FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
2014.02.28.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
NBIII. Közép-csoport - 17.Forduló - Szombati mérkőzések
 

Mint ismeretes, az oszi szezon ráadásaként az elso tavaszi fordulót is lejátszották a csapatok, így mindössze tizennégy mérkozésük marad a minél jobb helyezés elérésére. A szombati játéknapon öt, míg vasárnap három találkozót rendeznek.

Szombat - 2014.03.01.
Orosháza FC
-
Tolle UFC Szekszárd
3 : 3
Rákosmente KSK
-
Budapest Honvéd MFA
2 : 5
Maglódi TC
-
Bölcskei SE
0 : 0
Szeged 2011
-
Komlói Bányász SK
2 : 0
Várfürdo-Gyulai TFC
-
Monor SE
2 : 1
       
 
 
2014.02.28.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Közép-csoport 17. forduló - beharangozó!
 

A Közép-csoport elso tavaszi játéknapján rögvest komoly erofelmérok elott állnak a csapatok, ezért izgalmas hétvége elott állnak a szurkolók. Ahogy azt Olvasóink már megszokhatták, a csoport mérkozéseit Króner Péter, a Dunaharaszti MTK vezetoedzojének tippjeivel harangozzuk be.

Orosháza - Szekszárd: Az Orosháza általában otthon hozza a meccseit és ez tavasszal is így lesz. Tippem: 2-1

Rákosmente - Budapest-Honvéd MFA: Nagy változások és sok új igazolás volt télen az RKSK-nál. A Honvéd játékereje függ a visszajátszók számától, ezért döntetlent várok. Tippem: 1-1

Maglód - Bölcske: A Bölcske az osz végére megacélosodott, sorban nyerte a mérkozéseket, a Maglód viszont alaposan beerosített télen, ezért most az o sikerükre számítok. Tippem: 2-1

Szeged 2011 - Komló: Nem kérdéses, a Szeged bajnoki címért, a Komló a tisztes helytállásért küzd tavasszal. Annak ellenére, hogy a mostani vendégek osszel pontot raboltak az akkori látogatóktól, most ki fog jönni a két együttes közötti különbség. Tippem: 4-1

Gyula - Monor: A Gyula felkészülési eredményei tiszteletet parancsolnak, a Monor viszont sok rutinos, tapasztalt játékost igazolt. Mindezektol függetlenül szerintem, otthon marad a három pont. Tippem: 2-1

Dabas - Baja: Ha el akarja érni céljait a Dabas, akkor ezeket a meccseket hoznia kell. Tippem: 2-1

Dunaharaszti - Videoton II: A Videoton nagyon átalakult, új, az osszel még az NB I-ben is pályára lépo játékosokat igazolt, sot néhány labdarúgójuk télen már az elso kerettel végezte a felkészülést. Ezek tükrében, a döntetlent is bravúrnak tartanám. Tippem: 1-1

ESMTK - Soroksár: A Soroksár az aranyéremre tör, de az ESMTK már osszel is bizonyította, hogy a fiatal csapata helyt tud állni az erosebb együttesek ellen. Ennek ellenére, a vendégek az esélyesebbek. Tippem: 1-2

 
2014.02.28.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
17.Forduló: FC Dabas - Bajai LSE
 

Vasárnap délután megkezdi tavaszi szereplését az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. Az elso tavaszi ellenfél a Bajai LSE lesz, aki mindössze két ponttal és két helyezéssel áll Honti József fiai elott, így egy esetleges gyozelemmel a remek kezdés mellett máris elindulhatna felfelé a dabasi csapat a tabellán. A találkozó kezdési idopontja 14:30.

Esemény: NBIII. Közép-csoport, 17.Forduló
Idopont: 2014.03.02. (vasárnap, 14:30)
Helyszín: FC Dabas Stadion

Mérkozés: FC Dabas - Bajai LSE

 
 
2014.02.26.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Kizárták az Egert!
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2014. február 27-i ülésén versenyügyi eljárás során az Egri FC Kft. csapatát a 2013-2014. évi NB III. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Keleti csoportjából kizárta.

Az Egri FC Kft. csapata a bajnokság versenykiírásában meghatározott mérkőzésszám 50%-át lejátszotta, így az ellenfeleivel szemben elért eredményt meghagyja. Az Egri FC Kft. csapata addig lejátszott eredményeit (pontok és gólkülönbség) törli, és a bajnoki osztály utolsó helyére helyezi. A bajnokság hátralévő mérkőzésein a kizárt Egri FC Kft. csapat ellenfelei a mérkőzések 3 pontját 3-0 gólkülönbséggel kapják meg.

Forrás: mlsz.hu

 
2014.02.27.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felnott átigazolási körkép
 

2014.február 21-én pénteken véget ért az átigazolási idoszak. Az alábbi táblázatban a Honti József által irányított NBIII-as felnott csapat és Kucsák István Megye II.osztályú alakulatának téli játékosmozgását tekinthetik meg:

FC Dabas - NBIII-as csapat

távozott
poszt
hova távozott
1.
Bán Zsolt
középpályás
Üllo SE
2.
Csepregi Tamás
középpályás
Maglódi TC
3.
Tóth István
középpályás
.
4.
Csombók Felicián
csatár
.
5.
Kerekes Zsolt
csatár
Nagykorös
érkezett
poszt
honnan érkezett
1.
Scheilinger György
kapus
MTK Hungária
2.
Gyori Zoltán
védo
Tököl VSK
3.
Hegyes Péter
védo
Dunaharaszti MTK
4.
Dobray Zsolt
középpályás
Érdi VSE
5.
Ignácz Szilveszter középpályás Ferencvárosi FC
6.
Kovacsik Tibor
középpályás
Dunaharaszti MTK
7.
Bozsik Viktor csatár Monor SE
8.
Horváth Zoltán csatár Ferencvárosi FC
9.
Kálmán Tamás csatár Veszprém FC

 

FC Dabas II - Megye II-es csapat

távozott
poszt
hova távozott
1.
Kocsis Tamás középpályás Ausztria
2.
Pribék Tibor középpályás Inárcs
érkezett
poszt
honnan érkezett
1.
Monok Viktor kapus Hernád
2.
Karsza János védo Újhartyán
3.
Feczesin István középpályás Dabas
 
 
2014.02.26.
www.fcdabas.hu
UP
U-11 Teremtorna beszámoló
 

2014.február  16-án felkészülési teremtornát rendeztünk a dabasi OBO Arénában a 2003-ban született labdarúgók részére.

Résztvevo csapatok: Budapest Honvéd, Gloriett SE, Cegléd VSE, Vecsési FC, Kalinkovo, FC Dabas.

Körmöczy Szebasztián: "Az említett csapatok biztosították a torna magas színvonalát, és kiemelném azt az érdekességet, hogy a tornán Dabas testvérvárosa is szerepelt. A verseny célja: a sportbaráti kapcsolatok ápolása, emellett verseny lehetoség biztosítása a téli felkészülési idoszakban.  A torna minden szempontból elérte a célját."

a teremtornáról készült galériát a képre kattintva tekintheti meg

 
2014.02.26.
www.nb3.hu
FELNOTT
Jövore az NB III-ban is kötelezo lesz a klublicenc
 

A 2014/2015-ös szezontól kezdve immár az NB III-ban és a megyei I. osztályokban is kötelezo lesz a klublicenc megléte az induló csapatoknak.

A 2014/2015-ös szezonban csak olyan klubok indulhatnak majd el a labdarúgó NB III-as és megyei I. osztályú küzdelemsorozatban, amelyek rendelkeznek amator licenc-szel.

Az új kezdeményezésrol Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója az alábbiakat mondta el.
– Ezt azért kéri, vezeti be a szövetség, mert egyfajta pénzügyi elore gondolkodást szeretne, költségvetés-készítést, amely révén megszüntetheto az az állapot, hogy valaki esetleg emiatt kénytelen ido elott befejezni a bajnokságot – árulta el a sportvezeto. – Némileg ismerve az ezekben az osztályokban lévo egyesületek napi tevékenységét, nem lesz nehéz elvégezni az adminisztrációt, hiszen szinte mindenhol alkalmaznak olyan szakembert, aki gazdasági területen jártas.

Sajti Viktor hozzátette: az eljárást el kell kezdeniük azon megyei II-es kluboknak is, amelyeknek szándékukban áll az osztályváltás – és ezt természetesen eredményeik is alátámasztják.
– Hogy ha valakinek gondja akad, annak természetesen az Igazgatóság valamennyi munkatársa áll a rendelkezésére – hangsúlyozta Sajti Viktor, megemlítve azt is: a Magyar Labdarúgó Szövetség az elso esztendoben nem fogja szankcionálni a hibákat. A megyei igazgató kijelentette még, hogy a licencben érintett kluboknál a pályahitelesítési folyamat elorébb jön, júniusról áprilisra.

Forrás: szon.hu

 
2014.02.26.
www.mlsz.hu
FELNOTT
Ötnapos edzotáborral készült a tavaszi szezonra az NB III-as bírói keret
 

Öt napon keresztül edzotáborozott az NB III-as keret Vecsésen.

Jóformán még ki sem hult a Puskás Ferenc Stadion rekortánpályája az NB I-es és NB II-es játékvezetok és asszisztensek fizikai felméroje után, következett az NB III-asok tesztje. A futást követoen a vecsési Hotel Airport várta a 29 játékvezetot és 57 asszisztenst, akikhez késobb 31 ellenor csatlakozott.

A Hanacsek Attila JB alelnök által tartott megnyitót követoen szellemi tesztet töltötték ki a résztvevok, majd elkezdodött az eloadássorozat. Németh Ádám FIFA-játékvezeto az illegális kéz és karhasználat felismerésérol, következetes büntetésérol osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A szintén profi bíró Erdos József a szabálytalanságok színlelését vette górcso alá.

A harmadik napon Gaál Gyöngyi praktikus tanácsokkal szolgált: a játékvezetok adminisztrációs kötelmeirol, a jegyzokönyv kitöltésérol beszélt. A Bayer Leverkusen–Paris Saint Germain Bajnokok Ligája-mérkozést nagyszeruen levezeto Kassai Viktor az eroszakos cselekedetek és súlyos szabálytalanságok észlelésérol, büntetésérol értekezett. Délután az ominózus BL-találkozó alapvonali játékvezetoi álltak a pulpitushoz. Bognár Tamás a játékkövetésrol, a helyezkedésrol, a pozíció helyes megválasztásáról, míg Fábián Mihály a nyilvánvaló gólhelyzetekrol szólt.

Nem pusztán a mérkozés szituációk kerültek terítékre, Sáfár Sándor fitnesz tréner az edzéselméletrol és az étkezési tanácsokról adott praktikus információkat. Solymosi Péter NB I-es játékvezeto eloadása A prevenció és a pro-aktivitás szerepe a játékvezeto fegyelmezo tevékenységében címet viselte. A szintén elso osztályú dirigens Farkas Ádám a játék folyamatosságának biztosításáról, az elonyszabály átgondolt alkalmazásáról részletezte meglátásait. A világbajnokságot, olimpiai finálét és BL-döntot is megjárt Eros Gábor FIFA-asszisztens az aktív és passzív leshelyzetek helyes elbírálását elemezte.

A zárónapon a Maribor–Sevilla Európa Liga-mérkozésrol érkezo Vad II István a büntetoterület hatékony felügyeletérol vázolta elképzeléseit. A szintén FIFA-játékvezeto Andó-Szabó Sándor a kezezések helyes elbírálását analizálta. Az elméleti teszt kiértékelését követoen Puhl Sándor JB alelnök zárszavával fejezodött be az edzotábor, s így az NB III-as keret tagjai is kello felkészítést kaptak a hamarosan kezdodo tavaszi szezonra.

Forrás: mlsz.hu

 
2014.02.26.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Kajli Zoltán, avagy az „Öreg” útja: NB III után megye-három
 

Negyvennyolc éves koráig bírta – legalábbis NB-s szinten. Kajli Zoltán, az osmonorinak számító hátvéd hihetetlenül gazdag pályafutást tudhat magáénak, ám értheto, hogy játszani akar.

„Boldog ember lehetek, mivel egész életemben azt csináltam, amit szerettem.”
Közel két éve nyilatkozta a fentieket. Honlapunkon is megjelent az az interjú, amelyben kifejtette, hogy ötvenévesen szeretné abbahagyni a világ egyik legcsodálatosabb játékát. Kajli Zoltán, az „Öreg” most, alig túl a negyvennyolcon úgy döntött, immár mindenféle teher nélkül futballozna – a játék öröméért. Az osszel egyszer sem jutott szóhoz az NB III, Közép-csoportjában szereplo Monorban, de tízszer így is a kispadon ült, bevetésre készen, ám a télen váltott. No nem ment messzire, csupán a Pest megyei III. osztály, Keleti csoportjában húsz ponttal nyolcadikként állomásozó Vasadi RSC-hez. Fiatalok, figyelem: példakép érkezett közétek.

 
2014.02.25.
www.fcdabas.hu
FELNŐTT/UP
FC Dabas SE: Hétvégi mérkőzések (2014.márc.01-02.)
 

A téli alapozások befejeztével végre elérkezett az idő, újra tétmérkőzéseken bizonyíthatnak az FC Dabas játékosai. Hétvégén az NBIII-as felnőtt csapat mellett elkezdi tavaszi szereplését a Kucsák István által irányított második csapat is, valamint majd mindegyik utánpótlás alakulat is. Az alábbi táblázatban a hétvégi programot tekintheti meg:

csapat időpont mérkőzés
FC Dabas Vasárnap, 14:30 FC Dabas - Bajai LSE
FC Dabas II Szombat, 14:30 Duanaharaszti MTK II - FC Dabas II
FC Dabas U-21 Szombat, 10:00 Veresegyház VSK - FC Dabas U-21
FC Dabas U-17 Szombat, 12:00 Veresegyház VSK - FC Dabas U-17
FC Dabas U-15 Szombat, 10:00 FC Dabas U-15 - Főnix ISE
FC Dabas U-14 Szombat, 12:00 FC Dabas U-14 - Főnix ISE
 
 
2014.02.24.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.febr.24 - 2014.márc.02.

dátum nap program
2014.02.24. Hétfo Edzés: 18:00
2014.02.25. Kedd Edzés: 18:00
2014.02.26. Szerda Pihenonap
2014.02.27. Csütörtök Edzés: 18:00
2014.02.28. Péntek Edzés: 18:00
2014.03.01. Szombat Pihenonap
2014.03.02. Vasárnap 17.Forduló 14:30 (FC Dabas - Bajai LSE)
 
 
2014.02.23.
www.nemzetisport.hu
FELNOTT
A 469-es magyar gólhalom, avagy nicsak, ki vágta be?
 

Március elso hétvégéjén megkezdodik a tavaszi labdarúgóidény az NB-s bajnokságokban. A felvezetok bevezetojeként a háromcsoportos NB III-ban barangolunk egyet, de még az osz jegyében: az eddig lejátszott 384 mérkozésen született 1190 gól, illetve a 469 gólszerzo került összeállításunk középpontjába. Ki szerezte a legtöbb gólt? Kinek volt a legtöbb többgólos meccse? Ki volt a legidosebb és ki a legfiatalabb gólszerzo? Érdekességek a 469 nevet tartalmazó listáról!

A cikk folytatását a jobb oldali linkre kattintva érheti el...

Az NB III egyik legismertebb játékosa, Lisztes Krisztián nyolc gólt szerzett osszel a Soroksár színeiben (Fotó: Szabó Miklós)

 
2014.02.23.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
MAGLÓD: INTERJÚ. Domonyi István: „Ha tudok, próbálok segíteni”
 

Azt mondja, már nem akar edzősködni. Maglódra sem ezért tért vissza Domonyi István, aki menedzserként érzi otthonosan magát, ám a Pest megyei klubnál nincs titulusa, de nem is tart erre igényt.

A magyar futball vérkeringésébe újra bekerülő szakember szerint névadó szponzor bevonásával évekig stabilizálni lehetne a Pest megyei klub működését. Domonyi István a Vasas elleni felkészülési találkozó után adott interjút a Foci a köbönnek.

– Alighanem jókor érkezett.
Némiképp bajban van a klub, így megpróbálok a kapcsolataim révén segíteni – mondta Domonyi István. – Bevallom, hiányzott kicsit belefolyni egy csapat munkájába, mindennapjaiba. Talán emlékszik, amikor fel kellett jutni a megye-egybe, akkor is itt voltam. Amikor Peller Gabival gond volt, szintén kisegítettem a csapatot edzőként. Sokáig nem hiányzott a munka, de most jólesik valahová tartozni. A polgármester úr, aki a klub elnöke is, Tabányi Pál, valamint Merczel János nagyon jó barátom, utóbbival üzleti kapcsolatban is állok. Ezek a tényezők mind Maglódra hoztak. Ha tudok, próbálok segíteni.

– Mennyi időt töltött futball nélkül?
Három éve hagytam ott a tápiószentmártoni utánpótlást. Annak én voltam az atyja három és fél éven keresztül. Megmondom őszintén, nagyon sajnáltam otthagyni az egészet, de akivel csináltuk, Tóth Lászlóval, nem egy volt a célunk. Amikor a gyerekfutballal foglalkoztam, tíz gyerek is elkerült valahová, de talán csak két fiú maradt meg magas szinten. Engem soha nem a pénz motivált, csak az, hogy sikeres legyek, hogy valamit érjünk el. Tápiószentmártonban ennek már nem láttam értelmét, de az is igaz, voltak más jellegű problémáim is. A feleségem akkoriban betegeskedett, szerencsére ő már rendben van, ám szegény Fejős Pali bácsi annak idején volt nagyon beteg… Voltak rosszabb pillanataim, mint bárki másnak, és akkor azt mondtam Lacinak, ha így akarod, kiszállok. Egy szóval nem mondta azóta sem, hogy segítsek neki. Innentől kezdve annyi közöm volt a futballhoz, hogy a TAO révén rengeteg társulattal és csapatvezetővel vagyok kapcsolatban, mint sportszerkereskedő. Edzősködni nem akarok, bár a végzettségem megvan hozzá, inkább – ha nem tartja nagyképűnek – a menedzserkedés az, ami jól esik és belefér az időmbe.

– Maglódon jelenleg mi a pozíciója?
Nincs ilyen.

– Pedig jól hangzana, hogy Domonyi István, a Maglód menedzsere.
Most az van, hogy segítek a kapcsolataimmal. Hat-hét játékos is így került hozzánk a télen.

– Hazatalált?
Nézze, én mindenkit kedvelek, azokat a játékosokat, akikkel együtt dolgoztam, különösen, de ugyanígy vagyok a vezetőkkel is. Bármikor elmentem egy mérkőzésre, a szurkolók, a közvetlen bázis szeretetét mindig élveztem. Szeretek Maglódon lenni, talán még jobban is, mint anno, a nagy sikerek idején Tápiószentmártonban. A saját hazádban nem lehetsz próféta-effektus ezúttal is érvényesül… Rengeteg mérkőzést láttam az elmúlt időszakban, a fiam, Roli meccsei mellett a Cegléd és a Maglód találkozói kerültek leginkább fókuszba. Előbbi a közelség miatt, meg aztán csak NB II-ről beszélünk, a Maglódra pedig mondjam azt, hogy érzelem? Talán kevesen tudják, de amikor szegény Gajda Pisti Maglódra szerződött, abban nagy részem volt nekem is, csakúgy, mint amikor idejött Polyák Balázs vagy éppen Horváth Misi. Ezeket a srácokat mindig én beszéltem rá, jöjjenek ide, tartozzanak közénk. És ha már így volt, maradt is rám némi anyagi teher. Most viszont baj volt. Ha azt mondták volna Tüsiék, hogy nem akarnak bennmaradni, nem jövök. De Tabányi Pálon és Tüsin, azaz Merczel Jánoson is azt érzem, ragaszkodnak az NB III-hoz. Egy névadó szponzor viszont hiányzik. Egy tőkeerős befektető, aki négy-öt milliót betolna évente. Ha így lenne, szezonokra meg lenne oldva a helyzetünk, így viszont nyögvenyelős a történet, mint ahogy máshol is az. Mert bárki bármit mond, a klubok felénél nem egyszerű az NB III-at szinten tartani.

