról és terveiről beszélgettünk.

Nyáron, féléves kitérőt követően tértél vissza Gyulára Kondorosról. Könnyű volt újra beilleszkedni a csapatba?

Nagy Gergely: Igen, nagyon könnyű volt beilleszkednem, hiszen mindenkivel jó barátságot ápolok, gyerekkorunk óta együtt fociztunk, ezt a fél évet leszámítva, valamint több játékossal napi kapcsolatban maradtam, hogy mi történik a gyulai fociban.

Télen öt év után hagytad el Gyulát. Miért igazoltál el akkor és, most miért szerződtél újra ide?

Nagy Gergely: Sajnos nem úgy alakult az őszi szezonom, ahogy azt szerettem volna több okból kifolyólag, így szükségem volt a váltásra minden tekintetben. Ezúton is szeretném megköszönni a kondorosiaknak, amit értem tettek, remekül éreztem magam köztük és nem utolsó sorban egy nagyszerű csapatban játszhattam, valamint újra éreztem, hogy bíznak bennem. A nyáron a jelenlegi gyulai mester Szekeres Lajos, aki a pályafutásom kezdete óta ismer megkeresett, hogy szeretné, ha visszatérnék Gyulára, számítana rám. Rövid gondolkodás után, igent mondtam, hiszen szerettem is volna újra az NB III-ban játszani.

Négy meccs után, két győzelem, egy döntetlen, valamint egy vereség a mérlegetek. Ilyen rajtra számítottatok?

Nagy Gergely: Előzetesen kiegyeztünk volna egy ilyen rajttal, bár azért lehetne szebb is, hiszen az első fordulóbeli dabasi mérkőzésünk nem éppen mondható álomkezdésnek. De a csapat erejét mutatja, hogy sikerült felállnunk a "padlóról".

Hétvégén 3-2-re nyertetek a Bölcske ellen, a te mesterhármasodnak köszönhetően. Leírnád néhány szóban, hogy születtek a góljaid?

Nagy Gergely: Sikerült megszereznem felnőtt szinten az első mesterhármasomat, aminek nagyon örülök. Ezt három pontrúgásból tudtam elérni. Az elsőnél egy baloldali beadás után történt egy kezezés és a megítélt büntetőt értékesítettem. A második gól egy oldal szabadrúgás volt, ami érintetlenül ért célba. A harmadik gólom szintén egy büntető után született, ami megint csak egy kezezés után lett megítélve.

Mi a Gyula és a te saját idei célkitűzésed?

Nagy Gergely: Az együttes célja, hogy újra egy szerethető csapatot láthassanak a nézők, akiket szeretnénk vissza csalogatni a lelátókra. Szeretnénk egy stabil középcsapattá válni, de természetesen mint minden csapat, a győzelemért lépünk pályára az összes meccsen.

 
2014.09.10.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
MK 2. forduló, szerdai eredmények - Frissítve!
 

Szerdán folytatódtak a Magyar Kupa 2. fordulójának küzdelmei, ahol a mai napon 15 NB III-as együttes lépett pályára.

Magyar Kupa 2. forduló, szerdai eredmények:

15:30 Putnok FC - Győri ETO FC 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Madarász J. 33. p., ill. Strestik M. 9., 14., Pátkai M. 81. p.

15:30 SZEOL SC - PMFC-Matias 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Faragó B. 27. p., ill. Mohl D. 4., Kővári R. 9., 36., Fröhlich R. 57. p.

15:30 KBSC FC - REAC 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Sárközi T. 6., Nehéz M. 10., 43., 57. p., ill. Csiszár R. Gy. 72. p.

15:30 Szerencsi VSE - ESMTK 0-10 (0-7)
Gólszerzők: Szabó G. 7., 13., Áder A. 25., 52., Farkas A. 34., Böröczky B. 35., 38., Mile D. 42., Kiss D. 58., Torkos A. 76. p.

15:30 Kisvárda Master Good - Ceglédi VSE 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Módis D. 85., Nagy R. 91. p.

15:30 Jászapáti FK - Várfürdő-Gyulai Termál FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Németh T. 41., Kotula L. 56., Benedek N. 57. p., ill. Bondár A. 50. p.

15:30 Sárosd NKSC - Salgótarjáni BTC 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Gál P. 65. p., ill. Olasz J. 16., Privigyei Á. 30. p.

15:30 Csepel FC - Szolnoki MÁV-Stadler Rail 3-4 (2-2)
Gólszerzők: Balogh Z. 10., Bodnár R. 25., Juhász L. 70. p., ill. Vári B. 36., Urbin P. 38., Zsolnai R. 53., Hamar Á. 80. p.

15:30 Bajai LSE - Soroksár SC 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Harnos Z. D. 7. p., ill. Kocsis D. 14., 82., Szabó R. 27., Péter A. 73. p.

15:30 Kozármisleny - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Lauer N. 69., 91. p., ill. Batizi Pócsi B. 63. p.

15:30 Balatonfüredi FC - Vác FC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Szabó L. 22. p., ill. Gulyás G. 66., Fábri T. 69. p.

15:30 Soltvadkerti TE - BKV Előre 1-6 (1-2)
Gólszerzők: Csernik Cs. 42. p., ill. Schmidt Zs. 14., Dobó R. 32., Babos B. 56., 58., Juhász M. 78., 82. p.

15:30 Bölcskei SE - Gyirmót FC Győr 0-5 (0-3)
Gólszerzők: Tóth N. 3., 7., Illés Gy. 41., Paku R. 54., Andorka P. 93. p.

 
2014.09.09.
www.mlsz.hu
FELNOTT
Kis csapatok nagy esélye a Magyar Kupában
 

Kedden és szerdán a második forduló mérkozéseire kerül sor a Magyar Kupában.

Igazán nagy rangadókat nem rendeznek az e heti két játéknapon, az élvonalbeli csapatok ugyanis kiemeltként alacsonyabb osztályú ellenfeleket kaptak, így most néhány kisebb együttes elott az esély, hogy meglepetést okozva túljusson egy OTP Bank Ligában szereplo riválison. Kedden az Újpest FC a Baranya megyei harmadosztályba idén feljutott Himesháza vendége lesz. A mindössze 1000 lelket számláló Himesházán történelmi eseményként élik meg az Újpest vendégjátékát, ezt megelozoen még sosem játszott élvonalbeli, vagy másodosztályú csapat a falu sportpályáján.

Fischer Norbert, a himesházaiak játékos-edzoje az mlsz.hu-nak elmondta: együttesének legnagyobb erossége, hogy egy összetartó baráti társaság alkotja, és remek a hangulat a csapaton belül. A vezetoedzo színes egyéniség, a foci mellett színjátszással is foglalkozik, több részen keresztül szerepelt például a Jóban-Rosszban címu televíziós sorozatban.

Himesházán nemrégiben öltözofelújításra nyertek pályázati pénzt az MLSZ-tol, így az Újpestet megújult öltözok, kispadok és gondozott pálya várja kedden, az összecsapás után pedig a falusaik szeretnék megvendégelni a lila-fehéreket. A pályán viszont nem lenne udvarias házigazda a csapat, Fischer Norbert szerint a reális cél inkább az lehet, hogy sikerüljön megnehezíteni az élvonalbeli rivális dolgát. A mérkozésre ezer jegy már elkelt, mintegy 400 újpesti drukkert is várnak a találkozóra.

Miközben Himesházán az Újpestet várják, Vecsésen a Ferencváros fogadására készülnek nagy erokkel. Urbán Flórián vezetoedzo együttese a megyei elso osztályban szerepel, és a volt válogatott futballista arra készül, hogy csapata lelkes játékkal okozzon nehéz perceket a zöld-fehéreknek.

- Örültünk a sorsolásnak, mert szerettünk volna patinás, élvonalbeli csapattal játszani, lehetoség szerint a Ferencvárossal - mondta Urbán az mlsz.hu-nak. - Ambiciózus csapatunk van, a keretünkbol ráadásul jó pár játékos a Fradiban nevelkedett, ok duplán motiváltak lesznek a szerdai meccsen. Nagyon készülünk a találkozóra, azt megígérhetem, hogy lelkesedésben az ellenfelünk fölé fogunk kerekedni, és ez néha a nagyobb tudást is ellensúlyozni tudja. A Ferencváros nagy esélyese a továbbjutásnak, de csapatomból mindenki csúszni-mászni fog a pályán, ebben teljesen biztos vagyok, ugyanis az együttes kialakításakor ügyeltem rá, hogy jó mentalitású, hozzám hasonló gondolkodású futballistákkal töltsük fel a keretet.

A Tolna megyei elso osztályú együttes, a Tevel SE az MTK Budapestet fogadja kedden. A hazaiak csapatkapitánya, az elozo kupafordulóban két gólt szerzo Simon József szerint a cél a tisztes helytállás, de szó sincs arról, hogy elore lemondanának a meglepetés esélyérol.

- Fiatal csapatunk van egy-két rutinosabb játékossal kiegészülve. Erosségünk a közösségünk, valamint az, hogy idén sikerült minoségi játékosokkal erosíteni. Több olyan labdarúgónk van, aki Szekszárdon tanulta meg az alapokat, majd a szamárlétrát is végigjárta, de a felnott NB III-as együttes programja már nem fért bele az idejébe, mi ezeket a játékosokat építjük be a csapatba – mondta Simon József az mlsz.hu-nak.

 

A 2. forduló programja:

Korábban játszották:

Nagyatád (III.)–Veszprém (III.) 2–0

Szeptember 9., kedd

Felsotárkány (NB III)–Budapest Honvéd 15.30
Himesháza (megyei III.)–Újpest 15.30
Békéscsaba (II.)–Siófok (II.) 15.30
Tevel (megyei I.)–MTK 15.30
Orosháza (III.)–Puskás Akadémia 15.30
Velence (megyei I.)–Kaposvár (II.) 15.30
Tiszaújváros (III.)–Mezokövesd (II.) 15.30

 

Szeptember 10., szerda

Kunszállás SE (megyei I.)–Videoton FC 15.30
ZTE (II.)–Kecskeméti TE 17.00
Gyorsövényház (megyei II.)–Nyíregyháza 15.30
Vecsés (megyei I.)–Ferencváros 19.00
Iváncsa (megyei I.)–DVTK 15.30
SZEOL SC (III.)–PMFC 15.30
Putnok (III.)–Gyori ETO 15.30
Mórahalom (megyei I.)–DVSC-Teva 15.30
Fertoszentmiklós (megyei I.)–Haladás 15.30
Kazincbarcika (III.)–REAC (III.) 15.30
Sajóbábony (megyei I.)–Notincs (megyei I.) 15.30
Szerencs (megyei II.)–ESMTK (III.) 15.30
Kisvárda (III.)–Cegléd (II.) 15.30
Jászapáti (megyei I.)–Gyula (III.) 15.30
Sárosd (megyei II.)–Salgótarján (III.) 15.30
Csepel (III.)–Szolnoki MÁV (II.) 15.30
Bajai LSE (III.)–Soroksár (II.) 15.30
Kozármisleny (III.)–Balmazújváros (II.) 15.30
Celldömölk (megyei I.)–Ajka (II.) 15.30
Szeged 2011 Grosics Akadémia (II.)–SZTK-Erima (II.) 15.30
Ikarus (megyei I.)–Csákvár (II.) 15.30
Balatonfüred (III.)–Vác (III.) 15.30
Soltvadkert (megyei I.)–BKV Elore (III.) 15.30
Bölcske (III.)–Gyirmót (II.) 15.30

 
2014.09.09.
www.nb3.hu
FELNOTT
Íme az NB III hétvégi eredményei
 

Keleti csoport
Kisvárda–Jászberény 7–1
Salgótarján–Tiszaújváros 2–3
DVSC-DEAC–Cigánd 0–1
Nyírbátor–Gyöngyös 4–1
Felsotárkány–Hajdúböszörmény 5–3
Kazincbarcika–Veresegyház 2–0
Bp. Honvéd-MFA–Putnok 0–1

Középcsoport
Vác–Videoton II 4–1
ESMTK–Szentlorinc 2–0
SZEOL SC–Kozármisleny 2–1
Dunaharaszti–REAC 2–2
Orosháza–Dabas 2–1
Maglód–Baja 1–2
Monor–Szekszárd 0–1
Gyula–Bölcske 3–2

Nyugati csoport
Rákosmente–Mosonmagyaróvár 2–1
III. ker. TVE–Nagyatád 3–1
Tatabánya–Gyori ETO II 1–7
Tököl–Veszprém 2–1
Dorog–Diósd 2–0
Sárvár–Balatonfüred 1–0
Csepel–Budaörs 1–2
Újbuda–BKV Elore 4–0

 
2014.09.08.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Többet veszítettünk mint három pontot"
 

Bajor Tibor: "Szerintem több embernek csak most esett le, hogy milyen kávéházban járnak."

