FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2014.03.31.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Pereg SE - FC Dabas II (1 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 20.Forduló

Idopont: 2014.03.30. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Pereg

Mérkozés: Pereg SE - FC Dabas II (1 : 1)

Gólszerzok: Cserna (80p) ill. Birizdó (27p)

FC Dabas II: Magyari - Pucsinszki, Janicsák, Láposi, Petrányi, Krigel, Ordasi G, Birizdó, Ignácz, Ordasi J

Csere: Fábri, Bálint, Horváth, Monok

Birizdó István révén a 27.percben ugyan vezetést szerzett Kucsák István csapata a harmadik helyen álló Pereg otthonában, Cserna azonban a 80.percben egyenlíteni tudott, így pontosztozkodásra kényszerültek a csapatok a vasárnap délután megrendezett találkozón.

Következo mérkozését jövo szombaton hazai pályán játsza az FC Dabas II, a jelenleg utolsó elotti helyen álló Újhartyán ISE csapata vendégszerepel Dabason.

 
 
2014.03.31.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Felemás eredményekkel abszolválták utánpótlás csapataink a szombati játéknapot. Az U14-es csapatnak sikerült egyedül gyoznie, az U17-eseknek egy döntetlenre futotta, míg sajnos az U21 és U15 jelentos vereségbe szaladt bele.
U-21
FC Dabas U-21 - Airnergy FC U-19
0 : 4 (0:1)
 
2014.03.29.
Gól:
-
     
U-17
FC Dabas U-17 - Airnergy FC U-16
2 : 2 (1:1)
 
2014.03.29.
Gól:
- Králl M (öngól)
    - Bálint M
     
U-15
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U-15
11 : 0 (4:0)
 
2014.03.29.
Gól:
-
     
U-14
Salgótarjáni BTC - FC Dabas U-14
3 : 5 (0:0)
 
2014.03.29.
Gól:
- Tassy V (2)
      - Vargyas V
      - Soóky Zs
      - Kispéter Z
 
 
2014.03.30.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 21.Forduló - Vasárnapi mérkozés
 

Vasárnapra mindössze egy összecsapás maradt, az ESMTK fogadja hazai pályán a V-Gyulai TFC csapatát. A vasárnap hajnali óraátállítás következtében az erzsébeti mérkozésnek a kezdési idopntja 16:00.

Vasárnap - 2014.03.30.
ESMTK
-
V-Gyulai TFC
16:00
 
 
2014.03.30.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza FC - FC Dabas - képek
 

A szombaton megrendezésre került Orosháza FC - FC Dabas NBIII-as bajnoki mérkozésrol készült képek a jobb oldali linkre kattintva tekinthetok meg.

forrás: oroshaza.gportal.com

 
2014.03.30.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Bölcskei SE - Budapest Honvéd-MFA 2-2
 

NB III, Közép csoport, 21. forduló

Bölcskei SE - Budapest Honvéd-MFA 2-2 (1-1)

Bölcske, Sporttelep, 200 nézo

Játékvezeto: Brezovai Zoltán (Török Sándor, Lászlai Róbert)

Bölcskei SE: Varga Szabolcs - Miskovicz Roger, Kokuti Tamás, Féhr Dávid (Fröhlich Rajmund, 77'), Blatt Pál - Ledneczki Gergo, Budai Dávid, Tamási Gábor - Tóth János (Laták Bertold, 90'), Szili István (Farsang Patrik, 85') - Eisenberger Tamás

Vezetoedzo: Kindl István

Budapest Honvéd-MFA: Szemerédi Norbert - Alexis Sundas (Botka Endre, 46'), Kovács János, Ariano Navarro, Bobál Dávid - Vernes Richárd (Bobál Gergely, 60'), Csábi Mihály, Kapacina Valér - Prosser Dániel, Daru Bence (Lorinczy Attila, 81'), Emmanuel Mensah

Vezetoedzo: Simon Miklós

Gólszerzok: Budai Dávid (20', 1-0), Daru Bence (45', 1-1), Emmanuel Mensah (46', 1-2), Budai Dávid (75', 2-2)

1. perc: A fehér-fekete szerelésben pályára lépo mieink kezdték a találkozót. A Bölcske az elmúlt öt mérkozésén döntetlent játszott, utolsó vereségét pedig tíz fordulóval ezelott szenvedte el, így aztán nem számíthatunk könnyu összecsapásra.

3. perc: Vernest vitték földre a tizenhatoson belül, a játékvezeto viszont nem így látta.

5. perc: Szili tört kapura egy elorevágott labdával, a kapujából remekül kiszáguldó Szemerédi mellett azonban nem tudta elrúgni a játékszert.

12. perc: Daru nagyszeru csúsztatása után Vernes kerülhetett volna helyzetbe, Féhr azonban az utolsó pillanatban az oldalvonalon túlra bombázta a labdát.

20. perc: Vezet a Bölcske. Volt játékosunk, Miskovicz Roger a jobb oldali szögletzászló közelébol gurított középre, az érkezo Budai pedig a kapunk jobb oldalába vágta a labdát. 1-0!

22. perc: Kapacina a tizenhatos vonaláról, kapásból lott mellé.

29. perc: Kapacina ezúttal szabadrúgásból ívelt középre, Varga kapus a felugró Kovács János fejérol szedte le a labdát.

35. perc: Szilit most a bal oldalon indították, Szemerédi eszén azonban ezúttal sem tudott túljárni, kapusunk a tizenhatos vonalánál lábbal mentett.

39. perc: A Daruval szembeni szabálytalanság után Kapacina végezhetett el szabadrúgást 17 méterrol, középrol, lövése a sorfalról vágódott le. Innen fentrol úgy tunt, hogy a szabálytalanság a büntetoterületen belül történt...

45. perc: Egyenlítettünk! Daru Bence elé került a labda a bölcskeiek tizenhatosán belül, és nyolc méterrol hatalmas nagy gólt lott a rövid felso sarokba! 1-1!

45.+2. perc: Véget ért az elso félido, a játék képe alapján minden esélyünk megvan a sikeres folytatásra.

46. perc: Megkezdodött a második játékrész, kényszeruségbol cserélnünk kellett: Sundas helyett Botka folytatja.

46. perc: Máris vezetünk! Varga Szabolcs ejtette ki a labdát az ötösön belül, Mensah pedig két lépésrol nem kegyelmezett! 1-2!

50. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Kokuti fejelt néhány centivel mellé.

54. perc: Daru 16 méteres lövése csak kevéssel tévesztette el a bal alsó sarkot.

60. perc: Vernes helyett Bobál Gergely a pályán.

62. perc: Féhr kapott sárga lapot, miután a kaputól 20 méterre letaglózta Darut.

66. perc: Öt másodpercen belül kétszer is gólt szerezhettünk volna, de ezúttal Daru és Mensah lehetosége is kimaradt.

69. perc: Miskovicz Mensah elleni szabálytalansága sárga lapot ért.

70. perc: A játékvezeto szerint Bobál Gergely megmozdulása is sárga lapot érdemelt.

75. perc: Egyenlített a Bölcske. Budai Dávid 20 méterrol váratlanul ellotte a labdát, amely a kapunk bal alsó sarkában landolt. 2-2!

77. perc: Féhr Dávid helyett Fröhlich Rajmund a hazaiaknál.

81. perc: Mi is változtatunk: Daru helyett Lorinczy.

85. perc: Újabb bölcskei csere: Szili le, Farsang be.

86. perc: Tamási terítette le Prossert, ez is sárga lap.

87. perc: Lorinczy szabadrúgása alig kerülte el a jobb felso sarkot.

90. perc: Tóth helyett Laták a hazaiaknál.

91. perc: Véget ért a mérkozés. Az utolsó pillanatig kiélezett összecsapáson két pontot Bölcskén hagytunk.

 
2014.03.30.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton II: "Ötbol öt: a "csodacsere" az utolsó percben döntött"
 

Félidoben már 2-0-ra vezettünk, azonban a hazaiak tíz emberrel is talpra álltak, de az utolsó percben Géresi eldöntötte a 3 pont sorsát.

Osszel a két csapat gólnélküli döntetlent játszott Felcsúton. A tavaszt Vítor Campelos együttese remekül kezdte, mind a négy idei bajnokiját megnyerte a Vidi II, ehhez hasonló sorozatot az NB I-et, NB II-t és az NB III három csoportját figyelembe véve, csak a Gyori ETO II ért el, ok is valamennyi tavaszi bajnokijukat megnyerték eddig (vasárnap hazai pályán a Nagyatád ellen megszerezhetik az ötödik sikerüket is idén).

Bátran, jól kezdte csapatunk a mérkozést a Maglód otthonában. Ellenfelünk csapatkapitánya az a Weisz Tamás volt, aki korábban az élvonalban is szerepelt. Megfordult többek közt az Újpestben, Tatabányán és Kecskeméten is, ráadásul a magyar strandfoci válogatott csapatkapitánya és szövetségi kapitánya is o.
Mezonyfölényünk a 29. percben érett góllá, ekkor egy szép akció végén Hudák fejelt tíz méterrol a hazai kapuba (0-1). A folytatásban is csapatunk akarata érvényesült, a 41. percben Papp Máté nagyon okosan tekert kapuba egy szabadrúgást 20 méterrol (0-2).

A második félidot a hazaiak kezdték aktívabban, és egy szöglet után Szkunc Vjacseszláv talált közelrol a kapunkba (1-2). Percekkel késobb Buzás rántotta le Lupetat, aki ezért megkapta a második sárgáját, vagyis tíz emberrel folytatták a hazaiak. Ennek ellenére továbbra is a hazaiak voltak veszélyesebbek, igaz a csereként pályára lépo Elek Bence elott is adódott gólszerzési lehetoség. A 82. percben jött a hidegzuhany, egyenlített a tíz emberrel játszó Maglód Csepregi fejesével (2-2). Ráadásul egy perccel késobb Lupeta is megkapta második sárgáját, így ismét egyenlo létszámban játszottak a csapatok. A szurkolók többsége már elkönyvelte a 2-2-es döntetlent, errol azonban más volt a véleménye a 60. percben csereként pályára lépo Géresinek, aki a 89. percben szép gólt lott (2-3), ezzel eldöntve a 3 pont sorsát. Géresinek idén ez már a második gyoztes gólja volt, amit csereként pályára lépve szerzett. A Dunaharaszti - Vidi II 0-1 mérkozésen is az o gólja döntött.

Vítor Campelos: "Nagyon fiatal csapattal léptünk ma pályára, az átlagéletkor 20,5 év volt. Jól kezdtük a meccset, lottünk két gólt, majd amikor az ellenféltol kiállítottak egy játékost, akkor voltak hibáink, amelyet kihasználtak a hazaiak. Ezeket a hibákat a jövoben ki kell javítanunk. Végül azonban sikerült megnyernünk a meccset, így tavasszal továbbra is 100%-osak vagyunk."

Jövo hét szombaton a tabella második helyén álló Szegedet fogadjuk a Sóstói Stadionban.

 
2014.03.30.
www.rksk.hu
FELNOTT
RKSK - Baja (1:1)
 

Bravúr, mert a bajaiak szinte egy kapuralövéssel (11-es) pontot tudtak elvinni Rákosmentérol. A nagyon gyenge színvonalú találkozón a bajaiak lelkesen játszottak, jól védekeztek és a bíró segédletével kiharcoltak egy döntetlent. A hazaiak továbbra is formán kívül játszanak. Még a kötelezot sem tudják hozni...

RKSK - Bajai LSE 2014.03.29. - Video

 
 
2014.03.30.
maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Két gólos hátrányból álltunk fel, de az utolsó percben mégis alulmaradtunk"
 

MAGLÓDI TC - VIDEOTON II.  2 - 3 (0 - 2)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 nézo
jv: Farkas T. (Szabó P., Hima A.)

gólszerzo: Szkunc V. 59p, Csepregi T. 82p ill. Hudák M. 29p, Papp M. 41p, Géresi K. 89p

sárga lap: Weisz T. ill. Teixeira
kiállítva: Buzás V. 63p (második sárga lap) ill. Lupeta 83p (második sárga lap)

Maglódi TC: Roma G. - BOGDÁN SZ., OLÁH M., Buzás V., Murinai B. - Domonyi R., Németh Zs. (Csepregi T. 60p) - Lázár B. (Hollauer B. 46p), Weisz T., SZKUNC V. -  Lukács Á. (Lukács B. 76p) edzok: Baranyai Pál és Weisz Tamás

Videoton II.: Pajovics F. - Ács Á. (Géresi K. 60p), Teixeira, Baracskai R., Barcsay M., Papp M., Paraiba (Elek B. 55p), Jankovics Zs. (Farkas V. 83p), Lupeta, Tar Zs., Hudák M. vezetoedzo: De Carvalho Campelos Vitor Fernando

Kiegyenlített elso félórát követoen Hudák fejese révén a Videoton szerezte meg a vezetést, amit a 41. percben Papp Máté egy szabadrúgást követoen kettore növelt. A második félidoben már sokkal jobban játszottunk. A 60. percben Szkunc telálatával elobb szépítettünk, majd a csereként beállt Csepregi fejesgóljával ki is egyenlítettünk, úgy hogy ekkor Buzás kiállítása miatt már emberhátrányban játszottunk. Sajnos a 89. percben az ugyancsak csereként pályáralépo Géresi megszerezte a Fejér megyeieknek a dönto találatot, bár egy szabálytalannak tuno belépobol indult az akciójuk. Sajnos újra pontok nélkül maradtunk és miután a Monor gyozni tudott kilenc pontos hátrányba kerültünk a közvetlen elottünk állókhoz képest. A következo mérkozéseken véglegesen eldol a sorsunk...

Baranyai Pál (edzo, Maglódi TC): Gratulálok a srácoknak, mert nagyon jó küzdöttek a mai napon. A döntetlen reálisabb lett volna a találkozón, de sajnos a szerencse ismét elpártolt tolünk.

Lehet még esélyünk a bentmaradásra?

Úgy láttam egyre jobban hisznek magukban a fiúk. Sok dolog van még, amin javítanunk kell, de miután most könnyebb ellenfelekkel találkozunk bízom benne, hogy a gyozelemre sem kell már sokat várnunk.

 
2014.03.30.
szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: izgalmas meccsen verte a Szeged a Szekszárdot
 

A csereember, Kovács Balázs elso érintésével tette biztossá a hazai gyozelmet egy igen fordulatos találkozón.

Sokat elmond a meccsrol, hogy a Szekszárd legjobbjának a kapusukat, Ivancsics Alexet választhatnánk, a gólokról nem sokat tehetett, viszont szinte 5-10 percenként mutatott be bravúrokat, a magas labdákat pedig ellentmondást nem turo magabiztossággal húzta le. E mellett a hazaiaknak az elso 45 percben két tiszta fejesük is volt a léc fölé és egy nagy kapufájuk. Ha 3-0-ra vezetnek az elso játékrész végén, senki nem szólhatott volna egy szót sem, de nem így történt. Hiába borult fel a pálya, gólt csak az 53. percben sikerült szerezni, amire derült égbol villámcsapásként érkezett is a válasz a 60. percben. Szerencsére ma ismét volt egy Farkas Márkunk, aki a végig remekül focizó védotársától, Kéri Tamástól kapott szemfüles labdát pofozott a hálóba, végül pedig a nagyszeru csereember, Kovács Balázs elso érintésébol véglegesítette az eredményt. A 3 pontnak többek között azért is van most nagy értéke, mert a Soroksár bukott Komlón és már csak 3 pont a különbség a két csapat közt.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Tolle UFC Szekszárd 3-1 (0-0)
Gyula, Grosics-akadémia, 150 nézo. Vezette: Atyánszky László (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).

Szeged: Molnár – Kéri, Szabó Cs., Farkas, Zabari, Dombai, Máté, Ács, Zelenyánszki (Pászka 88′), Bartyik (Manga 59′), Germán (Kovács 84′). Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Szekszárd: Ivanics – Márk K., Deli (Márk A. 71′), Nánási, Ranga, Kuklis, Micskó (Elbegdorzs 77′), Fejes, Márton, Rigó, Arena. Vezetoedzo: Kvanduk János.

Gólszerzok: Germán (53′), Farkas (74′), Kovács 86′) illetve Arena (60′).
Sárga lap: Bartyik (23′), Dombai (47′), illetve Arena (19′), Nánási (69′), Márk K. (87′).

Nyilas Elek: Végig irányítottuk a mérkozést, mi domináltunk az elvártnak megfeleloen dolgoztuk ki a helyzeteinket. Ha tudtunk volna gólt szerezni az elso félidoben, amihez meg voltak a helyzeteink, akkor könnyebb meccset vívtunk volna. Ez nem így történ, ellenfelünk hárította helyzeteinket és ez a gólszegénység meghatározta a mérkozést menetelét is, így egy izgalmas derbin sikerült megszereznünk a megérdemelt gyozelmünket.

Kvanduk János: A Szeged jobb, tapasztaltabb játékosokból áll, de annak, ami 1-1 után történt a pályán, semmi köze sincs a labdarúgáshoz. Úgy érzem, hogy el volt döntve melyik csapat nyeri ma a mérkozést. Többet nem modnok, mert hazudni nem akarok, ha pedig igazat mondanék, akkor megint eltiltanának négy meccsre.

Fotó: Gémes Sándor

 
2014.03.30.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
NB III Közép -csoport, 21. forduló: Komló - Soroksár SC 0-0
 

Gól nélküli döntetlent játszott felnott csapatunk idegenben, a NB III közép-csoportjának utolsó helyezett csapatával, a Komlóval.

Soroksár SC: Tarczy - Urbán (72.' Dombai), Pandur, Farkas, Tóbiás - Lannert, Nyilas (85' Antal) - Kincses, Hodgyai (46.' Márkus), Rábold - Lovrencsics.

 
 
2014.03.30.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "2-0-ra kikapott a DMTK Monoron"
 

Az NB III Közép-csoport huszonegyedik fordulójában Monoron lépett pályára a Dunaharaszti.

Az elso lehetoség a Monor elott adódott, de a 3. percben Csepregi távoli szabadrúgása fölé szállt. Ezután leginkább a mezonyben folyt a játék, majd a 18. percben Miholics kapott labdát, aki 18 méterrol mellé bombázott. A 24. percben Kocsis cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ám kapura emelése mellé szállt. 5 perccel késobb Miholics került helyzetbe, viszont 16 méteres lövését Tóth Sz. szögletre ütötte, Kocsis sarokrúgását pedig Ughy fejelte fölé. A 40. percben Selei szögletét Csoke bólintotta mellé, majd néhány perc múlva, Selei szabadrúgását hárította Szappanos. A megítélt sarokrúgásra Horváth D. érkezett és közeli próbálkozásába ugyan még Szappanos beleütött, de a labda így is a hálónkban kötött ki. 1-0!

Fordulást követoen a mieink megpróbáltak gyorsan egyenlíteni, azonban Kocsis lövését Tóth Sz. védte a 46. percben. Az 54. percben egy jobb oldali szögletnél Csoke emelkedett a legmagasabbra és a léc alá fejelt, amivel már-már eldolni látszott a mérkozés. 2-0! A folytatásban a DMTK uralta a játékot, azonban szerencsénk továbbra sem volt, mert az utolsó passzokba vagy rendre hiba csúszott, vagy Tóth Sz. állta útját a kísérleteinknek. A 61. percben Ughy 23 méteres szabadrúgását védte a hazai kapus. A 69. percben Dabasi szögletét Ughy csúsztatta kevéssel a felso léc fölé. Az utolsó tíz percben újabb két nagy lehetoségünk akadt, ám ezeket sem tudtuk gólra váltani. A 88. percben Dabasi sarokrúgása a hosszú oldalon Horváth Á-t találta meg, azonban az o közeli kísérletét is hárította Tóth Sz. Egy perccel késobb pedig Dabasi beadás szeru lövését hatástalanította a monori kapus. A 90. percben Wágnert még reklamálás miatt kiállította a játékvezeto, ezért rá jövohéten biztosan nem számíthatunk.

Ezúttal tehát nem sikerült túljárnunk a hazaiak eszén, így 2-0-s vereséget szenvedtünk. A tabellán jelen pillanatban a nyolcadik helyen állunk, de reméljük, jövohéten végre sikerül javítunk és újra gyozelemnek örülhetünk majd, ami nagy lökést adhatna a tavasz második felére csapatunk számára.

Monori SE – Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)
Monor, 150 nézo, vezette: Berényi T.

Monor: Tóth Sz., Barcsai, Csáki, Ribi, Csepregi (Gaál 68.p), Szélpál, Sinkó (Csikós 76.p), Dr. Selei (Vándor 90.p), Horváth D., Csoke, Mészáros A.

DMTK: Szappanos, Lengyel, Ughy, Rétsági, Dallos, Varga V. (Horváth Á. 51.p), Wágner, Gacsal (Dabasi 68.p), Mészáros (Rebecsák 58.p), Kocsis, Miholics

Gólszerzok: Horváth D. 45.p, Csoke 54.p

Sárga lapok: Csáki 43.p, Csoke 83.p ill. Dabasi 70.p

Kiállítva: Wágner 90.p

Króner Péter vezetoedzo: „Az elso félidoben gyengén és gyámoltalanul játszottunk. A folytatásban több lehetoségünk akadt, de nem éltünk velük, így megérdemelten nyert a Monor.”

Video:

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 1. rész

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 2. rész

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 3. rész

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 4. rész

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 5. rész

Monori SE - Dunaharaszti MTK 2014.03.29. 6. rész

 
2014.03.30.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Nagy csatában sikerült gyoznünk."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 21. forduló:

Orosháza FC - FC Dabas  2 - 0 (1 - 0)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo
2014. március 29. 15:00

Vezette: Czékus Sándor (Zsákai Milán, Varga Balázs)

Orosháza: Könyves – Szucs, Tóth I. (Baranyai 63'), Szabó N., Medvegy – Huszár – Füredi, Fülöp, Végh – Styecz, Csák (Juhász 83')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Dabas: Szabó M. – Szabó B., Takács, Szirtesi, Wilson – Danyis, Dévai (Körmöczy 71'), Buczkó, Dobray – Kovacsik (Tóth M. 46'), Gáspár (Hegyes 17')
Vezetoedzo: Honti József

Sárga lap: Huszár 8', Fülöp 67' ill. Hegyes 74'
Kiállítva: Szabó B. 16', Szabó M. 89'

Gólszerzo: Csák 17', Fülöp 90'

Percrol percre:

8. perc: Huszár kap sárgát.

