FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2014.06.27.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
ÁTIGAZOLÁSI SZEZON. Az amator labdarúgók számára kedden nyit a piac
 

A nagy érdeklodésre való tekintettel – ahogy azt már az elmúlt években megszokhatták – honlapunk ezúttal is közzéteszi a legfontosabb átigazolási tudnivalókat.

A profik már június tizenegyedike óta válthatnak klubot – méghozzá szeptember elsején, éjfélig –, ám az amator labdarúgók számára csak július elsején, kedden nyílik meg az átigazolási piac. A szerzodéssel nem rendelkezo játékosok augusztus elsején, éjfélig cserélhetnek egyesületet.

 
2014.06.28.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: feltölti az NB II-t az MLSZ, szabályzat szerint feljutó a Szeged-Grosics
 

Csütörtöki elnökségi ülésén döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség: a Versenyszabályzat passzusait követve töltik fel 16 csapatosra többek között az NB II mezonyét is, így tulajdonképpen biztosra veheto, hogy feljebb lép egy osztályt a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

“A licenc- és nevezési problémával küzdo sportegyesületek (pl. az NB III-as elso helyezett Létavértes) helyére olyan új egyesületek kerülnek, amelyek megfelelnek a követelményeknek. Az ún. feltöltés szabályairól nem egyedileg dönt az elnökség, hanem az érvényes Versenyszabályzat vonatkozó pontjait kell a Versenybizottságnak alkalmaznia. Az elnökség arról döntött, hogy legyen-e feltöltés. Eszerint az NB I és az NB II a versenykiírásban meghatározott 16 csapattal indul, az NB III pedig szintén a versenykiírás szerinti 3×16 csapatos bajnokságot alkot a 2014-2015-ös idényben” – adta hírül az mlsz.hu.

Mint azt korábbi cikkünkben jeleztük, a hivatkozott Versenyszabályzat 27. paragrafusa jelen esetre lefordítva azt tartalmazza, hogy a Létavértes lincenchiány miatti kiesése szerint a legjobb NB III-as második következik a feltöltési sorban. Ez a csapat a Szeged 2011-Grosics Akadémia, tehát az NB II 2014/2015-ös szezonja 16. szereplojének Nyilas Elek együttesét kell, hogy felkérje a Versenybizottság.

Korábban írtuk:

Javában dübörög a nyár, és az ilyenkor szokásos átigazolási láz a másodosztályú küzdelmekre készülo Szeged 2011-Grosics Akadémia keretében is hozott már változásokat.

Az érkezok sorát a kapus Tóth Csaba nyitja, aki a DVSC neveltje, de az utóbbi másfél évet – kölcsönben – Létavértesen töltötte. A 23 esztendos hálóor az elmúlt szezonban 21 mérkozésen védett az NB III Keleti csoportban. Szintén ebben a ligában szerepelt a védo Mészáros Márk. A korábban az Újpestnél pallérozódó bekk igazi vándornak bizonyult az elmúlt években, hiszen öt csapatnál (Lombard Pápa, REAC, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Sopron) is megfordult, mielott tavaly a Nyírbátort erosítette volna 23 meccs, 2 gól és 8 sárga lap erejéig.

Az elorejátékban számíthat majd a szakmai stáb Szabó Péter szolgálataira. A támadó 2009-ben igazolt a Ferencvároshoz, de azóta játszott Diósgyorben, Kazincbarcikán és Ajkán is, a legutóbbi pontvadászatban pedig a Szeged-Grosics riválisánál, a Rákosmenténél rúgta a bort – a hálóba összesen 6 alkalommal 28 fellépésén. Szabó ráadásul vásárhelyi származású, Csongrád megyében focizott a HFC-nél és a Tisza Volánnál is.

Az eddigi átigazolások közül talán Pozsár Gáboré a legnagyobb név. A 33 éves csatár Orosházáról indult, de a Békéscsabánál vált meghatározó játékossá. A lila-fehéreknél egy rövid szolnoki kitérot leszámítva 2004 óta futballozott, legeredményesebb idényében (2008/2009) pedig 18 alkalommal mattolta a másodosztály kapusait. Az elozo szezon során 11-szer számított rá edzoje kezdoként, újabb 11-szer csereként. Ezeken a mérkozéseken 3 gólt jegyezhettek fel neve mellé a statisztikusok.

Tanács Attila, a Szeged-Grosics technikai igazgatója portálunknak elárulta, céljuk, hogy a tavalyi keret minden meghatározó tagja a csapatnál maradjon, velük jelenleg is zajlanak a tárgyalások a hosszabbításról. Ami a távozókat illeti, Ács Levente, Bartyik Norbert, Dombai Viktor és Kalapács Zoltán már biztosan elhagyják a kék-feketéket és máshol kezdik meg a felkészülést a következo szezonra. Tanács Attila arra is kitért, az NB II-ben való indulásra szóló szándéknyilatkozatukat beadták az MLSZ-hez, annak hivatalos – és egyben kedvezo – elbírálása tulajdonképpen már csak formalitás.

 
2014.06.27.
www.nb3.hu
FELNOTT
A Szegeddel teljes az NB II mezonye
 

Ahogy az várható volt a Létavértes licenchiánya miatt a Szeged lesz a 16. csapata az NB II 2014/15. évi bajnokság mezonyének.

Íme a 16 csapat:

Ajka, Balmazújváros, Békéscsaba, Cegléd, Csákvár, Gyirmót, Kaposvár, Mezokövesd, Siófok, Sopron, Soroksár, Szeged, Szigetszentmiklós, Szolnok, Vasas, Zalaegerszeg

 
2014.06.27.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
MAGLÓD: HELYZETBEN. Bajor Tiboré a kispad
 

Bár az utolsó fordulóig volt esélye a bennmaradásra a Maglódnak, a csapat végül kiesett az NB III, Közép-csoportjából, így nem csoda, hogy változások voltak – és vélhetoleg még lesznek is – a Pest megyei egyesületnél.

Kezdjük a legfontosabbal: a 2013 oszét Baranyai Pállal kezdo, majd idén januártól Gálvölgyi Istvánnal folytató, végül a bajnokságot a Baranyai Pál–Weisz Tamás trénerkettossel befejezo együttes az új szezonban új tréner vezetésével indul csatába. Bajor Tibor személyében nem csupán felkészült, de szókimondó trénere is lesz a társulatnak, aki csak az elvégzett munkában hisz. Nem véletlen, hogy a legutóbb a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplo Hernád SE-nél dolgozó, ám január óta „piheno” szakember néhány hónappal ezelott José Mourinho életrajzi könyvét kapta ajándékba akkori játékosaitól, hiszen megnyilvánulásai és viselkedése olykor valóban a portugál edzozsenit idézik. Személyében igazi egyéniség ülhet a maglódi kispadra, aki mindig vállalja véleményét és rendszerint a „frankót” mondja. És hogy milyen csapat futhat ki az elso fordulóban maglódi mezben? Amint arról néhány nappal ezelott beszámoltunk, három játékos távozik a klubtól, ám információnk szerint a vezetok igyekeznek egyben tartani a keretet és melléjük tehetséges, sokra hivatott labdarúgókat igazolnának. Amennyiben így lesz, a társulat elott adva van a lehetoség – akár az azonnali visszajutásra is. Egy biztos: Bajor Tiboron nem fog múlni.

 
2014.06.26.
www.nb3.hu
FELNOTT
Csank János marad a Vác edzoje
 

A Hévíz elleni, 4–0-s összesítéssel megnyert osztályozós párharcot követoen a váciak a budapesti Le Meridien szállodában rendezett fogadással és díjátadóval búcsúztak el a szezontól.

“Örömömre szolgál, hogy a csapat kivívta a megyei bajnokság elso helyét, és a Pest megyei Kupát is megnyerte – mondta John Marshall, a klub tulajdonosa. – Ez a siker nemcsak a játékosoké, hanem a klub dolgozóié és a váci polgároké is, akiknek az egész évi támogatása nélkül lényegesen nehezebb dolgunk lett volna. Bízom benne, hogy a jövoben megtartjuk ezt a lendületet, és Vác városa is teljes mellszélességgel támogatni fogja a klubot. A következo szezonban még több nézot várunk a váci stadionba, amelyet szeretnénk felújítani és még inkább szurkolóbaráttá tenni. Ebbéli reményünkhöz kello alapot szolgáltat, hogy Csank János mesteredzo a jövoben is a váci futball felemelkedéséért dolgozik.”

 
2014.06.25.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
HERNÁD: HELYZETBEN. Új edzo a kispadon * A Dabas U21-es csapata lesz az elso ellenfél
 

A Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában 31 ponttal a nyolcadik helyen záró Hernád július 8-án, kedden kezdi meg a felkészülést a következo évadra, de már nem Balogh László játékos-edzo vezetésével.

Megbízható informátorunk arról tájékoztatta a Foci a köbönt, hogy az új hernádi tréner nem más lesz, mint a korábban Pilisen dolgozó Végh Attila. Idoközben eldolt az is, hogy az együttes a Dabas U21-es gárdája ellen vívja elso nyári felkészülési mérkozését, mégpedig – a tervek szerint – hét edzést követoen, július 19-én, szombaton

 
2014.06.24.
www.nb3.hu
FELNOTT
Mégis elindulhat a Hévíz az NB III-ban?
 

Könnyen elképzelheto, hogy az osztályozón alulmaradt Hévíz SK is elindulhat az NB III következo idényében.

A Zala megyei I. osztály bajnoka összesítésben 4-0-ra kapott ki a Vác FC ellen, azonban a visszalépések miatt mégis felcsillant elottük a remény, hogy az elottünk álló szezonban egy szinttel feljebb játszhassanak.

Az esetrol író zaol.hu információi szerint az MLSZ csütörtökön dönt a harmadik vonal feltöltésével kapcsolatban.

 
 
2014.06.23.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
VÁC: ÉVZÁRÓ. Díjeso a legjobbaknak * Továbbra is Csank János felel a szakmai munkáért
 

Élvonalbeli csapatnak is beillo szezonzáró eseménnyel ünnepelte a Vác FC a 2013/14-es futballévad sikereit. A nagy múltú, szép jövo elott álló klub a budapesti Le Meridien szállodában rendezett fogadással és díjátadóval intett búcsút a magunk mögött hagyott hónapoknak.

Csank János meglepoen elégedetten és mégis finoman fogalmazott. A mesteredzo vasárnap ekképp öntötte szavakba az érzéseit. „Büszke vagyok az elért eredményekre. A zömében tehetséges fiatalokból, és néhány tapasztalt játékosból álló csapatom töretlen lendülettel küzdött az évad során, amit a bajnoki cím és a kupagyozelem is bizonyít. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy átlátható, tiszta feltételek közt muködik a klub, ami Magyarországon példaértékunek mondható. Nem volt szerencsés döntés, hogy osztályozót kellett játszanunk az NB III-ba jutásért, de a Vác FC sikeresen vívta meg ezeket a csatákat is. Bízom benne, hogy a következo idény is hasonló sikereket tartogat számunkra.”

Kétségtelenül igaz, furcsa szezonon jutott túl az együttes. Mert hiába zárta veretlenül a Pest megyei I. osztályt – huszonhat gyozelem mellett mindössze négyszer ikszeltek Palásthy Dávidék –, az érthetoen meghökkent piros-kék drukkerek azon kapták magukat, hogy afféle bónuszként újabb két meccsen szurkolhatnak az övéiknek, hiszen az elozetes információkkal (aranyérem=feljutás) ellentétben a bajnoki cím nem elég az automatikus NB III-as tagsághoz, hanem az MLSZ döntése értelmében osztályozót is illenék vívni... Nos, mindez nem is okozott gondot az alakulatnak, amely az egykori NB II-es gárdák viadalán hazai környezetben elobb 3–0-ra, majd idegenben 1–0-ra múlta felül vetélytársát. Persze a furcsaságokhoz volt módjuk hozzáedzodni a labdarúgóknak, lévén a Pest Megyei Kupa fináléjában a pályán elért 3–0-s végeredmény sem volt elegendo ahhoz, hogy a serleget a sokat megélt monori létesítményben átvegye Rusvay Gergely csapatkapitány, aminek nem a rutinos futballista csuklótöréssel egybekötött vállficama volt az oka, hanem a nagykátaiak állítólagos óvása. A nagy húzd meg–ereszd meg végén aztán persze kiderült, hogy a váciak nem szerepeltettek a döntoben nemhogy két-, de egy labdarúgót sem jogosulatlanul, így a zöld gyep után a hasonló színu asztalnál is nyert a Csank-csapat. Ez az, amire csak kevesen képesek, jár is a gratuláció ezért a bravúrért.