– Az ősszel hányszor keseredett neki, amikor látta az újabb és újabb maglódi vereségeket?
Háromszor-négyszer voltam kinn, a véleményem pedig az, hogy az átmeneteket hajtották végre nagyon lassan. Az új igazolások is ennek tükrében zajlottak. Olyan embereket kerestünk az előre való játékban, akikben van sebesség. Ami még szembetűnő volt: nagyon átszaladtak a középpályán az ellenfelek, ezen próbáltunk segíteni. Ez volt a szakmai véleményem az új edző, Gálvölgyi István felé, de ő is hasonlóan gondolkodott a látottakról. Az utolsó pár őszi fordulóban, amikor szóba került, hogy átveszi Baranyai Palikától a csapatot, tárgyalt az elnök úrral, Tabányi Pállal, ám nem akarta átvenni négy fordulóval a csapatot az őszi idény vége előtt. Csupán vélemény, de azt mondom, talán ez hiba volt a részéről. Mert ha van egy váltás – és nem azért, mert Palikával bármi gond lett volna szakmailag vagy emberileg –, alighanem felrázta volna a fiúkat.

– A bennmaradásra mennyi sanszot lát?
Nagy a hátrány, és akármennyire sikerültek is az erősítéseink, ötven százalék esélyünk van, mert a vetélytársak is igazoltak. Nagy harc lesz, az biztos, de állunk elébe.

 
2014.02.23.
www.blse.hu
FELNOTT
Edzomeccs Kecskeméten
 

Az utolsó felkészülési mérkozésünk szombaton volt, Kecskeméten. Az elozetes egyeztetés alapján az elso félido 45 perc, míg a második 2-szer 30 perc volt - Zsók József írása.

Az elso játékrészben a Kecskemét a következo összeállításban lépett pályára: Verebélyi - Szabó T. - Sztelik – Gyagya – Bene – Szalai – Eninful -Burics – Kitl – Csillag - Szécsi .

Csapatunk összeállítása a következo volt: Tóth D. - Turcsik - Zsók – Gilbert – Rónai – lllés - Szabó Sz. (Tóth Milán) – Hajnal – Kirchner (Turi) - Csányi P. - Pigay (Novotnik).

Pénteken sikerült még egy játékost igazolni Csányi Péter személyében, aki Szegedrol érkezett hozzánk. A mérkozés elso félidejében a Kecskemét elso csapatából kimaradt játékosok ellen játszottunk. Az elso játékrész kifejezetten élvezetes volt, melynek során fegyelmezett védekezésbol próbáltunk kontrázni. Egy ilyen kontra után szereztük a gólunkat is: Hajnal Gábor jobb oldali beadását Csányi Péter helyezte az ellenfél kapujába. A mérkozés során szép támadásokat vezettünk, voltak további helyzeteink is, de azok sajnos kimaradtak. A második játékrészben – mely 2-szer 30 perc volt - a Kecskemét U21-es csapata volt az ellenfelünk. Ekkor is adódtak lehetoségeink gólszerzésre, melyeket nem sikerült értékesítenünk. A mérkozés során voltak hibáink is, ugyanakkor van még egy hetünk a bajnokság kezdetéig arra, hogy ezeket kijavítsuk. Hétfotol a Vasvári pályán készülünk a vasárnapi dabasi meccsre. Szerencsére már tudunk jobb minoségu pályán edzeni, ez fontos a srácoknak, mert Dabason füvön fogunk játszani. Sajnos vannak sérültjeink is, Kiss Attila, Szöllosi Tamás, Sibinger Dávid, és Faller András személyében, akik közül jövo héten nagy valószínuséggel csak Szöllosi Tamásra nem számíthatunk, akinek még a siófoki pályafutása során gyulladt be a térde. A többiek hétfotol hadra foghatóak lesznek. Hajrá Baja!!!!

 
2014.02.23.
www.maglodtc.hu
FELNOTT
Maglód: "Jónak mondható eredmény a főpróbán"
 

Szombaton az NB 3, Nyugati csoportjának meghatározó csapata, a Budaörs ellen játszottunk jónak mondható 1-1-es döntetlen játszottunk, ami bíztató lehet a Bölcske elleni mérkozésre készülvén.

Felkészülési mérkozésen:

BUDAÖRS - MAGLÓDI TC 1 - 1 (1 - 0)
Budaörs

Maglódi TC: Roma G. - Bogdán Sz., Murinai B., Buzás V., Szoke R. - Lázár B., Weisz T., Domonyi R., Banai B. - Hollauer, V. Szkunc cserék: Szacskó L., Bornemissza I., Oláh M., Matyó M., Lanczkor G., Silberer R., Budafai G., Bartha Sz., Lukács Á., Csepregi, Pintér A. vezetoedzo: Gálvölgyi István

Gálvölgyi István (vezetoedzo, Maglódi TC): Egy jó, harmadosztályban meghatározó együttes ellen igen bíztatóan játszottunk úgy, hogy közben koplett sort is tudtunk cserélni.  Az eredmény mindenképpen bíztató, de ahhoz, hogy a bajnokságban jó eredményeket tudjunk elérni még sokat kell javulnunk

 
2014.02.22.
esmtk.gportal.hu
FELNOTT
ESMTK: "Döntetlen az utolsó felkészülési meccsen!"
 

Érd - ESMTK 1 - 1 (1 - 0)

A 17. percben vezetést szerez az Érd. 1-0

Az 51.percben egyenlítünk. Áder ugratta ki Dobesch-t, aki tolt még egyet a labdán, majd keresztbe az érkezo Fekete elé tálalt, Laci pedig 8 méterrol a kapuba továbbította a labdát. 1-1

(forrás: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore)

 
 
2014.02.22.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Egygólos vereség a fopróbán"
 

Utolsó edzomeccsén a Pest megyei I. osztály listavezetojével, a Váccal csapott össze a DMTK NB III-as kerete. 

Szombati vendégeink a tavalyi NB II-es kizárást követoen, idén a megyei I. osztályban szerepelnek, ahol elso helyen állnak és terveik szerint, hamarosan visszakapaszkodnak egészen a másodosztályig, amihez feltételeik is adottak.

Az elso veszélyes helyzet elottünk adódott: a 16. percben Varga robogott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol Mészáros érkezett és nagy erovel, a kapufát találta telibe. A 21. percben ismét Mészáros cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de 14 méteres lövését Palásthy hárította. Nem sokkal késobb Kiss ívelt be egy szögletet, amire Miholics robbant be, ám fejese fölé szállt. A 37. percben Rusvay lott a kapunk fölé.

Az 51. percben egy jobbról érkezo passzba Rusvay tette bele a lábát, azonban Szappanos nagy bravúrral fölé ütötte a rövid felsobe tartó kísérletet. Az 54. percben Szappanos kirúgása Mészárost találta meg, aki a labdaátvétellel két védot is elfektetett, majd 16 méterrol, jobbal, a jobb alsóba helyezett. 1-0! Két perc múlva Gacsal lépett ki a védok között, de 15 méteres próbálkozását könnyedén húzta le Palásthy. A 65. percben büntetohöz jutottak a váciak, amit Rusvay magabiztosan értékesített. 1-1! A 74. percben Dabasi lógott meg a bal oldalon és középre tekert, a hosszún érkezo Kocsis pedig becsúszva lott a léc fölé. A 75. percben Gyatyel védett egy nagy ziccert, ám a lefújás elott nem sokkal, már o is tehetetlennek bizonyult, amikor Greff váltott gólra egy jobbról érkezo beadást. 1-2!

Összességében egy magas színvonalú, nagy tempójú mérkozést játszottak a csapatok, amely remekül szolgálta mindkét fél felkészülését.

A Dunaharaszti legközelebb már tétmeccsen lép majd pályára, hiszen jövohét vasárnap (március 2.) 14:30-kor a Videoton II-t látjuk vendégül az NB III Közép-csoport tizenhetedik játéknapján.

Dunaharaszti MTK – Vác FC 1-2 (0-0)

DMTK: Szappanos (Gyatyel 61.p), Lengyel, Rétsági, Miholics, Dallos, Varga V. (Horváth Á. 46.p), Gacsal, Wágner, Kocsis (Mészáros 74.p), Kiss G. (Rebecsák 46.p), Mészáros (Dabasi 62.p)

Vác: Palásthy, Benkó, Tóth G., Zsolnai, Farkas K., Greff, Rusvay, Nagy R., Sorecz, Benke, Rása Csereként pályára lépett: Fábri, Hámori, Rácz

Gólszerzok: Mészáros ill. Rusvay, Greff

 
2014.02.22.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Vecsés FC
 

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as csapata a jövo hétvégi NBIII-as bajnoki rajt elott. Az Urbán Flórián által irányított Vecsés FC volt a soros ellenfél, akiket 2:1 arányban sikerül legyozni. Az elso félidoben Szabó Bence találatára még tudtak válaszolni a vendégek, a csereként beálló Wilson Electo góljára azonban már nem sikerült, így gyozelemmel zárta utolsó mérkozését Honti József csapata.

Jövo vasárnap kezdodik/folytatódik a tavaszi szezon, az FC Dabas elott két ponttal és két helyezéssel álló Bajai LSE látogat Sáriba, így egy esetleges gyozelemmel máris elölrébb léphetnek Danyisék a tabellán.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.22. (szombat, 13:00)
Helyszín: FC Dabas Stadion, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Vecsés FC (2 : 1)

Gólszerzok: Szabó Bence, Wilson Electo

 
 
2014.02.22.
www.oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: Orosháza FC - Hódmezovásárhelyi FC 4 - 3
 

Fordulatos mérkozésen arattunk gyozelmet.

Orosháza FC - Hódmezovásárhelyi FC  4 - 3 (2 - 1)

Orosháza, ULE Sportközpont, mufu
2014. február 22. 10:00

Vezette: Gyuga, Fehér

Orosháza: Bordás (Könyves 68') - Szucs (Végh 46'), Ferenczi (Tóth I. 46'), Szabó N., Márki (Juhász 46') - Styecz, Fülöp, Huszár (Polyák 56'), Füredi - Baranyai, Csák 
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Hódmezovásárhely: Nagyistván - Jeszenszki, Antal K., Tóth J., Grósz - Varga M., Kerepeczki, Varga R., Koncz - Rácz, Bernát
Vezetoedzo: Dezso Ferenc

Az utolsó edzomérkozést játszotta csapatunk a jövo heti bajnoki rajt elott. A mérkozést a vendégcsapt kezdte jobban, hamar vezetést is szereztek, amit sikerült egalizálni, a félido végén pedig a vezetést is megszereztük. A második játékrészben Baranyai vezérletével számos helyzetet alakítottunk ki, ennek ellenére a vásárhelyi csapat megfordította a mérkozést. A mérkozés végére egy öngóllal és egy Juhász góllal sikerült a magunk javára fordítani a mérkozést, amit meg is nyertünk 4 - 3-ra.

Percrol percre:

6. perc: Egy jobb oldali beadást Márki szerencsétlenül csúsztat meg, a labda a saját kapujába hullik, 0-1.
32. perc: Szép támadás után csapatunk kiegyenlít, 1-1.
44. perc: Styecz teszi be a labdát, Csáknak már csak centikrol kell bepofoznia azt, 2-1
46. perc: Juhász lapos lövése a bal kapufán csattan.
68. perc: Juhász lövésébe belelépnek, szöglet.
68. perc: Kontratámadás után Antal lövésével döntetlen az eredmény, 2-2.
70. perc: Bernát kap pontos indítást. eltolja a labdát Könyves mellett, majd a kapunkba passzol, 2-3.
80. perc: Juhász lapos beadásába lép bele egy hazai védo, így a labda a hálóba gurul, öngól, 3-3.
85. perc: Baranyai bal oldali beadását az érkezo Juhász lövi 5 méterol a kapuba, 4-3.

 
2014.02.22.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: FTC II - Soroksár SC 1-3
 

Felnott csapatunk lejátszotta a bajnokság kezdete elotti utolsó felkészülési mérkozését, melyen 3-1-es gyozelmet aratott az FTC II csapat ellen.

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Pandur, Farkas, Végh - Szabó (35' Hódgyai), Lisztes (65' Antal), Lannert (75' Urbán), Nyilas (45' Balogh) Rábold - Lovrencsics (65'Márkus)

Gólszerzo: Lovrencsics (2), Nyilas

Varga Attila vezetoedzo: Tökéletes fegyelemmel tettük a dolgunkat! Jól védekeztünk, megvolt bennünk az egészséges agresszivitás és kreativitás. Támadólag és gólra töroen játszottunk, az elso 60 perc nagyon élvezetes volt, utána a mérkozés okozott egy gyengébb fejfájást!

 
 
2014.02.22.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési eredmények: a hétvégi mérkozések - Frissítve!
 

Pénteken játszották:

Nyíregyháza - Cigánd 7-0 Gólszerzok: Bajzát 2, Kákonyi, Ulviczki, Rezes, Jánvári, Reznek

A szombati musor:

9:00 Biatorbágy - BKV Elore 0-0
10:00 FTC II - Soroksár 1-3 Gólszerzok: Csilus, ill. Lovrencsics (2), Nyilas
10:00 Orosháza - Hódmezovásárhely 4-3 Gólszerzok: ?, Csák, öngól, Juhász ill. Márki (öngól), Antal, Bernát
10:00 Bölcske - Siófok 1-3
10:00 Gyula - FC Paleu 0-2
11:00 Balmazújváros - Kazincbarcika 2-0 Gólszerzok: Belényesi, Nagy R.
11:00 Putnok - Felsozsolca 3-0 Gólszerzok: Borbély (2), Nenadovic
11:00 Budaörs - Maglód 1-1 Gólszerzok: Tüske ill. Lukács
11:00 Tatabánya - Veszprém 7-1 Gólszerzok: Batizi-Pócsi 3, Weitner 2, Birtalan 2 ill. ?
11:00 Ajka - Andráshida 2-2 Gólszerzok: Sowunmi 2 ill. Kovács Gy. 2
11:00 Budapest Honvéd II - Csepel 2-0 Gólszerzok: Holender, Bobál D.
11:00 Mosonmagyaróvár - Inter Bratislava 1-0 Gólszerzo: Darázs P.
12:00 PMFC U21 - Komló 2-3 Gólszerzok: Peric 2 ill. Tóth A., Dömény, Szabó K.
12:00 Dunaharaszti - Vác 1-2 Gólszerzok: Mészáros ill. Rusvay, Greff
13:00 REAC - Cegléd 1-4 Gólszerzok: ?, ill. Koncz, Viniczai, Markó, Puskás
13:00 Dabas - Vecsés 2-1 Gólszerzok: Szabó B., Wilson ill. ?
13:00 Gyirmót - Dorog 4-0 Gólszerzok: Andorka 2, Oross, Magasföldi
13:00 Budaörs - Zsámbék 5-1 Gólszerzok:
14:00 Maklár - Felsotárkány 0-5 Gólszerzok: Bogdány 2, Montvai, Kasza, Kálmán
16:00 Érd - ESMTK 1-1 Gólszerzok: Gyurácz B., ill. Fekete L.
Szeged 2011 - Szeghalom 8-0 Gólszerzok: Farkas 2, Máté 2, Kapic, Ács, Manga, Germán 

Létavértes - Hajdúböszörmény 3-0 Gólszerzok: Berdó, Bereczki, Szucs
Videoton II - Diósd 1-2 Gólszerzok: ? ill. Solymos, Sebestyén

A vasárnapi mérkozés:

13:00 Nyírbátor - Nagykálló 3-0 Gólszerzok: Nagy D., Szilágyi 2

 
2014.02.22.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Kovacsik Tibor: váltás öt és fél szezon után
 

Jó alapképességű labdarúgót veszített el a Dunaharaszti MTK: az NB III, Közép-csoportjában szereplő együttes középpályása, Kovacsik Tibor Pest megyén belül váltott csapatot.

D, mint Dunaharaszti, D, mint Dabas. Kovacsik Tibor az utóbbi együttes mezét viselheti a tavasszal. A huszonhatodik életévében járó futballista nyert Pest Megyei Kupát- és Szuperkupát a DMTK-val, valamint bajnoki érmeknek is részese volt, azaz sikerek kísérték az útját, ám az ősszel egyre kevesebb szerephez jutott Króner Péter alakulatában. Mindössze két bajnokin kapott lehetőséget, ám a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában szereplő második társulatban hamar vezéregyéniséggé vált, amit az is jelez, hogy nyolc bajnokin tízszer volt eredményes. A 15 és 18 éves kora között az MTK korosztályos csapatait erősítő, a pályafutását Örkényben kezdő futballista Dabason megújulhat, csakhogy mindehhez szerencse is szükségeltetik, tudniillik az együttes a kiesés elkerüléséért küzd – immár Kovacsik Tiborral a soraiban.

 
2014.02.22.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás teremtorna (2014.02.15)
 

2014.02.15-én felkészülési teremtornát rendeztünk a Kossuth Zsuzsanna SZKI tornatermében az 1999-2000-ben született labdarúgók részére. A részt vevő csapatok: FC Dabas, Hernád SE, Dunaharaszti MTK, Aranyszarvas SE Tápiószentmárton

Szűcs György, edző: "A 3 héttel ezelőtti ugyancsak Dabason szervezett felkészülési teremtornán ugyanez a dabasi csapat egy 6 csapatos teremtornán a 3. helyet szerezte meg. Ennek tudatában a cél a hibák kiküszöbölése volt és ennek következménye, valamint jutalma a tornán elért első helyezése és az ezzel járó aranyérem volt. Bár az első mérkőzésünkön 1-0-ás vereséget szenvedtünk, ezután mindkét mérkőzésünket magabiztosan megnyerve, a körbeverések következtében az FC Dabas csapata nyerte a tornát. Külön öröm számomra, hogy az előző tornát követően ismét Balogh Gergő - az FC Dabas játékosa - lett a torna gólkirálya 5 találattal. Emellett a legjobb dabasi játékos kimagasló teljesítményével Babos Dániel volt, aki minden poszton magabiztos teljesítményt nyújtott, és a gólszerzésből is kivette a részét. Emellett az edzők szavazatai alapján a torna kapusa címet az FC Dabas hálóőre Márton Antal érdemelte ki."

A dabasi csapat tagjai: Mihály Lajos, Márton Antal, Zsíros Martin, Kőszegi Zoltán, Babos Dániel, Pásztor Szilárd, Balogh Martin, Szabó Patrik, Jurászik Gergő, Balogh Gergely, Mráz Máté.

A torna után a csapat tagjai a helyi cukrászdában ünnepelte meg a győzelmet

 
 
2014.02.21.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás teremtorna (2014.02.09)
 

2014.02.09-én felkészülési teremtornát rendeztünk a Dabasi OBO Aránában a 2002-ben született labdarúgók részére. A részt vevő csapatok: FC Dabas, Lajosmizsei VLC, Pilisi LK, Ócsa SE, valamint KSK futsal iskola 2 csapattal.

Szűcs György, edző: "A torna minden szempontból elérte a célját, játékosaink magabiztos játékkal a torna első helyén végeztek 100 %-os teljesítménnyel, 15 rúgott 0 kapott góllal. A torna legjobb kapusa a 2003-ban született Petrányi József - az FC Dabas kapusa - lett, aki parádés védéseivel segítette hozzá csapatunkat az első hely megszerzéséhez. Emellett kiemelném még Farkas Zsoltot, aki 7 góljával a dabasi csapat legjobbja díjat érdemelte ki. Mindamellett, hogy a dabasi csapat összes játékosa jó teljesítményt nyújtott, ezért mindenkit egyformán dícséretet érdemel. "

A dabasi csapat tagjai: Petrány József, Farkas Csaba, Farkas Zsolt, Jankulár András, Balogh Csegő, Fojta Dániel, Dombai Tibor, Csernák József, Szenyics Balázs, Kovács Tamás, Sepsi Gábor, Talapka István, Zsákai Péter.

A torna után a csapat tagjai a helyi cukrászdában ünnepelte meg a győzelmet

a teremtornáról készült galériát a képre kattintva tekintheti meg

 
2014.02.21.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Vecsés FC
 

Szombaton játsza utolsó felkészülési mérkozését a tavaszi szezon megkezdése elott az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. Az ellenfél ezúttal az Urbán Flórián által irányított Vecsés FC lesz, akik jelenleg a Pest megye I.osztály 3.helyén állnak.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.22. (szombat, 13:00)
Helyszín: FC Dabas Stadion, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Vecsés FC

 
 
2014.02.21.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "5-2-es győzelem az utolsó előtti felkészülési meccsen"
 

Szerda délután a Dunaújváros NB I-be igyekvő U21-es csapatával találkozott a DMTK.

Jobban kezdtek a mieink és már az 5. percben megszereztük a vezetést: Rebecsák szerzett a vendég térfélen egy labdát, amivel Kocsist ugratta ki, aki a kifutó kapus mellett a hosszú alsóba helyezett. 1-0! A 15. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, Lengyel 30 méterről bombázott a jobb felsőbe. 2-0! A 37. percben Kocsis 22 méteres szabadrúgását bravúrral hárította Cseh.