10. perc: Bal oldali szöglet után Szabó Norbert csúsztat a kapu fölé.

15. perc: Styecz harcolt meg egy labdáért az alapvonalnál, amit visszagurított Füredinek, lövését Szabó Bence kézzel kiütötte a gólvonalról. A játékos a tettéért piros lapot, csapatunk büntetot kapott. A 11-est Csák magabiztosan a kapu bal sarkába lotte, 1 - 0.

17. perc: Gáspár helyett Hegyes a pályán.

20. perc: Végh 16 méteres szabadrúgása at oldalhálót találja el.

36. perc: Styecz pontos beadását az üresen álló Huszár bólintja 7 méterrol a kapus kezébe.

46. perc: A félidoben cserélnek a vendégek: Kovácsik helyére Tóth Márton érkezik.

62. perc: Egy lecsorgó labdát bombáz fölé Dobray.

63. perc: Tóth Imre helyére Baranyai érkezik.

67. perc: Fülöp kap sárga lapot.

69. perc: Szucs a 16-os sarkánál befelé tolja a labdát, majd ellövi, a kapus bravúrral védi a bal felsobe tartó lövést.

71. perc: Dévai helyére Körmöczy érkezik.

74. perc: Hegyes kap sárga lapot.

82. perc: Baranyai teszi ki szélre Véghnek, a kapu felé cselez, tekerése a kapu mellé megy.

83. perc: A gólszerzo Csákot, Juhász váltja.

88. perc: A labdával kilépo Baranyait a vendégek hálóore a kaputól 17 méterre elütötte. Szabó kapus a kiállítás sorsára jutott. A vendégek már nem cserélhettek, ezért a kapuba Wilson állt be.

90. perc: A megítélt szabadrúgást Fülöp tekerte el a sorfal mellett a hosszú sarokba, 2 - 0.

A vendég együttes nehezen viselte a vereséget, még az öltözofolyosón is szópárbajoztak a hazaiakkal és a bírókkal.

Mestermérleg:

Kvasznovszky József: - Az elso félidoben ötletesen és jól játszottunk, de több helyzetet is kihagytunk. A második játékrészben a küzdojelleg dominált, amibol a végén mi jöttünk ki jobban.

Honti József a Dabas vezetoedzoje nem nyilatkozott.

 
2014.03.30.
www.monorse.hu
FELNOTT
Monor: "Megszületett idei elso gyozelmünk!"
 

NB III. Közép csoport 21.forduló

Monor SE – Dunaharaszti MTK 2 : 0

Góllövok: Horváth Dávid (45’), Csoke István (54’)

A monori csapat: Tóth Szabolcs, Barcsai Richárd, Csáki Norbert, Ribi
István, Csepregi Richárd (Gaál Márk 68’), Szélpál Tamás, Sinkó Balázs
(Csikós Ferenc 76’), Dr. Selei András (Vándor Kristóf 90’), Horváth
Dávid, Csoke István, Mészáros Attila Edzo: Vezér Ádám

 
 
2014.03.29.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 21. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Szombaton hét mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport huszonegyedik játéknapja.

Közép-csoport 21. forduló, szombati eredmények:

15:00 Monori SE - Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)
Gólszerzok: Horváth D. 45., Csoke I. 54. p.

15:00 Orosháza FC - FC Dabas 2-0 (1-0)
Gólszerzok: Csák Z. 17., Fülöp T. 90. p.

15:00 Rákosmente KSK - Bajai LSE 1-1 (1-1)
Gólszerzok: Pölöskei P. 38. p., ill. Turcsik T. 11. p.

15:00 Maglódi TC - Videoton FC II 2-3 (0-2)
Gólszerzok: Sz. Vjacseszláv 59., Csepregi T. 82. p., ill. Hudák M. 29., Papp M. 41., Géresi K. 88. p.

15:00 Szeged 2011 - Tolle UFC Szekszárd 3-1 (0-0)
Gólszerzok: Germán T. 51., Farkas M. 75., Kovács B. 86. p., ill. Arena Á. 61. p.

15:00 Komlói Bányász SK - Soroksár SC 0-0

15:00 Bölcskei SE - Budapest Honvéd-MFA 2-2 (1-1)
Gólszerzok: Budai D. 20. és 76. p., ill. Daru B. 44., Botka E. 47. p.

 
2014.03.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Orosháza FC - FC Dabas (2 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 21.Forduló

Idopont: 2014.03.29. (szombat, 15:00)
Helyszín: Orosháza

Mérkozés: Orosháza FC - FC Dabas (2 : 0)

Gólszerzok: Csák (17p), Fülöp (90p) ill. -

FC Dabas: Szabó M - Szabó B, Szirtesi, Electo, Takács, Danyis - Buczkó, Dévai (Körmöczy - 73p), Dobray - Kovacsik (Tóth - 46p), Gáspár (Hegyes - 16p)

Csere: Scheilinger, Tóth M, Csendes, Körmöczy, Feczesin, Ignácz, Hegyes

Szombaton délután Oroházán vendégszerepelt Honti József csapata. A találkozó sajnos már a 16.percben rémálommá változott dabasi részrol, mivel egy védelmi megingás után egy a kapura tartó lövést Szabó Bence kézzel hárított, amiért a fiatal játékos piros lapot, a hazai csapat pedig büntetot kapott. Az élet fordított szituációban szinte megismételte önmagát. Az oszi mérkozésen a 20.perc tájékán a dabasi csapat került emberelonybe egy kiállítás nyomán, az esetért járó bünteto azonban akkor kimaradt dabasi részrol, most azonban az orosházi Csák nem hibázott, így elég hamar gól- és emberelonybe kerültek a hazaiak (1:0).

A második játékrészben Honti József fiai mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében és kis szerencsével Buczkó révén egalizálhatták is volna az eredményt, a labda azonban nem sokkal ugyan, de elkerülte a kaput. Sajnos a mérkozés utolsó percei tartogattak még két sajnálatos eseményt. A 89.percben Szabó Milán egy vitatható szituációban találkozott az orosházi Baranyaival, a végeredmény pedig egy újabb vendég kiállítás lett a játékvezeto jóvoltából. Mivel már mindhárom cseréjét kihasználta a dabasi csapat, Wilson Electonak kellett a kapuba állnia az utolsó percekre. A kiállításért megítélt szabadrúgást ráadásul Fülöp a hosszú sarokba tekerte, így végérvényesen eldolt a játékvezetok ítéletei által paprikás hangulatúvá váló találkozó sorsa (2:0).

Sajnos a közvetlen rivális csapatok is pontot, pontokat gyujtöttek a szombati játéknapon, így tovább folytatódhat az orült küzdelem az alsóházban a jövo évi NBIII-as tagság megorzéséért.

 
 
2014.03.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 21.Forduló - Szombati mérkozések
 

Egy mérkozés kivételével szombaton lezajlódik a tejes 21.forduló. A hétvége papíron kötelezo gyozelmeket ígér a tabella élén álló együtteseinek számára, bár ellenfeleik aligha adják majd könnyen magukat, így kíváncsian várhatjuk, ki veszít esetleg pontot, pontokat az élmezonyben.

Szombat - 2014.03.29.
Monor SE
-
Dunaharaszti MTK
2 : 0
Orosháza FC
-
FC Dabas
2 : 0
Rákosmente KSK
-
Bajai LSE
1 : 1
Maglódi TC
-
Videoton FC
2 : 3
Szeged 2011
-
Tolle UFC Szekszárd
3 : 1
Komlói Bányász SK
-
Soroksár SC
0 : 0
Bölcskei SE
-
Budapest Honvéd - MFA
2 : 2
 
 
2014.03.29.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
21.Forduló: Orosháza FC - FC Dabas
 

Soron következő idegenbeli mérkőzését szombat délután játsza az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Az ellenfél a jelenleg 9.helyet elfoglaló Orosháza FC lesz. Honti József csapata amennyiben nyerni tud Orosházán, pontszámban beérheti a sárga-feketéket. A két csapat őszi összecsapásán Dabason 2:1-es vendég siker született.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 21.Forduló
Idopont: 2014.03.29. (szombat, 15:00)
Helyszín: Orosháza

Mérkozés: Orosháza FC- FC Dabas

 
 
2014.03.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.márc.24-30.)
 

Szombaton Orosházára utazik az első csapat, míg az FC Dabas II vasárnap Peregen vendégszerepel. Az U21 és U17 szombaton hazai pályán fogadja az Airenergy FC-t, míg az U15-ös és U14-es csapat idegenben a Salgótarjáni BTC korosztályos csapataival mérkőzik szintén szombaton.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 15:00 Orosháza FC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 15:00 Pereg SE - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 11:00 FC Dabas U-21 - Airnergy FC U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 13:00 FC Dabas U-17 - Airnergy FC U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 11:00 Salgótarjáni BTC U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Szombat, 13:00 Salgótarjáni BTC U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.03.25.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
MONOR: INTERJÚ. Vezér Ádám: „Próbálom felhívni a játékosok figyelmét, hogy a tűzzel játszunk”
 

Kiesőhelyen a Monor. Egy esztendővel ezelőtt elképzelni sem lehetett volna a szituációt, de az NB III, Közép-csoportjának 19. fordulójában a Dabas 4–1-re győzött az MSE otthonában, így a két együttes helyet cserélt egymással a tabellán. Vezér Ádám, a Monor edzője – aki mindenféle csinnadratta nélkül abbahagyta a futballt – érthetően nem a visszavonulása miatt feszültebb a megszokottnál.

Várfürdő-Gyulai Termál–Monor 2–1; Monor–Komlói Bányász 1–1; Monor–Dabas 1–4. Maradjunk annyiban: nincs mire büszkének lenni.

– Az első három tavaszi bajnokin hány ponttal kalkulált?
Héttel – vágta rá kapásból Vezér Ádám, a Monor edzője.

– Egy lett belőle... Miért nem sikerült a terv? Hiszen úgy tűnik, valami baj lehet. Immár tizennegyedik a Monor.
Elég sok minden közrejátszik ebben, elsősorban az önbizalom. Ez az, ami nagyon régóta nincs meg, valamint a koncentráció. Meg persze a durva hibák, amiket elkövetünk, és igazából nem tudom az okát, hogy miért, mert majdnem ugyanazokkal a játékosokkal történik mindez, akiknek tavaly jól ment. Az a baj, hogy nehezen találunk vissza a helyes útra. A játékosok tudnak focizni, nem felejtettek el futballozni, egyszerűen béklyó van a lábukon. Pedig próbálkoztam mindennel, szépen szóltam, üvöltöttem, de csak nem lépünk előre, mert mindig van egy-egy durva egyéni hiba, ami aztán letargiába taszítja a társulatot.

– Az edzéseken minden flottul megy?
Azt mondhatom, hogy igen, a tréningeken jól dolgoznak a srácok, bár azt tudni kell, hogy nem a legjobbak a körülményeink. Az úgynevezett B-pályánk mindenre alkalmas, csak futballra nem, de elfogadjuk, mert nincs más. Csakhogy borzasztó nehéz ott edzést tartani és azokon részt venni, ugyanis én is gyakoroltam azon a játéktéren elég sokat, márpedig így nem könnyű minőségi munkát végezni. Ezek sajnos tények, nem kifogás, csak amikor jön feléd egy labda és azt háromszor kell átvenned, hogy ottmaradjon a lábadnál, az azért eléggé bosszantó. Nem csodálom, hogy – már bocsánat a kifejezésért, de – a játékosoknak olykor tele van a tökük az egésszel. Nem tudnak előbb jönni, hogy a centerpályán dolgozhassunk, hiszen mindenki este hatra esik be. Nincs műfüves pályánk, így várjuk, hogy két-három hét múlva már ott gyakorolhassunk, csak lehet, hogy akkor már késő lesz...

– Belegondolt abba, hogy kieshet a Monor? Hiszen a hétvégi bajnokit követően fordult a kocka és immár a Dabasnál van a lélektani előny.
Természetesen megfordul sok minden az ember fejében. Amikor a napos oldalon voltunk, nem gondoltunk arra, hogy ilyen is előfordulhat velünk. Ám amiket az imént említettem, tényekkel alá tudom támasztani: tavaly nagyon hasonló volt a helyzet, amikor normális pályán tréningeztünk, ott voltunk az első vagy a második helyen, amikor átkerültünk a rossz talajra, alig győztünk. Ahogy ismét visszatértünk a rendes kerékvágásba, megint elkezdtünk nyeregetni és ismét felkúsztunk a második helyre. Csakhogy az a baj, hogy a mostani bajnokság sokkal erősebb, sokkal jobb csapatok és játékosok vannak, így a kitűzött ötödik-nyolcadik helytől az összkép alapján most nagyon messze vagyunk. Természetesen nem adjuk fel, mert lesznek körbeverések, és ha elkapjuk a fonalat, önbizalommal telve tudunk pályára lépni, hiszen tudjuk, nekünk nem a tizennegyedik helyen kellene állnunk. Azt is tudjuk, hogy most gáz van, tisztában vagyunk azzal, jelen pillanatban a vonalat fölöttünk húzták meg. Próbálom arra felhívni a játékosok figyelmét, hogy a tűzzel játszunk. Ők is, én is, mindenki. Egyáltalán nem szeretnénk kiesni, meg aztán nem vagyok vesztes típus, száznyolcvan fokon égek a kispadon is, nem adom fel soha, minden meccset meg akarok nyerni. Lehet, hogy sokszor hülyeséget beszélek vagy másban keresem a hibát, de ez „kifelé” szól. Amit viszont az öltözőben mondok a játékosoknak, az teljesen más, ahhoz senkinek semmi köze, csak a csapatunkra vonatkozik.

– Arra a társulatra, amelynek most már mindegy, ki ellen, de győznie kell, mégpedig hétről hétre. Néztem a sorsolásukat, Pierre Richard határozott fellépését jobban irigylem, mint önöket.
Eldőlhet a sorsunk, ez egyértelmű. Vegyük végig: az első öt meccset tekintve úgy kalkuláltam, Gyulán idegenben az iksz benne van, ám nyerhettünk volna, ugyanakkor a játékvezető a szabályos gólunkat nem adta meg. Befújja, hogy gól, visszafelé futunk, majd az asszisztense emelte a zászlóját, hogy les volt. 2–1-re vezettünk volna, a 78. percben. Az ellentámadásból „természetesen” betalál a rivális, így 2–1-re kikaptunk, de tény, hogy Gyulán vereséget lehet szenvedni. Aztán jött a Komló, majd a Dabas elleni hazai meccs, most megyünk Bölcskére és jön hozzánk a Dunaharaszti. Ebből az öt találkozóból a Gyula és a ’Haraszti ellen, ha megvan az iksz, a másik három találkozó nyerhető lett volna. Elmagyaráztam a srácoknak, hogy márciusban sok minden eldőlhet. Ki tudunk jönni a gödörből, kiegyenesedhetünk, és önbizalommal telve léphetünk pályára a jobb csapatok ellen, de úgy is alakulhat, ahogy most kinézünk. Még nincs veszve semmi, a labda gömbölyű, ezt a hülye közhelyet én is használom, mert a pályán minden lehetséges. Elképzelhető, hogy a papíron jobb együttesek minket lekezelve jönnek majd ide, mint ahogy nem tudom, csak papíron jobb-e a Dunaharaszti vagy éppen az Orosháza. Mindenesetre nem rózsás a helyzetünk.

– A felkészülést részben már érintettük, mégis, összességében a munka minőségét és az igazolásokat tekintve pozitívabb vagy sokkal árnyaltabb a kép?
Három futballistát akartunk igazolni, kettő összejött, a harmadik kezet adott, mondta, hogy rendben van minden, aztán... Nem akarom nevesíteni a játékost, ő nagyon jól tudja, hogy csúnyán kicseszett velünk. Odajött, kezet fogtam vele, megegyeztünk, jelezte, hogy két hét múlva jön, aztán mondta, mégsem ide igazol. Egy riválisunkhozkerült. Nehéz pótolni, hiszen egyértelműen gól- és csatárhiányban szenvedtünk.

– Hogy egy klasszikust idézzek: nem is kicsit, hanem nagyon.
Aki kívülről néz bennünket, csak azt látja, hogy a Monor szépen csúszik lefelé. Ám azt nem tudják, hogy a felkészülés utolsó hetében Fazekas Richárd keresztszalag-szakadást szenvedett, Gaál Márknak az egyik edzésen kiment a bokája és részleges szalagszakadása van. Az egyik új fiú, Csepregi Richárd kihagyott majdnem négy hetet az alapozás során, ami elég sok. A tavaszi első bajnokin visszatért közénk a tehetséges Magyar Gergő – akit becseréltem és gólt rúgott Gyulán, csak ugye, nem adta meg a játékvezető... –, és úgy voltam vele, a következő meccsen kezdő lesz. Erre az egyik edzésen a nagyon jó pályánkon elbotlott, vállszalagszakadással már meg is műtötték... Kulcsemberek pottyantak ki hirtelen, így amit elterveztünk, nem jött össze, mert sosem tudtam az általam legjobbnak vélt kezdőcsapattal játszani edzőmeccset, pedig vívtunk kilenc felkészülési találkozót. Mindig volt valami sérülés vagy betegség.

– Ezek azok a helyzetek, amelyekre nem lehet felkészülni.
A 2013/2014-es évad első bajnokiján az egyik legjobb hátvédem, Kovács Henrik gerincsérvet kapott, abba kellett hagynia a futballt. Következett Halápi Máté, aki fiatalként fazont szabott a csapatnak. Három hónapig tartott a kálváriája, végül azt mondta, inkább a civil életben helyezkedik el, így befejezte pályafutását. Aztán jöttem én. A térdemet megműtötték, így nem tudok a csapat rendelkezésére állni. Folytassam még...? Több szakemberrel is beszélgettem, akik mind azt mondták, Ádám, az NB III-ban a legrosszabb edzősködni. És igazuk van, mivel az NB I-ben profik vannak, no meg profi körülmények, van a kezedben valami, amivel tudsz szabályozni. Itt nálunk hiába próbálkoznék. Azt a keveset nem tudom elvenni, ami van, hiszen a vezetőink mindent megpróbálnak megteremteni, ám látjuk, tudjuk, a többiektől le vagyunk maradva. Amatőr viszonyok közé nehéz beültetni a profizmust, hiszen ha a játékos azt látja, gond van és az edző is cseszegeti, inkább elmegy a ,,megye-egybe”, ahol nyugalom van. És félre ne értse, nem neheztelek azokra, akik nem szokták meg ezt a fajta profi gondolkodást, amit képviselek. Meg aztán régen mi volt? A Monor ki se essen, de fel se jusson. Tavaly is kemény szezonunk volt, az első ötben kellett végezni, hogy NB III-asok maradhassunk, ezáltal folyamatosan nyerni kellett, most pedig meg kell felelni annak, hogy magasra tettük a mércét. A játékosaimmal is beszélgetek, kérdezem tőlük, miként látják a helyzetet, és mindig oda lyukadunk ki, hogy pechszériában vagyunk. A játékvezetőkről pedig ne is beszéljünk. Nyilván nem direkt tévednek ellenünk, ez ezer százalék, de ennyit nem lehet hibázni. Nem véletlenül panaszkodik minden edző a Sportszeletben rájuk. Ha nem is egzisztenciákkal, de sorsokkal játszanak. Amennyiben Gyuláról három ponttal távozunk, más a helyzet. A múlt hétvégén is mi történt? 2–1-re vezetett a Dabas, amikor befújt egy 11-est a bíró, mire ránéztem a dabasi kispadra, ahol ott ült Bozsik Viktor, aki ugye, tavaly még a mi játékosunk volt, és látom, hogy mosolyog. Mondom neki, Viktor, ez mi volt? Mire ő, felejtsd el, kamu volt... Amikor felállhattunk volna – és ezzel nem azt mondom, hogy gólt rúgunk és egyenlítünk! –, akkor befújni egy ilyet, úgy, hogy a dabasiak sem hitték el. A negyedik találat előtti szituáció pedig már mindegy volt, de attól még tény: ha a gyerek cselez, jobbra-balra botladozik, és a kezére pattan a labda, azt észre kell venni. Ha nem ér hozzá, nem marad előtte a labda, csakhogy mi gólt kaptunk belőle.

– Vezér Ádám mikor lehet újra a Monor segítségére?
Én már nem fogok visszatérni.

– Na, ne vicceljen!
A műtétem után a rehabilitációt elvégeztem még decemberben, ám januárban elkezdett vizesedni és fájni a térdem. Abbahagytam, majd újrakezdtem, de megint fájt és bevizesedett. Visszamentem kontrollra, és mondta a doki, hogy 39 évesen már nem vagyok fiatal, és mert a jobb térdemet háromszor műtötték, így olyan kevés porc van, valamint annyira beszűkült az ízület és a keresztszalag, immár el kell dönteni, kivárom, hogy elszakad és három hónapig otthon fekszem, vagy a másik utat választom. Meghoztam ezt a nem könnyű döntést, hiszen az életem volt a futball. Ha csak simán játékos vagyok, bevállalom, de így, hogy edzőként felelek a Monorért, már nem. Úgy döntöttem, abbahagyom. Tudom, mikor kell azt mondani, hogy már nem tudok segíteni a csapatnak. Amióta nem védek, lement tíz meccs, egy győzelmünk van és három ikszünk. És ez az, ami a visszavonulásomnál is jobban elkeserít.

A fenti interjú ezen sorok írójától megjelent a Sportszelet 8. lapszámában. Szombaton a Monor Bölcskén 2–2-re végzett.