Nem foglalkozott mindezzel John P. Marshall tulajdonos, aki így fogalmazta meg mondandóját. „Örömömre szolgál, hogy a csapat kivívta a bajnokság elso helyét, és a kupagyozelmet is megszerezte. Ez a siker nem csak a játékosoké, hanem a klub dolgozóié és a váci polgároké is, akiknek az egész évi támogatása nélkül lényegesen nehezebb dolgunk lett volna. Bízom benne, hogy a jövoben megtartjuk ezt a lendületet, és Vác városa is teljes mellszélességgel támogatni fogja a klubot. A következo szezonban még több nézot várunk a váci stadionba, amelyet szeretnénk felújítani és még inkább szurkolóbaráttá tenni. Ebbéli reményünkhöz kello alapot szolgáltat, hogy Csank János mesteredzo a jövoben is a váci futball felemelkedéséért dolgozik.”

A vasárnapi összejövetelen jutalmazták is a váci labdarúgókat, mégpedig az alábbiak szerint: a legjobban támadó védo Gulyás Máté, a legjobb cselezo Zsolnai Richárd, a leggyorsabb védo Tóth Gergely, a legjobb irányító Gulyás Gábor, a legjobban fejlodo játékos Tányéros Gergo, a legjobban edzo játékos Farkas Péter, míg a játékosok játékosa Rusvay Gergely lett. Jövore, velük, ugyanitt. Illetve dehogyis: immár az NB III-ban.

 
2014.06.20.
www.nb3.hu
FELNOTT
Ősztől NB III-ban szerepelhet a Vác – az osztályozók eredménye
 

Lejátszották a megyei I. osztályú küzdelmek visszavágóit, amelynek győztesei feljutottak az NB III bajnokságba.

Ismét NB-s szinten szerepelhet a 2013 tavaszán becsődölt Vác, amely a hazai siker után idegenben is legyőzte a Hévíz csapatát.

A Szabadkígyós nem tudta kihasználni idegenben szerzett lélektani előnyét a döntetlennel, mégis kikapott hazai környezetben a Kiskunfélegyháza ellen.

A Gyöngyös-Bátaszék összecsapás a végsőkig elment, amelynek végén a vendégek vívták ki a harmadosztályú szereplést büntetőkkel.

Megyei I. osztályú osztályozók az NB III-ért:

Szabadkígyós – Kiskunfélegyháza 2-3 (0-2)
gól: Cseke 66., 90. illetve Némedi 34., Lapsánszki 43., Balog 75.
összesítésben 5-4 a Kiskunfélegyháza javára

Hévíz SK – Vác FC 0-1 (0-1)
gól: Rusvay
összesítésben 4-0 a Vác javára

Gyöngyösi AK – Bátaszék 0-0
gól: -
összesítésben 0-0, büntetőkkel 5-4 a Bátaszék javára

 
2014.06.20.
www.nb3.hu
FELNOTT
Távozott a Vidi II trénere
 

A Videoton közös megegyezéssel szerződést bontott Vítor Campelos-szal, aki az elmúlt idényben a Vidi II vezetőedzője volt. A portugál szakember irányításával a felemás őszi szezont követően a fiatal együttes tavasszal már kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és kevésen múlt, hogy végül lemaradt a dobogóról.

Szintén távozik klubunktól Leo és Thiago, akik az elmúlt szezonban a brazil Fluminense-től szerepeltek a fehérváriaknál kölcsönben.

Forrás és fotó: vidi.hu

 
2014.06.17.
www.fcdabas.hu
UP
TOBORZÓ 2014
 

Labdarúgó kapus és játékos toborzó

Szeretettel várunk minden 1994-200 között született focizni vágyó fiatalt, lányt és fiút egyaránt a Dabas Sári focipályára!

Idopont:
  2014.07.17 (16:00)
  2014.07.24 (16:00)
   
helyszín:
  Dabas Sári Focipálya
   
érdeklodni lehet:
  0036 (70) 930-7021 (kapus)
    0036 (30) 586 1605
    0036 (30) 436 4483
    info@fcdabas.hu
    facebook.com/fcdabas
     

 
 
2014.06.16.
www.nb3.hu
FELNOTT
Osztályozók: elonyben a Vác
 

Hamarosan újra Országos szinten uzhetik a futballt Vác városában.

A jogelod csapat csodje után Csank János fiai közel kerültek az NB III-as szerepléshez, miután 3-0-s elonyre tettek szert a Hévíz ellen.

Az osztályozós párharcok másik mérkozésein egyelore nem tudtak dönteni a csapatok.

A visszavágókat egy hét múlva, szombaton rendezik.

Megyei I. osztályú osztályozó mérkozések az NB III-ért:

Vác FC – Hévíz SK 3-0 (2-0)
gól: Gulyás 11., Rusvay 38., Kovács 82.

Bátaszék – Gyöngyös 0-0
gól: -

Kiskunfélegyháza – Szabadkígyós 2-2 (1-1)
gól: Fekete 9., Némedi 75. illetve Murvai 25., Cseke 59.

 
2014.06.16.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
NB III-as osztályozó 1. forduló - szombati eredmények - Frissítve
 

Az NB III-as osztályozók elso mérkozései szombaton kerültek megrendezésre.

NB III-as osztályozó 1. forduló, szombati eredmények:

17:00 Vác FC - Hévíz SK 3-0
Gólszerzok: Gulyás G. 11.p, Rusvay 38.p, Kovács G. 82.p 

17:00 Bátaszék SE - Gyöngyösi AK 0-0

17:00 Kiskunfélegyházi HTK - Szabadkígyósi SZSC 2-2
Gólszerzok: Fekete I. 9.p, Némedi 75.p ill. Murvai 25.p, Cseke 59.p

 
2014.06.14.
www.nb3.hu
FELNOTT
Elkészítették az NB III-as osztályozók párosításait
 

A kieséssel megüresedo tíz helybol hétre sorsolással választották ki a feljutókat: a megyei bajnokok közül a Nagybajomnak, a Szentlorincnek, a Sárvárnak, a Salgótarjánnak, a Tisza-Volán Szegednek, az NKSE Jászberénynek és a III. kerületi TVE-nek kedvezett a szerencse – ok osztályozó nélkül léphetnek egy osztályt elore.

A 2013–2014-es kiírásban megyei bajnoki címet szerzett még a Tállya, az Iváncsa, a Gyorszemere, a Hajdúsámson, a Nagykálló, az Úrkút és – a listavezeto Kecskédet sújtó 16 pontos levonás miatt – a Bányász SE Sárisáp.

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA KERÜLÉSÉRT
Vác–Hévíz
Bátaszék–Gyöngyös
Kiskunfélegyháza–Szabadkígyós

Az elso mérkozéseket június 14-én 17 órától, a visszavágókat június 21-én 17 órától rendezik meg.

Forrás: www.oldalvonalsportmagazin.hu

 
2014.06.14.
www.fcdabas.hu
UP
FOCITÁBOR 2014 - DABAS - 2014.június 16-20.
 

" A tábor Dabason, a városi sporttelepen (2371 Dabas, Pálya u.1.) 2014. június 16 - június 20. között kerül megrendezésre. A táborba 7-16 év közötti gyerekek jelentkezhetnek (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be...

...A délelőtti foglalkozások főként technikai jellegű elemeket tartalmaznak a korosztályos képzésnek megfelelően. A második (délutáni) edzésen pedig ezeknek a tanult elemeknek a beépítésén lesz a hangsúly különböző játékhelyzetekben.

A programok szakmai színvonalát emelhetik még volt és mai válogatott játékosok, NB I-es edzők, szakvezetők, meglepetés vendégek, akikkel beszélgethetnek és fotókat is készíthetnek a gyerekek...."

Bovebb információt és a jelentkezés feltételeit a honlap kezdolapjának jobb oldalán található linkrol érhet el.

 
 
2014.06.14.
www.nb3.hu
FELNOTT
MONOR: EDZOSORS. Vezér Ádám: „Másként kellett volna viszonyulnom a játékosokhoz”
 

A sikeredzo elköszönt. Vezér Ádám márpedig annak számít, hiszen a csapat bennmaradt, holott a korábbi nagyszeru kapusból lett edzo akár Arnost Blazejnek vagy Sova doktornak is beöltözhetne, hiszen a Kórház a város szélén címu, népszeru csehszlovák sorozat egyes epizódjait Monoron is forgathatták volna.

Amint arról a minap röviden beszámoltunk, a Monor egy hete tartotta évzáróját és másnap a vezetok közölték a trénerrel a döntést, miszerint az osszel már nem Vezér Ádám lesz az MSE edzoje.

– Köpni-nyelni nem tudott?
Borzasztó nehéz volt, hiszen látszott rajtam a csütörtöki évzárón, a játékosok észrevették, hogy valami nincs rendben – felelte Vezér Ádám. – Rettentoen megviselt a szereplésünk. még úgy is, hogy borzasztó nehéz körülmények között dolgoztunk. És én akkor még nem tudtam semmit. Másnap közölték velem a döntést.

– Volt valamiféle megérzése?
Nem titok, kaptam egyfajta ultimátumot a tavasz elején, ha a következo meccset nem nyerjük meg, netán olyan eredményt érünk el, akkor elképzelheto, hogy felállítanak a kispadról. Hála Istennek, azon a mérkozésen olyan eredmény született, ami után nem került sor erre. Egy kicsit kiegyenesedett a csapat, ráadásul egy hónappal késobb mondták a vezetok, végig én viszem az együttest, módosítanak az elvárásokon, mindenképpen a bennmaradás a cél, mert látják, milyen problémákkal küszködünk, például a rengeteg sérüléssel. Akkor már gondoltam, ha ez felmerül, bármilyen eredményt is érünk el az évad végén, nem biztos, hogy a nyáron maradok.

– Most akkor az, hogy a társulat éppen hogy csak bennmaradt és nem lett mondjuk hetedik, kizárólag Vezér Ádám hibája?
Ezt nem tudom. Szokás azt mondani, nem lehet a csapatot lecserélni, könnyebb az edzot. Nem tudom azt sem, mit hoz a jövo a Monornál, kivel újítanak szerzodést, kivel nem, milyen új játékosokat hoznak, de ez már nem az én dolgom. Biztos, hogy hibáztam, sot, ezt a nagy nyilvánosság elott is elmondtam csütörtökön, miben éreztem magam hibásnak. Mivel kezdo edzo vagyok, jó pár dologban, igaz, extra nagy hibákat nem nagyon tudtam elkövetni, mert nem volt emberem, így a balszélsot sem játszathattam jobb bekkben, azaz ilyen durva bakikat nem követtem el.

– Akkor?
Azt tudom, hogy másként kellett volna viszonyulnom a játékosokhoz, és ezt elmondtam nekik is. Néhány hónappal ezelott még együtt öltöztünk, csapattársak voltunk, aztán nekem át kellett állnom a másik oldalra. Jobban meg kellett volna tartanom a három lépés távolságot, sokkal szigorúbbnak kellett volna lennem velük. Ezt utólag érzem, hogy hiba volt, és ha vissza lehetne menni az idoben, ezen biztos, hogy változtatnék. Nem volnék ennyire partner és sokkal inkább ostoros edzo lennék.