NB III., Közép csoport, 4. forduló:

MAGLÓDI TC - BAJAI LSE 1 - 2 (0 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 nézo
jv: Görög M. /8/ (Horváth Z., Szeles K.)

gólszerzo: Lukács B. 52p ill. Faller A. 64p, Faller A. 82p
sárga lap: Horváth M., Németh Zs., Kardos L. ill. Illés D.

Maglódi TC: Dezso K. 5 - Bogdán Sz. 5, Budafai G. 4, Lukács Á. 5, Klujber P. 5 – Bencsik R. 4, Németh Zs. 5, Pokorádi D. (Kardos L. 4, 53p), Bartha Sz. 5 (Vincze L. 4, 62p), Horváth M. 5 - Lukács B. 6 (Földi D. -, 72p) vezetodzo: Bajor Tibor

Baja: Orbán S. - Turi I., Knap T., István L., Illés D., Rónai A., Faller A. (Fehérvári P. 93p), Princz G., Szabó Sz., Sibinger D. (Nkubito D. 69p), Harnos Z. (Pump Sz. 71p) vezetoedzo: Evanics Zoltán

Bajor Tibor (vezetoedzo, Maglódi TC): Az elso félidot átaludtuk, nem a megbeszéltek szerint játszottuk. Itt az ellenfelünk jobban játszott. A szünetben fejben rendet raktunk, így középpályán kevesebb teret adtunk az ellenfelünknek. Meg is szereztük a vezetést, de ettol a szokatlan eseménytol mintha megijedtünk volna. Cserékkel próbáltam helyre tenni a dolgokat, de rutinos játékosaim hihetetlen rossz felfogásban szálltak be a játékba. Sajnos az kell, hogy mondjam, megint jött egy-egy játékosnál az egyéni hiba, így ellenfelünk, aki a második félidoben szinte kétszer jött át a térfelünkre, megfordította az eredményt. Utána viszont 10 perc futball showt, tudtunk volna rendezni. Csapat elovette a tartalék energiáját, mind fizikálisan, mind mentálisan, és szebbnél szebb támadások végén sem tudtunk gólt szerezni. négy-öt 150%-os gólhelyzetbol illett volna két-három gólt berúgni. A sikeres futballhoz szerencse is kell, nekünk ez most nincs, mert keveset teszünk érte.

Milyen hangulat uralkodott a csapaton belül mérkozés után? Az egyik leggyengébb csapattól kaptunk ki, de ettol még nem adjuk fel, ugye?

Nagyon sok játékost megfogott fejben a végjáték. Szerintem több embernek csak most esett le, hogy milyen kávéházban járnak. Nagyon tanulságos mérkozés volt. Keressünk pozitív dolgokat, haladjunk kis lépésekkel. Megszereztük a vezetést, ami jó. Az utolsó tíz perc támadó futballjával, ha az majd nem tíz hanem kétszer 30 perc lesz, akkor nyerni is fogunk. Nem adjuk fel semmiképpen. Van csapaton belül hiány poszt, amire meg kell találnunk a megfelelo játékost, és akkor nem jön majd ennyi egyéni hiba.

 
2014.09.08.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Szerencsétlen kezdés után, a hajrában mentett pontot a DMTK"
 

Az NB III Közép-csoport negyedik fordulójában az eddig még hibátlan mérleggel rendelkezo REAC-ot látta vendégül a Dunaharaszti.

Még szinte el sem kezdodött a mérkozés, máris vezetett a REAC. Az 1. percben egy eladott labdát passzolt fel az egyik vendég védo Csiszárnak, aki meglódult a jobb oldalon és középre adását Csete kapásból a kapunkba lotte. 0-1!

A negyedik percben ismét Csiszár lépett meg a jobbszélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol átesett az elévetodo Rétsági lábán. A játékvezeto egybol a tizenegyes pontra mutatott, amit Kiss T. a jobb alsóba helyezett. 0-2!

A következo néhány percben teljesen megzavarodott csapatunk, nem sikerült támadásokat vezetnünk.

Az elso negyedóra végére rendezte sorait a DMTK és nagy eroket mozgosítottunk a felzárkózás érdekében. A 19. percben Dabasi élesen belott szögletét Kohalmi ütötte a kapu fölé. A 20. percben Lengyel beadására Miholics robbant be, ám védoje két kézzel kilökte a labda elol, ami így Dabasinak lett jó, de az o fejese nem talált kaput. A jogos bünteto azonban ezúttal elmaradt...

A 27. percben Dabasi szerzett eroszakosan labdát, majd kiugratta vele Miholicsot. Támadónk egy az egyben, kissé kisodródva vezette a kapusra a játékszert és a kifutó Kohalmi mellett, pontosan tekert a léc alá. 1-2!

Két perccel késobb Kiss G. beadását Miholics fejelte kevéssel fölé. A 36. percben Dabasi lódult meg középen és a tizenhatoson belülre érve, Labát lerántotta, amiért mi tizenegyeshez jutottunk, a vendég védo pedig piros lapot kapott.

A büntetot Ablonczy végezte el és a bal alsóba tartó lövését Kohalmi a kapufára ütötte, ahonnan a mezonybe pattant a játékszer.

A 38. percben Kiss G. szabadrúgása szállt fölé. A 41. percben Ablonczy passzolt Miholicshoz, aki egy cselt követoen 17 méterrol lott kapura, ám Kohalmi könnyedén védett.

Egy perccel késobb Kiss G. balról tekert mellé, majd a félido zárásaképp Dabasi szabadrúgását Márton fejelte fölé.

A 48. percben Kollár szabadrúgását védte bravúrral Kalmár, a lepattanót pedig Csete mellé vágta.

A 64. percben végre sikerült egyenlítenünk a teljesen betömörülo REAC ellen. Egy szemre is tetszetos akció végén, Miholics ugratta ki Dabasit, aki a tizenhatoson belülre érve, nagy erovel bombázott a hosszú alsó sarokba. 2-2!

Az egalizálás után sem lassított a DMTK, sot, négy perc múlva már a vezetést is megszerezhettük volna, azonban a jobbról érkezo centerezést Miholics elol Kollár becsúszva lotte ki szögletre.

Még tovább fokoztuk a nyomást, ám ezután veszélyesebb lehetoség már nem akadt elottünk, mert a vendégek szinte a saját tizenhatosukig húzodtak vissza, orizve az egy pontot.

A 80. percben aztán a játékvezeto kompenzálta az elso félidei jogos kiállítást, mert amikor Gacsal szabályosan szerelt az ellenfél térfelén, akkor nem csak szabadrúgást kaptak a fovárosiak, de játékosunk sárga lapot is. Ezt követoen a középpályás reklamálásért megkapta második sárgáját is, így o is mehetett zuhanyozni...

A 90. percben még megszerezhettük volna a mindent eldönto találatot, ám Eördögh bedobása után, Miholics csúsztatott középen és kísérlete centikkel ugyan, de elkerülte a kaput.

Jó iramú, remek színvonalú meccsen, a rossz kezdés után, ismét hatalmasat küzdve állt fel a csapatunk és, ha a sorsdönto helyzetekben nem hibázunk, akkor a gyozelem is meg lehetett volna. Ennek ellenére minden dícséretet megérdemel a DMTK, mert kevés együttes tud pontot menteni úgy, hogy már az 5. percben két gólos hátrányba kerül.

Reméljük, jövo héten sikerül megszereznünk elso gyozelmünket és elindulunk felfelé a tabellán!

Dunaharaszti MTK – REAC 2-2 (1-2)

Dunaharaszti, 200 nézo, vezette: Gaál Gy. (Illés T., Garai P.)

DMTK: Kalmár, Nyéki, Rétsági, Márton, Eördögh, Gacsal, Ablonczy (Kovacsik 69.p), Dabasi, Lengyel (Horváth Á. 74.p), Kiss G. (Rebecsák 56.p), Miholics

REAC: Kohalmi, Balázs, Labát, Kollár, Birtalan, Lászka, Nagy I., Kiss T., Csete (Lucz 82.p), Herbály (Pfister 39.p), Csiszár (Olay 65.p)

Gólszerzok: Miholics 28.p, Dabasi 65.p ill. Csete 1.p, Kiss T. 5.p

Sárga lapok: Rétsági 4.p, Nyéki 17.p, Ablonczy 25.p ill. Kiss T. 55.p, Kollár 60.p, Csete 68.p

Kiállítva: Gacsal 80.p ill. Labát 36.p

Króner Péter vezetoedzo: „Rémálomba illo kezdés után, a félido közepére rendeztük sorainkat. Ha az elso félidoben értékesítjük a tizenegyest, akkor másképp alakulhatott volna a találkozó, így azonban reális eredmény született.”

 
2014.09.08.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: megszerezte elso gyozelmét a SZEOL
 

A Kozármisleny ellen megszerezte elso gyozelmét, valamint elso pontjait a SZEOL az NB III-ban, Tóth Ákos csapata nagyot küzdve verte meg magasabb osztályba igyekvo riválisát.

Az NB II-tol az elozo szezonban búcsúzó Kozármislenyt fogadta a SZEOL az NB III negyedik fordulójában, amely az osztály egyik legjobb csapatának számít. Tóth Ákos az elmúlt három forduló csapatához képest több helyen is változtatott a kezdocsapatban ezen a délutánon.

Nagy intenzitással kezdtek a csapatok, a Kozármisleny rögtön feltolta védekezését, és megpróbálta már a saját térfelén zavarba hozni a SZEOL-t. Azonban Puskásék az elejétol fogva óriási akarattal játszottak, e mellett helyzeteket is kialakítottak, foleg Grünvald beadásai és felfutásai jelentették a veszélyt az elso negyed órában. A 12. percben éppen egy ilyen akció végén szerezte meg a vezetést a SZEOL: Beretka tálalt Grünvald elé, aki kapásból a hálóba bombázott, 1-0.
Az eso egyre jobban “belelendült”, ennek köszönhetoen egyre több magas indítást vállaltak be a csapatok, a SZEOL védelme azonban betonbiztos volt levegoben és földön egyaránt. Nem igazán volt benne a meccsben, hogy újabb gól születne az elso félido végééig, azonban egy félpályáról a kapu eloterébe ívelt szabadrúgást végül öt méterrol Gajág lefejelt a földre, Dongó nem védhette a közeli fejest, 1-1.
A SZEOL-nak azonban volt még erre válasza a félidoig: a veszélyesen játszó Bata cselezett ki egy védot, majd a tizenhatoson belülrol leadott lövése pontosan a hosszú alsóban kötött ki, visszavette a vezetést a SZEOL, 2-1. Faragó akár a harmadik gólt is megszerezhette volna még a 45. perc elott, végül egygólos elonnyel fordultak a felek.