A második játékrészben több ifi játékosunk is bizonyítási lehetőséget kapott a felnőttek között, az 51. percben pedig tovább növeltük az előnyt. Ekkor Miholics tekert középre, ahol a berobbanó Varga elől menteni igyekvő Sáfár lábáról, a saját kapujába perdült a labda. 3-0! Az 57. percben Kocsis kapott remek indítást a bal oldalon, amivel betört a tizenhatoson belülre és védhetetlenül lőtt a hálóba. 4-0! A 62. percben egy gyors kontra végén szépítettek a dunaújvárosiak. 4-1! Nem sokkal később ismét a látogatók lőttek gólt, hiszen egy szögletrúgást követően, közvetlen közelről helyeztek a kapunkba. 4-2! A 87. percben aztán ismét mi voltunk eredményesek: Dallos felívelését Miholics előbb levette, majd tizenhat méterről, laposan tüzelt a gólvonal mögé. 5-2!

Utolsó felkészülési meccsünkön az előre tervezett helyett, nem a Biatorbággyal, hanem a Vác megyei I. osztályú csapatával játszuk majd szombaton, füves pályán. A mérkőzés helyszíne egyelőre egyeztetés alatt áll, amint pontos információnk lesz róla, azt természetesen közzé tesszük a honlapon.

Dunaharaszti MTK - Dunaújváros PASE U21 5-2 (2-0)

DMTK: Szappanos, Horváth Á. (Kovács Zs. 57.p), Rétsági, Miholics, Dallos, Kiss G., Gacsal (Dankó J. 46.p), Lengyel (Sipos 46.p), Mészáros (Varga V. 46.p), Rebecsák (Erdélyi R. 46.p), Kocsis (Kordé 65.p)

DPASE: Cseh, Palkó, Szabó Cs., Oroszi, Sáfár, Fridrich, Kuti, Szalánczi, Kovács Zs., Hosszú, Sziládi Csereként pályára lépett: Szili, Nagy I., Závogyi, Nagy R.

DMTK gólszerzők: Kocsis 2, Lengyel, Miholics, Sáfár (öngól)

 
2014.02.21.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
DABAS-GYÓN: VÁLTOZÁSOK. Korábbi Honvéd-futballistákkal erősített Iszák Gábor együttese
 

Minden csapatrészét alaposan megerősítette az amúgy sem gyenge kerettel rendelkező, a Pest megyei II. osztály, Déli csoportjában másodikként telelő Dabas-Gyón FC, amely többek között a „megye-egyes” Vecséstől szerződtetett három labdarúgót.

Amit az ősszel nem tudtak kihasználni a vetélytársak, tavasszal aligha fogják. Jó ideje védőgondokkal küszködött a Dabas-Gyón, hiszen talán akkor volt a legbiztosabb a hátsó alakzat, amikor Ásoth Dániel még az együttest erősítette. Nos, Madar Máté sem gyengébb képességű labdarúgó, sőt! A hórihorgas, 23 éves futballistáról azt érdemes tudni, hogy az ősszel ugyan csak öt bajnokin jutott szóhoz Vecsésen, korábban megmutathatta tudását Szigetszentmiklóson és a BKV Előrében is. A Kispesten nevelkedő hátvéd mellett az ifjúsági korú labdarúgóként szintén a XIX. kerületben pallérozódó Frohner Ferencet is a soraiban tudhatja Iszák Gábor. A 22 esztendős középpályás az ősszel Vecsésen tíz bajnokin egy gólig jutott, neve ismerősen csenghet Sárisápról és az ESMTK-ból. A támadósorban bevethető 28 éves Poncok Csaba tizenegy bajnokin öltötte magára a Vecsés szerelését az ősszel, ám gólt nem szerzett. Érdekesség, hogy a korábban Pilisen és Üllőn futballozó, a pályafutását szintén a Honvédban kezdő sportember a tavasszal a Dabas-Gyón FC színeiben futsalozik is. Kapusposzton is erősített a Dabas-Gyón, hiszen a Halásztelekről érkező rutinos Ledő László is visszatér a megyei második vonalba, miként úgy tudjuk, két tehetséges monori fiatal, Kovács Zoltán és Lázár Zoltán is a dabasiaknál folytatja pályafutását.

 
2014.02.21.
www.nb3.hu
FELNOTT
Feljutásra vágyik a Szeged Olaszországot is megjárt focistája
 

A korábban több olasz csapatban és Németországban is megfordult Bartyik Norbert a tavaszi szezonban a feljutásért küzdo Szeged 2011-Grosics Akadémia sikereiért harcol majd.

Bartyik az utóbbi években több külföldi csapatban is megfordult.

“Amikor 2007-ben elkerültem a Honvédtól, játszottam Olaszországban például a Como, a Legnano, a San Sovino, majd Németországban a negyedik ligás Kempten színeiben, míg legutoljára a Serie D-s Bojanóban szerepeltem. Közben rövid ideig, fél évig voltam az Orosháza NB II-es labdarúgója, és nyolc meccs erejéig a HFC játékosa. Az olasz bajnokság a negyedik osztályig teljesen profi, az ötödik liga pedig félprofi, de napi edzésekkel. A legutóbbi fél év nem indult rosszul, mert a körülmények jók voltak. Fel akartunk jutni, de elfogyott a pénz, és jöttek az ifisták, akikkel most utolsó a Bojano. Olyan ellenfeleink voltak, mint az Ancona, amelyben például Détári Lajos is szerepelt korábban. Egészen más a mentalitás mindkét országban: úgy edzenek, mintha bajnokit játszanánk. Nem rosszabb a magyar játékos, de meg kell szoknia ezt a ritmust. Képzett, jó labdarúgóra mindig szükség van, ha be tud illeszkedni. Az eltöltött idonek köszönhetoen az olasz nyelv folyékonyan megy, és németül is megértetem magam.” – mondta a delmagyar.hu-nak a játékos.

Bartyik elárulta azt is, hívták külföldrol, de inkább itthon maradt és a feljutást szeretné kiharcolni csapatával.

Jobban érzem magam itthon, ezért tértem vissza. Kint szállodában éltem és laktam, egy évig nem is voltam itthon. Még most is keresett az olasz Rimini vagy egy Linz környéki osztrák csapat, de inkább ezt a megoldást választottam. Családom van, a négyéves kisfiam mellett áprilisban érkezik a második gyermek, ráadásul a Szeged 2011-Grosics Akadémia és az én érdekeim találkoztak – meglehet, hosszú távra. Mert például érdekel az edzosködés. Itt vannak célok, a stadion is lassan felépül, a körülmények pedig NB II-esek. Hódmezovásárhelyen élek, de Gyulán lakom, a család majd késobb követ engem. Nem lehetetlen a feljutás, de nehéz lesz. Más választásunk azonban nincs, mint hinni abban, hogy meg tudjuk csinálni. Örülni szeretnék a nyáron, és ha a Soroksár egyszer is botlik, ok válnak idegesebbé. Ha néhány játékos nyugodtabb lesz, nem görcsöl vagy kapkod, és letisztul a futballja, akkor elkerülhetjük a hajrában kapott gólokat. Nyilas Elekkel rengeteget dolgozunk, jó edzo, és ez elobb-utóbb kijön.”

 
2014.02.20.
www.fociakobonk.hu
FELNOTT
EDZŐSORS. Gálvölgyi István: „Minden meccs élethalálharc lesz”
 

Két év után köszönt el az FC Hatvantól. Hiába voltak eredményei a csapatnak, az edző távozott. Gálvölgyi István azonban nem maradt sokáig munka nélkül, hiszen a télen átvette a Maglód irányítását. Azt a társulatot trenírozza, amely az elmúlt hét szombatján az NB II-es Vasas otthonában szenvedett 4–3-as vereséget.

A szakember a találkozót követően hosszabb lélegzetvételű interjút adott honlapunknak, amelyben leszögezte, minden bajnoki mérkőzés létfontosságú lesz a társulat számára, hiszen a cél a bennmaradás kivívása.

– Hányszor látta a csapatot?
Háromszor – felelte Gálvölgyi István. – Az ESMTK elleni idegenbeli- és két hazai meccset. Pesterzsébeten sima vereséget szenvedett a Maglód, esélye sem volt. Az RKSK elleni 1–1-ről annyit, hogy a második félidő jónak mondható volt, míg a Monor ellen némi szerencsével ért el 2–2-es döntetlent a csapat. A Komlóval szemben elveszített utolsó mérkőzés viszont fájó.

– Nem ijedt meg? Hiszen gyakorlatilag a guillotine alá tette a fejét.
Maglódon igen korrektek a vezetők, akik tisztában vannak azzal, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ám a lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk. Nem egyszerű. ezt ők is tudják, én is tudom. A Maglód az előző csapatom ellen nagyon sokat játszott, így tudom, hogy az itteni jó közeg.

– A keret immár teljesnek mondható?
Még nem, vannak sérültjeink, hiszen a volt újpesti Banai Balázs és a Ceglédről érkező Oláh Máté boka-, illetve vádlisérülése után lábadozik. Csatárt még mindenképpen szeretnénk igazolni, és akkor azt hiszem, hogy minden posztra van minőségi játékosunk. Vannak olyanok közöttük, akik több poszton is használhatóak, így megvan a lehetőség, hogy tényleg jók legyünk.

– Publikus, hogy kik jöttek a télen?
Erről hivatalosan az átigazolási szezon végén beszéljünk.

– Rendben. Arról viszont ejthetne néhány szót, miként jött a felkérés? Elvégre Hatvanban dolgozott legutóbb, márpedig az nem Pest megye.
Azt tudni kell, hogy Pestszentlőrincen lakom, Maglód húsz kilométer, de percben is körülbelül ennyi. A tulajdonosoknál három éve már felmerült a nevem, egyszer tárgyaltam is Merczel „Tüsi” Jánossal, ám akkor másként döntöttek. Az őszi idényben három fordulóval a vége előtt megkerestek, és abban maradtunk, hogy a téltől elvállalom, meg is egyeztünk. Tudtuk, hogy sok játékost kell igazolnunk. mert bár jó futballistáink vannak, de a kor már jelentkezik. Bármennyire is nehéz, tudomásul kell vennem, hogy van, aki a munkája miatt nem tud edzeni. Márpedig nekünk ahhoz, hogy reális esélyünk legyen a bennmaradásra, fel kell vennünk a versenyt nemcsak a végén lévőkkel, hanem bravúrokat kell végrehajtanunk az élcsapatokkal szemben is. Úgyhogy november végén beszéltünk a vezetőkkel először, december elején pedig megállapodtunk, aztán január 4-én kezdtünk. Azt is tudomásul kell venni, hogy nem volt egyszerű igazolnunk, elvégre nem vagyunk olyan helyzetben, nem vagyunk nagy vonzerő, mégis érezhető, hogy jó úton vagyunk.

– Ezt láttam szombaton is. Tetszett a csapata a Vasas ellen.
Aránylag szervezettek voltunk, de érezhető volt a két csapat közötti gyorsaságbeli különbség. Ezen a szombaton kettéosztottuk a csapatunkat, a Fáy utcában csak két cserénk volt, de a terhelés volt a cél, ezt elértük. Vannak hiányzóink és még közel két hetünk, így biztos vagyok benne, hogy erősebbek leszünk. Elég nehéz a feladatunk, hiszen jónak és egyúttal eredményesnek kell lennünk, hogy a Maglód továbbra is az NB III-ban szerepeljen.

– Matekozik? Ha igen, hány pontra van szüksége a Maglódnak?
Huszonkettő-huszonhárom körül biztosan kell gyűjtenünk. A tapasztalat ugyanis az, hogy harminc-harminckét ponttal benn lehet maradni.

– Mentálisan egyben lesz a csapat? Mert a győzelmi kényszert nem könnyű elviselni, legalábbis amatőr ligában.
Ez más teher. Minden meccs élethalálharc lesz, ezt pontosan tudom, hiszen Hatvanban volt ebben részem. A sikertelenség sokat rombolhat, de sulykoljuk, hogy nem az van, hogy csak győzni fog a társulat. Négy meccsből kettőt minimum nyerni kell, ez lehet a vízválasztó.

– Ennyire vonzó Pest megye? Hiszen ha csupán az elmúlt esztendőket nézem, dolgozott Százhalombattán, Dabason és most Maglódon.
Előtte pedig Érden voltam, hiszen 1980-ban kerültem oda és 1996 decemberéig játékosként szolgáltam a klubot. Majd Százhalombattán két ciklusban, egyszer négy, egyszer két évig dolgoztam edzőként. Nem vitás, Pest erős megye

– Ha nem akar, ne válaszoljon rá: mennyiben jó vagy rossz, hogy a Maglódon méltán ikonnak számító Baranyai Pál személyében olyan segítője van, aki az elődje? Furcsa szituáció, annyi szent.
Persze, hogy az. Palika lemondott, ám a vezetőknek lépniük kellett. Velem megegyeztek és rám bízták, ki lesz a segítőm. Több mint tíz éve itt van, itt él, szóval… Bízom benne, hogy amit megbeszéltünk, úgy lesz. Nem fúrtam meg, hiszen lemondott, avagy ha nem én jövök, akkor érkezik más. A lényeg az, hogy jól tudunk együtt dolgozni.

– Ugye, ne kérdezzem meg, mivel lenne elégedett a szezon végén?
Felesleges, hiszen tudja a válaszomat.

 
2014.02.20.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Törteli KSK
 

Szerda este a Kucsák István által irányított FC Dabas II is pályára lépett fellkészülési mérkőzés keretein belül. Az ellenfél a Törteli KSK volt. A gólzáporos mérkőzést a vendég csapat nyerte 5:3-as arányban. A hazai gólokon Fábri (2) és Bálint osztoztak. Szombaton újabb találkozó vár a kettes csapat játékosaira, a vendég ezúttal a Bugyi SE II csapata lesz.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2014.02.19. (szerda, 19:00)
Helyszín: Dabas Stadion, műfű


FC Dabas II - Törteli KSK (3 : 5)

Gólszerzők: Fábri (2), Bálint

 
 
2014.02.20.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Soroksár SC - Dunaújváros 0-1
 

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Urbán, Farkas (szünetben Pandur), Végh - Lisztes (60. Balogh), Lannert (60.) - Szabó, Nyilas, Rábold - Lovrencsics (75. Márkus)

Varga Attila vezetőedző: Nagyon jó másodosztályú ellenféllel, színvonalas mérkőzést játszottunk. Védekezésben kettőt hibáztunk, amiből az egyiket kihasználta a vendég csapat. Helyzeteink megvoltak, de azokat nem sikerült gólra váltani.

 
 
2014.02.20.
www.oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Orosháza FC - Tótkomlósi TC 10 - 1
 

Félgőzzel is sokgólos győzelem a komlósiak ellen.

Orosháza FC - Tótkomlósi TC  10 - 1 (3 - 1)

Orosháza, ULE Sportközpont, 50 néző
2014. február 18. 18:15

Vezette: Sechna G. (Korbely P., Zahorecz R.)

Orosháza: Könyves - Szűcs (Medvegy 46'), Ferenczi (Tóth I. 46'), Szabó N., Márki - Polyák (Styecz 46'), Fülöp, Huszár, Baranyai - Juhász (Végh 46'), Oláh (Csák 46')
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Tótkomlós: Braun - Kormányos, Fazekas, Veres - László, Jámbor - Nagy R., Mazán, Bagyinszki - Kovács I., Ibrányi
Vezetőedző: Horváth Henrik

Gólszerző: Ferenczi 12',  Juhász 21', 39, Fülöp 54', 67', Csák 56', Tóth I. 64', Styecz 66', Végh 71', Szabó N. 74' ill. Nagy R. 5'

A békéscsabai vereség után most hazai pályán, a Megye I. osztályú Tótkomlós ellen lépett pályára csapatunk. Gulyás is feliratkozott a maródiak listájára bokasérülésével.
Álmosan kezdtük a mérkőzést, a vendégek vezetést is szereztek, amit két szögletből sikerült megfordítani. A második játékrészben az elfáradó Tótkomlósnak újabb gólokat lőve nagyarányú győzelmet arattunk.

Percről percre:

5. perc: Szélről belőtt labda kerül Nagy elé, aki 11 méterről kilövi a kapunkat, 0-1.
6. perc: Fülöp szögletét a berobbanó Juhász fejeli a kapu fölé.
12. perc: Baranyai szögletét a középen érkező Ferenczi bólintja a komlósi kapuba, 1-1.
21. perc: Ismét egy Baranyai szöglet után születik gól, ezúttal Juhász fejelt gólt, 2-1.
39. perc: Baranyai passzol Juhász elé, aki lerázza védőjét majd 6 méteről gólt szerez, 3-1.
54. perc: Végh passzol középre a bal szélről Csák elé, aki továbbteszi Fülöpnek, a technikás játékos 14 méterről a bal sarokba lő, 4-1.
56. perc: Végh ellen szabálytalankodnak a 16-oson belül. A büntetőt Csák értékesíti, 5-1.
64. perc: Magasan belőtt labda kerül a hosszún álló Tóth elé, akinek már nincs nehéz dolga, meglövi csapatunk újabb gólját, 6-1.
66. perc: Fülöp mestesi indításával Styecz lép ki a védők mögül, eltolja a labdát a kapus mellett, majd a hálóba gurít, 7-1.
67. perc: Fülöp kap labdát a kaputól 20 méterre kicselezi a védőket, majd a kapus mellett a kapuba passzol, 8-1.
69. perc: Medvegy passza után Csák lő szorongatott helyzetből kapufát.
71. perc: Egy vendég védő kezére pattan a labda a büntetőterületen belül, 11-es. A büntetőt Végh magabiztosan értékesíti, 9-1.
74. perc: Csapatunk utolsó gólját Szabó Norbert szerzi meg, 10-1.
77. perc: Végh 22 méteres szabadrúgását védi szögletre Braun.

 
2014.02.20.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szerdai eredmények! - Frissítve!
 

Kedden játszották:

Orosháza - Tótkomlós 10-1 Gólszerzők: Ferenczi, Juhász 2, Fülöp 2, Csák, Tóth I., Styecz, Végh, Szabó N. ill. Nagy R.
Dabas - BKV Előre 1-0 Gólszerző: Gáspár
Pápa - Veszprém 1-0 Gólszerző: Orosz

A szerdai műsor:

13:00 Dunaújváros - Soroksár 1-0 Gólszerző: Galambos
13:30 Kazincbarcika - DVTK U21 4-1 Gólszerzők: Kovács B., Kovács Sz., Pokó, Krajnc ill. Balogh A. 
14:00 Hajdúböszörmény - Létavértes
14:45 Budaörs - Üllő 4-1 Gólszerzők: Tüske 2, Laczkovich, Feil ill. ? 
15:00 Cigánd - Kisvárda 1-2 Gólszerzők: Katona ill. Pavlov, Fodor 
17:00 Tiszaújváros - Mezőkövesd U21 4-1 Gólszerzők: Dávid, Kerekes, Polényi, Horváth Sz. ill. Bogdány
17:00 Cegléd - Maglód
18:00 Dunaharaszti - Dunaújváros U21 5-2 Gólszerzők: Kocsis 2, Lengyel, Miholics, öngól ill ? 
18:00 REAC - ESMTK 2-1 Gólszerzők: ? ill. Fekete L. 
18:30 Mosonmagyaróvár - Győrszemere
Csepel - Törökbálint

 
2014.02.19.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - BKV Elore FC
 

Kedd este egy jó erokbol álló BKV Elore látogatott Dabasra. Ugyan a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, a játékot mégis gólra játszák. Ezt pedig a hazai csapatnak sikerült szereznie, Gáspár Balázs szépségdíjas találatával szerzett vezetést Honti József csapata, amit a mérkozés végéig meg is tudott tartani, így ismét gyozelemmel zárta felkészülési mérkozését az FC Dabas NBIII-as alakulata. Hétvégén az Urbán Flórián által irányított Vecsés látogat Dabasra.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2014.02.18. (kedd, 18:00)
Helyszín: Dabas Stadion, műfű


FC Dabas - BKV Elore FC (1 : 0)

 
 
2014.02.18.
www.fociakobonk.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Roma Gábor: „Az a fontos, hogy minél több meccs legyen a lábamban”
 

Talán még az edzo, Gálvölgyi István sem tudja, hogy döntsön. Merthogy két jó kapusa van az NB III, Közép-csoportjában a bennmaradásért küzdo Maglódnak, a megbízhatóan teljesíto Szacskó László mellett a tavasszal immár Roma Gábor is az MTC-t erosíti.

Az MTK-ban pallérozódó, még mindig csak 21 éves kapus a MAC-ban kezdte pályafutását, de ifjú legényként megfordult Csepelen, a Ferencvárosban, majd immár felnottként Diósdon és Nagybátonyban. A cerberus új együttese szombat délelotti felkészülési mérkozése után nyilatkozott a Foci a köbönnek.