 
2014.03.24.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Három gólos vereség Dabason"
 

Az NB III Közép-csoport huszadik fordulójában Dabason lépett pályára a Dunaharaszti.

Nem kezdodött jól a találkozó, hiszen a 8. percben egy bal oldali sarokrúgást követoen Takács fejelt a léc alá. 1-0! A gyors vezetés megszerzése után, visszaállt a Dabas saját térfelére és kontrákra rendezkedett be. A 16. percben Kocsis távoli szabadrúgása szállt mellé, majd néhány perccel késobb 25 méterrol bombázott fölé. A 23. percben Kocsis tekert be egy szögletet, amit a kapu elotti kavarodás végén Wágner emelt középre, a labda azonban néhány centivel csak, de hosszú lett Mészárosnak. A 37. percben egy szemre is tetszetos akció végén, Dabasi gurított Wágner elé, aki a kapu fölé helyezett. Nem sokkal késobb Dabasi szöglete Wágnert találta meg középen, ám az o kapáslövése nem talált kaput. A 45. percben Mészáros robogott el a jobbszélen, begurítására Dabasi érkezett, azonban 15 méteres próbálkozását Szabó M. fölé ütötte.

Fordulás után sem változott a játék képe, a mieink támadtak, a hazaiak pedig védekeztek. A 48. percben Kocsis passzolt Lengyelhez, aki egybol, a kapu fölé lott. Az 53. percben Dabasi szöglete tekeredett középre, amit Szabó M. ütött ki a gólvonal közelébol. A hazaiaknak viszont ezen a meccsen szinte minden támadása gólt eredményezett, hiszen a 65. percben egy gyors kontra végén Kovacsik elé került a játékszer a tizenhatoson belül és estében a hálónkba pofozta a labdát. 2-0! A folytatásra már teljesen kitámadott a DMTK, mindent egy lapra téve rohamozott, ám a Dabas tíz emberrel védekezve, kiválóan szurte meg akcióinkat. Igazán veszélyes lehetoség már nem akadt elottünk, ráadásul a 81. percben egy újabb ellentámadás végén Tóth M. végképp eldöntötte a három pont sorsát. 3-0!

Összességében ezen a mérkozésen a Dunaharaszti az elso játékrészben kidolgozott helyzeteit mind kihagyta, míg a Dabas jól élt a lehetoségeivel, így magabiztos, 3-0-s gyozelmet aratott.

Reméljük, szombaton Monoron sikerül javítanunk!

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 3-0 (1-0)
Dabas, 150 nézo, vezette: Bereczki M.

Dabas: Szabó M., Szabó B., Szirtesi, Takács, Danyis, Dévai, Electo, Kovacsik (Körmöczy 79.p), Dobray (Csendes 82.p), Gáspár (Tóth M. 55.p), Buczkó

DMTK: Szappanos, Lázár, Rétsági, Miholics, Dallos (Jakab 85.p), Horváth Á. (Varga V. 64.p), Wágner, Lengyel, Dabasi (Rebecsák 59.p), Mészáros, Kocsis

Gólszerzok: Takács 8.p, Kovacsik 65.p, Tóth M. 81.p

Sárga lapok: Danyis 61.p, Tóth M. 68.p ill. Kocsis 19.p

Króner Péter vezetoedzo: „Gól nélkül nehéz nyerni idegenben, pedig megvoltak a lehetoségeink, de gyenge támadójátékunk miatt alulmaradtunk.”

Video:

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 1. rész

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 2. rész

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 3. rész

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 4. rész

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 5. rész

FC Dabas - Dunaharaszti MTK 2014.03.23. 6. rész

 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - DMTK - képek
 

A hétvégi FC Dabas - Dunaharaszti MTK NBIII-as bajnoki mérkozésrol készült képek a jobb oldali linkre kattintva tekinthetok meg.

 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
UP
U-11 Teremtorna képek
 

Az FC Dabas U-11-es csapatának 2014.02.16-án, az OBO Arénában megrendezésre került teremtornájáról készült képeket a jobb oldali linkre kattintva tekinthetik meg.

 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas - A hónap játékosa - Február
 

Februárban az FC Dabas Sportegyesület "a hónap utánpótláskorú játékosa" díjazottja, Petrányi József.

Jutalma 2 db belépojegy a 2014. 03. 22. napján rendezendo Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi FC NBI-es bajnoki mérkozésre.

Gratulálunk József, így tovább!

 
 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas - A hónap játékosa - Január
 

Januárban az FC Dabas Sportegyesület "a hónap utánpótláskorú játékosa" díjazottja, Kmetyó Máté.

Jutalma 2 db belépojegy a 2014. 03. 22. napján rendezendo Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi FC NBI-es bajnoki mérkozésre.

Gratulálunk Máté, így tovább!

 
 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.márc.24 - 2014.márc.30.

dátum
nap
program
2014.03.24.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.03.25.
Kedd
Pihenonap
2014.03.26.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.03.27.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.03.28.
Péntek
Edzés: 18:00
2014.03.29.
Szombat
21.Forduló 15:00 (Orosháza FC - FC Dabas )
2014.03.30.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.03.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas II - Délegyháza KSE (1 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - II. osztályú felnott bajnokság Déli csopor - 19.Forduló

Idopont: 2014.03.22. (szombat, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés:FC Dabas II - Délegyháza KSE (1 : 0)

Gólszerzok: Mráz I (11.p)

FC Dabas II: Magyari - Pucsinszki, Janicsák, Bálint, Béres, Horváth,, Krigel, Feczesin, Ordasi G, Ignácz, Mráz

Csere: Ordasi J, Láposi, Kucsák, Birizdó, Monok

Mráz István 11.percben szerzett találatával egy gólos gyozelmet aratott Kucsák István csapata szombat délután hazai pályán a Délegyháza KSE ellen. A második számú dabasi csapat ezzel a gyozelmével a 8.helyet foglalja el a tabellán,

 
 
2014.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Dunaharaszti MTK (3 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 20.Forduló

Idopont: 2014.03.23. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK (3 : 0)

Gólszerzok: Takács (8p), Kovacsik (65p), Tóth M (81p)

FC Dabas: Szabó M - Szabó B, Szirtesi, Electo, Takács, Danyis - Buczkó, Dévai , Dobray (Csendes - 82p) - Kovacsik (Körmöczy - 79p), Gáspár (Tóth - 55p)

Csere: Scheilinger, Tóth M, Csendes, Körmöczy, Janicsák, Kmetyó

Kellemes, bár jelentosen szeles idojárás fogadta a játékosokat vasárnap délután az FC Dabas center pályáján megrendezett NBIII-as találkozón. A vendég csapat úgyszolván nekiesett a dabasiaknak a mérkozés elején, azonban érdemben nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezett, masszív hazai védekezéssel, sot a 8.percben egy szöglet után Takács Kornél meg is szerezte a vezetést a piros-fehéreknek (1:0). A félido hátralevo részében a vendégek próbálták az eros hátszelet kihasználva egalizálni az eredményt, azonban továbbra sem találtak fogást a hazai csapaton, így maradt az egy gólos dabasi elony.

A második játékrészben a forgatókönyv változatlan maradt, vendég próbálkozásokat és dabasi gólt-gólokat láthattak a mérkozésre kilátogató nézok. A 65.percben a DMTK-tól télen érkezett Kovacsik Tibor találata megduplázta a hazai elonyt (2:0), míg a 85.percben a kapusra egyedül rávezeto és helyzetét gólra váltó Tóth Márton végképp eldöntötte az összecsapást (3:0).

Minden szempontból fontos gyozelmet és három pontot szerzett az FC Dabas vasárnap délután. Jövo héten Orosházára utazik a csapat és egy esetleges gyozelemmel pontban beérheti a jelenleg 9.helyen álló soros ellenfelét.

 
 
2014.03.23.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 20. forduló, vasárnapi eredmények - Frissítve!
 

Vasárnap két mérkozéssel zárul a Közép-csoport huszadik játéknapja.

Közép-csoport 20. forduló, vasárnapi eredmények:

15:00 FC Dabas - Dunaharaszti MTK 3 : 0
15:00 Budapest Honvéd-MFA - Komlói Bányász SK 4 : 0

 
2014.03.23.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 20.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Vasárnapra mindössze két összecsapás marad az NBIII.Közép csoportban. Dabasra látogat a DMTK illetoleg a Komlói Bányász Budapesten a Honvéd MFA-nál vendégszerepel.

Vasárnap - 2014.03.23.
FC Dabas
-
Dunaharaszti MTK
3 : 0
Budapest Honvéd MFA
-
Komlói Bányász SK
4 : 0
 
 
2014.03.23.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Szombaton hazai pályán lépett pályára U14-es és U15-ös csapatunk a Dunaharaszti MTK ellen, míg a nagyok Gyöngyösre utaztak.
U-21
Gyöngyös AK U-21 - FC Dabas U-21
2 : 3 (2:1)
 
2014.03.22.
Gól:
- Szabó A (2)
    - Molnár D
     
U-17
Gyöngyös AK U-17 - FC Dabas U-17
2 : 3 (1:1)
 
2014.03.22.
Gól:
- Ubornyák J
    - Kiss D
    - Bálint M
     
U-15
FC Dabas U-15 - DMTK U-15
3 : 4 (2:3)
 
2014.03.22.
Gól:
- Babos D
    - Balogh G
    - Zsíros M
     
U-14
FC Dabas U-14 - DMTK U-14
2 : 1 (0:0)
 
2014.03.22.
Gól:
- Geiszlinger A
      - Kiss B (öngól)
 
 
2014.03.23.
www.szufc.hu
FELNOTT
Maglód: "Ha csak büntetoböl is, de végre betaláltunk"
 

Izgalmas mérkozésen csúszott ki a Szekszárd kezébol két pont. Csapatunk az utolsó pillanatig mindent megtett, hogy megszerezze a gyozelmet, de a Maglódnak sikerült minden próbálkozást szerencsésen megúsznia.

A játékot indító sípszó után a Maglód azonnal támadásba lendült, a jobb szélre íveltek egy labdát, de a felállt védelem ellen elhalt a támadás. Ha már megkapta a Szekszárd a labdát, gyorsan támadásba lendült. Azonban ezt a próbálkozást szögletre mentette a maglódi védelem.

A hazaiak egy pillanatig sem tétlenkedtek, szinte azonnal megszerezték a labdát, és újabb szögletet harcoltak ki. Ekkor Deli remek szögletét Márk Attila már a hálóba biccentette. 1-0

A gól után azonban nem rogyott össze a Maglód, és támadásba lendült az egyenlítésért. A jobb oldalon Lázár lódult meg, de Ranga kiszorította a pályáról. A 13. percben Fejes csúsztatott egy felívelést a kiugró Márk Attila elé, aki szépen tartotta meg a jobb szélen, majd befelé indult, de a védelem szögletre mentett.

A gyors kezdés után egy kicsit megnyugodtak a csapatok. A Szekszárd gyors, rövid passzos labdajáratással tartotta magánál a labdát, így alakítva ki mezonyfölényt a vendég gárdával szembe. A 19. percben Márton a saját térfelén állhatott egy szabadrúgás mögé. A csapatkapitányi karszalagot viselo játékos észrevette, hogy a kapus kinn áll kapujából, és tüzelt, de labdája a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A viszonzás sem maradhatott el. Matyó tört volna be a büntetoterületen belülre, de meglátta a maga elott tornyosuló Mártont, és gyorsan hanyatt esett, a bünteto sem maradhatott el. Weisz az eldolo Szucs mellett a kapuba lott. 1-1

A gól után magasabb tempóra kapcsoló Szekszárd sorra dolgozta ki helyzeteit. A 33. percben Deli szabadrúgása súrolta a felso lécet, majd Márk Attila indult meg egy csel sorozattal a jobb szélen, és továbbított a középen érkezo Fejesnek, aki sarokkal próbálkozott, de a kapus védeni tudott. A 37. percben azonban a vezetést is megszerezhette volna a Maglód. Ranga elcsúszott egy leindításnál, így nem ért vissza Bogdánnal, de a vendégjátékos beadását Márton lefülelte.

A 39. percben Deli kapta tisztán a labdát, majd 14 méterrol lott is, de lövését hárította a kapus. A félido vége elott Márk Attila robbant ki a védok közül, egyedül vezethette volna kapura a labdát, de az utolsó védo buktatta, így csak szabadrúgást lohetett a Szekszárd. Fejes szabadrúgása a sorfalról a kapu mellé szállt. A szöglet után a jól helyezkedo maglódi védo lekezelte a labdát, és felszabadított. A hazaiak hiába próbálkoztak, nem tudták meggyozni a játékvezetot, hogy nem a szomszéd pályán tréningezo Bad Bones meccsét vezeti, és ebben a sportban szabálytalan ezt a végtagot használni.

A fordulás után a csereként beálló Márk Krisztián cselezett ki három védot a jobb szélen, majd passzolt volna Fejesnek, de a folyamatos szabálytalanságok miatt pontatlan lett labdája. Az 51. percben Hollauer maradt szabadon, de lövése messze elkerülte a kaput.

A másik oldalon Deli végzett el egy kisszögletet, majd vissza is kapta a labdát. Lövését blokkolni tudta a védelem. Az 58. percben Fejes csúsztatott egy felívelést a bal szélen érkezo Márk Attila elé, aki így egyedül törhetett volna kapura, azonban a bíró sípolt, és szabadrúgást lövetett a Szekszárddal. A 65. percben Márk Attila indult be ismét, labdája akadálytalanul ment keresztbe, azonban a másik oldalon érkezo Márk Krisztián már nem tudott belekotorni.

A 72. percben a vendégek utolsó helyzetét hibázta el Lukács. Nánási mellett vett át egy labdát, majd a kirohanó Szucstol zavarva a kapu mellé gurított. Fejes gyorsan reagált, és felívelte a labdát Márk Attilának, aki a jobb szélen induló testvére elé tette a labdát. Márk Krisztián nagy keresztlabdája azonban elpattant az eloször labdához éro Királyházitól. Egy perccel késobb Nánási felívelésére rohant ki a vendégek kapusa, így üresen hagyva kapuját. Azonban Márk Krisztián 25 méteres lövése a felsolécen csattant.

A hajrába lépve ismét a Márk testvérek villantak. Krisztián osztott ki egy kötényt a védojének, majd Attilához passzolt, aki sarokkal tette vissza a labdát. A lövés azonban ismét a kapu mellet hagyta el a játékteret. Az utolsó percben egy kifejelt szabadrúgást Márk Attila lott mellé. Majd a hosszabbításban Fejes pörgetés ment hajszálhíján mellé.

NBIII Közép-csoport 20. forduló

TOLLE UFC Szekszárd – Maglód TC 1-1 (1-1), Szekszárd

Szekszárd: Szucs Krisztián – Ranga Máté, Márton Erik, Nánási Attila, Micskó Márk (Elbegdorj Temuulen 63) – Pap Milán (Márk Krisztián 45), Kuklis Kristóf, Deli Dániel, Rigó Gergo (Királyházi Bence 74) – Fejes Péter, Márk Attila

Gólszerzo: Márk Attila, illetve Weisz Tamás

 
2014.03.23.
www.magloditc.hu
FELNOTT
Maglód: "Ha csak büntetoböl is, de végre betaláltunk"
 

NB III., Közép csoport, 20. forduló:

TOLLE UFC SZEKSZÁRD  - MAGLÓDI TC  1 - 1 (1 - 1)

Szekszárd
jv: Mód I. (Nagy A., Radák L.)

gólszerzo: Márk A. 3p ill. Weisz T. (11-esbol) 23p
sárga lap: Márton E. ill. Oláh M., Murinai B.

Szekszárd: Szucs K. - Márk A., Pap M. (Márk K. 46p), Deli D., Nánási A., Ranga M., Kuklis K., Micskó M. (Elbegdorzs T. 63p), Fejes P., Márton E., Rigó G. (Királyházi B. 74p) vezetoedzo: Kvaduk János

Maglódi TC: ROMA G. - Murinai B., OLÁH M., Domonyi R., Bogdán Sz. - Lukács Á. (Lanczkor G. 83p), WEISZ T., Németh Zs., Lázár B. (Bornemissza I. 77p) - Hollauer B., Matyó M. (Banai B. 74p) vezetoedzo: Gálvölgyi István

Gálvölgyi István (vezetoedzo, Maglódi TC): Sok sérültünk és Szkunc eltiltása miatt közelsem a legjobb összeállításunk tudtunk pályáralépni, ráadásul nagyon rosszul kezdtük a mérkozést, hiszen egy buta hiba után már a harmadik percben hátrányba kerültünk. Kellett tíz perc mire magunkhoz tértünk és végre elkezdtünk játszani. A huszonharmadik percben Németh Zsolt ragyogóan fordult a hazai kapura és miután csak szabálytalanul tudták szerelni büntetohöz jutottuk, amely után ki is egyenlítettünk. Sajnos a második játékrészben nem azt nyújtottuk amit vártam. Visszaesett a játékunk, de így is kétszer ziccerben mehettünk a hazai kapusra, ám gólt loni nem tudtunk. Félo volt, hogy a sors megbosszúlja a kimaradt százszázalékos helyzeteket, de végül nem változott az eredmény. Hogy ez egy pont mire lesz elég az majd idovel kiderül.

 
2014.03.23.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Várfürdo-Gyulai Termál FC - Orosháza FC 1 - 2
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 20. forduló:

Várfürdo-Gyulai Termál FC - Orosháza FC  1 - 2 (0 - 1)

Gyula, Gyulai Termál FC Sporttelep, 200 nézo
2014. március 22. 15:00

Vezette: Atyánszki László (Sebestyén László, Bornemissza Norbert)

Gyula: Nagy B. - Kovács T., Dócza, Vincze, Kukla (Kondoros 87') - Okos, Bálint, Sipos, Kristóf - Zádori S., Zádori E.
Vezetoedzo: Popovits Ladislau Pavel

Orosháza: Könyves - Szucs, Ferenczi (Márki 84'), Tóth I., Szabó N. - Huszár - Medvegy, Füredi, Végh - Baranyai (Fülöp 63'), Csák (Styecz 73')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Sárga lap: Kukla 49', Kristóf 79' ill. Medvegy 19', Huszár 28', Csák 58', Füredi 81'

Gólszerzo: Dócza 78' ill. Csák 38', Styecz 80'

Percrol percre:

5. perc: A mérkozés elso helyzetét Kristóf hagyja ki.

38. perc: Egy elorevágott labdára Csák startol, a védok mellett elhozza a labdát, majd a kapuba lövi azt, 0 - 1.

78. perc: Kovács szögletét Dócza 5 méterrol bólintja a kapunkba, 1 - 1.

80. perc: Styecz kap labdát, lerázza a védojét, majd a kimozduló kapus mellett megszerzi a gyoztes találatot, 1 - 2.

Mestermérleg: 

Popovics Pál: - Egy megyei rangadó mindig háromesélyes. A két védelmi hibából kapott gól ellenére nyernünk kellett volna.

Kvasznovszky József:- Csúsztunk, másztunk a gyozelemért, törekvéseinket siker koronázta.

 
2014.03.23.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Szeged: "Egyetlen kapura lövés és 3 pont Soroksáron"
 

Farkas Márk 17 méteres bombája eldöntötte a rangadó végkimenetelét, a Szeged-Grosics 5 pontra megközelítette a Soroksárt.

Egy olyan rangadót láthattak ma a soroksári arénába kilátogató nézok, ahol mindkét kapus 0-ás osztályzattal zárta a 90 percet. Egy-két beívelést kellett lehúzniuk, Molnárnak volt két jó ütemu kifutása és nagyjából ennyi. Az elso félido kimondottan eseménytelenül telt el, a hazaiaknak tökéletes eredmény lett volna egy döntetlen, ezért nem is nagyon törték magukat a támadásokkal, inkább kontrajátékra rendezkedtek be. A Szeged-Grosics pedig nem nagyon tudott mit kezdeni a betömörülo sárgák ellen. A vendégek a meccs egészét nézve többet birtokolták a labdát, 60-40 százalékban lehetett Germánéknál a labda. A második játékrészre kirajzolódott, hogy ma ez egy tipikusan egygólos meccs, amit a végig magabiztosan futballozó Farkas Márk be is váltott.

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)
Soroksári Sporttelep. Vezette: Ducsai László (Szarvas László, Berényi Ákos).
Soroksár: Tarczy – Vass, Pandur, Farkas A. Urbán, Lannert, Tóbiás (Hodgyai 66′), Nyilas, Lisztes, Rábold (Márkus 82′), Lovrencsics. Vezetoedzo: Varga Attila
Szeged-Grosics: Molnár – Szabó Cs., B. Kapic (Dombai 51′), Zabari, Farkas, Markovic, Zelenyánszki, Ács (Manga 66′)Máté, Bartyik, Germán. Vezetoedzo: Nyilas Elek.
Gól: Farkas Márk (76′).

Varga Attila: “Végig kiegyenlített játékot hozó mérkozésen egy jól eltalált lövéssel elvitte a Szeged a három pontot. Az elso félido inkább a munkáról szólt, a második minoségben már egy jobb futballt hozott. A mérkozés elotti héten felállítottunk egy heti tervet és egy végtervet is – a hetit elveszítettük, de a végterv még mindig áll.”

Nyilas Elek: “Rányomta a meccsre a bélyegét az, hogy a Soroksárnak a mai meccsen elég lett volna az X, míg nekünk mindenképp nyerni kellett. Mi mentünk az eredmény után, de abban is biztosak voltunk, hogy ezért nem fogunk hátul kinyílni. Ezen a mérkozésen nem igazán sikerültek a dolgaink, nem volt gördülékeny a támadójátékunk. Kevés volt a labda nélküli futás, a beindulás, hiányzott az attraktív, kreatív foci. Meddo játék folyt a meccsen, de mindkét csapatnak az eredmény volt a fontos, és egy jól eltalált lövéssel ezt nekünk sikerült ma.”