– A magyar futballista akkor tud teljesíteni, ha „ütik”. Ezt nem én, hanem egy korábbi válogatott labdarúgó mondta.
Ez így van, én is ezt vallom. Csak ismételni tudom magamat: barátként tekintettem a srácokra, nem edzoként. Próbáltam sokféle módszerrel motiválni oket, közelíteni feléjük: volt, amikor üvöltöttem velük, de elofordult, hogy simogattam oket. Ám az, amit említett, nem az itthoni focistákra jellemzo, hanem ez az az igazi magyar mentalitás. Sajnos van ilyen, hogyha nem figyelnek oda, hajlamosak másként csinálni – tisztelet a kivételnek, mert jó néhány olyan játékosom volt, akit nem kellett ütni, tudta azt, mit kell tennie, tudta azt, hogy keveset edzünk és a kevés tréning alatt kell megszerezni azt az eronlétet, ami szükséges a hétvégére. Sajnos a mi csapatunk full amator volt, az emberek este hatra estek be, és nagyon sok hiányzónk volt. Fel is rótták nekem sokszor a szurkolók, miért iksz és miért nem ipszilon játszik? Ilyenkor hiába magyaráznám el nekik, azért nem futballozik az illeto, mert egy hétig nem járt edzésre… Olyan problémák akadtak, amire nem is gondoltam, hogy elojöhetnek, de mivel amator együttesrol beszélünk, nem volt olyan eszköz a kezemben, amivel szankcionálni tudtam volna. Hozzáteszem, biztos lett volna három-négy játékos, akinek azt mondom, barátom, nem kell jönnöd többet, mert én így látom. Csakhogy akkor nem tudtam volna kit a helyükre tenni, hiszen elofordult olyan tavaszi meccs, amelyikre tizenketten mentünk el. Szemet kellett hunynom olyan dolgok felett, amit normális esetben nem tennék meg, mert más az értékrendem, ráadásul, ha olyan játékosok vannak, akik ezzel visszaélnek, a többiek is vérszemet kapnak.

– Mi jön ezután?
Hogyan tovább? Természetesen szeretnék még edzosködni, kapusedzonek is jó vagyok, mert van olyan papírom is, így azt is magaménak érzem. Remélem, lesz lehetoségem a futballban, ha más nem, elkezdenék kapusgyerekekkel foglalkozni, megtanítanám oket az alapokra. Akár még Monoron is, mert a távozás nem fölégetett út magam mögött: ha nem is dolgozhatom vezetoedzoként, nekem a kapusedzoség sem derogálna.

 
2014.06.13.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Hét csapat helye már biztos
 

Szerda kora délután Telkiben született döntés a megyei I. osztály nyerteseinek sorsáról. Eldolt, hogy hét szerencsés csapat - sorsolás után - egyenes ágon feljutott, míg a további hat egyesület osztályozót játszik egymással a harmadik vonalért. 

A 19+1 megyei bajnokból 13 jelezte, hogy elvállalná a harmadosztályú indulást. Közülük hét szerencsést kisorsoltak, így a szegedi SZEOL SC-nek, a budapesti III. Kerületi TVE-nek, a Szentlorinci SE-nek, a Salgótarjáni BTC-nek, a Nagybajomnak, a Jászberénynek és a Sárvárnak már eldolt a sorsa, feljutottak. A másik hat csapatnak még egy oda-visszavágós osztályozót kell játszania. A párosítás: Vác-Hévíz, Bátaszék-Gyöngyös, Kiskunfélegyháza-Szabadkígyós.

Az elso meccseket az elottünk álló hétvégén, míg a visszavágókat egy héttel késobb rendezik majd meg. 

Forrás: rangado.hu

 
 
2014.06.13.
www.nb3.hu
FELNOTT
Az Orosháza kapusa nyerte a Kapusháborút
 

A kapusok fél 8-tól délután 5-ig küzdöttek, vetodtek, kúsztak-másztak a szegedi Felso Tisza-parti stadionban, ahol a 77 fos mezonyben NB-s kapusok és válogatottak is helyet kaptak, nem lehet kétséges, hogy idén volt a legnívósabb mezony.

Az embert próbáló nap után a nyílt kategóriában Bordás Dániel (Orosháza FC) végzett az élen, megelozve az utánpótlás-válogatott Hrabina Alexet (Nyíregyháza), a szegedi Szabó Marcellt (Tisza Volán) és Könyves Lászlót (Orosháza FC). A +35-ös kategóriában a mindszenti Kovács Krisztián nyert a nyíregyházi Szabó Attila és a topolyai Faragó Szilárd elott.

“A foglalkozás elérte célját – fogalmazott Bagdi Ferenc szervezo. – Évrol évre emelkedik a létszám és a színvonal, a kiváló alap adott, így már el is kezdjük szervezni a 2015-ös kapusháborút!” – tette hozzá.

Forrás: oroshazafc.gportal.hu

 
2014.06.12.
www.fcdabas.hu
UP
FOCIFESZTIVÁL - 2014.június 14
 

Kialakult a FOCIFESZTIVÁL délelotti programja és idobeosztásai:

2014. június 14. (szombat)
     
8:00-9:00
  ÉVZÁRÓ minden csapat egyénileg
     
9:30-12:30
 
FOCITORNA! Lányok, fiúk, MINDEN FC DABAS UTÁNPÓTLÁS JÁTÉKOS! Edzok is!!! Ott helyben kialakítjuk a csapatokat, megszervezzük a bajnokságot! Ide várjuk a Dabas Gyón FC utánpótlás játékosait is teljes létszámban!
     
13.00
 
EBÉD! Minden utánpótlás játékosnak és résztvevonek egyaránt 500Ft/fo , amiben egy tál étel és egy üdíto szerepel! Ezt étel és ital jegyekkel fogjuk "rendben" tartani! Jöhetnek hozzátartozók és kísérok is.
     
 
 
2014.06.11.
fociakobon.hu
FELNOTT
MONOR: VÁLTOZÁSOK. Vezér Ádám szerzodését nem hosszabbították meg
 

Habár az NB III, Közép-csoportjában kivívta a bennmaradást a 29 ponttal a tizenharmadik helyen végzo Monor, megbízható forrásból honlapunk úgy értesült, a korábbi kiváló kapusból lett edzo, Vezér Ádám szerzodését nem hosszabbította meg a vezetoség.

Úgy tudjuk, az elmúlt hét csütörtökön zárta le a szezont a tavaszra nehéz körülmények között felkészülo felnott gárda, ám a trénerrel aznap még nem, csak másnap közölték a vezetok a döntést. (A témára a közeljövoben visszatérünk.)

 
2014.06.11.
fociakobon.hu
FELNOTT
DABAS: ÖRÖM. Bozsik Viktor: „A gólomat úgy ünnepeltük, mintha a bajnokságot nyertük volna meg”
 

Jó idoben a legjobb helyen: Bozsik Viktor csereként csupán alig 25 percet töltött a gyepen vasárnap este, mégis háborús hos lett belole. Méghozzá szó szerint, ugyanis a civilben a Magyar Honvédségnél dolgozó 30 esztendos sportember a Szekszárd ellen a 93. percben elért gólja nem csupán 2–1-es sikert, hanem egyúttal a bennmaradást is jelentette az FC Dabasnak.

Ki hinné? A remek mentalitással bíró labdarúgónak mindössze ez volt a szezonbeli második találata, ám az utolsó gólja a leheto legjobbkor született.

– Mennyi idonek kellett eltelnie, hogy felfogja, mit tett?
Igazából még most sem fogtam fel teljesen, de talán ott, a 93. percben, amikor a csapattársaim és a vezetoség tagjai is bent a pályán ünnepelték a gólomat, akkor kezdtem érezni, hogy sikerült – felelte Bozsik Viktor.

– Fel tudja idézni, miként volt eredményes?
Szerencsés találat volt. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, ahogyan az már lenni szokott, Takács Kornél is fel volt rendelve mellém, hátha egy pontrúgásból vagy felívelésbol az o magasságát kihasználva gólt tudunk szerezni. A 90. percben volt is egy nagyon szép megoldása, kapura lott, de a kapus védett. A gólnál Gáspár Balázs cselezett a 16-osnál, kis szerencsével elém tálalta a labdát, én pedig állítás nélkül a kilépo lábak között kilottem a bal alsót.

– Szerzett ennél fontosabb találatot pályafutása során?
Eddig még nem, de értheto módon a gólomat úgy ünnepeltük, mintha a bajnokságot nyertük volna meg. A 2011/12-es szezonban, amikor a Dabassal a bajnokságért játszottunk, lett volna rá lehetoség, de akkor nem sikerült. Ott és akkor megfogadtam, hogy még egyszer ilyen kudarc nem érhet minket!

– Egyáltalán, volt már ilyen helyzetben, hogy az utolsó körben még hat csapat is remeghetett az esetleges osztályváltás miatt?
A tavalyi szezon vége is hasonlóan alakult a Dabas számára a bajnoki rendszer átszervezése miatt, azonban ennyire kiélezett még sosem volt a helyzet.

– Buczkó István helyett a 69. percben lépett pályára. Emlékszik arra, mit mondott, mivel küldte csatába edzoje, Honti József?
Igen, emlékszem. Azt mondta: „Menj be, és döntsd el a meccset, ahogy ígérted!” Sajnos egész héten nem tudtam tréningezni, mert 10 nappal a mérkozés elott az egyik edzésen combizom-húzódást szenvedtem. Szombaton jeleztem a mesternek, hogy mindenképpen szeretnék játszani a mérkozésen. O azt mondta, rendben, a cserepadról fog beállítani Tóth Mártonnal együtt, ha úgy alakul az eredmény.

– Mámoros lehetett a hangulat, mert az egyik csapattársával hétfo hajnalban váltottam néhány szót, de akkor már az ünneplésé volt a foszerep. Meddig tartott a hacacáré?
Még most is tart! Haza is szóltam a mérkozés után, hogy nem tudom megmondani, mikor várható az érkezésem...

– Miért hagyták, hogy így legyen? Mert a játékoskerete alapján a Dabasnak nem lett volna szabad az utolsó fordulóra hagynia a döntést.
Sajnos magunknak nehezítettük meg ennyire, mivel az elozetesen tervezett „kötelezo” gyozelmeket sem tudtuk megszerezni az utolsó 7 fordulóban. A Monorhoz hasonlóan nekünk is bravúrra lett volna szükségünk a Honvéd vagy a Soroksár ellen. Ez nem sikerült, pedig a kispestiek ellen még meg is fordítottuk az eredményt és vezettünk.

– Mindössze 14 bajnokin jutott szóhoz a szezonban, ezeken kétszer volt eredményes. A Sportszelet-olvasók közül alighanem sokan nem tudják, mi az oka, hogy csupán ilyen keveset lehetett a pályán...
Az oszi idényt még a Monorral kezdtem el, jól is indult számunkra a bajnokság, azonban pont a Dabas ellen súlyos térdsérülést szenvedtem, részlegesen beszakadt a térdszalagom. Emiatt az osz végén tudtam csak játéklehetoséget kapni Vezér Ádámtól, akkor sem százszázalékos állapotban. A téli felkészülést újra a Dabassal kezdtem meg, jó formában is éreztem magam, aztán egy felkészülési meccsen eltört a lábközépcsontom, 4 hét gipsz következett. Mivel nagy küzdo vagyok, nem adtam fel, és szinte rekordido alatt végigcsináltam a rehabilitációt, mert tudtam, hogy szükség lehet a játékomra a bajnokság végéhez közeledve.

– A télen hogyhogy visszatért Monorról?
Mivel Monoron a hosszú sérülés miatt nem jöttek be a számításaim, úgy éreztem, hogy jót tenne nekem a környezetváltozás. Dabason mindig is jól éreztem magam, nagyon jó az öltözoi légkör és a pályán kívül is barátságok alakultak ki a csapattársakkal.

– Ön szerint benne volt a pakliban, hogy a Dabas és a Monor kvázi kéz a kézben int búcsút az NB III, Közép-csoportjának?
A pakliban benne volt, bár az elvégzett munka alapján egyik csapatnak sem ott lenne a helye, ahogyan azt a tabella mutatja. Nagyon örülök annak, hogy a Monornak is sikerült az NB III-as tagság megorzése.

– Bár az osszel érthetoen nem dolgozhattak együtt Keresztúri Andrással, korábban viszont a játékosa volt. Mennyiben volt más Honti Józseffel a munka, mint „Kereszttel”?
A munka mindkét mesterrel nagyon jó volt, igen sokat tanulhattunk tolük. Teljesen más játékrendszert alkalmaztak. Keresztúri András, aki világéletében csatárt játszott, mindig támadó felállásban küldött minket pályára, míg Honti Józsefnél inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, amit ha fegyelmezetten betartott a csapat, akkor bármelyik ellenféllel szemben felvehettük a versenyt. Úgy gondolom, az elismerés mindkét mestert megilleti.