– Vasas–Maglód 4–3. Az eredmény beszédes, de mit mond ön?
Az elso félidoben nem én védtem, de rúgtak a srácok egy gólt, mi több, mindkét játékrészben sokat volt nálunk a labda, úgyhogy szerintem jól mentünk.

– Legutóbb akkor láttam védeni, amikor Diósdon futballozott. Szerintem fejlodött.
Én is így érzem. Voltam Nagybátonyban, végigvédtem a második félévet, de most az a fontos, hogy minél több meccs legyen a lábamban.

– Hogy került Maglódra?
Polyák Balázs által, o ajánlott a Maglód egyik vezetojének, hogy ha úgy gondolják, nézzenek meg.

– Nem lep meg, hogy marasztalták. Nem ijeszti meg a tudat, hogy a tavasszal aligha fog a gólvonal elott kis sámlin ücsörögni?
Dehogy, hiszen ezáltal fejlodöm.

 
2014.02.17.
www.fociakobonk.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Bogdán Szabolcs, aki hazatért Maglódra: „Nem akartam máshová igazolni”
 

Újra itthon. Közel másfél esztendeje honlapunkon áradozott a németországi körülményekrol, így a külhonban töltött hónapok után alighanem furcsa lesz ismét magyar bajnoki meccseken pályára lépnie, ám Bogdán Szabolcs a tavaszt Maglódon tölti.

Az ifjúsági éveit Kispesten tölto futballistára nem vár könnyu tavasz – de ugyanez igaz az NB III, Közép-csoportjában a kiesés ellen küzdo együttesére is.

– Hogyhogy itthon? Az ember azt gondolná, Németország az álmok állama, gazdaságilag stabil lábakon álló klubokkal.
Úgy alakult, hogy vannak most terveim, szeretnék jogosítványt szerezni nagyobb gépjármure – felelte Bogdán Szabolcs. – Éppen ezért úgy döntöttem, egy évre hazajövök, de szeretnék visszamenni, amennyiben lesz rá lehetoségem, ám ez még távlati dolog.

– Fogadjunk egy Weisz Tamás-poszterben, hogy nem bánta meg a kiruccanást?
Nagyon jó élményekkel tértem haza. Két csapatban is szerepeltem, jól éreztem magam, a pályák kitunoek még az ötödosztályban is. Úgy érzem, gazdagabb lettem, ám azt remélem, ott tudom folytatni, ahol abbahagytam.

– Nem került ismeretlen közegbe.
Amikor hazajöttem, nem akartam máshová igazolni. Remekül érzem magam a Maglódnál, a csapattársaimmal jól kijövök, és nekem ez most elég.

– Nem is invitálták máshová?
Oszinte leszek: nem volt megkeresésem, de ha lett volna, akkor is idejövök. Jó környezetben a bennmaradás a cél, és én mindent meg fogok tenni, hogy ez így is legyen.

– Gondolom, figyelte a társulat szereplését a nem is olyan messzi távolból.
Persze, hogy követtem az eseményeket, az interneten folyamatosan néztem a www.maglodtc.hu honlapot, illetve végig kapcsolatban voltam a játékosokkal, egyszóval mindent tudtam a csapatról, hogy állnak a tabellán, ki jön, ki megy vagy éppen ki az edzo.

– Akkor képben van: pocsék oszt produkált a Maglód…
Egy kicsit meg is lepodtem, mert elég jól kezdtek a fiúk, aztán visszaestek. Mondjuk ez a sérüléseknek is köszönheto, de azt remélem, hogy benn tudunk maradni, ennél nincs fontosabb.

– Azt tudja már, a tavasz során a pálya mely pontján számít önre a mester, Gálvölgyi István?
A jobbhátvéd posztján, bár Németországban meg az utóbbi idoben itthon is balhátvédként játszottam, ám remélem, végleg visszakerülök az eredeti posztomra és én is hozzá tudok tenni a csapat sikeréhez.

 
2014.02.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - BKV Elore FC
 

Kedden este újabb felkészülési mérkozés vár Honti József csapatára. Az NBIII Nyugati-csoportjának ötödik helyezettje, a BKV Elore FC látogat Dabasra. A vendégek a hétvégén egy Monor elleni 4:1-es gyozelemmel hangoltak a dabasi mérkozésre, így hazai részrol egy igen komoly eropróbának ígérkezik az összecsapás.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.18. (kedd, 18:00)
Helyszín: FC Dabas Stadion, mufu

Mérkozés: FC Dabas - BKV Elore FC

 
 
2014.02.17.
www.fcdabas.hu
UP
CSAK CSAJOK!
 

Ovis lányok - Sulis lányok - FIGYELEM!!!

Az FC Dabas SE Lány Focit indít minden korosztályban Dabason! Ha érdekel a foci és szeretnél Lányok között egy jó Csapat - Társaság tagja lenni,
Várunk Szeretettel!

Hozd magaddal a Barátnődet is!

Első ismerkedő edzések:
  2014.febr.21. (péntek) 16:00
  2014.márc.07. (péntek) 16:00
Az edzés helyszíne:
  Gyóni Általános Iskola Tornaterem
Érdeklődni lehet:
név:
Schilingerné Budai Zsuzsanna (leány és női csapatok edzője)
tel.:
0036-20-4298481
e-mail:
schilingerzs@gmail.com

 
 
2014.02.17.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.febr.17 - 2014.febr.23

dátum nap program
2014.02.17. Hétfo Edzés: 18:00
2014.02.18. Kedd Felkészülési mérkozés: 18:00 (FC Dabas - BKV Előre FC)
2014.02.19. Szerda Edzés: 18:00
2014.02.20. Csütörtök Edzés: 18:00
2014.02.21. Péntek Pihenonap
2014.02.22. Szombat Felkészülési mérkozés: 13:00 (FC Dabas - Vecsés FC)
2014.02.23. Vasárnap Pihenonap
 
 
2014.02.16.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
ESMTK: Félidei vezetés után, döntetlen Diósdon!
 

Diósdi TC-Select - ESMTK 2 - 2 (0 - 1)

G.: Tüske 31. p., Lászka 45. p., Laczkovich 77. p. ill. Fekete L. 57. p.

 
 
2014.02.16.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Vereség a Budaörstol"
 

Szombaton délelott az NB III Nyugati csoportjában szereplo Budaörssel találkozott a DMTK elso számú felnott csapata.  

Nem kellett sokat várni az elso gólra, hiszen a 12. percben egy jobb oldalról érkezo beadást Sajbán lott 6 méterrol a hálónkba. 0-1!
Néhány perccel késobb, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követoen, Ferkó passzolt a gólvonal mögé. 0-2!
A 20. percben Rebecsák szögletét Horváth fejelte kapura, de Hrabina kiütötte a labdát. Két perc múlva a vendégek is fejjel próbálkoztak, azonban Szappanos útját állta a kísérletnek.
A 36. percben Lengyel lotte rá a játékszert, ám a megpattanó lövést Hrabina könnyedén szedte fel.
A 49. percben Jovánczai egy eladott labdára csapott le és 14 méterrol a bal alsó sarokba helyezett. 0-3!
A 63. percben Kocsis balról, 22 méterrol tekert a hosszú felso sarok mellé.
Válaszképp Tüske lépett ki a védok közül, majd Gyatyel felett a hálóba pörgetett. 0-4!
A 68. percben ismét egy gyors kontrát vezetett a Budaörs, aminek végén Feil nem hibázott. 0-5!
A 72. percben 20 méterrol végezhettünk el egy szabadrúgást, amit Kiss jól csavart meg, azonban Hrabina szögletre tisztázott.
A 76. percben egy szemre is tetszetos támadást vezettünk: Kordé, Mészáros, Kocsis volt a labda útja, majd Kocsistól került vissza a játékszer Mészáros elé, akinek közeli gurítása elkerülte a kaput. A folytatás több gólt már nem hozott, így 5-0-ra nyert a Budaörs.

Következo edzomeccsünk szerdán 18 órakor lesz, amikor a Dunaújváros NB I-be igyekvo U21-es csapata látogat majd Dunaharasztira.

Dunaharaszti MTK – BSC 1924 0-5 (0-2)

DMTK: Szappanos (Gyatyel 46.p), Horváth Á., Lázár, Rétsági, Dallos, Mészáros, Gacsal (Rebecsák 74.p), Lengyel, Dabasi (Kordé 62.p), Rebecsák (Kiss G. 46), Kocsis

BSC 1924: Hrabina, Pleván, Hegedus, Csobánki, Rajnay, Ferkó, Sajbán, Laczkovich, Feil, Jovánczai, Sánta Csereként pályára lépett: Pap, Ferencz, Lászka, Tüske, Ódé

Gólszerzok: Sajbán,Ferkó, Jovánczai, Tüske, Feil

 
2014.02.16.
www.oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozés: Békéscsabai 1912 Elore SE - Orosháza FC 2 - 0
 

Békéscsabai 1912 Elore SE - Orosháza FC  2 - 0 (0 - 0)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, mufu, 100 nézo
2014. február 15. 10:00
Vezette: Csonka Bence

Békéscsaba, I. félido: Póser - Tolmbaye, Koszó, Albert I., Király P. - Balogh M., Bagi, Lucas, Károly - Prasler, Pantovics

II. félido: Scsekics - Tolmabaye, Pataki, Juhász Gy., Horváth T. - Tölgyesi, Soós I., Pozsár, Leucuta - Gajdos, Mosquera

Vezetoedzo: Komjáti András

Orosháza: Bordás - Medvegy (Füredi 75'), Tóth I., Gulyás (Márki 46'), Szabó N. - Styecz, Fülöp, Huszár, Végh - Juhász N., Csák (Polyák 67')
Vezetoedzo: Kvasznovszky József

Gólszerzo: Leucuta 75', 84'

A felkészülési mérkozések legkomolyabb ellenfele ellen lépett pályára szombat délelott csapatunk. Az elso félidoben a Békéscsaba akarata érvényesült, pár kisebb kihagyott helyzetekkel. A második játékrészben már gárdánk elott is adódott több hatalmas ziccer. Elobb Juhász, majd Polyák is gólt szerezhetett volna, ám a Békéscsaba kihasználta az elotte adódó lehetoséget és Leucuta két góljával megnyerték a mérkozést.

Percrol percre:

17. perc: A mérkozés elso említésre méltó momentuma Gulyás sárga lapja, amit visszahúzásért kapott.
26. perc: Medvegy kissé kisodródott helyzetbol lo a kapu mellé.
27. perc: Balogh Milán lapos lövését fogja Bordás.
37. perc: Fülöp bal szélrol elvégzett szabadrúgását fogja a hazai hálóor.
46. perc: A félidoben a megsérült Gulyást Márki váltja.
61. perc: Csapatunk elott órási gólszerzési lehetoség adódott. Csák tartja meg a labdát a kaputól 17 méterre, leteszi Juhász elé aki 14 méterrol lo, de Scsekics kapusról kijön, a kipattanót is Juhász küldi kapura, de a kapus ismét a helyén volt.
70. perc: Styecz hatalmas helyzetben mellégurít.
75. perc: Leucuta az elmélázó védok mellett 12 méterrol a jobb sarokba helyezett, 1-0. 84. perc: Pozsár eloreívelt szabadrúgását Gajod feleji le Leucutának, o ismét nem hibáz, 2-0.
85. perc: Szabó Norbert alapvonalról visszagurított labdája Fülöp elott még elmegy, a második hullámban pedig Polyák érkezik, de 6 méterrol mellé gurít.

Mestermérleg:
Komjáti András: - Küzdelmes mérkozés volt, nyertünk ketto–nullra.

Kvasznovszky József: - Az elso félidoben a Békéscsaba uralta a játékot, szünet után ez kiegyenlítodött és a helyzetek alapján akár fordított eredmény is születhetett volna.

 
2014.02.15.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szombati eredmények! - Frissítve!
 

A szombati musor:

9:30 Felsotárkány - Putnok 1-0
10:00 Békéscsaba - Orosháza 2-0 Gólszerzo: Leucuta 2
10:00 Szigetszentmiklós - Csákvár 1-0 Gólszerzo: Khous
10:00 Monor - BKV Elore
10:00 FTC II - REAC 3-1 Gólszerzok: Erdei, Otten, Pirik ill. ? 
11:00 Tiszaújváros - DVSC U21 2-3 Gólszerzok: Török, Sápi ill. ? 
11:00 Hajdúszoboszló - Hajdúnánás elmaradt!
11:00 Füzesgyarmat - Ebes 3-2 Gólszerzok: ? ill. Purguly, Kiss Z. 
11:00 Dunaharaszti - Budaörs 0-5 
11:00 Szeged 2011 - Csabacsud 3-1 Gólszerzok: Máté, Zelenyánszki, Germán ill. ? 
11:00 Domino Bratislava - Mosonmagyaróvár
11:00 III. Kerület - RKSK
11:00 Vasas - Maglód 4-3
12:00 Diósd - ESMTK 2-2
12:45 Andráshida - Haladás II
13:00 Cigánd - Tállya 4-0 Gólszerzok: Roszel 2, Ur, Sipos 
14:00 Balmazújváros - Hatvan 8-1 Gólszerzok: Szabó (öngól), Nagy, Vólent, Oláh, Pintér 2, Németh, Sárközi ill. Horváth N. 
14:00 Siófok - Nagyatád 4-0 Gólszerzok: Pál 2, Waltner, Ivancsics 
15:00 Jászapáti - Csepel
16:00 PVSK - Komló
Nyírbátor - Kemecse 3-1 Gólszerzok: Ambrusz, Lipcsei, Erdei ill. Fekete

 
2014.02.15.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
JÁTÉKOSSORS. Szoke Róbert (Maglód): „Minden negatívum összejött, ami csak létezhet egy csapatnál”
 

Kellemetlen stílusa van. Nem kifejezetten a csatárok álma Szoke Róbert, hiszen az NB III, Közép-csoportjában a bennmaradásért brusztoló Maglód 32 éves belso védoje rúg, csíp, harap, ha a helyzet úgy hozza.

A pályafutása során Kistarcsán és a Rákosszentmihályi AFC színeiben is megforduló hátvéd az osszel tizennégy bajnokin, míg szombat délelott a Vasas otthonában 4–3-ra elveszített felkészülési találkozón kezdoként jutott szóhoz. A találkozót követoen a rutinos labdarúgóval beszélgettünk.

– Hogy élte meg az oszt?
Nagyon keserves volt – mondta Szoke Róbert. – Sok sérült, sok gond. Minden negatívum összejött, ami csak létezhet egy csapatnál. Remélem, hogy összeszedjük magunkat és jobb lesz a tavasz, mint az osz.

– A Valentin-nap közelsége okán is kijelentem, hogy az ellenkezo nemet szeretem. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert nem akarok udvarolni, de tetszett a Maglód.
Köszönjük szépen! Szinte mindennap edzünk, van néhány új játékosunk is, szerintem erosebbek leszünk.

– Mégis, azt mennyire nehéz megemészteni, hogy immár minden meccs élethalálharc?
Ez valahol jó is meg rossz is. Rossz, mert rajta van az emberen a gyozelmi kényszer, ugyanakkor jó, mert egy sportoló azért sportoló, hogy ezeket a helyzeteket megélje. Nem mindig jó az, ha könnyen mennek a dolgok.

– Megítélése szerint hány pont „maradt benn” az osszel? Amikor jobbak voltak vetélytársuknál, mégsem a várt pontszám került a Maglód neve mellé.
Úgy gondolom, hat-hét biztosan.

– Az öltözoben számolgatnak azért, hány egységet kellene szerezniük márciustól júniusig?
Ugyebár van hátra tizennégy meccs, az negyvenkét megszerezheto pontot jelent. Huszonöt-harmincra szükségünk lesz, hogy biztos legyen.

– A felkészülést tekintve ott tartanak, ahol ilyenkor, február közepén szükséges?
Ma is volt egy új játékos, szóval kis összeszokottság kell még, de azt hiszem, jó úton járunk.

– A Vasas elleni produkció alapot jelenthet a folytatásra?
Egyértelmuen! Mindig ilyen vagy ehhez hasonló erosségu ellenfelekkel kellene játszanunk, hogy fejlodjünk. Mert igenis erot meríthetünk abból, hogy a Vasas ellen szoros meccset játszottunk.

 
2014.02.15.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
VASAS–MAGLÓD 4–3. Tanulságos meccs után: amikor a vesztes csapat lehet elégedettebb
 

Szombat délelott az NB II tízedik helyezettje, a Vasas az NB III, Közép-csoportjában tizenötödikként telelo Maglódot fogadta a Fáy utcában. A Foci a köbön a felkészülési mérkozés helyszínén járt.

A szurkolók bosszúsan indultak haza. Pedig éppenséggel lett volna minek örülni. Február idusa már a tavaszt idézte, sütött a nap, nem mellékesen az imádott csapat a gólokban gazdag matinémeccsen ismét nem kapott ki. Csakhogy hiába a 4–3-as siker, a Vasas nem élvonalbeli egyletet, hanem csupán az NB III-ban a kiesés ellen hadakozó ellenfelet gyurt le nyögvenyelos játékkal.

Az angyalföldi drukkerek úgy voltak vele – legfoképpen a korai, harmadik percben megszerzett vezetés után… –, hogy a fiúk majd szétfutják, lefutballozzák a jobb sorsra érdemes riválist. Nem így történt, tudniillik a Maglód kulturált, és ami még ennél is fontosabb, olykor igencsak pontos futballal rukkolt ki. És ez különösen annak fényében nagy szó, hogy a keret másik fele – kiegészülve tehetséges helyi fiatalokkal – Gödöllon, a Pest megyei I. osztályban szereplo, Jenei Sándor vezette egylettel mérte össze erejét. A Fáy utcában egy másik korábbi újpesti kedvenc, Szanyó Károly gardírozta a házigazdát, és bizony nem egyszer az tükrözodött az egykori technikás futballista arcán, hogy nem tetszik neki, amit lát.

Jóllehet, már a szünetben is a fovárosiaknál volt az elony, a látogató csakhamar egyenlített, méghozzá a tavaszi fuvallat segítségével érintés nélkül betekert szögletbol. A sors furcsa fintora, hogy az a Murinai Barnabás volt eredményes, aki annak idején ifjúsági korú labdarúgóként a Vasasban pallérozódott.

A meccs hajrájában nem csupán a szél, de a játék is megélénkült. Jobbára a vendégek térfelén pattogott a labda, de a maglódi ellenakciók rendre veszélyesnek tuntek. Mindkét gárdán látszott, mit akar játszani, és bár a Vasas Görgényi Dávid közeli lövésével, no meg Ferenczi István remek passza után Cseke Benjámin pontos befejezésével két góllal elhúzott ugyan a piros-kék sereg, ám a slusszpoén mégis a Maglódé volt, hiszen a korábban Cegléden futballozó középso védo, Buzás Viktor közel huszonöt méteres szabadrúgása a jobb felso sarokban kötött ki.

Értheto, hogy a lefújást követoen Gálvölgyi István, a vendégek mestere lehetett elégedettebb, hiszen társulata összeszedetten, kelloképp agresszíven futballozott, márpedig erre a mentalitásra nagy szükség lesz a tavaszi hadjárat során. Angyalföldön pedig hiába a tehetséges fiatalok garmadája – ezúttal a pályán töltött alig félóra alatt gólig és gólpasszig jutó Cseke Benjámin érdemel külön említést –, hiányzik a rutin. Márpedig ha abból a tézisbol indulunk ki, hogy a fiatalok rendszerint hullámzóan teljesítenek, már nem is annyira meglepo, hogy a szurkolók bosszúsan indultak haza.