Cikk forrása: SzegedMa

Fotó forrása: Gémes Sándor

 
2014.03.23.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Monor: "Pontosztozkodás Bölcskén."
 

NB III. Közép csoport 20. forduló

Bölcskei SE – Monor SE 2 : 2 (2:0)

Góllövok: Szili István (23’), Tamási Gábor (38’) ill. Csikós Ferenc
(69’), Dr. Selei András (87’)

A monori csapat: Tóth Szabolcs, Barcsai Richárd, Csáki Norbert (Horváth
Dávid 42’), Villányii Gergely (Vándor Kristóf 72’), Ribi István, Csepregi
Richárd (Benke Bálint 61’), Szélpál Tamás, Sinkó Balázs, Dr. Selei
András, Csikós Ferenc, Mészáros Attila. Edzo: Vezér Ádám

 
 
2014.03.23.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Vereség a rangadón: Soroksár SC - Szeged 0-1
 

Egygólos vereséget szenvedett felnott csapatunk a Szeged elleni rangadón. A végig nagy iramú, de helyzetekben szegény mérkozésen egy jól eltalált szegedi lövés döntött a három pont sorsáról.

Ezzel több kituno sorozat is megszakadt: tíz gyoztes mérkozés után szenvedett vereséget a csapat; ez volt az elso vereség hazai pályán a szezonban és 602 perc után tudták bevenni a sárga-feketék kapuját.

A tabellán is közelebb jött a szegedi csapat, a 20. forduló után 5 ponttal vezetünk riválisunk elott.

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Pandur, Farkas A.,Urbán - Lisztes, Lannert - Rábold (Márkus 80'), Nyilas, Tóbiás (Hodgyai 65') - Lovrencsics.

Gólszerzo: Farkas M. (75')

Varga Attila vezetoedzo: Egész mérkozésen nagy taktikai birkózás volt. Egyik kapu elott sem alakult ki helyzet, a vendég csapat egyszer többször rúgott kapura mint mi igaz, az egy nem mindennapi átlövés volt, ami eldöntötte a három pont sorsát. Hazai pályán többet kellett volna veszélyeztetni és rámenosebb játékra lett volna szükség. Van a heti terv és a végterv számunkra. A heti tervet jelen pillanatban elveszítettük, de a végterv a saját kezünkben van!

 
 
2014.03.23.
www.vidi.hu
FELNOTT
Közép-csoport 20. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Továbbra is 100%-os a Vidi II tavasszal - Paraiba az elso percben eldöntötte a rangadót.

A mérkozés elott csupán egy pont választotta el a két csapatot a tabellán. A vendég fovárosiak a negyedik helyrol várták a rangadót, mi az ötödik pozíciót foglaltuk el. Ez egyben azt is jelentette, hogy egy esetleges fehérvári siker esetén a két csapat helyet cserélhet a tabellán.

Vítor Campelos több alapemberére sem számíthatott. Továbbra is sérüléssel bajlódik Leo, Thiago és Havasi, hozzájuk csatlakozott a héten Kiprich és Ács is, de szintén hiányzott Molnár, aki három meccses eltiltását tölti. Rajtuk kívül Tar és Hudák sem volt ott a Vidi II keretében, ok ugyanis a Vidi elso csapatával utaztak az MTK elleni bajnokira. Ott volt viszont második együttesünkben Paraiba, Papp, Vinícius és Kleinheisler is. Az ellenfélben két olyan játékos is szerepelt, akiknek van vidis kötodésük. Az NB III-as góllövolista élén álló Kocsis Dávid, valamint a Vidi egykori ügyvezetojének, Gál Lászlónak a fia, Gál Szabolcs. Gál László egyébként a helyszínen tekintette meg az összecsapást.

Nagyszeruen kezdtük a mérkozést, Vinícius ívelt kapu elé a félpályáról egy szabadrúgást, a labdát Elek fejjel tette tovább Paraibanak, aki befelé cselezett, majd 14 méterrol kilotte a jobb alsó sarkot (1-0). A gól után a vendégek - akiket az elso félidoben a nagy ereju szél támogatott - játszottak aktívabban, a 7. percben egy beadást követoen fejelt Ferkó a felso lécre. A 17. percben az utóbbi idoben kiváló formában védo Gábor Péter tornázott ki a léc alól egy szabadrúgást hatalmas bravúrral.

A második félidoben is valamivel veszélyesebben játszottak a vendégek, de a védelmünk remekül tette a dolgát, és Gábor Péter is bemutatott újabb két nagy bravúrt ebben a játékrészben is. A 77. percben Géresi dönthette volna el a 3 pont sorsát, azonban ziccerét szépen védte az ellenfél kapusa. Az utolsó percekben a kapunk nem forgott már veszélyben, azonban izgalmak így is adódtak, ugyanis a 90. percben páros kiállítás történt. Boda és Kleinheisler kakaskodtak, majd mindkét játékos a földre került, a spori pedig elküldte oket zuhanyozni.

Csapatunk okosan, taktikusan futballozva, nagy csatában szerezte meg a három bajnoki pontot, és immár a negyedik helyen áll a Vidi II a bajnokságban.

Edzoi értékelés - Vitor Campelos : "Nehéz mérkozés volt, azonban a csapat a sok hiányzó ellenére is nagyon fegyelmezetten, és motiváltan futballozott, megérdemelten szereztük meg a negyedik tavaszi gyozelmünket is."

 
2014.03.22.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 20. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Szombaton hat mérkozéssel rajtolt a Közép-csoport huszadik játéknapja.

Közép-csoport 20. forduló, szombati eredmények:

12:00 Videoton FC II - Rákosmente KSK 1-0
Gólszerzok: Rodrigues 2.p

15:00 Soroksár SC - Szeged 2011 0-1
Gólszerzo: Farkas M. 76.p 

15:00 Tolle UFC Szekszárd - Maglódi TC 1-1
Gólszerzok: Márk A. 3.p ill. Weisz 23.p 

15:00 Bajai LSE - ESMTK 1-0
Gólszerzo: Kirchner 14.p 

15:00 Várfürdo-Gyulai Termál FC - Orosháza FC 1-2
Gólszerzok: Dócza 78.p ill. Csák 38.p, Styecz 80.p 

15:00 Bölcskei SE - Monori SE 2-2
Gólszerzok: Szili 23.p, Tamási 38.p ill. Csikós 69.p, Dr. Selei 87.p 

 
2014.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 20.Forduló - Szombati mérkozések
 

Videoton - RKSK rangadóval indul szombaton délben a 20.forduló, majd Soroksár - Szeged összecsapással folytatódik délután 15:00-ás kezdéssel.

Szombat - 2014.03.22.
Videoton FC
-
Rákosmente KSK
1 : 0
Soroksár SC
-
Szeged 2011
0 : 1
Tolle UFC Szekszárd
-
Maglódi TC
1 : 1
Bajai LSE
-
ESMTK
1 : 0
V-Gyulai TFC
-
Orosháza FC
1 : 2
Bölcskei SE
-
Monor SE
1 : 1
 
 
2014.03.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
20.Forduló: FC Dabas - Dunaharaszti MTK
 

A tabellán hetedik pozíciót elfoglaló Dunaharaszti MTK látogat vasárnap délután Dabasra. Remélhetoleg a hétvégi Monor elleni gyozelem lökést adott Honti József legénységének és egy jó eredménnyel tovább folytathatja útját a biztos bentmaradás felé. A két csapat oszi találkozóját a DMTK nyerte hazai pályán 3:0 arányban, így van miért elégtételt venni a dabasi játékosoknak a vasárnapi összecsapáson.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 20.Forduló
Idopont: 2014.03.23. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Dabas

Mérkozés: FC Dabas - Dunaharaszti MTK

 
 
2014.03.21.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 20. forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport huszadik fordulójának legnagyobb rangadója Soroksáron kerül majd megrendezésre, ahol a listavezető fővárosiak a második helyen álló Szegedet látják vendégül. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkőzéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetőedzőjének tippjeivel harangozzuk be.

Videoton II - Rákosmente: Az RKSK magához tért a kezdeti sokkból, ezért Székesfehérváron is esélyesként léphet pályára. Tippem: 2-2

Soroksár - Szeged 2011: Nagy rangadó és az ilyen mérkőzések általában döntetlennel szoktak végződni, ami a Soroksárnak tökéletes eredmény lenne. Tippem: 1-1

Szekszárd - Maglód: A Maglódnak élet-halál kérdés, hogy győzzön, mert egy pontokkal már sokra nem mennek. Úgy gondolom, hogy ebben a tavaszi keretben benne van egy bravúr-győzelem. Tippem: 1-2

Baja - ESMTK: Azonos képességű csapatok küzdelmes meccsén a pontosztozkodásnak van realitása, de az ESMTK kombinatív támadójátéka győzelmet érhet. Tippem: 1-2

Gyula - Orosháza: A Gyula masszív, egységes csapat. Otthon általában, ha nem is megnyugtató fölénnyel, de hozza a kötelezőket. Tippem: 2-1

Bölcske - Monor: Bölcskén kevés csapat szokott nyerni, megtapasztalta ezt már néhány hete a Szeged is. A Monornak viszont létfontosságú a győzelem megszerzése, épp ezért a döntetlenre van a legnagyobb esély. Tippem: 1-1

Dabas - Dunaharaszti: A Dabas magabiztos diadalt aratott múlt héten, önbizalomtól duzzad a keret, ezért hazai környezetben a győzelem megszerzése sem kizárt, azonban mi is szeretnénk újabb pontot, pontokat gyűjteni. Tippem: 1-1

Budapest-Honvéd MFA - Komló: Ha ránéz az ember a tabellára, akkor nem kellene gondolkoznia a tippen, de ez a Komló már nem az őszi Komló. Ahhoz, hogy nyerjen a Honvéd, muszáj lesz megizzadnia. Tippem: 2-1

 
2014.03.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.márc.22-23.)
 

Szombaton az ünnepnap miatt nem rendeznek találkozókat, így csapataink nagy része vasárnap lép pályára. Az NBIII-as csapat Monorra utazik, a Megye II-es keret viszont szabadnapos, így nem játszik mérkozést ezen a hétvégén. Az U-21-es és U-17-es fiatalok elcsúsztatva jövo szerda délután 16 és 18 órás kezdéssel fogadjá soros ellenfelüket hazai pályán.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 15:00 FC Dabas - Dunaharaszti MTK
FC Dabas II Szombat, 15:00 FC Dabas - Délegyháza KSE
FC Dabas U-21 Szombat, 12:00 Gyöngyös AK U-21 - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 10:00 Gyöngyös AK U-21 - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U-15 - Dunaharaszti MTK U-15
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U-14 - Dunaharaszti MTK U-15
 
 
2014.03.20.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Szerda délután lejátszotta hétvégérol elhalasztott mérkozését mind az U21-es, mind az U17-es csapat. Mindkét keret gyoztesen hagyta el a pályát, az U17-esek szinte megsemmisíto 21 gólos gyozelmet arattak, bár az U21-es csapatnak öt lott góljával sincs oka szégyenkezni.
U-21
FC Dabas U-21- Jászdózsa SE U-21
5 : 1 (3:1)
 
2014.03.19.
Gól:
- Molnár D. (2)
    - Birizdó I.
    - Kmetyó M.
    - Szabados P.
     
U-17
FC Dabas U-17- Jászdózsa SE U-17
21 : 0 (11:0)
 
2014.03.19.
Gól:
- Zelovics A (6)
    - Ubornyák J (3)
    - Bálint M (3)
    - Pajor D (2)
    - Ujvári D
    - Pokornyik S
    - Kovács R
    - Kiss D
    - Babos D
    - Kardos S
    - Gogolák K
 
 
2014.03.19.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Pesterzsébeten is nyert a Videoton II
 

Az ESMTK a Videoton II-t látta vendégül a Közép-csoport tizenkilencedik játéknapján. A vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, amit a késobbiek során meg is tudtak duplázni, így 2-0-ra gyoztek. 

Jól kezdték a mérkozést a vendégek, már a második percben megszerezték a vezetést: Alex iramodott meg a jobb szélen, egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd okosan tette azt vissza Lupetanak, aki 8 méterrol, kapásból nagy gólt lott (0-1).

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, azonban helyzet nem nagyon alakult ki egyik oldalon sem.
A mérkozés 60. percében Baracskai lódult meg a bal szélen, majd a kapu elé passzolt, ahol érkezett Hudák és a védok gyurujében okosan a bal alsó sarokba pörgette a labdát (0-2).

A mérkozés vége felé a vendég csereemberek szerezhettek volna újabb gólokat, de Géresi a kapufát találta telibe, míg Paudits tekerése alig ment kapu mellé.

ESMTK - Videoton FC II 0-2 (0-1)
Pesterzsébet, vezette: Jakab Á.

ESMTK: Bonica - Bányai, Pintér, Nemes, Surányi, Zimon, Kiss (Rápó 83), Dobesch, Áder, Bukovec, Kóbor (Vágó 62)

Videoton: Gábor - Ács, Alex, Baracskai (Paudits 73), Kiprich, Elek, Jankovics, Hudák (Géresi 59), Barcsay, Farkas, Lupeta (Paraiba 46)

Gólszerzok: Lupeta 2, Hudák 57

Forrás: vidi.hu 

Fotó: facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore

 
2014.03.19.
www.nb3.hu
FELNOTT
NB III: íme a csoportok góllövolistái
 

Az NB III csoportjainak góllövolistái a 19. fordulót követoen.

Keleti csoport:

1. Kertész Tamás (Létavértes) 13
2. Molnár Tamás (DVSC-DEAC) 12
3. Montvai Tibor (Felsotárkány), Vinicius Galvao (Létavértes ) 11-11

Közép csoport:

1. Kocsis Dávid (RKSK) 17
2. Germán Tamás (Szeged 2011) 16
3. Lovrencsics Balázs (Soroksár ) 13

Nyugati csoport:

1. Tüske Roland (Budaörs) 10
2. Vittman Ádám (ZTE), Juhász László (Csepe) 9-9

Kocsis Dávid (RKSK) 17gól

 
2014.03.19.
www.rksk.hu
FELNOTT
Ismét Kocsis Dávid vezeti a góllövolistát
 

Majdnem legerosebb összeállításában játszotta soros bajnoki mérkozését a rákosmenti csapat. Érzodött játékán, hogy meghatározó játékosai segítségével sokkal színvonalasabb játékra képes az együttes. Ezen a mérkozésen ilyen arányban is megérdemelte a gyozelmet

RKSK - Szekszárd (6-0) - A mérkozés rövid összefoglalója

forrás: rksk.hu

 
 
2014.03.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.márc.17 - 2014.márc.23.

dátum
nap
program
2014.03.17.
Hétfo
Pihenonap
2014.03.18.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.03.19.
Szerda
Pihenonap
2014.03.20.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.03.21.
Péntek
Edzés: 18:00
2014.03.22.
Szombat
Edzés
2014.03.23.
Vasárnap
20.Forduló 15:00 (FC Dabas - Dunaharaszti MTK)
 
 
2014.03.17.
www.szeged2011.hu
FELNOTT
Szeged: "Magabiztos Honvéd-verés"
 

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Budapest Honvéd-MFA 2- 0 (0-0).

Gyula, Grosics-akadémia, 100 nézo. Vezette: Czékus Sándor (Varga Balázs, Zsákai Milán).

Szeged-Grosics: Molnár – Szabó Cs., B. Kapic, Zabari, Farkas, Markovic (Dombai 87′), Zelenyánszki (Pászka 89′), Ács, Máté, Bartyik, Germán (Kovács b. 77′). Vezetoedzo: Nyilas Elek.

Honvéd: Vereckei – Sundas, Kovács J., Bobál D., Polyák, Csemer, Lorinczy (Bobál G. 70′), Csábi, Kapacina (Szabados 76′) , Daru, Kozma (Vernes 64′). Vezetoedzo: Simon Miklós.

Gól: Zelenyánszky (48), Markovic (59).

Sárga lap: Máté (68′), Zabari (93′) illetve Csábi (68′).

Nyilas Elek: Úgy nyertünk, ahogy mindig is szeretnénk nyerni: jó játékkal, magabiztosan. Ez az elso perctol érzodött a csapaton, helyzeteket dolgoztunk ki, irányítottuk a találkozót. Nem vagyok csalódott, hogy nem rúgtuk be a többi helyzeteinket, mert így is biztosnak tunt végig a gyozelmünk. Eros tempója volt a meccsnek, amit végig bírtunk fizikálisan, a bajnokságban az eronléttel amúgy sem volt gondunk eddig sosem.

Simon Miklós: Nagyon fiatal csapat vagyunk, számunkra fontosabb az eredménynél, hogy ilyen meccseket tudunk játszani, hiszen kevés jó meccs van ebben az osztályban, kevés jó csapattal, a Szeged közéjük tartozik. Ezt a találkozót az a gárda nyerte, amelyik kevesebbet hibázott, ezek ma nem mi voltunk. Mi azért vagyunk, hogy az elso csapatot segítsük, ma is három olyan játékosom kezdett, aki hosszabb sérülésbol tért vissza és még nem igen rázódott játékba.

Cikk forrása: SzegedMa

Fotó forrása: Gémes Sándor

 
2014.03.17.
magloditc.hu
FELNOTT
Maglód: "Ismét fejet kellett hajtanunk"
 

NB III., Közép csoport, 19. forduló:

MAGLÓDI TC - SOROKSÁR SC  0 - 2 (0 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 nézo
jv: Dolnegó B. (Bede T., Hima A.)

gólszerzo: Lovrencsics B. 15p, Márkus T. 92p

sárga lap: Hollauer B., Budafai G. ill. Urbán P.

Maglódi TC: Roma G. - Murinai B., Buzás V. (Budafai G. 46p), Oláh M., Bogdán Sz. - Lázár B. (Bornemissza I. 61p), Weisz T., Németh Zs. (Lukács Á. 77p), Banai B. - Hollauer B., Csepregi T. vezetoedzo: Gálvölgyi István

Soroksár SC: Tarczy P. - Urbán P., Pandur P., Farkas A., Vég B., Lannert B., Balogh B. (Tóbiás Zs. 66p), Hodgyai L. (Márkus T. 79p), Lisztes K., Rábold R., Lovrencsics B. (Vass Zs. 89p) vezetoedzo: Varga Attila

Kevés nézo elott, hatalmas szélben mérkoztünk a listavezeto Soroksár csapata ellen. Lényeges volt, hogy a szél támogatását kihasználva esetleg elonyt szerezzünk, de hiába sikerült jól térfelet választanunk és hiába voltak hatalmas lehetoségeink pontrúgások után gólt mégis csak a szembeszélben játszó a Soroksár szerzett vezetést. A tizenötödik percben egy lecsorgó labdát Lovrencsics Balázs húzott háttal, ollózó mozdulattal Roma kapujába. A második félidoben a szél támogatta éllovas szerencsére nem gázolt át rajtunk, de az utolsó percben, a csereként beállt Márkus azért megtudta duplázni az elonyüket.

Sajnos ismét vereséget szenvedtünk úgy, hogy nem tudtunk gólt szerezni, igaz a bajnokság két igazán eros ellenfelén már túl vagyunk. Valahol mondhatjuk, hogy a bentmaradásért folytatott harcot csak most kezdjük el, hiszen mostantól verhetobb ellenfelekkel találkozunk, igaz a mi helyzetünkben, ennyi kudarcélmény után nehéz lesz Gálvölgyi Istvánnak felrázni a srácokat. Reméljük sikerrel jár és letudjuk dolgozni a jelenlegi nyolc pontos lemaradásunkat a biztos bentmaradó pozícióhoz képest.

Gálvölgyi István (vezetoedzo, Maglódi TC): Irreális körülmények között játszottuk és két buta védelmi hiba után kapott gólokkal sajnos megint alulmaradtunk. Ismét bebizonyítottuk, hogy nem félünk és bátran játszunk akár az éllovas ellen is, de ahhoz, hogy nyerni tudjunk sokkal nagyobb önbizalomra lenne szükségünk.

 
2014.03.17.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Az elso tavaszi gyozelem még várat magára."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkozés, 18. forduló:

Orosháza FC - Bajai Labdarúgó SE  2 - 2 (0 - 1)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 200 nézo
2014. március 16. 15:00
Vezette: Brevozai Zoltán (Lászlai Róbert, Török Sándor)

Orosháza: Bordás – Szucs D., Ferenczi, Tóth I., Szabó N. – Huszár – Styecz (Baranyai 46'), Fülöp, Medvegy, Juhász – Oláh (Füredi 67')

Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Baja: Tóth D. – Hajnal, Illés, Rónai, Zsók – Turcsik, Szöllosi, Szabó Sz. (Pigay 70'), Csányi (Tóth M. 64') – Princz, Kirchner (Faller 87')

Vezetoedzo: Zsók József

Sárga lap: Szucs 30', Huszár 76' ill. Turcsik 12', Tóth M. 72'

Gólszerzo: Baranyai 53', Juhász 89' ill. Turcsik 45'+3', Kirchner 77'

Percrol percre:

12. perc: Turcsik kapja a mérkozés elso lapját.
23. perc: Szöllosi bal összeköto helyérol ereszt el egy lövést, Bordás védi.
30. perc: Szucs löki fel Szöllosit, amiért a játékvezeto büntetot ítél, Szucs pedig sárgát kap.
30. perc: Kircher végzi el a 11-est, de a jobb sarokba tartó lövését Bordás fogja.
37. perc: Medvegy lo 16 méterrol, hosszú sarokba tartó lövését Tóth kapus bravúrral védi szögletre.
40. perc: Oláh teszi Szucs elé a labdát, megtolja, lövését a kapus fogja.
45+3. perc: Bal oldali beadást 5 méterrol fejel a bal felsobe Turcsik, 0 - 1.

