tao

FC Dabas SE / NBIII.Közép-csoport / Cím:2371.Dabas, Pálya u.1. / Tel.:0036 (20) 439 9296 / e-mail:info@fcdabas.hu / Facebook:www.facebook.com/fcdabas / Alapítás éve:1950 / Elnök: Kőszegi Zoltán

 
 
 
INFORMÁCIÓK

Július közepén újabb beruházás kezdődött az FC Dabas SE, Dabas-Sáriban található sporttelepén. A TAO támogatásnak köszönhetően egy "Fedett-zárt edzőpálya", vagyis egy labdacsarnok kivitelezési munkái indultak el. A közbeszerzésen a dabasi székhelyű 12 RASZTER Kft. nyerte el a beruházást. A beruházás két ütemben valósul meg.

Az I-es ütem összköltségvetése: 140 383 011 Ft
A II-es ütem költségvetése: 105 133 982 Ft
A beruházás várható befejezése: 2018. 06. 30. (de a kivitelezői szerződés szerint a vállalkozó előteljesítésre is jogosult)

A csarnok alapterülete 1976 négyzetméter, amelyhez még hozzá tartozik 84 négyzetméter alapterülettel a gépészeti, szociális rész, valamint az előtér. A csarnok fűtése-hűtése a föld hőjének felhasználásával történik, amellyel jelentősen csökkenteni lehet a fenntartási költségeket.

A labdacsarnok olyan speciális többfunkciós sportpadlóval készül el, amely alkalmas arra, hogy a labdarúgáson kívül egyéb más sportágak is használni tudják. A futsall pálya mellett 3 db teniszpálya is fel lesz festve a csarnokban. Az FC vezetése szerint a tenisz egy rendkívül hasznos kiegészítő sportág a labdarúgók számára.

Az egyesület vezetése abban az esetben, ha az MLSZ részéről időben megszületik a II. ütemmel kapcsolatos támogató határozat, mindent megtesz annak érdekében, hogy a labdarúgók már a téli felkészülés során használni tudják a csarnokot.

Az építkezés fontosabb munkafolyamatait az Utánpótlásközponthoz hasonlóan honlapunkon (www.fcdabas.hu) is nyomon kísérheti majd egészen az ünnepélyes átadásig...

Tervezők / kivitelezők:
 
- Zahorszki Sándor (tervező)
  - 12 Raszter Kft. (generálkivitelező)
 
- Tamáskovics Károly (felelős műszaki vezető)
  - Fabók Ferenc (műszaki ellenőr)
   
Letölthető alaprajzok / vázlattervek:
  - Fedett-zárt edzőpálya alaprajz
  - Fedett-zárt edzőpálya oldalsó metszet
     


kivitelezési plakát


szerkezeti tervrajz (külső nézet)


szerkezeti tervrajz (belső nézet)


oldalsó metszet


alaprajz

 

Az alábbiakban a TAO-Program keretében megvalósuló FC Dabas FEDETT-ZÁRT EDZŐPÁLYA kivitelezésének lényeges mozzanatait tekinthetik meg a kezdetektől egészen az ünnepélyes átadóig. Képes beszámolónkon keresztül heti rendszerességgel juthat új hírekhez, információkhoz az építkezéssel kapcsolatban.

 
ÉPÍTKEZÉS - I.ÜTEM
2017.10.10.
www.fcdabas.hu
KLUB
Nyílászárók beépítése
 

A szerelőbeton elkészültét követően megérkeztek az épület nyílászárói, amelyeket a kivitelezésért felelős szakemberek annak rendje és módja szerint el is kezdtek beépíteni...

(A képek 2017. október 3. és 4-i állapotot tükrözik)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.09.28.
www.fcdabas.hu
KLUB
A szerelőbeton is kiöntésre került
 

Az épület külső burkolásának elkészültét követően a csarnok belső munkálataival folytatták a szakemberek a kivitelezést. A tömörített földrétegre szigetelő fóliát terítettek, majd ahogy a képeken is jól látható, elkezdődött az aljzat szerelőbetonnal való kiöntése. Az FC Dabas legújabb nagyszabású beruházása tehát gőzerővel halad a cél felé, ami mindenképpen jó hír a város és a klub sportbarátainak számára...

(A képek 2017. szeptember 21. és 27-i állapotot tükrözik)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.09.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Külső burkolási munkálatok
 

Legutóbbi képes bejelentkezésünkkor már szerkezetileg készen állt a csarnok, az elmúlt egy hónapban pedig a külső szigetelőanyaggal történő tető és oldalfal befedésének munkálatai folytak. Ezzel párhuzamosan a csarnok előtt létesülő szociális és gépészeti rész kialakítása is elkezdődött.

Ami pedig külön jó hír, hogy az MLSZ meghozta határozatát a II. ütem finanszírozásával kapcsolatban, így most már nincs semmi akadálya, hogy mielőbb elkészüljön az FC Dabas legújabb nagyszabású beruházása.

(A képek 2017. szeptember 5-8. közötti állapotot tükrözik, azóta már a teljes épület külső burkolása megtörtént)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.08.15.
www.fcdabas.hu
KLUB
Kezdetét vette a leglátványosabb munkafázis, a szerkezetépítés
 

Gőzerővel haladnak az FC Dabas fedett-zárt edzőpályájának kivitelezési munkálatai. Az épület alapjának elkészültével az egyik leglátványosabb munkafázishoz érkezett a projekt. A kivitelező szakemberek elkezdték a szerkezeti elemeket a tervezett helyükre behelyezni. Ennek következtében napról-napra, egyre látványosabban körvonalazódik az épület..

 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.07.27.
www.fcdabas.hu
KLUB
Folytatódnak a feltöltési munkálatok II.
 

 

 

 

 

 
 
2017.07.24.
www.fcdabas.hu
KLUB
Folytatódnak a feltöltési munkálatok I.
 

 

 

 
 
2017.07.21.
www.fcdabas.hu
KLUB
A alap elkészültével a terület feltöltése vette kezdetét
 

 

 
 
2017.07.13.
www.fcdabas.hu
KLUB
Az sávalap kiöntésével folytatódtak a munkálatok
 

 

 

 

 

 

 

 
 
2017.07.07.
www.fcdabas.hu
KLUB
Az alap gépi kiásása lassan a végéhez ér
 

 

 

 
 
2017.07.05.
www.fcdabas.hu
KLUB
A kitűzést követő napon már a sávalap kiásása volt napirenden
 

 

 

 

 

 
 
2017.07.04.
www.fcdabas.hu
KLUB
Az épület kitűzésével kezdetét vette a kivitelezés