Felkészülési mérkozés
VASAS–MAGLÓD 4–3 (2–1)
Fáy utca, mufüves pálya, 150 nézo
VASAS: Orbán Soma – Pál Dávid, Görgényi Dávid, Nánási Balázs, Engel Alex – Vida Máté, Gál Mátyás, Berecz Zsombor – Szedlár Zoltán, Ferenczi István, Remili Mohamed. Csereként pályára lépett: Cseke Benjámin, Nagy Tamás. Edzo: Szanyó Károly.
MAGLÓDI TC: Szacskó László – Bogdán Szabolcs, Szoke Róbert, Buzás Viktor, Murinai Barnabás – Lázár Benjámin, Németh Zsolt, Weisz Tamás, Domonyi Roland, Hollauer Balázs – Bornemissza István. Csereként pályára lépett: Roma Gábor, Lanczkor Gábor, Pintér András. Edzo: Gálvölgyi István.
Gólszerzo: FERENCZI ISTVÁN (1–0) a 3., WEISZ TAMÁS (1–1) a 41., FERENCZI ISTVÁN (2–1) a 45., MURINAI BARNABÁS (2–2) az 50., GÖRGÉNYI DÁVID (3–2) a 73., CSEKE BENJÁMIN (4–2) a 81., BUZÁS VIKTOR (4–3) a 83. percben

 
2014.02.14.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Pilisi LK Legea
 

Péntek este hazai pályán 2:0-ás győzelmet aratott a Honti József által irányított FC Dabas NBIII-as felnőtt csapat. A gólokat Dévai Csaba és Kovacsik Tibor szerezték. A következő felkészülési mérkőzésre előreláthatólag kedden kerül sor, az ellenfél a BKV Előre FC lesz.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2014.02.14. (péntek, 18:30)
Helyszín: Dabas Stadion, műfű


FC Dabas - Pilisi LK Legea (2 : 0)

 
 
2014.02.14.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Tatabánya SC - Soroksár SC 2-1
 

Soroksár SC: Bartos - Végh (Kincses), Pandur, Farkas, Urbán - Szabó (Balogh), Lisztes (Antal), Lannert (Lovrencsics), Nyilas , Rábold - Márkus (Torkos)

Gólszerző: Balogh

Varga Attila vezetőedző: Ezen a héten három napon belül két mérkőzést játszottunk, ráadásul NBII ellenfelek ellen, ami játékban és fizikálisan is hasznos volt. A mérkőzésen fáradtan kezdtünk, az ellenfélnek nagyobb volt a labdabirtoklása, de helyzeteket nem tudott kialakítani ellenünk. Csak a második félidőre kaptuk el a ritmust, de a fáradság a technika rovására ment, helyzeteink voltak, de ma nem volt olyan gördülékeny a teljesítményünk. A csapat jelesre vizsgázott akaraterő tekintetében!

 
 
2014.02.14.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: pénteki eredmények! - Frissítve!
 

A pénteki műsor:

14:30 Tatabánya - Soroksár 2-1 Gólszerzők: ? ill. Balogh 
16:00 Kazincbarcika - Bükkábrány 6-1 Gólszerzők: Süttő 3, Kádas 2, Pokó ill. Sándor
18:00 Kazincbarcika - Felsőzsolca 4-0 Gólszerzők: Krajnc, Olasz, Menyhért, Nagy P. 
18:30 Dabas - Pilis 2-0

Csütörtökön játszották:

18:00 Párkány - Dorog 1-3 Gólszerzők: ? ill. Sitku, Kollár, Látrányi

 
2014.02.13.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Pilisi LK Legea
 

Péntek este a Pest megye II.osztályban első helyen álló Pilisi LK Legea csapata vendégszerepel Dabason. A mérkőzés szokásos módon az FC Dabas Stadion műfüves pályáján kerül megrendezésre.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.14. (péntek, 18:30)
Helyszín: FC Dabas Stadion, mufu

Mérkozés: FC Dabas - Pilisi LK Legea

 
 
2014.02.13.
www.fcdabas.hu
UP
U-11 Teremlabdarúgó Torna
 

Az FC Dabas Sportegyesület 2014. február 16-án (vasárnap) teremlabdarúgó tornát szervez az U11-es korosztályú labdarúgók részére

Idopont: 2014.február 16. (vasárnap) 08:00 - 13:00

Helyszín: OBO Aréna Dabas (2370 Dabas, Iskola u. 5)

Résztvevo csapatok: Budapest Honvéd FC, Gloriett SE, SFC Kalinkovo, Vecsési FC, Ceglédi VSE, FC Dabas

1.mérkozés 08:00 - 08:15
FC Dabas
-
Ceglédi VSE
2.mérkozés 08:20 - 08:35
Bp. Honvéd FC
-
Vecsési FC
3.mérkozés 08:40 - 08:55
Gloriett SE
-
SFC Kalinkovo
4.mérkozés 09:00 - 09:15
FC Dabas
-
Bp. Honvéd FC
5.mérkozés 09:20 - 09:35
Ceglédi VSE
-
Gloriett SE
6.mérkozés 09:40 - 09:55
Vecsési FC
-
SFC Kalinkovo
7.mérkozés 10:00 - 10:15
FC Dabas
-
Gloriett SE
8.mérkozés 10:20 - 10:35
Bp. Honvéd FC
-
SFC Kalinkovo
9.mérkozés 10:40 - 10:55
Ceglédi VSE
-
Vecsési FC
10.mérkozés 11:00 - 11:15
FC Dabas
-
SFC Kalinkovo
11.mérkozés 11:20 - 11:35
Gloriett SE
-
Bp. Honvéd FC
12.mérkozés 11:40 - 11:55
FC Dabas
-
Vecsési FC
13.mérkozés 12:00 - 12:15
Ceglédi VSE
-
SFC Kalinkovo
14.mérkozés 12:20 - 12:35
Gloriett SE
-
Vecsési FC
15.mérkozés 12:40 - 12:55
Ceglédi VSE
-
Bp. Honvéd FC

 

Szabályok: (Bozsik Torna szabályok szerint)

1. A lábbal történo hazaadást és a bedobást a kapus nem veheti fel kézzel
2. Az alapvonalon kimeno labdát a kapus bárhogy - kézzel és lábbal is - játékba hozhatja,
viszont a félpályán túlra nem továbbíthatja.
3. Kapusról is van szöglet.
4. Ha a mérkozés végét jelzo sípszó (kürt) megszólal és a labda még nem ment át a gólvonalon,
akkor a gól nem ér.
5. Idontúli szabadrúgásra, vagy büntetore van lehetoség
6. Becsúszó szerelés nincs
7. Ha a labda a tetot éri, a játék a félpályáról bedobással (berúgással) folytatódik
8. Pontozás: gyozelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont. Egyenlo pontszám esetén
eloször az egymás elleni eredmény, a gólkülönbség, majd a több rúgott gól dönt.
9. Játékido 1 x 15 perc
10. Pályán lévo játékosok: 5 + 1 (kapus), maximum benevezheto játékosok 15 fo
11. Egyéb vitás eseteknél a versenybizottság dönt.

 

Díjazás:

Az elso helyen végzo csapat serleget, a dobogón végzo csapatok játékosai érmet, valamint az összes csapat oklevelet kap.

A torna folyamán díjazásban részesül: (az edzok szavazatai alapján)
1. a torna legjobb kapusa
2. a torna legjobb mezonyjátékosa
3. a torna gólkirálya
4. a tornán legjobban szereplo hazai játékos

 
 
2014.02.12.
www.fcdabas.hu
UP
Utánpótlás Teremlabdarúgó Torna
 

Az FC Dabas Sportegyesület 2014. február 15-én (szombat) teremlabdarúgó tornát szervez a 2000-ben született labdarúgók részére (maximum 2 fo 1999-ben született túlkoros játékos játszhat).

Idopont: 2014.február 15. (szombat) 08:00-12:00

Helyszín: Kossuth Zsuzsanna SZKI tornaterme (2370 Dabas, József Attila u. 107.)

Résztvevo csapatok: Aranyszarvas SE Tápiószentmárton, Dunaharaszti MTK, Hernád SE, FC Dabas

1.mérkozés 08:00 - 08:30
FC Dabas
-
Hernád SE
2.mérkozés 08:35 - 09:05
Dunaharaszti MTK
-
Aranyszarvas SE
3.mérkozés 09:10 - 09:40
FC Dabas
-
Aranyszarvas SE
4.mérkozés 09:45 - 10:15
Hernád SE
-
Dunaharaszti MTK
5.mérkozés 10:20 - 10:50
FC Dabas
-
Dunaharaszti MTK
6.mérkozés 10:55 - 11:25
Hernád SE
-
Aranyszarvas SE
Eredményhirdetés 11:40
 

 

Szabályok:

1. A lábbal történo hazaadást és a bedobást a kapus nem veheti fel kézzel
2. Az alapvonalon kimeno labdát a kapus bárhogy - kézzel és lábbal is - játékba hozhatja.
3. Kapusról is van szöglet.
4. Ha a mérkozés végét jelzo sípszó (kürt) megszólal és a labda még nem ment át a gólvonalon,
akkor a gól nem ér.
5. Idontúli szabadrúgásra, vagy büntetore van lehetoség
6. Becsúszó szerelés nincs
7. Ha a labda a tetot éri, a játék a félpályáról bedobással (berúgással) folytatódik
8. Pontozás: gyozelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont. Egyenlo pontszám esetén
eloször az egymás elleni eredmény, a gólkülönbség, majd a több rúgott gól dönt.
9. Játékido 2 x 15 perc, mindenki játszik mindenkivel
10. Pályán lévo játékosok: 4 + 1, benevezheto játékosok maximuma: 15 fo
11. Egyéb vitás eseteknél a versenybizottság dönt.

 

Díjazás:

Az elso helyen végzo csapat serleget, a dobogón végzo csapatok játékosai érmet, valamint az összes csapat oklevelet kap.

A torna folyamán díjazásban részesül: (az edzok szavazatai alapján)
1. a torna legjobb kapusa
2. a torna legjobb mezonyjátékosa
3. a torna gólkirálya
4. a tornán legjobban szereplo hazai játékos

 
 
2014.02.12.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Orosháza FC - Méhkeréki SE
 

Orosháza FC - Méhkeréki SE  3 - 1 (1 - 0)

Orosháza, ULE Sportközpont, 50 néző
2014. február 12. 18:30
Vezette: Gyuga, Fehér

Orosháza: Bordás - Medvegy, Tóth I., Gulyás, Szabó N. (Márki 64') - Styecz (Polyák 55'), Fülöp, Huszár (Szűcs 60'), Végh (Baranyai 46') - Juhász (Csák 64'), Remus (Oláh 46')
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Méhkerék: Patka - Balog Zs., Bányai, Lukucz I., Pojendán - Komlósi, Szarka, Ruzsa T., Balogh Á. - Lukucz M., Bondár, Játszott még: Bócsik, Gajdács, Sztojka Á., Kovács Gy., Ruzsa Sz.
Vezetőedző: Turcsek Zoltán

Gólszerző: Juhász 23', Csák 68', 90' ill. Ruzsa T. 61'

A szombati Szarvas elleni győzelem után újabb Megye I.-es csapat ellen lépett pályára csapatunk a műfüves pályán. Füredi, Könyves, Ferenczi és Makra különböző okok miatt nem léphetett pályára.

Percről percre:

6. perc: Fülöp tologatja a labdát, majd lövésre szánja el magát, de lövése a bal kapufa mellett hagyja el a pályát.
9. perc: Bondár 18 méteres lövése a felső lécre vágódik.
23. perc: Tóth passzával Juhász lép ki, majd a kapus mellett a hálóba gurít, 1 - 0.
38. perc: Végh próbálkozását védi szögletre Patka.
59. perc: Oláh teker kapura a 16-os sarkáról, fölé.
61. perc: Egy védelmi hibát kihasználva Ruzsa talál Bordás mellett a kapunkba, 1 - 1.
68. perc: Baranyai szöktette Márkit a bal szélen, a szélső egyből beadja az érkező Csák fejére, aki 5 méterről bólint és gól, 2 - 1.
80. perc: Tetszetős támadás végén Polyák lő 16 méterről, a kapus fogja.
90. perc: Polyák szerez labdát , továbbpasszol Oláh elé, akinek a keresztlabdáját Csák passzolja a kapuba, 3 - 1.

 
2014.02.12.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "Egygólos vereség a BKV Előrétől"
 

A szerdai felkészülési mérkőzésén az NB III Nyugati csoportjában szereplő BKV Előrével csapott össze első számú felnőtt csapatunk.

Nagy elánnal kezdtek a vendégek, már saját térfelén letámadták a mieinket. A 3. percben egy villámgyors támadás végén Gyatyel hárított egy közeli próbálkozást, majd a kipattanó is kapusunk zsákmánya lett.

Az első negyedóra után átvették a kezdeményezést a DMTK játékosai, de az utolsó passzokba mindig bele tudott nyúlni egy-egy vendég védő, így ritkán jutottunk el a kapuig.

A 36. percben egy szögletet követően Gyatyel kétszer is bravúrral védett, ám a harmadik lecsorgó labdát már a gólvonal mögé pofozta a BKV Előre.

Válaszképp a tizenhatos baloldáról Kocsis lőtt meg nagy erővel egy szabadrúgást, viszont a vendégek hálóőre szép vetődéssel fölé paskolta a labdát.

Fordulást követően a Dunaharaszti akarata érvényesült a pályán, a vendégek kontrákra rendezkedtek be, amelyek után kétszer is nagy védést kellett bemutatnia Szappanosnak. Hiába voltunk azonban mezőnyfölényben, a jól szűrő fővárosi védelmet ezen a napon nem tudtuk feltörni, így 1-0-s vereséggel zárult az összecsapás.

Legközelebb szombaton 11 órától, a szintén az NB III Nyugati csoportjában szereplő Budaörssel méri össze erejét együttesünk.

Dunaharaszti MTK – BKV Előre 0-1 (0-1)

DMTK: Gyatyel (Szappanos 46.p), Lázár, Rétsági, Miholics (Horváth Á. 46.p), Dallos, Lengyel, Gacsal (Varga V. 46.p), Wágner, Mészáros (Dabasi 46.p), Kiss G. (Rebecsák 46.p), Kocsis (Miholics 60.p, Kordé 77.p)

 
2014.02.12.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Siófok FC - Soroksár SC 1-1
 

Jó iramú mérkőzésen döntetlent játszott felnőtt csapatunk a másodosztályú Siófok vendégeként.

Soroksár SC: Tarczy - Vass, Pandur, Farkas, Víg - Szabó, Lisztes, Lannert, Nyilas, Rábold (Balogh) - Lovrencsics (Márkus)

Gólszerző: Farkas

Varga Attila vezetőedző: Hajtós mérkőzés volt, ami maximálisan elérte a célját. Labdabirtoklásban és helyzetek kialakításában is ellenfelünk fölé nőttünk a mai napon, ami nagyon biztató. Szépen építkeztünk,sok ígéretes támadásunk volt. A második félidőben volt egy 10 perc, amikor kevesebbet voltunk a meccsben, ekkor párharcokat veszítettünk, ami megbosszulta magát és kaptunk egy igencsak elkerülhető gólt, ami azért is bosszantó, mert a hazaiaknak ez volt az egyetlen helyzete. A helyzetkihasználásban fejlődnünk kell, nem koncentrálunk eléggé a végkifejleteknél!

 
 
2014.02.12.
www.1912elorel.hu
FELNOTT
Gyula-Békéscsaba: Komjáti Andrást nem lepte meg csapata
 

Gyula-Termál FC - Békéscsaba 1912 Előre 4-3 (1-2)
Felkészülési labdarúgó mérkőzés
Időpont: 2014. február 11. (kedd) 16:00 óra
Helyszín: Gyula

A felkészülés aktuális hetében is három gyakorlómérkőzés szerepel a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgóinak programjában. Kedden délután Gyulán a házigazdák NB III-as alakulata várt Komjáti András legénységére, csütörtökön szintén Gyulán a román Ramnicu Valcea, szombaton pedig a Kórház utcában az Orosháza FC lesz a tesztpartner.

Gyula: Nagy B. - Kovács T., Dócza, Kristóf, Kukla - Okos, Bálint, Fritea, Sipos - Dragan, Nagy G. Játszott még: Marton, Barna, Zádori S., Vígh, Nagy S., Kondoros.
Edző: Popovics Pál.

Békéscsaba: Póser - Vozár, Pataki, Juhász Gy., Horváth T. - Gajdos, Tölgyesi, Pozsár, Leucuta (Balogh M.) - Pantovics, Viczián (Soós I.).
Vezetőedző: Komjáti András.
Szakmai igazgató: Pásztor József.

Gólszerzők: Kovács T. a 43., Dragan a 48., Dócza az 58., Nagy G. a 84., ill. Pantovics a 21., Pozsár a 33., Soós I. a 68. percben.

Az NB II-es alakulat a "második sorával" lépett pályára, amelyben az eddig kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgók kaptak helyet. Ott lehetett a csapatban Pozsár és Pantovics is, akiknek letelt a Mezőkövedről "hozott" hárommeccses eltiltásuk.

A házigazdáknál Popovics mester Vincze, Zádori I., Sós és Muhari játékával nem számolhatott. A mezőnyjátékosok sérültek, a kapus pedig Nagy Bálint ékezését követően új csapatot keres magának. Sokáig passzív mezőnyjáték folyt, mígnem a 21. percben Viczián átadását Pantovics juttatta 10 méterről a gyulaiak kapujába. Aktívabb maradt az Előre és egy Pozsár lövéssel tovább növelte az előnyét. A játékmester bő félóra után 25 méterről pókhálózta ki a jobb alsó sarkot. Közvetlenül a szünet előtt válaszoltak a vendéglátók, igaz ehhez kellett Leucuta, aki saját kapuja előterében adta el a labdát, Kovács pedig köszönte szépen...

A második játékrész is gyulai találattal indult: egy jobbról kapu elé küldött labdát Dragan bólintott zavartalanul a hálóba. Újabb tíz perc elteltével Dócza jól eltalált lövésével szemben bizonyult tehetetlennek Póser. Válaszul a 68. percben Pozsár szögletéből Soós egyenlített fejjel, de a hazaiak részéről erre is volt újabb válasz: a szemfüles Nagy Gergő a hajrában egy kapu előtti kavarodásból megszerezte csapata győztes találatát.

Ha egy külső szemlélőt megkérdeznek a helyszínen, nem tudta volna eldönteni, melyik együttes szerepel magasabb osztályban. A csabai cseresor az első 30 percet leszámítva elmaradt a korábbi edzőmeccseken nyújtott teljesítményektől, a lelkesebb házigazdák rászolgáltak a sikerre, ezzel együtt náluk is van még min javítani a bajnokság rajtjáig hátra lévő időben.

Popovics Pál: - Elsődleges szempont, hogy jó edzőmeccset játszottunk, és az elmúlt hetek terhelése hatására előjöttek a javításra váró hibák is. Örülök a győzelemnek, mert az általában újabb győzelmet hoz!

Komjáti András: - Kíváncsi voltam arra, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, miként alkalmazkodnak? Azt kaptam, amit eddig is tudtam róluk...

 
2014.02.12.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szerdai eredmények! - Frissítve!
 

Kedden játszották:

Ajka - Balatonfüred 1-1 Gólszerzők: Lattenstein ill. Szabó L.
Gyula - Békéscsaba (vegyes) 4-3 Gólszerzők: Kovács T., Dragan, Dócza, Nagy G. ill. Pantovics, Pozsár, Soós

A szerdai műsor:

10:30 FTC II - Dunaújváros 1-0 Gólszerző: Otten
12:00 Siófok - Soroksár 1-1 Gólszerzők: Dujic ill. Farkas A.
13:30 Mezőkövesd - Felsőtárkány 1-0 Gólszerző: Balajti 
14:00 Putnok - Salgótarján 1-2 Gólszerzők: Milosavljevic ill. Maicon, Bódi
15:00 DVSC U21 - Ebes 1-2 Gólszerzők: Lénárt ill. Nagy K., Szalánczi 
15:00 Cigánd - Olimpia Satu Mare 3-3 Gólszerzők: Varga K., Roszel, Lakatos ill. Bostina, Feier, Dragos 
17:00 Jászberény - Hatvan
17:00 Hajdúböszörmény - Tiszavasvári 5-1 Gólszerzők: Milovac, Perendic 2, Lovas, Simonka ill. Szabó M. 
17:00 Pét - Veszprém
18:00 Balmazújvárosi FC - Ebes 7-3 Gólszerzők: Posta 3, Koroknai 2, Tornyai, Nagy D. ill. Pintér, Tóth T. 2
18:00 Dunaharaszti - BKV Előre 0-1
18:00 Szigetszentmiklós - RKSK
18:00 Budaörs - ESMTK 3-1 Gólszerzők: Tüske, Lászka, Laczkovich ill. Fekete 
18:00 Nagykanizsa - Andráshida
18:00 Dunaluzsna - Mosonmagyaróvár
18:30 Orosháza - Méhkerék 3-1 Gólszerzők: Juhász, Csák 2 ill. Ruzsa 
19:00 BLSZ-válogatott - Csepel
Balmazújváros - DVSC-DEAC 1-2 Gólszerzők: Vólent ill. Bereczki, Király 
Tisza Volán - Baja 0-1 Gólszerző: Novotnik 

 
2014.02.10.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.febr.10 - 2014.febr.16.

dátum nap program
2014.02.10. Hétfo Edzés: 18:00
2014.02.11. Kedd Edzés: 18:00
2014.02.12. Szerda Pihenonap
2014.02.13. Csütörtök Edzés: 18:00
2014.02.14. Péntek Felkészülési mérkozés: 18:00 (FC Dabas - Pilis LK)
2014.02.15. Szombat Edzés: 10:00
2014.02.16. Vasárnap Pihenonap
 
 
2014.02.10.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas II - Lajosmizse VLC
 

Szombaton 12 órás kezdéssel az FC Dabas II is pályára lépett felkészülési mérkőzés keretén belül. Az ellenfél a Lajosmizse VLC volt. A gólgazdag találkozó 4:4-es döntetlenre végződött.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2014.02.08. (szombat, 12:00)
Helyszín: Dabas Stadion, műfű


FC Dabas II - Lajosmizse (4 : 4)

 
 
2014.02.10.
www.fcdabas.hu
UP
U-17 Teremtorna képek
 

Az FC Dabas U-17-es csapatának múlt hétvégi (2014.02.02.) OBO Arénában megrendezésre került teremtornájáról készült képeket a jobb oldali linkre kattintva tekinthetik meg.