A második félidoben is hasonló akarással játszott a SZEOL, e mellett pedig az egyre többet kockáztató vendégek védelme egyre jobban fellazult, ezt pedig a gyors szegediek igyekeztek kihasználni, a 60. perctol szinte minden hazai akció veszélyt hordozott magában, hiszen több SZEOL futballista zárkózott fel a támadásokhoz, és mindössze csak három védo volt maradt hátul a Kozármislenynél. Sólyom két óriási bravúrt is bemutatott, elobb Bata, majd Puskás lövését tolta ki, góltól megmentve ezzel csapatát. Az utolsó percben még izgulnia kellett Tóth Ákos csapatának, hiszen a tizenhatos szélérol végezhetett el egy szabadrúgást a baranyai csapat, de a meccsen végig jól játszó Bjedov kifejelte ezt a labdát is.

A 90 perc alatt végig küzdve, jó játékkal, veszélyes akciókat vezetve megérdemelten nyerte meg a meccset a SZEOL, így begyujtötte elso pontjait az NB III-ban. Tóth Ákos tanítványai legközelebb jövo hét szombaton Budapesten, a REAC otthonában lép majd pályára.

NB III Közép csoport, 4. forduló

SZEOL SC – Kozármisleny 2 – 1 (2-1)

Szeged, Felso Tisza-parti stadion, 200 nézo. Vezeti: Czékus Sándor (Zsákai Milán, Varga Balázs)

SZEOL: Dongó – Buzási, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Puskás, Bata (Mihálffy, 87′) Ondrejó, Beretka (Kormányos, 84′), Faragó. Vezetoedzo:Tóth Ákos.

Kozármisleny:Sólyom – Domonkos, Erdos, Gajág, Szabó M., Szabó B. (Reitz, 84′), Nagy E., Cziráki, Tóth A., Várda (Valkovics, 74′) Imro (Nagy M.,53′).Vezetoedzo: Németh Zsolt.

Gól: Grünvald (12′), Bata (41′) ill. Szabó M. (40′)
Sárga lap: Bjedov (26′), Ondrejó (80′) ill. Szabó B. (16′), Domonkos (89′)

Tóth Ákos: “Nagy ko esett le a szívünkrol azzal, hogy megszereztük az elso gyozelmünket, nem könnyen született meg a mai gyozelmünk sem, kelloen megküzdöttünk érte. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján ez a gyozelem teljesen reális, elobb is eldönthettük volna ezt a meccset, de úgy látszik, hogy ennek így kell történnie, meg kellett izzadnunk a sikerért. Kicsi, de mindenképpen fontos lépés volt ez a mai mérkozés.”

Németh Zsolt: “Küzdelmes, jó iramú mérkozés volt, úgy gondolom, hogy a hazai csapat többet tett a gyozelemért, megérdemelten nyerték meg a mérkozést. Csapatom nem volt elég koncentrált, kishituek voltak. A mai napon öt-hat kezdojátékosom hiányzott, teljesen fel kellett forgatnom a védelmet is, de ez sem ment fel minket.”

Video: SZEOL - Kozármisleny

 
2014.09.08.
www.vacfc.com
FELNOTT
Videoton: "Nem bírtak a Váccal a Vidi fiataljai"
 

Háromgólos vereséget szenvedett a Vidi II a Vác FC otthonában az NB III Közép-csoport 4. fordulójában.

Nehéz mérkozés várt második csapatunkra, ugyanis továbbra sem számíthatott Bíró Imre vezetoedzo több alapemberére sem. Géresi, Paudits, Kiprich, Bognár és Cseszneki sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A találkozó elott a két csapat vezetoedzoje jó hangulatban beszélgetett egymással. A Vác FC trénere, Csank János korábban Bíró Imre edzoje is volt, még Siófokon, azóta is jó kapcsolatot ápol a két szakember.

A találkozó díszvendége csapatunk korábbi támadója, Torghelle Sándor volt, aki a kezdorúgást is elvégezte. Akár csak a múlt héten, ezúttal is újoncot avattunk a kezdocsapatban Kecskeméti Krisztián személyében, aki az U21-es együttesünk játékosa.

A Vác FC már az elso perc végén megszerezte a vezetést, a félpályáról kapu elé ívelt szabadrúgást Pölöskei fejelte a kapunkba (1-0). A folytatásban is a hazaiak domináltak, a 17. percben egy szögletet követoen Tányéros talált a hálóba (2-0). Öt perccel késobb Tányéros újabb gólt fejelt, ennek azonban nem örült, hiszen Sejben beadása után a váci játékos a saját kapujába csúsztatta a játékszert (1-2).

A második félidoben is debütált csapatunkban egy ifista, a 60. percben Cseri Richárd lépett pályára. A 67. percben Zsolnai Richárd növelte a hazaiak elonyét egy gyors kontra végén(3-1). Hat perccel a vége elott Farkas is betalált Gábor Péter kapujába, ezzel 4-1-re módosítva az állást. A 88. percben Büki távolról a felso lécet találta el, majd két perccel késobb a hazaiak is telibe találták a kapufát.

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, 4-1-re nyert a Vác FC.

Bíró Imre: "Gratulálok a Vácnak, megérdemelten nyerték meg a mérkozést. Számunkra nagyon tanulságos meccs volt, fiatal játékosaim sokat tanulhattak ebbol az összecsapásból. Még egyszer gratulálok a Vácnak!"

 
2014.09.08.
www.vacfc.com
FELNOTT
Vác: "Látványos, lendületes játékkal magabiztos gyozelem"
 

Az egy hete játszott ESMTK mérkozés után az volt a kérdés, sikerül-e visszatalálnia a gyoztes útra a Vác FC játékosainak. Az egy hete betegség miatt hiányzó Tóth Gergely és Zsolnai Richárd visszavette helyét a kezdocsapatban, míg ezúttal Fábri Tamás kényszerült sérülés miatt a lelátóra. A Videoton II elleni mérkozés elott, és a szünetben Torghelle Sándor dedikálta önéletrajzi könyvét a Stadionban.

Még egy percet sem kellett várni az elso váci gólra. Szabadrúgáshoz jutott a Vác a vendég térfél közepén, a bal oldali vonal mellol. Zsolnai Richárd nagyszeruen kanyarította a labdát a kapu elé, az ötösön Pölöskei Péter ugrott a legmagasabbra és kapu jobb oldalába fejelt. A továbbra is remekül játszó váciak a 18. percben újabb gólnak örülhettek. Ezúttal egy jobb oldali szögletet csavart a kapu elé Zsolnai Richárd, az ötösön most Tányéros Gergo emelkedett a többiek fölé és fejjel a kapu jobb oldalába csúsztatott. Pár perc elteltével Kovács Gergely növelhette volna az elonyt, egy remekül megszerzett labdával egyedül törhetett kapura középen, majd a tizenhatosról a kifutó kapus felett elotte a labdát, amely centikkel suhant el a felso léc felett. A 24. percben szorosabbá vált az eredmény. Sejben Viktor a váci tizenhatos eloterébol a kapu elé emelte a labdát és a felszabadítani igyekvo Tányéros Gergo a kapujából kilépo Palásthy Dávid felett fejjel a saját kapujába csúsztatott (Öngól).

A szünet után agresszívebb játékkal próbálkozott a Videoton és jó tíz percig sikerült is kiegyenlítenie az eddigi váci mezonyfölényt, ám a lelátón ülok igazából nagy vendéglehetoséget nem láthattak és érzodött, hogy hamarosan következik az újabb hazai találat. Ez a pillanat 68. percben érkezett el, amikor a félpályánál, a bal szélen Zsolnai-Németh-Zsolnai adogatás után a váciak legjobb teljesítményt nyújtó játékosa Zsolnai Richárd megindult, végigrobogott a kapuig és az ötös bal sarkától, ballal a bal kapufa tövébe vágta a labdát. A hazaiak lendülete továbbra sem lankadt, remek támadásokat vezettek, de a végso megoldásokba rendre hiba csúszott, többször is ajtó-ablak helyzetben sem sikerült eltalálni a kaput. A 83. percben viszont megfelelo volt a koncentráció. Ismét remek támadás futott a pályán. Farkas Péter passzolt Gulyás Gáborhoz középen, aki nagyszeruen tálalt a jobb oldalon felfutó Rusvay Gergelye elé, csapatkapitányunk remekül adott a kapu elé és a támadást kíséro Farkas Péter az ötösrol, kissé elorehajolva fejjel a kapu jobb oldalába továbbított. A meccs végére növelhette volna a Vác a különbséget, azonban Rusvay Gergely 90. perben tizenhat méterrol leadott lövése után a labda a felso lécrol a gólvonal elé vágódott le.

A szurkolók remekül szórakoztak a mérkozésen, az iram és látvány meghaladta a harmadosztály szintjét és a vendégek örülhettek az eredménynek, hiszen a helyzetek alapján jóval nagyobb különbségu váci siker is születhetett volna.

Vác FC-Videoton II 4-1 (2-1)

Vác, 450 nézo. Vezette: Ducsai József (Szarvas László, Csáky Tibor).

Vác: Palásthy Dávid –Benkó Bence (Karácsony Dávid, 79.), Tányéros Gergo, Farkas Péter, Németh Gábor Vince –Kovács Gergely (Greff Ádám, 67.), Tóth Gergely Csaba, Rása Gergo (Gulyás Gábor, 59.) Zsolnai Richárd Tibor – Pölöskei Péter, Rusvay Gergely. Vezetoedzo: Csank János.

Videoton: Gábor Péter – Baksa Dénes, Kecskeméti Krisztián, Dobsa Gergo, Kókány Péter (Cseri Richárd, 62.) – Kalmár Bence, Vallejos Dominique, Király Bence – Vincze Viktor, (Büki Baltazár, 51.), Sejben Viktor – Havasi Dániel (Ács Ádám, szünetben). Vezetoedzo: Bíró Imre.

Gólszerzok: Pölöskei Péter (1.), Tányéros Gergo (18.), Zsolnai Richárd Tibor (68.), Farkas Péter (83.), illetve Tányéros Gergo (öngól, 24.).

 
2014.09.08.
kozarmislenyfc.com
FELNOTT
Kozármisleny: "Elszenvedtük elso vereségünket Szegeden"
 

SZEOL – Kozármisleny 2-1 (2-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés

Szeged, 200 nézo

Vezette: Czékus S. (Zsákai M., Varga B.)

SZEOL: Dongó – Buzási, Dlusztus, Bjedov, Grünwald – Forró – Bata (Mihálffy 87.), Puskás, Ondrejkó, Beretka (Kormányos 84.) – Faragó (Tóth A. 89.)

Vezetoedzo: Tóth Ákos

Kozármisleny: Sólyom – Domonkos, Erdos, Gajág, Szabó M. – Nagy E., Szabó B. (Reitz 83.) – Cziráki, Tóth A., Várda (Valkovics 73.) – Imro (Nagy K. 54.)

Vezetoedzo: Németh Zsolt

Gólszerzok: Grünwald 12., Bata 41. illetve Gajág a 40. percben.

Sárga lap: Bjedov 26., Ondrejkó 80. illetve Szabó B. 16., Domonkos a 90. percben.

 

Sajnos a sérüléshullám továbbra sem kerüli el csapatunkat, újabb 2 alapember esett ki a kezdocsapatból, ezúttal Fellaival és Fenyvesivel bovült a hiányzók listája.