– Azt tudja már, hogyan tovább?
Errol még nem tudok nyilatkozni, egyelore annak örülök, hogy ezt a minimális célt sikerült teljesítenie a csapatnak. Most a pihenésé a foszerep, hogy aztán júliusban tiszta lappal kezdjük meg a felkészülést az NB III-ban.

– Budafokon, Budaörsön, Budatétényben, a Láng SK-ban, Csepelen, a Margitszigetben és a MAFC-ban is megfordult. Elégedett a karrierjével, vagy többre is vihette volna?
Ha többet szerettem volna elérni a labdarúgásban, akkor minden bizonnyal fel kellett volna adnom anno a hivatásom. Jelenleg a Magyar Honvédség hivatásos tisztje vagyok fohadnagyi rendfokozatban. A legjobb „futballéveimben” külszolgálaton voltam a Sínai-félszigeten és Afganisztánban, ami elég sok lemaradást eredményezett. Életem során mindig is a labdarúgás körül forgott minden, szóval lehet, hogy több is van bennem, de most az a lényeg, hogy jól érzem magam a jelenlegi helyzetemben.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az alábbi interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 30. lapszámában.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2014.06.11.
www.nb3.hu
FELNOTT
Távozott a Gyula vezetoedzoje
 

Edzot vált az NB III Közép csoportjában 7. helyen végzo Gyulai Termál FC labdarúgócsapata.

A fociakobon.hu értesülései szerint a klubnál két éve dolgozó tréner, Popovics Pál a pályafutását Romániában folytatja.

Mellette távozik a gárdától a korábban Békéscsabán is megfordult játékos, Claudiu Dragan is.

Utódja Szekeres Lajos lesz, aki eddig a Békés megyeiek utánpótlásában dolgozott.

 
2014.06.09.
fociakobon.hu
FELNOTT
BÖLCSKE: KITEKINTO. Frigyer Anita: „Senkit nem szabad hibáztatni azért, mert kiestünk”
 

A férfi nagyot nézett, hiszen ilyet még nem látott. Ott volt mellette a szemrevaló teremtés, akinek egyszer csak potyogni kezdtek a könnyei. Frigyer Anita nem érezte magát jól, de ez teljességgel értheto, hiszen szeretett csapata ott, a fovárosi Ady Endre utcában búcsúzott az NB III-as tagságtól – és az álmaitól.

Frigyer Anita harmincadjára látta a Bölcskét június elso vasárnapján. Mármint az NB III, Közép-csoportjában, hiszen Kindl István csapata – mint arról néhány nappal ezelott beszámoltunk – ugyan az ESMTK otthonában elszenvedett 3–2-es vereséggel kiesett a harmadosztályból, Bölcskén bíznak abban, hátha ismét NB III-as bajnokin gyülekezhet a nép. Mondjuk már idén augusztusban.

– Tényleg minden meccsen ott van?
Igen, lehet az akár egy szimpla barátságos edzomérkozés, kupameccs vagy fontos bajnoki összecsapás, én mindig ott vagyok, és még szeretnék is egy jó darabig velük maradni – felelte Frigyer Anita.

– Mióta tart ez a l’amour?
Idén lesz hetedik éve, hogy édesapámmal eloször kimentem, az akkor még megye-egyes csapatnak szurkolni, hazai pályán.

– A bölcskei hangosanbeszélot Frigyer Anitának hívják, jó tudni. Ha azt kérdezem, szurkolói szemmel min múlott a társulat kiesése, mit felel?
Úgy gondolom, hogy ezt a kérdést, nem lehet okosan megválaszolni. Kicsit közelebbrol ismerem a csapatot, mint a szurkolók. Láttam oket, hogy edzésrol edzésre, mérkozésrol mérkozésre hogyan fejlodnek, hogyan alakul az összetartás. Inkább azt mondanám, hogy senkit nem szabad és nem is kell hibáztatni azért, mert kiestünk az eddigi legnehezebb NB III-as csoportból. Levontak tolünk két pontot, ami nagyon hiányzott a végelszámolásnál, megdöntöttük a döntetlen-rekordot, mivel tizenegy ilyen mérkozést tudhatunk magunk mögött a szezonban, és még sorolhatnám. Ez most így alakult, de még remélhetoleg nincs vége!

– Az emberek nem találják furcsának, hogy egy csinos, ifjú hölgy a futball szerelmese és utazik a csapattal Orosházára, Szekszárdra vagy éppen Gyulára?
Megmondom oszintén, vártam ez a kérdést. Dehogynem! Bármerre megyünk és leszállok a csapatbuszról, mindig van olyan, aki meglepodik, és kérdezosködik, hogy „Mit csinálok a csapatnál?!” De nem kell messzire menni, hogy meglepett, furcsa tekintetek vegyenek körül… Sajnos vannak olyan emberek, akik mindig többet képzelnek a dolog hátterében, mint ami valójában van. Igazából már az elmúlt hét év alatt megtanultam kezelni a „kritikákat”. Amióta NB III-as a Bölcskei SE, egyre több feladatot bíznak rám és én nagyon szívesen segítek bármiben, ezzel segítve a csapatot is. Én már nem tudom és nem is akarom elképzelni az életem a bölcskei foci nélkül.

– Ott volt az Ady Endre utcában is, amikor kiestek az NB III-ból. Ahogy az ESMTK játékosai a bölcskei labdarúgókat, úgy önt egy idosebb bácsika próbálta vigasztalni. Mostanra már megnyugodott?
A pesterzsébeti, „mindent eldönto” mérkozés egy örök emlék számomra. Itt éreztem a szezon alatt a legjobban, hogy mi igenis nyerni akarunk! Odafele a buszon, mindenki a meccsre koncentrált, mindenkiben benne volt az a bizonyos feszültség. Bár kikaptunk 3–2-re, én mégis büszke voltam a csapatra, hiszen vezettünk 2–0-ra, a kapusunk 11-est védett, és tényleg harcoltunk. És a kérdésére egyértelmuen nem is tudok válaszolni. Nem igazán érzem azt, hogy teljesen lenyugodtak volna bennem a kedélyek. Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék arra a bizonyos meccsre. Az említett bácsikának viszont innen üzenem, hogy köszönöm szépen a bíztató szavakat még egyszer, jól esett nagyon!

– Lassan kezdodik a világbajnokság. Mit vár a vb-tol?
Nagyon Spanyolország-mániás vagyok, így a spanyoloknak szurkolok, ám kedvenc játékosom nincsen.

– Akik ismerik, tudják, hogy modellkedik, amin nem is csodálkozom. Mi az, amit el szeretne érni a szakmában?
Köszönöm szépen! Céljaim és álmaim természetesen vannak, és egyfolytában azon vagyok, hogy sikerüljön teljesítenem is oket! De ezekrol nem nagyon szeretek beszélni, és ha nem haragszik meg, most sem tenném.

– Nyílt titok, hogy a modellszakmában a címlapokhoz, a valódi elorejutáshoz már más is szükséges, mint pusztán szakmai tudás, avagy a dekoratív külso, a csinos pofi és a tökéletes test olykor kevés. Környékezték már meg, hogy „valamit valamiért”-alapon elobbre juttatják?
Ez egy bonyolult dolog, hiszen mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy a nézeteibe és az életébe mi fér bele és mi nem. Amíg jól érzem magam, és nem érzem, hogy kellemetlen helyzetben lennék, addig természetesen csinálom, de nálam megvan az a bizonyos határ, amit nem lépnék túl! Engem rendszerint megkeresnek különbözo fotósok, hogy mi lenne, ha…?! De én nem akarok és nem is fogok azért vetkozni, hogy elorébb tudjak jutni, mert az nem én vagyok!

 
2014.06.09.
fociakobon.hu
FELNOTT
GYULAI TERMÁL: EDZOVÁLTÁS. Távozott a klubtól Popovics Pál, de már megvan az utódj
 

Bár még csupán alig több mint egy hét telt el az NB III-as bajnokásgok zárása óta, immár bizonyos, hogy a Közép-csoportban 42 ponttal hetedikként záró Gyulai Termál FC új trénerrel kezdi meg a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra.

A gárda korábbi labdarúgója és edzoje, Popovics Pál távozott a klubtól – úgy tudjuk, hazatért Romániába –, ám nem o az egyetlen, aki elköszön az együttestol. Információnk szerint a tréner távozása hatással volt a játékoskeretre is, hiszen a román labdarúgók közül nem marad a Termál alkalmazásában Fritea-Razvan Daniel (23 bajnokin 5 gólig jutott) és Claudiu Dragan (26/9) sem. Nem kizárt, hogy elhagyja a Gyulai Termált Zádori Emeric Daniel (27/5) és Zádori Sebastian Alex (29/6) is, igaz, elobbinek a Budapest Honvéd II.-MFA elleni bajnokin elszakadt a keresztszalagja, Székesfehérváron már meg is operálták a nagyjából féléves kihagyásra kárhoztatott labdarúgót.

És akkor lássuk, ki lesz Popovics Pál utódja: a román trénert Szekeres Lajos váltja, akirol azt érdemes tudni, hogy évek óra a gyulai utánpótlásban dolgozik, legutóbb az U12-es és U13-as társulatot edzette.

 
2014.06.08.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas II - Alsónémedi SE (1 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csoport - 30.Forduló

Idopont: 2014.06.07. (szombat, 17:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas II - Alsónémedi SE (1 : 1)

Gólszerzok: Kovacsik (37p) ill. Balogh (86p)

FC Dabas II: Nagy - Karsza, Buczkó, Láposi, Volenszki, Pucsinszki, Palchuber, Mráz, Kovacsik, Fábri, Ordasi G

Csere: Ordasi J, Béres, Birizdó, Monok

Szombat délután lejátszotta utolsó bajnoki mérkozését Kucsák István csapata. Az NBIII-as keretbol Volenszki, Buczkó, Kovacsik is visszajátszott Palchuber és Mráz mellett, így minden esélye megvolt egy esetleges gyozelemmel való szép szezonbúcsúnak. Kovacsik Tibor révén a 37.percben meg is szerezte a dabasi csapat a vezetést (1:0), amit egészen a 86.percig meg is tartott. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a hazai gyozelmet, Balogh egalizálni tudott (1:1), így döntetlennel kellett beérniük a csapatoknak.

Nagy csata után a bajnoki címet végül a Taksony SE nyerte, második a Dabas-Gyón FC, harmadik pedig a Pereg SE lett. Szombati döntetlenjével az FC Dabas II a kilencedik pozíciót foglalhatja el a végelszámolásnál.

 

#
Csapat
pont
 
1.
Taksony SE
78
 
2.
Dabas-Gyón FC
75
 
3.
Pereg SE
49
 
4.
Bugyi SE
48
 
5.
Felsopakony SK
45
 
6.
Alsónémedi SE
44
 
7.
Dömsödi SE
35
 
8.
Hernád SE
31
 
9.
FC Dabas II.
31
 
10.
Újhartyán ISE
29
 
11.
Kakucs KSE
28
 
12.
Dunaharaszti MTK II.
28
 
13.
Gyáli BKSE
26
 
14.
Délegyháza KSE
25
 
15.
Ráckeve VAFC
24
 

 

 
 
2014.06.07.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények - Szombat
 
U-21
FC Dabas U-21 - REAC SI
1 : 3 (0:2)
 
2014.06.07.
Gól:
- Szabó A
     
U-17
FC Dabas U-17 - REAC SI
3 : 0 (3:1)
 
2014.06.07.
Gól:
- Ubornyák J
      - Bálint M
      - Babos D
       
U-15
Rákosmente KSK - FC Dabas U-15
6 : 1 (3:0)
 
2014.06.07.
Gól:
- Balog M
     
U-14
Rákosmente KSK - FC Dabas U-14
4 : 2 (4:0)
 
2014.06.07.
 
 
2014.06.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.jún.06-07.)
 

Az NBIII-as csapat már befejezte a bajnokságot, így oket már nemléthatjuk ebben a szezonban. Kucsák István kettes csapata utolsó találkozóját hazai pályán az Alsónémedivel vívja szombat délután. Az utánpótlás csapatok szintén aznap lépnek pályára, elhalasztott mérkozéseiket pótolják. Az U-21 és U-17 a REAC-ot fogadja, míg az U-15 és U-14 az RKSK vendégeként szerepel.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas II Szombat, 17:00 FC Dabas II - Alsónémedi SE
FC Dabas U-21 Szombat, 11:00 FC Dabas U-21 - REAC SI
FC Dabas U-17 Szombat, 13:00 FC Dabas U-17 - REAC SI
FC Dabas U-15 Szombat, 12:00 Rákosmente KSK - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Szombat, 10:00 Rákosmente KSK - FC Dabas U-14
 
 
2014.06.05.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT

Nyilas Elek: Minél hamarabb élvonalbeli meccseket Szegednek!