46. perc: A megsérült Styecz Milánt Baranyai váltja
53. perc: Baranyai jobb szélrol végzett el szabadrúgást a kaputól 25 méterre, tekert labdája a sorfal mellett a kapust meglepve a rövidbe megy, 1 - 1.
55. perc: Medvegy beadását a hosszú oldalon álló Oláh feleji az oldalhálóba.
64. perc: Csányi helyett Tóth Milán folytatja.
66. perc: Fülöp távoli lövése a kapu fölé száll.
67. perc: Füredi a pályán, Oláh helyett.
70. perc: Újabb csere: Szabó helyére Pigay áll be.
72. perc: A nemrég beállt Tóth Milán kap sárgát, amiért alárúgott Szucsnek.
76. perc: Huszár kap sárga lapot buktatásért.
77. perc: Kontratámadás után a jobb szélen iramodik meg a vendég szélso, beadását Kirchner 4 méterrol bólintja a kapunkba, 1 - 2.
84. perc: Juhász egy felívelt labdát fejel vissza Baranyainak, a támadó lövése a jobb kapufa mellé megy.
87. perc: A második vendég gól szerzoje Kirchner hagyja el a pályát, helyére Faller jön.
89. perc: Kapu elotti kavarodás végén Szucs elé kerül a labda, átpasszolja Juhász elé, aki 5 méterrol belövi az egyenlíto találatot, 2 - 2.

Mestermérleg:

Kvasznovszky József: Ideges hangulatú, fordulatos mérkozésen találtunk egy pontot.

Zsók József: Sajnálom ezt a mérkozést, mert az elso félidoben meg kellett volna nyernünk, a kimaradt két ziccerünkre és a kihagyott 11-esre gondolok.

 
 
2014.03.17.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honvéd: "Rangadó a Szeged ellen "
 

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budapest Honvéd-MFA 2-0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, centerpálya, 150 nézo

Játékvezeto: Czékus Sándor (Varga Balázs, Zsákai Milán)

Szeged 2011: Molnár F. Tamás - Farkas Márk, Szabó Csaba, Bekim Kapic, Zabari Dávid - Slobodan Markovic (Dombai Viktor 87'), Máté Péter, Ács Levente - Zelenyánszki László (Pászka Lóránd 90'), Bartyik Norbert, Germán Tamás (Kovács Balázs 78')

Vezetoedzo: Nyilas Elek

Budapest Honvéd-MFA: Vereckei Dániel - Alexis Sundas, Kovács János, Bobál Dávid, Polyák Kristóf - Csemer Gyula, Lorinczy Attila (Bobál Gergely 70'), Csábi Mihály - Kapacina Valér (Szabados Krisztián 76'), Kozma Richárd (Vernes Richárd 64') - Daru Bence

Vezetoedzo: Simon Miklós

Gólszerzo: Zelenyánszki László (48', 1-0), Slobodan Markovic (58', 2-0)

1. perc: Hideg és szeles idoben a kék-fekete szerelésben pályára lépo hazaiak kezdték a második és a harmadik helyen álló csapatok rangadóját.

4. perc: Ács 22 méteres, középre tartó szabadrúgását védte Vereckei.

9. perc: Eloször Zelenyánszki ziccerét védte hatalmas bravúrral Vereckei, aztán Bartyik öt méteres ismétlését is kivarázsolta valahogy a bal felsobol.

15. perc: Nagy túlzás lenne azt állítani, hogy mi irányítjuk a játékot.

19. perc: Kapacina bal oldali szögletét Kovács fejelte a jobb felso sarok mellé.

26. perc: Kezd kiegyenlítettebbé válni a mérkozés, azonban igazi helyzetet egyelore továbbra is csak a hazaiak tudtak kialakítani.

33. perc: Annyiban változott a játék képe, hogy most már hazai oldalon sincsenek komolyabb lehetoségek.

45. perc: Kapacina megpattanó szabadrúgását magabiztosan védte a hazaiak kapusa.

45.+2. perc: Véget ért az elso félido. Egyelore mindkét oldalon akadozik a játék, de a mieink helyzetét nagyban megnehezíti, hogy eros és rutinos ellenfél jutott nekünk mára, akik egyértelmuen a feljutásra pályáznak.

46. perc: Folytatódik a mérkozés, a szünetben egyik csapat sem cserélt.

48. perc: Vezetnek a hazaiak! Farkas Márk az ötös jobb sarkáról középre gurított, az érkezo Zelenyánszki pedig a kapu bal oldalába bombázott. 1-0!

52. perc: Lorinczy 16 méteres, hatalmas lövését védte Molnár F. Tamás.

55. perc: Zelenyánszki 10 méteres lövése a felso lécen csattant.

58. perc: Egy kipattanó labda a középen álló Markovic elé került, aki a lábak között egybol a kapu közepébe bombázott. 2-0!

64. perc: Kozma helyett Vernes a pályán a mieinknél.

69. perc: Egy nézeteltérés után Csábi és Máté is sárga lapot kapott.

70. perc: Bobál Gergely hosszú kihagyás után újra a pályán, Lorinczy helyett folytatja a játékot.

72. perc: Molnár kapus elobb Bobál Gergely fejérol szedte le a labdát, majd nem sokkal késobb Vernes  szabadrúgását védte.

75. perc: Ezúttal Zelenyánszki és Csemer kapott sárga lapot.

76. perc: Itt a harmadik cserénk: Kapacina helyett Szabados.

78. perc: A hazaiak is változtatnak: Germán le, Kovács Balázs be.

80. perc: Sundas tört be a tizenhatoson belülre, lövése után azonban kapu fölé szállt a labda.

87. perc: Újabb hazai csere: Markovic helyett Dombai érkezett az utolsó néhány percre.

90. perc: Nyilas Elek is kihasználja utolsó cserelehetoségét: Zelenyánszki helyett Pászka a pályán.

92. perc: Zabari Dávid is begyujtött egy sárga lapot.

93. perc: Véget ért a mérkozés. A helyzetek és azok kihasználása alapján a hazaiak megérdemelt gyozelmet arattak. Egyelore még gyozött a tapasztalat.

 
2014.03.17.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Megvan az elso idei NB III-as gyozelem"
 

Az NB III Közép-csoport tizenkilencedik fordulójában a Gyulát látta vendégül a DMTK elso számú felnott csapata.

Az elmúlt napokhoz képest jóval hidegebb idoben és óriási szélben kezdodött meg a mérkozés. Az elso helyzet a vengédek elott adódott, amikor a 3. percben Zádori közeli lövését Szappanos hárította. A 11. percben Dragan veszélyeztetett, de 20 méteres bombája mellé szállt. A 15. percben egy szögletet követoen Gacsal lott távolról fölé. Nem sokkal késobb egy vendég sarokrúgás szállt középre, amit Dócza bólintott fölé. A 36. percben Dabasi végezhetett el szögletet a jobb oldalról. Élesen belott labdájára Miholics érkezett és védhetetlenül fejelt a kapuba. 1-0!

A második játékrészre átvette az irányítást a Gyula, a mieink visszább húzódtak és kontrákra rendezkedtek be. A 48. percben Dabasi tekert középre jobbról, amire Miholics érkezett, ám az ide-oda pattogó labda végül az alapvonalon túlra gurult. Az 56. percben kis híján egyenlített a Gyula: egy jobb oldali beadást Szappanos ütött oldalra, amire Dragan robbant be, de az o közeli kísérletét is hárította kapusunk. A 66. percben egy szögletet követoen Lengyel lott a vendég kapu fölé. Két perc múlva egy jobb oldali beadást Zádori bombázott rá közelrol, viszont Miholics a gólvonal elol fel tudott szabadítani. A 78. percben egy hosszú eloreívelésre Kocsis csapott le, majd 16 méterrol a kapu mellé tüzelt. Válaszképp Zádori lövése szállt a kapunk mellé, majd a 81. percben Rétsági szabadított fel egy veszélyes vendég próbálkozást. A 89. percben Rebecsák cselezte be magát a tizenhatoson belülre és a hosszú felso felé tekert, de egy menteni igyekvo lábról szögletre pattant a játékszer. A 91. percben egy gyulai szabadrúgás után került a labda Zádori elé, aki 14 méterrol mellé helyezett.

Összességében egy küzdelmes összecsapás során, a mieink fontos gyozelmet arattak, hiszen ez volt az elso idei tavaszi sikerünk, ami nagy lökést adhat a folytatásra.

A DMTK legközelebb jövohét vasárnap, március 23-án, 15 órakor a Dabas ellen lép majd pályára, ahol reméljük, számunkra kedvezoen alakul a találkozó.

Dunaharaszti MTK – Várfürdo-Gyulai Termál FC 1-0 (1-0)

Dunaharaszti, 100 nézo, vezette: Horváth T.

DMTK: Szappanos, Lázár, Rétsági, Miholics, Dallos, Varga V. (Horváth Á. 56.p), Gacsal, Wágner, Dabasi (Mészáros 62.p), Lengyel, Kocsis (Rebecsák 82.p)

Gyula: Nagy B., Vincze, Kovács T., Dócza, Zádori S. (Kristóf 76.p), Kukla, Bálint, Sipos, Zádori E., Okos, Dragan

Gólszerzo: Miholics 36.p

Sárga lapok: Gacsal 34.p, Wágner 40.p

Króner Péter vezetoedzo: „Küzdelmes meccsen szereztük meg a három pontot. Ha a játék nem is, de az eredmény remélhetoleg lendületet ad az elkövetkezo hetekre!”

Video:

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 1. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 2. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 3. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 4. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 5. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 6. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 7. rész

Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 2014.03.16. 8. rész

 
2014.03.17.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Megvan a 10. is: Maglód - Soroksár SC 0:2"
 

Zsinórban 10. gyozelmét is megszerezte felnott csapatunk az NB III Közép -csoportjában!

Jól kezdte a csapat a 19. fordulóban, a Maglód elleni idegenbeli mérkozést. Az orkánszeru szélben megrendezett találkozó 15. percében egy kapu elotti kavarodás után Lovrencsics Balázs a kapunak háttal, 8 méterrol elemelt a hazaiak kapujába, megadva az összecsapás alaphangját! 0:1

A mérkozésre ez után rányomta a bélyeget a viharos ereju idojárás, folyamatos játék alig-alig tudott kialakulni. Ennek megfeleloen mezonyjáték folyt mindkét félidoben, helyzeteket csak ritkán tudtak kialakítani a csapatok.

A vendég csapat végig irányítása alatt tartotta az összecsapást, és Márkus Tibor 92. percben szerzett találatával magabiztossá vált a újabb gyozelem. 0:2

A 20. fordulóban, március 22-én a tavasz legjobban várt mérkozése következik, 15.00. órás kezdettel a Soroksár SC a második helyezett Szeged 2011- Grosics Akadémiát látja vendégül.

Soroksár SC: Tarczy - Vég, Pandur, Farkas, Urbán - Lisztes, Lannert - Rábold, Hodgyai (Márkus 79.'), Balogh (Tóbiás 66.') - Lovrencsics (Vass 89.').

Gólszerzok: Lovrencsics (15.'), Márkus (92.')

Varga Attila vezetoedzo: Nehéz mérkozés volt,ilyen nagy szélben nem alakulhatott ki folyamatos játék. Profi módon alkalmazkodtunk a nehéz körülményekhez, próbáltuk a földön játszani a kombinatív játékunkat, sok párharcot nyertünk meg, taktikusan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet és két egyéni villanással eldöntöttük a mérkozést!

 
 
2014.03.17.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Vasárnap mindössze két utánpótlás találkozóra került sor, mivel az U21-es és U17-es csapat hétvége helyett szerda délután lép pályára.
U-15
Kőbányai ISE U-15 - FC Dabas U-15
6 : 0 (2:0)
 
2014.03.16.
Gól:
-
     
U-14
Kőbányai ISE U-14 - FC Dabas U-14
4 : 1 (0:3)
 
2014.03.16.
Gól:
- Schön B
 
 
2014.03.16.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Monor SE - FC Dabas (1 : 4)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 19.Forduló

Idopont: 2014.03.16. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Monor

Mérkozés: Monor SE - FC Dabas (1 : 4)

Gólszerzok: Csikós (83p) ill. Danyis (19p), Kovacsik (29p), Dévai (71p), Körmöczy (85p)

FC Dabas: Szabó M - Szabó B, Szirtesi, Electo (Hegyes - 78p), Takács, Danyis - , Buczkó, Dévai , Dobray - Kovacsik (Tóth - 63p), Gáspár (Körmöczy - 75p)

Csere: Scheilinger, Tóth M, Hegyes, Körmöczy, Kálmán, Ignácz, Horváth

Az idojárás nem fogadta kegyeibe sem a játékosokat, sem a mérkozésre kilátogató nézoket. Játékra szinte alkalmatlan erosségú szélben kellett egymásnak feszülniük a csapatoknak és dönteniük a bentmaradás szempontjából rendkívül fontos három bajnoki pontnak. A hazai csapat ugyan kicsit jobban kezdte a mérkozést, a hátszelet kihasználva mégis a dabasi csapat szerezte meg a vezetést. A 19.percben Buczkó szögletébol Danyis Attila fejjel szerezte meg a vezetést (0:1), majd tíz perccel késobb Kovacsik kapásgóllal duplázta meg a dabasi elonyt (0:2).

A második játékrész elején a monori csapat megpróbálta kihasználni a szél adta lehetoségeket, helyzeteiket azonban nem tudták gólra váltani. A 71.percben mondhatni végképp eldolt a találkozó sorsa. Gáspárt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetot Dévai értékesitette, így három gól elonybe kerültek a vendégek (0:3). A 83.percben jött ugyan a szépíto gól Csikós révén (1:3), a reményeket azonban két perccel késobb a hosszú sérülés után visszatéro Körmöczy Szebasztián gólja nyomban szertefoszlatta (1:4).

Fontos sikerével a tizenharmadik helyre lépett elo Honti József csapata. Jövo vasárnap hazai pályán a Dunaharaszti MTK a soros ellenfél és egy esetleges gyozelemmel és egy kis szerencsével máris a középmezonyben találhatják magukat Danyisék.

 
 
2014.03.16.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 19. forduló, vasárnapi eredmények - Frissítve
 

Közép-csoport 19. forduló, szombati eredmények:

15:00 Monori SE - FC Dabas 1-4
Gólszerzok: Csikós 83.p ill. Danyis 19.p, Kovacsik 29.p, Dévai 71.p, Körmöczy 85.p

15:00 Dunaharaszti MTK - Várfürdo-Gyulai Termál FC 1-0
Gólszerzo: Miholics 36.p

15:00 Orosháza FC - Bajai LSE 2-2
Gólszerzok: Baranyai 53.p, Juhász 89.p ill. Turcsik 45.p, Kirchner 77.p

15:00 ESMTK - Videoton FC II 0-2
Gólszerzok: Lupeta 2.p, Hudák 57.p

15:00 Rákosmente KSK - Tolle UFC Szekszárd 6-0
Gólszerzok: Hamed 21.p, Kocsis D. 34.p, 57.p, 77.p, Ferkó 52.p, Szabó P. 66.p

15:00 Maglódi TC - Soroksár SC 0-2
Gólszerzok: Lovrencsics 15.p, Márkus 92.p

15:00 Szeged 2011 - Budapest Honvéd-MFA 2-0
Gólszerzok: Zelenyánszki 48.p, Markovic 58.p

15:00 Komlói Bányász SK - Bölcskei SE 0-0

 
2014.03.16.
www.nb3.hu
FELNOTT
Ismét nyert a Soroksár – vasárnapi eredmények
 

Újabb gyozelemmel erosítette meg elso helyét a Középcsoportban a Soroksár: a Lisztes Krisztiánt végig a soraiban tudó csapat idegenben 2–0-ra legyozte a Maglódot a labdarúgó NB III 19. fordulójának vasárnapi játéknapján.

LABDARÚGÓ NB III, 19. FORDULÓ

KELETI CSOPORT

Hajdúböszörmény–Tiszaújváros 1–1
Ebes–Jászapáti 3–3
Létavértes–Ferencváros II 1–0
Nyírbátor–Kazincbarcika 2–2
Cigánd–REAC 2–1
Felsotárkány–Veresegyház 2–0
Putnok–DVSC-DEAC 1–2
A Hatvan–Eger mérkozés az egriek kizárása miatt elmaradt.

KÖZÉPCSOPORT

ESMTK–Videoton II 0–2
Dunaharaszti–Gyula 1–0
Orosháza–Baja 2–2
Rákosmente–Szekszárd 6–0
Maglód–Soroksár 0–2
Komló–Bölcske 0–0
Monor–Dabas 1–4
Szeged–Honvéd-MFA 2–0

NYUGATI CSOPORT

Balatonfüred–Nagyatád 3–1
Andráshida–Csepel 1–1
Gyori ETO II–Veszprém 5–1
BKV Elore–Mosonmagyaróvár 0–0
Tököl–Körmend 2–0
Újbuda–Budaörs 0–2
Dorog–Diósd 2–0

 
2014.03.15.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 19.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

A szombati ünnepnap miatt a teljes 19.forduló vasárnap kerül megrendezésre. Az éllovas Soroksár az utolsó elotti Maglódhoz látogat, a forduló rangadóját azonban a második Szeged 2011 és a harmadik Budapest Honvéd MFA játsza. A szegediek egy esetleges gyozelemmel megnyugtató hat pontos elonyre tennének szert a fovárosiakkal szemben, ha viszont a Honvéd nyer, beéri pontban Nyilas Elek csapatát és ismét folytatódhat a harc a második helyért.

Vasárnap - 2014.03.16.
Monor SE
-
FC Dabas
1 : 4
Dunaharaszti MTK
-
V-Gyulai TFC
1 : 0
Orosháza FC
-
Bajai LSE
2 : 2
ESMTK
-
Videoton FC
0 : 2
Rákosmente KSK
-
Tolle UFC Szekszárd
6 : 0
Maglódi TC
-
Soroksár SC
0 : 2
Szeged 2011
-
Budapest Honvéd MFA
2 : 0
Komolói Bányász SK
-
Bölcskei SE
0 : 0
 
 
2014.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
19.Forduló: Monor SE- FC Dabas
 

Vasárnap délután a múlt héthez hasonlóan ismét idegenben szerepel az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Monorra utaznak Honti Józsefék és a tabellán egy hellyel előttük álló helyi NBIII-as gárdával mérkőznek. A három pont létfontosságú mindkét fél számára, így a forduló egyik legfontossabb mérkőzését láthatják a mérkőzésre kilátogató nézők. Hazai győzelem esetén a Monor öt pontos előnyre tehet szert Danyisékkal szemben, míg ha piros-fehér győzelem születik, máris helyet cserél a két csapat a tabellán.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 19.Forduló
Idopont: 2014.03.08. (vasárnap, 15:00)
Helyszín: Monor

Mérkozés: Monor SE - FC Dabas

 
 
2014.03.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.márc.15-16.)
 

Szombaton az ünnepnap miatt nem rendeznek találkozókat, így csapataink nagy része vasárnap lép pályára. Az NBIII-as csapat Monorra utazik, a Megye II-es keret viszont szabadnapos, így nem játszik mérkőzést ezen a hétvégén. Az U-21-es és U-17-es fiatalok elcsúsztatva jövő szerda délután 16 és 18 órás kezdéssel fogadjá soros ellenfelüket hazai pályán.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Vasárnap, 15:00 Monor SE - FC Dabas
FC Dabas II   szabadnapos
FC Dabas U-21 Szerda, 18:00 FC Dabas U-21 - Jászdózsa SE U-21
FC Dabas U-17 Szerda, 16:00 FC Dabas U-17 - Jászdózsa SE U-17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 12:00 Kőbányai ISE U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 10:00 Kőbányai ISE U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.03.13.
www.nb3.hu
FELNOTT
Kemény büntetéseket osztott ki a FEB
 

Súlyos, négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Fegyelmi Bizottság a Dabas játékosát, Győri Zoltánt és a veszprémi Császár Attilát.

Ezen a héten is büntetett rendesen az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, hiszen a játékosok nagyon sok piros lapot gyűjtöttek be a 18. forduló mérkőzésein.

4 mérkőzésre szóló eltiltást kapott a dabasi Győri Zoltán és a veszprémi Császár Attila a FEB által a hétvégi bajnokik után.

Szintén súlyos, de nem olyan hosszú távú pihenőn vehet részt a Csepel játékosa Végh András és a Videoton II-t erősítő Molnár Tibor.

2 bajnokin át nem számíthat csapata a létavértesi Szűcs Istvánra és a Szeged 2011-ből Kéri Tamásra, valamint a Szekszárdból Ivancsics Alexre.

Csak a hétvégi fordulót kénytelen kihagyni a Haladás II-ből Sarang Dániel, a nagyatádi Kuckó Márk, az ESMTK-s Fekete László és a putnoki Truhanov Viktor, akik csak egy mérkőzésre kaptak elmeszelést.

Magukat a klubokat nem érte büntetés, azonban a színes lapok miatt az Orosháza 16, a Nagyatád, Létavértes, Szekszárd trió 12, a Kazincbarcika 10 ezer forintot kénytelen befizetni az MLSZ számlájára.

 
2014.03.11.
www.nb3.hu
FELNOTT
NB III: a csoportok góllövolistáinak állása
 

Az NB III góllövolistáinak élmezonyének állása csoportok szerint a 18. fordulót követoen.

Keleti csoport:

1. Kertész Tamás (Létavértes) , Molnár Tamás (DVSC-DEAC) 12
3. Montvai Tibor (Felsotárkány), Vinicius (Létavértes 11

Közép csoport:

1. Germán Tamás (Szeged 2011) 16
2. Kocsis Dávid (RKSK) 14
3. Lovrencsics Balázs (Soroksár), Bobál Gergely (Honvéd-MFA) 12

Nyugati csoport:

1. Tüske Roland (Budaörs) 10
2. Vittman Ádám (Andráshida, Juhász László (Csepel) 9

 
2014.03.10.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.márc.10 - 2014.márc.16.

dátum
nap
program
2014.03.10.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.03.11.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.03.12.
Szerda
Pihenonap
2014.03.13.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.03.14.
Péntek
Edzés: 18:00
2014.03.15.
Szombat
Pihenonap
2014.03.16.
Vasárnap
19.Forduló 15:00 (Monor SE - FC Dabas)
 
 
2014.03.10.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Gyori Zoltán felemás dabasi bemutatkozása: sérülés után gól
 

Felemásra sikeredett Gyori Zoltán bemutatkozása. Az NB III, Közép-csoportjában a kiesés elkerüléséért küzdo FC Dabas télen Tökölrol szerzodtetett középso védoje az elmúlt hét közepén bokasérülést szenvedett az egyik gyakorláson, ám így is vállalta a játékot.