A találkozó szemerkélo esoben, felázott talajú pályán kezdodött el.

A 2. percben Cziráki indult meg a jobb szélen, éles szögbol leadott lövését hárította a hazai kapus.

A 4. percben Bata iramodott meg, majd bal lábas lövését Sólyom bravúrral hárította.

A 9. percben labdát szereztünk az ellenfél 16-osának közelében, a labda a jobb oldalon érkezo Czirákihoz került, akinek a lövését ismét hárította Dongó.

A 12. percben megszerezte a vezetést a SZEOL, egy bedobás után Beretka passzolt Grünwaldhoz, aki kapásból lott, a labda szerencsétlenül megpattant egy védonkön, az elmozduló Sólyom nem védhetett. 1-0.

Az egyre mélyebb talajú pályán és a nedves füvön a lapos passzok megcsúsztak, így sok hiba jellemezte a játékot.

A 35. percben Grünwald 17 méteres oldalról elvégzett szabadrúgását kiütötte Sólyom, a kipattanó Batához került 20 méterrol lövésre vállalkozott, de blokkolták védoink.

A 40. percben egy pontrúgás után egyenlített csapatunk. Szabadrúgást végezhettünk el a félpálya közepérol,Cziráki a hosszú oldalra ívelt, Szabó Milán visszafejelte a labdát, majd Gajág közelrol megszerezte a Kozármisleny egyenlíto gólját. 1-1.

A 41. percben azonnal visszavette a vezetést a hazai csapat. Bata iramodott meg, majd a 16-oson belülrol, nagyon pontosan kilotte a hosszú alsó sarkot. 2-1.

A 44. percben Faragó került helyzetbe, de körülményes volt így védoink beérték és tisztáztak elole.

Csapatunk korán hátrányba került, de a hajrá elott sikerült egyenlíteni.Sajnos a SZEOL-nak volt erre válasza így az o vezetésükkel ért véget a játékrész. A szünetben egyik edzo sem cserélt.

A 49. percben Szabó B. mentett a hazaiak csatára Faragó elol.

Az 58. percben Puskás kiugratása után Bata lövését védte Sólyom.

A 65. percben Nagy K. 24 méterrol elvégzett szabadrúgása elobb kipattant Dongóról, de másodjára védeni tudott.

A 79. percben Bata lövését hárította Sólyom. A szöglet után Puskás bombáját bravúrral védte a mislenyi hálóor.

A második félidoben már nem sikerült újabb gólt szerezni, így a hazai csapat otthon tartotta a 3 pontot.

A 2. játékrészben a hátrány miatt muszáj volt kockáztatnunk, sokkal nyíltabb támadójátékkal fellépni, de eközben hátul kinyíltunk így lehetoségei adódtak az ellenfélnek. A SZEOL harcosan küzdött és megszerezte elso gyozelmét a bajnokságban.

Tóth Ákos: Nagy ko esett le a szívünkrol azzal, hogy megszereztük az elso gyozelmünket, nem könnyen született meg a mai gyozelmünk sem, kelloen megküzdöttünk érte. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján ez a gyozelem teljesen reális, elobb is eldönthettük volna ezt a meccset, de úgy látszik, hogy ennek így kell történnie, meg kellett izzadnunk a sikerért. Kicsi, de mindenképpen fontos lépés volt ez a mai mérkozés.

Németh Zsolt: Megérdemelt nyert a hazai csapat. Sajnos mi nem küzdöttünk eléggé, rossz szellemben léptünk pályára. A SZEOL játékosai sokkal többet tettek a gyozelemért. Kapott góljainkat két egyéni hiba elozte meg. A korán bekapott elso gól után sikerült egyenlíteni, de egy eladott labdából 1 percen belül megszerezték vezetés a hazaiak, amivel aztán meg is nyerték a találkozót.

 
2014.09.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Egy gyozelem, egy döntetlen és két vereség volt az FC Dabas utánpótlás csapatainak hétvégi mérlege. Szabados Péter teljesítménye mindenképpen kiemelendo az U-21-es csapatból, mivel mindhárom lott góljuk az o nevéhez fuzodik.
     
U-21
FC Dabas U-21 - FFC UPSE U-19
3 : 1 (1:1)
 
2014.09.07.
Gól:
- Szabados (3)
     
U-17
FC Dabas U-17 - FFC UPSE U-16
3 : 3 (3:1)
 
2014.09.07.
Gól:
- Bálint M
    - Balogh G
    - Nagy J
     
U-15
Tápiószecso FC - FC Dabas U-15
4 : 0 (1:0)
 
2014.09.07.
Gól:
-
     
U-14
Tápiószecso FC - FC Dabas U-14
2 : 1 (0:1)
 
2014.09.07.
Gól:
- Kovács M
       

 
 
2014.09.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: FC Dabas II - Alsónémedi SE
 

Vasárnap délután a fordulót megelozoen ötödik helyen álló Alsónémedi SE látogatott Dabasra. Kucsák Istvánék a dobogó alsó fokáról várhatták a kezdo sípszót és bizakodhattak, hogy tovább tudják folytatni eddigi remek bajnoki formájukat (két gyozelem és egy döntetlen).

Szuk fél óra elteltével a hazai csapat Béres Krisztián 29.percben szerzett találatával megszerezte a hon áhított vezetést (1:0). Sajnos a 38.percben Antalics révén jött a válasz (1:1), azonban nem sokkal a félido vége elott, lélektanilag a legjobb idoszakban sikerült Farkas Krisztián révén ismét magukhoz ragadni a vezetést a Kucsák István játékosainak (2:1).

A második játékrészben a dabasiaknak az eredmény megtartása volt az elsodleges céljuk, bár egy esetleges találattal végleg eldönthették volna a mérkozést. A vendégek egészen a mérkozés végéig életben tartották reményekeit, ugyanis mindössze egy találatra voltak az egyenlítéstol. A 85.perctol azonban kezdett elúszni a hajójuk, mivel Suhanyec a kiállítás sorsára jutott, majd pár perccel késobb pedig jött Ordasi József és találatával végérvényesen eldöntötte a három bajnoki pont sorsát (3:1).

Három gyozelmével és egy döntetlenjével a második helyre tornázta fel magát a kettes csapat, hátránya mindössze két pont a listavezeto és eddig száz százalékos Halásztelek FC-tol. Jövö héten az eddig nyeretlen és nulla pontjával utolsó helyen szerénykedo DMTK II ellen lép pályára idegenben az FC Dabas II. Amennyiben a papíron kötelezo gyozelmet megvalósítják Kucsák Istvánék, úgy a dobogó felso foka sem álom, ugyanis a tabellát jelenleg vezeto Halásztelek az eddig szintén remek szezonkezdést produkáló Pereg SE ellen mérkozik.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.07. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Alsónémedi SE 3 : 1 (2:1)

FC Dabas II: Magyari - Láposi, Cemmel, Botlik, Béres (Farkas - 56p), Kmetyó (Márton 56p), Janicsák, Bukovszki (Gugyerás - 83p), Farkas K (Ordasi J - 64p), Ordasi G (Bálint - 69p), Fábri

Csere: Ordasi J , Birizdó, Márton, Gugyerás, Monok, Bálint, Farkas

Gól:Béres (29p), Farkas K (43p), Ordasi J (90p) ill. Antalics (38p)

Sárga lap:Farkas K, Láposi, Ordasi J ill. Szalai, Balogh

Piros lap: Suhanyec (85p)

 
 
2014.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Bajnoki mérkozés: Orosháza FC - FC Dabas
 

A tizenkettedik helyen álló Orosháza FC volt Honti Józsefék soron következo ellenfele. A két csapat tavasszal is megmérkozött egymással, akkor az Orosháza 2:0 arányban gyozött hazai pályán a dabasiak ellen. A múlt héten az OFC a REAC otthonában 3:2-es vereséget szenvedett, míg az FC Dabas egy 4:0-ás Maglód elleni gyozelemmel hangolt a szombati mérkozésre.

A találkozó jól kezdodött dabasi részrol, mivel Gáspár Balázsnak a 31.percben sikerült bevennie a hazai kaput (0:1), vezetést szerezve csapatának. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, Huszák ugyanis még a félido vége elott egyenlíteni tudott (1:1).

A folytatást követoen az 58.percben érkezett a hidegzuhany. Takács Kornél találatának most kivételesen egy dabasi szimpatizáns sem örülhetett. A hórihorgas védojátékos ugyanis öngólt vétett, így az Orosháza került elonybe (2:1). Dobray után Lázárt és Milét is pályára küldte Honti József, de sem ez, sem az ellenféltol Huszár Gábor kiállítása nem segített. Az OFC-nek sikerült megtartania elonyét, így megnyerte a mérkozést és megszerezte az ezzel járó három bajnoki pontot.

Vereségével az FC Dabas visszacsúszott a hetedik helyre, immáron hat pontra lemaradva a listavezeto ESMTK-tól. A jövo héten az utolsó elotti helyen szerénykedo Dunaharaszti MTK-t fogadja a Honti-csapat.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.06. (szombat, 16:30)
Helyszín: Orosháza

Mérkozés: Orosháza FC - FC Dabas 2 : 1 (1:1)

FC Dabas: Bartus - Dévai (Lázár - 64p), Tóth, Takács, Zsíros - Geiger, Domonyi (Mile - 67p), Molnár, Buczkó (Dobray - 47p), Gáspár - Csák

Csere: Dobray, Lázár, Mile, Bozsik, Lanczkor, Magyari, Kobányai

Gól: Huszár (38p), Takács (öngól - 58p) - Gáspár (31p)

Sárga lap: Szabó, Makra, Bordás ill. Takács, Tóth, Dévai, Csák, Molnár

Piros lap: Huszár (78p)

 
 
2014.09.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Orosháza FC - FC Dabas képek
 

A 2014.szeptember 7-én szombaton megrendezésre került Orosháza FC - FC Dabas (2:1) NBIII-as bajnoki mérkozésrol készült képeket a jobb oldali linkre kattintva tekinthetik meg.

forrás: oroshazafc.gportal.hu

 
2014.09.07.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Megérdemeltem szereztük meg a három pontot."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 4. forduló:

Orosháza FC - FC Dabas  2 - 1 (1 - 1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo
2014. szeptember 6. 16:30

Vezette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Török Sándor)

Orosháza: Bordás – Bozsóki, Makra, Tóth I., Szabó N. (Medvegy 46') – Huszár, Fülöp (Lovas 69') – Styecz, Ferenczi, Végh (Füredi 85') – Juhász
Megbízott edzo: Csizmadia Imre

Dabas: Bartus – Dévai (Lázár 64'), Tóth M., Takács, Zsíros – Geiger, Domonyi (Mile 67'), Molnár Z., Buczkó I. (Dobray 47'), Gáspár B. – Csák Z. 
Vezetoedzo: Honti József

Sárga lap: Szabó N. 15', Makra 51', Bordás 75' ill. Takács 15', Tóth M. 19', Dévai 36', Csák 45', Molnár 53'

Kiállítva: Huszár 78'

Gólszerzo: Huszár 38', Takács 58' (öngól) ill. Gáspár 31'

Percrol percre:
15. perc: Takács és Szabó Norbert is sárgát kap.
18. perc: Indítás után Ferenczi elé kerül a labda, aki a kifutó kapuba lövi a labdát.
19. perc: Tóth Márton kap sárgát.
20. perc: Fülöp szabadrúgása a kapus kezében landol.
31. perc: Kapu elotti kavarodás végén Gáspár 16 méterrol lotte ki a hosszú sarkot, 0 - 1.
36. perc: Dévai kap sárgát reklamálásért.
38. perc: Huszár 35 méterrol remekül tekert a kissé kint álló kapus kezei és a felso léc között a hálóba, 1 - 1.
40. perc: Az elore tolt Ferenczi kiszorított helyzetben lo kapura, Bartus védi szögletre.
43. perc: Egy bal oldalról beívelt szabadrúgást Szabó Norbert csúsztat a lécre.
45. perc: Csák egy bal oldali beadás után kézzel juttatja a hálóba a labdát, sárga lapot kap.
46. perc: A szünetben Szabó Norbert helyett Medvegy állt be.
47. perc: Buczkó helyett Dobray áll be.
52. perc: Egy beadás Makra kezére pattan, büntetohöz jut a Dabas, Makra pedig sárgát kap. Dévai 11-esét Bordás a bal sarokból tolja ki.
53. perc: Molnár is sárgát kap.
56. perc: Szabadrúgás után a dabasi kapust saját játékosa zavarta, rossz helyre paskolja a labdát, Huszár bólint az üres kapu mellé.
58. perc: Végh bal oldali szabadrúgásába a hórihorgas Takács olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a kiinduló kapus mellett a jobb alsó sarokba pattant (öngól), 2 - 1.
64. perc: Dévai helyére Lázár érkezik.
67. perc: Mile érkezik  Domonyi helyére.
69. perc: Fülöp helyére Lovas érkezik.
70. perc: A vendégek edzojét kiállították  mert csúnyán kiszólt a közönségnek.
75. perc: Bordás kapus kap sárga lapot.
78. perc: Huszár kezezésért sárgát kap, de neki ez volt a második, kiállítás.
85. perc: A megsérült Végh helyére Füredi érkezik.