 

- Minden jó, ha jó a vége: Szeged is visszajutott az NB II-be! Mi errol a véleményed?
Errol csak annyit, hogy sokakkal együtt nagyon örülünk, hiszen rengeteg energiát fektettünk bele a munkába és ha csak a második helyrol is, de feljutottunk a számunkra új egycsoportos NB II legjobb tizenhat csapata közé!! Ez számomra egy markáns bizonyítéka annak, hogy megfelelo háttérrel, határozott elképzeléssel, határtalan fegyelemmel, kemény edzésekkel aránylag rövid idon belül is lehet maradandót alkotni!

- Külön kuriózum, hogy a Soroksárral (s így a fiaddal is…) szinte végig késhegyre meno harcot folytattatok a bajnoki címért, de mikor tudtátok meg végül is, hogy az arany mellett az ezüstérem is ugyanúgy feljutást ér?!
Az utolsó hónapban már lehetett errol bizonyos hangokat hallani… De igazából nem foglalkoztunk vele, hiszen biztosat senki sem tudott mondani. Készültünk tovább ugyanúgy mint addig, mert még matematikailag a bajnoki cím is elérheto volt. Miután már nyilvánvalóvá vált, hogy a három NB III-as csoport legjobb második helyezettje lesz a harmadik feljutó és ebben a tekintetben elonyünk volt a riválisainkkal szemben, próbáltuk azt minimum megtartani.

- Még az elozo hónap végén is létezett a “B”-terv (vagyis egy újabb NB III-as idény végigbrusztolása…), ezek után mentálisan hogyan dolgozzátok fel a váratlanul, szinte ölünkbe pottyant “A”-terv realizálódását?
Nem hiszem, hogy ez problémát okozna, hiszen az elso kérdésben már említettem, hogy egy elore gondosan megtervezett projekt a miénk, amiben szerepelt mindkét lehetoség. Tehát egyáltalán nem ért minket váratlanul az a feladat, hogy a második osztályra kell felkészítenünk a csapatot! Ennek munkálatait már hétfon el is kezdtük..

- Már a nyáron elindul Szegeden a stadionépítési program, mi arról a véleményed, hogy az azonnali visszajutással a Szeged is a dunaújvárosiak példáját követné az NB II-ben?!
Természetesen közülünk is mindenki azt szeretné, hogy Szegednek újra elso osztályú csapata legyen, ezért is dolgozunk szinte szünet nélkül. De azért nem árt a realitás talaján maradni! Az építkezést még csak tavaly nyáron kezdtük el. Szeretnénk lépésrol lépésre megfontoltan elore haladni. Ennek elso fázisán már sikeresen túl vagyunk. A másodiknál ahhoz, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljünk, több idot kell a munkának szentelni és minden tekintetben erosödnünk kell. Ezt pedig nem olyan könnyu, de el fogjuk érni!!

- A Szeged utoljára az 1999-2000-es idényben játszhatott az NB I-ben, s ennek tudatában hogyan látod a visszajutási esélyeinket, illetve a 2015-ös új stadion avatójának összehangolását ez ügyben?! Fenti tények ismeretében mit üzenhetsz most a fanatikus szegedi szurkolóknak?
Nagy öröm lenne mindannyiunk számára egy kettos ünnep, de addig bizony, rengeteg munka vár még ránk. Ám egy dolog már most biztos. Mi a legjobb tudásunkat adjuk ahhoz, profi szemléletünk lévén, hogy Szeged városa minél hamarabb élvonalbeli meccseknek adjon otthont! Ez együtt, sportszeru keretek között könnyebben elérheto!

Forrás és fotó: szeged2011.eu

 
2014.06.04.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Statisztika - FC Dabas - Felnott NBIII
 

Az alábbi táblázatokban az FC Dabas NBIII-as felnott csapatának legfontosabb mérkozés statisztikái tekinthetok meg. A 2013/14-es bajnoki szezont horrorfilmbe illo véghajrá után végül a 12.helyen zárta az osszel Keresztúri András, tavasszal Honti József által írányított gárda, így a következo idényt is az NBIII-ban kezdheti meg az egyesület elsoszámú csapata.

 

Mérkozés statisztikák
 
Gyozelem
Döntetlen
Vereség
Lott gól
Kapott gól
Pont
Teljes szezon
8
5
17
40
66
29
Oszi szezon
4
2
9
20
38
14
Tavaszi szezon
4
3

8

20

28

15

 

 

Hazai / Vendég gyozelmi mérleg
 
Gyozelem hazai pályán
Gyozelem idegenben
 
Teljes szezon
3
5
 
Oszi szezon
0
4
 
Tavaszi szezon
3
1
 

 

 

Góllövolista
 
Gól:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1.
Danyis Attila
2.
Dévai Csaba
2.
Takács Kornél
4.
Buczkó István
4.
Gáspár Balázs
4.
Kovacsik Tibor
4.
Szirtesi Attila
8.
Bozsik Viktor
8.
Csepregi Tamás
8.
Dobray Zsolt
11.
Csombók Felicián
11
Gyori Zoltán
11
Kerekes Zsolt
11
Körmöczy Szebasztián
11
Szabó Bence
11
Tóth István
11
Tórth Márton
11
Volenszki Zoltán

 

 

LEG-ek (gyozelem / vereség / gól)
Legnagyobb arányú gyozelem hazai pályán:
3 : 0
Dunaharaszti MTK
Legnagyobb arányú gyozelem idegenben:
1 : 4
Monor SE
Legnagyobb arányú vereség hazai pályán:
0 :3
Monor SE ill. V-Gyulai TFC
Legnagyobb arányú vereség idegenben:
9 : 0
Bp. Honvéd MFA
Legtöbb gólt szerezte:
6 gól
Danyis Attila
 
 
2014.06.03.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "4-2-re kikaptunk a Soroksártól"
 

Az NB III Közép-csoport utolsó fordulójában a bajnok Soroksárt látta vendégül a DMTK.

Nem kezdtünk jól, mert már a 4. percben vezettek a vendégek: egy eladott labdára csapott le az egyik soroksári játékos, amivel rögtön megínditotta Lovrencsicset, aki belépett a tizenhatoson belülre és a léc alá lott. 0-1!

A 8. percben Lovrencsics tálalt Szabó elé, o pedig 14 méterrol a hálónkba helyezett. 0-2!

A 15. percben ismét egy kontrát vezetett a Soroksár, ám a ziccert ezúttal Gyatyel nagy bravúrral hárította. Egy perccel késobb szépíthettünk volna, de Lengyel beadása után, Dabasi kapáslövése elkerülte a kaput.

A 23. percben Hodgyai tüzelt a kapunk fölé. A 26. percben ismét egy hosszú indításra indultak el a vendégek és Szabó került helyzetbe, aki nem hibázott, mert egy cselt követoen a gólvonal mögé passzolt. 0-3!

A 31. percben Kiss távoli szabadrúgása szállt mellé. A 41. percben Gacsal ugratta ki Dabasit, a közeli próbálkozása azonban egy védo lábáról kifelé pattant.

A második játékrész elején újra Szabó lépett ki a térfelünkön és most sem hibázott, hiszen a kapunkba tüzelt. 0-4!

Az 51. percben Miholics kapott remek labdát középen, amivel belépett a tizenhatoson belülre és a kifutó Bartos mellett a hosszú alsóba lott. 1-4!

Hét perccel késobb Dallos adott be balról, az érkezo Miholics bombáját viszont Bartos kiütötte a gólvonal elol.

A 70. percben Mészáros ívelt középre, Varga közeli kísérletét azonban Bartos hárította. A 83. percben Lázár fejelt centikkel a kapu mellé.

A 84. percben Gacsal passzolt Lengyelhez, aki egy igazítás után, 18 méterrol a jobb alsóba vágta a labdát. 2-4!

A 86. percben Miholics került helyzetbe, de Bartos védeni tudott, majd a 90. percben ismét Miholics volt a feladó, ám Bartos ezúttal is a helyén volt.

Összességében a helyzeteit jobban kihasználó Soroksár megérdemelten gyozött, bár a második félidoben már egyenrangú partnerei voltunk a bajnok csapatnak.

A Dunaharaszti remek idényen van túl, hiszen a megerosödött NB III-ban a Közép-csoport hatodik helyén végzett!

Gratulálunk az együttesnek az egész évben mutatotthoz játékhoz és a kiváló teljesítményhez!

Dunaharaszti MTK – Soroksár SC 2-4 (0-3)

Dunaharaszti, 200 nézo, vezette: Farkas T.

DMTK: Gyatyel, Varga V., Wágner (Ughy 65.p), Rétsági, Dallos, Gacsal, Mészáros, Lengyel, Kiss G. (Lázár 55.p), Dabasi, Miholics

Soroksár: Bartos, Urbán. Farkas A., Vég, Balogh B. (Rábold 54.p), Lannert (Aranyi 65.p), Tóbiás, Antal, Szabó R., Hodgyai (Márkus 79.p), Lovrencsics

Gólszerzok: Miholics 51.p, Lengyel 85.p ill. Lovrencsics 4.p, Szabó R. 8.p, 26.p, 48.p

Sárga lapok: Rétsági 81.p ill. Farkas A. 65.p

Króner Péter vezetoedzo: „Ezen a szinten már ilyen hibákat nem lehet elkövetni, mint az elso két gól elott. A második félidoben szervezetten játszva, nagyot küzdött a csapat, a helyzeteink is megvoltak, csak a befejezések voltak pontatlanok. Gratulálok a Soroksárnak a bajnoki címhez és sok sikert kívánok nekik az NB II-ben.”

 
2014.06.03.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
ESMTK–BÖLCSKE 3–2. Sportszeruségbol jeles: a duplázó Tamási Gábort vigasztalták a bennmaradó pesterzsébetiek
 

Nem mindennapi jelenetnek lehetett szemtanúja az, aki vasárnap délután kilátogatott az NB III, Közép-csoportjának utolsó fordulójában esedékes, a kiesésrol (is) dönto ESMTK–Bölcske találkozóra.

Amint arról beszámoltunk, a Bölcske már 2–0-ra is vezetett a fovárosban, ám a budapesti csapat a szünet után hallatlanul lelkes játékkal megfordította az eredményt, és 3–2-es sikerével bennmaradt, míg a vetélytárs a többi eredménynek köszönhetoen kiesett az NB III-ból.

Az alábbi videóra egy huséges olvasónk hívta fel a figyelmünket, amelyet természetesen érdemesnek tartunk a megosztásra, hiszen a lefújás után bár legbelül szétvetette a boldogság a pesterzsébetieket, mindennek nem adtak „hangot”, mi több, Turi Zoltán együttese szinte egy emberként vigasztalta a mérkozésen két gólt szerzo, korábban az élvonalbeli Paksban is futballozó Tamási Gábort és csapattársait, akik könnyeikkel küszködtek. Az egyébként nagyszeru, helyzetekkel, gólokkal és fordulatokkal tarkított mérkozés méltó befejezése volt ez, csak gratulálni tudunk a résztvevo társulatoknak.

Video - ESMTK-Bölcske

Amikor a Fair Play szelleme azt hirdeti, hogy „A gyulölet nem pálya!”, akkor értékelodnek fel igazán ezek a pillanatok. Arany János annak idején ezt írta:
„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.”
Pesterzsébeten mindez megvalósult…

 
2014.06.03.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
NB III: BÚCSÚ. Kiesett Keletrol az FTC II., Nyugatról a Diósd, valamint Középrol a Maglód és a Bölcske
 

Vasárnap este került sor az NB III mindhárom csoportjának záró fordulójára. Amint azt szombat esti beharangozónkban jeleztük, nyolc csapat volt közvetlen veszélyben. Lássuk a részleteket!