 
2014.02.09.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Diósd - Soroksár SC 0-3
 

Szombaton a Diósd ellen második győzelmét aratta felnőtt csapatunk a felkészülés során.

Soroksár SC: Bartos - Kincses, Vass, Farkas (Lannert), Mile - Balogh (Rábold), Aranyi, Antal, Szabó - Lovrencsics (Nyilas), Márkus (Torkos).

Gólszerzők: Lovrencsics (11-esből), Nyilas, Rábold

Varga Attila vezetőedző: Pörgős edzőmérkőzést játszottunk ahol a felforgatott összeállitás sem zavarta meg a fejeket, jó ritmusban és gólratörően teljesített a csapat. Voltak szép támadásaink és megfelelő volt az ellenfel térfelén szerzett labdák száma, amiből jó támadásokat tudtunk vezetni. Az utolsó passzaink pontatlanok voltak, de a csütörtöki mérkőzéshez képest javultunk helyzetkihasznalásban! Jó hetet zártunk!

 
 
2014.02.09.
www.csakakomlo.eoldal.hu
FELNOTT
PMFC U 21 - Komló 1-0
 

Komlói Bányász: Tegnap délután, mikor a Szigetvár lemondta a szombati edzőmeccset, gyorsan ellenfelet találtak a vezetők mára: délután 14:00 helyett így ma reggel 09:00-kor a PMFC U 21 gárdájával játszunk. 

PMFC U 21 - Komló 1-0 (0-0)
Pécs, műfű

Komló: Herbert - Dömény, Labát, Halasi, Szabó K. - Hazenauer - Dudar, Turi, Korbuly, Földvárszki - Tóth A.

cserék: Németh D., Berdó, Nagy N., Horony, Mánya, Budai

Az eső elég erősen szemerkél, valószínüleg egész meccs alatt esni fog. Az utolsó pillanatban a mester változtatott: Berdó helyett Korbuly kezd. Az első félidő nem hozott gólt. Sajnos, Turi és Tóth is cserét kért, így gyengült a csapat.

A II. félidő elején egy eladott labdából megszerezték a vezetést a pécsi juniorok. Aztán nagy erőket megmozgatva megpróbáltunk egyenlíteni, de nem sikerült. A bemelegítésnél bizonytalan Berdón kívül minden cserénk pályára lépett - Németh D. is beállt.  Ismét nagy pályán, jó körülmények között tudtunk felkészülési mérkőzést játszani - ez a lényeg. Labát, Hazenauer, Turi, Földvárszki egyre jobban beépül a csapatba - egy egészséges Berdóval és Tóth-tal kiegészülve jó gárda lesz ez. Az biztos, hogy még egy csatárra szükség van, ezen még gőzerővel dolgoznak a vezetők. 

Következő ellenfelünk jövő szombaton a PVSK lesz.

 
2014.02.09.
esmtk.gportal.hu
FELNOTT
ESMTK: Dobesch megrázta a gólzsákot...Győzelem a Pilisszentiván ellen!
 

ESMTK - Pilisszentiván SE 6 - 2 (3 - 2)

Góljaink: Dobesch 1’, 16’, 18’, 69’, Pokorádi 63’, Pintér 72’

1. perc, sokat nem kellett várniuk a nézőknek az első találatra, sakk-mattig kigurigázott helyzet végén Dobesch-nek közelről már csak az üres kapuba kellett gurítania. 1-0

3. perc, a válasz sem sokat késett, a félpályánál egy les gyanús kiugratással masírozott el a Pilisszentiváni játékos, majd a kissé kint helyezkedő Bonica fölött átemelve hamar egalizálta az eredményt 1-1 16. perc, Dobesch most a fejét használja, a labda a bal alsóban, ezzel máris 2-1

18. perc, még kis sem hűlt a kapu az előző gól után, főszerepben ismét Dobesch, most újra lábbal próbálkozik, s baloldalról ügyesen a kapu közepébe lő 3-1 Uraim, ez biza mesterhármas, mégpedig a klasszikus fajtából! 24. perc, kapaszkodik a Pilisszentiván, eggyel közelebb jönnek, 3-2

Ezzel vonultunk az öltözőbe félidőben, következett a második felvonás.

63. perc, ismét egy szépen kijátszott helyzet, melynek a végén Pokorádi Dani az üres kapu közepébe továbbította a játékszert, 4-2 Álljunk is itt meg egy gondolat erejéig. Aki most csodálkozik kicsit, annak igaza is van, hiszen Pokorádiról idáig még nem beszéltünk, aminek pedig az az oka, hogy az MLSZ adatbankja szerint Dani még hivatalosan a Budafok játékosa, de valójában egy fél éves kitérő után újra a csapattal készül, s több mérkőzésen is pályára lépett már, visszatér a csapathoz. Lépjünk vissza a mérkőzésbe,

69. perc, egy szöglet után ismét Dobescht találja meg a labda (vagy ő a labdát), s a támadó ezt sem hibázza el, a ma oly szimpatikus bal sarokba bólint, megszerezve ezzel saját maga negyedik s a csapat ötödik találatát. 5-2

72. perc, a pontot az „í”-re Pintér Dani tette fel. Ismét egy szöglet, melynél a védő emelkedett a legmagasabbra, s a hosszú sarokba csúsztatott. 6-2

(forrás:https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore?fref=ts)

 
 
2014.02.09.
www.ikarusbse.com
FELNOTT
Ikarus BSE - RKSK (1 - 5)
 

IKARUS BSE: A lassan már csúcsra járatott felnőtt csapatunk délelőtt 11:00 órakor fogadta az R.K.S.K. ( NB III.) csapatát a Bátony utcai műfüves pályán. 

Az első félidőben a 32. percben szerzett góllal 1 - 0 arányban a vendégeink vezettek, de a második félidőre elfogyott a szufla , és végeredményben alulmaradtunk az ellenfelünkkel szemben.

Ikarus BSE 1 - 5 , ( 0 - 1 ) R.K.S.K.

 
 
2014.02.09.
www.oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Orosháza FC - Szarvasi FC 5 - 2
 

Orosháza FC - Szarvasi FC  5 - 2 (2 - 0)

Orosháza, ULE Sportközpont, 50 néző
2014. február 8. 11:00
Vezette: Fodor R. (Halma S., Malya Z.)

Orosháza: Könyves (Bordás 46') - Medvegy, Tóth I. (Füredi 46'), Gulyás, Szabó N. (Márki 46') - Styecz (Polyák 60'), Fülöp (Oláh 55'), Huszár, Végh (Baranyai 46') - Juhász (Csák 46'), Ramos
Vezetőedző: Kvasznovszky József

Gólszerző: Tóth I. 10', Juhász 23', Oláh 60', 75', Ramos ill. Nagy R. 53', 80'

A szerdai vásárhelyi győzelem után újabb felkészülési mérkőzés következett a műfüves pályán. Makra, Albert műtét után lábadozik, Ferenczi pedig sérült. Helyet kapott csapatunkban az Egerből érkező próbjátékos Ramos.

Percről percre:
10. perc: Büntetőhöz jut csapatunk, a 11-est Tóth Imre a kapu bal sarokába lövi, 1 - 0.
20. perc: Ramos teszi vissza a labfát lövésre, Fülöp lökete mellé megy.
24. perc: Styecz passzából Juhász eredményes, 2 - 0.
31. perc: Végh távoli lövése a felső lécen csattan.
53. perc: Kiugratást követően a kimozduló Bordás felett emeli át a labdát Nagy , 2 - 1.
60. perc: Oláh kap pontos labdát, akinek már csak a kapus mellett kell elgurítania, 3 - 1.
68. perc: Polyák elé kerül a labda, majd az alapvonalról gurít vissza éppen az érkező Ramos elé, aki a kapuba passzol, 4 - 1.
75. perc: Oláh szabadrúgása megpattan egy védőn, és így vágódik a hálóba, 5 - 1.
76. perc: Füredi szabadrúgása a felső lécről vágódik vissza.
80. perc: A mérkőzés utolsó momentumaként az elmélázó hazai védők mellől szerez gólt a Nagy Roland, 5 - 2.

Mestermérleg:

Kvasznovszky Jószef: - Sokat birtokoltuk a labdát, szép gólokat rúgtunk. Sajnos hátul is rendkívül sebezhetőek voltunk.

Rétes Pál: - Fiataljaink teljesítménye bizakodással tölt el a jövőre nézve.

 
2014.02.08.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szombati eredmények! - Frissítve!
 

Pénteken játszották:

17:00 Tiszaújváros - Vác 0-4 Gólszerzők: Fábri 2, Gulyás, Rusvai
18:00 Dabas - Üllő 2-1

A szombati műsor:

10:00 FTC II - BKV Előre 2-1 Gólszerzők: Tujip 1., Erdei V. 55., p., ill. 
10:30 Szigetszentmiklós - Dorog 2-1 Gólszerzők: Sipos 76., Takács T. 83. p., ill. Skita T. 15. p.
11:00 Kazincbarcika - Felsőtárkány 1-2 Gólszerzők: Olasz J. ill. Busai, Hajdu Zs.
11:00 Salgótarján - Hatvan 3-0 Gólszerzők: Penksa, Szeles, Lucas
11:00 Orosháza - Szarvas 5-2 Gólszerzők: Tóth I. 10., Juhász 23., Oláh 60., 75., Ramos 68. p., ill. Nagy R. 53., 80. p.
11:00 III. Kerület - Maglód 1-2 Gólszerzők: , ill. Bartha Sz., Weisz T.
11:00 Cegléd - Budaörs 2-1 Gólszerzők: Medgyes 7., Szala 85. p., ill. Pleván 3. p.
11:00 Mosonmagyaróvár - Ménfőcsanak 5-4 Gólszerzők:
11:00 Ikarus - RKSK 1-5 Gólszerzők: 
11:00 Gyirmót - Haladás II. 7-2 Gólszerzők: Soós 7., 22., 31., Andorka 46., Cseri 57., Madarász 81., Tóth 85. p., ill. Grabant 55., 59. p.
12:00 Érd - Csepel 2-1 Gólszerzők: Papp G., Kormos E., ill.
13:00 ESMTK - Pilisszentiván 6-2 Gólszerzők: Dobesch B. 1., 16., 18., 69., Pokorádi 63., Pintér 72. p., ill.
14:00 Szigetvár - Komló
14:00 Diósd - Soroksár
14:00 Bölcske - Baja
15:00 DVSC U21 - Cigánd 1-3 Gólszerzők: 
15:00 Siófok - Veszprém 4-1 Gólszerzők: Dajics (2), Singer, Horváth P., ill. Kálmán
16:00 Dunaharaszti - Örkény 4-0 Gólszerzők: Dallos G., Dabasi K., Rebecsák Sz., Kiss G.
17:00 Hegyvidék - Csepel
Hajdúböszörmény - Nyírbátor

 
2014.02.08.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
EDZŐSORS. Baranyai Pál: „Nem tehetem meg, hogy cserbenhagyom a Maglódot”
 

Bár a tavasszal minden bizonnyal Szentmártonkátán futballozik, Maglódon nem véletlenül kedvelik. Baranyai Pált csak a társulat jó szereplése érdekli, a legfontosabb a tavasszal éppenséggel az lesz, hogy bennmaradjon az NB III, Közép-csoportjában az együttes.

Hogy is van ez? A Maglód játékosa? Vagy inkább lemondott edzője?
Pályaedzője – felelte Baranyai Pál. – Itt maradtam az új edzőnek, Gálvölgyi Istvánnak segíteni.

Nyugtassa meg a remek, fifikás megoldásokat kedvelő szurkolókat: azért a pályán is számíthatnak önre?
Nem valószínű. Kilencvenkilenc százalék, hogy valahová elmegyek játszani. Várom az ajánlatokat, bár jelenleg tárgyalásban állok a Szentmártonkátával, de még nem tudom biztosan, mi lesz.

Már nem is kezdte meg a felkészülést a Maglóddal?
Nem. Csupán saját magamnak edzek. Gálvölgyi úr játékosként nem számol velem, csak pályaedzőként.

És hogy éli meg ezt az egészet? Mert ugyebár eddig öné volt a marsallbot, annak minden felelősségével, most meg hirtelen másodhegedűs lett.
Az első két hétben rosszul. hogy azt ne mondjam, kellemetlenül éreztem magam, de most már jól vagyok. Jó Pista bácsival együtt dolgozni, elég sok mindent megbeszél velem, én pedig próbálom a munkáját segíteni. Aki ismer engem, az tudja, én a Maglódért vagyok. Ha pályaedzőként, szertárosként vagy büfésként tudok segíteni, az is jó, mert az a cél, hogy bennmaradjunk. Ezért is nem mentem el, meg aztán a vezetőink közül sokan szerették volna, hogy maradjak. Az ősszel kétszer is felajánlottam a lemondásomat, mondtam, hozzanak valakit, ám kitartottak mellettem. És mivel bíztak bennem, nem tehetem meg, hogy cserbenhagyom a klubot.

Milyen lesz a tavaszi Maglód?
Kezdünk összeállni, de még vannak hiányposztjaink, főleg előrefelé. Van még két hét az átigazolási szezonból, márpedig a vezetők mindent el fognak követni annak érdekében, hogy azokra a posztokra is igazoljunk. De erről nagyon nem tudok és nem is szeretnék beszélni, ez Gálvölgyi István kompetenciája, erről őt kérdezze.

Bár már lassan a húsvét közeleg, nem csodálnám, ha azt felelné, szomorú volt a karácsonya, mert aligha lehetett könnyű feldolgozni az őszi, rendkívül gyászos szereplést.
Úgy gondolom, az előző évek eredményei mutatták a munkámat, azt, hogy nem voltunk olyan rosszak, sőt! Most a nyáron nem tudtunk úgy igazolni, ahogy kellett volna, de ezt alighanem a vezetők is tudják. Elindultunk ezzel a kerettel, de rájöttünk, hogy nem lesz jó, erősíteni kellett posztokra. És mondom, nagyon nehezen éltem meg, hiszen nagyon sok játékosban csalódtam a hozzáállást, mentalitást tekintve, ez az, ami nekem nagyon rosszul esett. Nem értem, hanem a Maglódért, illetve saját magáért kellett volna futballoznia néhány embernek, amit jó pár játékoson nem láttam. Ezért kerültünk ide, ahol vagyunk. Ezt elmondtam a srácoknak is, ők is tudják, nem titok. Ha eszembe jut, hogy milyen őszt futottunk, gondolhatja, nem ez volt a kedvenc félévem… De tudja, hogy van: egy edző életében vannak sikerek és kudarcok. Fel kell dolgozni, nem egyszerű, ám akkor fogom végképp, ha benntartjuk Pista bácsival a csapatot. Nehéz teher, mert ha ne adja Isten, kiesünk, abban ugyanúgy benne leszek, mint a játékosok. Ezért is bízom abban, hogy bennmaradunk.

 
2014.02.07.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: FC Dabas - Üllő SE
 

Péntek este az egykor az MTK-t és Nyíregyházát is megjárt támadó, Lengyel Roland által irányított Üllő SE látogatott Dabasra. A vendég csapatban két ismerős arcot is felfedezhettek a mérkőzésre kilátogatók, Bán Zsolt és Magyar Tamás is egykoron az FC Dabas színeiben futballozott. A második félidő folyamán kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat, azonban mégsem tudta kapott gól nélkül abszolválni a mérkőzést. A vendégek közvetlenül a lefújás előtt egy szerencsés találattal szépíteni tudtak, így 2:1-es hazai sikerrel végződött a találkozó.

Esemény: Felkészülési mérkőzés
Időpont: 2014.02.07. (péntek, 19:00)
Helyszín: Dabas Stadion, műfű


FC Dabas - Üllő SE (2 : 1)

 
 
2014.02.06.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
Új helyen épül meg a Szeged 3 milliárdos stadionja
 

Nem az Etelka soron, hanem az Izabella híd mögötti területen épül majd futballstadion és edzőközpont Szegeden.

Az új elképzelésekről először Orbán Viktor kormámnyfő beszélt portálunknak elmondva, hogy az ügyben már konzultált Botka Lászlóval is, aki a terv támogatásáról biztosította őt. A stadionépítésre a Szeged 2011 Kft. nyert TAO-támogatást, a cég tulajdonosa a Szeged-Csanád Egyházmegye, melynek püspöke, Kiss-Rigó László megerősítette nekünk a hírt.

Egy 3 milliárdos aréna felépítésére még a 2013. decemberi közgyűlésen fogadták el a képviselők az előterjesztést, mely egy pályázat kiírását határozta meg. E szerint a nyertes pályázónak az Etelka sorra kellett volna felépítenie saját forrásából az ingatlant. A pályázati határidő jövő héten jár le, szinte biztos, hogy nem fog érkezni rá anyag.

Két edzőpálya is épülhet az aréna mellé

Püspök úrnak új, de kész tervei vannak a stadionépítésre vonatkozóan. Abból indultunk ki, hogy az atlétákat semmiképpen sem akarjuk méltatlan helyzetbe hozni, meg kell őket becsülni, akár úgy, hogy megmaradnak a régi helyükön. Püspök úr ezért egy új területet nézett ki a beruházásra, amely nem az önkormányzaté, ugyanakkor a városnak is ki kell adni bizonyos engedélyeket az építéshez. Polgármester úrral ma ebben az ügyben is beszéltem, és biztosított róla, támogatni fogják a beruházást. Úgy gondolom, mindezekkel a kampányt követően tudunk majd foglalkozni” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az ELI alapkőletételekor a SZEGEDma.hu-nak adott exkluzív interjújában.

Felkerestük Szeged-Csanád Egyházmegye püspökét, Kiss-Rigó Lászlót. „Úgy döntöttünk, hogy mivel az Etelka sor jó néhány sportegyesület otthona, nem szeretnék, ha sok száz sportoló hontalanná válna. Másrészt az atlétikai pálya is megszűnne, ami egy komoly érvágás lenne az atléták számára, ezért nem pályázunk a város által kiírt stadionépítésre. E helyett az Izabella híd mögötti, egykori Napfény kemping területén fog felépülni a stadion és két edzőpálya, illetve egy rekreációs közösségi tér is létesül, a meglévő szálló is megújul. Ez az ingatlan lényegében sport- és edzőközpontként, tömegsportbázisként is funkcionálna” – mondta el portálunknak a püspök.

„A december 20-i közgyűlésen az a kérdés eldőlt, hogy mindenképpen lesz stadion Szegeden. Én is a SZEGEDma.hu cikkéből tudtam meg, hogy az eddig rebesgetett alternatív irányba tolódik a kérdés, hogy a volt kemping közel 7 hektáros területén épülne meg a stadion. Üdvözlöm megyei társadalmi elnökünk, püspök úr döntését, hogy a más sportágak védelmében nem az Etelka sorra építi fel az arénát. Szubjektív véleményem szerint ez a lépés az új uszoda megvalósítását is közelebb hozta. Remélem, hogy Kiss-Rigó László szakmai döntését semmilyen politikai támadás nem fogja érni, és ez a konszenzus, ami megfogalmazódott e kérdésben, nem fog sérülni. Bízom benne, a polgármester azon ígérete, hogy mindenben támogatni fogja a beruházást, nem egy kampányígéret, hanem egy felelős politikusnak a megalapozott véleménye. A Csongrád megyei labdarúgás minden szereplőjének a nevében szeretnék köszönetet mondani Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és Kiss-Rigó László elnök úrnak, hogy a kilátástalannak tűnő időszakban is teljes támogatásukkal a szegedi stadion építése mellett álltak, és ennek a gyümölcsét ez a mai bejelentés megérlelte” – nyilatkozta portálunknak Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója.

 
2014.02.06.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: csütörtöki eredmények! - Frissítve!
 