Mestermérleg:
Csizmadia Imre: - Az elozo hetek nehéz idoszaka után, küzdelmes mérkozésen, mindent megtettünk a három pont megszerzése érdekében, amit úgy érzem, megérdemelten sikerült begyujtenünk. 

Honti József: - Ma sajnos saját magunkat vertük meg.

 
2014.09.06.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 4. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

A Közép-csoport negyedik játéknapján minden mérkozés szombaton került megrendezésre.

Közép-csoport 4. forduló, szombati eredmények:

15:30 Vác FC - Videoton FC II 4-1 (2-1)
Gólszerzok: Pölöskei P. 1., Tányéros G. 18., Zsolnai R. 68., Farkas P. 83. p, ill. Tányéros G. 24. p. (öngól)

16:30 ESMTK - Szentlorinc SE 2-0 (1-0)
Gólszerzok: Lázár B. 23., Kiss D. 81. p.

16:30 SZEOL SC - Kozármisleny 2-1 (2-1)
Gólszerzok: Grünwald A. 12., Bata Cs. 42. p., ill. Gajág G. 41. p.

16:30 Dunaharaszti MTK - REAC 2-2 (1-2)
Gólszerzok: Miholics M. 28., Dabasi K. 65. p., ill. Csete K. 1., Kiss T. 5. p.

16:30 Orosháza FC - FC Dabas 2-1 (1-1)
Gólszerzok: Huszár G. 38., Takács K. 58. p. (öngól), ill. Gáspár B. 31. p.

16:30 Maglódi TC - Bajai LSE 1-2 (0-0) Gólszerzok: Lukács B. 52. p., ill. Faller A. 64., 82. p.

16:30 Monori SE - Tolle UFC Szekszárd 0-1 (0-1)
Gólszerzo: Márton E. 44. p.

16:30 Várfürdo-Gyulai Termál FC - Bölcskei SE 3-2 (0-1)
Gólszerzok: Nagy G. 50., 80., 93. p., ill. Tóth T. 15., 51. p.

 
2014.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 4.Forduló - Szombati mérkozések
 

A negyedik forduló összes mérkőzése szombaton kerül megrendezésre. A Vác FC - Videoton FC II összecsapás az élmezőnyben, míg a Maglódi TC - Bajai LSE találkozó a tabella alján tekinthető kiemelt mérkőzésnek.

Szombat - 2014.09.06.
Vác FC
-
Videoton FC II
4 : 1
ESMTK
-
Szentlőrinc SE
2 : 0
SZEOL SC
-
Kozármisleny FC
2 : 1
Dunaharaszti MTK
-
REAC
2 : 2
Orosháza FC
-
FC Dabas
2 : 1
Maglódi TC
-
Bajai LSE
1 : 2
Monor SE
-
Tolle UFC Szekszárd
0 : 1
V-Gyulai TFC
-
Bölcskei SE
3 : 2
 
 
2014.09.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.szept.06-07.)
 

A felnőtt csapat kivételével mindenki vasárnap lép pályára. Honti Józsefék szombaton Orosházán vendégszerepelnek, a kettes csapat hazai pályán az Alsónémedit fogadja, az U-21 és U-17 szintén Dabason mérkőzik az FFC UPSE csapataival, míg az U-15 és U-14 Tápiószecsőre utazik.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 16:30 Orosháza FC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 16:30 FC Dabas II - Alsónémedi SE
FC Dabas U-21 Vasárnap, 10:00 FC Dabas U-21 - FFC UPSE U19
FC Dabas U-17 Vasárnap, 12:00 FC Dabas U-17 - FFC UPSE U16
FC Dabas U-15 Vasárnap, 12:00 Tápiószecső FC U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 10:00 Tápiószecső FC U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.09.05.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép 4. forduló - beharangozó
 

Több éles, szoros csatára van kilátás a Közép-csoport harmadik játéknapján is, hiszen olyan ütközetek lesznek hétvégén, mint a SZEOL - Kozármisleny vagy a Vác - Videoton II derbi. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Vác - Videoton II: A Vác a múlt heti kisiklása után, rendezi sorait és a fiatal, szervezett vendégek ellen nem követnek el még egyszer annyi hibát, mint az ESMTK-val szemben. Tippem: 3-1

ESMTK - Szentlőrinc: Az ESMTK nagyon bekezdett és otthon ismét bizonyítja majd, hogy más csapat lett az előző szezonbelihez képest. Azonban vigyázniuk kell, mert a Szentlőrinc is szép eredményeket ért el eddig. Tippem: 2-1

SZEOL - Kozármisleny: A Szeged annál jobb csapat, mint amit jelenleg a tabella mutat. Úgy érzem, hazai környezetben most kijöhet nekik a lépés. Tippem: 3-2

Dunaharaszti - REAC: A REAC eddig erőn felül teljesít, fiatal, egységes gárda, viszont nekünk is nagy szükségünk lenne a pontokra. Tippem: 2-2

Orosháza - Dabas: Az Orosháza az elmúlt két fordulóban vereséget szenvedett, ezt a sorozatot azonban most megtöri a csapat, ám a Dabas szorgosan gyűjtögeti a pontokat és nem lép pályára esélytelenül. Tippem: 2-2

Maglód - Baja: Két hasonló képességű együttes csatáján, a Maglód nyer! Tippem: 2-0

Monor - Szekszárd: A Monor sokat erősödött nyáron, ezt a múlt heti 8-0-s sikerük is hűen tükrözi és szerintem, most sem állnak le a gólgyártással. Tippem: 3-1

Gyula - Bölcske: Két, azonos erősségű gárda mérkőzésén a hazai pálya előnye, a Gyula felé billentheti a mérleg nyelvét. Tippem: 2-1

 
2014.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: Orosháza FC - FC Dabas
 

A hétvégi négy gólos hazai győzelem után idegenben lép pályára Honti József csapata. Orosházára látogat az első keret, ahol a jelenleg egy győzelemmel és két vereséggel a tizenkettedik helyen álló helyi gárdával mérkőzik. A két héttel ezelőtti monori, idegenben megvívott mérkőzés nem végződött túl jól eredményesség szempontjából, remélhetőleg ez most megváltozik és sikerül pontot vagy pontokat elhozni Orosházáról.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.06. (szombat, 16:30)
Helyszín: Orosháza

Mérkozés: Orosháza FC - FC Dabas

 
 
2014.09.05.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Beharangozó: FC Dabas II - Alsónémedi SE
 

A harmadik helyről várhatja következő mérkőzését a Kucsák István irányította FC Dabas második csapata. A soros ellenfél ezúttal a tabella ötödik helyén álló Alsónémedi SE lesz. A két csapat között mindössze egy pont a különbség, így fontos mérkőzésnek néznek elébe a dabasi játékosok, amennyiben szeretnének továbbra is a dobogón maradni.

Esemény: Bajnoki mérkozés
Idopont: 2014.09.07. (vasárnap, 16:30)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Alsónémedi SE

 
 
2014.09.03.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Kiss Dávid: „Bíztunk benne, hogy jól rajtolunk!”
 

Kiválóan kezdte meg a szezont a Közép-csoportban szereplő ESMTK, hiszen három mérkőzés után, kilenc ponttal állnak úgy, hogy a SZEOL-t, a Videoton II-t és a Vácot győzték le. Legutóbbi meccsükön 3-0-ra nyertek a Pest megyei gárda otthonában. Ezen a találkozón a hálóba talált Kiss Dávid is, akit a remek rajtról, klubjáról, valamint a Vác ellen szerzett góljáról kérdeztünk.

Több, mint egy éve vagy az ESMTK játékosa. Jól érzed magad Erzsébeten?

Kiss Dávid: Igen, nagyon jól érzem magamat Erzsébeten. A csapatunk átlagéletkora alacsony és ez érződik például az öltözői hangulaton is.

Már tavaly is ebben a csoportban szerepeltetek. Szerinted van különbség az előző évi Közép és az idei színvonala között?

Kiss Dávid: Nem gondolnám, hogy nagy különbség lenne a két bajnokság között, bár korai lenne bármit is kijelenteni ennyire az elején.

Kiválóan rajtoltatok, hiszen egyelőre száz százalékos teljesítménnyel álltok a tabella második helyén. Hasonló kezdést vártatok magatoktól?

Kiss Dávid: Mertük remélni, hiszen már a felkészülési időszakban érezhető volt, hogy sokat erősödtünk és ez jobb szezon lesz, mint a tavalyi. Bár az edzőmérkőzések eredményei nem úgy alakultak ahogyan szerettük volna, de a játék képe bizakodásra adott okot és ez a bajnoki mérkőzéseken az eredményekben is megmutatkozott.

Legutóbb, a bajnokság egyik legnagyobb esélyesét, a Vácot győztétek le 3-0-ra és egyszer te is a kapuba találtál. Leírnád néhány szóban, hogy született a gólod?

Kiss Dávid: Így igaz, remek diadalt arattunk Vácon. A 79. percben Bányai szerzett labdát a középpályán és nagyszerű labdát adott a védősor mögé. A váciak kapusa elindult a kapujából az indításra, de félúton megtorpant, így nem volt nehéz dolgom a pattogós labdát átemelni 16-18 méterről Palásthy kapus fölött.

Mi az ESMTK és a te saját idei célkitűzésed?

Kiss Dávid: Természetesen bajnokságot nyerni, de legalább a dobogóra felállni. Saját célkitűzésem, folytatni a két mérkőzés óta tartó remek sorozatot és minden mérkőzésen a kapuba találni.

 
2014.09.02.
maglodtc.hu
UP
Maglód: "Minden együttesünk ellenfele csakúgy, mint a felnottnek az FC Dabas gárdái voltak."
 

A hétvégén már minden utánpótlás csapatunk pályára lépett, legalábbis azok, amelyek az országos másodosztályban szerepelnek. Minden együttesünk ellenfele csakúgy, mint a felnottnek az FC Dabas gárdái voltak.