A Keleti-csoportban a REAC és a Ferencváros II. küzdött a tizenharmadik pozíció elkerüléséért, hiszen bármelyik fovárosi gárda veresége esetén nagy sansz kínálkozott arra, hogy a három csoport legrosszabb mutatóval rendelkezo tizenharmadikja a Keleti-csoport mezonyének tagja. Nos, mindez be is következett, miután némi meglepetésre a több alapemberét is nélkülözo, Mátyus János vezette REAC mindkét félido hajrájában betalált, így 2–0-ra nyert Putnokon Szekér Dávid és a csereként beálló Herbály Tamás góljával. A Ferencváros II. mindeközben Tiszaújvárosban készült csodára, de Lipcsei Péter csapatának már az elso tíz perc végén sem maradt sok esélye, hiszen Kovács Péter duplájának köszönhetoen ekkor már 2–0-ra vezetett a házigazda, és bár Marcinaskó Marcell még szépített, az eredmény (2–1) már nem változott, így a Fradi tartalék együttese búcsúzott az NB III-tól.

A Közép-csoportban nem kevesebb, mint hat együttes volt közvetlen veszélyben. A Baja a Monort 3–1-re verte, az ESMTK pedig a Bölcskét 0–2-rol fordítva, Soós István révén büntetot is hibázva gyozte le 3–2-re, így utóbbi elköszönt a harmadosztálytól. Miután a Maglód hazai pályán 3–0-ra kikapott a Szeged 2011-tol, Baranyai Pál csapatának nem volt miben bíznia, hiszen kiesett. A Dabas viszont nem: Honti József csapata már-már hihetetlen meccset vívott a Szekszárddal. A házigazda Kovacsik Tibor révén tizenegyest rontott, ám a három kiállítást (1–2-es megoszlásban) hozó meccs csak a 93. percben dolt el, amikor a csereként bevetett Bozsik Viktor megszerezte a Pest megyeiek bennmaradását jelento találatot (2–1).

A Nyugati-csoportban ennél egyszerubb volt a képlet, ám mivel mindkét veszélyben lévo együttes ikszelt, így a helyzet nem változott. Az Andráshidán remizo Diósd (2–2) hiába vezetett a szünetben 2–1-re és hitte magát ekkor joggal bennmaradónak – lévén az 1–1-re végzo Veszprém ekkor még 0–0-ra állt Nagyatádon –, a második félidoben kiegyenlítettek a ’hidaiak, így a Diósd a következo szezonban a Pest megyei I. osztályban folytathatja.

 
2014.06.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Tolle Szekszárd UFC
 

Az NBIII-as küzdelmek utolsó fordulójában, 2014.06.01-én megrendezésre került FC Dabas - Tolle Szekszárd UFC (2:1) mérkozésrol készült képek a jobb oldali linkre kattintva tekinthetok meg.

 
2014.06.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Soroksár SC - FC Dabas
 

2014.05.24-én Soroksáron vendégszerepelt az FC Dabas NBIII-as csapata. A találkozót 5:1 arányban a már bajnok hazai csapat nyerte. A mérkozésrol és az azt követo soroksári bajnokavatásról készült képek a jobb oldali linkre kattintva tekinthetok meg.

forrás: www.soroksrsc.hu

 
2014.06.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Tolle Szekszárd UFC (2 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 30.Forduló

Idopont: 2014.06.01. (vasárnap, 18:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Tolle Szekszárd UFC (2 : 1)

Gólszerzok: Dobray (81p), Bozsik (93p) ill. Fejes (73p)

Kiállítva: Tóth (85p) ill. Pap (82p), Micskó (87p)

FC Dabas: Scheilinger - Szabó B, Szirtesi, Takács, Danyis - Electo (Volenszki - 75p), Mráz - Kovacsik (Tóth - 57p), Dobray, Buczkó (Bozsik - 69p) , Gáspár

Csere: Szabó M, Gyori, Palchuber, Volenszki, Tóth, Janicsák

Az utolsó elotti, tizenötödik helyrol várta az utolsó fordulót Honti József csapata. Sorsa immáron nem a saját kezében volt, azonban egy esetleges gyozelemmel beérhette és jobb statisztikai mutatói végett meg is elozhette az elotte álló csapatokat. A kiesés szempontjából több sorsdönto mérkozést is rendeztek az utolsó fordulóban. A Maglódnak hazai pályán kellett volna a már biztos második Szeged 2011-et legyoznie, a Monor Baján vendégszerepelt, az ESMTK-nak a szintén veszélyben lévo Bölcskével kellett megmérkoznie és végül, de nem utolsó sorban a Dabasnak minden áron le kellett gyoznie hazai pályán a Szekszárdot, ha egyáltalán reménykedni szeretett volna a bentmaradásban.

A találkozón ahogy várható volt, a dabasi csapat küzdött, próbálkozott, a gól azonban nem nagyon akart összejönni. A vendégeknek igazából tét nélküli volt az összecsapás, nagyon nem is eroltették a gólszerzést. A félido közepe táján elérkezett a lehetoség a hazai vezeto gól megszerzéséhez. A játékvezeto a büntetopontra mutatott egy egyértelmu buktatás után. Kovacsik állt a labda mögé, laposan helyezett lövését azonban a szekszárdi hálóor védeni tudta, így maradt a döntetlen.

A félidoben érkezett hírek alapján minden mérkozés a Dabas bentmaradását segítette elo, ehhez azonban mindenképpen gólt kellett loni és megnyerni a találkozót. A folytatásban mindkét félnek voltak lehetoségei, találat azonban nem született. A 73.percben megtört a jég, azonban sajnos nem a várt módon. Fejes jól eltalált lövésével megszerezték a vendégek a vezetést, amivel lényegében kilátástalan helyzetbe sodorták a dabasi csapatot (0:1). Két gólt kellett volna loni a maradék szuk húsz percben. Amikor már szinte mindenki feladta, a 81.percben szinte a semmibol jött Dobray Zsolt bombagólja, amivel felélesztette a reményeket (1:1). Egy perc elteltével Pap Milánt kiállította a játékvezeto, így emberelonybe kerültek Honti József fiai. Az öröm nem tartott sokáig, a 85.percben Tóth Marcell is a kiállítás sorsára jutott dabasi részrol. Az ido telt, a gyoztes gól azonban még váratott magára. A rendes játékido elteltével négy perc hosszabbítást határozott meg a játékvezetoi hármas, így ennyi ideje maradt Danyiséknak. A csoda végül a 93.percben mégis megérkezett. Bozsik Viktor elé keveredett valahogy a labda, a csereként beálló támadó pedig a jobb alsó sarokba juttatta a játékszert, amivel lényegében bentartotta csapatát az NBIII-ban (2:1). A gól okozta örömünnep végeztével a játékvezeto röviddel a középkezdés után le is fújta a találkozót.

A dabasi szempontból érdekelt mérkozésekrol is befutottak szépen lassan az eredmények, miszerint a Maglódot 3:0-ra megverte a Szeged 2011, a Monor 3:1-es vereséget szenvedett Baján, az ESMTK pedig 3:2-re legyozte a Bölcskét. Mindez pedig azt jelentette, hogy gyozelmével az FC Dabas hártom helyezést is elorelépve a 12.helyig kúszott fel a tabellán és ami ennél sokkal fontosabb, meghosszabbította NBIII-as tagságát.

A Komlói Bányászról már köztudott volt, hogy kieso, hozzá csatlakozott a Maglódi TC és a Bölcskei SE.

 
 
2014.06.02.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények - Szombat
 
U-21
Gödöllo SK - FC Dabas U-21
0 : 2 (0:1)
 
2014.06.01.
Gól:
- Kmetyó (2)
     
U-17
Gödöllo SK - FC Dabas U-17
6 : 1 (3:1)
 
2014.06.01.
Gól:
- Ubornyák
       
U-15
FC Dabas U-15 - Bp. Honvéd MFA
0 : 11 (0:9)
 
2014.05.31.
Gól:
-
     
U-14
FC Dabas U-14 - Bp. Honvéd MFA
0 : 7 (0:7)
 
2014.05.31.
Gól:
-
       
U-14
FC Dabas U-14 - ESMTK
5 : 1 (2:0)
 
2014.05.27.
Gól:
- Sulija M (2)
      - Geiszlinger A
      - Soóky Zs
      - Vargyas L
 
 
2014.06.02.
esmtk.gportal.hu
FELNOTT
ESMTK: "Feltámadás - Bennmaradás"
 

Csapatunk - maradék eroit mozgósítva - 0 -2-rol, 3 - 2-re megnyerte utolsó mérkozését, így megorizte NB III-as tagságát!!!

ESMTK - Bölcske 3 - 2 (0 - 2)

(forrás: http://www.onlajnok.com/match/index/date/2014-06-01/id/1046879)

ESMTK: Bonica – Soós, Pintér, Nemes, Surányi – Bányai, Dobesch (Imre D. 90. p.), Kiss D. (Kóbor 85. p.), Zimon – Bukovec, Fekete L. (Rápó a szünetben).

Vezetoedzo: Turi Zoltán.

Bölcskei SE: Cseri – Miskovicz, Féhr (Ledneczki 77. p.), Kecse, Szili – Tóth, Laták, Blatt, Tamási – Budai, Fröhlich (Farsang 74. p.).

Vezetoedzo: Kindl István.

Játékvezetok: Veizer Roland; Márkus, L. Tóth.

13. perc: Egy szöglet után a Bölcskénél maradt a labda, majd egy beadás után TAMÁSI GÁBOR a kapuba fejelt 0-1! 

38. perc: Egy felívelt szabadrúgás után a fejest még védte Bonica, de a kipattanót közelrol TAMÁSI GÁBOR a kapuba lotte 0-2!  

44. perc: A bölcskei védo lerántotta Feketét, 11-es!   Soós bal alsó sarokra küldött lövését védte Cseri, maradt a 0-2!

57. perc: Cseri nagyon rosszul adta ki a labdát, a hibát DOBESCH BÁLINT kihasználta, és 16 méterrol a bal alsóba lott 1-2!  

62. perc: Kecse buktatta Bukovecet a 16-oson belül, jogos 11-es!  Kecsének már volt sárgája, így 10 emberrel folytatta a Bölcske!  A csereként beálló RÁPÓ CSANÁD ANDOR állt a labda mögé, és a jobb felsobe lott, 2-2!

85. perc: Kiss passza után RÁPÓ CSANÁD ANDOR a 16-osról a jobb alsóba lott 3-2!

89. perc: Bonica a 16-oson kívül kézzel ütötte el a labdát, jogos kiállítás!

Óriási mérkozésen nyert együttesünk és végül az eredmények kedvezo alakulása révén a csoport 10. helyén végzett, míg a jobb sorsra érdemes Bölcske kiesett.

 
2014.06.02.
rksk.hu
FELNOTT
RKSK: "Példátlan játékvezetoi ítéletek"
 

A súlyos bírói hibák sem tudták megakadályozni a hazai csapat gyozelmét. Példa nélküli, hogy egy mérkozésen három tizenegyessel és egy kiállítással büntessék a hazai csapatot. (Reméljük az MLSZ ellenorei rögzítették a bíró tévedéseit.) A sors iróniája, hogy a komlóiak ilyen bírói segédlet mellett sem tudtak pontot szerezni, ugyanis a három ajándéktizenegyesbol csak kettot tudtak berúgni...