A csütörtöki műsor:

12:00 Szeged 2011 - Valcea 1-0
14:00 Balmazújváros - Létavértes 3-3 Gólszerzők: Demjén 2, Oláh ill. Sós, Bereczki, Vinicius
14:30 Cegléd - Soroksár 1-1 Gólszerző: ? ill. Pandur
15:00 Cigánd - Tuzsér 4-1
17:00 Cegléd - Maglód 1-0

 
2014.02.06.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Ceglédi VSC - Soroksár SC 1-1
 

Soroksár SC: Tarzy - Víg, Pandur, Farkas, Tobiás (Kincses) - Szabó (Balogh), Lannert,

Lisztes, Nyilas, Rábold - Lovrencsics (Márkus)

Gólszerző: Pandur

Varga Attila vezetőedző: Jól játszottunk a mai napon, de ami ennél is fontosabb,sok helyzetet dolgoztunk ki.Az tény, hogy a helyzeteink kimaradtak, de jelenleg ez még nem probléma, van mégidőnk és dolgozunk a hibák kijavításán

 
 
2014.02.05.
www.magloditc.hu
FELNOTT
MAGLÓDI TC-VÍZMŰVEK SK 4-0
 

Újabb sikeres felkészülési találkozón van túl felnőtt csapatunk. Kedden este a budapesti I. osztály harmadik helyzettjét, a Vízművek gárdáját múltuk felül Bartha Szilárd, Pintér András, Szkun Vjacseszlav, Banai Balázs góljaival

Felkészülési mérkőzésen:

MAGLÓDI TC - VÍZMŰVEK 4 - 0
Budapest

g: Bartha Szilárd, Pintér András, Szkun Vjacseszlav, Banai Balázs

 
2014.02.05.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Budaörs SC - Soroksár SC 1-2
 

Megszerezte felnőtt csapatunk az első győzelmét a téli felkészülési időszakban.

Budaörs SC - Soroksár SC 1-2 (0-1)

Soroksár SC: Bartos - Víg B. (Vass), Pandur, Farkas, Urbán (Tóbiás) - Szabó (Kincses), Lisztes, Lannert (Antal), Nyilas (Torkos), Rábold (Elszaszer)- Márkus (Lovrencsics)

Gólszerzők: Szabó, Rábold

Varga Attila vezetőedző: Három hét kemény fizikai munka után ezzel a mérkőzéssel zártuk a felkészülés első felét. Sokat kaptam az első félidőben a csapattól, jól járattuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, sok labdát szereztünk és visszaköszöntek azok a taktikai dolgok,  amiket gyakorolunk és megbeszéltünk. A mérkőzés második részében nem tudtuk megfelelően birtokolni a labdát,magunkra húztuk a hazaiakat, nem voltunk kellően agrasszívek kevés lehetőségünk volt. Szép gólokat szereztünk, elégedettek lehetünk!

 
2014.02.06.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
ESMTK: HELYZETBEN. Havlik Csaba térde megroppant * Dunaharasztiból érkezett az erősítés * Lőrinczy Soma Ausztriában
 

Javában készül a tavaszra az NB III, Közép-csoportjában tizenegyedikként telelő Erzsébeti SMTK. Turi Zoltán együttese szerdán felkészülési mérkőzést vívott, az NB II-es Szigetszentmiklós otthonában aratott 2–1-es győzelmet.

Ami már biztos: a tavasszal nem lesz a klub játékosa Lőrinczy Soma. A 21 esztendős támadó az ősszel tizenöt bajnokin hatszor volt eredményes, ám a tavasszal Ausztriában folytatja karrierjét. Mint azt az egyesület nem hivatalos Facebook-oldala az elsők között megírta, a csatár az osztrák ötödik vonalbeli TSV Meisl Greinhez írt alá.

Az erzsébetiek természetesen nem marad(hat)nak támadó nélkül, és már az is biztos, hogy csoporton belüli riválistól érkezik az erősítés. Dobesch Bálint neve sokáig összeforrt a Budafokkal, ám a szintén tehetséges 22 éves csatár az elmúlt két és fél szezont Dunaharasztiban töltötte. Az ősszel tíz NB III-as bajnokin ugyan csak kétszer volt eredményes, ám nem árt hangsúlyozni, hogy edzője, Króner Péter nyolc alkalommal csereként számolt Dobesch Bálinttal. Az új igazolás nem kerül ismeretlen közegbe, hiszen a kapus Imre Dáviddal vagy éppen Havlik Csabával futballozott együtt, méghozzá Budafokon.

És ha már utóbbinál tartunk… Az ESMTK szurkolóinak rossz hír, hogy a szerdai edzőmérkőzésen megsérült a középpályás. A Foci a köbön hogylétét firtató kérdésére a labdarúgó azt felelte, hogy a találkozón az egyik ellenfele hátulról alattomosan rácsúszott, ami után roppant egyet a térde. Havlik Csaba hozzátette, a lábát tudja hajlítani, de szúr a térde, ám péntek reggel szakemberrel vizsgáltatja meg a sérült testrészt.

Rossz hír után egy jobb: immár hivatalos, hogy a labdarúgás alapjaival Szlovéniában megismerkedő, Budaörsön, a Vasasban, Törökbálinton és Biatorbágyon is futballozó Bukovec Jasmin szintén a fővárosi alakulatnál folytatja pályafutását.

 
2014.02.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
FC Dabas - Üllő SE
 

A hétvége helyett ismételten péntek este játszik felkészülési mérkőzést az FC Dabas NBIII-as felnőtt csapata. Az ellenfél ezúttal az Üllő SE Megye I.osztályú csapata lesz. A vendégek elég nehéz helyzetből várják a tavaszi folytatást, mivel jelenleg az utolsó 16.helyen szerénykednek három szerzett ponttal. A találkozó kezdési időpontjai előreláthatólag 19:00 lesz, a helyszín pedig a dabasi műfüves pálya.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.07. (péntek, 19:00)
Helyszín: FC Dabas Stadion, műfű

Mérkozés: FC Dabas - Üllő SE

 
 
2014.02.06.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések - FC Dabas II Felnott - Megye II.osztály
 

Az FC Dabas II-es csapatának további felkészülési tervét az alábbi táblázatban tekintheti meg.

#
dátum
idopont
hazai
vendég
1.
2014.02.05.
szerda, 19:00
FC Dabas II
-
Pilis
2.
2014.02.08.
szombat, 12:00
FC Dabas II
-
Lajosmizse
3.
2014.02.08.
szombat, 14:30
FC Dabas II+U-21
-
Táborfalva
5 :3
4.
2014.02.15.
szombat, 13:00
FC Dabas II
-
Halásztelek
5.
2014.02.19.
szerda, 19:00
FC Dabas II
-
Törtel  
6.
2014.02.22.
szombat, 15:00
FC Dabas II
-
Bugyi II  
 
 
2014.02.05.
labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: "5-1-re nyertünk a Tököl ellen"
 

Soron következő edzőmeccsén a hozzánk hasonlóan NB III-as Tököllel találkozott a Dunaharaszti.

Nagy iramban kezdtek a mieink és több helyzetet is kidolgoztak. Az első tíz perc végén Mészáros passzát követően Rebecsák lőtt a gólvonal mögé. Néhány perc múlva Mészáros fejesét bravúrral hárította a vendég kapus, majd egy gyors kontra végén egyenlített a Tököl. A 25. percben Mészáros kísérlete csattant a kapufán, míg kevéssel a szünet előtt ismét Rebecsák volt eredményes.

A második játékrészt is jól kezdte a DMTK, hiszen a 47. percben Kocsis passza után Mészáros lőtt a kapufára. Az 53. percben aztán Dabasi próbálkozása a kapufáról már a hosszú alsóba vágódott. Ezt követően is több lehetőségünk akadt, de ezek sokáig vagy mellé szálltak, vagy a tököli kapus állta útját lövéseinknek. A 86. percben Kocsis jobbról tört be a tizenhatoson belülre és nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot. A mérkőzés zárásaképp pedig Dabasi beadását Kovács Zs. fejelte a kapuba.

Újabb megérdemelt, gólzáporos győzelmet aratott tehát a Dunaharaszti. Legközelebb szombaton, 16 órakor, az Örkény ellen lép pályára a csapat.

Dunaharaszti MTK – Tököl VSK 5-1 (2-1)

DMTK: Szappanos (Gyatyel 46.p), Hegyes (Kordé 53.p), Rétsági, Miholics (Dina 74.p), Dallos, Lázár, Wágner, Gacsal (Kocsis 46.p), Dabasi, Rebecsák (Kovács Zs. 68.p), Mészáros

Gólszerzők: Rebecsák 2, Dabasi, Kocsis, Kovács Zs.

 
2014.02.05.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szerdai eredmények! - Frissítve!
 

A szerdai műsor:

14:00 Kazincbarcika - Kisvárda 0-2 Gólszerzők: Ramos, Pavlov 
14:00 RKSK - Csepel 3-2 Gólszerzők: ? ill. Juhász, Kemény 
15:00 Salgótarján - Felsőtárkány 3-0 Gólszerzők: Bárányos, Penksa 2 
15:30 Putnok - Ibrány 7-0 Gólszerzők: Horváth B. 2, Rubint, Borbély, Zimányi, Szűcs, Stefan 
15:30 Kozármisleny - Komló 4-0 
17:30 Szigetszentmiklós - ESMTK 1-2 Gólszerzők: Majoros ill. Áder, Soós 
18:00 Dunaharaszti - Tököl 5-1 Gólszerzők: Rebecsák 2, Dabasi, Kocsis, Kovács Zs. 
18:00 Hódmezővásárhely - Orosháza 2-4 Gólszerzők: Marton, Nagy A. ill. Styecz, Oláh, Csák, Polyák 
18:00 Újbuda - Monor
18:30 Nagykőrös - Jászapáti 1-0 
18:30 Mosonmagyaróvár - Jánossomorja 1-0 Gólszerző: Herczeg K. 
Hévíz - Veszprém 4-2 
Siófok - FTC II 0-0

 
2014.02.05.
www.nb3.hu
FELNOTT
3-1-es vezetésről kapott ki a Szeged Békéscsabán
 

Kétgólos előnyre tett szert Nyilas Elek alakulata a Békéscsaba ellen, de nem tudtak mit kezdeni a védelem mögé bejátszott labdákkal – egy góllal kaptak ki Kériék.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-1-es vezetésről vesztette el az edzőmérkőzését az NB II-es Békéscsaba elen 4-3-ra úgy, hogy négy beadásból kaptak Germánék négy gólt.

Ráadásul ezek közül talán egy volt igazán gólveszélyes szituáció. Teljes mértékben a figyelmetlenség és a fáradság számlájára írhatóak a találatok, a védőfal mögé bejátszott labdákról maradt le a védelem. Ennek ellenére a Szeged több tetszetős akciót is vezetett, agresszív támadójátéka igen gólveszélyesnek bizonyult.

A csapat a következő felkészülési találkozóját csütörtökön, a román másodosztályú Valcea gárdája ellen vívja 12 órától.

Felkészülési mérkőzésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsabai Előre FC 3-4 (1-1)
Békéscsaba: Scekic — Tolmbaye, Balog Zs. (Juhász Gy.), Albert I., Király (Horváth T.) — Leucuta (Balogh M.), Tölgyesi (Frasler), Bagi, Gajdos — Lucas, Károly. Vezetőedző: Komjáti András.
Szeged: Molnár – Kéri, Farkas M., Szabó Cs., Zabari, Máté, Markovics, Ács, Bartyik, Zelenyánszky, Germán. Cserék: Pászka, Dombai, Manga, Hegedűs, Zádori. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gól: Károly (37′), Bagi (61′, 79), Balogh M. (81′), ill. Király (19′ – öngól), Germán (49′, 53′).

Nyilas Elek: Úgy terveztük, hogy a felkészülés ezen periódusában erősebb ellenfelekkel szemben is össze mérjük tudásunkat. Ilyenkor jobban látni a gyenge pontokat, könnyebb megtalálni a hibákat. Az MTK és a román ellenfél után egyre több az olyan periódus, mikor kimondottan jól játszunk, ez egyfajta fejlődést is mutat. A koncentrációnkon kell csiszolni, hiszen elkerülhető gólokat kaptunk.

 
2014.02.05.
www.szegedma.hu
FELNOTT
Labdarúgás: nem bírt a HFC az Orosházával
 

Újabb felkészülési találkozón lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyiek ezúttal az NB III-as Orosháza FC gárdáját fogadták, de elöl és hátul is sokat hibázva két gólos vereséget szenvedtek.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, de amíg a vendégeknél a rutinos támadó, Baranyi Bélával és a fiatal középpályással, Füredi Szabolccsal nem számolhatott Kvasznovszky mester, addig a hazaiaknál Dezső Ferenc közel egy csapatra való játékosa hiányzott, hiszen Jesenszki György, Kerepeczki Csaba, Szakál Attila, Grósz Márk, Bernát Péter, Szabó Márk, Mucsi Dénes és Király Dávid is sérüléssel bajlódik, míg Vasas kapus munkahelyi elfoglaltsága miatt nem érkezett meg a találkozóra.

A mérkőzés első nagy helyzete a vendégek kapuja előtt adódott, de a 7. percben Rácz Dezső ajtó-ablak helyzetben ballal, kapásból fölé lőtt. A 22. percig kellett várni az első gólra, ekkor egy hosszú indítás átszállt Marton felett, Styecz Milán remekül érkezett és 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1. Egy perc múlva egyenlítettek a hazaiak, Varga Róbert szerzett labdát és átadásából Marton Bence lőtt az orosházi kapu bal oldalába, 1-1. A félidő hajrájában Varga Máté korábbi húzódása egy oldalvonal melletti mentési kísérlet során kiújult, helyette a próbajátékon lévő színes bőrű játékos, Diaraman Conde lépett pályára. Két perccel a szünet előtt ismét a vendégek örülhettek. Egy kontratámadás során létszámfölénytbe kerültek az orosháziak a jobb oldalon és a Csabacsűdről igazolt Medvegy pontos beadását Oláh Zsolt lőtte 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába, 1-2.

Szünet után alig telt el négy perc és vendég góllal folytatódott a találkozó. A rendkívül sokat bizonytalankodó hazai védők több alkalommal is rosszul szabadítottak fel és a kapu előtt pattogó labdát végül Csák Zoltán paszírozta a hazaiak kapujába, 1-3. A folytatásban lényegesen többet támadott a HFC, ami a 63. percben eredményre vezetett. Konc húzott el a bal oldalon, begurítását Varga Róbert lekészítette Nagy Andrásnak és a középpályás 18 méterről hatalmas gólt lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott az ellenkező sarokba, 2-3. Két perc múlva a próbajátékos, Conde hagyott ki hatalmas egyenlítési lehetőséget, amikor Huszka beívelését fölé fejelte. Nem sokkal ezután Dezső Ferenc le is cserélte Conde-t és a hírek szerint el is köszöntek tőle Vásárhelyen. A 77. percben tovább nőtt a vendégek előnye, Juhász Norbert kapott hosszú indításta bal oldalon, átemelte a labdát a rossz ütemben kimozduló Nagyistván kapuson és a kapu elé hulló labdát Polyák Ádám két lépésről fejelte az üres kapuba, 2-4. A kezdéshez hasonlóan a találkozó vége is hazai helyzetet hozott, ekkor Konc beadását Huszka 10 méterről tiszta helyzetben fölé lőtte.

Hódmezővásárhelyi FC – Orosháza FC 2-4 (1-2)
Hódmezővásárhely. Vezette: Lovas L. (Lászlai R., Dobai J.)
HFC: Nagyistván – Varga M., Antal, Tóth J., Marton – Kökény Varga R., Keller Z., Huszka – Hatvani J., Rácz D. Csere: Konc A., Nagy A., Huszár L., Juhász S., D. Conde. Vezetőedző: Dezső Ferenc.
Orosháza: Bordás – Medvegy, Ferenczi, Tóth I., Szabó N. – Styecz, Fülöp T., Huszár G., Végh A. – Juhász N., Oláh Zs. Csere: Könyves (kapus), Márki K., Gulyás J., Csák Z., Kormányos K., Polyák Á. Vezetőedző: Kvasznovszky József.

Gólszerzők: Marton (23.’), Nagy A. (63.’), illetve Styecz (22.’), Oláh Zs. (43.’), Csák Z. (49.’), Polyák Á. (77.’).

Dezső Ferenc: “Remélem a bajnoki rajtig játszunk még olyan felkészülési találkozót, amikor az általam elképzelt csapatot küldhetem pályára és remélem azt is, hogy a következő mérkőzéseken már senki sem sérül meg. Sajnos ezen a találkozón is az bizonyosodott be, hogy helyzetkihasználásban nem sikerült előbbre lépnünk, igaz ma hátul is sokat bizonytalankodtunk.”

 
2014.02.05.
www.1912elore.hu
FELNOTT
Békéscsaba: Előre-győzelem – kétgólos hátrányból
 

Kétgólos hátrányból fordította maga javára edzőmeccsét a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapata, amely a második félidő derekáig futott az eredmény után a Szeged 2011 ellen, de azután két új szerzeménye, Bagi és Prasler irányításával megnyerte a hét gólt hozó találkozót.

Szeged: Molnár – Kéri, Farkas M., Szabó Cs., Zabari – Máté, Markovics – Ács, Bartyik, Zelenyánszky – Germán. Játszott még: Pászka, Dombai, Manga, Hegedűs, Zádori.
Vezetőedző: Nyilas Elek.

Békéscsaba: Scekic – Tolmbaye, Balog Zs., Albert, Király P. – Leucuta, Tölgyesi, Bagi, Gajdos – Lucas, Károly. Játszott még: Juhász, Balogh M., Prasler, Mosquera.
Vezetőedző: Komjáti András.

Szakmai igazgató: Pásztor József. Gólszerző: Germán 2, Király (öngól), ill. Bagi 2, Károly, Balogh M.

A Grosics Akadémia műfüves pályáján egy védelmi hibából a vendéglátó szegedi alakulat jutott vezetéshez, amit Károly Bálint egalizált még az első játékrészben. A térfélcserét követően Scekic bakiját, majd egy újabb hátsó megingást váltottak gólra a Tisza-partiak, de aztán a középpályán fölénybe kerültek a lila-fehérek és tetszetős találattokkal visszahozták a meccset.

A kerettel kapcsolatos hír a megyeszékhelyi alakulat háza tájáról, hogy az erdélyi származású német állampolgár, Prasler Thomas letette az állampolgári esküt, megvan a magyar igazolványa, s ezzel elhárult minden akadály a szerződtetése elől. Szintén pecsét került Bagi István átigazolására, miként a két akadémista, Károly Bálint és Gajdos Zsolt ügye is rendeződött.

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a kiszemeltek közül egyedül Pataki Zsolt nem lesz a lila-fehérek labdarúgója, mert olaszországi klubja valamiért nem járult hozzá a transzferhez. Az Előre faxot küldött Pármába és állásfoglalást kért, de egyelőre nem érkezett válasz.

Kiváló körülmények között készültünk két héten át Tiszaújvárosban, viszonylag jól is dolgozott a csapat, amit a mai mérkőzésről nem tudok elmondani, de a hazai mentalitás végett, egy edzőtábor után törvényszerű némi megtorpanás a csapatok életében. Az új fiúk közül Prasler és Bagi segítség lehet, a két akadémistának még szoknia kell a felnőtt mérkőzések hangulatát. Más iskolát kaptak, de fogékonyak és technikailag képzettek, ami jó jel – összegezte a látottakat és az új szerzemények teljesítményét Pásztor József szakmai igazgató.

 
 
2014.02.04.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Elmaradt az edzomérkozés
 

Nincs szerencséje a hét közepén rendezendo felkészülési mérkozésekkel az FC Dabas NBIII-as felnott csapatának. Mint ismeretes a múlt szerdán a BKV Elore elleni összecsapás hiúsult meg sérülések miatt, míg ezen a héten a másodosztályú Ceglédi VSE ellen betervezett találkozó maradt el. A csapat tagjai azonban nem úszták meg a keddi napot, Honti József ugyanis a tervezett mérkozés idopontjában edzést vezényelt a hadra fogható játékosoknak, így a heti programon sem kellett számottevoen változtatni.

 
 
2014.02.04.
www.fcdabas.hu
UP
U-11 Teremtorna képek
 

A Körmöczy Szebasztián által dirigált U-11 csapat legutóbbi meghívásos teremtornájáról készült képeket a jobb oldali linkre kattintva tekinthetik meg.

 
2014.02.03.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
Nemzetközi villámtornát nyert a Szekszárd
 

Három NB III-as csapat, a Tolle UFC Szekszárd, a Bölcskei SE, valamint a horvát harmadik ligában szereplo Virovitica együttese vett részt azon a villámtornán, amelyet a megyeszékhelyen rendeztek szombaton.