Az U21 és U17 Maglódon, az U15 és az U14 Dabason lépett pályára. A mérleg két gyozelem mellett egy-egy döntetlen illetve vereség.

Az U21 továbbra sem talált legyozore. Most vasárnap is ellentmondást nem turoen magabiztosan gyozték le riválisukat és pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. Az U17 is már-már kezében érezhette a három pontot, de végül mégis meg kellett elégedniük egy ponttal.

A nyáron jelentosen meggyengült U15 sajnos 5-0-ás vereséget szenvedett, de az U14 10-0-ás gyozelemmel billentette felénk az utánpótlás mérkozések mérlegét. Utóbbi korosztályunkról azonban meg kell jegyezni nem a sajátunk. Az évek óta kiváló utánpótlásképzést végzo, rengeteg tehetséges játékost foglakoztató Testvériség SE-vel kötött együttmuködésünk alapján ok indultak kötelezo párunkként az NB II-ben. Azért maglódi kötodés is van, hiszen a csapat edzoje városunk lakója, korábbi játékosunk Katona Tamás.

 

NB II. Közép-Kelet 3. forduló:

U21 MAGLÓDI TC - FC DABAS 3 - 0 (2 - 0)
Maglód, Kertész Károly Stadion
gól: Földi D. 2, Szegedi M.
sárga lap: Kardos Sz.

Maglódi TC: Nagy Cs.  - KARDOS SZ., Bíró T. (Greskó G. 46p), Gyuga O., BARTHA SZ., Merczel Z. (Kiss P. 46p), MOLNÁR P. (Erdosi R. 80p), Gecse M. (Filácz R. 46p), SILBERER R., FÖLDI D. (Szegedi M. 46p), Sebok D. (Berta B. 66p) edzok:Filácz Imre és Baranyai Pál

Baranyai Pál (edzo): Megérdemelten szereztük meg a három pontot és úgy gondolom gyozelmünk egy percig sem forgott veszélyben. A srácok maximálisan betartották a taktikai utasításokat és a felnott csapattól visszakapott játékosok is sokat lendítettek a játékunkon!

 

U17 MAGLÓDI TC - FC DABAS 3 - 3 (2 - 1)
Maglód, Kertész Károly Stadion
gól:Gruber B. 2, Sengel T.
sárga lap: Palotai Cs., Gyöngyösi B., Gruber B.

Maglódi TC: Hamza K. - Vasvári Á., Kecskeméti Á., Óvári K. (Hollósi B. 46p), Palotai Cs., GYÖNYÖSI B., FILÁCZ K., SENGEL T., Fábián D. (Hornyák M. 46p), Kovács B., GRUBER B.  edzok: Baranyai Pál és Filácz Imre

Baranyai Pál (edzo): Sajnos veszítettünk két pontot. Amíg nem koncentrálunk 90 percig ilyen mérkozéseket fogunk játszani. Meggyozodésem, hogy ennek a csapatnak az elso hatban kellene végeznie, de, ha továbbra is hektikusan járnak egyesek edzésre, gondolok itt például Fazekas Andrásra, vagy Wéber Krisztiánra, nem biztos, hogy elérhetjük céljainkat!

 

U15 FC DABAS - MAGLÓDI TC 5 - 0 (5 - 0)
Dabas
sárga lap: Szever Á., Skultéty D.

Maglódi TC:Kormány B. (Szécsi M. 44p) - Skultéty D., Muhi V., Papellás P., MÉSZÁROS T. - Tukacs T. (Maradics M. 59p), Kovács G. (Greskó L. 59p) - Szever Á. (Baranyai Zs. 47p), FODOR E., Slezák G - Kanalas K.

Bíró Roland (edzo): Semmivel sem jobb, de nálunk jelen pillanatban elorébb tartó csapattól kaptunk ki. Az elso félidoben azt sem tudtuk hol vagyunk. Rohangáltunk, mint a pók a falon. A második félidoben jelentosen feljavult a játékunk. Labdatartásunk is sokat javult, de elore szinte veszélytelenek voltunk, bár ehhez az is kellett, hogy a nyáron ötven gólunk távozott a csapattól. Remélem, hogy hamarosan minden jelenleg hiányzó játékosunk visszatér és szorosabb eredményekre leszünk képesek.

 

U14 FC DABAS - TESTVÉRISÉG SE-MAGLÓDI TC 0 - 10 (0 - 6)
Dabas
gól: Pusztai D. 2, Balogh L. 2, Marosi N., Kovács G., Lados-Tóth M., Dózsa R., Simák T., Ambrózi Á.
sárga lap: Lados-Tóth M.

Maglódi TC:Nagyistván B. - Ács B., Dózsa R. (Simák T. 49p), Lénárt S. (Deme G. 49p), Vígh Gy., Fehértói G. (Nagy L. 49p), Lados-Tóth M., Kovács G., Marosi N. (Ambrózi Á. 49p), Balogh L. (Tóth B. 41p), Pusztai D.

Katona Tamás edzo): Örülünk a megegyezésnek a Maglódi TC-vel, hisz így az országos bajnokságban tudjuk megmérettetni játékosainkat. A mérkozésrol annyit, hogy rettento sok helyzetet dolgoztunk ki, de csak keveset tudtunk kihasználni. Örülnünk kell hiszen szépen fociztunk, kreativan, de egy erosebb ellenfélel szemben a sok kihagyott helyzet megbosszulhatja magát. Gratulálok a csapatnak a mentalitással meg voltam elegédve! Dabasnak sok sikert kívánok a továbbiakban! Hajrá Tesi!!!!! Hajrá Maglód!!!!

 
2014.09.01.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton: "Igazságos döntetlen a Bölcske ellen"
 

Második csapatunkban három olyan ifista is pályára lépett, akiknek ez volt az elso felnott meccsük.

Egyáltalán nem volt könnyu helyzetben a mérkozés elott Bíró Imre vezetoedzo, hiszen öt alapemberére sem számíthatott a Bölcske ellen. Kiprich és Géresi régebb óta bajlódik sérüléssel, és mindkét labdarúgónak még több hétre van szüksége, hogy ismét pályára léphessen. Az elso két fordulóban mindkét meccsen gólt szerzo Paudits Patrik pedig a hét elején, az elso csapat edzésén szenvedett súlyos sérülést, támadónk keresztszalagja elszakadt, amit csütörtökön fognak megoperálni. Körülbelül 7-8 hónapot kell kihagynia. A sérülteken kívül Sejben Viktorra és Dominique Vallejosra sem számíthatott a Vidi II vezetoedzoje, hiszen a két fiatal labdarúgó vasárnap délelott az elso csapat edzésén vett részt, nem lenne meglepo, ha a keddi Ligakupa-találkozón mindketten a kezdocsapatban kapnának helyet.

Mindkét csapat egy gyozelemmel és egy vereséggel várta a harmadik fordulót. Élete elso felnott meccsét játszotta Kónya Krisztián, aki azonnal a kezdoben kapott helyet. Valamivel aktívabban kezdtük a meccset, de fölényünk meddo volt. A legnagyobb lehetoségünk Király Bence elott adódott, aki a 23. percben nagy kapufát lott.

A második félido elején megszerezte a vezetést a Bölcske, a gólszerzo pedig az a Tóth Tibor volt, aki néhány éve a Puskás Akadémián nevelkedett. A folytatásban mindent egy lapra feltéve támadtunk. Ebben a játékrészben két újabb ifista debütálhatott a felnott bajnokságban. A 60. percben Valkovszki Péter, a 72. minutumban pedig Véninger Bertalan lépett pályára. Utóbbi játékos nyolc perccel késobb kiharcolt egy büntetot, amit Havasi Dániel magabiztosan értékesített, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt.

Szombaton igen komoly meccs vár második csapatunkra, hiszen Csank János csapatának, a Vácnak az otthonába látogatunk.

VIDEOTON FC II - BÖLCSKEI SE 1-1 (0-0)

Videoton FC II:Gábor -- Baksa, Cseszneki (Valkovszki 60), Schiller, Király, Szelei, Dobsa, Bognár (Ács 53), Havasi, Vincze (Véninger 72), KónyaTóth 51

Bölcskei SE: Csoknyai -- Tóth (Laták 90), Budai (Szili 60), Blatt, Féhr, Horváth, Szabolcska (Miskovic 67), Agócs, Hajdók, Fröhlich, Tóth

Gól: Havasi ill. Tóth

Bíró Imre: "Gratulálok fiatal csapatomnak, hogy hátrányból sikerült az egyik pontot itthon tartani. Sajnálom oket, mert mindent megtettek a gyozelemért, mondom ezt még akkor is, ha azért volt a lefújás után egy kis hiányérzetem. Azok a kvalitások, melyekkel ezek a fiatal játékosok rendelkeznek, nem biztos, hogy mindig elég lesz a felnott bajnokságban. Gratulálok még egyszer a csapatomnak, és persze a Bölcskének is, akiknek további sok sikert kívánok!"

 
2014.09.01.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Sajnos nem sikerült megismételni a tavaszi bravúrt"
 

Csapatunk az elso játékrész végén kapott gól után sajnos ismét összeesett és újabb nagy arányú vereséget szenvedett.

NB III., Közép csoport, 3. forduló:

Dabas, 250 nézo
jv: Kovács G. /4/ (Fehér M., Zorinácz Á.)

gólszerzo: Csák Z. 45p, Volenszki Z. 55p, Geiger N. 80p, Geiger N. 84p
sárga lap: Zsíros Á. ill. Budafai G., Németh Zs., Kardos L., Horváth M.

FC Dabas: Bartus B. - Dévai Cs., Tóth M., Takács K., Zsíros Á. - Geiger N., Domonyi R., Volenszki Z. (Electo W. 75p), Buczkó I. (Bozsik V. 69p) , Gáspár B. (Lanczkor G. 64p) - Csák Z. vezetoedzo: Honti József

Maglódi TC: Dezso K. 7 - Bogdán Sz. 6, Budafai G. 4, Lukács Á. 5, Klujbert P. 5 - Németh Zs. 5, Becsik R. 4, Oroszi B. 4 (Gecse M. 4 59p), Horváth M. 5 (Bartha Sz. - 75p) Igrici D. 4 (Kardos L. 5 46p) - Lukács B. 4, vezetodzo: Bajor Tibor.

Bajor Tibor (vezetoedzo, Maglódi TC): Gratulálok Honti Józsefnek, volt edzomnek, barátomnak a gyozelméhez. A gólarány túlzott, de ez van. Egy Takács Kornéllal magasabbak voltak. Fejben egyelore nem érjük el az NB3 szintjét így, nehéz osz vár ránk, de nem adjuk fel. Sok meglepetés nem volt a találkozón, Ellenfelünk angol stílusa, ívelgetése nem volt meggyozo, mégis a 45 percben több játékosom egyszerre blokkolt le egy beívelésnél. Ez a szituáció döntött, ha ez nincs akkor lehet, hogy reggelig nem rúgnak gólt. Nagyon sok gólt kapunk, ami nem jó, és ami ennél is rosszabb, hogy néhányan feladják, és ekkor megaláznak minket.

Mennyire sikerült felkészülni az ellenfelünkbol? Azt játszották, amit várt?

Itt felkészült szakemberek vannak. A játékosok viszont csak elvannak, ami baj. Sokan kötelezonek érzik, hogy játszanak. Ez élvezeti cikk, aki nem élvezi ne játszon, nálunk sajnos több ilyen is van. Egy hasonló csapat ellen szenvedtünk fejben vereséget. Ellenfelünkben volt egy magas ember, akire készültünk. Utána a lepattanoknál elbambultunk, a párharcok igen nagy részét elvesztettük, ezért jöttek a hibák. Mentálisan elorébb járó csapattól kaptunk ki, nem olyan csapattól, ahol technikailag jobbak a játékosok. A hazaiak már nyertek mérkozést 5-0-ra, így teljesen más az önbizalommal készülhettek, mi meg kétszer kikaptunk, nálunk jobb csapattól. Ha mi kaptunk volna könnyebb sorsolást, mi nyertünk volna. A legnagyobb dolog: egy fiatalember bebizonyította, a keretben meg kell harcolni a kapus posztért!