Video - RKSK - Komlói Bányász SK

 
 
2014.06.02.
blse.hu
FELNOTT
Baja: "9. helyen végeztünk"
 

Bajai LSE - Monori SE 3:1

A 19. perctol 10 emberrel játszottunk, így is megérdemelten tartottuk itthon a három bajnoki pontot. A bajnokság végeredménye:

 
2014.06.02.
www.maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Esélyt sem adott a Szeged. Kiestünk"
 

NB III., Közép csoport, 30. forduló:

MAGLÓDI TC - SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA  0 - 3 (0 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 400 nézo
jv: Karakó F. (Tokés R., Berecz A.)

gólszerzo: Máté P. 31p (11-esbol), Zelenyánszki L. 64p, Máté P. 86p (11-esbol)

sárga lap: Murinai B., Hollauer B., Szoke R. ill. Farkas M., Zabari D., Pászka L.

kiállítva: Németh Zs. 86p (második sárga lap)

Maglódi TC: Roma G. - Bogdán Sz., Szoke R., Murinai B., Lanczkor G. (Lázár B. 67p), Németh Zs., Domonyi R. (Banai B. 71p), Szkunc V., Weisz T., Csepregi T. (Lukács B. 79p), Hollauer B. edzok: Baranyai Pál és Weisz Tamás

Szeged: Belecan Z. - Kéri T., Kapic B., Farkas M., Zabari D., Dombai V., Máté P., Kovács B. (szab´71p), Pászkó L. (Ács 79p), Zelenyánszki L. (Bartyik 76p), Manga Zs. vezetoedzo: Nyilas Elek

Jól sikerült a toborzás, hiszen szép számban jöttek ki buzdítani a csapatot a sorsdönto Szeged elleni mérkozésre. Már a találkozó elején örülhettünk, mert a vendégek elso számú gólfelelose Germán nem tartott a csongrádiakkal. Mint utólag kiderült nekünk mára ennyi öröm jutott. Az elso tíz perc tapogatozó játéka után a Szeged szép lassan átvette az irányítást. Húsz percig helyzetünk sem akadt, míg a vendégek több igéretes akciót is vezettek. A félido derekán aztán mi is fel-fel értünk Belecan kapujáig, de nagyobb riadalmat nem okoztunk. Volt néhány szögletünk és egy Bogdán lövésünk, de semmi több, ráadásul a Murinai büntetoterületen belüli szabálytalansága után mi kerültünk hátrányba. A tizenegyest Máté értékesítette. Középkezdés után Szoke veszélyeztett a részünkrol, de ez is inkább csak helyzetecske volt.  Sajnos a Szeged nem állt vissza továbbra sem. Nyugodtan, nagyobb megeroltetés nélkül játszahattak, míg mi futhattunk az eredmény után. A találkozó legnagyobb helyzetét a 44. percben hagytuk ki. Szkunc robogott el a baloldalon, majd középre lott labdájáról Csepregi és Hollauer is lemaradt. Hatalmas egyenlítési lehetoség volt.

Fordulás után 45 percünk maradt a csodára. Ehhez hatalmas nyomást kellett volna helyeznünk a Szegedre, de ebbol sajnos semmi nem valósult meg. A vendégek nem engedtek minket kibontakozni és egyre kapkodóbb játékunkat gólokkal büntették. Akartunk, lelkesedtünk, de a Szeged könnyedén hárította minden próbálkozásunkat. A 64. percben, egy jobboldali támadás után Zelenyánszki volt a eredményes, majd újabb húsz perces birkózás után ismét büntetohöz jutottak az ezüstérmes szegediek. Sajnos ekkor, Németh kiállítása miatt már meg is fogyatkoztunk. Az ítélet végrehajtó újra Máté volt, aki esélyt sem adott Romának a hárításra és megkaptuk a kegyelemdöfést.

A Dabas, a Baja és az ESMTK nyert és bentmaradt. A Monor kikapott, de ugyancsak bentmaradt. Búcsúzott a Komló, mi és a Bölcske.

Jónak mondható tavasz produkáltunk még akkor is, ha az elején akadozott a gépezet. A nagy ponthátrány ellenére felzárkóztunk és végül az utolsó fordulóig esélyünk volt a bentmaradásra. Az oszi szezont sajnálhatjuk igazán és például a Szekszárd elleni 3-3-as döntetlent, amikor a 89. percben még 3-1-re vezettünk. Ha az a két pont megvan, akkor most a 12. helyen zártunk volna.

2006-ban jutottunk fel az NB III-ba, majd néhány év bukdácsolás után zsinórban három ezüstérmet szereztünk. Sajnos az összevont harmadik liga már túl erosenek bizonyult a számunkra és jelen állás szerint a megyei I. osztályban folytatjuk augusztustól.

További képeket ITT talál.

Baranyai Pál (edzo, Maglódi TC): Megérdemlten nyert a Szeged, mert végig jobban játszott és uralta a mérkozést. Sajnos ennyivel elorébb járnak, mint mi. Nekünk nem a bajnokság végére kellett volna hagyni a bentmaradás kivívását, de sajnos így alakult. Úgy néz ki kiestünk, bár még reménykedünk, hiszen sok helyrol hallunk ezt is, azt is. Remélem néhány napon belül eldol a sorsunk és reménykedünk, hogy a Maglód jövore is NB III-as lesz, mert ez a város megérdemelné az harmadosztályú tagságot. Ha bentmaradunk, ha nem a folytatást valószínuleg már más edzovel teszi a csapat, mert szeretném át adni valaki másnak a stafétát.

Nyilas Elek (vezetoedzo, Szeged 2011): Nagyon sajnálom, hogy éppen miattunk kellett kiesnie egy ilyen szimpatikus csapatnak, mint a Maglód. Hiába doltek el a lényegi kérdések, mi profi szemléletet vallunk és próbálunk minden mérkozésen a maximumot nyújtani és nyerni. Négy akadémistával játszottunk, és noha voltak hullámvölgyek a játékunkban, néhány esetben a szerencse is mellénk vetodött, de összeségében azt gondolom, hogy a mi csapatunk jobb mint a hazaiaké és ez eredményben is megmutatkozott. Sok sikert a továbbiakra a Maglódnak és kivánom, hogy mihamarabb újra harmadosztályúak legyenek.

 
2014.06.02.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Könnyed gyozelem az idényzárón"
 

Dunaharaszti MTK - Soroksár SC 2-4

Gyozelemmel fejezte felnott csapatunk a 2013-14-es bajnoki idényt. A Dunaharaszti elleni idegenbeli mérkozésnek a helyezések szempontjából már nem volt tétje, azonban a bajnok csapat így sem engedte ki kezébol a gyozelmet.

Az elso félido tökéletesen indult a vendég csapatnak. A 4. percben Lovrencsics Balázs, a 8. percben Szabó Roland talált be a hazaiak kapujába, megadva az alaphangot az összecsapásnak. Ez után már nem volt kérdés a mérkozés végének kimenetele. A vendég csapat felforgatott összeállításban is magabiztosan játszott a félido további részében is.

A második félidoben láthatóan mindkét csapatok a játékvezetok végso sípszóját várta, a játék minosége is visszaesett. A szünet után Szabó megszerezte harmadik gólját is, azonban innentol kezdve a második félidoben a haraszti egyenrangú ellenfélnek bizonyult és az eredményen is tudtak kozmetikázni.

Ezzel a gyozelemmel sikerült feltenni a koronát az elmúlt év, illetve az elmúlt két év teljesítményére. A csapat Farkas Kálmán elnöksége, Szucs Mihály szakmai igazgató és Varga Attila vezetoedzo vezetése mellett két év alatt két bajnokságot nyert, amellyel az elmúlt két évben egyedülálló eredményt ért el az NB-s osztályokban.

A csapat 2013-14-es idényben az NB-s osztályokban szereplo csapatok közül (!) minden tekintetben a legjobb lett: legtöbb gyozelem, legkevesebb döntetlen, legkevesebb vereség, legtöbb rúgott gól, legkevesebb kapott gól, legjobb gólkülönbség, legtöbb pont valamint 21 góljával Lovrencsics Balázs hármas holtversenyben megszerezte a Közép-csoport gólkirályi címét!

Gratuláció jár a csapatnak és a szakmai stábnak az eredményhez, és természetesen nagy köszönet mindazoknak, akik munkájukkal segítették a csapat elmúlt éves munkáját!

Soroksár SC: Bartos - Vég, Urbán, Farkas, Tóbiás - Antal, Lannnert (Aranyi 65')- Balogh (Rábold 54'), Hodgyai (Márkus 75'), Szabó - Lovrencsics.

Gólszerzok: Szabó (8' 26' 48'), Lovrencsics (8')

Varga Attila vezetoedzo: Az elso félidoben jól játszottunk, a második félidoben már szabadságon voltunk.Gratulálok a játékosoknak, a stábnak, a klubnak, szurkolóinknak és mindenkinek aki azért dolgozott,hogy kétszer egymás után sikerüljön bajnoknak lenni! Ez nagyon nagy dolog! Teljesen megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, hiszen az a csapat aki a 4.forduló óta az elso helyen van, NB III as szinten a legtöbb gyozelme van,a legtöbb pontot gyujti, a saját csoportjában a legtöbb gólt rúgja és a legkevesebbet kapja az nem lehet kérdéses! Hihetetlen év volt, büszke vagyok a csapatra! Most jöhet a lazulás, majd egy teljesen más dimenzió következik, amire nagyon össze kell szedni magunkat!

 
 
2014.06.02.
szegedma.hu
FELNOTT
Szeged: "Szép gyozelemmel búcsúzott a Szeged-Grosics Maglódón"
 

Maglódi TC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-1)
Maglód, 300 nézo. Vezette: Karakó Ferenc (Tokés Róbert, Berecz Attila).

Maglód: Roma – Murinai, Szkuncz, Csepregi (Lukács 79), Bogdán, Hollauer, Domonyi (Szalai 71), Szoke, Lanczor (Lázár 67), Weisz, Németh. Vezetoedzo: Merczel János.

Szeged: Belecan – Kéri, Kapic, Farkas, Zabari, Dombai, Máté, Kovács (Szabó 71), Pászka (Ács 79), Zelenyánszki (Bartyik 76), Manga. Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Gólszerzok: Máté (29, tizenegyesbol 85), Zelenyánszki (64).

Sárga lap: Szoke (12), Murinai (28), Németh (41), illetve Pászka (68).
Kiállítás: Németh (84).

Nyilas Elek: “Egy olyan csapat otthonába látogattunk, aki nem kisebb téttel lépett ellenünk pályára, mint az NB III-as tagság kiharcolása. A mérkozés legnagyobb üzenete számomra: a srácok bebizonyították, hogy mind játékban, mind pedig hozzáállásban profi szemlélet uralkodik a klubnál. Bizonyság arra is ez a gyozelem, hogy jó csapat a miénk, és szituációtól függetlenül, a negatív hangok, találgatások ellenére is mi mindig csak a sajt játékunkat és az eredményességet tartjuk szem elott. Külön örülök annak, hogy az a négy akadémista, aki ma lehetoséget kapott, maximálisan megfelelt, és sokat tett a gyozelemért. Még egyszer hangsúlyozom, nagyon sajnálom, hogy a szimpatikus Maglód ennek az eredménynek a hatására kénytelen búcsúzni az NB III-tól, de profik vagyunk, és az érzelmek nem határozhatják meg szereplésünket. Így a szezon végén szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segítette a csapat munkáját, a játékosoknak, kollégáknak és a vezetoségnek egyaránt. Az egész szezonnal kapcsolatban annyit fuznék hozzá, hogy ahonnan nyáron elkezdtük az építkezést, így egy év távlatából kifejezetten pozitív eredményt mutattunk fel, napról napra fejlodtünk, ennek meg is lett az eredménye. Azt, hogy a legjobb második pozíciónk feljutó helyet ér, lehet szerencsének is nevezni, de ehhez meg kellett eloznünk 45 csapatot az NB III-as mezonyben.”

 
2014.06.02.
honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd FC: "Az utolsó küldetés"
 

NB III, Közép csoport, 30. forduló

Orosháza FC - Budapest Honvéd-MFA 0-2 (0-1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo

Játékvezeto: Atyánszky László (Sebestyén László, Bornemissza Norbert)

Orosháza FC: Bordás Dániel (Könyves László, 74') - Szucs Dániel (Baranyai Béla, 74', Csák Zoltán, 83'), Végh Ariel, Márki Kornél, Medvegy Ákos - Szabó Norbert, Füredi Szabolcs, Tóth Imre, Ferenczi Máté - Juhász Norbert, Styecz Milán

Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Budapest Honvéd-MFA: Vereckei Dániel - Erdos Gábor (Csemer Gyula, 46'), Bobál Dávid, Bora György, Marius Halmaghe - Gazdag Dániel, Prosser Dániel, Feketics Norbert - Tóth Benjámin, Lorinczy Attila (Fehér Imre, 81'), Koszta Márk (Daru Bence, 46')

Vezetoedzo: Somogyi Krisztián

Gólszerzo: Koszta Márk (39', 0-1), Prosser Dániel (62', 0-2)

NB III-as csapatunk a biztos bronzérem tudatában léphet pályára a 2013/14-es szezon utolsó mérkozésén. A hazaiak már szintén bebotonozták magukat, ok a mai végeredménytol függetlenül a nyolcadik helyen végeznek. Fontos megemlíteni, hogy a tizennyolcas keretünkben tizennyolc akadémista található.