A korábban Sárisápon is megforduló, olykor taktikai okokból csatárként is bevetett, jó felépítésu, az osszel 15 bajnokin 2 gólt szerzo 24 éves labdarúgó egy pontrúgást követoen lábbal volt eredményes a találkozó 35. percében, amivel vezettek is a Pest megyeiek a Baja elleni hazai összecsapáson. Csakhogy Gyori Zoltán nem csupán a sérülése miatt kesereghetett a lefújást követoen, hanem azért is, mert a fiatal Pigay Bence révén a második félido közepén egyenlített a BLSE, így a felek megosztoztak a pontokon (1–1).

 
2014.03.10.
labdarugas.dmtkwww.magloditc
FELNOTT
Maglód: "Elmaradt a csoda"
 

NB III., Közép csoport, 18. forduló:

BP. HONVÉD-MFA - MAGLÓDI TC  2 - 0 (0 - 0)

Budapest, Bozsik Stadion
jv: Bereczki M. (Temleitner K., Vad A.)
gólszerzo: Kapacina V. 67p (11-esbol), Kapacina V. 77p
sárga lap: Marku K., Kapacina V., Daru B., Mensah E. ill. Weisz T., Oláh S.

Bp. Honvéd MFA: Szemerédi N. - Sundas A., Marku K., Bobál D., Csemer Gy. - Csábi M. (Vernes R. 79p), Nagy G., Gazdag D. (Lorinczy A. 62p) - Kapacina V., Daru B., Kozma R. (Mensah E. 46p) vezetoedzo: Simon Miklós

Maglódi TC: ROMA G. - MURINAI B., BUZÁS V., Oláh M., BOGDÁN SZ. - Lázár B. (Lukács Á. 70p), Weisz T., NÉMETH ZS., Banai B. (Lanczkor G. 77p) - Hollauer B., Csepregi T. (Bartha Sz. 86p) vezetoedzo: Gálvölgyi István

Bíztunk a csodában, hogy talán meglephetjük a Honvédot, de sajnos a három pont számunkra ismét elmaradt. A piros-feketék különösebben nem tartottak tolünk, hiszen csak egy az NBI-ben is gyakorta játszó játékos, Nagy Gergo kapott helyett a kezdoben, igaz a padon bevetésre várt majd mikor eldolt a találkozó be is állt Vernes Richárd. Nálunk a múlt hetihez képest nem játszott a kiállított Szkunc, valamint a sérült Szoke Róbert és a lázas Domonyi Roland. Helyettük Murinai Barnabás, Németh Zsolt és Csepregi Tamás kezdett.

Természetesen az elso perctol kezdve támadólag lépett fel a Honvéd, de megijedve nem voltunk tolük. A hazai rohamok között mi is igyekeztünk veszélyeztetni Szemerédi kapuját, sot kis szerencsével a félido végén a vezetést is megszerezhettük volna. A második félido derekán, az amúgy a mérkozés egészében a csapatokat nem egyenlo mércével méro játékvezeto egy tizenegyest ajándékozott a hazaiaknak, amelyet Kapacina Valer értékesített is. Az igazságtalan döntés megtörte a lelkesen küzdo játékosainkat és ez egy újabb kapott gólt eredményezett. A 77. percben az egyébként jól játszó Murinai Barnabás asszisztált Kapacina második góljához, amely után végleg eldolt a mérkozés.

Gálvölgyi István (vezetoedzo, Maglódi TC): Nem mi voltunk a mérkozés esélyesei, de lelkesen játszottunk és a helyzeteink is megvoltak. Egy erosen vitatható büntetovel és egy egyéni hiba után végül két gólos vereséget szenvedtünk.

A vereség ellenére lát pozitív dolgokat? Kezd összeszokni a csapat.

Sajnálom, hogy a mai találkozóra sem tudtam teljes kerettel készülni betegségek, sérülés és eltiltás miatt. Ettol függetlenül érzésem szerint nem játszottunk alárendelt szerepet a harmadik helyezett Honvéd ellen. Az biztos, hogy a késobbiekben a támadóinknak nagyobb támogatást kell kapniuk a középpályáról.

 
2014.03.09.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 18. forduló, vasárnapi eredmény - Frissítve!
 

Vasárnap egy mérkozéssel zárult a Közép-csoport tizennyolcadik játéknapja.

Közép-csoport 18. forduló, vasárnapi eredmény:

14:30 Budapest Honvéd-MFA - Maglódi TC 2-0
Gólszerzok: Kapacina 67.p, 77.p 

 
2014.03.09.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 18.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Egyetlen összecsapás maradt vasárnapra, a forduló elott harmadik helyen álló Budapest Honvéd MFA fogadja hazai pályán a tizenötödik helyen szerénykedo Maglódi TC-t.

Vasárnap - 2014.03.09.
Budapest Honvéd MFA
-
Maglódi TC
2 : 0
 
 
2014.03.09.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
Jól zárult a hétvége utánpótlás csapataink számára. Szombaton az U-21 és U-17, vasárnap pedig az U-15 és U-14 is gyoztesen hagyta el a pályát aktuális ellenfelével szemben. 21 gólt lottek a fiatalok és mindössze ötöt kaptak. Az osszel botladozó, tavaszra azonban jelentosen megerosödött U-14-es csapat második tavaszi mérkozését is megnyerte, így minden jel arra mutat, hogy hamarosan indulnak felfelé a tabellán az utolsó helyről.
U-21
FC Dabas U-21 - Jászapáti FK U-21
3 : 0 (2:0)
 
2014.03.08.
Gól:
- Szabó A
 
- Márton Zs
 
- Laczkó Z
 
U-17
FC Dabas U-17 - Jászapáti FK U-17
4 : 3 (3:3)
 
2014.03.08.
Gól:
- Babos D (2)
 
- Bálint M (2)
     
U-15
Jászapáti FK U-15 - FC Dabas U-15
1 : 5 (0:2)
 
2014.03.09.
Gól:
- Balogh G (3)
 
- Babos D (2)
     
U-14
Jászapáti FK U-14 - FC Dabas U-14
1 : 9 (0:3)
 
2014.03.09.
Gól:
- Tassy V (3)
 
- Schön B Cs (2)
 
- Sulija M (2)
 
- Geiszlinger A
    - Somogyvári E
 
 
2014.03.08.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Várfürdő Gyulai TFC - FC Dabas (1 : 0)
 

Esemény: Bajnoki mérkozés - NBIII - 18.Forduló

Idopont: 2014.03.08. (szombat, 14:30)
Helyszín: Gyula

Mérkozés: Várfürdő Gyulai TFC - FC Dabas (1 : 0)

Gólszerzok: Dragan Claudiu (17p)

Kiállítva: Győri (47p)

FC Dabas: Scheilinger - Szabó B, Gyori, Electo (Tóth M - 46p), Danyis - Takács, Dévai (Buczkó - 66p) - Hegyes, Dobray, Kovacsik (Szirtesi - 51p), Gáspár

Csere: Szirtesi, Tóth M, Szabó M, Kálmán, Ignácz, Horváth, Buczkó

Egygólos vereséget szenvedett Honti József NBIII-as csapata szombat délután Gyulán. A hazaiak Dragan Claudiu 17.percben szerzett találatával szerezték meg a vezetést. A 47.percben újabb csapásként Győri Zoltánt kiállította a játékvezető, így emberhátrányba is került a dabasi csapat, ami már túl nagy falatnak bizonyult. A hátralevő időben már több gól nem született, így a három bajnoki pontot a hazai Várfürdő Gyulai TFC-nek sikerült bezsebelnie.

Jövő hétvégén ismét idegenben szerepel a dabasi csapat. Vasárnap a Monor SE fogadja Honti Józseféket, akik mindössze két ponttal és egy helyezéssel találhatók elölrébb a tabellán, így igen fontos kilencven percnek néznek elébe az FC Dabas játékosai.

 
 
2014.03.08.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Gólnélküli döntetlen Baján"
 

Az NB III Közép-csoport tizennyolcadik játéknapján Baján lépett pályára a Dunaharaszti MTK.

Az első lehetőség Pigay előtt adódott a 3. percben, ám 15 méteres lövését Szappanos könnyedén hárította. A 11. percben ismét Pigay veszélyeztetett, de Szappanos újra a helyén volt. A 21. percben egy szögletet követően Kirchner próbálkozott közelről, azonban Miholics felszabadított a gólvonal elől. A 25. percben Kocsis készítette le a labdát Gacsalnak, akinek nagy erejű bombája fölé szállt. Két perc múlva Kocsis cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd visszagurított Rebecsák elé. Játékosunk egyből lőtt, de az egyik védőn megpattant a kísérlet, amit így ki tudott ütni szögletre Tóth D. A 36. percben Kocsis játszott Wágnerhoz, aki elől elpöckölte a labdát az egyik hazai bekk, ám az pont így lett jó Vargának. Középpályásunk beforgatta emberét, de közeli lövését könnyedén védte Tóth D.

A második játékrészt mi kezdtük veszélyesebben. A 49. percben Gacsal indította meg remekül Kocsist, viszont 14 méteres próbálkozását kiütötte Tóth D., az érkező Dabasi pedig kevéssel fejelte a felpattanó labdát a kapu fölé. Válaszképp egy gyors akció végén lőtt Pigay fölé. Az 58. percben Kocsis szögletét követően került a labda Gacsal elé, ám távoli emelése mellé szállt. Egy perccel később Hajnal lógott meg a balszélen, betört a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről a kapunk fölé emelt. A 62. percben Rebecsák ugratta ki remek ütemben Kocsist, aki kicselezte a kifutó kapust is, de kisodródott helyzetéből eleresztett lövése az oldalhálóban kötött ki. Újabb néhány perc elteltével a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz középről, az alapvonaltól 23 méterre. A nagy erejű, jól helyezett labdát Szappanos nagy bravúrt bemutatva ütötte a felső léc fölé. A meccs utolsó lehetősége a DMTK előtt adódott, de Gacsal távoli kísérlete elkerülte a kaput.

Összességében egy küzdelmes mérkőzésen, egyik fél sem tudott a másik eszén túljárni, így ugyan a mieink közelebb álltak valamivel a győzelemhez, ám ezúttal meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Bajai LSE – Dunaharaszti MTK 0-0

Baja, 150 néző, vezette: Szommer

Baja: Tóth D., Hajnal, Illés, Rónai, Pigay (Szöllősi 51.p), Turcsik, Tóth M., Szabó Sz., Csányi (Faller 66.p), Princz, Kirchner

DMTK: Szappanos, Lengyel, Rétsági, Miholics, Dallos, Varga V. (Horváth Á. 77.p), Gacsal, Wágner, Dabasi (Lázár 67.p), Rebecsák (Kiss G. 72.p), Kocsis

Sárga lapok: Illés 29.p, Hajnal 87.p ill. Lengyel 65.p, Dallos 78.p, Kiss G. 88.p

Króner Péter vezetőedző: „Mély talajú pályán, küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok. Tipikus egygólos meccs volt, de ma sikerült kihagynunk a legnagyobb helyzeteket is, ezért egy pontot tudtunk szerezni, ami a találkozó összképét tekintve kicsit csalódás.”

Video:

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 1.rész

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 2.rész

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 3.rész

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 4.rész

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 5.rész

Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 2014.03.08. 6.rész

 
2014.03.08.
www.vidi.hu
FELNOTT
Videoton: "Óriási meccsen nyert az utolsó pillanatban a Vidi II"
 

Ősszel a két csapat Orosházán megrendezett találkozóján 3-0-ás hazai siker született, szóval volt miért visszavágnia második együttesünknek. Az első csapat keretéből Lupeta, Papp és Paraiba szerepelt a Vidi II-ben, míg a csapatkapitány, Tar Zsolt ezúttal sem játszott, hiszen ő vasárnap az első csapattal utazik Paksra. Alex és Paudits pedig a Vidi U21-ben játszottak szombaton délelőtt. Csucsánszky Zoltánt fényes győzelemmel lepte meg névnapján csapata, az Újpest U21 ellen sikerült 4-2-re idegenben nyerniük, az első gólt pedig épp a Vidi II fiatal játékosa, Paudits szerezte.

A Sóstói Stadion edzőpályáján 13 órakor indult útjára a labda, a lelátón pedig többek közt José Gomes is helyet foglalt. A vendégek kezdték aktívabban a meccset, Gábor Péternek két nagy bravúrt is be kellett mutatnia az első percekben. "Pepe" egyébként a felkészülési mérkőzéseken is nagyszerűen védett. A 15. percben aztán egy gyors kontra végén sikerült megszereznünk a vezetést. Molnár Tibor adott remek labdát Barcsaynak, aki 11 méterről lőtt szép gólt (1-0). A folytatásban kifejezetten élvezetes mérkőzést láthattunk, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Nálunk a legnagyobb helyzetek Papp, Lupeta és Molnár előtt adódtak ebben a játékrészben, ezek azonban kimaradtak, a 42. percben viszont kissé váratlanul egyenlített az Orosháza. Szép támadás végén Medvegy elé került a labda, aki 17 méterről védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba (1-1).

A szünetben Vítor Campelos érezte, hogy támadásban még több kell, ezért a középhátvéd Jankovics helyett beküldte előre Elek Bencét, Papp Máté visszalépett a védelem tengelyébe, Lupeta pedig a második 45 percben jobbszélsőt játszott. Egy figyelmetlenség miatt azonban nem mi kerültünk előnybe, hanem az Orosháza Juhász 52. percben szerzett góljával (1-2). Csapatunkat a bekapott gól nem fogta meg, a középkezdés után alig telt el fér perc, és ismét egyenlő volt az állás. Paraiba indította a jobb szélen Lupetat, aki lehagyta védőjét, majd remekül kanyarított a kapu elé, ahol érkezett Baracskai, és közelről a kapuba lőtt (2-2). A 66. percben Molnárt állította ki a játékvezető, így az utolsó 25 percben tíz emberrel játszott a Vidi II. Sokáig úgy tűnt, hogy a két csapat nem bír egymással, a 86. percben azonban a csereként pályára lépő Farkas tekert kapu elé remekül egy szabadrúgást, az ötös sarkáról pedig Elek Bence fejelt nagy gólt (3-2). Támadónknak a múlt héten nem volt szerencséje, a Dunaharaszti ellen a legnagyobb ziccerben is hibázott, most azonban győztes gólt szerzett az utolsó pillanatban. Ilyen a futball, ettől olyan csodálatos játék ez!

A Vidi II két győzelemmel kezdte a 2014-es évet, az Orosháza elleni sikert pedig csapattársuknak, Leonak ajánlották a játékosok, aki nagymamáját veszítette el, aki a legközelebb állt a fiatal brazil játékoshoz.

 
2014.03.08.
esmtk.gportal.hu
FELNOTT
ESMTK: "Bravúr! Győzelem Szekszárdon!"
 

Szekszárd - ESMTK 2 - 4 (2 - 2)

Szekszárd, 200 néző.                              
Vezette: Sipos Katalin (Éles A., Legeza L.).    

Tolle UFC Szekszárd: Ivancsics – Márk K. (Szűcs K. 15. p.), Rátkai, Márk A., Deli (Pap M. 34. p.) – Nánási, Ranga, Micskó (Letenyei 71. p.), Fejes – Márton, Arena.

ESMTK: Bonica – Bányai, Pintér, Soós, Surányi – Kiss D. (Kóbor 57. p.), Kazi, Áder, Dobesch – Bukovecz (Zimon 73. p.), Fekete L.

Vezetőedző: Turi Zoltán.

Góllövők: Rátkai 18. p., Márton 21. p. (11-esből) ill. Fekete 8. p., Soós 16. p. (11-esből), Áder 59. p., Kóbor 85. p.

Sárga lap: Deli 29. p., Márton 49. p., Rátkai 56. p., Arena 60. p. ill. Dobesch 70. p.
Piros lap: Ivancsics 13. p. ill. Fekete 41. p.

 
2014.03.08.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza: "Az emberelőnyt nem sikerült győzelemre váltani."
 

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, 18. forduló:

Videoton FC II. - Orosháza FC 3 - 2 (1 - 1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 100 néző
2014. március 8. 13:00
Vezette: Mód István (Nagy Attila, Máyer Gábor)

Videoton: Gábor P. - Ács (Farkas 72'), Molnár T., Baracskai (Géresi 62'), Barcsay - Kiprich, Leo, Jankovics (Elek 46'), Hudák - Papp, Lupeta

Vezetőedző: De Carvalho Campelos Vitor Fernando

Orosháza: Bordás - Medvegy, Tóth I., Szűcs, Szabó N. - Styecz, Fülöp (Füredi 74'), Oláh, Huszár - Juhász, Csák

Vezetőedző: Kvasznovszky József

Sárga lap: Leo 54', Kiprich 86', Lupeta 92' ill. Oláh 3', Szabó N. 24', Csák 32', Huszár 56', Szűcs 67', Medvegy 77', Styecz 84', Tóth I. 92'

Kiállítva: Molnár T. 65'

Gólszerző: Barcsay 15', Baracskai 52', Elek 85' ill. Medvegy 42', Juhász 52'

Csapatunkban 6 ember nem léphetett pályára sérülés illetbe eltiltás miatt. Styecz helyzetével kezdődött a mérkőzés, de rögtön válaszként ami nálunk kimaradt, azt a hazai csapat belőtte. A folytatásban gárdánk legaktívabbja Styecz hagyott ki ordító helyzetet, majd Medvegy a vezetést is megszerzi. A második félidő gyors gólváltással kezdődött, majd megfogyatkozott a hazai csapat. Ezek után több nagy lehetőséget puskáztunk el. A mérkőzés hajrájában Elek megszerzi a Videoton győztes találatát. Jobb helyzetkihasználással és nagyobb koncentrációval a győzelem is meglehetett volna.

Percről percre:

14. perc: Styecz előtt adódik nagy lehetőség, de lövését nagy bravúrral fogja a hazi kapus.
15. perc: Barcsay 16 méterről lövi ki a rövid sarkot, 1 - 0.
26. perc: Juhász ugratja ki Styeczet, egyedül vezeti a labdát a kapura, de lövése a kapu fölé száll.
42. perc: Szép támadás végén Huszár átadását Medvegy tekeri 15 méterről a hálóba, 1 - 1.
51. perc: Csák passzából Juhász szerez gólt 16 méterről, 1 - 2.
52. perc: Baracskai egy beadás után talál centikől a kapunkba, 2 - 2.
65. perc: Ütésért piros lapot kap Molnár.
85. perc: Alapvonal mellől beívelt szabadrúgást Elek bólint 5 méterről a hálóba, 3 - 2.

Mestermérleg:

Vitor Campelos: - Nagyon jó csapat ellen játszottunk. A mai mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy az őszi vereség véletlen volt.

Kvasznovszky József: - A kidolgozott helyzetek alapján simán kellett volna nyernünk, de a focit gólra játsszák!

 
2014.03.08.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: emberhátrányban, meddő fölényben ikszre futotta Bölcskén
 

Ötvenöt percet játszott 10 emberrel a Szeged-Grosics, mégis Germánék irányítottak, de egy szerencsétlen góllal buktak két pontot.

Bölcskei SE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-1)
Bölcske, városi sporttelep.
Vezette: Atyánszky László (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

Bölcske: Varga – Laták, Kőkuti (Szili 68), Miskovicz, Féhr, Blatt, Tóth J., Budai, Tamási, Forray (Farsang 70), Eisenberg. Vezetőedző: Kindl István.

Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, B. Kapic, Zabari, Farkas, Markovic, Zelenyánszki, Ács, Máté, Bartyik (Dombai 77), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Gól: Farkas M. öngól (75), illetve B. Kapic (13)

Sárga lap: Tóth J. (42), Budai (72) illetve Zelenyánszky (41), Farkas (76)

Nyilas Elek: “Hatalmas szívvel és odaadással küzdött a csapatunk ezen a nehéz talajon, rajtunk kívül álló okok miatt veszítettünk két pontot, tíz emberrel is nekünk voltak helyzeteink, sajnos ezek kimaradtak és ezért súlyos árat fizettünk, igazságtalan eredmény született.”

Cikk forrása: SzegedMa

 
2014.03.08.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Győzelem hazai pályán is: Soroksár SC - RKSK 2:0
 

Második tavaszi mérkőzését is megnyerte felnőtt csapatunk az NB III Közép csoportjában. Ezúttal az RKSK csapatánál bizonyultunk jobbnak, és csakúgy, mint múlt héten, szombaton is 2:0 arányú győzelmet arattunk.

A mérkőzésen a vendég csapat végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult. A hazai csapat ezen a napsütötte tavaszi szombaton nem tudta azt a fajta határozott játékát felvinni a pályára, amit megszokhatott a soroksári publikum, azonban a védelem ezen a napon is magabiztosan végezte dolgát. A csapat küzdőszellemét dicséri, hogy ezen a rangadón is sikerült két gólt szereznie, ezúttal Lovrencsics Balázs révén. A támadó testvériesen elosztotta góljait, hiszen egyet-egyet szerzett mindkét félidőben, és a gólok mellett a kapufát is megdöngette egyszer.

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a vendég csapatnak is volt két kapufája, azonban a hazai kapufákról minden esetben kifelé pattant a labda.

Ezzel a győzelemmel immár zsinórban kilenc(!) megnyert bajnoki mérkőzésen van túl a csapat, és a második helyezett Szeged idegenbeli döntetlenje után 8 pontra nőtt a tabellán a Soroksár SC előnye.