Tényleg, már-már jól esne egy egy gólos vereség...
Az egy gólos vereség, csak gólkülönbségnek tenne jót, a csapatnak nem. Én a fegyelmezetlenség miatt nyilatkoztam ezt a múlt héten. Most is állom, ha figyelünk, akkor ez a meccs minimun 0-0. Sajnos játékos állományunk hiányos, mérkozés hiányos, de nagyon.. Ez tény. Igyekszünk mindent megtenni, hogy javítsunk a helyzeten.

Számunkra a bajnokság legfontosabb találkozója következik szombaton a Baja ellen?
Igen, talán rá lehet fogni, hogy az év mérkozése következik, és az a csapat fog nyerni, ahol mentálisan jobban rá tudnak készülni a mérkozésre. Papíron a két leggyengébb csapat fog összecsapni. A kötelezo a legnehezebb, most úgy gondolom, azt az összecsapást az a csapat fogja nyerni, aki az elso gólt szerzi és ettol megnyugodva tud játszani. Gyáva nyúlnak nincs hazája jelszóval. Nagyon nagy jelentosége azért annyira nem lesz , mert még csak a 4. forduló jön, de lélektanilag sokat fog jenelenteni. Annak lehetne inkább jelentosége, hogy a mi csapatunk képes bárkivel pariban lenni, ha egymásért elkezdenénk játszani. Minden mérkozésen volt minimum 40 perc ahol tudtunk elfogadhatót nyújtani. Így fejben vagyunk kicsit kevesebbek a többieknél egyelore, de nézzük vissza, ki játszott tavaly és ki nem a keretbol, ez sok mindenre választ tud adni. Nem véletlen a Baja gyengébb szereplése, Keleti csoportba is a Létavértes, tehát tudomásul kell venni, csodák nincsenek. Aki dolgozik becsülettel, az kilábal, persze kis szerencse kell még mellé.

 
2014.09.01.
szegedma.hu
UP
Labdarúgás: peches vereséget szenvedett a SZEOL Szentlorincen"
 

Hiába támadta végig a mérkozést a SZEOL, a hazai Szentlorinc két helyzetébol két gólt elérve otthon tartotta a három pontot az NB III Közép csoport 3. fordulójában.

Harcosan kezdtek a hazaiak, Nagy Tamás együttese az elso pár percben lerohanta ellenfelét, aminek meg is lett igen hamar az eredménye. A 10. minutumban Forró Attila adott el könnyelmuen egy labdát saját térfelén, amire Vadas Zalán lecsapott, majd mintaszeruen emelte át 16 méterrol a kissé kint álló Leindler Domonkost. (1-0) Ezt követoen megfordult a játék képe, gyakorlatilag felborult a pálya, de a SZEOL támadásaiban nem volt meg a kello átütoero. Amikor mégis eljutottak Beretkáék a kapuig, Németh Martin védett hol bravúrral, hol könnyebb feladatokat megoldva, egy alkalommal pedig a játékvezeto vett el érvényesnek tuno gólt Bojan Bjedovtól. A lorinci védelem így egészen a mérkozés végéig kitartott, ráadásul Lóth József nem sokkal a lefújás elott betekert a felso sarokba egy 23 méteres szabadrúgást, amivel el is dolt a három pont sorsa. (2-0)

Mindez azt jelenti, a szegediek vesszofuttása immáron egy három mérkozéses vereségsorozattá nott, javítani egy hét múlva hazai pályán a Kozármisleny ellen lesz lehetosége Tóth Ákos tanítványainak.

NB III Közép csoport, 3. forduló:

Szentlorinc SE – SZEOL SC 2-0 (1-0)

Szentlorinc, 100 nézo. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Rózsás Rita).

Szentlorinc:Németh – Leipold (Tóth Á. – a szünetben), Hajnal, Turi (Benke 76′), Lóth, Berdó, Tóth M., Zámbó, Kalmár, Bartal, Vadas. Vezetoedzo: Nagy Tamás.

SZEOL: Leindler – Buzási (Kormányos 64′), Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Forró (Bata 55′), Puskás, Ngalle (Mucsi 64′), Ondrejó, Beretka, Faragó. Vezetoedzo: Tóth Ákos.
Gólszerzok: Vadas (10′), Lóth (87′).
Sárga lap:Puskás (47′), Bjedov (58′), Buzási (63′), Grünvald (67′).

Tóth Ákos: “Nagyon rosszul indult ez a mérkozés számunkra, kezdve azzal, hogy az odafelé vezeto úton lerobbant a buszunk, így éppen a kezdo tizenegyet, hogy el tudtuk juttatni a helyszínre még idoben. Dekoncentráltan kezdtük a találkozót, majd egy védelmi hibából rögtön megbüntetett minket a Szentlorinc. Késobb egy szabályos gólunkat nem adták meg, kapufát is rúgtunk, nagy helyzeteket hagytunk ki. Összességében semmi sem jött be nekünk a mai napon. Ettol függetlenül továbbra sincs más hátra, mint folytatni a munkát, és mindent megtenni azért, hogy legközelebb már jobban sikerüljenek a dolgok.”

 
2014.09.01.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "A hazaiaknak sikerült megfordítani a mérkozést, pont nélkül távoztunk."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 3. forduló:

Rákospalotai EAC - Orosháza FC  3 - 2 (0 - 1)

Budapest, Budai II. László Stadion, 150 nézo
2014. augusztus 30. 19:00

Vezette: Kátai Gábor (Márkus Péter, Török Katalin)

REAC: Changelija – Balázs B., Labát, Kollár, Birtalan – Lászka, Nagy I., Kiss T., Csete (Pfister 91') – Lucz V. (Kollár 57'), Csiszár R. (Herbály 67')
Vezetoedzo: Dzurják József

Orosháza:Bordás – Ferenczi, Makra, Tóth I., Szabó N. – Huszár, Füredi – Styecz (Lovas 31'), Fülöp, Végh – Juhász (Bozsóki 84')
Megbízott edzo: Csizmadia Imre

Sárga lap: Lászka 50' ill. Fülöp 39', Juhász 55', Ferenczi 81', Bozsóki 86'

Gólszerzo: Kiss 59', Herbály 75', Kollár 89' ill. Huszár 45+3, Végh 53'

Percrol percre:

12. perc: Egy mélységi indításra Lucz csapott le, kibújik a védok közül, majd 12 méterrol fölé lo.
19. perc: Huszár 20 méteres lövése nem okoz gondot a hazai kapusnak.
31. perc: Styecz egy korábbi szituáció alkalmával megsérült, nem tudja folytatni. Helyére Lovas érkezik.
39. perc: Fülöp kap sárgát egy belépoért.
45+4. perc: Nagy bedobás után Changeliya rossz helyre ütötte a labdát, Huszár pedig közelrol a léc alá vágta a labdát, 0 - 1.
48. perc: Lászka 18 méteres lövését Bordás védi bravúrral.
50. perc: Lászka kap sárgát.
53. perc: Végh 22 méteres szabadrúgásába a hazai kapus csak beleérni tud, így vágódik a bal felsobe, 0 - 2.
55. perc: Juhász kap sárgát.
55. perc: Balról beívelt szabadrúgás pattan meg, Bordás bravúrral hárít.
57. perc: Kollár érkezik Lucz helyére.
59. perc: Csiszár esik el a 16-oson belül, a játékvezeto 11-est ítél, amit Kiss a jobb sarokba gurít, 1 - 2.
67. perc: Csiszár jön le, helyére Herbály lép a gyepre.
69. perc: Birtalan húzta meg a bal oldalon, éles szögbol mintegy nyolc méterrol az oldalhálót találta el.  
75. perc: Kollár kapott pontos labdát a jobb oldalon, pontosan centerezett, középen Herbály egy csel után mintegy tíz méterrol kilotte a bal felsot, 2 - 2.
81. perc: Ferenczi kap sárgát, mert sípszó után rúgta el a labdát.
84. perc: Bozsóki folytatja Juhász helyett.
85. perc: Kollár 24 méteres szabadrúgása a felso lécen csattan.
86. perc: A frissen beállt Bozsóki kap sárgát.
89. perc: Kollár végezhetett el újabb szabadrúgást, balról 22 méterrol rúgja a bal felsobe a labdát, 3 - 2.
91. perc: Csete helyére Pfister érkezik.

 
2014.09.01.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Bravúros pontszerzés Kozármislenyben"
 

A Közép-csoport harmadik fordulójában, az eddig száz százalékos Kozármisleny otthonában lépett pályára csapatunk.

Az elso helyzet a hazaiak elott adódott, de a 4. percben Cziráki a kapunk mellé lott. Az ellentámadás végén Kiss ívelt középre jobbról, az érkezo Miholics fejese pedig kevéssel kerülte el a a kaput.

A 11. percben egy szöglet után, a jobb oldalon Dabasi elé került a játékrészer, akinek 23 méteres bombája elzúgott a felso léc felett.

A 16. percben Eördögh játszott Miholicshoz, o pedig egy csellel befordult a büntetoterületre, azonban kísérlete nem talált kaput.

A 24. percben egy balról betekert szabadrúgást követoen, Nyéki fejese pattant a kapu fölé. Válaszképp Cziráki bólintása okozott veszélyt, ám az o próbálkozása sem ért célba.

A 30. percben Kiss gurított Ablonczy elé, aki egy cselt követoen lott, de Sólyom a helyén volt. 5 perccel késobb Ablonczy szöktette Kisst. Játékosunk ziccerben lépett ki a védok közül, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett is, majd 14 méterrol, kissé kisodródva gurított a kapu felé, viszont Szabó M. visszaért és el tudta rúgni a játékszert a kapu elol.

A 42. percben Cziráki beadását könnyedén húzta le Kalmár.

A 44. percben Várda távoli lövése egy blokkoló lábról vágódott szögletre.

A második játékrész elso nagy helyzetére az 59. percig kellet várni. Ekkor Tóth lövését védte Kalmár, a kipattanót pedig Fenyvesi vágta a kapufára, ám ekkora már a játékvezeto les miatt megállította a játékot.

Egy perccel késobb Kiss emelt Ablonczy-hoz, aki kiszorított helyzetbol nem tudott kapura loni. A 71. percben Dabasi eroszakosan szerzett kétszer is labdát az ellenfél térfelén, majd középre tekert, ott azonban egy hajszállal lemaradt a beadásról Varga.

A 73. percben Cziráki szabadrúgása élesen jött középre, viszont mindenki feje felett átszállt, így az alapvonalon túlra pattant a játékszer.

A 77. percben Miholics tizenhat méterrol eleresztett lövése szállt mellé, majd válaszképp Cziráki kísérletét hárította Kalmár.

A mérkozés zárásaképp Valkovics adott be balról, a berobbanó Cziráki pedig 5 méterrol lott a kapu fölé.

Gól tehát ezen a délutánon nem esett és ugyan sokan féltették a csapatot a kozármislenyi kirándulástól, de ismét bizonyította a DMTK, hogy az idei bajnokságban is számolni kell vele, mert egy kicsit pontosabb helyzetkihasználással mindhárom pontot elhozhattuk volna Baranya megyébol. A mai és a múlt heti játékra alapozva, elobb-utóbb biztosra veheto, hogy beindul a gárda és megkezdi a felzárkózást az élmezonyre.