A viadal Kvanduk János együttesének sikerült jobban: a Szekszárd a Bölcskét és horvát riválisát is biztosan gyozte le a kétszer harminc perces találkozókon. Az UFC-ben több tehetséges fiatal is lehetoséget kapott, Királyházi Bence ezzel élni is tudott, hiszen három találatával o lett a villámtorna legjobb góllövoje.

A szekszárdiaknál fél csapatra való kulcsember hiányzott: Márton Erik és Márk Krisztián betegség, Rátkai Gábor munkahelyi elfoglaltság miatt nem lépett pályára. A hosszú idore kiváló futballisták közül Horváth Bálint van a legjobb helyzetben, o talán áprilisban bevetheto lesz, Dobra Benjámin augusztusban játszhat, Mészáros István visszatérését pedig még csak megtippelni sem lehet, hiszen a nagy munkabírású középpályás újabb mutét elott áll.

A szekszárdiak erosíteni szeretnének a télen: egyik kiszemeltjük a legutóbb az NB II-es Dunaújvárosban szereplo, amúgy szekszárdi nevelésu Micskó Márk – a futballista már a szekszárdiakkal készül, de leigazolását egyelore még nem jelentették be. Az UFC szeretne két tehetséget Paksról visszacsábítani: Pap Milán és Kvanduk József is segítségére lehetne a csapatnak tavasszal.

Felkészülési torna, Szekszárd

Tolle UFC Szekszárd–Bölcskei SE 3–1 (0–0).
Szekszárd: Ivancsics (Szucs K.) – Pap M., Nánási, Dienes G. (Both), Deli B. – Ranga (Arena), Deli D., Kuklis, Elbegdorzs (Rigó) – Fejes, Márk A. (Királyházi B.). Edzo: Kvanduk János. Bölcske: Cseri – Laták, Miskovicz, Féhr, Blatt – Fröhlich, Tamási, Tóth J., Budai D. (Höss) – Juhász M. (Besenczi), Nagy D. (Kokuti). Edzo: Kindl István. Gól: Királyházi 2, Deli D., illetve Féhr.

További eredmények. Bölcskei SE–Virovitica (horvát) 2–2 (1–1). Gól: Tóth J., Nagy D., illetve Grubics, Mikolics. Tolle UFC Szekszárd–Virovitica 3–0 (0–0). Gól: Fejes, Elbegdorzs, Királyházi B.

A torna végeredménye:
1. Tolle UFC Szekszárd 6,
2. Bölcskei SE 1 (3–5),
3. Virovitica 1 (2–5) ponttal.

 
2014.02.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Ceglédi VSE - FC Dabas
 

Soron következo felkészülési mérkozését a szokás hazai közegtol eltéroen idegenben játsza kedd este az FC Dabas NBIII-as felnott csapata. Az ellenfél ezúttal a másodosztályú Ceglédi VSE lesz. A találkozó kezdési idopontja 17:30, a helyszín pedig a Ceglédi VSE Stadion mufüves pályája.

Esemény: Felkészülési mérkozés
Idopont: 2014.02.04. (kedd, 17:30)
Helyszín: Ceglédi VSE Stadion, mufu

Mérkozés: Ceglédi VSE - FC Dabas

 
 
2014.02.03.
www.infocegled.hu
FELNOTT
Cegléd: Hazai pályán gyozelem, idegenben vereség
 

Hétfon egy edzés, kedden ketto szerepelt a programban. Szerdán, hazai pályán fogadtuk a harmadosztályú Hatvan gárdáját, és 4-2 arányban sikerült legyurni oket! Gólszerzo: Szabó Dávid 2, Kenderes Zoli /parádés egyéni alakítás után/, Horváth S.

Rengetegen hiányoztak, ilyen-olyan okok miatt a csapatunkból: Kormos, Medgyesi, Koós, Pesti, Szala, Robson, Viniczai..

Érkeztek próbázók is: Simek Péter, Kiss Károly, Eros  Ronald, Horváth Richárd az o sorsuk a vezetok és a Mester megbeszélése után dol el, valószínuleg 3-án hétfon.

Csütörtökön, a Budai-úti strandfürdo körül futottunk öt kilométert, majd Móricz Roli gyúrónk, kezeinek élvezhettük áldásos hatásait... rossz az, aki rosszra gondol...

Pénteken erosítés és egy tréning szerepelt a napirendben, majd szombaton általunk nem éppen kedvelt SZTK gárdájához utaztunk, rossz állapotú mufure 90 perc erejéig.

Elso félidei csapat: Miski-Kenderes, Miklósvári, SzabóM, Farkas I-Eros, Makrai, Rebryk-Lipusz, Markó, Simek. Koncz Zsolt is csatlakozott a hiányzókhoz, de nem kell megijedni csak egy napra.

Második félidei csapat: Kovács-Üres Farkas, Szabó M, Farkas, Szkunc-Szabó D, Rebryk, Viniczai-Horváth R, Horváth S, Kiss K.

Gyenge teljesítményt nyújtottunk, megérdemelten nyert 2-0-ra a hazai csapat, akik úgy viselkedtek a pályán illetve kifelé is, ahogy én soha nem szeretném a saját csapatomat látni....

A héten négy!!! edzomeccs szerepel a felnottek penzumjában:

Kedd 17.30 Dabas, csütörtök 14.30 Soroksár, 17.30 Maglód, szombaton 11 h-kor Budaörs, mind a négy derbi hazai pályán kerül lejátszásra, isten áldása ez a mufu!

 
2014.02.03.
www.fociakobon.hu
FELNOTT
PILIS: HELYZETBEN. Halgas István súlyos sérülést szenvedett
 

A hétvégén legfoképpen nem az eredmény miatt szomorkodhattak a Pest megyei II. osztály, Keleti csoportjában 34 ponttal éllovas Pilisi LK szurkolói, hanem Halgas István súlyos sérülése miatt.

A Pilis bár 6–4-es vereséget szenvedett Gödöllon a házigazdával vívott felkészülési mérkozésen, ám nem emiatt foghatták a fejüket a vendégek, hanem Halgas István rossz mozdulatát követoen, aki egy csel után maradt lenn a gyepen. A diagnózis szerint a térd és a sípcsont találkozásánál törött le egy 5 milliméteres darab a pórul járt labdarúgó testrészébol, ám szerencsére úgy tunik, Halgas István szalagjai nem sérültek meg. A korábban az NB III-as Monor és a Dabas dresszét is viselo 31 éves futballista az osszel 14 bajnokin 4-szer volt eredményes, így kiesése érzékeny veszteség. (A játékosnak természetesen mielobbi teljes felépülést kívánunk.) Hír még a csapattal kapcsolatban, hogy a hét közepén, várhatóan szerdán két futballistával bovülhet a keret, a labdarúgókról csupán annyi publikus, hogy az egyik NB III-as alakulattól kerülhetnek a Pilisi LK-hoz.

 
2014.02.03.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Orosháza FC: "Formálódik a játékoskeret"
 

Medvegy Ákos

A 21 éves szélso védo a távozott Pénzváltó Bence pótlására érkezett a Megye I-es Csabacsud csapatától.
Eddigi klubjai: Békéscsabai 1912 Elore SE,  Tisza Volán SC, Szarvasi FC, Csabacsud SE
 

Fülöp Tibor

A korábbi NB II-es játékos külföldi munkavállalás után igazolt csapatunkhoz. A technikás labdarúgó nagy erossége lehet középpályánknak.
Eddigi klubjai: Ferencvárosi Torna Club, FC Szeged, Makói FC, Zalaegerszegi TE, Barcsi SC, Békéscsabai 1912 Elore SE, Mórahalmi VSE
 

Márki Kornél

A 94-es születésu védekezo középpályás a Csongrád Megyei I. osztályban szereplo Tápé csapatától érkezett.
Eddigi klubjai: Szegedi VSE, Tisza Volán SC, Szeol SC, Tápé ESK

Juhász Norbert

Korábban az NB II-ben alapembernek számító játékos a Rákóczi csapatától 1 év után tért vissza hozzánk. Juhász az NB III-ban a mostani edzonk Kvasznovszky József kezei alatt bajnokságot nyert csapatunkkal.
Eddigi klubjai: Békéscsabai 1912 Elore SE, Rákóczi Vasas SE
 

Végh Ariel

Az alacsony növésu játékos fél év után igazolt vissza csapatunkhoz. Végh veszélyes pontrúgásaira tavasszal nagy szükségünk lesz.
Eddigi klubjai: FC Szeged, Battonyai TK, Algyoi SK, Hódmezovásárhely FC, Tisza Volán SC, Újszegedi TC

 
2014.02.03.
www.fcdabas.hu
FELNOTT
Heti edzésprogram
 

Csapat: FC Dabas NBIII felnott

Idopont: 2014.febr.03 - 2014.febr.09.

dátum nap program
2014.02.03. Hétfo Edzés: 18:00
2014.02.04. Kedd Felkészülési mérkozés: 17:30 (Ceglédi VSE - FC Dabas)
2014.02.05. Szerda Pihenonap
2014.02.06. Csütörtök Edzés: 18:00
2014.02.07. Péntek Felkészülési mérkozés: 18:00 (FC Dabas - Üllő SE)
2014.02.08. Szombat Pihenonap
2014.02.09. Vasárnap Pihenonap
 
 
2014.02.02.
www.nb3.hu
FELNOTT
Szoros meccsen kapott ki román ellenfelétől a Szeged
 

Bár a szünetben még vezetett, végül mégis vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia a román másodosztályban szereplő UTA Arad elleni felkészülési mérkőzésen.

Az első félidőben igazán erős összeállításban léptek pályára a hazaiak, akik a játékban is kellő dominanciát mutattak a román második vonal 11. helyezettje ellen. A mezőnyfölény végül vezetéssé is érett, miután Ács Levente volt eredményes egy szép szegedi akció végén. A szünetben Nyilas Elek több fiatal labdarúgójának is lehetőséget adott, megbontva gyakorlatilag a teljes középpályássort. A második felvonásban fokozatosan talált magára az aradi együttes, és a lefújás előtt két utolsó lépésig kidolgozott támadással meg is fordította az állást.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – UTA Arad 1-2 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia.
Szeged: Belecan – Kéri, Farkas, Szabó, Zabari, Markovic, Máté, Ács, Bartyik, Zelenyánszki, Germán. Csere: Csányi, Dombai, Kalapács, Manga, Pászka, Kerek. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Szegedi gól: Ács.

Nyilas Elek: „Egy harcos, agresszív stílusú román csapattal találkoztunk, aminek én személy szerint nagyon örülök. Ilyen mérkőzések segítenek abban, hogy megtapasztaljuk, milyen szellemben futballoznak a határon túli együttesek. Ez ugyanis minket is nagyobb erőbedobásra késztetett. Összességében egy kiváló meccset játszottunk, ami jól szolgálta a felkészülésünket a bajnoki szezonkezdetre.”

 
2014.02.01.
hartyanfoci.gportal.hu
FELNOTT
Edzőmeccs: Dabas II-Újhartyán 0-4 (0-1)
 

Az újjáalakuló Újhartyán lejátszotta első felkészülési meccsét, az ellenfél a Dabas II. csapata volt. A mérkőzés a dabasi műfüvön lett megrendezve. A hartyáni csapatban több új arcot is felfedezhettek a csípős idő ellenére is kilátogató szimpatizánsok. Az első félidőben mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de gólt csak a Hartyán szerzett, a Hernádról igazolt Sándor Krisztián révén. A második félidőben néhány perc kivételével az történt, amit az Újhartyán akart, igaz a helyzetek még ekkor kimaradtak. Később sorra születtek a gólok, sorrendben Szőke, Fabók, majd újra Sándor talált be, ezzel kialakult a végeredmény. A hazaiaknak egy óriási gólszerzési lehetősége adódott a második félidőben, de a védelem ezt is megoldotta...

A jövő héten három edzéssel készül a csapat, szombaton pedig egy újabb edzőmeccs Taksonyban, a helyi U21-es gárdával.

a mérkőzésről készült képeket a képre kattintva tekintheti meg

 
2014.02.01.
oroshazafc.gportal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Tisza Volán SC - Orosháza FC 2 - 1
 

Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, műfű
2013. február 1. 15:00

Vezette: Brezovai (Juhász, Török)

Szeged: Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünwald - Dargó, Kulacsik, Puskás, Beretka - Faragó, Ngalle 
Vezetőedző: Tóth Ákos

Orosháza: Bordás - Medvegy, Ferenczi, Tóth I., Szabó N.(Márki 46') - Styecz, Fülöp (Huszár 46'), Végh, Füredi (Baranyai 46') - Juhász, Oláh (Csák 55')
Vezetőedző: Kvasznovszky József
Gólszerző: Hacker 21' Szűcs 90' ill. Baranyai 76'

Mestermérleg:

Tóth Ákos: - Az első félidő játéka nemcsak megfelelő volt, de kellemes meglepetésként is ért. A második félidőben a nyolc csere kissé felforgatta a hadrendet, talán ennek, illetve a hátul eladott labdáknak is betudható, hogy helyzeteket tudott kialakítani az Orosháza, és kiegyenlítettebb lett a játék, jóllehet a végén mi örülhettünk győzelemnek, amely abszolút pozitív érzésekkel tölti el egységünket.

Kvasznovszky József: - A heti erős terhelés rányomta bélyegét a játékunkra, de rendkívül hasznosnak tartom a mai mérkőzést.

 
2014.02.01.
www.magloditc.hu
FELNOTT
MAGLÓDI TC - PILISZENTIVÁN 3-1
 

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését felnőtt csapatunk. Ellenfelünk ezúttal a Pest megyei II. osztály, Nyugati csoportjának második helyezettje, a Pilisszentiváni SE volt. Csapatunk végül, ha nem is tökéletes játékkal, de hozta a kötelezőnek mondható győzelmet.

Felkészülési mérkőzésen:

MAGLÓDI TC - PILISSZENTIVÁN SE (megyei II.) 3 - 1 (2 - 0)
Budapest, Kalap utca
g: Buzás V., Lukács Á., Oboth

Maglódi TC: Szacskó L. - Németh Zs., BUDAFAI G., BUZÁS V., Murinai B. (Bogdán Sz.) - Lázár (Bornemissza I.), Lukács Á. (Lanczkor G.), DOMONYI R., WEISZ T., Pintér A. (Paput N.) - Lukács B. (Oboth)

Gálvölgyi István (vezetőedző, Maglódi TC): Ha az ESMTK ellen azt mondtam, a mérkőzés elérte a célját, akkor most azt kell mondjam: maradt bennem hiányérzet. Az ellenfelünk igen szerény játékerőt képviselt és ahelyett, hogy lejátszottuk volna őket a pályáról lesüllyedtünk a szintjükre. Keretünk még képlékeny, sok a kérdés, de az biztos, hogy mihamarabb egy gólerős támadót kell találnunk.

 
2014.02.01.
esmtk.gportal.hu
FELNOTT
ESMTK: Még várat magára a győzelem!
 

ESMTK Szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre: "Kicsit tartalékosan (főleg csatár poszton) álltunk fel, de ennek ellenére a csípős időben egy jó iramú mérkőzést játszottunk, ami kiválóan szolgálta a felkészülést. Az égiek ma nem annyira voltak velünk, háromszor is kifelé pattant a kapufáról a labda, de hát ilyen a futball.

Ha az idő is úgy akarja, akkor folytatás szerdán Szigetszentmiklóson az SZTK ellen."

III. Kerület - ESMTK 2-0

 
2014.02.01.
www.soroksarsc.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkőzés: Budaörs SC - Soroksár SC 1-2
 

Megszerezte felnőtt csapatunk az első győzelmét a téli felkészülési időszakban.

Budaörs SC - Soroksár SC 1-2 (0-1)

Soroksár SC: Bartos - Víg B. (Vass), Pandur, Farkas, Urbán (Tóbiás) - Szabó (Kincses), Lisztes, Lannert (Antal), Nyilas (Torkos), Rábold (Elszaszer)- Márkus (Lovrencsics)

Gólszerzők: Szabó, Rábold

Varga Attila vezetőedző: "Három hét kemény fizikai munka után ezzel a mérkőzéssel zártuk a felkészülés első felét. Sokat kaptam az első félidőben a csapattól, jól járattuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, sok labdát szereztünk és visszaköszöntek azok a taktikai dolgok,  amiket gyakorolunk és megbeszéltünk. A mérkőzés második részében nem tudtuk megfelelően birtokolni a labdát,magunkra húztuk a hazaiakat, nem voltunk kellően agrasszívek kevés lehetőségünk volt. Szép gólokat szereztünk, elégedettek lehetünk! "

 
2014.02.01.
.labdarugas.dmtk.hu
FELNOTT
DMTK: " 3-1-es siker a Vecsés ellen "
 

Ötödik idei edzőmeccsén a megyei I. osztályban szereplő Vecséssel találkozott a Dunaharaszti.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, hiszen az 5. percben Mészáros 20 méteres lövése a kapusról a hálóba vágódott. A DMTK ezután sem lassított, mert sorban alakította ki a lehetőségeket a vecsési térfélen, de a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. A félidő derekán aztán Mészáros kapott remek labdát. Átverte védőjét és a kifutó hálóőr mellett a gólvonal mögé gurított. Nem sokkal később egy beadásra Czipper csapott le, majd 10 méterről a kapu közepébe vágta játékszert.

Fordulást követően ismét a mieink irányították az összecsapást és a fölény gyorsan újabb góllá érett. A 65. percben Varga V. beadását Páli fejelte a hosszú felsőbe. A folytatásban az eredmény már nem változott, így a DMTK megérdemelten, 3-1-re győzött.

Legközelebb szerdán, 18 órától a Tököl ellen lép pályára a Dunaharaszti.

Dunaharaszti MTK – Vecsési FC 3-1 (2-1)

DMTK: Gyatyel (Szappanos 46.p), Horváth Á. (Hegyes 46.p), Lázár, Miholics, Dallos, Varga V. (Ambruzs 65.p), Gacsal (Páli 52.p), Lengyel, Dabasi, Rebecsák (Kiss G. 46.p), Mészáros

Gólszerzők: Mészáros 2, Páli ill. Czipper

 
2014.02.01.
www.harmadikvonal.hu
FELNOTT
Felkészülési mérkozések: szombati eredmények! - Frissítve!
 

A szombati műsor:

9:30 REAC - Csepel 4-5 Gólszerzők:
10:00 DVTK - Felsőtárkány 0-1 Gólszerző: Kasza D. 51. p.
10:00 Dunaharaszti - Vecsés 3-1 Gólszerzők: Mészáros D. 2, Páli K. ill. Czipper
10:00 SZTK - FTC II. 2-1 Gólszerzők: ?, ill. Tujip 
11:00 DVSC U21 - Hajdúböszörmény
11:00 Budaörs - Soroksár 1-2 Gólszerzők: Jovánczai 61. p., ill. Szabó 30., Rábold 78. p.
11:00 III. Kerület - ESMTK 2-0 Gólszerzők: 
11:00 MTE 1904 - Lébény
11:00 Vasas - Dorog 3-1 Gólszerzők: Ádám, Berecz, Boda, ill. Sitku I.
11:30 Honvéd MFA - Újbuda 3-2 Gólszerzők: Szabados K. 22., Novák M. 30., Bobál D. 89. p., ill. Turi Á. 50., Lettrich D. 56. p.
12:00 Diósd - Monor
13:00 Maglód - Pilisszentiván 3-1 Gólszerzők: Lukács Á., Búzás, Oboth ill. ? 
13:00 Paks U21 - Komló 2-1 Gólszerzők: ? ill. Berdó
13:00 Haladás II - Andráshida 0-1 
13:00 Gyöngyös - Hatvan
13:00 Vasas II. - Csepel 1-1 Gólszerzők: Balogh Z. (öngól), ill. Kemény
13:30 Cigánd - Velke Kapusany 3-1 Gólszerzők: Varga K. 28., Roszel 33., Pop 49. p., ill. Batta 40. p.
13:30 Nyírbátor - Baktalórántháza 4-1 
14:00 Putnok - Tállya 6-1 
14:00 Nagyhegyes - Ebes 0-7 Gólszerzők: Szalma 3, Pintér, Nagy K., Kiss Z., Barabás 
15:00 Tisza Volán - Orosháza 2-1 Gólszerzők: Hacker 24., Szűcs 90. p., ill. Baranyai 76. p.
15:00 Létavértes - Kisvárda 1-4 Gólszerzők: Barna ill. Irhás, Hegedűs, Pavlov, Brankovics 
Füzesgyarmat - Gyula 0-4 Gólszerzők: Kovács T., Sipos K., Fritea, Okos I.
Ikarus - RKSK 2-3 
Haladás U21 - Veszprém 0-3