1. perc: A sárga-feketében pályára lépo hazaiak kezdték a mérkozést.

10. perc: A helyezés szempontjából már nincs tétje a meccsnek, de nagy az iram, és nyoma sincs békés focizgatásnak.

14. perc: Prosser lépett ki a leshatáron, kissé kisodródva eltolta a védo mellett a labdát, a jobb alsó sarokra tartó lövésben azonban már nem volt elég ero, így Bordás védeni tudott.

18. perc: Halmaghe mentett az utolsó pillanatban, ha nem így történt volna, akkor a hazaiak támadója egyedül vihette volna a labdát a kapunkra.

22. perc: Prosser gyakorolhatja a szögleteket a jobb oldalról, de egyikbol sem tudunk veszélyes helyzetet kialakítani.

25. perc: Koszta tüzelt huszonötrol, kapu fölé.

27. perc: Szabó és Végh háromszögezett ki bennünket, Szabó Norbert lövése csak néhány centivel kerülte el a jobb felso sarkot.

31. perc: Füredi 22 méteres bombáját a léc alól varázsolta ki Vereckei.

35. perc: Füredi kapott sárga lapot a hazaiaknál. A szabadrúgás után Bobál elol az utolsó pillanatban mentettek szögletre az orosházi védok.

39. perc: Elképesztoen nagy góllal vezetünk! Koszta 18 méteres szabadrúgása visszapattant a védokrol, Márk pedig állítgatás nélkül egy kegyetlenül nagy bombát zúdított a jobb felso sarokba, még a hazai szurkolók is felszisszentek! 0-1!

45. perc: Atyánszky játékvezeto nem hosszabbított. A szünetre is maradnak izgalmak, miután tombolasorsolás vette kezdetét.

46. perc: Folytatódik a mérkozés, a szünetben két helyen is változtattunk: Koszta helyett Daru, Erdos helyett Csemer.

48. perc: Szerintünk Daruval szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezeto szerint azonban nem, és ez számít...

59. perc: Feketics szerzett labdát még a mi térfelünkön, Prosser felé tartó labdájának szeme volt, Dani lövését azonban Bordás a bal alsó sarok elol szögletre ütötte.

62. perc: Ketto! Prosser tört be a tizenhatoson belülre, és a hazai kapus támaszkodó lába mellett a kapu bal oldalába gurított. 0-2!

70. perc: Márki hátulról rúgta fel Prossert, sárga lap lett a jutalma.

72. perc: Daru fejesét védte Bordás.

74. perc: Kettos csere a hazaiaknál is: a mezonyben Szucs helyett Baranyai, a kapuban Bordás helyett Könyves folytatja.

79. perc: Prosser emelte be a labdát Lorinczynek a tizenhatoson belülre, Attila azonban 12 méterrol a bal alsó sarok mellé lott.

80. perc: Szabó ragadta torkon Gazdagot, ez is sárga.

81. perc: Utolsó cserénk: Lorinczy jött le, és így Fehér Imre is bemutatkozhat a felnott bajnokságban.

83. perc: Kényszeru csere a hazaiaknál: a megsérült Baranyai tíz percet sem tölthetett a pályán, Csák érkezett a helyére.

89. perc: Feketics átadása után Prosser lott alig fölé.

90. perc: A játékvezeto ezúttal sem hosszabbított. Gratulálunk a srácoknak az egész éves teljesítményükért és a megerosödött harmadosztályban megszerzett bronzéremért!

 
2014.06.02.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton: "Gyozelemmel búcsúzott a szezontól a Vidi II"
 

Vasárnap este Gyulán játszotta a szezon utolsó mérkozését a Vidi II. Az utolsó bajnoki gyakorlatilag komolyabb téttel nem bírt, azonban mindenki gyozelemmel akarta befejezni a bajnokságot. A mérkozést a hazaiak kezdték veszélyesebben, az elso percekben Sándor Lászlónak egymás után három nagy bravúrt is be kellett mutatnia. A folytatásban fokozatosan átvettük az irányítást, a 12. percben Hudák szenzációs labdával szolgálta ki Ács Ádámot, a fiatal játékos pedig higgadtan értékesítette a ziccert (0-1). A 34. percben Elek Bence és Hudák Martin kényszerítoztek nagyon szépen, végül Elek lotte ki 11 méterrol a bal alsó sarkot (0-2).

A második félidoben a játék képe nem sokat változott, továbbra is fölényben futballoztunk, aminek hamar meg is lett az eredménye. A két gólpasszt jegyzo Hudák egy 40 méteres szóló végén lott szép gólt (0-3). A háromgólos elonyünk birtokában kicsit visszavettünk a tempóból, a hazai csapat pedig vélhetoen az év egyik legszebb gólját love szépíteni tudott. Kovács Tamás a jobb szélen szerzett labdát, majd két csel után 14 méterrol, éles szögbol hatalmas gólt lott, a labda a jobb kapufát és a felso lécet is érintve került a kapunkba (1-3). Három perccel késobb egy védelmi hibánkat kihasználva pedig feljött egy gólra a Gyula (2-3).

Az utolsó 20 percben próbálkozott a hazai csapat, de egyenlíteniük nem sikerült. A 90. percben Varga Tamás idohúzásért megkapta második sárgáját, így tíz emberrel fejeztük be a meccset. Gyozelmünknek köszönhetoen a negyedik helyen végeztünk a 2013-14-es szezonban az NB III Közép-csoportjában.

 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 30.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

A tabella élmezonyében már kialakultak a végso helyezések, így ott nagy izgalmak nem várhatók. A bajnok Soroksár a szomszéd Dunaharaszti otthonában lép pályára, a biztos második Szeged a bentmaradásért küzdo Maglódhoz látogat, míg a harmadik Honvéd MFA Orosházán vendégszerepel.

A kiesési zónában viszont orült kuzdelem várható, a Dabas a Szekszárdot fogadja, az ESMTK a szintén veszélyben lévo Bölcskével mérkozik hazai pályán, a Monornak pedig Baján kellene pontokat szereznie. Papíron a legnehezebb feladat elott azonban egyértelmuen a Maglód áll, akiknek a második helyezett Szeged 2011-et kellene legyoznie.

Vasárnap - 2014.06.01.
Maglódi TC
-
Szeged 2011
0 : 3
V-Gyulai TFC
-
Videoton FC II
2 : 3
FC Dabas
-
Tolle UFC Szekszárd
2 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Soroksár SC
2 :4
Orosháza FC
-
Budapest Honvéd MFA
0 : 2
ESMTK
-
Bölcskei SE
3 : 2
Rákosmente KSK
-
Komlói Bányász SK
3 : 2
Bajai LSE
-
Monori SE
3 : 1
 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények - Szombat
 
U-15
FC Dabas U-15 - Bp. Honvéd MFA
0 : 11 (0:9)
 
2014.05.31.
Gól:
-
     
U-14
FC Dabas U-14 - Bp. Honvéd MFA
0 : 7 (0:7)
 
2014.05.31.
Gól:
-
       
U-14
FC Dabas U-14 - ESMTK
5 : 1 (2:0)
 
2014.05.27.
Gól:
- Sulija M (2)
      - Geiszlinger A
      - Soóky Zs
      - Vargyas L
 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felsopakony SK - FC Dabas II (2 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csoport - 29.Forduló

Idopont: 2014.05.29. (csütörtök, 17:00)
Helyszín: Felsopakony

Mérkozés: Felsopakony SK - FC Dabas II (2 : 0)

Gólszerzok: Csapó (57p), Szabó (74p) ill. -

FC Dabas II: Magyari - Karsza, Láposi, Bálint Z, Béres, Janicsák, Pucsinszki, Palchuber, Mráz, Birizdó, Fábri, Ordasi G

Csere: Kmetyó, Jurácsik, Krigel, Márton, Monok

A csütörtökre elorehozott mérkozésen két gólos vereséget szenvedett Kucsák István csapata a Felsopakony SK-tól. A 42.percben Bálint Zoltánt kiállította a játékvezeto, aminek meg is lett az erdménye. Az emberelonyt kihasználva az 57.percben Csapó, majd a 74.percben Szabó is betalált hazai részrol, így lényegében el is dolt a találkozó sorsa.

Az utolsó fordulóban az Alsónémedi SE csapatát fogadja az FC Dabas II hazai pályán. A találkozó szombaton kerül megrendezésre, kezdési idopont 17:00.

 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
UP
FOCIFESZTIVÁL - 2014.június 14
 

Kialakult a FOCIFESZTIVÁL délelotti programja és idobeosztásai:

2014. június 14. (szombat)
     
8:00-9:00
  ÉVZÁRÓ minden csapat egyénileg
     
9:30-12:30
 
FOCITORNA! Lányok, fiúk, MINDEN FC DABAS UTÁNPÓTLÁS JÁTÉKOS! Edzok is!!! Ott helyben kialakítjuk a csapatokat, megszervezzük a bajnokságot! Ide várjuk a Dabas Gyón FC utánpótlás játékosait is teljes létszámban!
     
13.00
 
EBÉD! Minden utánpótlás játékosnak és résztvevonek egyaránt 500Ft/fo , amiben egy tál étel és egy üdíto szerepel! Ezt étel és ital jegyekkel fogjuk "rendben" tartani! Jöhetnek hozzátartozók és kísérok is.
     
 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
UP
FOCITÁBOR 2014 - DABAS - 2014.június 16-20.
 

" A tábor Dabason, a városi sporttelepen (2371 Dabas, Pálya u.1.) 2014. június 16 - június 20. között kerül megrendezésre. A táborba 7-16 év közötti gyerekek jelentkezhetnek (fiúk és lányok egyaránt). A foglalkozások reggel 9:00-kor kezdődnek és délután 16:00-kor fejeződnek be...

...A délelőtti foglalkozások főként technikai jellegű elemeket tartalmaznak a korosztályos képzésnek megfelelően. A második (délutáni) edzésen pedig ezeknek a tanult elemeknek a beépítésén lesz a hangsúly különböző játékhelyzetekben.

A programok szakmai színvonalát emelhetik még volt és mai válogatott játékosok, NB I-es edzők, szakvezetők, meglepetés vendégek, akikkel beszélgethetnek és fotókat is készíthetnek a gyerekek...."

Bovebb információt és a jelentkezés feltételeit a honlap kezdolapjának jobb oldalán található linkrol érhet el.

 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
UP
TOBORZÓ 2014
 

Labdarúgó kapus és játékos toborzó

Szeretettel várunk minden 1994-200 között született focizni vágyó fiatalt, lányt és fiút egyaránt a Dabas Sári focipályára!

Idopont:
  2014.07.17 (16:00)
  2014.07.24 (16:00)
   
helyszín:
  Dabas Sári Focipálya
   
érdeklodni lehet:
  0036 (70) 930-7021 (kapus)
    0036 (30) 586 1605
    0036 (30) 436 4483
    info@fcdabas.hu
    facebook.com/fcdabas
     

 
 
2014.06.01.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 30.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

A tabella élmezonyében már kialakultak a végso helyezések, így ott nagy izgalmak nem várhatók. A bajnok Soroksár a szomszéd Dunaharaszti otthonában lép pályára, a biztos második Szeged a bentmaradásért küzdo Maglódhoz látogat, míg a harmadik Honvéd MFA Orosházán vendégszerepel.

A kiesési zónában viszont orült kuzdelem várható, a Dabas a Szekszárdot fogadja, az ESMTK a szintén veszélyben lévo Bölcskével mérkozik hazai pályán, a Monornak pedig Baján kellene pontokat szereznie. Papíron a legnehezebb feladat elott azonban egyértelmuen a Maglód áll, akiknek a második helyezett Szeged 2011-et kellene legyoznie.

Vasárnap - 2014.06.01.
Maglódi TC
-
Szeged 2011
18:00
V-Gyulai TFC
-
Videoton FC II
18:00
FC Dabas
-
Tolle UFC Szekszárd
18:00
Dunaharaszti MTK
-
Soroksár SC
18:00
Orosháza FC
-
Budapest Honvéd MFA
18:00
ESMTK
-
Bölcskei SE
18:00
Rákosmente KSK
-
Komlói Bányász SK
18:00
Bajai LSE
-
Monori SE
18:00