Reméljük, a jövohét szombaton, 16:30-kor megrendezésre kerülo, eddig még hibátlan mérleggel rendelkezo REAC ellen sikerül megszereznünk elso idei gyozelmünket.

Kozármisleny FC – Dunaharaszti MTK 0-0

Kozármisleny, 250 nézo, vezette: Berger J. (Sebestyén L., Bornemissza N.)

Kozármisleny: Sólyom, Erdos, Fellai, Gajág, Szabó M., Fenyvesi, Szabó P., Cziráki, Reitz (Szabó B. 46.p), Várda (Valkovics 82.p), Tóth A. (Imro 70.p)

DMTK: Kalmár, Nyéki, Rétsági, Márton, Eördögh (Horváth Á. 91.p), Gacsal, Lengyel, Dabasi, Kiss G. (Varga V. 59.p), Ablonczy (Rebecsák 73.p), Miholics

Sárga lapok: Fenyvesi 35.p ill. Márton 55.p, Gacsal 74.p, Eördögh 84.p

Króner Péter vezetoedzo: „Egy küzdelmes, jó iramú mérkozésen, összességében reális eredmény született, bár a helyzeteink megvoltak a gyozelemre is. Addig azonban amíg az ordító ziccereinket is kihagyjuk, nehezen fogunk három pontot szerezni!”

 
2014.09.01.
www.vacfc.com
FELNOTT
Vác: "A 33. meccsen jött a FEKETE-leves"
 

A Vác FC az elmúlt bajnokságot is figyelembe véve harminckét veretlenül megvívott bajnoki mérkozés után fogadta fovárosi ellenfelét, az ESMTK-t. A két pontveszteség nélkül álló együttes összecsapása remek találkozónak ígérkezett. A váciaknak nem volt jó elojel, hogy a mérkozés reggelén belázasodott Zsolnai Richárd és Tóth Gergely, így egyikük sem tudta vállalni a játékot, míg a két hete megsérült Szeleczki Alex már a mutéten is túl van, rá hosszú kihagyás vár. 

A mérkozés elso percei egyértelmuvé tették, hogy ilyen erosségu ellenféllel még nem találkozott a váci legénység. A szervezetten és tudatosan játszó erzsébetiek remek helyezkedéssel akadályozták a hazai támadásokat. Hiába került enyhe mezonyfölénybe a Vác a vendégek kontrákból többször is Palásthy Dávid kapuja elé kerültek. Az egyik ilyen akció közben megsérült Bukovec Jasmin és a 13. percben az a Fekete László váltotta, aki pár évvel ezelott még váci színekben játszott. A 17. percben Greff Ádám tört elore a bal oldalon, visszagurított labdájára Rusvay Gergely érkezett és huszonkét méterrol,  futtából alig lott a bal kapufa mellé. A 27. percben ezúttal Rusvay adott balról a kapu elé, Greff Ádám az ötös jobb sarkánál fejelhetett, ám senkitol sem zavarva a jobb kapufa mellé bólintott. A félido hátralévo részében továbbra is enyhe mezonyfölényben játszott a Vác, ám ez eredménnyel nem párosult, így maradt a gólnélküli döntetlen.

A szünetet követoen változatlan összeállításban folytatták a csapatok. Eloször úgy tunt folytatódik az elso félidoben látott játék, ám a 49. percben váratlanul vezetést szereztek a vendégek. A gól eléréséhez hathatós segítséget nyújtott a váci védelem. A tizenhatoson belül többször is elrúghatták volna a labdát Farkas Péterék, ám addig ügyetlenkedtek, míg a jobb oldalon kilépo Fekete László elé került a játékszer, aki két lépés után a kapujából kilépo Palásthy Dávid feje fölött a léc alá bombázott. A gól kissé megrogyasztotta a váciakat és kellett jó pár perc mire összeszedték magukat. Ismét sikerült az erzsébeti térfélre szorítani a játékot, de néhány távoli lövésen kívül igazi veszélyt nem sikerült kialakítani. A 79. percben aztán jött az újabb hidegzuhany. Egy elovágott labdára a vendégek játékosa Kiss Dávid és Palásthy Dávid startolt rá. Úgy tunt a váci kapus éri el elsonek a labdát, azonban a tizenhatos vonalánál megtorpant és ez elég volt ahhoz, hogy Kiss elérje és átemelje rajta, amely így a hálóba hullott. A hátralévo idoben fokozta a nyomást a Vác, legalább a szépíto találatot szerették volna megszerezni, ám a végén csak az ellenfélnek tudtak újabb találatot szerezni. A 89. percben egy jobbról beadott labdára Palásthy Dávid kilépett, de visszahúzta kezét, így a labda a mögötte érkezo Farkas Péter testén megpattanva a váci kapuban kötött ki.

Harmincharmadik bajnoki meccsét nem tudta veretlenül zárni csapatunk, ám remélhetoleg idejében jött a jelzés, hogy ebben az osztályban több kell a sikeres szerepléshez, és a szombaton érkezo Videoton II csapata ellen megmutatják, a mostaninál eredményesebb játékra képesek.

Vác FC-Erzsébeti SMTK 0-3 (0-0)

Vác, 450 nézo. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Révész Csilla).

Vác: Palásthy Dávid – Karácsony Dávid, Benkó Bence, Farkas Péter, Németh Gábor Vince (Tányéros Gergo, 57.) – Fábri Tamás (Kovács Gergely, 73.), Rása Gergo, Gulyás Gábor, Greff Ádám – Pölöskei Péter, Rusvay Gergely. Vezetoedzo: Csank János.

ESMTK: Bonica Sebastian – Lázár Benjamin, Túri Dániel, Nemes Norbert, Surányi Zoltán Roland – Kiss Dávid, Farkas Aurél, Soós István, Murinai Barnabás – Bányai János Róbert (Böröczky Bánk, 88.), Bukovec Jasmin (Fekete László, 13.). Vezetoedzo: Turi Zoltán.

Gólszerzok: Fekete László (49.), Kiss Dávid (79.), Farkas Péter (öngól, 89.).

 
2014.09.01.
kozarmislenyfc.hu
FELNOTT
Kozármisleny: "Pontot rabolt a Dunaharaszti Mislenybol"
 

Kozármisleny – DMTK 0-0

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés

Kozármisleny, 250 nézo

Vezette: Berger J. (Sebestyén L., Bornemissza N.)

Kozármisleny: Sólyom – Erdos, Fellai, Gajág, Szabó M. – Szabó P., Fenyvesi – Cziráki, Reitz (Szabó B. 46.), Várda (Valkovics 82.) – Tóth A. (Imro 70.)

Vezetoedzo: Németh Zsolt

Dunaharaszti: Kalmár – Eördögh (Horváth Á.91.), Nyéki, Rétsági, Márton – Gacsal, Lengyel, Ablonczky (Rebecsák 73.), Dabasi – Kiss (Varga V. 59.), Miholics

Vezetoedzo: Króner Péter

Sárga lap: Fenyvesi 35. illetve Márton 55., Gacsal 74., Eördögh 74. percben.

Ezúttal is tartalékos összeállításban tudott pályára lépni csapatunk, hiszen meghatározó és fiatal csapatunkban rutinosnak számító labdarúgók hiányoztak. Puskás Z., Lauer N., Nagy E. és Nagy K. valamennyien NB II-es szinten is rutinos labdarúgónak számítanak, így az o hiányuk és pótlásuk nehézséget jelentett.

Jól kezdodött a találkozó csapatunk számára, a 4. percben Cziráki került helyzetbe, de bal lábas lövése a bal kapufa mellé ment.

A 8. percben Tóth Adrián már-már gólhelyzetbe került, de az utolsó pillanatban szerelni tudta ot Rétsági.

A 24. percben Dabasi ívelt a kapunk elé, Nyéki tisztán tudott fejelni, de a földre lefejelt labda a kapu fölé pattant.

A kimaradt lehetoség után mintha csapatunk magasabb fordulatszámra kapcsolt volna és rövid idon belül több helyzetet is kidolgozott.

A 25. percben a mérkozésen remekül játszó Fenyvesi iramodott meg két szép csellel két vendégjátékost is kicselezett, majd a 16-oson belül kicsit szorongatva ugyan lövésre vállalkozott, de Kalmár hárított.

A 27. percben remek bal oldali beadás után Cziráki kapu fölé fejelt.

A 33. percben Dabasi a 16-oson belül megpróbálta átemelni az érkezo Sólyom Csabát, de Fellai kirúgta a labdát.

A 35. percben Kiss lépett ki a leshatáron egyedül vezette a labdát Sólyomra. Kapusunk kilépett a kapujából és a labdát mellette elhúzó támadót pont annyira zavarta meg, hogy közben Szabó Milán visszaért, így a vendég játékos mikor kapura lott Szabó M. a gólvonalról menteni tudott. Nagy helyzet volt!

A 38. percben Fellai fejesét hárította Kalmár.

A 43. percben Várda befelé indult meg, majd 17 méterrol lövésre vállalkozott. A megpattanó labda még így is veszélyes volt, alig kerülte el a vendég kaput.

Ahogy azt elozetesen vártuk is, egy szervezett, masszív a futballt játszani próbáló csapattal találkoztunk. Kiegyenlített volt a játék is, mindkét kapu elott adódtak gólszerzési lehetoségek, de kétségtelen a legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki.

A második félidoben sem változott a játék képe, hasonlóképp alakult a találkozó.

Az 58. percben Fenyvesi vitt végig egy szép támadást, majd Tóth A. elé gurított akinek lövését Kalmár hárította, a kipattanót Fenyvesi a kapufára lotte.

A 69. percben Tóth Adrián is közel járt a gólszerzéshez, Cziráki beadása után csúsztatott fejese elig ment fölé.

A 90. percben a csereként beállt Valkovics 3 vendég játékos mellett is elment, mintaszeru beadása teljesen tisztán találta középen Czirákit, aki ordító helyzetben kapu fölé lotte a labdát.

Összességében azt mondhatjuk, hogy igazságos a döntetlen. Akár a nagy gólhelyzetek számát nézzük, akár az adódó kisebb helyzetetek nagyjából hasonló volt mindkét csapat lehetosége.

Talán a mi együttesünk birtokolta valamelyest többet a labdát, de a végig szervezetten visszazáró DMTK ellen nehéz dolgunk volt.

A találkozó lefújása után a vendégek örültek a listavezeto otthonában megszerzett értékes pontnak, de csapatunknak sincs szégyenkezni valója és vannak még tartalékok az együttesünkben.

Tartalékos felállásban sem kaptunk gólt, továbbra is veretlenek vagyunk, és annak ellenére, hogy nem a mai volt a legjobb mérkozésünk mégis megvoltak a gólhelyzeteink. Erre a jövoben is lehet építeni és folytatni kell a nyáron megkezdett utat.

Króner Péter: Úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született egy küzdelmes jó iramú mérkozésen. Arra kíváncsi lettem volna, ha sikerül megszereznünk a vezetést mennyiben változott volna a játék. Ettol függetlenül nincs hiányérzetem a mai nappal kapcsolatban, sikerként értékelem a megszerzett pontot.

Németh Zsolt: Küzdelmes jó iramú mérkozést játszottunk és igazságos eredmény született. Mindkét csapat eldönthette volna a találkozó sorsát, mindkét oldalon voltak helyzetek. A meccs végén is megnyerhettük volna még a találkozót, amikor egy 100%-os gólhelyzet maradt ki. Köszönjük szurkolóink bíztatását! Dolgozunk tovább, mostantól a Szeged elleni összecsapásra készülünk.