Soroksár SC - RKSK 2:0

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Pandur, Farkas, Vígh - Lisztes (Urbán 85'), Lannnert - Kincses (Hodgyai 55'), Nyilas (Balogh 71'), Rábold - Lovrencsics.

Gólszerző: Lovrencsics (16', 84')

Varga Attila vezetőedző: Csalódás a mai meccs főleg azért mert ennyi egyéni gyenge teljesítmény nem megszokott nálunk. Nem voltunk kellően élesek ezért nagyon értékes a három pont! Az ellenfél becsületesen tette a dolgát, mi pedig nem reagáltunk megfelelően erre, de 4 lehetőségünkből kettőt gólraváltottunk és ez most elég volt a sikerhez!

 
 
2014.03.08.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 18. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Szombaton hét mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport tizennyolcadik játéknapja.

Közép-csoport 18. forduló, szombati eredmények:

13:00 Videoton FC II - Orosháza FC 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Barcsay M. 15., Baracskai R. 52., Elek B. 84. p., ill. Medvegy Á. 42., Juhász N. 52 p.

14:30 Bölcskei SE - Szeged 2011 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Eisenberger T. 82. p., ill. Kapic B. 13. p.

14:30 Soroksár SC - Rákosmente KSK 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Lovrencsics B. 16. és 84. p.

14:30 Tolle UFC Szekszárd - ESMTK 2-4 (2-2)
Gólszerzők: Rátkai G. 18., Márton E. 21. p., ill. Fekete L. 8., Soós I. 16., Áder A. 59., Kóbor Cs. 85. p.

14:30 Bajai LSE - Dunaharaszti MTK 0-0

14:30 Várfürdő-Gyulai Termál FC - FC Dabas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Dragan C. 17. p.

14:30 Monori SE - Komlói Bányász SK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Benke B. 51. p., ill. Turi T. 80. p.

 
2014.02.08.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 18.Forduló - Szombati mérkozések
 

A 18.fordulóban a Budapest-Honvéd MFA - Maglódi TC mérkozéstol eltekintve minden találkozót szombaton bonyolítanak le. Az élmezonyben rangadót tekintve az elso helyezett Soroksár SC a negyedik Rákosmente KSK-t fogadja hazai pályán, a Szeged 2011, Bp. Honvéd, Videoton triónak ugyan papíron könnyebb ellenfelekkel kell szembenéznie, azonban alighanem egyikojük ellenfele sem feltartott kézzel vonul ki az összecsapásra.

Szombat - 2014.03.08.
Videoton FC II
-
Orosháza FC
3 : 2
Bölcskei SE
-
Szeged 2011
1 : 1
Soroksár SC
-
Rákosmente KSK
2 : 0
Tolle UFC Szekszárd
-
ESMTK
2 : 4
Bajai LSE
-
Dunaharaszti MTK
0 : 0
Várfürdo-Gyulai TFC
-
FC Dabas
1 : 0
Monor SE
-
Komlói Bányász SK
1 : 1
 
 
2014.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
18.Forduló: Várfürdő-Gyulai TFC - FC Dabas
 

Szombat délután Gyulán lép pályára Honti József alakulata. A helyi Várfürdő-Gyulai TFC jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán. Az előző fordulóban hazai pályán 2:1 arányban diadalmaskodtak a Monorral szemben. A két csapat őszi mérkőzését 3:0 arányban a Gyula nyerte, így van mit törlesztenie a dabasi játékosoknak.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 18.Forduló
Idopont: 2014.03.08. (szombat, 14:30)
Helyszín: Gyula

Mérkozés: V-Gyulai TFC - FC Dabas

 
 
2014.03.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
17.Forduló: FC Dabas II - Dabas-Gyón FC
 

Rangadót rendeznek vasárnap délután Dabason. Kucsák István Megye II.osztályban szereplő csapata az Iszák Gábor által irányított Dabas-Gyón FC-t fogadja. A jó erőkből álló "vendégek" a második helyen állnak a tabellán, szorosan követve a Taksony SE-t. Iszák Gábor csapatában több egykori FC Dabas játékos játszik, így szinte mindegy éppen hol is tanyáznak a csapatok, helyi rangadóra készülhetnek mind a játékosok, mind a mérkőzésre kilátogató nézők és szimpatizánsok. A találkozó kezdési időpontja 14:30.

Esemény: Megye II.osztály, 17.Forduló
Idopont: 2014.03.09. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: Dabas, Sári

Mérkozés: FC Dabas II - Dabas-Gyón FC

 
 
2014.03.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkozések (2014.márc.08-09.)
 

Az első csapat szombaton Gyulára utazik, míg Kucsák István kettes csapata vasárnap hazai pályán fogadja a szintén helyi Dabas-Gyónt. Az utánpótlás csapatok érdekes mód mindannyian a Jászapáti FK korosztályos csapatai ellen mérkőznek. A nagyok (U-21 és U-17) szombaton hazai pályán fogadják őket, míg a kisebbek (U-15 és U-14) vasárnap Jászapátira utaznak.

csapat idopont mérkozés
FC Dabas Szombat, 14:30 V-Gyulai TFC - FC Dabas
FC Dabas II Vasárnap, 14:30 FC Dabas II - Dabas-Gyón FC
FC Dabas U-21 Szombat, 11:00 FC Dabas U-21 - Jászapáti FK U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 13:00 FC Dabas U-17 - Jászapáti FK U-17
FC Dabas U-15 Vasárnap, 12:00 Jászapáti FK U-15 - FC Dabas U-15
FC Dabas U-14 Vasárnap, 10:00 Jászapáti FK U-14 - FC Dabas U-14
 
 
2014.03.05.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Győzelemmel kezdte a tavaszt a Gyula
 

A Közép-csoport első tavaszi játéknapján a Monort látta vendégül a Gyula. Szoros összecsapást vívtak egymással a felek, amelynek végén a hazaiak örülhettek, mert 2-1-re győztek. 

A tavaszi nyitányon az első félidőben fölényben játszottak a gyulaiak, és a 19. percben egy szép akció után Sipos révén megszerezték a vezetést. A folytatásban is a hazaiak irányítottak, több helyzetük volt, de azok kimaradtak. Szünet után a vendégek nagyobb lendülettel kezdtek, átvették az irányítást, és a 65. percben egyenlítettek Horváth D. góljával.

A Gyula nem adta fel és a hajrában Okos beadása után Kristóf fejelt a vendégek kapujába.

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Monor 2-1 (1-0)
Gyula, 250 néző. vezette: ifj. Szilágyi

Gyula: Nagy B. — Kovács T., Vincze, Dócza, Kristóf — Okos, Bálint, Sipos, Kukla — Zádori I., Dragan (Zádori S.) Edző: Popovics Pál

Monor: Tóth Sz., Villányi, Horváth D., Kavalecz, Csikós, Csőke (Csáki), Dr. Selei, Mészáros, Benke (Magyar), Ribi, Szélpál (Barcsai) Edző: Vezér Ádám

Gólszerzők: Sipos 19.p, Kristóf 83.p ill. Horváth D. 65.p

Popovics Pál: "A szezonnyitó mérkőzések mindig kritikusak. Az elvégzett munka alapján biztos voltam abban, hogy az erőnléttel nem lesz gond. Örülök a győzelemnek."

Vezér Ádám: "Tipikusan x-es mérkőzés volt. Szerencsével nyert a hazai együttes. Mindkét csapat jól küzdött."

Forrás: beol.hu

 
2014.03.05.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
RÁKOSMENTE–BP. HONVÉD II.-MFA 2–5. Kapacina Valér: visszatérésként gól * Daru Bence nagy napja
 

Túl azon, hogy az NB III, Közép-csoportjának 17. fordulójában fővárosi rangadóra került sor a Sport téren, a hét gólt hozó találkozó – amelyen a Honvéd II. öt perc alatt fordított – több ok miatt is sokáig beszédtémát szolgáltathat.

Kezdjük ott, hogy a Simon Miklós vezette látogató úgy nyert 5–2-re, hogy a téli felkészülési időszak nagy felfedezettje, az NB I-es társulatban is találatokat „pötyögtető” Daru Bence kétszer volt eredményes, mindemellett ugyanennyi gólpasszal járult hozzá a Honvéd sikeréhez.

A télen Tatabányáról szerződtetett Ferkó Csaba hiába mutatkozott be góllal a Rákosmentében, mindez nem sokat ért. Nem úgy Kapacina Valéré: a 20 éves labdarúgó féléves kisvárdai kölcsönjáték után visszatérésként rögvest betalált, mégpedig a 88. percben.

Ablonczy Gerjénnek sem lehetett mindennapi az összecsapás, hiszen a szintén 20 esztendős labdarúgó 2008 nyarától öt szezonon át volt a kispestiek játékosa, az előző félévet pedig Egerben töltötte, a télen igazolt a XVII. kerületiekhez. Gyanítható, csak a mérkőzés előtt köszönthette mosolyogva az egykori társakat, a lefújás után ugyanis nem volt minek örülnie, ami még akkor is igaz, ha a 63. percben Mohácsi Péter váltotta.

NB III, Közép-csoport, 17. forduló

RÁKOSMENTE KSK–BUDAPEST HONVÉD II.-MFA 2–5 (1–3)
Sport tér, 200 néző. Vezette: Jakab Géza (Reinicz Gábor, Fehér Miklós)
Gólszerző: FERKÓ CSABA (1–0) a 10., DARU BENCE (1–1) a 19., KOZMA RICHÁRD (1–2) a 21., DARU BENCE (1–3) a 24., KOCSIS DÁVID (2–3) az 57., KOZMA RICHÁRD (2–4) a 69., KAPACINA VALÉR (2–5) a 88. percben

 
2014.03.05.
www.nb3.hu
FELNOTT
A Szeged 2011 bevezeti a szurkolói kártyát
 

A tavaszi szezonban bevezeti a szurkolói kártyát a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese.

– Külföldön már bevett szokás a szurkolói kártya, itthon is működik már több helyen, főleg az élvonalban, ám az NB III-ban mi leszünk az elsők, akik ebben lépnek. Előremutató kezdeményezés ez az MLSZ-es irányelv miatt is, amely szerint az NB I után az NB II-ben is kötelező lesz – ha nem is a következő szezontól, de talán utána már igen. Kötetlenebbé, személyesebbé teszi a kapcsolatot a szurkolókkal, és a kártya visszavonásig érvényes, azaz az esetleges szegedi visszatérésünk után is használható majd – mondta Tanács Attila az újítás kapcsán a delmagyar.hu-nak.

 
2014.03.05.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. A szekszárdi Deli Balázs balszerencsés térdsérülése
 

Bár 2–0-s félidei hátrány után 3–3-ra végzett a Szekszárd Orosházán az NB III, Közép-csoportjának tavaszi idénynyitóján, Kvanduk János, a látogatók mestere nem feltétlenül a döntetlen miatt búslakodhat.

A találkozó elején a vendégek labdarúgója, Deli Balázs ütközött az egyik vetélytárssal, majd volt még egy mozdulata, ami után lenn maradt a földön. A pórul járt futballistát hordágyon vitték le, és még Orosházán megnézte az orvos a sérült testrészt. A 12. percben Nánási Attila által váltott Deli Balázs minden bizonnyal térdszalag-szakadást szenvedett. A társulatra nem vár könnyű kilencven perc a bajnokság 18. fordulójában, szombat délután 14 óra 30-kor ugyanis a hétvégén a Soroksártól hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedő Erzsébeti SMTK-t fogadja.

 
2014.03.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.márc.03 - 2014.márc.09.

dátum
nap
program
2014.03.03.
Hétfo
Edzés: 18:00
2014.03.04.
Kedd
Edzés: 18:00
2014.03.05.
Szerda
Edzés: 18:00
2014.03.06.
Csütörtök
Edzés: 18:00
2014.03.07.
Péntek
Pihenonap
2014.03.08.
Szombat
18.Forduló 14:30 (V-Gyulai TFC - FC Dabas)
2014.03.09.
Vasárnap
Pihenonap
 
 
2014.03.03.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Kocsis Ferenc: ,,Nekem teljesen tiszta a lelkiismeretem...”
 

Féktelen bizonyítási vágy dolgozik benne. Az elszántsága érthető, hiszen Soroksáron három és fél szezon után köszönték meg a szolgálatait Kocsis Ferencnek. A 24 éves csatár tavasszal a szintén az NB III, Közép-csoportjában szereplő Dunaharaszti MTK-ban igazolná, hogy kár lenne őt leírni.

A délegyházi születésű, Kispesten nevelkedő támadó – aki az MTK-t is megjárta – az ősszel tíz bajnoki összecsapáson három gólig jutott, míg az elmúlt három és fél évadban összesen 78 találkozón 29 találatot szerzett.

– Igaz a pletyka? Valóban a Dunaharaszti elleni, 8–0-ra megnyert hazai bajnokin múlott a jövője, amelyen betalált és gólpasszig is jutott, mégis mennie kellett Soroksárról?
Mondhatnám azt is, hogy no comment, de nem bújok ki a válaszadás alól – felelte Kocsis Ferenc. – Igen, a ’Haraszti-meccsen múlott a jövőm. Több emberrel is beszéltem, akik kinn voltak, és azt mondták, jól futballoztam. Nekem teljesen tiszta a lelkiismeretem, mindent megtettem, ám úgy néz ki, hogy ez is kevés volt. De azt mondom, hogy nem lehet egy meccshez mérni a jövőt. Valószínűleg az ősszel voltak velem problémák, csak éppen nem tudom, micsoda.

– Mi lehetett gond? Félgőzzel edzett, netán késett a tréningről?
A nyári felkészülés során mindössze egy gyakorlásról hiányoztam. Az edzésmunkám alapján, úgy érzem, nem, de lehet, a vezetők vagy az edző erről mást mondana. Elhiheti, vagyok annyira kritikus magammal szemben, hogy tudom, nagy szélsőségek voltak a játékomban. Akadt igazán jó meccsem, ahogy volt nagyon rossz is.

– Alapesetben helye volna a nagy célokért küzdő, listavezető Soroksár keretében?
Nincs, és most nem a teljesítményemre gondolok.

– Ezt meg hogy érti?
Mindenki értse úgy, ahogy akarja, de a kérdésre az a válaszom, hogy nincs.

– A Dunaharaszti ellen valóban jól mehetett a játék, ha a DMTK leigazolta... A sors furcsa fintora, hogy éppen Króner Péter együttesét erősítheti a tavasszal?
Ha már ezt említi, remélem, hogy a sors megadja a lehetőséget, és bizonyítani tudom, hogy hiba volt elküldeni Soroksárról.

– Csak a Pest megyeiek hívták?
Hála az égnek, volt több helyről érdeklődés az irányomban. Nevesíthetek is: a Dorog volt nagyon komoly a ’Haraszti mellett, a többi érdeklődő „csak” megkeresett. Dorog a távolság miatt nem jött össze, a Dunaharaszti mellett ugyanakkor a közelség, a volt csapattársak, és az edző, Króner Péter személye döntött.

– A beilleszkedéssel akkor nem volt, nem lehetett probléma.
Olyan öltözőbe kerültem, ahol nagyon jó a hangulat, az idősek és a fiatalok között harmonikus a viszony, remek a légkör. Az edző és a másodedző is azon van, hogy minden stimmeljen, legyen csapatösszetartás.

– A felkészülése miként alakult?
Öt edzőmeccsen három gólt lőttem, de erőnlétileg még mindenféleképpen javulnom kell, mint ahogy a játékban is, de látom a fényt az alagút végén.

KRÓNER PÉTER, a DMTK edzője Kocsis Ferencről és a csapat felkészüléséről: „Mindenféleképpen szerettünk volna egy gyors, gólerős csatárt igazolni. Miután Kocsis Ferenc távozott Soroksárról, megszerzése kézenfekvő volt, hiszen a környéken lakik. És van egy motivációs tényező: meg szeretné mutatni a Soroksárnak, nem volt szerencsés elküldeni. Ezt a bizonyítási vágyat szeretnénk meglovagolni, és reméljük, nagy érték lesz nálunk. A véleményem az, hogy jót fog tenni neki a levegőváltozás és eredményes lesz a tavasz folyamán. A felkészülésünk? Felemásra sikerült, ugyanis az elején jól mentünk, ám jelenleg is lázas betegeim vannak, illetve a műfű miatt néhányan sarokproblémákkal küszködnek. Remélem, hogy a Videoton II. elleni bajnokin már teljes lesz a keretünk.”

A fenti interjú megjelent ezen sorok írójától a Sportszelet 2. lapszámában. Az NB III, Közép-csoport 17. fordulójának vasárnapi találkozóján a Dunaharaszti MTK hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Videoton II.-től.

 
2014.03.03.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Sok gólt és döntetlent hozott a Szekszárd orosházi vendégjátéka
 

A Közép-csoport első tavaszi játéknapján Orosházára utazott a Szekszárd és egy hat gólos meccsen, 3-3-as döntetlent játszott a hazai alakulattal. 

7. perc: Csák baloldali beadását Styecz 6 méterről bólintja a bal felsőbe, 1-0.
24. perc: Fülöp pontos passzát Baranyai vágta éles szögből a hálóba, 2-0.
51. perc: Jobb oldalon kap indítást Márk Krisztián, megtolja a labdát, majd 15 méterről a hosszúba gurít, 2-1.
52. perc: Egy védelmi hiba után Márk Attila középről lő kapura, ami megpattan és így a kapuba hullik, 2-2.
53. perc: Fülöp bal oldali szögletét Huszár 4 méterről fejeli a kapu fölé.
55. perc: Szűcs távoli bombája repül kissé kapu fölé.
57. perc: Deli Dániel veszélyes lövése gurul el a bal kapufa mellett.
66. perc: Füredi szögletét a hosszú oldalon álló Oláh centikről fejeli a felső sarokba, 3-2.
71. perc: Utánrúgásért Kuklis piros lapot kap.
81. perc: Egy 20 méteres vendég szabadrúgás a felső lécen csattan.
84. perc: Eladott labda után Oláh elé kerül a labda, de ő 16 méterről a kimozduló kapus felett mellé emel.
86. perc: Bedobás után a középen álló Fülöp elé kerül a labda, a lövését Ivancsics kapus bravúrral védi.
91. perc: Fejes jut labdához egy védelmi megingás után, majd kilövi a jobb alsó sarkot, 3-3.

Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd 3-3 (2-0)

Orosháza, 300 néző, vezette: Nazsa T.

Orosháza: Bordás - Medvegy, Ferenczi, Szabó N., Füredi - Styecz, Szűcs, Fülöp, Huszár (Márki 80') - Csák, Baranyai (Oláh 30')
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Szekszárd: Ivancsics - Rátkai, Ranga (Arena 78'), Márton, Deli B. (Nánási 12') - Márk K., Kuklis, Deli D., Fejes - Márk A., Micskó (Letenyei 69')
Vezetőedző: Kvanduk János

Gólszerzők: Styecz 7', Baranyai 24', Oláh 66', ill. Márk K. 51', Márk A. 52', Fejes 91'

Kiállítva: Kuklis 71'

Forrás és fotó: oroshazafc.gportal.hu

 

 
2014.03.03.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
ESMTK: "Vereség a Soroksártól, Bonica bravúrokkal! "
 

ESMTK - Soroksár 0 - 2 (0 - 2)

Pesterzsébet, Ady Endre u., 300 néző. Vezette: Zierkelbach P. (Horváth K., Éles A.).

ESMTK: Bonica – Bányai, Pintér, Nemes, Surányi – Soós I. (Bukovec 63. p.), Áder, Rápó (Zimon 76. p.), Kazi – Dobesch (Kóbor 63. p.), Fekete L.

Vezetőedző: Turi Zoltán.

Soroksár SC: Tarczy – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Vég B. – Lannert, Balogh B. (Kincses a szünetben), Nyilas E., Lisztes K.(Hodgyai 70. p.) – Rábold, Lovrencsics (Márkus 74. p.).

Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Farkas 4. p., Lisztes 19. p.

Sárga lap: Bonica 48. p., Zimon 79. p., Bukovec 85. p.

A héten elhunyt Novák Dezső emlékére 1 perces gyászszünet előzte meg a kezdést.

4. perc: A baloldalról járt sarokrúgás a vendégeknek. Lisztes szögletét 6 méterről Farkas a kapuba fejelte. 0 – 1

14. perc: Nagy egyenlítési alkalmat hagyott ki csapatunk! Lannert a saját térfelének közepén eladta a labdát. Fekete egy az egyben vihette a kapusra a labdát, azonban a kapusba lőtt.

19. perc: Lisztes kapott labdát 30 méterre a kaputól, átvette, elindult a kapu felé, majd 25 méterről, a kapuval szemben a jobb felső sarokba lőtt. Nagy gól volt! 0 - 2

48. perc: Nemes Norbert buktatta Nyilast a 16-oson belül, 11-es! A büntetőt a sértett a kapu mellé lőtte.

80. perc: Miközben Bonica több alkalommal is bravúros védéseket mutatott be, nagy helyzet adódott a Soroksár kapuja előtt. Bukovec beadása elszállt több ember előtt is, Áder óriási helyzetben lyukat rúgott, majd ismét Bukovechez került a labda, de Ő sem talált a kapuba.

 
2014.03.03.
www.vidi.hu
FELNOTT
Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Vidi II
 

Két 23 pontos csapat mérkőzött meg ma délután Dunaharasztiban, az NB III-as bajnokság első 2014-es fordulójában. Ősszel a két együttes 1-1-es döntetlent játszott egymással, a gólokat Lupeta valamint Rétsági szerezték. Második csapatunkban mind a négy új téli igazolásunk a kezdőben kapott helyet. Ács Ádámnak ez volt az első hivatalos felnőtt bajnoki mérkőzése.

Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. Igazán nagy gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, Pajovicsnak egy alkalommal kellett védenie a 17. percben, de a 15 méterről leadott, nem túl erős lövés nem okozott gondot kapusunknak. A túloldalon Elek fejesét követően az egyik hazai védő kezére pattant a labda, a játékvezető azonban nem adott büntetőt.

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, a kapuk nem forogtak veszélyben, a küzdelem viszont egyre nagyobb volt a pályán. Az 59. percben Mészáros döngölte földbe Kiprichet, és mivel a hazai játékosnak már volt egy sárgája, így a kiállítás sorsára jutott. Vítor Campelos azonnal reagált az emberelőnyre, és az egyik védekező középpályás - Varga Tamás - helyére egy támadó szellemű játékost, Géresi Krisztiánt küldte pályára. A 69. percben Baracskai 16-osról lőtt kapura, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 78. percben Géresi 25 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, a labda a sorfalon megpattant, és a hálóban kötött ki (0-1). Géresi a felkészülési időszakban két gólt is lőtt csereként pályára lépve - a Siófoknak és a Kozármislenynek -, úgy látszik, ezt a jó szokását megtartotta. A 87. percben egy szélről érkező beadásról maradt le Elek Bence, de a hosszún érkezett egyedül Molnár, azonban a csúszós talajon megcsúszott, így oda lett a helyzet. A 91. percben Elek egy az egyben vitte a labdát a kapusra, közeli lövését azonban bravúrral védte Szappanos.

Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, második csapatunk idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszi szezont.

 
2014.03.02.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Soroksár: "Magabiztos idényrajt" - ESMTK - Soroksár SC 0-2
 

Jól kezdte felnőtt csapatunk az NB III Közép-csoportjának tavaszi idényét, hiszen a mindig rangadónak számító ESMTK elleni idegenbeli mérkőzést 2-0 arányban nyerte meg.

A 400 néző előtt indult mérkőzés jól kezdődött a vendégcsapat számára, hiszen a 4. percben Lisztes jobb oldali szöglete után Farkas Attila bólintott a hazai kapuba. 1-0 A gól után lendületben maradt a sárga-fekete csapat, és több helyzetet is kialakított az erzsébeti csapat kapuja előtt. A 19. percben tovább nőtt a vendég előny. Lisztes vezette fel a labdát a hazai csapat térfelének közepén, 25 méterről lövésre szánta el magát, amely után a labda védhetetlenül vágódott Bonica kapujába. 2-0 Az első félidőben a kétgólos előny birtokában sem állt le a vendégcsapat, de helyzeteit nem tudta gólra váltani.

A második félidő hatalmas gólszerzési lehetősséggel indult a soroksári csapatnak: Nyilas Eleket állították meg szabálytalanul a hazai 16-oson belül, a jogos tizenegyest azonban a sértett elhibázta, így maradt a kétgólos különbség. A kihagyott 11-es után a második félidő jobbára mezőnyjátékot hozott. A hazai csapat mindent megtett az eredmény kozmetikázására, de a listavezető taktikusan őrizte a kétgólos előnyt. A mérkőzés vége előtt még egy Lannert kapufának is tapsolhatott a közönség, azonban az eredmény már nem változott, és a soroksári csapat az idegenbeli győzelmével ismét visszaállította hatpontos előnyét a tabellán.

NB III. Közép-csoport, 17. forduló: ESMTK - Soroksár SC 0-2 (0-2)

Soroksár SC: Tarczy - Vass Zs., Pandur, Farkas, Végh - Lisztes, Lannert - Balogh B., Nyilas, Rábold - Lovrencsics

Csere: Balogh B. helyett Kincses a szünetben; Lisztes helyett Hodgyai a 61.percben; Lovrencsics helyett Márkus a 74. percben.

Gólszerzők: Farkas A. (4.), Lisztes (19.)

Varga Attila vezetőedző: Az első félidőben lerendezhettük volna a mérkőzést,egy fél bajnokságra való helyzetet hagytunk ki! Egységes csapatot alkottunk, de a játékunkról nem mondható el ugyanez, mert felfogásbeli, helyezkedési hibák jellemeztek minket, pontatlan játékot nyújtottunk. Taktikailag nem voltunk hibátlanok, nem úgy működtünk ahogy az elvárható.

 
2014.03.02.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Egygólos vereség a Videotontól"
 

DMTK - Videoton II 0-1

Az NB III Közép-csoport első tavaszi játéknapján a Videoton második számú csapatát látta vendégül a Dunaharaszti. 

 
2014.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Bajai LSE (1 : 1)
 

Esemény: Bajnoki mérkőzés - NBIII - 17.Forduló

Idopont: 2014.03.02. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: FC Dabas Stadion, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Bajai LSE (1 : 1)

Gólszerzok: Gyori Z (35p) ill. Pigay (67p)

FC Dabas: Scheilinger - Hegyes, Szirtesi, Gyori, Danyis - Dévai, Electo (Tóth M - 71p), - Szabó B, Buczkó (Kovacsik - 48p) , Dobray, Gáspár

Csere: Kovacsik, Tóth, Szabó M, Kálmán, Ignácz, Palchuber, Horváth

Vasárnap kora délután lejátszotta elso tavaszi bajnoki mérkozését Honti József csapata. A találkozónak a dabasi mufüves pálya adott otthont. Noha az elso játékrész túlnyomó részében a vendég csapat dominált, a vezetést az új dabasi szerzemény, Gyori Zoltán jóvoltából mégis a hazai csapat szerezte meg a 35.percben (1:0). A második játékrészben Gáspár Balázs eldönthette volna a három pont sorsát, ám lövése elkerülte a kaput, így maradt az egy gólos hazai vezetés. Ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 67.percben a bajai Pigay talált a hazai kapuba, egalizálva az eredményt (1:1). A mérkozés vége felé szinte teljesen fellazultak a védelmek, így mindkét csapat kapuja szinte percenként forgott veszélyben. Több gól azonban már nem született, így 1:1-es döntetlennel zárult a 17.forduló dabasi összecsapása.

A soron következo hétvégén a 6.helyen álló Várfürdo-Gyulai TFC vendégeként lép pályára az FC Dabas NBIII-as csapata. A találkozó szombat délután 14:30-as kezdéssel kerül megrendezésre Gyulán.

 
 
2014.03.02.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 17.Forduló - Vasárnapi mérkozések
 

Mint ismeretes, az oszi szezon ráadásaként az elso tavaszi fordulót is lejátszották a csapatok, így mindössze tizennégy mérkozésük marad a minél jobb helyezés elérésére. A szombati játéknapon öt, míg vasárnap három találkozót rendeznek.

Vasárnap - 2014.03.02.
FC Dabas
-
Bajai LSE
1 : 1
Dunaharaszti MTK
-
Videoton FC II
0 : 1
ESMTK
-
Soroksár SC
0 : 2
 
 
2014.03.02.
www.nb3.hu
FELNOTT
Közép csoport: a 17. forduló eredményei
 

Továbbra is tapad a Szeged 2011 a Soroksárra, miután a Tisza-partiak 2-0-ra nyertek a Komló ellen. Igyekszik üldözni a Szeged 2011-Grosics Akadémia a listavezető Soroksárt. A Tisza-partiak a Komlót fogadták az NB III tavaszi nyitányán és nyertek 2-0-ra a baranyaiak ellen. A Honvéd második csapata könnyedén nyert 5-2-re Rákoskeresztúron az RKSK vendégeként.

Az NB III közép csoportjának 17. fordulóbeli, szombati eredményei:

Maglód – Bölcske 0-0

Gyulai Termál FC – Monor 2-1 (1-0)
gólszerző: Sipos 13., Kristóf 83. illetve Horváth 65.

Orosháza FC – TOLLE-UFC Szekszárd 3-3 (2-0)
gólszerző: Styecz 7., Baranyai 24., Oláh 65. illetve Márk K. 51., Márk A. 52., Fejes 91.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Komlói Bányász 2-0 (1-0)
gólszerző: Máté 3., Germán 73.

Rákosmenti KSK – Budapest Honvéd FC-MFA 2-5 (1-3)
gólszerző: Ferkó 10., Kocsis 57. illetve Daru 19., 24., Kozma 21., 69.,  Kapacina 88.

 
2014.03.01.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Dunaharaszti MTK II - FC Dabas II (1 : 0)
 

Nem sikerült túl jól a szezonkezdet a Kucsák István által irányított FC Dabas II-nek. A csapat Dunaharasztira látogatott szombaton délután és egy gólos vereséget szenvedett a helyi DMTK-tól.

Jövő hétvégén javíthatnak a fiúk, bár feladatuk nem lesz egyszerű, mivel a jó erőkből álló és jelenleg második helyezett Dabas-Gyón FC-t fogadják.

Esemény: Megyei II.osztály, 16.Forduló
Idopont: 2014.03.01. (szombat, 14:30)
Helyszín: Dunaharaszti

Mérkozés: Dunaharaszti MTK II - FC Dabas II (1 : 0)

Gólszerzok: -

 
 
2014.03.01.
www.fcdabas.hu
UP
FC Dabas: Utánpótlás eredmények
 
U-21
Veresegyház VSE - FC Dabas U-21
1 : 1 (1:1)
 
2014.03.01.
Gól:
- Kmetyó M
 
U-17
Veresegyház VSE - FC Dabas U-17
6 : 2 (4:0)
 
2014.03.01.
Gól:
- Kiss Á
 
- Zelovics A
 
U-15
FC Dabas U-15 - Főnix ISE
11 : 1 (3:1)
 
2014.03.01.
Gól:
- Balogh G (6)
 
- Babos D (2)
 
- Kőszegi Z
 
- Mráz M
 
- Zsíros M
 
U-14
FC Dabas U-14 - Főnix ISE
5 : 3 (2:3)
 
2014.03.01.
Gól:
- Geiszlinger
 
- Tassy V
 
- Soóky Zs
 
- Nagy F
 
- Csaba B

 

 
 
2014.03.01.
www.maglodtcl.hu
FELNOTT
Maglód: "Még várnunk kell az újabb győzelemre"
 

MAGLÓDI TC - BÖLCSKEI SE  0 - 0

Maglód, Kertész Károly Stadion, 250 néző
jv: Kovács G. (Szabó P., Szeles K.)
sárga lap: Buzás V. ill. Miskovicz R., Forray B.
kiállítva: Szkunc V. 44p (a játékvezető megsértéséért)

Maglódi TC: Roma G. - Buzás V., Szőke R., Oláh M. (Bornemissza I. 79p), Bogdán Sz. - Lázár B., Weisz T., Domonyi R., Szkunc V. - Banai B. (Németh Zs. 84p), Hollauer B. vezetőedző: Gálvölgyi István

Bölcskei SE: Varga Sz. - Laták B. (Farsang P. 60p), Kecse M. (Fröhlich R. 82p), Tóth J., Miskovicz R., Eisenberger T., Blatt P., Tamási G., Féhr D., Budai D., Forray B. (Besenczi I. 74p)

Az őszi utolsó, Komló elleni találkozónkhoz képest nagyon nagyot változott kezdő csapatunk. Csak Szőke Róbert és Weisz Tamás maradt meg hírmondónak az őszihez képest. Ugyan a csapat megváltozott, de az eredmény nem sokat javult, legalábbis egyenlőre. Sajnos egy fegyelmezetlenség miatt egy félidőt emberhátrányban kellett játszanunk, amely alatt ugyan mi domináltunk jobban, de megnyerni a találkozót nem tudtuk. Jövő héten, a Bp. Honvéd ellen remélhetőleg már pályára léphet a jelenleg beteg Murinai Barna és a most még eltiltott Csepregi Tamás is és reméljük hamarosan újra három pontnak örülhetünk.

Gálvölgyi István (vezetőedző, Maglódi TC): Kiegyenlített első félidőt játszottunk, ahol véleményem szerint nekünk kicsivel nagyobb lehetőségeink voltak. Sajnos a kiállítás nagyon rosszkor jött és egy félidőt emberhátrányban kellett játszanunk, amely igen meghatározta a játékképét. Ennek ellenére úgy gondolom több helyzetünk volt és közelebb álltunk a győzelemhez, de a három pontot megszerezni nem tudtuk.

Nagyon csalódott?

Nyilván szerettünk volna nyerni, de ahogy említettem a korai kiállítás nagyban befolyásolta a taktikánkat. Az mindenestre bíztató, hogy az emberhátrány ellenére is tudtunk dominálni és esélyünk volt nyerni.

 
2014.03.01.
www.honvedfc.hu
FELNOTT
Honved MFA: Magabiztos győzelem
 

NB III, Közép csoport, 17. forduló

Rákosmenti Községi SK – Budapest Honvéd-MFA 2-5 (1-3)

Budapest, RKSK Sporttelep, 200 néző

Játékvezető: Jakab Géza (Reinicz Gábor, Fehér Miklós)

RKSK: Komora László – Dara Gábor, Csiszár Zoltán, Gál Szabolcs (Márton Dávid 46’), Müllerlei Szabolcs – Mohácsik Gábor, Ablonczy Gerjén (Mohácsi Péter 63’), Szabó Péter – Ferkó Csaba, Mohamed Hamed (Boda József 75’), Kocsis Dávid

Vezetőedző: Halgas Tibor

Honvéd-MFA: Szemerédi Norbert – Alexis Sundas, Kovács János, Bobál Dávid, Polyák Kristóf – Csábi Mihály, Csemer Gyula, Kozma Richárd (Szabados Krisztián 76’) – Kapacina Valér, Daru Bence (Novák Mátyás 66’), Koszta Márk (Gazdag Dániel 46’)

Vezetőedző: Simon Miklós

Gólszerzők: Ferkó Csaba (10’, 1-0), Daru Bence (19’, 1-1), Kozma Richárd (21’, 1-2), Daru Bence (23’, 1-3), Kocsis Dávid (57’, 2-3), Kapacina Valér (69’, 2-4), Kapacina Valér (88’, 2-5)

Az NB III 17. fordulójában a harmadik helyen álló csapatunk a tabella negyedik helyét elfoglaló RKSK otthonába látogatott. A találkozóra az NB I-es csapatunk mérkőzésével azonos időben került sor, mivel a házigazdák nem járultak hozzá klubunk azon kérelméhez, hogy az összecsapás egy nappal később kerüljön megrendezésre.

A találkozóra érdekes körülmények között került sor. Miután az RKSK öltözője helyhiány miatt alkalmatlan arra, hogy ott egy teljes csapat készüljön fel a mérkőzésre, így játékosaink jobb híján a csapatbuszban öltöztek át, és ott vettek részt a taktikai eligazításon is. A sportpályát körülvevő nézőtéren a mintegy tizenöt-húsz ütött-kopott műanyag széket leszámítva kizárólag állóhelyről lehet követni az eseményeket.

A találkozó a közelmúltban elhunyt Novák Dezső emlékére gyászszünettel kezdődött. A kezdőrúgást Dunai Mónika, a kerület országgyűlési képviselőjelöltje végezte el.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott: a 3. percben Polyák Kristóf bal oldali beadása után Daru Bencéről került a kapu mellé a labda. A 7. percben Dara tört középen kapura, a 16-osra belülre érve lőtt, Szemerédi szépen védett. Egy perccel később nagyon elnéztünk egy jobb oldali beadást, Gál Szabolcs azonban szerencsénkre hatalmas ziccerben az égbe lőtt. A 9. percben ezúttal balról aludtunk el, a rövid saroknál lévő Ferkó Csaba pedig 3 méterről a kapunkba bombázott. 1-0! A 19. percben Kapacina a harmadik szögletét végezhette el, és ez is tökéletesen kanyarodott középre. Miután ügyesen foglaltuk le a hazaiak védőit, így Daru Bence egyedül maradhatott középen, és szépen emelkedett a magasba, majd hét méterről a kapu közepébe fejelt. 1-1! Két perccel később Csábi átadását Kozma először még a kapusba lőtte, néhány másodperccel később azonban kitűnően vette észre, hogy Komora kapus kint áll, és 20 méterrel parádés mozdulattal emelt a kapu bal oldalába. 1-2! A következő találatunkra is csak két percet kellett várni. Csábi beadása után Daru elé került a labda, aki hatalmas gólt lőtt a léc alá. 1-3! A 29. percben a hazai oldalon Ferkó is átemeléssel próbálkozott, a felső léc azonban velünk volt. Két perccel később Sundas bombázott távolról a jobb alsó sarok mellé. A 35. percben volt játékosunk, Ablonczy Gerjén 17 méteres szabadrúgását védte nagy bravúrral Szemerédi, majd nem sokkal később egy veszélyes beadás után mentett szépen kapusunk. A 41. percben Kozma beadása után Csábi került a földre az ötösön belül, a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

A második félidő elején a csereként beállt Gazdag kapott sárga lapot, majd az 57. percben egy jobb oldali szöglet után Kocsis közelről szépített. 2-3! Szerencsére hamarosan rendeztük a sorainkat, és a 69. percben Csábi hámozta át magát a hazai védőkön, majd Daruhoz passzolt, akinek a lövését Komora még védeni tudta, de Kapacina elé került a labda, aki néhány lépésről az üres kapuba lőtt. 2-4! Az utolsó negyedóra elején előbb Kapacina, majd Csábi lőtt távoli szabadrúgásból kevéssel a kapu fölé. A 88. percben ismét Csábi indult meg középen, lövése után a védőkről Kapacina elé pattant a labda, aki 20 méterről a kapu közepébe bombázott. 2-5! A rendes játékidő utolsó percében egy parádés támadás végén Csábi lőtt a kapu jobb alsó sarkába, azonban az asszisztens szerint mindezt lesről tette. Háááát...

A találkozó első tíz percében még viszonylag könnyedén zavarba hozható volt a védelmünk, azonban a hazaiak vezető találatát követően gyorsan rendeztük a sorainkat, és végül magabiztos győzelmet arattunk a csoport egyik élcsapatának otthonában, visszavágva ezzel az őszi 3-1-es vereségért.

 
2014.03.01.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd 3 - 3
 

Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd  3 - 3 (2 - 0)

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 300 néző
2014. március 1. 14:30

Vezette: Nazsa Tamás (Kövér Tamás, Lászlai Róbert)

Orosháza: Bordás - Medvegy, Ferenczi, Szabó N., Füredi - Styecz, Szűcs, Fülöp, Huszár - Csák, Baranyai
Vezetőedző: Kvasznovszky József

 
2014.03.01.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: magabiztos játékkal behúzta a Szeged a kötelezőt
 

Bár a gólszüret elmaradt, de egy percig sem forgott veszélyben a Szeged-Grosics győzelme a sereghajtóval szemben.

A mérkőzés a Szeged-Grosics szája íze szerint kezdődött, szinte az első támadásából gólt szereztek, a folytatásra azonban nem hatott ki ez a lendület. A hazaiak játéka magabiztos volt, alig jutott el a Komló Molnár kapujáig. A mérkőzés egészét tekintve elmondható, hogy egy percig sem forgott veszélyben a kék-feketék győzelme. A támadójáték még apróbb korrekciókra szorul, de a küzdés, az akarat ma meghozta a 3 pontot. Biztató lehet a jövőre nézve, hogy egy ilyen brusztolós meccsen simának mondható győzelmet szerzett Nyilas Elek alakulata.

A mérkőzés végén Tanács Attila technikai igazgató elmondta, hogy jól vizsgázott a szurkolói kártya, a beengedésnél két percet vett igénybe az igazolványok kiadása, melyből 62 darabot osztottak ki.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Komlói Bányász SK 2-0 (1-0).
Gyula, Grosics-akadémia 100 néző. Vezette: Farkas Tibor (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, B. Kapic, Szabó Cs., Farkas, Markovic, Zelenyánszki, Ács, Máté (Pászka 87′), Manga (Bartyik 46′), Germán (Dombai 77′). Vezetőedző: Nyilas Elek.

Komló: Herbert – Dudar, Halasi, Kurbuly, Szabó K., Dömény, Nagy, Berdó, Turi, Pallósi (Vörös 68′), Tóth.

Gól: Máté (3′), Germán (73′)
S árga lap: Farkas (81′), illetve Dömény (39′), Dudar (70′), Szabó K. (78′), Nagy (91′).

Nyilas Elek: “Ez a Komló nem ugyan az, mint ami tavaly volt 16 játékosból 13 kicserélődött, rá is nyomta a játékunkra a bélyeget a kötelező győzelem kényszere. Ellenfelünk bátran futballozott. Meglátszott a teljesítményünkön az is, hogy keveset fociztunk füvön, az időjárás is gyakran váltakozott az elmúlt időszakban, de főként fejben voltunk tompábbak. A lényeg, hogy ezt a meccset megnyertük, a kiszenvedett győzelmek később igen értékesek lehetnek, annak tükrében főleg, hogy tavaly az ehhez hasonló derbiken bizony buktunk pontokat.”

Vas László: “A buszon maradtunk egy kicsit, ez az öt és fél órás út megviselte a fiúkat, gyorsan bekaptuk az első gólt, ami nyugodttá is tette a Szeged játékát. A hazai gárda megérdemelten nyert, a vereség ellenére elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen öt játékosomnak nem érkezett meg a játék engedélye, így nem tudunk úgy felállni, ahogy a felkészülés alatt gyakoroltunk. Láttam pozitív jeleket, de ez pontokban nem mutatkozott meg.”

 
2014.03.01.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 17. forduló, szombati eredmények - Frissítve!
 

Szombaton öt mérkőzéssel rajtolt a Közép-csoport tizenhetedik játéknapja.

Közép-csoport 17. forduló, szombati eredmények:

14:30 Orosháza FC - Tolle UFC Szekszárd 3-3
Gólszerzők: Styecz 7.p, Baranyai 24.p, Oláh 66.p ill. Márk K. 51.p, Márk A. 52.p, Fejes 91.p 

14:30 Rákosmente KSK - Budapest Honvéd-MFA 2-5
Gólszerzők: Ferkó 10.p, Kocsis D. 57.p ill. Daru 19.p, 24.p, Kozma 21.p, 69.p, Kapacina 88.p 

14:30 Maglódi TC - Bölcskei SE 0-0

14:30 Szeged 2011 - Komlói Bányász SK 2-0
Gólszerzők: Máté 3.p, Germán 73.p 

14:30 Várfürdő-Gyulai Termál FC - Monori SE 2-1
Gólszerzők: Sipos 19.p, Kristóf 83.p ill. Horváth D. 65.p